Last news in Fakti

22 Март, 2016 17:15 1 435 7

Обама: Светът трябва да се обедини срещу тероризма

  • барак обама-
  • брюксел-
  • светът

Президентът на САЩ осъди атентатите в Брюксел

Обама: Светът трябва да се обедини срещу тероризма - 1
Снимка: БТА/AP

„Светът трябва да се обедини след атентатите в Брюксел“. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама след серията от експлозии в белгийската столица, цитиран от Си Ен Ен.

„Ние ще направим всичко възможно, за да подкрепим нашите приятели и съюзници от Белгия да въздадат правосъдие на тези, които са отговорни за този атентат. Мислите и молитвите на американците са с гражданите в Брюксел. Ние осъждаме тези скандални атаки срещу невинни хора. Това е поредно напомняне, че светът трябва да се обедини. Ние трябва да сме заедно, независимо от нашите религия или раса, за да победим бича на тероризма. Ние можем и ще победим тези, които заплашват мира в света“, заяви Обама, който в момента е на посещение в Куба.

В същото време белгийската агенция Белга обяви, че сградите на местните правителство и парламент са евакуирани. Служителите на Европейската комисия бяха помолени да не напускат работните места или домовете си. Вече има информации,че армията се е включила във възстановяването на реда.

Засилени мерки за сигурност са въведени около европейските институции и в Страсбург. Допълнителни 1600 полицаи са били изпратени да патрулират във Франция. Засилено се охраняват северните граници в страната.

Сградите на основните европейските институции в Брюксел за известен период бяха блокирани. Американският държавен секретар Джон Кери вече се е свързал с белгийското външно министерство и е предложил съдействието на своята страна. Атаките стават дни след залавянето на Салах Абдеслам, който се счита за един от организаторите в на атентатите в Париж през ноември.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    2 4 Отговор
    От както съществуват цивилизациите ,варварите се целят в тях!Много градове са падали под ударите им .Били са плячкосвани ,опожарявани разрушавани... но винаги са били възстановявани от цивилизования свят.

    Нищо ново прод слънцето .Европа ще преживее още едно варварско нападение и отново ще бъде демократична ,силна и свободна!

    Коментиран от #3

  • 2 Монго

    3 1 Отговор
    Стратокастрираний, не забравяй, че исторически погледнато и ние сме били част от варварите и ние сме разрушавали градове и цивилизации.Или ти не се броиш от нашите? Да не се мислиш за пряк потомък на Клавдий?
    И защо в САЩ и Русия не направят атентати а в Брюксел, ми нали краварите и водкаджиите ги съсипаха от бомбене?

    Коментиран от #5

  • 3 незнайко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Но защо трябваше това да се допусне? На Меркел явно и бяха малко европейските работници, или по точно трябваше да им плаща повече. Сега ще даде десеторно повече пари, за тази каша която сътвори.
  • 4 СТАЛИН

    3 2 Отговор
    СВЕТЪТ ТРЯБВА СА СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ВАШИНГТОН!!!
  • 5 Георги

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    Много си ограничен,аз ако те бия, ти на комшията ли ще отмъстиш???
  • 6 ми кой го докара бе

    3 2 Отговор
    Обонго, ти май се обърка нещо, не беше ли срещу Русия?
    Ми ся как ще лапнете ресурсите на Сибир, те в арабия привършват вече, а майдани и запролетяване май не вършат работа!
  • 7 BOG

    0 0 Отговор
    Gadni kapitalisti nyamate nasita.dano bog,vi nasiti
Новини по държави: