Last news in Fakti

18 Август, 2018 06:32 17 925 58

Поредната мутренска схема със застраховките

  • олимпик-
  • застраховки-
  • гражданска отговорност

Сега тези 250 хиляди излъгани отново ще трябва да платят вече по-скъпите застраховки

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поредната мутренска схема със застраховките. Тъй като „Булинс“ - СИК - „Олимпик“ вече ги мързи да правят бизнес и да получават печалби, тъй като са продавали "евтини" застраховки, без идея да застраховат, са решили направо да секвестират чрез фалит приходите от продажбите им.

Сметнете далаверата - тотална сума на приходите от 200 хиляди по сумата на застраховката "Гражданска отговорност", която плащате - примерно 300 лева. Махнете от тази сума - разходи по администрация, плащания към трети страни, които не са повече от десет процента, както и сумите по изплатени обезщетения, като имате пред вид, че крайния срок на тези застраховки не е изтекъл.

И .... получавате чисти пари, които трикът с фирмата в Кипър, която ги е прибрала и не плаща нищо, прекрасно допълва картината на мутренското застраховане, подкрепено от държавата. Разликата е, че сега дори не харчат пари за лепенки и не плащат на мутри. Няма защо, държавата е тяхна.
Сега тези 250 хиляди излъгани отново ще трябва да платят вече по-скъпите застраховки - извънредно плащане във вид на данък "отсъстваща" държава.

Пладнешки обир. И забележете - няма самосезиране или сезиране на прокуратура. То и да има какво от това - полза "йок" - разследване срещу "наши" не водим.
Няма отговор от държавата - къде са парите, които "Олимпик" е превеждала в гаранционния фонд - твърдят, че са 16 милиона лева и изобщо защо не се намесва Гаранционния фонд?

А версията на КФН, че нямало право да надзирава "Олимпик", само говори за наглост и разпасаност.
ТЕ просто пробват до къде ще издържите. Защото ги мързи вече и бизнес схеми за източване на средства да измислят, защото е сложно и времеемко. А така с пряк грабеж си е чиста работа.

И си представете, каква част от излъганите 250 хиляди отново ще гласуват, за да ги управляват същите. И каква част ще протестират.
Коментар на Илиян Василев във „Фейсбук“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядеитн

    155 16 Отговор
    Като народа е гламав сам си докара тая власт на главата. "Кой не скача е червен", а? Сега ша трае, и ша им цалува дирнико. Той и само това може - да си трае. Траял е цели 500 г. под турското.

    Коментиран от #22

  • 2 Гербераси долни

    127 6 Отговор
    Защо държавата чака и не завежда дело за измама в особенно големи размери,а вожда беше един от създателите на "СИК" ,нещо май "КТБ" -2 ,много шум без осъдени в годините на прехода редица депутати ги арестуваха с гръмки акции и повечето ги оправдаха в затвора влизат само кокошкарите който нямат пари да се "отчетат" на системата ,а народа си го стрижат постоянно все едно сме в зората на "Демокрацията" мутрите дебнат от всякъде.
  • 3 Реалист

    128 10 Отговор
    Докъто тоя банкянски ТУПАН - ТИКВАТА е на власт бял ден няма да видим !!!

    Коментиран от #19

  • 4 ЕХА

    95 2 Отговор
    има да взимам някъде 50лв., от този клон на мафия, но нали разбирате, че 90% няма да ходим никъде, а направо ще платим новата вноска, това е целта на процедурата, затова тези свине предложиха тази година най ниска тарифа , лапни шаран, а държава отдавна я няма, има едно крадливо сдружение на престъпници,които ни управляват.
  • 5 няма държава

    83 12 Отговор
    Обирът започна още при БСП през 1991 година. През 1993 започнах работа със заплата = на 120 долара, а 1994 вземах = на 65 долара. А до 1996 паднаха всички хора на заплата 30 долара и пенсия 10. Няма държава, законите са лошо написани - с вратички. Това не е демокрация, а анархия. Демокрация значи ред и законност.

    Коментиран от #9, #30

  • 6 ССсссссс

    36 4 Отговор
    Какви са цените на ГО в др. държави от ЕС? Така няма да храним поредните паразити.
  • 7 Zorro

    78 2 Отговор
    Поредното ограбване на българския народ.

    Коментиран от #47

  • 8 гост

    49 2 Отговор
    като всички си траят и плащат вместо никои да неплати и държавата да се справи с проблема така ще е за напред
  • 9 регулировчик

    60 2 Отговор

    До коментар #5 от "няма държава":

    "анархия" означава безвластие, а в България имаме власт на бандитите.
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    30 0 Отговор
    Българското робство в фрагменти
  • 11 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    44 1 Отговор
    Много милиарди ше се откраднат а стадото ше плаща...ще има още фалити на едри институции където са съсредоточени големи капиталови потоци от стадото и няма виновни да има...живота ще става от час на час по невъзможен щото тея де плащат ще изнемощяват а нови роби родени нпсе задават на хоризонта и изобщо живота ше стане една агония и наказание заради полит шаиката
  • 12 Мним

    40 2 Отговор
    Мафията пак си има държава.
  • 13 Гого

    60 3 Отговор
    А къде са прословутите пари от гаранционният фонд май отдавна ги няма там и ни ги събират някой да си пълни собствената касичка а Ралица Агайн трябваше да си подаде оставката даже на интервюто каза че защитавала застрахователите да не плащаме евтини граждански. Тази комисия трябва да защитава Българският потребител а не застрахователя. КЕВР и КФН това са организации които защитават монопола на Бойко верните корумпирани кучета.
  • 14 Толев

    68 2 Отговор
    Мафията си има държава! От ноември до сега - 50% ръст на застраховка "Гражданска отговорност". Няма КФН, (има, но тя е с мафията), няма съдебна система, няма правозащитни организации. Такава държава не ни трябва!
  • 15 Малка Шишка

    68 6 Отговор
    Ами Тиквата си изтегли 16 милиарда на наш гръб,за да може да изкара мандата.Къде са протестърите дето ореваха орталъка за милиарда на предходния премиер!
  • 16 ганев

    60 3 Отговор
    От това държава не СТАВА. Да си платиш на някому и след това отново да вкараш пари в нечии джобове !!!!!!!!!!!!!
    Това понятие "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ГР. отговорност" трябва да отпадне - Понятието застраховане за мен НЕ СЪЩЕСТВУВА. Парадокс - МВР да проверява дали някой е платил на ЧАСТНАТА ФИРМА.......
    Идиотизма премина всякакви граници - стигна се до там - специалност застраховане - сигурност... То бива падение но ?....
    Както се казва ПРОСТ НАРОД - слаба държава. Ако имате възможност - МАХАЙТЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 gost

    49 1 Отговор
    Карайте си докато изтече застраховката. Валидна е според договорите, които сте подписали. Ако стане нещо държавата да се оправя.
  • 18 Боко Хиниорс

    32 1 Отговор
    Няколко години карам в чужбина с българска регистрация.Предимствата са,че е около 3 пъти по-евтино,от доста държави не идват снимките от камери и оправянето на документи,преглед,данъци става за един преди обяд.Заради такива крадци ще си сменя номерата тази година,няма да плащам на мутри,макар и по-евтино.
  • 19 stukar

    20 7 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Тошо, Тошо ни трябва!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1234

    14 1 Отговор
    И са кво ?! Протестирате си пред компа и очаквате нещо да се случи ли ? Няма да се случи, напротив, ще ви е...ат още по-брутално, щото сте стадо ! Некви тъпанари ме съветват да съм се махал... Що бе, да ходя да бачкам ли, да ставам бял роб ?! Нееееее, тук, на територията, всичко ме устройва, живея си повече от добре, вие му мислете !
  • 22 реалист

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ядеитн":

    По-червен от СИК-аджията Бойко - пазвантин на Тодор Живков няма. Така че без манипулации.

    Коментиран от #42

  • 23 Радио Ереван

    25 4 Отговор
    Когато се подготвяха грабежите и Тиквата и Дебелян си назначаваха удобна Цаца и удобен ВСС, плюеха по Христо Иванов и частта от Реформаторския блок, която беше против Тиквата. Сега народът, вмирисан, се оглежда и пита: Кой ми ср@ в гащите?
  • 24 Бай Тошо

    36 0 Отговор
    Застраховките си имат срок на валидност, иначе излиза че като не платиш си в нарушение и като платиш пак си в нарушение според бг законите, то всяка компания сега може да си фалира всяка година и така да си изгаря народа за добро утро
  • 25 Иван

    21 3 Отговор
    Четейки 99 % от коментарите смятам че случилото се е изключително закономерно и резонно.
  • 26 застрахован

    30 0 Отговор
    Единствените виновни в случая са КФН, които вземат по 20 и повече хиляди като заплати, но не си вършат работата. Тези хора трябва да отидат в затвора, а не да обясняват как да си приберем обратно парите от тоя дето духа!
  • 27 ASD

    29 3 Отговор
    Знаете ли че всеки трети в ГЕРБ е по-глупав от първите двама.

    Много от "изгорелите" със застраховки ще гласуват за ГЕРБ, това е твърдост на убежденията. Реално на ГЕРБ вече не са им нужди и хора да им гласуват, те просто подменят гласовете. Прав е автора твърде е скъпо и времеемко, а много по лесно е с измама.

    Коментиран от #31

  • 28 Колю

    30 1 Отговор
    Коя ще е следващата измама с участие на държавните органи ? Пенсионни фондове гарантирани ? КФН да се прекръсти на К Мафиотски Н. В затвора всичките и закривайте. А, пари повече няма за застраховки . Другата година или като изтече пак че ви дадем ,ама ще видим. И кво ,в затвора да ме вкарате пак няма да вземете нищо. Там поне ще ям и ще имам ток без пари. Интернет без пари и тв. И ние можем да се циганизираме и ще ви го върнем тъпкано и на богаташи и на държава рекетьорска. Много поздрави на майките и цалята рода на политиците .Всичките . Олигарси ненаядени свине гадни и долни ,бетер мангустите.
  • 29 ба ги другарко

    18 1 Отговор
    написаното е вярно на 100%
  • 30 ба ги другарко

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "няма държава":

    започна през далечната 1945г. при идването на гадните комуняги, демек руснаците, които разпокъсаха велика все още българия! запомни го това, за да не се излагаш някъде като говориш и да ти се смеят :) просто ти правя учтива забележка и ти давам знание :)
  • 31 Бай Тошо

    15 4 Отговор

    До коментар #27 от "ASD":

    Нич ни няма с мозъка за важни решения като нация, не случайно на времето един от Пашите е казал на руски командващ( когато сме били под турско ) И ПОМЕНЕТЕ БЪЛГАРИТЕ САМИ НЕ МОГАТ ДА СЕ УПРАВЛЯВАТ бил е прав човека, при всичките блага които имаме, живеем като клошари
  • 32 stukar

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 200 хиляди по сумата на застраховката "Гражданска отговорност", която плащате - примерно 300 лева. Махнете от тази сума - разходи по администрация, плащания към трети страни, които не са повече от ДЕСЕТ процента, както и сумите по изплатени обезщетения, като имате пред вид, че крайния срок на тези застраховки не е изтекъл." Нещо не хващам далаверата- от 200 000 застраховки, близо 100 000 са сключени на тримесечно плащане, от където средноаритметически 300лв.:4= 125лв.- (тримесечна вноска, но и следователно тримесечна отговорност? От там- чисто средностатистически- месец и половина- остатъчен срок на действие (един е в началото на периода- друг в края)= 70 лв. (не 300лв.)? Ако разходите са ти постоянно 10%, айде 20%, не е ли по- добре да продължиш да работиш с 80 % печалба, отколкото да фалираш една година с 20- 30 млн. уж чисти!

