Last news in Fakti

20 Януари, 2014 10:44 1 409 0

Барак Обама: Алкохолът е по-опасен от марихуаната, но пушенето е вреден навик

  • обама-
  • марихуана-
  • алкохол

Както е добре документирано, аз съм пушил марихуана като дете. За мен това е лош навик и порок

Барак Обама: Алкохолът е по-опасен от марихуаната, но пушенето е вреден навик - 1
Снимка: AP/БTA

Алкохолът е по-опасен за здравето от марихуаната, но „пушенето на трева“ е лош навик.

Това заяви в интервю за сп. „Ню Йоркър“ президентът на САЩ Барак Обама.

Той все пак побърза да се застрахова, че не се застъпва за легализирането на марихуаната. Обама за пореден път призна публично, че е употребявал марихуана като млад, но това било „лоша идея“.

„Както е добре документирано, аз съм пушил марихуана като дете. За мен това е лош навик и порок, не много различен от цигарите, които пушех в младежките години и през значителна част от живота си като зрял човек“, призна Обама.

Президентът на САЩ изрази своя скептицизъм по тезата, че узаконяване на марихуаната ще реши някои социални проблеми.

Погрешно е да се мисли, че легализиране на канабиса ще бъде „панацея“, която може да реши много социални проблеми, обяви Обама.

Но той добави, че от гледна точка на нейното въздействие върху отделния потребител, той смятал, че тревата не е по-опасна от алкохола.

Обама не пропусна да разкритикува някои присъди, произнесени срещу бедни афроамериканци и латиноамериканци, които били по-сурови спрямо тези срещу белите от средната класа.

Обама определи легализирането на марихуаната в щатите Колорадо и Вашингтон като предизвикателен „експеримент".

Законът в Колорадо влезе в сила от 1 януари, докато се очаква Вашингтон да позволи продажбата на канабис по-късно тази година.

Обама предупреди, че твърдите наркотици нанасят дълбоки поражения на хората, които ги употребяват, и обществото плаща твърде висока цена за това.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА