Last news in Fakti

7 Юни, 2024 15:45 694 6

Принц Хари може да обжалва отказа за обществено финансирана охрана във Великобритания

  • принц хари-
  • лична охрана-
  • великобритания-
  • обжалване

Апелативният съд даде зелена светлина на херцога на Съсекс да оспори решението, постановено по-рано тази година във Висшия съд в Лондон

Принц Хари може да обжалва отказа за обществено финансирана охрана във Великобритания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принц Хари получи разрешение да обжалва отказа на британското правителство да му осигури обществено финансирана полицейска охрана във Великобритания, съобщиха АП и Ройтерс, цитирани от БТА.

Апелативният съд даде зелена светлина на херцога на Съсекс да оспори решението, постановено по-рано тази година във Висшия съд в Лондон. Разрешението за обжалване е било дадено още през май, но за него бе съобщено едва този четвъртък, 6 юни.

Хари, по-малкият син на крал Чарлз, започва акцията, след като Министерството на вътрешните работи, което отговаря за полицейската дейност, реши през февруари 2020 г. той да не получава автоматично лична полицейска охрана, докато е във Великобритания.

Тогава Хари за първи път оспори решението, твърдейки, че той и семейството му се нуждаят от въоръжена охрана заради враждебността, насочена към него и съпругата му Меган, в социалните медии, и непрестанното преследване от страна на таблоидната преса.

През февруари т. г. Висшият съд в Лондон постанови, че решението да не се осигурява „индивидуална“ охрана при необходимост, след като Хари се отказа от дейностите си като работещ член на кралското семейство, не е незаконно, ирационално или необосновано. Очаква се обжалване от страна на принц Хари на това решение, след като вече има правно позволение за това.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    7 0 Отговор
    Ай стига бе нали тая династия е любимата дъвка на ингилизите от какво и от кого се пазят?
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    5 0 Отговор
    Кфо го фалите(рекламирате) това бозаво кръвосмешение.

    Да не сме колония на микробритания.
    Л изачи,сър на британски асссоли.
  • 3 МИНУВАЧ

    2 2 Отговор
    Леля Камила има тежката дума...
  • 4 Хари будалата

    3 0 Отговор
    Хари будалата
    да се скрие по полата на жената.
    Не, че обичам монархията, но това
    момче го зомбираха яко.
    Ако се отказваш от нещо, до край.
    Бъди Мъш :)
  • 5 ПиПи

    0 1 Отговор
    Хари не е син на Чарлзъ.Нямат никаква прилика и Хари не го нарича Татко!
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ... " АЗ СЪМ ХАРИ ---ЕЙ МЕ НА " ----МАЙНАТА И НА - " ИМПЕРИЯТА " !!!!!!!!!!!!!