    Коментиран от #35

  • 33 Валери

    26 1 Отговор
    200 000 излъгани по 100 лв минимум са 20 000 000 милиона лева чисти пари откраднати, а има вероятност да са поне 30 000 000, тъй като повечето граждански са между 160 и 180 лв.
    Тая фирма се доказа вече, чрез няколко бързи разследвания, че е свързана с бивши хора от СИК и... о чудо, тия бивши сикаджии си правят далаверите точно по времето на бившия СИК-аджия Тиквоний 1-ви Банкянски. Дали е случайност това? Вървим смело по пътя на банановите републики в латинска Америка, ако не беше ЕС за да може голяма част от нас да могат да мият чинии и да бачкат по строежите на запад щяхме да сме 1 към 1 с банановите републики. Гласувайте за ГРОБ!
  • 34 13456

    17 1 Отговор
    тъй като гледам никой не се разбонтувал, стоят си овците слънчасали
  • 35 каско

    12 1 Отговор

    До коментар #32 от "stukar":

    Далаверата е голяма! 200 000 са опарените само в БГ! Има много хора които предплащат цялата сума, не на вноски, също така има много които имат и гражданска и каско към съответната фирма, защото има отстъпки. Някои хора имат по две и повече коли и т.н.
  • 36 vasik atanasova

    21 0 Отговор
    това което става тука
    никъде по света го няма
  • 37 човек

    19 0 Отговор
    СЪГЛАСЕН ЗА КФН НО КОЙ ГИ НАЗНАЧИ ТИЯ И ЗА КАКВО. НИТО ЦКБ, НИТО ОЛИМПИК ХВАНАХА, ТОГАВА ЗАЩО ВЗЕМАТ ХИЛЯДАРКИТЕ. ЗА ПРЕСТЪПНО НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ПОСЛЕДВАЛИ ЗА ТОВА ЗНАЧИТЕЛНИ ЗАГУБИ СЕ ОТИВА В ЗАТВОРА. ЗНАЧИ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ В ПАНДЕЛАТА А ЗА ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПОУЧАВАНИЯ КАК ДА СИ ТРАЕМ.
  • 38 земеделец

    16 0 Отговор
    Г-жо Агайн кой Ви даде право да говорите и пишете глупости, на които и Вие самата не си вярвате. Вие сте за затвора наистина. Вкупом трябва да се махнете и тази комисия да бъде закрита.
  • 39 купонджия

    18 0 Отговор
    От КФН Надзирават кога и коя банка или застрахователно дружество ще имат прием, банкет или парти за да него пропуснат.
  • 40 Бай Хой

    16 2 Отговор
    Долу Тиквата от СИК! 😁
  • 41 факт

    12 1 Отговор
    и кой им даде лиценз и кой ги контролира и еб.....л съм я и държавата
  • 42 Ядеитн

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "реалист":

    Пак не сфащаш разликата момче, строя, строя беше друг. А в БКП - то сволоч имаше доволно. Дойде и техното време, че и на родите им, на дяцата им и шафрантиите.
  • 43 иван

    9 1 Отговор
    Преди две години един застрахован в Олимпик уби баща ми заведохме дело и аз майка и сестра ми платихме 12 000лв държавна такса в съда и 15 000лв на адвокат,а още няма дата за делото и сега адвоката каза,че ще спечелим делото но пари може и да не видим,защо никой не казва как да постъпим и какво ще стане,а и гаранционния фонд си изми ръцете при все че в материалите по делото има талонче от него,значи е събрал пари от Олимпик и трябва да ни обезщети, а сега ни пращат в Кипър,с две думи на майната си.Татко имаше ипотека и сега майка не може да я плаща и от сряда заплашва да се самоубие,ако това стане.....

