Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 06:30 9 238 19

Американците сами са си виновни

  • сащ-
  • китай-
  • доналд тръмп

Пекин успя, показвайки на Вашингтон, че който сее вятър, жъне бури

Американците сами са си виновни - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много ясно, че Пекин иска именно това – да отвърне на американския търговски удар така, че Доналд Тръмп да го заболи най-много. И Китай успя, показвайки на САЩ, че който сее вятър, жъне бури.

Вицепрезидентът Майк Пенс, естествено, е прав, когато твърди, че Китай иска да повлияе на общественото мнение в САЩ. Ръководството в Пекин съвсем съзнателно насочи своите контрамерки срещу наказателните мита на Тръмп така, че те да засегнат в максимална степен именно фермерите от Средния Запад – а те са сред най-верните избиратели на Доналд Тръмп.

Вярно е и това, че Китай публикува реклами, критикуващи търговската политика на Тръмп. И то не къде да е, а във вестниците на един американски щат, чиито избиратели играят ключова роля за изхода от предстоящите американски избори за Конгрес, които са през ноември.

Всъщност обаче не става дума за някаква подривна дейност. За разлика от Русия, която пуска в действие армии от тролове в интернет, Китай се бори съвсем открито. А вината за това, че се случват подобни неща, си е изцяло на американското правителство.

Доналд Тръмп напълно ненужно поведе търговска война срещу Китай, която крие доста опасности за стабилността на пекинския режим. Дори и политически новак като него би трябвало да е наясно, че ще последва ответна реакция. Още повече, че Тръмп е политик, който и сам обича да се меси във вътрешните работи на други страни. А който сее вятър, жъне бури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вуйчо Ваньо

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дидо":

    И аз не можах да разбера нищо :/
  • 3 куку руку ку

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дидо":

    Не от дебил, а от пропагандната дойче врели не кипели.
  • 4 веселяк

    40 0 Отговор
    Е аз разбрах, как да не разбрах! Разбрах, че нищо не разбрах!

    Коментиран от #14, #18

  • 5 среднощен

    48 2 Отговор
    Всяко "бате" си има "бате" - така казва народа..!? За "ветровете и бурите" е ясно, но когато предприемаш икономическа война срещу страната, която държи най-голяма част от дълговете ти, всъщност предприемаш война срещу себе си...!? Единственото логично обяснение е, че администрацията на Тръмп истински си вярва, че целия свят им е длъжен и трябва да ги търпи...!?
  • 6 каПУТИН

    16 52 Отговор
    Тръмп защитава Америка и американската икономика,за разлика от нашите комунистическо-МОСКОВСКИ подлоги,които си въртят опашките към окупаторите си от 1944г.

    Коментиран от #8, #17

  • 7 Чукундур

    25 3 Отговор
    Дойче зеле тоз път ми хареса не само Дони Америка кога не се е месила във другите държави време е да разберат че и да си седнат на ГМО вмирисаните з,,,,,,,,,и
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ха ха ха

    36 9 Отговор
    Русия, пускала в действие армии от тролове в интернет ))) Тия хора така и не разбраха или не искат да разберат, че всички тия тролове работят за Русия абсолютно доброволно, защото я ОБИЧАТ! Да ЖИВЕЕ ПУТИН! Честит Рожден Ден на Путин - дълъг живот и управление на света!
  • 10 Гого

    15 9 Отговор
    Ако не бяха Американците Китайците щяха още само да снимат кунг-фу филми без никаква икономика както Европа направи Турция силна икономически изнесе цялото производство там.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 среднощен

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    За това точно става дума!? Който работи и изкарва продукта, винаги след това иска да управлява и пазарите..! Малко "автогол" е ситуацията..!!
  • 12 вече

    14 7 Отговор
    се убедих , че освен антиевропейско дойче веле е и против американският народ !!! явно е платено от глобалистите имащо за цел забогатяване на шепа хора унищожаващо западният свят !!! търгосат война която тръмп започна е много правилна но малко позакъсняла !!! тръп просто се опитва да защити американските работници ....каквото желание липсва в европейсите политици !!! единствената грешка на тръмп е , че не приема ес като равноправни ....ако беше така и убедеше ес да приложи същите санкции спрямо киай мисля , че китай щеше да бъден поставен на мястото му и биха били спасени много работни места в ес и америка !!
  • 13 mediator37

    17 2 Отговор
    В Дойче веле имало по-прости празнодумци от нашите.
  • 14 Пешо

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "веселяк":

    И аз така! Нищо не става ясно.
  • 15 Така ли

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    Еми ако бяха повече индианците сега нямаше да търпим наследниците на крадци, убийци, изнсилвачи или общо взето утайката на Европа от последните 300г.
  • 16 СссереМ

    1 11 Отговор
    Армията от тролове на Москва е силно изразена в тоя сайт,ОБАЧЕ има истински и неоспорими факти,а именно че американската икономика не е виждала такъв растеж и подем от 70-те,всичко останало е фейк нюз.
  • 17 Тръмп

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "каПУТИН":

    Няма нищо лошо да си патриот и да защитаваш икономиката на страната си но но да вредиш на останалите държави като налагаш мита и санкции и се мешаш в управлението на други държави рано или късно целия свят ще застане срещу САщ
  • 18 Ако баба ти беше мъжка

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "веселяк":

    А бе мани го това Путин.Он е виновен..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.