Last news in Fakti

15 Юни, 2014 14:15 1 547 0

И Ямайка ще легализира марихуаната

  • марихуана-
  • ямайка-
  • легализация

Очаква се това да стане факт до септември

И Ямайка ще легализира марихуаната - 1
Първите легални цигари с марихуана в Денвър, Колорадо, САЩ. Снимка: АП/БТА

Правителството на Ямайка обяви плановете си да реформира радикално законите, свързани с наркотиците в страната, съобщи Би Би Си.

Министърът на правосъдието Марк Голдинг заяви, че кабинетът е в подкрепа на предложението да се позволи употребата на марихуана, известна сред местните като "ганджа".

Голдинг заяви още, че марихуаната ще се декриминализира за религиозни, медицински и научни цели. Очаква се парламентът да одобри промените до септември.

"Бих искал да подчертая, че предложените промени в закона не са предназначени да насърчават използването на марихуаната за развлекателни цели", добави още той.

Последните законодателни промени за наркотиците в страни като Уругвай или в американските щати като Колорадо също дадоха тласък на кампаниите на местните фермери и някои политици за легализирането на марихуаната.

"Дошло е време да се даде възможност на Ямайка да се възползва от производството на марихуана", каза пък кметът на Кингстън Анджела Браун Бърк.

Проучвания показват, че много ямайци смятат, че декриминализирането на наркотика за медицински и научни цели може да донесе значителни икономически ползи за острова.

Икономиката на островната държава страда от бавен растеж, висока безработица и висок дълг в последните две десетилетия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА