Last news in Fakti

1 Юли, 2024 10:45 706 5

Руски медии: Кание Уест е на частна визита в Москва

  • кание уест-
  • москва-
  • визита-
  • владимир путин

Кание Уест в миналото е изразявал възхищението си от руския президент Владимир Путин

Руски медии: Кание Уест е на частна визита в Москва - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският рапър Кание Уест е на частно посещение в Москва, според руски медии, съобщава АФП.

Западните музиканти в по-голямата си част избягват Русия от началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г., която доведе до порой от санкции срещу Москва и сериозна криза в отношенията със Запада, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Ксения Собчак, бивш кандидат за президент на Русия, публикува кратко видео в канала „Телеграм“, което според нея показва американския рапър на покрива на известния търговски център ГУМ, гледащ към Червения площад.

Според нея Кание Уест е в Москва, за да "отпразнува четиридесетия рожден ден на своя приятел Гоша Рубчински", моден руски дизайнер.

В руски медии се появиха предположения, че рапърът може да изнесе концерт в спортния комплекс „Лужники“. ТАСС обаче обаче съобщи че в „Лужники“ нямат информация за планове за провеждане на представление от американския рапър.

Кание Уест, който в миналото е изразявал възхищението си от руския президент Владимир Путин, предизвика полемика в родината си, след като преди време похвали Адолф Хитлер.

Рапърът, който е известен и с модната си марка Yeezy, се превърна в парий в шоубизнеса, след като през 2022 г. направи серия от антисемитски изказвания. Няколко марки, сред които „Адидас“, „Гап“ и „Баленсиага“, прекъснаха връзките си с него.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    5 0 Отговор
    "Миротворец" веднага да го включи в списъка на чакащите.
  • 2 Роко Сифреди

    4 1 Отговор
    Там ще успее да се наслади на забравено и забранено обръщение. Т.е. няма да му кажат уважително афроамериканец.
  • 3 Язе съм

    2 5 Отговор
    Толкова ли не е наясно, че руснаците са расисти
  • 4 Сякаш е единственият американец там.

    4 1 Отговор
    Знам за поне 10 "Ютуб" канала на посетили Русия или живеещи там американци. Вероятно са много повече. И колкото и невероятно да звучи на пещерните русофоби тук, на тях много им харесва. Има също англичани, французи, канадци, австралийци, като някои са дори в Сибир... Пък вие си приказвайте колко са зле руснаците, "Киев за три дни", нямали яйца и всички останали нещастни опорки. Отново, да си затваряте очите няма да доведе до поражение на омразния ви Путин. Лично аз не мразя никого, това ми е правило. Защо да се натоварвам с отрицателни емоции ненужно? Вредно е за здравето.

    Коментиран от #5

  • 5 Баща ти

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сякаш е единственият американец там.":

    Та като подхвана въпроса,какво стана с Киев за 3 дни?