Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 16:43 2 133 11

Как да се предпазите от отрицателната енергия на другите

  • отрицателна енергия-
  • негативна енергия-
  • енергийни вампири

7 начина, които могат да ви помогнат да се справите с негативните хора

Как да се предпазите от отрицателната енергия на другите - 1
Снимка: Shutterstock

Без значение дали искате или не, в ежедневното си общуване и контакти, може би сте принудени да се срещате с хора, които не са ви особено приятни. Но вместо да се противите, приемете, че хората са различни. В следващите редове ще ви споделим няколко малки трикове, които могат да ви помогнат да се справите с негативните хора. Ето и кои са те:

Запазете собствената си сила

Един от проблемите, които се случват, когато сте около човек с отрицателна енергия, е че лесно можете да дадете негласно разрешение на този човек да открадне доброто ви настроение или пък по друг начин да повлияе на собственото ви състояние на ума по негативен начин. Вземете решение да държите на себе си и силата си и откажете да позволите на негативния човек да ви притежава.

Носете кристал

В древни времена воините са носили защитни амулети в битка. И днес можете да направите същото. Доверяването на силата на тези ценни, древни реликви на земята може да е най-доброто нещо, което правите за себе си днес. Въпреки че има няколко кристала, свързани със защитата, чистият кварц се откроява като един от най-добрите и най-ефективни начини за отблъскване на отрицателна енергия. Можете също да опитате да носите черен нефрит, за който е известно, че държи негативните хора далеч.

Доверете се на инстинкта си

Усещате ли, че трябва да се справяте с човек или ситуация, за които разбирате, че са нездравословни? Защитете енергията си, като слушате инстинктите си, пише az-jenata.bg. Лесно ще се ориентирате кой или какво не е добро за вас по това как се чувствате. Ако ви оставят да се чувствате изцедени, разсеяни и малко претоварени, може би има причина за това. Обърнете внимание и ограничете излагането си на всичко и всеки, който ви кара да се чувствате отчаяни и в лошо настроение.

Замълчете си

Обикновено се смята за грубо да игнорирате други хора, като се отнасяте мълчаливо с тях. Въпреки това, ако искате да се справите с труден за вас човек, проучванията показват, че безмълвното отношение към някого може да бъде по-лесен начин за взаимодействие с такава личност, отколкото провеждането на истински разговор. Констатациите предполагат, че мълчаливото отношение може да се използва като стратегия за запазване на умствени ресурси, които иначе биха били изчерпани от взаимодействие с някого, с когото така или иначе не бихте искали да прекарвате време заедно.

Използвайте въображението си

Представете си, че сте заобиколени от предпазващ щит. Представете си себе си с аура от положителна енергия, която ви заобикаля и се излъчва навън от вас. Използвайте въображението си, за да си представите как искате да се чувствате, когато сте в присъствието на човек, който е склонен да източи положителната енергия направо от вас. Този процес на работа с картини действа, защото е форма на релаксираща практика.

Почистете физическото и психическото си пространство

Разчистването на бъркотията у дома, на работа и в главата ви е мощен начин да защитите енергията си. Поддържането на стабилно, здраво психическо състояние е трудно, когато сте обградени от всички страни от физически и емоционални препятствия. Този тип среда се поддава повече на безредици, хаос и стрес. Изчистете непотребното. Отървете се от неща, които не ви носят никаква полза – от стари дрехи, които никога повече няма да облечете; от предизвикващи безпокойство социални медии и особено от токсични хора. Спрете да ги следвате в социалните мрежи или прекратете приятелството си с тях. Дори да ви е трудно, запомнете, че си заслужава.

Спрете да играете тяхната игра

Проблемът с негативните хора е, че имат нужда от драма в живота си. Те обичат да се оплакват и ще намерят каквато и да е причина за това. Те ще се оплакват от някакъв аспект от живота си и ще очакват отговор от вас. Не се поддавайте на първия си импулс. Не бъдете болногледач, който трябва да се грижи за всеки. Да кажем, че сте отседнали в една стая, заедно с ваш приятел. Ако той хленчи, че в стаята е твърде горещо или твърде студено, той най-вероятно иска вниманието ви и очаква от вас да го съжалявате или да поправите ситуацията. Вместо да го накарате да се почувства по-добре, кажете му, че вие се чувствате добре. Не се притеснявайте, че това може да изглежда малко грубо. Другият човек има способността да поправи собствената си ситуация, точно като вас. Ако му обърнете вниманието, което търси, вие затвърждавате, че хленченето работи.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маг

    10 2 Отговор
    Най лесното което може да направите е да кръстосате ръцете и краката си !

