Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 21:01 3 889 0

Уволненият проф. Раденовски се връща в "Пирогов"

  • проф.червеняков-
  • раденовски-
  • пирогов-
  • борд на директорите

Бившият шеф влиза в борда на директорите

Уволненият по време на правителството на ГЕРБ проф. Димитър Раденовски се връща в "Пирогов" като член на борда на директорите.

Той беше отстранен, след като в лечебното заведение бяха открити злоупотреби с обществени поръчки. Сегашният здравен министър Таня Андреева, обаче реши да го върне на работа.

Сменени са двама от тримата членове на директорския борд на "Пирогов". На мястото на Георги Маламов, който беше представител на Министерството на финансите в болницата и професор Петър Николаков, представител на здравното министерство са назначени бившият изпълнителен директор на болницата проф. Димитър Раденовски и проф. Веселин Борисов.

Със заповед на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, считано от 20 ноември 2012 г, проф. Димитър Раденовски бе освободен от длъжността изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов”. Тогава инспекторите съставиха 7 акта на „Пирогов“, 5 от които лично за д-р Раденовски. АДФИ наложи и глоба от 100 000 лева заради нередности по договори за обществени поръчки, парафирани от Раденовски, през последните две години.

Във Факти.бг. писахме първи, още на 25 април 2012 г., за една от проверките в "Пирогов". Тогава водещият специалист и  ръководител на Клиниката по гръдна хирургия  в УМБАЛСМ „Пирогов” проф.Александър Червеняков сезира Министерството на здравеопазването по повод своеволията на ръководството на Института спрямо него и екипа му.  След  влизане на министъра на здравеопазването в "Пирогов" по късни доби преди време бе иззета документация и започнаха проверки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА