24 Април, 2016 16:05 4 259 5

Не е това държавата, г-н Доган, за която си мечтаехме през 1989

  • дпс-
  • тренчев-
  • държавата
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е това държавата, г-н Доган, за която си мечтаехме през 1989 г. С тези думи почетния президент на КТ „Подкрепа“ се обърна към почетния председател на ДПС по време на IX-та национална конференция на партията.

Вместо приветствие Тренчев разказа пред делегатите един случай от 1989 г.:

„Беше април. На вратата ни се звъни. Излезе жена ми. Някакъв човек – възрастен, обикновен. На въпрос „Кого търсите?“, той отговаря: „Търся д-р Тренчев“. (Константин Тренчев говори за разговорите, които води по радио "Свободна Европа" през пролетта на 1989 г., по време на които се обявява в защита на българските турци, които са със сменени имена - бел.ред.)

Кой д-р Тренчев, пита жена ми – малкия или големия, тъй като баща ми също е доктор. Човекът обаче не знаел това и казал: „Този, който говори по радиото.“

Дойде човекът, казва: „Докторе, аз съм обикновен човек, но се радвам, че се борите за името ми.“ Не каза „правата ми“, каза „името ми“. След което ми каза, че тъй като ходя, тичам, сигурно имам нужда от пари. „Ето тук съм приготвил, искам да ви оставя, с друго не мога да помогна...“

Аз отказвах, отказвах, той обаче – не, аз съм ги нарекъл! Тогава, викам, да ти напиша разписка. Това е първият финансов документ, който има „Подкрепа“. Написах му разписка, подписа човекът и си тръгна. След малко пак звъни. Вика, „докторе, аз ти вярвам, не ми трябваИ. И я остави на масата.

И тук идва нещо, което трябва да помним. Хванали са го от Държавна сигурност и така са го били, че после са го увивали в овчи кожи... Това не трябва да го забравяте!

Това е много личен спомен. За първи път си позволявам да го кажа публично.

Разберете! Не е това мечтата за която тръгнахме. Но, все още, не всичко е загубено. Борете се тази държава да е по-добра, по-щастлива! Да стоят децата ни тук, а не да ходят по Канада, САЩ и Западна Европа...“

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЗЗЗЗ

    2 0 Отговор
    "И тук идва нещо, което трябва да помним. Хванали са го от Държавна сигурност и така са го били, че после са го увивали в овчи кожи.."

    Може самият Доган да го е бил ....той нали е бил в ДС ....и това не трябва да забравяме!
  • 2 дърт десар

    1 2 Отговор
    Нещо не мога да разбера, да не би да ни мислят за идиоти? И двамата почетни членове са служители на Държавна сигурност! И двамата са агентури и най вероятно все още са, а това означава, че работят за Москва и руските интереси!
    Българското ДС е на пряко подчинение на КГБ! Който не вярва да прочете.
    Голяма трагикомедия, не знам, кой вярва на подобни глупости!
    НА мен подобно шоу ми изглежда доста тъпо и скучно, но явно пада ПАРА, НАРОДНА ПАРА и за това шоумените продължават да се правят на интересни.

    Забележете трагедията!
    Тренчев Агент на Държавна сигурност, говори по Свободна Европа срещу БКП и службите, а на всичкото отгоре, след това съжалява за това, че човека е пребит погрешка, точно от неговите хора.
    И от, къде знае кой го е пребил........
    Пародията е пълна, по лошото е, че руснаците се месят във вътрешните ни работи на найс високо ниво, а сегашното Правителство пази руските агентури и им осигурява медиен и финансов комфорт, за наша сметка.

    Коментиран от #3

  • 3 Змей Горянин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "дърт десар":

    Ами освен да ти кажа, че би било по-добре Русия да ни се меси в делата вместо САЩ, друго не виждам какво да ти кажа. Времето го показа, ще има и още.

    Коментиран от #5

  • 4 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    И ДВАМАТА ПОЧЕТНИ ЧЛЕНОВЕ ОГРАБИХА ДОСТА ПАРИ ОТ НАРОДА.
  • 5 дърт десар

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Змей Горянин":

    Щом предпочиташ олигарси, Доган, Пеевски и менте държава не мога да ти кърша хатъра.
    Щом та кефят.
    Новата Лада могу готина.