Last news in Fakti

22 Март, 2016 15:12 3 181 8

Похищението на Европа

  • похищението-
  • европа-
  • атентат-
  • терористичен-
  • брюксел
Похищението на Европа - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Удариха Брюксел! Удариха Европа и тя кърви... Матрицата на терора за пореден път си показа грозната физиономия и извратената логика. Само за някакви си 15 години тероризмът, изскочил някъде от афганистанските пещери, натренирал се по иракските и сирийските бойни полета, успя да обиколи света, да се разпространи като вирусна програма и да убива навсякъде. Той посегна на финансовите символи в Ню Йорк, превърна в ад туристическия рай от остров Бали до Египет, засегна пътя на петрола край бреговете на Йемен, в Москва изигра пиесата на ужаса на сцената на най-обикновен културен дом, връхлетя върху невинни хора на жп гара в Мадрид, в метрото на Лондон,  на летище Сарафово, в ресторантите на Париж, по улиците на Истанбул...

Тероризмът разбира от символи. Той си играе с тях, пресмята ги, подбира дати и конкретни места, търси умишлено ужаса по формулата - удар плюс медиен ефект равно на глобална заплаха. Този път удари Брюксел, за да похити Европа. Онази Европа, която прибра стотици хиляди бежанци, избягали от война, за да попаднат в друга война – тази, най-мръсната, без танкове, самолети и фронтове, войната на тероризма. Добре познатата формула от времето на саудитеца Осама бин Ладен пак проработи, но този път, за да доразбие европейските илюзии за сигурността и мечтите за свободата.

Преди 12 години пак през март в един видеозапис на „военния говорител на "Ал Кайда" за Европа", който се оказа мароканец и пое отговорността за атентата в Мадрид, имаше едно ключово изречение: „Вие обичате живота, ние обичаме смъртта". Психиката на тези типове окървави Брюксел. Подлеци!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DDD

    3 0 Отговор
    Подлеци ще наричаш меркел, юнкер и дригите еврогейци! Тези са си тъпи терористи, но не и подлеци. Подлеци са онези, които ги пуснаха тук!
  • 2 DDD

    3 0 Отговор
    Подлеци ще наричаш меркел, юнкер и другите еврогейци! Тези са си тъпи, малоумни, изродски терористи, но не и подлеци. Подлеци са онези, които ги пуснаха тук!
  • 3 Гиго

    2 2 Отговор
    Нима вярвате, че това са арабите? Това са поредните номера на САЩ.
  • 4 Вирус

    3 0 Отговор
    ЕС много успешно създаде собствени европейски джихадисти !!! Мигрантските квартали в които полицаи и военни не влизат (по заповед на щуката) са мощен развъдник на радикален ислям.За това са виновни правителствата на Западна Европа, които поставят конюктурни интереси над безопасността на собствените си народи. Ако не се сложи край на такава политика Европа ще бъде пометена от тероризъм и религиозен фанатизъм.
  • 5 до вирус

    3 0 Отговор
    Прав си вирус! Ако не се сложи край на такава политика Европа ще бъде пометена от тероризъм и религиозен фанатизъм.
  • 6 Гого

    2 3 Отговор
    Гледате хибридна война, не е това което изглежда, а е това
    което искате да видите и те ви го поднасят
  • 7 Индира Ганди

    4 2 Отговор
    Всеки който се надява да са арабите е в огромна заблуда и сам го знае , че е така но някакси иска да вярва , че не е майка америка.
    Защо не се запитате едно простичко нещо, защо се нанасят атентати срещу държавите които усилено се "борят" с тероризма като америка , която впрочем откакто съществува като държава , вече близо 235 години 224 е била във война някъде по света, а се занимават с държавите от европа (които са и конкуренция навсякъде из световните пазари).
  • 8 ПРАБАБА73

    4 0 Отговор
    ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ ЗА МЕН СА ИЗРОДИ ,КОИТО СА СВИКНАЛИ ДА ЖИВЕЯТ ПО ТЕХНИТЕ СИ ПРАВИЛА.ТОВА НЕ СА ХОРА,А ЖЕСТОКИ ЗВЕРОВЕ.И ТРЯБВА ПОВЕЧЕ НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛТАМ,КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ГОЛЕМИ ГРУПИ ХОРА ОТ БЕЖАНЦИТЕ.МНОГО Е ПРАВ --ВИРУС-- ЧЕ СА ГИ ОСТАВИЛИ БЕЗ НИКАКЪВ КОНТРОЛ И НАБЛЮДЕНИЕ.И ТОГАВА ЩЕ ИМА ПО МАЛКО ТАКИВА СЛУЧАИ НА АТЕНТАТИ.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА,КЪДЕТО ИМА МНОГО НАСЪБРАНИ БЕЖАНЦИ.