Last news in Fakti

26 Декември, 2015 22:01 16 913 21

Бунтът Местан клони към фарс?

  • местан-
  • дпс
Бунтът Местан клони към фарс? - 1
Снимка: в. "Нов живот"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Драмата Местан се тегли по нашенски и днес още може да се източи във фарс. Това зависи от главния герой. Ако той откъсне поне един бюлюк от „колективното тяло” бунтът може да продължи!

Но не вярвам. Защото Лютви на пресконференцията в Кърджали не знаеше какво иска. Очаквал с нетърпение най- големия си подарък за рождения си ден – „Свободата, Санчо!”.

Че не можеше ли сам да се освободи – да си даде оставката и това е! Сякаш се е родил заробен за този пост!

Това пише в коментара си за в. „Нов живот” Иван Бунков.

Да,той, радетелят на европейските ценности, не може сам да се освободи. Него робовладелецът Доган, и то на пленум, трябва да го освободи! Езикът на Лютви редеше едно, а езикът на тялото му – друго: „ По-добре заробен с власт, с луксозна кола и огромни пари, за да може да се бори, ама истински, за свободата си, за свободата на всички по евроатлантическите изисквания. Биде ли свободен, той няма да знае какво да прави със свободата си – тока ли да плаща, парното ли, водата, скъпите пурети, скъпите костюми, скъпите пушки и куршуми. За какво му е тази свобода?!

То и вълците бяха на свобода, ама той ги застреля и трита с автоматичната си пушка и те мъртви увиснаха обесени по клоните на дървото. Като декор на негова несвободна същност. А сега, лошо, – да го освободят от колективното тяло! По-добре под робство: на парите, на бодигардовете, на жените. Тогава пак ще прочете декларацията в защита на Турция. Герой е той, а Неговият довчерашен Любимият Почетен Председател му скъса пагоните на купона пред всички!”

Ако днес, на поклонението в Могиляне, Местан не се появи, както не се появи вчера в Млечино, нищо, че обеща, значи че бунтът му е преминал във фарс!

Ако пък се появи с юнаци и дори без звуците на „ Кой уши байряка, кой му тури знака?” тръгнат срещу Центъра да разцепват ДПС, ще си глътна граматиката! И ще си кажа, че не съм познавал витиевато момче, дето искаше в началото на кариерата си като член на СДС да изхвърли Смирненски от библиотеката.

Че не съм познавал момчето – старче от парламента дето чудесно се превъплътяваше в политика герой..

Но го познавам! И ще река – язък за барута: нито Коледа видяхме , нито драма като драма, нито бунт като бунта! Ялова работа! Извадихме репортерите от храмовете и ги хвърлихме по баирите! Да гонят Местана?!

Боже, пази България от нас, дето ви губим времето!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 1 Отговор
    Може да отиде в Герб те там такива събират.

    Коментиран от #2

  • 2 FR V

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Пак ли се изцепи Мунчо!
    Той е ваш, комунистически кадър.Прибирайте си боклуците.

    Коментиран от #7, #12

  • 3 Спиро

    1 0 Отговор
    такива като теб се изказват толкова неподготвени, а не могат да съберат 2 и 2.
    Чесането на езика, Санчо, не е спорт.
  • 4 мклф

    0 0 Отговор
    да бе, фарс ама друг път :) Май на автора му се иска да е така, най-вероятно захранен от ДПС (руското ДПС) :)

    Местанеца ще откъсне живо месо от ДПС този път. Изселниците няма отново да се хванат на лъжите на Доганеца.
  • 5 опала

    1 0 Отговор
    освен всичко друго, този цирк го направиха в такъв период, че да разсеят хората от християнкия празник. уж честваме рождество христово, а само за турците и исляма ни карат да говорим и мислим
  • 6 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Браво на автора, доста истини поднесени в правилната последователност.местан наистина е старче правещо се на политически герой.Много приказки и нищо съществено.
    Резидентът на турските служби е осветен, няма ли да има съд!
    Неговите помощни също, защо българиските власти не реагират?
    Ние в БЪЛГАРИЯ ли сме или в булгаристан?
  • 7 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "FR V":

    Да ли съм комунист не знам но а ако ме питаш предпочитам да съм комунист пред това да съм Турчин.Колкото до вашата месия дали не е бил комунист? 1.Офицер в пожарната не може да не е партиен член. 2.Репресиите към баща му /също пожарникар и офицер партиен член/ за които си фантазира всъщност е уволнение заради кражба на дървен материал.3.От мутра неговите ДРУГАРИ го пратиха на специализация за 4 години при най големият комунист.4. С благословията на ДПС и БСП го направиха секретар на МВР и го изстреляха към политиката. Мога да продължавам но няма смисъл. Не ме обижда думата Мунчо когато ми я казва Тъпчо.

    Коментиран от #8

  • 8 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    Б.Б. по време на деполитизирането на МВР е бил преподавател в "Симеоново" (тогава май се води "ВИПОНД"), като партиен член на БКП е отказал да се деполитизира и е принуден да напусне МВР.
    Факт за който много тролчета си мълчат тука, като пуканки.
  • 9 Димитър

    0 0 Отговор
    До автора: Интересна теза, единственото, което не одобрявам, е че подаваш грешна информация относно пушката на г-н Местан. Пушката не е автоматична а болтова, и не се купуват куршуми а патрони. Куршума е това, което излиза от цевта след възпламеняване на гилзата! ;-)
  • 10 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Това би трябвало да е политически и дипломатически скандал, турски посланник и министър се месят във вътрешните работи на БЪЛГАРИЯ.ПРЯКО НАТИСКАТ ЗА СВОЯ РЕЗИДЕНТ местан!
    СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ЗА местан.Затвор доживот.
    Ако бяхме преди 1989г. тоя местан щеше да е в затвора!
  • 11 Ще развалим дослука

    0 0 Отговор
    Политиката на Турското правителство е скандална !!! Първо, Конституцията на България не позволява да се регистрират у нас каквито и да са партии на етническа основа. Второ, от къде накъде Турция ще се меси във вътрешнопартийния живот на парламентарна партия в България? И трето, от къде накъде депутат от българския парламент ще иска убежище в Турското посолство ? Това не е ли показателно, че има нещо много гнило в досегашната дейност на Местан. Защо иначе ще се крие в Турското посолство ? Няма ли служба за национална сигурност в тая държава ?
  • 12 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "FR V":

    Кой? Кой е " комунистически кадър" ваш Боко ли? Да !!! Баш комустически КАДЪР си е!!!
  • 13 Той

    0 0 Отговор
    Тя Деса ще ви каже на вас, русофили нЬедни. Няма да и бъркате работата, че за едните центове се мъчи момичето, ъ момчето или квото е там.
  • 14 БГ

    0 0 Отговор
    Много се заяждате.... Различия в партиен избор винаги е имало и ще има. Но обидите те не са част от този разговор. Писнало ми е на всякъде да чета само обиди и цинизми. Това ли сте вие пламенните отстоятели на дадена партия. Тоя въглищар изобщо няма място в парламента, защото противоречи на конституцията по много параграфи. За това моля не превръщайте един измамник, контрабандист, крадец, мошеник, изедник роден дискриминиран и търсещ мъст, да се превърне в повод за разединение. Достатъчно е разединявал да ходи да се крие без значение къде, нам не ни трябва.

    Съединението прави силата!!!
  • 15 123

    1 0 Отговор
    Горкия Местан ,баш на рождения му ден- от генерал в редови ,без пенсия и то на 55г. а изглежда като на 70. Тая работа била много вредна ,но няма отказали доброволно от нея...
  • 16 ооооооо

    0 0 Отговор
    Какво свърши ДАНС в тази ситуация и защо, ако има данни за съмнителни действия на доскорошния лидер Лютви Местан, не са предприети съответни действия.
    Но над ДАНС виси и друг въпрос - какво прави агенцията по изобличаване на мафиотския кръг #Кой. Защото където е Пеевски, там са и мафиотските далавери, корупционни практики, измами за милиарди. И не е работа на неколцина журналисти, под лайняния обстрел на пеевските медии, да осигуряват доказателствен материал на прокуратурата. Дори съмненията за такива тежки форми на корупция и мафиотщина в белите държави са достатъчни за мащабни разследвания. Тек в публичното пространство се видяха предостатъчо такива.
    "Доган - патриотът", е приказка за наивници. Цинична приказка. Повечето български политици обаче са страхливци. Провинциалните им комплекси им пречат да заявят открито, че Доган е нищо повече от политически късметлия, оставен от институциите да вършее из държавата, сякаш му е бащин харман. Заявката, че се борел за "българско ДПС" и че нямало професионални политици у нас на ниво е прах в очите. Изказването на Местан за сваления руски самолет е само повод да бъде той отстранен и да бъде възстановен старият модел, уж според новата геополиотическа ситуация.
    Става дума за запазване на мафиотския модел #Кой, олицетворяван от Пеевски и създаден от самия Доган още по времето на Илия Павлов и Мултигруп. Етикетът "NEW" ще бъде лепнат на още по-коварни и тарикатски начини за "печелене" на европрограми, обществени поръчки и източване на бюджетни средства. Възможно е да бъдат сменени и някои от подставените лица. По-досетливите от досегашните не е лошо да се спасяват в чужбина. Знаят защо.

