13 Март, 2018 06:30 25 170 112

Презрението на Русия към България

  • путин-
  • патриарх-
  • кирил-
  • българия-
  • русия-
  • южен поток

Това е проблем, с който трябва да се справим

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един въпрос, на който трябва да си отговорим е как да се справим с презрението, което Русия изпитва към България. Знам, че това е прекалено общо твърдение, но то има множество конкретни прояви. Една от тях беше начинът, по който беше спрян Южен поток.

Това коментира в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

Путин отиде в Турция и от Турция заяви, че България е загубила суверенитета си. Можеше да го каже от Москва. Или да мълчи. Но PR дизайнът беше изработен, за да излъчи публично презрение към неблагодарниците. Затова от Турция. Южен поток беше един пропит от некадърност, алчност, корупция и икономическа неадекватност проект, който беше лансиран по най-нескопосания възможен начин, главно от руска страна.

Но Путин реши, че ние трябва да го приемем безрезервно, защото е дар. Като Освобождението. Излъга по най-нелепия начин, казвайки, че сме се отказали от 400 милиона на година. А случаят беше като новата Лада на Гарабед, дето новината била вярна, само че не била Лада, а моторетка, не била нова, а стара и не си я бил купил, а му я били откраднали. Същата публична наглост демонстрира Руският патриарх. Питайте Първанов как е чакал пред кабинета на “Владимир”, същото презрение.

Истории много. Презрение, родено от пълна неадекватност на представата за себе си или за другия. Презрение, родено от собствения ти провал. От това, че си захвърлен в периферията, след като половин век си се перчил, че си велика сила с претенции за най-великата. Презрение, родено и от презрението към собствения ти народ, към всички онези нещастни хора, на които си им заместил свободата с извадена от XIX-ти век недоразбрана имперска идеология. Презрение родено от високата цена на петрола, върху който една шайка е сложила ръка.

И презрение, подхранвано от нашето национално притеснение и плахост от това да погледнем в очи собствената си история и собствения си интерес. Има прост принцип за справяне с гамени, които се опитват да те тормозят. Тормозиш ги обратно. Ритваш ги в кокалчетата. Това е доказано единственият начин. Това е и единственият начин да установиш отношения на респект. Затова единствената адекватна реакция на българския президент е да наругае патриарха. Трябваше да го наругае още на място. Когато го назидаваше, че медиите трябва да отразят думите му, спонтанната реакция трябваше да бъде “ нашите медии са свободни и не аз решавам какво да пишат”.

Не че са толкова свободни, но това е правилният отговор. Тук не става дума за благодарност и неблагодарност, а за хигиена и респект. Ако искаме да се гънем под презрението на една тежко уязвена държава, да се гънем. Да си казваме, ами да не ги дразним, ще мине. Изборът е наш. Радва ли ни да живеем с нечие презрение, като оная гнида, която се представя за български журналист в Москва и подарява сукмани и цветя на танцьорката на руското външно министерство, или искаме да посечем порива на презрение. Въпрос на самочувствие и елементарна дързост.

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    209 188 Отговор
    Само русофилите не разбраха, че Русия не е приятел на България а иска да и се подчиняваме безпрекословно и да лижем вечно руски задници в знак на благодарност. Но те от 140 години изпълняват ролята на руски памперси и така са се вживели в ролята си, че я смятат за нещо нормално.

    Коментиран от #2, #56, #73, #94

  • 2 Мислещ

    235 55 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Че тя и България не е приятел на България, там е проблемът. И не е приятел именно защото изпълнява ролята на "памперси", просто не руски.

    Коментиран от #30

  • 3 брей,брей

    183 120 Отговор
    Ай стига бе...Не очаквах някой смело и точно да опише руските сволочи и отношението им към майка България...А онзи самозван идиот " журналист"с руски език на ниво "трети клас - първия срок"наистина някой трябва спешно да си го прибере...
    Респект за статията,г-н Попов !!!
  • 4 Truth

    120 94 Отговор
    до Мислещ!
    ей специалист-германците по твоята логика и те са американски памперси. Ама добри. Икономическа сила, свобода на словото, реална демокрация, морал в политиката-това е Германия. Не ти звучи познато нали? Няма как. В Русия го няма. И тук също. Но за това не са ти виновни американците. Ти сами си си виновен-и бащата ти и дядо ти-защото всички сте комунисти. Ама такива фейк-като Курнелия и Драгалевския крадец-Ванката. А на Русия масрафите не ги щем повече-два пъти ни освобождаваха-платихме като за 5 пъти. Ако имаш въпроси-задавай ги.
    А и важно-в тия памперсни условия днес-ти си свободен да пътуваш, да работиш и да можеш дори да печелиш достатъчно с честен труд.
    Познавам лично много хора с сериозни четирицифрени заплати.
    Едно време май нямаше-само полковници от ДС?

    Коментиран от #26, #55, #59

  • 5 дани

    129 126 Отговор
    на мен руснаците са ми напълно безразлични и не желая да имам нищо общо с тях.ние сме европейски народ и държава.ние сме нато и ес

    Коментиран от #8, #112

  • 6 нинова

    134 105 Отговор
    нищо ново.такова е отношението на русия с всички малки народи.от русия излиза само агресия и империализъм
  • 7 Робот

    146 116 Отговор
    Сън не ги лови соросоидите да почнат да плюят Русия. Добре, че са малко!
  • 8 Киро

    139 39 Отговор

    До коментар #5 от "дани":

    Ако стане някаква война с България нито ес ще ни помогнат нито САЩ нито Русия, всеки търси изгодата от нас както сега ес ни използва за стена на ес.

    Коментиран от #65, #100

  • 9 кирил

    81 85 Отговор
    многото коментари говорят за тежкият комплекс на малоценност който българите имаме от русия и турция. това е исторически наследено от турската и руската инвазия и подтисничество.сега,вече не бива да е така,защото ги превъзхождаме като демокрация и интелект.бившите империи са в разпад с изключително тежки и нерешими проблеми.остатъчна русия ще бъде държава не по голяма от украйна
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГОСТ

    53 9 Отговор
    Интереса клати феса.
    (или калпак, ужанка, шапка, бомбе, цилиндър, барета, каскет, тюбетейка)
  • 12 Историк

    118 102 Отговор
    Колкото по далеч от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
  • 13 Румяна Костова

    115 38 Отговор

    До коментар #10 от "начо":

    Русия е прекалено заета с Украйна и много рядко споменава България.Авторът още има в главата си отгласите покрай трети март.Тотава бяха визирани нашите управници,а не народа ни.Защото има разлика.Действата на политиците ни формира държавата ни.Аз обичам страната си,но не се гордея с държавата си,на този етап на нейно развитие.Държавата иска да ни наложи ИК.Пак тя се отказа от Южен поток.Тези,които я ръководят са вечно заети да мислят за своя просперитет.Мозъчетата им щракат на бързи обороти от кои сделки,колко ще падне в техния джоб.А лакеите им пишат подобни статии,за което и им подхвърлят по някоя огризка от богатата трапеза

    Коментиран от #32

  • 14 соросоидни кърлежи

    121 59 Отговор
    Когато Турция окупира Кипър ,дали НАТО дошли на помощ, НЕ, стояха и гледаха сеира. Сега ,ако Турция реши да приложи същата схема и към България, като гледаме султана все плаче за братя мюслимани ,какво ще правим?.Руски "мужик" ще чакаме, ама как ще го погледнем в очите,той ни смята за предатели..Всички са герои ,но стане ли печено гинат обикновени хора, а не политици, те само се подписват унизителни договори за пораженията които нанесли на България..А за презрението на управляващите към народа...

    Коментиран от #16, #25

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Наблюдател

    61 82 Отговор

    До коментар #14 от "соросоидни кърлежи":

    Кърлеж ти е изпил мозъка. Нерде Кипър, нерде НАТО, путиноиде.

    Коментиран от #67

  • 17 Румяна Костова

    65 38 Отговор
    По време на коментирането на държавата България в Русия имаше и напомняне как е била посрещната Руската армия 1944 година от българският народ.Обяснима е разсеяността на господин Попов в този момент.
  • 18 Румяна Костова

    66 42 Отговор
    По време на коментирането на държавата България в Русия имаше и напомняне как е била посрещната Руската армия 1944 година от българският народ.Обяснима е разсеяността на господин Попов в този момент.Отказахме се не ние от парите,които щяха да идват чрез Южен поток,а Вашите началници,господин Попов.И са си получили съответната благодарност за този акт.

    Коментиран от #23

  • 19 Румяна Костова

    41 33 Отговор
    По време на коментирането на държавата България в Русия имаше и напомняне как е била посрещната Руската армия 1944 година от българският народ.Обяснима е разсеяността на господин Попов в този момент.Отказахме се не ние от парите,които щяха да идват чрез Южен поток,а Вашите началници,господин Попов.И са си получили съответната благодарност за този акт.
  • 20 Пеньо

    85 70 Отговор
    Доста добра статия. Тя ме кара отново да се позамисля на въпроса "Защо в българия има путинофили?". Кой е Путин, че провлича любовта на шепа безродници?
    - рожба на КГБ - най-репресивният апарат след Гестапо
    - не е християнин, камо ли православен
    - няма нито един истински приятел християнин държавен глава
    - помага на друговерци
    - воюва с християни
    - престъпник с прекратено дело в Русия
    - милиардер с обкръжение от олигарси
    - диктатор озурпирал цялата власт
    - враг на България, доказал го при всяка възможност
    Как да не го обича човек!

    Коментиран от #50

  • 21 Пеньо

    61 40 Отговор
    Въпреки написаното аз не слагам знак за равенство между Русия и Путин, между руснаците и Путин. Определено съм за балансирани, взаимно изгодни отношения. Те не включват сваляне на бельото и навеждане. Нашият път е с Европа, независимо от трудностите. Руснаците ще изтрезнеят и ще осъзнаят, че са получавали само огризките от трапезата. Тогава не бих искал да съм на мястото на Путин.

    Коментиран от #51, #89

  • 22 гражданин

    60 57 Отговор
    Хич не ми пука какво мисли за България този душевадец!Да се радвам и то много, че бил ни презирал!Дори бих казал така - Най накрая една добра новина, че руссиянина не ни харесвал!!!!!Много добре помним миналото на съветския му съюз на Кпсс и Бкп!!!
  • 23 Наблюдател

    51 50 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Има и кадри как е посрещана и германската армия от колхозниците в русия-с хляб и сол. Защо да не ги коментираме и тях. А парите от транзит от Южен поток /споменатите от лъжеца путин 400 милиона евро /са поредния руски мит нямащ нищо общо с действителността.
  • 24 ААА

    65 37 Отговор
    Само пълен идиот ,не би могъл да проумее причините поради които бяхме грубо и принудително отказани от един иначе полезен за нас проект като Южен Поток.Най лесно е служителите на чужди интереси,и хранени с чужди пари да го заклеймят като корупционен.

    Коментиран от #68

  • 25 ХАСАН

    32 30 Отговор

    До коментар #14 от "соросоидни кърлежи":

    Чети за Кипър преди да казваш нещо..Кипър не е в НАТО...извинявам-се че го казвам но българина като етнос е много неблагодарен...който плаща той поръчва музиката--това е характерно ..ако турчина даде пари играе кючек,ако руснака даде пари играе казачок ..сега немеца дава пари и играе валс...
  • 26 Мислещ

    23 13 Отговор

    До коментар #4 от "Truth":

    Реална демокрация? Ти май още живееш в 20-и век...та те всеки момент ще приемат шариата.
  • 27 Грую

    54 32 Отговор
    Затова напред към Америка. Там размитат за нас. Ще ни продадат стари самолети, като за сметка на това ще направят Ердоган падишах и му възстановят старите имперски територии, но все пак няма да е кой знае каква голяма загуба, защото циганизацията на населението е в пълен ход и докато върнат падишаха то вече поданиците на тази територия ще бъдат само цигани. така че спокойно всичко е планирано , измислено, в ход и средствата са подсигурени. Няма смисъл да се дърпате ами стягайте куфарите и дим да ви няма дорде е време.

    Коментиран от #29

  • 28 зомби килър

    74 21 Отговор
    Нас ни презира не само русия.нас ни презират всички като се почне от съседите и се стигне до всички европейски държави.

    Коментиран от #42

  • 29 Мислещ

    42 16 Отговор

    До коментар #27 от "Грую":

    Не става, в САЩ мразят белите, хетеросексуалните, нормалните...в ход е истински геноцид срещу тях. Така че на който не му харесва тук,в САЩ или "белите" (Дето вече са мюсюлмански) държави ще му хареса още по-малко. Няма изход.

    Коментиран от #77

  • 30 Владо

    19 14 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Браво много си точен.СМалко дуни много реч.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    15 32 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Румяно, Румянке...много си проста или си с измит, а не промит мозък...относно ИК...
  • 33 onq s konq

    21 48 Отговор
    Рушняците ни мразат щото не копуваме техните жигули а караме масово беенвета и ги е ят !Те тва е спорет мене !
  • 34 Владо

    69 27 Отговор
    Мерете се с думи,браво на вас Ама ако не беше Русия(да да-точно тая където я плюете днес).Как само щяхме да се мериме с фесове днес.Ееех майкаму стара късопаметни сме си.
  • 35 Питащ

    76 17 Отговор
    А защо авторът не написа една статия и за презрението на САЩ към България, които най-безцеремонно ни нареждат кои проекти да спрем, които ни ползват безплатно плодородната земя за военни бази и учения като че ли е тяхна. Русия това не си е позволявала. Но ние сами сме си виновни, че все още не можем да преодолеем 500-те години робство и все се кланяме на някой голям брат, бил той Русия, Германия или САЩ.
  • 36 someone

    68 24 Отговор
    Пълни глупости Южен поток беше спрян по нареждане на САЩ след като дойде сенатор Маккейн, нашите веднага излезнаха на пресконференция и обърнаха палачинката.Поредна евтина антируска статия пълна с изопачени неща.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мръсен Педераст

    20 17 Отговор
    Само Фащ ша на оправи пенделчета мръсни.
  • 39 сори сорос

    67 16 Отговор
    на Юлиан Попов брат му Стефан Попов е дългогодишен председател на “Отворено общество”, една от фондациите на Сорос. – да си дойдем на думата – мозъчни тръстове, разединение на гражданското общество, проционистки възгледи и т.н., нищо добро за България.

    Коментиран от #49

  • 40 SAAB

    44 4 Отговор
    В политиката няма приятелство .....има интереси !
    Нашите проблеми са в това , че интересите на тия от "файтона" са лични ...не държавни !
  • 41 Кака Гинка

    44 10 Отговор
    Управляват ни некадърни и корумпирани типове,четем статиите на платените им клакьори - какво очаквате да кажат? Всички,които посочват идиотщината им са врагове!
  • 42 горд че е Българин

    33 16 Отговор

    До коментар #28 от "зомби килър":

    Лъжеш се! И тази комплексарщина на много хора ги кара да се кланят на такива като Путин.
    Бях съвсем скоро в Израел. И бях горд, че съм Българин. Навсякъде където разберяха откъде съм, се отнасяха с мен с истинско уважение. Хората знаят що за народ сме. Дано и ние го разберем!

    Коментиран от #47, #86

  • 43 sdf

    17 25 Отговор
    Не се учат от грешките си руснаците и пак наближава повторение на фалита от 1990г. Даже арабелите почнаха да вдяват, че само с петрол не става.
  • 44 Историк

    18 36 Отговор
    Русофилията е форма на неграмотност, псевдоправославие и омраза. най-много русофилите мразят България и българите, след това се нареждат ЕС и САЩ и всеки, който руският им господар им посочи.
  • 45 Владо Вр

    42 7 Отговор
    Ех колеги. Никой от балканите не ни обича. На руснаците не им пука за нас, а за американците и западноевропейците сме пушечен месо, и обслужващ персонал, който могат да пожертва ват без жал. Нашите политици от 100г си дават г. за на поредният голям брат, пренебрегвайки българските интереси. Ние се плюем пом/у си и чакаме други да ни оправят. Така не става. Ще изчезнем тихо и кротко, делейки се на фили и фобия, без да правим нищо, за оцеляване на България. Тези, които са се изнесли окончателно от родината ни без мисълта за връщане, не ги броя. Те са забравили България.
  • 46 ssaev

    44 12 Отговор
    Хайде, след като ни занимахте в детайли с "Презрението на Русия към България", сега ни напишете нещичко за Огромната обич към България на Великия американски брат! И какво "роди" последната...
  • 47 Видял съм

    25 7 Отговор

    До коментар #42 от "горд че е Българин":

    им уважението на евреите към българи!На борда на самолет Ту- 154 на Балкан/дето Костов и сие го прододоха на цената на два софийски имота/ на техния далавераджия Зееви.Та - оплескаха де каквото могат.Най-нахално към средата на полета почнаха и да се самообслужват в кухн. бокс.Стюардесите вдигнаха от тях ръце!Полета бе по линия Тел_Авив-Варна.Идваха да играят комар и все за коври питат из хотелите!

    Коментиран от #81

  • 48 до наплювателя

    4 1 Отговор
    Твоите сънувани блянове не се наричани "кадри"! Кадри се наричат едни неща, дето съществуват наистина и могат да бъдат видяни от всички.
  • 49 крокозъбица

    19 4 Отговор

    До коментар #39 от "сори сорос":

    Като ги наричаш "мозъчни тръстове" слагай кавички, щото за тяхната дейност не трябва мозък. Трябва само задник и дори е препоръчителна липсата на мозък.

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Балкан

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пеньо":

    Пътят ни не включва сваляне на бельото и навеждане както спрямо Русия, така и спрямо който и да било друг. Много е просто, но явно е доста трудно да се осъзнае, а още по-трудно да се направи.
  • 52 Рубладжийче

    14 24 Отговор

    До коментар #49 от "крокозъбица":

    А на нас русофилите не ни е нужен мозък, а само език. За да лижем с кеф руските задници.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дани

    27 5 Отговор
    Той народа с един мафиот като Бойко не може да се справи а сте тръгнали с Русия да се занимавате.Преди Русия трябва нашата къщица да си почистим и да се отървем от мафията която е превзела държавата и заради която хората които имат поне малко мозък в главата решават да я напуснат!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 гост

    28 10 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Тъй, тъй. Защо да лижем вечно руски задници, като можем да разнообразим със западни? Вероятно те са по-уханни? Гнилоч :)))
  • 57 йорбалу карбус

    22 4 Отговор
    Като чета повечето коментари, се убеждавам наистина че БЪЛГАРИНА Е МНОГО ПРОСТ ЧОВЕК.....искам Америка, не искам Русия, ааа не искам Германия....като едни сукалчета сме, не можем без някоя "мама", сами за нищо не ставаме, бих казал даже че сме боклуци защото самите ние се мразим. България е загинала държава, защото сме продажна зган...

