Last news in Fakti

5 Юли, 2024 16:45 410 0

Шотландски град откри собствена Алея на славата

  • алея на славата-
  • шотландия-
  • почит-
  • знаменитости

Тя е по подобие на холивудската

Шотландски град откри собствена Алея на славата  - 1
Снимка: Shutterstock

Град Пейзли в Шотландия вече има собствена Алея на славата по подобие на холивудската, която ще отдава почит към местни знаменитости от света на киното, музиката и телевизията, оставили своя отпечатък върху общността, пише в. "Скотиш Сън", цитиран от БТА.

Сред първите 10 известни личности, удостоени със звезди на новата алея, са актьорите Джерард Бътлър, Дейвид Тенант и Филис Логан и певецът Паоло Нутини.

Дейвид Тенант, познат с ролята си в хитовата научнофантастична поредица "Доктор Кой", казва, че е на "седмото небе" от щастие заради оказаната му чест.

Посмъртно звезда на Алеята на славата получи и драматургът Джон Бърн, който почина през ноември миналата година. Звездата му се намира пред градската библиотека.

Алеята на славата ще отразява и богатото наследство на Пейзли. Тя ще включва ключови забележителности и ще преминава през целия град. Хората, стоящи зад проекта, с нетърпение очакват атракцията да привлече туристи от цял свят, за да се насладят на всичко, което шотландският град може да им предложи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА