Last news in Fakti

13 Юни, 2018 06:29 2 178 4

Когато флагът падне

  • хеликоптер-
  • армия-
  • ми-17

За съдбата на Пламен Пантелеев и Стоян Неделчев е късно да говорим

Когато флагът падне - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българската армия се гордее, че в нейната история няма предадено в плен знаме. Дори и след многото битки, българските знамена са оцелявали. Благодарение на героизма на войните си. Но снощи знамето падна. В мирно време.

Това пише в профила си във „Фейсбук“ журналистът Добромир Видев.

По време на тренировка вертолетът Ми-17, който носи националния флаг и с който се открива парадът за Деня на храбростта и празник на Българската армия, се срина в пламъци при тренировка. И уби двамата си пилоти. И така армията загуби не един хеликоптер, а двама пилоти, които са останали в системата напук на проблемите й. Останали да "на пост" въпреки "условията на затруднения и повишен риск", както написа един Доклад за състоянието на отбраната.

Затова не ги уби вертолетът. Убиха ги онези, които четат този доклад всяка година. От президента, през премиера до парламента. Който приема доклада "за сведение". Така както "за сведение", след дълги години, модернизацията на армията ни е само в проект. Защото проекти, поне за времето, в което аз съм репортер (от 18 години), имаше много. А решения малко. И затова тези пилоти ще тежат съвестта на хората, които дълго време не вземаха решения, обвиняваха се взаимно в корупция, правеха комисии, пренаписваха доклади и решения.

За съдбата на Пламен Пантелеев и кап. Стоян Неделчев е късно да говорим. Късно е да обсъждаме и онези, които едва ли ще дойдат на тяхното място. Защото ще ги е страх на летят на старата, макари и ремонтирана с милиони левове от данъците на българите техника. Няма смисъл да обсъждаме и празните 5500-та бройки в армията. Нито политиците, които говорят, че не ни трябва нова техника, защото нацията е болна и бедна. И парите трябва да отидат там.

Защото, когато флагът падне, тогава пада всичко. Дори и държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян Асенов

    24 0 Отговор
    За да бъде човек напълно щаслив, той трябва да има славно отечество.
    На 24.05 се заслушах в песента: Напред науката е слънце - напред народноста не пада, там дето знанието живей.....Побиха ме тръпки, къде е знанието, науката.....къде са хората.
    Всички политически сили направиха всичко възможно да унищожат Българската Армия! Срам! За нация без армия, без образование, без бъдеще, без хора....кой ще замести тези ентусиасти? Поклон пред паметта! Поклон пред руините на майка България! Политическата измет е срам за нашето отечество, съд за защита на държавата, това което е останало...
  • 2 Полк.Дрангов

    5 1 Отговор
    Когато не можеш да храниш собствената си армия, ще храниш чужда!
  • 3 Българче

    1 1 Отговор
    Писна ми от нихилисти и от техните " размисли " !
  • 4 RIDIK

    0 0 Отговор
    Добромир Видев дори не е служил. Да си затваря човката, по теми свързани с армията. Кога не са падали самолети и хеликоптери ? Не се замисляте, когато минавате покрай отклонението за Джурово, на магистрала Хемус. Селото е кръстено не на Добри Джуров, а на сина му Чавдар Джуров, разбил се със спарка в Плевенско. Още много знайни и незнайни пилоти си отидоха геройски. Какво ревете сега? Имали малък нальот. Нали това правят - нальот. Трупат часове. Кой гарантира, че някоя шупла или умора на материала, няма да направи беля. Това е риска на службата в армията и не само там. Така, че този пухльо да пише за каквото ще, но да не се упражнява с армията. Защото армията на България не е само един стадион хора, а много повече.