    Коментиран от #60

  • 58 Нека ни

    30 5 Отговор
    Нито ни презират нито не обичат просто ни игнорират ! Въобще не ни бръснат за слива! Сега играят с Турция и никакъв фактор не сме! Договарят се вече директно с господарите ни! Бита карта сме! Автора е манипулатор като всички днешни журналисти! Няма един българин да напише статия да се почувствам щастлив , че съм човек , че съм българи, Всичките сеят омраза и разделение! Всичките са от коляното на Юда!
  • 59 До Truth

    30 5 Отговор

    До коментар #4 от "Truth":

    Точно Германия като пример за демокрация да пишете е малко нелогично. Напишете в Google-то Канцлеракт и попрочетете за тази толкова "независима" Германия. Сигурно ще е независима, но Вие и аз няма да го доживеем- щото ще е след 2099 г. Само базите на САЩ са над 250 на територията на Германия. Дали пазят страната или се пазят от нея сам преценете. До посочената година САЩ са "сложили ръка" на преса, телевизия, радио, даже и на златния германски резерв. Айде сполай Ви и четете, четете.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 патриотъ

    31 8 Отговор
    От всички писаници тук разбрах едно-Нямат свършване глупаците в България!По всички възможни начини гледат да ни скарат с Русия и не разбират,че това искат американците!През руското/робство/станахме нормална държава.Какво стана от нас за последните 28 години по време на така наречената демокрация?Или всичко е ок?Американското робство до какво ни докара?Тя България затова няма да я бъде!Да ви е честито!
  • 62 gnida

    20 4 Отговор
    Чудесно , първанов казал така , президента трябвало еди как си да направи , анализ колко е западнала Русия , но не с факти ... Ами господин журналист , запознайте ни с условията в нашата държава ! Споделете какъв е е националния ни интерес , виждам , че Сте запознат !
  • 63 Бай Иван

    12 20 Отговор
    Ще си го преместя! Да вземат, да си ни върнат целия архив, който е така страшен за тях и да си ни върнат златото, което ни взеха + всички ценни исторически находки! Не сме им роби, макар и да им се иска. Това им е мнението от доста години за нас, че сме роби и трябва да им се кланяме, те да ни държат в мизерия и да им целуваме краката, за да ни оставят трохи. Да си е**т мамата! Защо им обръщате внимание на тези алкохолизирани, нискоинтелигентни мужици?
  • 64 rodur

    21 5 Отговор
    Няколко извода
    1. който плаща той поръчва музиката и ангажира музикантите
    2. кой ви наби в главата че запада иска българинът да живее хубаво
    3. слезте при обикновения човек които са повече в България а не към тия от точка едно и питайте за тяхно отношение към руснаците
  • 65 Бай Хой

    5 22 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Абе кирчо (ако си бил в казармата знаеш какво значи това име) ти ако при война разчиташ само на големия брат си обречен. Що се отнася до Русия определението на автора на статията е страхотно. Браво и много точно описано!
  • 66 гостев

    29 4 Отговор
    Че то България всички я считат за трета ръка. Да си приомним американските сенатори, които дойдоха и заявиха, че трябва да се откажем от Южен поток или Американските тецове....Заповедите от от Брюксел за толеранс към ромската престъпност и т.н. Това е абсурдно да се случи в Гърция или Турция, въобще да не говорим за Унгария. Българинът е превъзходен слуга, но изключително лош управител. Той е велик и ненадминат само в овациите към силните на деня.
  • 67 Inog

    28 3 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Алоо, наблюдателя, я отговори на човека - ако султана реши ,кой ще го спре? Нали си много умен, дай отговор на този въпрос! Сорос няма да помогне, повярвай ми.
  • 68 Ахмак

    26 3 Отговор

    До коментар #24 от "ААА":

    Явно си такъв, след като не разбираш, защо Боко спря Южен поток. Или и това не е вярно? Защо след като Маккейн си тръгна, и спряхме проекта?
    Не се напъвай пилешкият мозък - няма шанс да разбереш. И да не забравиш да си запишеш ,колко думички си драснал тука - нали Сорос ви плаща на дума.

