Last news in Fakti

17 Юни, 2024 10:45 1 561 4

Неверен мъж съди Apple, след като жена му открива "изтрити съобщения" и иска развод

  • apple-
  • телефони-
  • съобщения-
  • изневяра-
  • развод

Искът срещу компанията за 5 милиона паунда, които мъжът е загубил при развода си

Неверен мъж съди Apple, след като жена му открива "изтрити съобщения" и иска развод - 1
Снимка: Shutterstock

Бизнесмен от Англия съди Apple, след като "изтритите" съобщения, които той е изпращал на жени, са намерени от съпругата му на друго устройство.

Мъжът, който желае да остане анонимен, е използвал iMessage, за да комуникира с жени, твърдейки, че е изтрил доказателствата от своя iPhone. Съобщенията обаче били достъпни iMac поради синхронизирането на устройствата на семейството със същия Apple ID.

Той твърди, че Apple не е информирала потребителите, че изтриването на съобщение на едно устройство не го премахва от всички свързани устройства. "Ако ви кажат, че дадено съобщение е изтрито, имате право да вярвате, че е изтрито," каза той.

Съпругата на мъжа е подала молба за развод, ход, който му струва над 5 милиона паунда, каза The Times. Той описа развода като "болезнен и суров", заявявайки, че един по-рационален разговор би могъл да спаси брака му, ако съобщенията не бяха открити толкова брутално.

„Ако бях в състояние да говоря разумно с нея и тя не го беше разбрала толкова брутално, можеше все още да съм женен,“ обясни той.

Мъжът сега съди Apple за 5 милиона паунда и се стреми да превърне делото си в колективен иск за други, които може да са изправени пред подобни ситуации.

Той обясни, че липсата на яснота от Apple за това как работи изтриването на съобщения е довела до тази ситуация. "Според мен това е всичко, защото Apple ми каза, че съобщенията ми са били изтрити, а не са били. Ако в съобщението беше казано, "Тези съобщения са изтрити на това устройство", това щеше да е улика, или "Тези съобщения са изтрити само на това устройство' така щеше да е още по-добре."

Адвокатът му, Саймън Уолтън, каза пред The Telegraph: "Apple не е била наясно с потребителите какво се случва със съобщенията, които те изпращат и получават и, което е важно, изтриват"

Г-н Уолтън каза, че в много случаи iPhone информира потребителя, че "съобщенията са изтрити" което той твърди, че не е вярно и е „подвеждащо, защото все още се намират на други свързани устройства – нещо, което Apple не казва на потребителите си.“ Той каза, че е „нетърпелив да чуе други клиенти на Apple, които са имали подобни проблеми“.

Източник: www.ndtv.com


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни

    13 0 Отговор
    Тъпаци са тези, които изневеряват електронно! Вече няма грамотност и жена как да уважиш!
  • 2 анон

    3 2 Отговор
    ако тоя е неверен, просто киро сигурно е от "верните" :)))
  • 3 схема

    7 0 Отговор
    Той не знаел, че остават, но жена му знаела.;)
  • 4 Трол от Криводол

    1 1 Отговор
    Това кръвосмешение дори не знае как се изневерява без да го хванат.
    При мен се изнизаха толкова години, толкова жени, и същите дори не са изразявали съмнение през цялото това времел