Last news in Fakti

17 Юни, 2024 15:45 2 110 4

Защо трябва да почиствате пода със солена вода?

  • дом-
  • почистване-
  • под-
  • сол-
  • негативна енергия

Трябва да използвате отделен пакет сол за почистване, а не от тази, която добавяте към храната си

Защо трябва да почиствате пода със солена вода? - 1
Снимка: Shutterstock

Съществуват няколко обективни причини, поради които такова почистване трябва да се извършва от всеки. Редовното почистване в дома е абсолютно необходимо.

Прахът през летния период се натрупва в апартамента по-бързо от обикновено. Това не е изненадващо: прозорците са отворени и оттам в къщата се пренася пух от тополи и други замърсявания. Естествено, за да я отстраните, трябва да избършете праха, да почистите с прахосмукачка и да почистите подовете.

За последната процедура вече има много закупени средства, които не оставят сапунени остатъци и правят така, че мръсотията да се утаява по-рядко върху повърхността. Въпреки това опитните домакини знаят, че за перфектна чистота периодично трябва да изплакват подовете със сол, пише actualno.com. Оказва се, че това е необходимо да се прави не само за да придобие покритието блясък. Има още няколко цели, които могат да се преследват чрез измиване на подовете със сол.

Неочевидни и интересни

По време на почистването със сол можете не само да почистите помещението от мръсотията, но и да проведете енергийно прочистване на къщата - аурата на нещастието и натрупаната преди това негативна енергия ще напуснат помещението. Така нещастията и неприятностите ще престанат да преследват собствениците, а просперитетът и щастието ще бъдат привлечени много по-добре.

Има ситуации, в които измиването на подовете със сол е просто необходимо. Например, когато хората у дома постоянно страдат от безсъние и главоболие, а ако дори и да заспят, то е с кошмарни видения. Когато съпрузите се карат на празно място, децата не слушат родителите и често боледуват.

Вещите в къщата често се чупят без причина, а растенията и цветята изсъхват. А финансовото благополучие не идва, въпреки че всички работят до изнемога.

Ако забележите поне един, няколко или всички изброени по-горе признаци, трябва спешно да почистите аурата у дома. А това можете да направите, като измиете подовете с добавка на готварска сол.

Какво е необходимо за това?

По-добре е почистването със сол да се извършва при намаляваща Луна. Така ефектът ще бъде много по-забележим. За да приготвите разтвора, трябва да сложите 1 супена лъжица хранителна сол в 10 литра чиста вода. Можете да добавите и няколко капки от любимото си ароматно масло.

Важно: трябва да закупите отделен пакет сол за почистване. Не я вземайте от същия контейнер, от който добавяте сол към храната си.

Преди да започнете процеса, трябва да отворите прозорците в къщата, за да може цялата негативна енергия да има изход. А ако искате да направите по-обстойно почистване, соленият разтвор може не само да измие подовете, но и да избърше шкафове, рафтове, скринове и други повърхности с едва навлажнена кърпа.

Трябва да почиствате в приповдигнато настроение, когато в къщата няма други хора. След края на процеса солта трябва да се изнесе от къщата и да се изсипе на земята с думите: „Черната аура си отива - бялото в къщата място намери“.

Ако по някаква причина не е възможно да се извърши почистване със сол в къщата, трябва да използвате алтернативни варианти: да поставите торбички със сол в ъглите на стаите. Оставете в този вид за 24 часа. След това изхвърлете солта заедно с торбичките.

Почистването на солта трябва да се извършва два пъти годишно, през зимата и през лятото. Ако обаче смятате, че е необходимо, можете да го правите по-често, в зависимост от нуждите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трясъ

    9 0 Отговор
    Защото ще изтървате храна по пода. Като си я вземете,тя трябва да е леко осолена,за да е по-вкусна и котката да я налапа.
  • 2 Дам

    3 0 Отговор
    За да няма мравки слагайте сол.
  • 3 Последния Софиянец

    3 0 Отговор
    От солта ще побелее .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.