15 Декември, 2018 09:59 6 039 39

Осман Октай: Намираме се на крачка от Народен съд

  • осман октай-
  • герб-
  • бойко борисов

Нашият министър-председател започва вече да буксува и в имиджа си

Осман Октай: Намираме се на крачка от Народен съд - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отдавна не бяхме гледали манифестация в подкрепа на властта. Бойко Борисов се изгаври с парламентаризма в България давайки милиард и половина без санкция на парламента. „Хубавото“ на тази ситуация е, че българските граждани могат да видят с кого е в съглашателството днешното управление

Това заяви Осман Октай в предаването „Денят“ по TV+ .

Отдавна не бяхме гледали манифестация в подкрепа на управляващите. Бяхме забравили такива манифестации, но тази струва на българските данъкоплатци милиард и половина, които Бойко Борисов подари за подкрепата, която получи от тези строители на магистрали и големи строителни обекти. Вместо да има санкция за тези милиард и половина от парламента, министър-председателят за пореден път се изгаври с парламентаризма, като каза, че ги дава, заради това че е преследвал корупцията и престъпниците и има излишък в бюджета. Никоя нормална държава, да не говорим за европейска, не би си позволила да харчи такива огромни средства без санкция на парламента, коментира Осман Октай.

За корупционни порции получиха този милиард и половина. Какви проценти от тях ще се разпределят по коридорите на власти имащите? Те заради това протестират - да не би някой от ОЛАФ или от европейските структури да дойдат и да проверяват качеството на строителството, в което са наливат огромни средства от европейски структури. „Хубавото“ на тази ситуация е, че българските граждани могат да видят с кого е в съглашателството днешното управление.

„Имам чувството, че се намираме на крачка от Народен съд и от национализация.“, заяви Октай. Всъщност внушението на министър председателя за „вълна“ говори смущаващо за правителството. Да не би след камионите, които подредиха на цариградско шосе да изкарат от цялата страна техни, герберистки жълти жилетки, които да тръгнат да протестират срещу т.нар. техни олигарси – хората които имат имоти, които имат бизнес в пазарни условия. Заради това казах, че имам чувството, че се намираме на крачка от народен съд."

„Виждате какво става с жените от „Младост“. Виждате конфликта между прокуратурата и Върховния касационен съд. Виждате Лозан Панов на какво го правят дори националните медии. Тази вечер дори бях отвратен от Кошлуков, който дава оценки по националната телевизия на Лозан Панов и тяхната позиция. В момента единствено в лицето на хора като Лозан Панов, които все още са облечени в някаква власт, в случая съдебна, можем да разчитаме, че България все още може да има нормална съдебна система. Иначе всички сме обречени. Не случайно се тревожа, че сме на стъпка от въвеждането на народен съд.“, каза още Осман Октай.

„Ще ви дам един пример – освен милиард и половина за строителните браншове, изключително грозно впечатление ми направи, как Бойко Борисов наредил генералите, ръководители на армията и на тях разпределя порции за руските машини, за руската техника и как им подарява огромни средства. Имах чувството ще ги принуди да му целунат ръка. Унижение за българската армия. Унижение за българските граждани. Унижение за българските генерали и офицери. В случая се намираме в една изключително тревожна ситуация. Гражданите трябва да събудят своите рефлекси, за да се защитят и да се запазят от диктатура и хаос.“

Изказването от Брюксел на Борисов за позицията на България и неподписването на Пакта за миграцията Октай попита защо никой от българските власти не говори, за това, за което той алармира от години: "Въпросът, че в България чрез капсулация, изолация и безконтролност се създават условия за радикализиране на определени кръгове. Случаят със Силистра и арестувания гражданин от Силистра, който е арестуван в Австрия като български гражданин. Той е задържан за подготовка на терористични актове. Темата с тероризма не трябва да се разглежда по този пародиен и популистичен начин. Когато говорим по темата мигранти и правата на човека, отсъствието на България в Мароко, унищожава имиджа на страната ни, че защитава своите малцинства и е готова да приеме своите аремнци от Балканската война. В историята България е останала като държава, която има отношение към другия, към другостта. Във всеки случай подобни настроения от името на министър председателя, в случая за трагедията в Страсбург, в България има много мюсюлмани, които за затворени в определени гета и нищо не се прави за предотвратяване на тяхната радикализация. Вместо да говорим за тези неща, ние говорим за трето поколение французи, за които проблемите са от друго естество.