    Коментиран от #90

  • 69 патриотъ

    27 3 Отговор
    А бе Юлиане,премия ли ти обещаха за такива писаници?Ти нас за идиоти ли ни взимаш,бе?Заради такива като тебе предатели,ще патим още много!Кой си ти бе,че се осмеляваш да даваш оценки и акъли на хората?Хубаво,Русия не е приятел на България,а Америка приятел ли е?С такива приятели и врагове не ни трябват!
    Продължавайте да възхвалявате демокрацията,докато сами не се удавите в собствените си изпражнения!
  • 70 Дани

    19 2 Отговор
    Пак ще ви мандръсат скоро османцоте,На джендароте от запад много им пука за Българите,колкото и на ваще бездетни политици.
  • 71 червен

    22 4 Отговор
    Какво направи АМЕРИКА за нас от 1989 до днес.

    Коментиран от #95

  • 72 патриотъ

    26 5 Отговор
    Ти знаеш ли Юлиане,колко загуби България от отказа на Южен поток?Ще те отворя,защото виждам,че не си наясно или ти диктуват какво да пишеш.Южен поток щеше да носи печалба само от транзита на газта от 400 до 800 милиона долара на година,плюс около 6-8 хиляди работни места,плюс стратегически важното място,което щяхме да имаме и да станем фактор в Европа и на Балканите.Щяхме да разпределяме газта на цяла Европа.Но така ни беше наредено.А тия които ни наредиха,сега се боричкат кой да разпределя газта.Случая със Северен поток,със шистовия американски газ,с газта от Катар и тн известни ли са ти,бе ,амсалак?Нас просто ни изритаха от кокала като мръсни кучета,а вие тука ни пеете песнички!

    Коментиран от #88

  • 73 Засрамете се!

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Само манипулирани, зомбирани , продажни, съвсем глупави или много злобни хора могат да твърдят подобно нещо. Автор се е отчел с поръчкова партенка, това си е изцяло негов проблем.
    В Русия от време оно заедно живеят хората от над 150 националности, за какво презрение и т.п. може да се твърди?
    Или всеки вижда според себе си и камбанарията си?
  • 74 Дани

    15 2 Отговор
    Пак ще ви мандръсат скоро османцоте,На джендароте от запад много им пука за Българите,колкото и на ваще бездетни политици.

    Коментиран от #76

  • 75 Тина

    22 5 Отговор
    Обърнахме гръб на тези кпото ни наричаха братушки,за да лижем за дницоте на тези които ни наричат ромите на европа.Прав е дани скапано племе сме,се си патим от политици.

    Коментиран от #82

  • 76 Ха ха

    11 2 Отговор

    До коментар #74 от "Дани":

    Ама те българите това искат някои да ги мандръса,та то вече мъже там няма,само геи парад и леки жени.

    Коментиран от #80

  • 77 Грую

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мислещ":

    Е ами тука какво е? Политически партии в страната, субсидирани от комшиите, най-голямата натовска армия, Турски поток, атомни проекти на същия този Росатом от когото България изгуби делото на брега на Мала азия. Май всички добри новини са ни заобиколили срещу Еврофондове и лоялност към новите съюзници. Добре ама през 2020г. свършват структурните фондове и идва планът "Юнкер" , което ще рече няма вече наливани пари за бог да прости ами заеми за печеливши проекти, които ще трябва да се връщат. Само че без енергетика икономиката не може да върви. Лоялност не се яде! В положението на България цена има само успешно продадената лоялност, а животът на безконтролно заплащаната лоялност свършва и пристигат сметките за плащане, а пък панталонът пак пробит и джобът празен!
  • 78 tyyujtyu

    7 16 Отговор
    Руснаците бавно , но сигурно се изнервят заради ембаргото и последиците му. И дават изява на нервите си. Разбираемо е. Не е само България потърпевша.
  • 79 Леко обратен

    15 4 Отговор
    Ама за какво са ни тия руснаци те са толко груби мъже,ние си искаме анадолските манафи,и нежните западняци.
  • 80 Факти

    9 3 Отговор

    До коментар #76 от "Ха ха":

    Та то в българия поповете станаха обратни та камоли мъжете.
  • 81 Бенц

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Видял съм":

    В БГ ги имаме много, много повече такива...
  • 82 Бенц

    6 1 Отговор

    До коментар #75 от "Тина":

    Та те политиците да не са паднали от небето, и те са от народа........
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 На кой му дреме

    4 11 Отговор
    к... а тая измет какво мисли за България и българите? Освен на отчаяни рубладжии кат боклука Сидеров и библиотекарите?
  • 85 Гост

    5 13 Отговор
    Русофилистиците най им е кеф да ближат руските сапоги , а помешчикът / гасударят / да ги изрита в мордата за благодарност .Днескашните трето разредни КГБейове , в лицето на милиционера -"патриарх"-Гундяев , контрабандист на цигари и алкохол ...притежател на самолет , яхта , имение и 14 милиарда долара в сметката....Браво на Валери Симеонов , че изми срама от челото ...
  • 86 msc

    16 1 Отговор

    До коментар #42 от "горд че е Българин":