    Коментиран от #2

  • 2 Идън

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Маг":

    Да. Това работи. Друг начин е въобще да не следите какво говори и да не го отразявате- все едно не е наоколо. И му задайте въпроса- защо ви говори тези неща или защо го прави. Той никога няма да ви отговори- защото е осъзнал, че сте доловили неговата цел и тя няма да се осъществи. Попитайте го със същтата интонация като неговата. Ако той говори бавно- вие още по- бавно. Не забравяйте и да се усмихвате загадъчно.

    Коментиран от #3

  • 3 Маг

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Идън":

    Благодаря , ще опитам !

    Коментиран от #6

  • 4 Име

    7 0 Отговор
    Не играйте тяхната игра!
  • 5 Абе теглете и по една пу майна

    5 1 Отговор
    Това помага. Акони това не става вземетоедно хапче ху..болин
  • 6 Идън

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Маг":

    Това и още много от личен опит- докато смятах , че хората са като мен. А то не било така и затова добротата трябва да е с точно определени граници и към когото трябва. Обичайте себе си и не позволявайте да нахлуват в личното Ви пространство. Даже ако са нагли - а те са- можете да ръмжите и съскате. Те са и щедри ако гонят целта- не приемайте нищо и не позволявайте да докосват ваши вещи или Вас.Стойте на не по- малко от метър от хора с негативна енергия- те се стремят да са колкото може по- близо- защото Вие излъчвате положителна енергия и това ги храни. Не може да не сте забелязали как едни хора виВи привличат и се чувствате добре- а след разговор или дори при среща с други се чувствате все едно валяк е минал и сте блокирали. Не позволявайте да Ви товарят с техните проблеми- Вие не го правите с никого Не споделяйте нищо с такива хора- те са различни и няма нито да Ви помогнат- нито да Ви съчувстват. Те нямат други чувства освен към себе си и са егоисти- манипулатори- нарцици с високо его. Увлякох се... Простете ми многословието...

    Коментиран от #8

  • 7 бай Даньо

    6 0 Отговор
    Ами показваш им вратата ако са по-нисши от теб, иначе привидно се съгласяваш, с тях а си правиш каквото знаеш
  • 8 Маг

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Идън":

    Всичко което казвате е вярно , но простете откровеността ми , забелязах основна грешка. Вие се страхувате ! А това най много привлича енергийните вампири. Работете върху усещането за това , че вие сте превъзхождащото същество , и енергийните вампири ще ви заобикалят , като водата Мойсей. Не се ядосвайте и гневете , а обичайте себе си и другите , това унищожава лошата енергия. Това не означава да се сдържате , правете както казахте. Ако вече сте попаднала под лошо влияние , отпуснете мускулите на главата и лицето. И после се успокойте напълно. Помага дори при физическа болка. И отново - бъдете ежедневно позитивен човек !

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Идън

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маг":

    Моето не е страх- просто си задавам въпроса как е възможно такова нещо между толкова близки хора... Познамам себе си и не мога да се променя. Никога не съм имала високо самочувствие или да демонстрирам превъзходство- това не е в моя стил. Вярно е, че съм обичала винаги другите- пренебрегвайки себе си. Това ми струваше много. Сега аз Ви благодаря и ще опитам.
  • 10 Добронамерен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маг":

    Благодаря за споделеното! Как да превъзмогнем чисто физическата реакция на страх и смут, сковаността, която враждебното и заплашително отношение могат да предизвикат? Как да запазим самообладание, когато негативните хора целят именно да ни изкарат от равновесие. В случай че това е чисто физиологична реакция на тялото - ускорен пулс, дишане, прилив на адреналин и т.н.
  • 11 Идън

    2 0 Отговор
    Има два вида страх- осъзнат и неосъзнат. Осъзнатият е за предпочитане и използване на неговата защитна функция. Неосъзнатият е неконтролируем- той е и без причина- паник атаки- депресия. Негативен човек може да ви внуши страх- затова си казвате или аз- или той. И тогава вашият страх се превръща в сила. Дишаш дълбоко и не го гледаш в очите- те имат мръсен поглед. Тези хора също са страхливи и неуверени в себе си.Направете своята противострахова защита категорично и той ще се откаже.Ако сте успели да го опознаете - удряйте по слабите му места. Прочетете,,Изкуството на войната,,- Сун Дзъ.Неговата философия е валидна за много сфери и ситуации в живота.