Last news in Fakti

9 Март, 2018 10:31 10 258 78

Владимир Шейтанов: Русия няма да преглътне позора, който ѝ нанесе Валери Симеонов!

  • патриарх

За агресивното невежество като начин на употреба в държавното управление на България

Владимир Шейтанов: Русия няма да преглътне позора, който ѝ нанесе Валери Симеонов! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сутринта на 07.03.2018г., българското общество бе "почерпено" с поредна порция "УПРАВЛЕНСКИ ТАЛАНТ" от екрана на българската телевизия.
КАРТИНАТА БЕ ПОТРЕСАВАЩА!
Трудно ми е да определя кое точно преобладаваше в тази политическа изява....
Това коментира в профила си във „Фейсбук“ адвокатът Владимир Шейтанов.

Безсилен съм да поема подобни огромни дози на управленски умения и дарби...
По-лошото обаче е, че и България вече рядко реагира. Загубила е имунната си система.
Ще си спестя усилията и няма да анализирам разтърсващото изказване на един български вицепремиер за патриарха на Руската православна църква.
Тук обикновените думи са безсилни.

Ще се огранича до правната оценка:
Публично изказване на вицепремиер, съдържащо толкова многобройни обидни квалификации и опозоряващи твърдения, които не могат да бъдат доказани пред съд, против когото и да е, да не говорим - против главата на Руската православна църква, за действия в изпълнение на официални държавнически прерогативи, представляват квалифициран състав на деяние по чл.147 и чл.148 от НК на Република България.

От гледна точка на международното право, това е изключително грубо нарушение на принципа на международната вежливост.
Нанесена е обида на официален гост, държавник от изключително висок ранг.
Това е непростима грубост. Държава, която уважава себе си и собствените си граждани, която е доказала, че е готова да заплати всяка цена, за да защити своето национално достойнство, която се възпитава под звуците на "Ленинградска симфония" и "Вставай, страна огромная", такава държава няма да преглътне подобна позорна проява.

Българското правителство ще получи протестна вербална нота от Руската федерация. В нотата ще бъде взето отношение. Поведението на българския вицепремиер ще бъде квалифицирано най-вероятно като грубо неуважение, нарушаване на принципите и нормите на международното право.
Не бих се учудил, ако действията на вицепремиера бъдат квалифицирани като открито неприятелски акт.
А може би вербалната нота вече е получена ...

Сигурен съм, че Руската федерация ще поиска официално извинение от българското правителство.
И България ще трябва да го поднесе, точно така както го поднесе Реджеб Ердоган за сваления руски военен самолет преди няколко години.
Последиците ще бъдат сериозни, да не кажа катастрофални за двустранните отношения.
Виновникът ще слезе от власт, ще си отиде, където отиде Асен Мичковски..., Но последиците ще останат да тегнат на гърба на българския народ.

Всеки народ си отговорността за своите държавници и политици. Не само руският народ носи отговорност за Александър II - цар Освободител (наречен така и на паметника на пл. "Народно събрание"), но и българският народ ще носи отговорност за това, което беше наговорено по повод главата на Руската православна църква.
Тук лично извинение от страна на виновника не е достатъчно. Декларация на правителството, че се разграничава от действията на своя вицепремиер, също няма да бъде достатъчна.

В дипломацията има непростими неща.
Публичното неуважение и обиди от екрана на телевизията пред лицето на 7 млн. българи и още толкова в чужбина, и пред цялата телевизионна общност, не се прощава. Да не говорим, че не се забравя.
След първия подобен казус, когато въпросният вицепремиер обиди немския евродепутат, този нов случай представлява очевиден рецидив.

Република България няма друг полезен дипломатически ход, освен незабавна оставка на въпросното лице, заради уронване името и престижа на България, увреждане на двустранните отношения с Руската федерация (което неминуемо ще последва), за неизбежните негативни последици в политически, икономически и духовен аспект.
С подобен стил на управление, ние твърдо кандидатстваме за канавката на международните отношения.

Много се надявам това да бъде чуто от председателя на Съвета на Европейския съюз. Да се отнасяш вежливо към гостите на държавата е не само вековна традиция на българския народ, но и задължение по международния обичай (втория по сила регулатор в международните отношения).
Изхождайки от битието си на бивш български дипломат, на български юрист, на български гражданин, изхождайки от възпитанието си и не на последно място - от чувството си за национално достойнство, считам, че изходът е само един -

Уволнение!!!
Не желая, не приемам, отказвам,... Да изпитвам исторически срам като българин, заради подобен вицепремиер... И да нося отговорност за неговите грехове...
А те са доста тежки за носене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    133 92 Отговор
    Здраво мероприятие ни спретва Русия това е ясно. Хибридна война с нас в точния смисъл.
    Този поп нарочно го направи това да видят колко ще ни удържат нервите. Симеонов се наприказва и сега следва втора част-наискачат отвсякъде разни мишки като този измислен адвокат и такива като този сайт му дават думата. Следва трета часта и докато разберем за какво става дума ще се опитат да сменят управлението с подходящи хоро. Това е на 100% ясно и като някой не го разбира, а рердполагам, че над 80% от българите не го разбират, после ще е късно, но сега ще ближат дебелия брадясъл задник на тоя ояден поп

    Коментиран от #48, #62, #71

  • 2 чочко

    94 70 Отговор
    ДГД руски измекяр!
  • 3 Бай Благой

    137 67 Отговор
    Аман от чуждопоклонници....никога няма да бъда русофил, НО и никога няма да бъда русофоб....винаги ще уважавам Русия, Но няма да се прекланям пред нея.
    Ако Валери Симеонов е казал лъжа да се извини....само до колкото чета по руските медии наистина този патриарх е "вносител на цигари и алкохол"....така че...
  • 4 Бен

    88 61 Отговор
    Из форумите може да си говорим какво ли не, това е нещо встрани от политическия презънт. Но официално да се изсекнеш с такива думи, като Симеонов, говори или за тежък махмурлук, или за неадекватна самооценка. Предполагам, че и отсрещната страна би могла да извади много кирливи ризи за нашите управляващи, но е меко казано лош вкус да го прави, и не го прави. Симеонов, ела на себе си и бърже подавай оставка!

    Коментиран от #76

  • 5 панов

    105 65 Отговор
    милиционера в църковни одежди си получи заслуженото- каквото повикало,такова се обадило
  • 6 НЕШЕЙТАН

    110 63 Отговор
    Г-Н ШЕЙТАН ВИЕ СТЕ В ГОЛЯМО НЕРАЗБИРАНЕ ПО МНОГО ВЪПРОСИ:
    1.ЗА КАКВИ ПРИНЦИПИ НА МЕЖДУНАРОДНА ВЕЖЛИВОСТ ПЛЕДИРАТЕ СЛЕД КАТО Г-Н ЦИГАРЕНИЯ ПАТРИАРХ СЕ ДЪРЖИ КАТО СИНДИКАЛЕН БАНДИТ С ГЛАВАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. МОЖЕ ЛИ ДА СТАВА ДУМА ЗА РЕЦИПРОЧНОСТ МЕЖДУ ДЕЙСТВИЯТА НА ЦИГАРЕНИЯ ПАТРИАРХ И ДУМИТЕ НА ВИЦЕПРЕМИЕРА. ДА МОЖЕ, ЗАЩОТО КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
    2.ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИ ЮРИСТ, ЗАЩОТО НЕ МОЖАХТЕ ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА В ЛИБИЯ И ДА ЗАЩИТИТЕ НАШИТЕ МЕДИЦИ, А СЕГА МИ НАВИРАТЕ ПРЕД ОЧИТЕ ТЕКСТОВЕ ОТ НАК.КОДЕКС, КОИТО НЯМАТ НИКАКВА ПОДПЛАТА С ОФИЦИАЛНО ОПОВЕСТЕНАТА БИОГРАФИЯ НА ТОЗИ КГБ ПАСТИР.
    3.АКО ОЩЕ ИМАТЕ ОСТАНАЛА МАЛКО "МЕЖДУНАРОДНА ВЕЖЛИВОСТ" НЕ ЗАГЪРБВАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ИЛИ МОЖЕ БИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН СТЕ СТИМУЛИРАН ДА НАПИШЕТЕ ТОЗИ СРАМЕН ПАСКВИЛ.
    МИСЛЯ ЧЕ Е НАПРАЗНО ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ВАС, НО ЗАРАДИ БЪЛГАРИЯ СЪМ ПРИНУДЕН.
  • 7 Наблюдател

    94 44 Отговор
    Смешно е да гледаш как разни руски мекерета страдат за това какво можела и какво не можела да преглътне Матушката им. Но когато стане дума за България веднага ни съветват да преглъщаме всяка обида и всеки шамар. спомнете си Жириновски, Толстой, Захарова, Лавров, путин за азбуката, че била македонска....
  • 8 Пеньо

    101 18 Отговор
    Валерката си е простак и никой нормален човек не го приема насериозно. Да гаф е, защото все пак е вице и такъв език е недопустим в дипломацията. Не трябва да падаме на руското ниво. Да те първи го направиха изпращайки Гундяев с мисията да нахока по недопустим начин нашият президент. Аз не съм гласувал за Радев и не го харесвам, но той е законният президент и никой, повтарям НИКОЙ чужденец няма правото да му държи такъв език и особено, като е поканен на официална визита!

    Коментиран от #72

  • 9 ох охх

    28 47 Отговор
    Те така и дедовците ви са ритали ръжена срещу баба Меца 1941година,пък после са ревали.....
  • 10 ВМОРО

    87 51 Отговор
    Брееей, как дружно заподскачаха прокремълските слуги и глашатаи.
    Драги безродници! С какво руският кгб/лгбт патриарх спомогна за единството на двата православни народа? С абсолютно нищо!
    Дори предизвика обратен ефект и направи пропастта още по-широка. А не биваше, Бога ми!
    Руският кгб/лгбт патриарх трябваше да се съобразява със страната, в която е поканен. Трябваше да си затваря устата с дъх на контрабанден тютюн пред президента на Република България. Трябваше да не създава дипломатически гафове.
    Не съм особен почитател на Валери Симеонов, но България има нужда от такива политици-непукисти, а не от разни шушумиги и мижитурки, които си траят пред безобразията на големия брат(без значение как точно се зове той днес). Не скланяйте глава пред никого, българи! Сполай ви и спорен ден!
    До г-н Шейтанов: Хора, които са възпитани под звуците на "Боят настана", "Шуми Марица", "Велик е нашият войник", "Бдинци" и "Троянци", не приемат наставления от разни чужди попове и политици. И не прощават подобни обиди.

    Коментиран от #11

  • 11 Трол

    43 67 Отговор

    До коментар #10 от "ВМОРО":

    Яааа, как наскачаха лизачите на краварски вимета! После да не плачкаш защо руската газ ни идва скъпичко? Ми щото има такива недорузомения, като политика-непукист, и ахмака дето му ръкопляска!

    Коментиран от #16, #18, #30

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гледам и не вярвам

    39 47 Отговор
    Дали е възможно българинът да е толкова оглупял, че над 90% от пишещите тук да не вдяват за какво иде реч? Ами те са си точно за премиер Б.Б., за политкомисар Цв.Цв. и за вице В. Симеонов! То така е и казано де - всеки народ има управници каквито заслужава!...

    Коментиран от #15

  • 14 Анонимен

    30 19 Отговор
    Като ви гледам коментарите дори ромите заприличват на хора!
  • 15 отговор

    32 25 Отговор

    До коментар #13 от "Гледам и не вярвам":

    От скандали, политиканстване, мнения на този, онзи, всеки, който успее да се вреди, дава мнение, понякога доста абсурдно. От всичко това човек получава непоносимост, да не кажа нещо по-лошо. Хиляди пъти обаче предпочитам ББ и Цв.Цв. пред всеки чуждоземен нахален псевдодуховник, с нечисти очички, изрязаващи тъмното му минало, да се прави на господар на държавицата ни, изпратен с определена мисия да господарничи на родната ни земя. Това е. А колкото до Симеонов, безпардонен е също като въпросния патриарх и предводителката на бесепарите! Защо едни имат право да са нахални и безобразни, а други нямат? Каквото повикало, такова се обадило!
  • 16 Икономист

    46 18 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    Публикувано във факти.бг: После да не плачкаш защо руската газ ни идва скъпичко?

    Значи признаваш, че Русия използва газта като средство за политически натиск?

    Коментиран от #29

  • 17 Дедо Грую

    29 16 Отговор
    Патриарът не е политическо лице и няма право така да се държи с президента на една суверенна държава. Такова поведение не е самоволен акт. Това е умишлена постъпка, която за жалост благодарение на Симеонов постигна целта си. Спомнете си провокацията на Путин при срещата си с македонския си колега. Нема нищо случайно в политиката! За съжаление "българските политици" стават само за конекрадци от преди 2-а века. Ама ко да ги прайш?! Като разбереш какви са предците им, сичко ти става ясно! Ген , майка, ко да кажеш друго?! Не мож го прескочи!!! От коза състезателен кон не става. Ще тресе бада, врещи, скача, ръси "маслинки" де й падне и все бърза до ошмули нещо. Но в политиката с рогите напред не става.
    И тоя малоумен адукатин са акъл ръси. Ама ка да го прайш, хлеб иска да иде...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 koko

    37 23 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не желая, не приемам, отказвам,... Да изпитвам исторически срам като българин, заради подобен вицепремиер... И да нося отговорност за неговите грехове...

    БАСТУН, ВЕДНАГА ХВАЩАЙ ПЪТЯ ЗА РСФСР! СРАМ МЕ ЧЕ ЖИВЕЕШ В ЕДНА ДЪРЖАВА С МЕН! ДА ЖИВЕЕ СИМЕОНОВ ,ЕДИНСТВЕНИЯ БЪЛГАРИН ,КОЙТО ЗАЩИТИ ПРЕЗИДЕНТ И ДЪРЖАВА....
  • 20 Пеньо

    38 12 Отговор
    Опитах се да направя паралел с визитата на едно друго духовно лице в България през 2002 година - папа Йан Павел II. Отказах се, не ми е възможно, толкова са различни! Въпреки разликата във вярата, нивата на култура, ерудиция, коректност, достоинство, човешко отношение са неизмерно различни.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Грую

    15 18 Отговор
    Малко ъпгрейд му е трябвало на г-н Симеонов и сега пост фактум пак му трябва, излизайки от кръчмарския бизнес и влизайки в политиката трябваше малко да смени амплоато и да забрави ефектните кръчмарски мохабети, заменяйки ги поне с нищо не означаващи политически фрази, както постъпват почти всички български политици, влизайки в политиката и всичко щеше да бъде ОК. Сега явно ще бере ядове заради ефектите словесни фойерверки от кръчмарския речник, подмятани в политическите среди!

    Коментиран от #24

  • 23 Защо

    24 20 Отговор
    Защо публикувате тази руска подлога
  • 24 Рубладжийче

    29 21 Отговор

    До коментар #22 от "Грую":

    Хайде, хайде, много си е добър Валерката. Руските дебили , които псуваха България да не би да са по-добри? Каквото повикало, това се и обадило. Крайно време е руснаците да разберат, че не може непрекъснато да изискват благодарности и подчинение.
  • 25 Бай Хой

    27 22 Отговор
    Браво на Валерката!!! браво и пак БРАВО!!! трябваше най-накрая да се намери истински български политик патриот, не мижитурка чудеща се как да се поклони на путинова пРоссия.
    И да знаят руските блядолизци живеещи в България че българина вече на никой "голям брат" няма да се кланя, който и да е той.
    А попа търговец да си го връщат в КГБ, той не е никакъв духовник щом излиза с политически манифест вместо да се моли за душите на всички герои паднали за една благородна кауза.
  • 26 Бай Хой

    23 9 Отговор

    До коментар #20 от "Пеньо":

    Браво! много точен паралел между истински духовен водач и някакъв назначен такъв от най-мракобесния режим на нашето съвремие.
  • 27 Наблюдател

    36 17 Отговор
    Щом Русия е преглътнала позора един кагебист, контрабандист и развратник да е патриарх на Русия, значи може да преглътне всичко. Но не знам, докога ние българите ще преглъщаме разни същества да се гънат като ластик в краката на руснаците и да им чистят чизмите с език? Вече 140 години ги търпиме, време е да сложим край.
  • 28 Българин

    33 21 Отговор
    Владимир Шейтанов - българо-предател и агент на КГБ ...
  • 29 Трол

    15 23 Отговор

    До коментар #16 от "Икономист":

    Признавам, че сте с малък умствен багаж! Не може на продавач на домати да му забраниш да мине през твоя имот за да стигне по-бързо да пазара. После да идеш на пазара и да искаш да си купиш по-евтини домати от него, е не става!
  • 30 mititu

    27 12 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    Aма ти наистина си ТРОЛ!От онези където не мислят(защото не могат разбира се)преди да напишат нещо.Първо руската газ ни идва скъпичко заради продажните ни политици и второ никой няма право да идва в собствената ни държава и да се държи като руския поп,все едно си е у тях.Или щом е руснак всичко му е позволено.Ако дължим нещо го дължим на царска Русия,на болшевишка не дължим нищо.

    Коментиран от #32

  • 31 гост

    5 11 Отговор
    Който се чувства българин да прочете това:

    https://offnews.bg/analizi-i-komentari/kak-da-se-darzhat-balgarskite-darzhavnitci-s-ruskite-savetat-na-evgen-676109.html

    Коментиран от #34, #35

  • 32 Трол

    29 17 Отговор

    До коментар #30 от "mititu":

    Прав си, друго си е да се обади френския посланик и да ти обясни колко си корумпиран и престъпен, или да дойдат двама американски сенатора и правителството да промени на 180 градуса дадена своя позиция, нали! Крив ви е на вас още болшевизма,комунизма и русизма!

    Коментиран от #33

  • 33 ВМОРО

    20 11 Отговор

    До коментар #32 от "Трол":

    И едните, и другите сте един дол дренки. Освободете ни от присъствието си и ни оставете да живеем както можем.
    Впрочем френският посланик е прав... За съжаление.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ВМОРО

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    https://offnews.bg/news/Analizi-i-Komentari_65/Ruskiiat-patriarh-izopachava-istoriiata-i-iavno-si-misli-che-nie-pase_676223.html
  • 36 реалист

    20 18 Отговор
    Противно на всички коментари под статията ще кажа следното:
    Отново много верни разсъждения,тоя път от г-н Шейтанов. По темата имаше грамотни статии от Петър Воденски и Боян Чуков.Анализирах казаното от Кирил-неговия тон ,език на тялото,съдържанието на казаното,"преди историята"на споменаването на другите нации,подтекста на каже точно това,гледах много други негови изказвания–в това число и пред Путин.За не обременените от емоции и политиканстване нещата са ясни.Важно в случая е как ще бъдат предадени и представени нещата от Кирил пред Путин и какво отношение ще вземе той.Вероятно ще има преки или косвени последствия за България,но вероятно няма да ги видим публично,но сигурно е,че ще ги усетим.Ако видим реакцията публично,ще трябва да забравим да добри междудържавни отношения поне за двадесет години.

    Коментиран от #39

  • 37 Папатак

    22 14 Отговор
    Валерката по ми прилича на димна завеса, над сделката между ЧЕЗ и Гинка. Създаваш нови скандали и старият е забравен.
  • 38 Смеееех

    20 12 Отговор
    Смех, смех, смеееееееххх. За влери димеонов са гласували част от 80те % дебили. Прост народ, пропаднала ограбена държава, нискообразовани крадливи политици.
  • 39 Наблюдател

    18 19 Отговор

    До коментар #36 от "реалист":

    Цитираните от теб воденски и Чуков подобно на Шейтанов са стари ченгета и руски подлоги, затова ти харесват

    Коментиран от #42, #46

  • 40 убий русофил спаси България

    13 7 Отговор
    тоя ненормалник и некадърник ли блее от обора вече
  • 41 убий русофил спаси България

    9 10 Отговор
    тоя ненормалник и некадърник ли блее от обора вече
  • 42 селянин

    12 9 Отговор

    До коментар #39 от "Наблюдател":

    То за това,,тур.поток,,отива до Костанца,а боко прави хъбове за,,щатски,,втечнен газ..
  • 43 аве фюрер

    19 19 Отговор
    Браво на Валери , ако така продължава да не цепи басма на прокремълските подлоги ,на другите избори може и да гласувам . А комунетата винаги ги е боляло от истината , затова и квичат неистово от свинарника ...

    Коментиран от #44

  • 44 селянин

    15 13 Отговор

    До коментар #43 от "аве фюрер":

    То за това ще,,чекаш,,още 20г.за белене,и да дойде некое,,поточе,,до БГ,а сега купувай най скъпия ток в ЕС,от щатските марици..

    Коментиран от #58

  • 45 ГОСТ

    14 10 Отговор
    Валери Симеонов в момента го грози смърт с плутоний!
    ЦРУ и МИ-6 в момента се чудят как да го ликвидират, за да обвинят Путин!

    Коментиран от #59

  • 46 Bgman

    15 12 Отговор

    До коментар #39 от "Наблюдател":

    Абе "Наблюдател" - кво наблюдаваш? Как се пердашат малоумните джендъри като теб? Или пиеш една голяма ракия и се чувстваш голям мъж и горд българин. Кога най-после такива като тебе (празноглавци) ще проумеят, че ние българите не сме толкова велики за колкото се мислим? То бива нацаионално самочувствие, ама това вашето е грандоманщина тип "на гол гъз...пищови. Само си лаете против Русия, без явно да виждате през това време какво става или така ви изнася. Те амриканците ни онождат от близо 30 години вече, вие пак руснаците ви виновни. Я ми кажете кога е имало руска военна база у нас, че не се сещам нещо. Пък американски (безплатно про това) отдавна имаме. Странна работа, уж демократи пък само военни бази в главата. Марица изток пак американци ни цоцат. Или на вас ви се привиждат руснаци? Германия завладяна от 1945 насам и не може да се отърве от краварите, Италия също. Но ние сме такива мишки без армия, че средно положение няма при нас - или с едните или с другите. При това положение не е зле да прочетете историята на остров Кипър....и пак помислете вашите американцки любимци ако се наложи да напрвят на турците подарък ще имат нещо против да дадат едно петно земя. Така че ако имаше поне малко акъл, щеше да разбереш, че от чувство за самосъхранение, Русия е винаги по-надеждния партньор....ако имаш акъл де...

    Коментиран от #53, #54

  • 47 Бат Мишо

    8 12 Отговор
    някой от вас дето искате война с Русия да питам
    Вие руски танк виждали ли сте РЕАЛНО даже и стар
    опитвали ли сте се да го спрете както атакува бидейки пехотинци
    както е натъпкан с огнехвъргачки картечници и оръдие и луна с която ви вижда както лежите в окопа
    да руски танк -същото на което в сирия брадите му викат смъртта на пехотата ДАЖЕ УПРАВЛЯВАНО ОТ НЕКАДЪРНИ СИРИЙЦИ
    да спираш с Джавелина или с РПГ то 1
    и излиза ДИМ ОГЪН И ПЛАМЪК и ТЕМПЕРАТУРА от позицията на РПГ иста и серега и ванка изгарят
    ОБАЧЕ ПОСЛЕ Олег в съседния танк знаете ли ко прай
    не НЕ ВИ УБИВА с оръдието или АТО то
    а идва над окопа и почва да върти танка на място над позицията ДОКАТО ВЕРИГИТЕ СТАНАТ ЧЕРВЕНИ
    ша са учудите на мека пръст колко бързо става с 40 тонен танк
    да презаредите .....хмммммм успех с тва

    Коментиран от #50, #56, #60, #74

  • 48 и кое

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    от казаното не е вярно.Само пропуснаха да кажат, че НАТО и славните памперси от американската талибанска армия редом с нашите опълченци са донесли свободатат ни.Клети нещастници.

    Коментиран от #57

  • 49 Бат Мишо

    7 7 Отговор
    ПС
    туй червеното по веригите ще сте екипажа на РПГ то или Джавелина
    справка- има немалък шанс танка да преживее вашия изстрел с нелошите си ЩОРА и т н защити
    и горипосочената операция да я изпълнят и самите Серега и Ваня
    по които сте стреляли а Олег да си праши по друг рубеж
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бат Мишо

    6 8 Отговор
    до Т 34
    точно е таквис кат тебе осират първи позицията кат додат танковете и блеят най жално и милно в плен
    олеле майко аз насила ма мобилизираха и докараха бля бля
    с насрани гащи чак не се стои от воня край тях

    Коментиран от #55

  • 53 Бай Хой

    9 5 Отговор

    До коментар #46 от "Bgman":

    Виж сега! защо си с ник "bgman"? от това по-джендърско не виждам, Ако искаш обаче да намекнеш че си български мъж с този ник не става защото като ти чета разсъжденията около българското самочувствие става ми жал за всички влезли в окопа с теб да защитават Майка България.
    Всеки народ трябва да има самочувствие, и колко е голямо самочувствието не се определя от господар, доставчик на газ, самообявил се защитник на православието, или който и да е друг.
    То си е вътре в теб, самочувствието де! а такива като теб дето имат вътрешното усещане за мижитурки не са за никой народ. Понимаеш!? бегай и ти в любимата ти русия, защото явно самочувствието ти е на руснак.
  • 54 Наблюдател

    12 12 Отговор

    До коментар #46 от "Bgman":

    Русия от съединението до днес е враг на България бе умник!

    Коментиран от #70

  • 55 Т34

    7 4 Отговор

    До коментар #52 от "Бат Мишо":

    Знам си аз, и бях прав за майка ти ама ми изтриха коментара, първо научи български, после попитай баща си с какво потекло си, може и той да не знае де.
    Май точно ти не си виждал танк на живо, явно си гледал много съветски филми, ама да знаете вие на село че на филмите не всичко е истинско, ама нищо продължавай да се образоваш от телевизора'
    И пак да ти напомня, много рано си започнал с бояршника, легни сега малко, почини после като искаш пак надигай стаканчика.
  • 56 мишо куршума

    10 5 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    Абе мужик! ти тоя бояршник без сланина ли го пердашиш???
    Вземи се в ръце,, виж как го правят блядовете, твоите братя!
  • 57 бичето

    6 7 Отговор

    До коментар #48 от "и кое":

    И ти сега кво? някой като те е освободил смяташ цял живот да му свиркаш ли? много свиркаджии тука бе!
    Значи ако аз ви освободя ще се радвам на свиркащо благоденствие! малииии какъв кеф!
  • 58 аве фюрер

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "селянин":

    Колко правилно си се именувал "селянин" , това наименование казва всичко ....

    Коментиран от #61

  • 59 ултра

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "ГОСТ":

    Ушанка, нещо бъркаш плутоний с полоний:) Чайчетата с полоний, чадърчетата със сачми /Георги Марков/ и най-новите пликчета, дадени на Сергей Скрипал, са патентована марка именно на КГБ! Понял?!?
  • 60 другар

    5 6 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    Браво бе, безродник! Ти така ли правеше с танка през 68-ма в Чехословакия? Това русофилистиците сте невероятни чугуни и чуждопоклонници, срам ме е, че си ми сънародник!
  • 61 селянин

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "аве фюрер":

    То преди време имаше един фюрер,който се,,удави,,в руската кал..така и тук..пълно с,,обратни,,чворове с хибридно мислене..
  • 62 РъкатаНаМъртвеца

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    "мишка " си ти при това сорсоидна и неокосмена....
  • 63 ФорсирамКенефи

    9 2 Отговор
    Варелий може да усмърди некой варел - Путин не ти е Дончо !
  • 64 nNn

    3 6 Отговор
    На този патриарх Симеонов не му цепи басма, ама можеше да му изрицитира и Ботев в частта с "православните скотове", изобщо руски официални лица нямат работа в България на 3-ти март или най-малкото на тякива трябва да им се припомня и 3-ти март 1918 год.
  • 65

    3 3 Отговор
    що ,бе обидно ,ли е да си доносник на КГБ -нищо ,че си патриарх? По скоро обратното е обидно -да си патриарх -и да си доносник на КГБ
  • 66 кръстев

    6 9 Отговор
    Мръсни долни руски сценарий за унижение на България!!!
    Този път ползваха попа агент на кгб!
  • 67 Българофил

    2 0 Отговор
    Никой не се сети, че на 9 март 1230г. Иван-Асен Втори разби ромеите при Клокотница!
  • 68 Борис

    4 5 Отговор
    Ако е истина казаното от В.Симеонов не виждам за какво трябва да се извинява.Нима човек ако казва истината е грешка?
  • 69 Ads

    0 5 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило, Шейтанов. Щели да се влошат отношенията. Ами те отдавна са влошени заради такива като тоя гламав поп. Само, че той говори това, заради което е изпратен. Елементарна провокация е това, само че СССР отдавна умря и само с газ и ядрени ракети не става, колкото и да си мислят че е така.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Пенис

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Много задълбочен коментар .Колко си умен!! Сигурно навсякаде ръсиш мозък ! Пази се , ти си национално богатство !
  • 72 Кукувци

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пеньо":

    Какъв език? Какво му е казал? То не бе измишльотини и интерпретации за да оправдаете своето излагане с фалшифициране на историята.
    Няма нужда да повтаряте милион пъти, че Патриархът "се скара, нахока, обиди"... няма да превърнете една лъжа в истината.
    Ясно се вижда какво е казал и с какъв тон, както подобава на един духовен водач- назидателно.
    Дъстатъчно добре са го разбрали, който трябва. А вие се пенете, колкото искате, за това е пяната - да се пени.
    Стига вече да демонстрирате примитивизъм.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ПТУРК

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    Миле,ти знаеш ли баце,колко много противотанкисти има още в Родината./чакащи в запаса_резерва/.
    Дали не можем изтребително да унищожим всеки един руски трактор набучен с цев...мога да те уверя ,че кемафите вътре няма да имат шанс,налепени по боята на куполата!
  • 75 сашо

    2 2 Отговор
    Ми братя българи, "П№$ТКИ сме",вие ко си мислите НАТО, USA,Евро съюза ли ? ще "ви-ни" помогне па-камоли да трагне да ни освобождават,Ясно е като бял ден сега сме към УЖ "добрите" USA,NATO ,Евросъюза,Алианса,Еврозоната, Европеийски ценоости...................... МОЛЯ ДА МИ ОБЯСНИТЕ КОЙ СА ТЕЗИ ЦЕННОСТИ ? :) Ма то нали знаете как са вече учебниците на децата,било е ОСМНСКО ПРИСЪСТВИЕ какви робства, какви войни Ние сме играли кючеци и хора с турците :) ! Но искам този факт да не го забравяте , българските опалченци са били около 13 хиляди ,хора от 16г. възраст до 60г. Руската армия е била между 250/260 ХИЛЯДИ човека и губят огромна бройка около 190 хиляди се завръщат живи . ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ !!!
  • 76 Costelo

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бен":

    А според теб на изказванията на тоя поп какъв трябва да е отговора? Той си позволява да хули държавен глава!
  • 77 Кукувци

    1 2 Отговор
    Вие добре ли сте?
    Комплексарството е страшна разрушителна сила. Кой кого е "хулил", освен хулиганите тук, които хулят и Патриарха , и Русия, и руснаците, и своите сънародници, несъгласни с мнението им.
    "Кто не с нами , тот против нас". Това ви е лозунгът. Нетърпими към нищо, което не ви харесва.
    Вашата демокрация , май, предизвиква деменция у вас- русофобите.
  • 78 ШУШУМИГА

    0 0 Отговор
    Мен ме задължаваха да съм атеист.Комсомолският секретар предупреждаваше да не ходя на ВЕЛИКДЕН в църква,защото народната милиция ще пази.Този старец не ми е симпатичен--нали ,,религията е опиум за народа,, .