    Доган се прави на русофил и туркофоб. На патриот също. Много смешно.
    Та нали той ни черта, как пътят ни към Европа минава през Босфора. Пак той само преди 2-3 години твърдеше, че Турция има право да претендира за български територии. Сега се загрижил за отношението ни към Русия... Ами да се кандидатира за президент, например, вместо да се крие в сараите, и да покаже как трябва да се балансира между великите сили. Аман от кибици, които веднъж на година или две се пъчат с умнотии, написани кой знае от кого.
    И най-важното. Стига са ни заплашвали, по явен и неявен начин, с етническо напрежение и конфликт. Ако можеха да предизвикат такъв, отдавна да са го направили, защото не ги е еня за България. Но знаят, че няма да стане, защото и техните гласоподаватели ще ги наритат като помияри. Стига и другите политици са се стряскали от подобни хипотетични заплахи.
    Всички тези събития целят едно единствено нещо: запазване на статуквото. Чрез нови лозунги. Целта на целите обаче е да се осигури терен мафиотският модел на Пеевски да се разгърне. Корпорацията ДПС да работи, но вече под знамето на по-приемливи за публиката формулировки.
    Доган не е просто представител на задкулисието, което съсипа страната. Той е от неговите "бащи". Вероятно криенето зад стените на сараите му осигурява безопасност. Но от кого е застрашен той? От избирателите му, които той твърди, че уважава? От политическите опононти, които дори не брои за съперници. От кого? От турските служби? Ако е така да го каже. Но не е.
    Страхът му идва от две посоки: от прецакани кръгове в самата мафия и от хора, прегазени от Пеевски и компания. А те в тази държава не са малко.
  • 17 мераклийски

    1 0 Отговор
    Местан винаги е бил двуличник и доносник.Той всъщност няма собствено мнение и винаги е бил изпълнител на поръчките на Доган.Той започна от едно ограничено момче ,учителче с бежово костюмче, като трудно си казваше името. Нека сега не се прави на герой! Той просто забрави откъде произлиза и какъв е бил! Как никога не го е било грях да доносничи за своя етност, когато е бил Павлю ?!!
  • 18 1234

    0 0 Отговор
    Защо ли ми прилича на отвличане на вниманието от много по сериозен проблем,като например отцепване на територии от България,и сега Доган се прави на по голям българин от българите.По начало тази партия източва България от самото си създаване,естествено както и всички останали партии,но тя е най много на власт почти във всяко правителство открито или скрито тя е все там.Политиката и както и да приказват и все обърната към Турция,все там ходят на консултации,все от там идват управляващи да им дават акъл какво да правят,така,че е явно ориентацията е към Турция.Колкото и да се прикриват все се изпускат ,че целта им е да стане турско.Като толкова ги тегли на там да отиват в Турция на тяхното място ще приемем избягалите още от турското робство българи които са в Банат, Украйна, Русия които отдавна искат да се приберат в Родината си,но правителствата на БСП,ГЕРБ,НДСВ,,да не ги изреждам всичките нарочно им създаваха пречки само и само да не се приберат в Родината си.Даваха гражданство на какви ли не,но на истинските българи отказваха по най различни поводи и причини измислени така, че да осуетят прибирането им в Родината.И сега пак се играят игрички да прикриват истината около гафа на Местан.Българи хайде вече да се оттървем от тия политици,които съсипаха Родината ни,време е!
  • 19 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    240 гълфона имаме като мъстан ,защо се занимавате изобщо с тях и си губите времето и празниците .Обърнете внимание на себе си и на семействата си.
    ИГНОРИРАЙТЕ ги всичките 240 гълфона -както те правят с нас седем милиона ,след всеки избор-не си заслужава 26 години загубихме -време е лека полека да си обръщаме внимание на себе си и на семействата си с каквото и колкото да имаме-те не мислят за нас и няма да помагат на народа си -трябва или всички да отидем да си дадем гласа и да ги изхвърлим от парламента или никой да не ходи да си дава гласа-да ги оставим сами със себе си.....трябва им наказание за пропилените ни вече 26 години ,за прокудените ни деца,за умрелите от стреса на немотията и подигравките от тяхна страна....
  • 20 БАЙ ГАНЬО

    1 0 Отговор
    БУРЯ В ЧАША ВОДА Е НЕГОВАТА РАБОТА НА АГЕНТА НА MIT ..ТУЙ Е НЕГОВАТА РАБОТА , СРЕЩУ АГЕНТА ОТ КГБ.НО ЦЯЛАТА ДС МРЪСНА ПОСТАНОВКА БЕ ДА НИ СЕ ИЗПЛЮЯТ В ЛИЦЕТО ТЕЗИ РОДООТСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ , ТОЧНО НА РОЖДЕНИЕ ХРИСТОВО !!!КАРМА , НО ИДВА ЗА ТЯХ И РУСКОТО РЕСТО СЪС 7.62% ЛИХВА !
  • 21 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    ГАНЬО,добър ден!