    Коментиран от #53

  • 44 МИХАЙЛОВ

    18 0 Отговор
    ЕЙ ХОРА С РОБСКИ ОВЧИ ДУШИЦИ...
    ...ПАК ЛИ НЕ ЗНАЕТЕ КОЙ КОЙ КОЙ...
    ....КОЙ Е ОСНОВАТЕЛЯ...
    ....И ШЕФА НА НАЙ-ЖЕСТОКАТА И СВИРЕПА
    МАФИОТСКА ТЕРОРИСТИЧНА
    РЕКЕТЬОРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ - СИК....
    ..КОЯТО Е ДЕЙСТВАЩА И СЕГА
    КАТО ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ БУЛ ИНС
    ...И КОЯТО Е РЕАЛНИЯ СОБСТВЕНИК
    НА "КИПЪРСКАТА' ОЛИМПИК...
    ...ТАЗИ МАФИОТСКА ИЗМАМА
    Е ИЗЦЯЛО ПЛАНИРАНА И ИЗВЪРШЕНА
    ПО ПОРЪЧКА ЛИЧНО НА ТОЯ МУТРЬО
    МУТРЕСТ
    ШЕФА
    НА БЪЛГАРСКАТА
    МУТРООЛГАРХИЧНА ДЪРЖАВНА МАФИЯ -
    - МИНИСТЪР ПРЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ
    Б.М.Б. БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ...
  • 45 Гост

    12 0 Отговор
    Докато не направиме това което направиха в Румъния с Чаушеско и женаму и в Армения половината парламен и правителство така ще е ще си джавкате по форумите а те ще ви стрижат и доят като овце кавито сте си в същност.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Mудис

    11 0 Отговор
    Каквото и да прави българина е обречен на тотална елиминация.хора не виждате ли ,слепилисте.ние сме обречени от този див капитализъм след около10-15 години. Ще сме като слоновете в Африка записани в червената книга
  • 49 Кан крум

    1 8 Отговор
    Я комунистите долни се върнаха от отпуска и почнаха с тяхните идиотизми то не че от идиоти очакваме друго нали другари болни
  • 50 Кан крум

    2 9 Отговор
    Я долните комунисти се върнаха от отпуска и започнаха да ревът за да си прикрият кирливите ризи я вижте вашия бенчо за него какво ще кажете или всички сте от крадец нагоре не плачете идва краят ви комунистическа паплач.
  • 51 аби

    2 0 Отговор
    хилианчу подлото що не каза кои са виновни?
  • 52 Гост

    6 0 Отговор
    А какво виждаме от печалбите на "дънди прешъс металс" които ни копат златцето и го изнасят? (жокер - лапкат много повече от 16 млн.)
    И само срещу скромен процент за държавата. Айде "издървете" им се на тях и на подобните им.
  • 53 Патето Яки

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "иван":

    15000лв - адвокат вампир
  • 54 Хасанчо

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От това държава не СТАВА. Да си платиш на някому и след това отново да вкараш пари в нечии джобове !!!!!!!!!!!!! Това понятие "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ГР. отговорност" трябва да отпадне - Понятието застраховане за мен НЕ СЪЩЕСТВУВА. Парадокс - МВР да проверява дали някой е платил на ЧАСТНАТА ФИРМА....... Идиотизма премина всякакви граници - стигна се до там - специалност застраховане - сигурност... То бива падение но ?.... Както се казва ПРОСТ НАРОД - слаба държава

    Коментиран от #57

  • 55 Лимонад

    3 0 Отговор
    Пак някакви преувеличени статии....
    вече писаха, че щетата е 10 милиона. Няма какво да си измисляте колко били разходите и колко премиите.
    Факт е, че държавният орган е проспал задълженията си също. Също, че може и да има и други компании последвали тази. Факт е и че се вдигнаха застраховките и започна веднага да се пише колко били ощетени... щом толкова много се пише, значи истината не е такава
  • 56 abv

    6 0 Отговор
    Защо да плащам скъпи застраховки. За 22 г. активно шофиране,не съм ползвал никакво обезщетение от застраховател. От къде накъде ще плащам колкото останалите. Системата бонус-малус също ще бъде по мутренска схема.
    Ето защо.
    Отстъпката ще се отчита от въвеждането на системата, т.е водачите без нарушения няма да ползват отстъпки за предходни години без нарушения и печалбата от това е при мутрите.
    Никога няма да се оправим. Това е поредното доказателство за това.
  • 57 Дръвко

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Хасанчо":

    Ние не сме единни като народ . ЗА това ни еб..т през гащите
  • 58 Дръвко

    4 0 Отговор
    Я блокирай софето с 2000000 души и ще има резултат.