    Бил си в Израел и на всяка крачка си усещал топлата еврейска душа.Тия приказки ги разправяй на хора не познаващи евреи.....апропо не казвам че всички са кофти но... а до статията....От освобождението насам България не е била по наведена по жалко пред някой!Къде беше автора на този пасквил когато американски и френски посланици си позволяваха напътствия АБСОЛЮТНО недупостими за посланик и във всяка уважаваща себе си страна щеше да бъде изгонен тук му се радваха от продалите се именно тъмно червени както ги наричаше Петър Дертлиев!
  • 87 Гост

    13 4 Отговор
    Русия. туй име свято родно мило то в мрака бива нам светило..,......,........Заедно с всичките славяни и Бог ще ви благослови. Борбата между Бог и Антихриста за човешките души . На коя стана сме ние,,..,...
  • 88 ХАСАН

    12 3 Отговор

    До коментар #72 от "патриотъ":

    Ами виж Турция подписа Турски-поток..и даже поръча С400...и що бой яде ..терактове,опит за преврат,неосман-ст,"ислямски диктатор"...ако България беше подписал Запада щеше на шиш да ни върти
  • 89 Готин

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Пеньо":

    Моли са на на Бога да не стане турско тогава ще чакаш баба Меркел
  • 90 ААА

    12 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ахмак":

    Първо добре си си измислил името на поста.Второ точно Орешарски спря черно на бяло проекта,след атаката и от тримата сенатори.Бойко съвсем умишлено даде властта ,за да може друг да се опита с потока.Тая трампа с Орешарски я изиграха съвсем умишлено.Ние българите се опитахме,борихме се ,застанахме срещу европейската комисия,спряха ни еврофондовете,а с какво ни заплашиха сенаторите,как мислиш?Всички управляващи искаха потока, но ни изядоха големите риби.Гледай само на Ердоган какво му се случва от тогава,метежи,преврст ,опит за убийство.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 @@@@@@@

    14 1 Отговор
    На първо място трябва да е интересът на българският народ! В негов интерес се гради бизнес, икономика, външна политика, отношения с Русия, отношения със САЩ и прочие.. Към днешна дата нищо от това не е така! На първо място е личният интерес на Шишман просташка политик, след което всички по веригата до като се стигне д накрая до българина! И ви баламосват с врели и некипели до като те продължават техните си игри...
  • 93 Учуден

    14 5 Отговор
    До кога ще продължаваме да ригаем Русия???
    ЗАЩО, ЗАСРАМЕТЕ СЕ - МИСЛЕТЕ!!!
    НИЩО не става от нас. !
    Не се уважаваме, а изкаме другите да ни уважават.!
    И все на Русия се сърдим.!
    ДОКОГА.???
    Има една поговорка " ВОЛА КАТО РИЕ С РОГАТА, ПРЪСТА ВСЕ НА ГЪРБЪ МУ ПАДА"
    ВРЕМЕ е да погледнем в СОБСТВЕНИЯТ си двор.!!!
  • 94 vasik atanasova

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    АЗ ТОВА ОТ КОГА ВИ ГО ГОВОРЯ
    А ВИЕ МИ СЛАГАТЕ МИНУСЯГИ
  • 95 Хан Тервел

    17 1 Отговор

    До коментар #71 от "червен":

    Това е раболепието- Робската психика. Никой не ти е длъжен да" направи" нещо за теб. Ни Америка, ни Русия, ни марсианци. Достойния човек( народ),умния,кадърния не чака на готово. Защото безплатен обяд НЯМА
  • 96 Дончо

    15 3 Отговор
    Юлианчо мамин ти да си чувал народната поговорка - каквото повикало такова се обадило - кажи на поръчителите си че има доста грамотни и трезво мислещи хора които реално мислят и не робуват на долни страсти и интереси
  • 97 Luka

    16 4 Отговор
    Пак плюнки по устата от някакъв платен драскач ! С хулиганите по кокалчетата да , ти ме шашна , Юлке абе ти като малък срещал ли си хулиган , ритал си го по кокалчетата да ? Ей развесели ни с тъпотиите дето си написал , колко платихте за да ви пуснат тоя боклук тук да занимавате народа с простотиите си ? Защо не пишете за тия дето ограбват България бе смотан и за националните предатели на прехода ами ни занимавате с прогнилата корупция на Русия и Путин ? Реално бе малоумно журналистче , кои ни докара до ръба или това не е важно и угодно за такива подлоги като теб , пак ли Путин ? Този си гледа неговия интерес и народ , не ни е окрал нали , ама щял искал и т.н. Вижте ни външната политика , опс , ние нямаме тя е както ни нареди Брюксел , ние сами сме се докарали до поза Г и ни е криво като го каже някой . Но това пак не е толкова важно , важното е че ни крадат богатствата на България и затова сме беден народ и такива като Юлиян се продават и пишат това което е угодно на някои от крадците и предателите ! Последно , ние сами можем да преценим без да ни казвате в платени статии на продажни " журналисти" кои крив и кои прав , има доста грамотни хора все още в България пък и зад граница
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ултра

