15 Октомври, 2024 13:58 930 10

Още шест души обвиниха Шон "Диди" Комбс в сексуално насилие, включително и непълнолетен

  • диди-
  • пи диди-
  • шон диди комбс-
  • рапър-
  • обвинение-
  • съдебен иск

Един от хората, подали искове срещу рапъра, твърди, че е бил на 16 години, когато Диди е злоупотребил с него

Още шест души обвиниха Шон "Диди" Комбс в сексуално насилие, включително и непълнолетен - 1
Снимка: Shutterstock

Нови шест иска са подадени срещу Шон "Диди" Комбс, включително един, в който рапърът и някога влиятелен американски хип-хоп продуцент е обвинен в сексуално посегателство над непълнолетно лице, съобщи адвокат, цитиран от световните агенции.

Гражданските искове, подадени в Ню Йорк от шестима души, са част от поредица от производства, включващи над 100 предполагаеми жертви, обявени наскоро от американски адвокат, след като Диди беше обвинен и вкаран в затвора през септември, пише БТА.

Срещу Комбс са повдигнати криминални обвинения за ръководене в продължение на години на насилствена система за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и изнудване.

"Планираме да подадем множество други жалби през следващите седмици срещу г-н Комбс и други обвиняеми", предупреждава адвокат Тони Бъзби.

Исковете, подадени от две жени и четирима мъже, чиято самоличност не се разкрива, обхващат периода от 1995 г. до 2021 г., според адвоката. Един от жалбоподателите твърди, че Диди го е нападнал сексуално, когато е бил на 16 години, докосвайки гениталиите му. Това се е случило през 1998 г. близо до Ню Йорк, на парти, организирано от продуцента, известен още като Пи Диди или Пъф Деди, който в момента е на 54 години.

Според твърдението по онова време Комбс е обяснил на тийнейджъра, че трябва да се научи да приема подобно поведение, "за да пробие в музикалната индустрия".

По-рано стана ясно, че федералният наказателен процес срещу Диди за предполагаемо използване на музикалната му империя за подпомагане на насилствена система за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и изнудване ще започне през май 2025 г. Шон Комбс не се признава за виновен.

Шон "Диди" Комбс беше признат за една от най-влиятелните фигури в хип-хопа, преди вълната от обвинения, появили се през последната година, да го принизи до "парий в индустрията".

Под псевдонимите Пъф Деди, Пи Диди, Диди и много други Шон Комбс се утвърди като важна фигура на хип-хопа от Източното крайбрежие. През 1993 г. Комбс основа "Бед бойс рекърдс" (Bad Boy Records) - прелюдия към издигането му до върха. Сред изпълнителите на компанията са покойният Ноториъс Би Ай Джи и Мери Джей Блайдж. Албумът му No Way Out е отличен с "Грами" за най-добър рап запис през 1997 г.

През десетилетията Шон "Диди" Комбс натрупа огромно богатство, отчасти благодарение на дейността си в алкохолната индустрия.

Въпреки усилията си да култивира имидж на бизнес магнат обаче поредицата от жалби описват Комбс като насилник, който използва влиянието си, за да "ловува". Диди отрича отправените му обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    11 1 Отговор
    Такива оргии стават и в България. Често честния ционист е участвал като булка
  • 2 гробар

    7 3 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 3 Гретиния

    7 2 Отговор
    Лигльовци ! Мен Грета ме изнасилва по няколко пъти на ден , и не съм мъцнал никаде ! Дебне дори на сън да получа ерекция , и му се качва без да пита !
  • 4 Механикът

    10 3 Отговор
    Тия черните твари обвиняват в расистки нападки белите хора, но всъщност са най-долните расисти. Че и известни и богати ги правят.
  • 5 Дистанция

    5 3 Отговор
    Егати грозните печки тия бре. Супер прехвалени.
  • 6 Скитник

    5 3 Отговор
    Като си помисли човек как има бели жени, които дават телата и душите си на тия черни спесименти. Гнусно...
  • 7 идея

    2 2 Отговор
    Противни печки, ей. Има една много стара поговорка. Няма как на черното да кажеш бяло.
  • 8 нема мъжко, нема женско

    4 1 Отговор
    ТОЯ ДИДИ ПЕРЕ НА РЕД У ЛИБЕРАЛНИО СВЕТ...........

    Коментиран от #10

  • 9 Третокласник

    0 1 Отговор
    Изкараха някакъв дето е виждал жена само на картинка, най-големият престъпник на света. Западни ценности за дебили с две мозъчни гънки, дето биха се вързали на глупости.
  • 10 В уж най-демократичната държава в света

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "нема мъжко, нема женско":

    30 години сексуални извращения и никой не разбрал...
    Просто сега са му поискали всичко да им даде, иначе го изтипосват в медиите. Избрал е второто.
    Само като си помисли човек, че половината Холивуд , кралски особи и сие са вършали там... После се питаме защо лидери на държави вземат нелепи решения в ущърб на народите, които представляват.... Ами всички са зависими! Машината за изнудване никога не е спирала.