Last news in Fakti

29 Март, 2018 16:24 1 490 1

Ватикана и сделката с Китай

  • китай-
  • споразумение-
  • ватикана

Китайски активисти недоволни от предстоящо споразумение

Ватикана и сделката с Китай - 1
Снимка: БТА/AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди време водещият китайски кардинал Джозеф Дзен предупреди, че Ватикана „предава католическата си катедра в Китай“ и дава своята благословия за новата „схизматична църква“, създадена от китайската комунистическа партия. Сега своят глас извисява и героичният активист Чен Гуанхенг.

„Това е сделка с дяволската партия. Това е унижение за Ватикана и институцията, която представлява“, заяви Чен.

Някои хора твърдят, че времето се е променило и че китайското правителство не е това, което е било в миналото.

„Не става въпрос, че сега Китай е по-добър от преди. По-скоро става въпрос за това, че папа Франциск е по-различен от пата Йоан Павел II”, заяви Чен.

Чен Гунахенг придобива международна известност преди около десетилетие. Той осъжда правителството, заради политиката му на „едно дете в семейство“. Тя доведе до принудителни аборти, оценени на стотици милиони. Чен беше арестуван заради своята активност. През 2012 г. той избяга от домашен арест и се скри в посолството на САЩ в Пекин.

В последствие Чен и семейството му напускат страната и се местят в САЩ.

„Аз съм роден и израснал под икономически деспотизъм в Китай. Аз съм преминал мъчения и престъпления, които от комунистическата партия извършват над дисидентите. Те са извършили безброй убийства с абсолютно незачитане на човешкия живот. Те единствено целят да запазят своето царуване.

Ватикана ще изпрати представители в Китай, за да подпишат споразумението. Там трябва да разберат, че в Китай всичко зависи от волята на Китайската комунистическа партия. Това ще е срам, който никога не може да бъде измит“, заяви Чен., цитиран от Life Site.

Той критикува и ваткианският представител Марсело Санчес Сордодо.

„Последните изявление от епископ Сордодо са обезпокоителни. Не знам дали той си представя, че е наивен или наистина е наивен? Някои хора си представят, че църквата, която обединява 1 млрд. души, ще сключи договор с комунистическа партия.

През миналия август той пристигна в Китай и похвали страната за създаването на глобален модел за премахването на трафика на органи.

Дали той знае, че през миналата година 32 ученици от Вухан изчезнаха безследно? От комунистическата партия не представиха данни по въпроса. Вместо това задържаха репортерите, които призоваха за подкрепа към родителите на тези деца.

Много деца бяха отвлечени, докато играят по китайските улици. Техните органи бяха продадени след това. Има доклади и за изчезването без причина на работници – имигранти. Всички тези ужасяващи проявления демонстрират огромния трафик на органи в Китай,.

Подобни престъпни схеми са много трудни технически за изпълнение. Те не могат да бъдат извършени без подкрепата на комунистическата партия, която контролира всичко. Можем да считаме, че тя е монополизирала бизнеса с органи. Това ли е най-добрият практически модел срещу тези практики? Не мога да разбера някои неща.

Ватикана предава цялата църква под контрола на „Патриотичната асоциация“, която е марионетка в ръцете на правителството. Това е предателство. Наиситна е неразбираемо“, заяви Чен.

Той призовава за ново решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    3 0 Отговор
    Ами Китай да минава към православието.