    5 15 Отговор
    С две ръце се подписвам под всяка дума на автора! Интересно ми е как се чувстват русофилистиците, може би име приятно да са в "поза партер" пред батюшката, знам ли....
  • 100 ултра

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Нищо подобно, каскет! България е лоялен член на НАТО и ЕС и като такава, има пълното право да се ползва от чл.5 от Договора! Много ти е безсолна пропагандата! Понял?
  • 101 Какво ти

    4 8 Отговор
    ритане по кокалчетата! Вицепрезидентшата се пльосна в краката на руския патриарх да ги целува. Ритане по кокалчетата!
  • 102 pazenek

    2 0 Отговор
    Четете и малко история!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Светла

    11 5 Отговор
    Поредната простотия.
    Всичко, което каза Путин е вярно.
    Меркел и Ердоган мислят за страната си, а нашите политици мислят за стола на който седят.
    Не може и вълка да е сит и агнето да е цяло.
    Тази статия е от март, а след 2 месеца Бойко " прогледна" и вече моли Русия за възстановяване на проекта. Държи се като дете, което е свикнало да разограва родителите си. Но в политиката не е така. Първо МИСЛИШ дали нещо ти е изгодно и дадеш ли мъжката си дума държиш на нея.
  • 105 мистика

    9 2 Отговор
    Много неща са верни , но спокойно могат да се напишат и статии за отношението на ЕС/САЩ към народите от Балканите и по света. Тоест статията е по скоро целенасочена към предизвикване на омраза към Русия отколкото напълно обективна.
  • 106 Бай Георги

    9 2 Отговор
    От всичко прочетено разбирам че трябва да ги хванем руснаците и да ги напляскаме!
    Хайде де ще ми се обиждат и намекват че сме неблагодарници,защото към 200 000 са загинали през войната когато ни освободиха от изродите които са изклали цяла Стара загора,та и пеленачетата,изобщо около 500 г.това са правили,като мярка на превъзпи-тание.Добре са си влизали и изнасилвали и жената и децата,нали министърката по европрисъединяването каза че пришълците тъкмо ще ни оправят демогравския срив по такъв начин.И... Путин пък ще казва че ще губим по 400 000 евро от такси,какво разбира ..
    Щели да ни строят и Атомна и е Козлодуй и в Белене! Стига бе закакво ни е да печелим от продажба на ток,пък и да имаме евтина ел енергия? Важното е че сме в ЕС и ни таковат и майката!
  • 107 Никол4о

    4 1 Отговор
    "Бедни ми, бедни народе! Кой те в таз робска люлка люлее?"
    "Уважавай себе си, за да те уважават другите!
    ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??778
  • 108 Пончо

    1 2 Отговор
    Само презрение за шопския нужник булгаристан.Повече интеграция с ромите ви пожелавам о,най-долна кочина.
  • 109 Стара Велика България

    1 1 Отговор
    Диваците от Припятските блата
    да го д.... под вода
  • 110 Едо

    2 1 Отговор
    ЕТО, ЧЕ КАТО ВИ СЕ ПОДХВЪРЛИ ОЩЕ ЕДИН МЕДИЕН КОКАЛ, ПАК СЕ СЧЕПКАХТЕ И ЗАРЪФАХТЕ. НЕ ВИ ЛИ МИНАВА ПРЕЗ ДУХОВНО ПРОСТИЯ АКЪЛ, ЧЕ ТОВА Е КОНТРАПРОДУКТИВНО? МИСЛЕТЕ, КАК С ОБЩИ УСИЛИЯ И НЕСЛОМИМО ЕДИНСТВО, КОЕТО Е ВЪЗМОЖНО ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ ПРОШКАТА, ДА СЪГРАДИМ ОТНОВО БЪЛГАРИЯ, КОЯТО УВЕРЕН СЪМ, ВСЕКИ БЪЛГАРИН ОБИЧА И МИЛЕЕ!
  • 111 123;)

    1 0 Отговор
    Кахърен съм по темата....45години целия соцлагер ги хрантутеше,и сега-слава Богу,ни намразиха!Нема лошо!Като тръгне втечнената газ през Албания-Македония-България,тогава с6всем ще ни намразят!
  • 112 Хей

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "дани":

    Хей,ти не желаеш да имаш нещо общо с руснаците, както и аз,ама руснаците искат ,а и руските подлоги ,ама проблема им е че не знаят защо искат... Така са им казали :) Тази порода се отличава с липсата на каквито и да е сиво вещество...