„Нашият министър-председател започва вече да буксува и в имиджа си. След провала във вътрешната политика, прави всичко възможно да е успешен във външната политика. Но като гледам последните му изявления, не само в Брюксел, а по отношение на Украйна и Русия и други международни тема. Интересно е какво отношение ще има министър-председателя по отношение на обявената война от Ердоган на сирийските Кюрди в Северна Сирия. Той казва, че ще се изправи срещу американските части. Там назрява голямо напрежение. Още не сме се произнесли и за намерението на Ердоган да създаде военноморска база. Ние се дискредитираме в очите на нашите партньорски служби и НАТО.“, каза още Октай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антигробар

    74 12 Отговор
    ГЛАСУВАТЕ ПАК ЗА ГРОБАРИТЕ ДА ИМА 4-то, 5-то и 6-то правителство, че най после да я закрият тази държава и нищо да не остане от нея. Няма по г...ав народ от нашия да вижда как го работят и отново и отново да гласува за тези, които му източват жизнените сили. Прав е проф. Иво Христов, че 80% са дебили само мисля, че е сгрешил в процентите, те вероятно са поне 90 да не кажа и повече.

    Коментиран от #10, #17

  • 2 Петър

    53 3 Отговор
    Диктатурата (на латински: dictatura) е автократична форма на управление, при която властта е концентрирана в една личност (диктатор) или ограничена група от хора (партия, хунта, семейство и други).

    Коментиран от #11

  • 3 Петър

    43 2 Отговор
    Тъй като диктатурите обикновено не търсят широко обществено съгласие, те често разчитат на насилие и ограничаване на човешките права за запазване на властта си. В повечето случаи това е свързано с премахване на независимостта на съдилищата, въвеждане на цензура върху средствата за масова информация, ограничаване на дейността на независимите от правителството организации. Крайните форми на диктатура, стремяща се да контролира цялостно обществения и дори личния живот, се нарича тоталитаризъм.
  • 4 Мечта

    44 7 Отговор
    След народния съд, и една нова екскурзия, ама огромна този път!
  • 5 Нямам вяра на мюсюлманите

    74 5 Отговор
    но този ми допада с разсъжденията си. Говори с факти и прави добри политически анализи. Ако и другите мюсюлмани в България са такива, ще бъде добре за спокойствието на всички!
  • 6 Иванов

    47 2 Отговор
    Османе, трудно се служи на двама господари! А от арменците файда йок! Негри и арабели не са ни нужни, цигани си имаме предостатъчно. Това за жълтите жилетки и Народния съд добре си го усетил, има нещо верно.
  • 7 Жалка история

    62 4 Отговор
    Гледах и двете предавания на Кошлуков срещу Лозан Панов. Сташно съм разочарован. Не знам как точно се е развил живота на този младеж, но за мен това е страшна деградация. От борещ за прогрес и справедливост се е превърнал в подлога на всичко ретроградно. Потресен съм.
  • 8 Бачо Киро

    49 3 Отговор
    Този въобще не разсъждава грешно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ХА ХА

    21 31 Отговор

    До коментар #1 от "Антигробар":

    АМИ ЗА БЕСЕПЕРАСТИТЕ ЛИ ДА ГЛАСУВАМ, ИЛИ ЗА ЧАЛМИТЕ.???

    Коментиран от #13

  • 11 КГБ

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Говориш за Путин и русия , нали

    Коментиран от #19

  • 12 Batushka

    50 6 Отговор
    Ами без гражданска война тая хунтата няма да сдаде властта......те са нагли,безскрупулни и цинични ...имат един милион хрантутници на държавна ясла и корпоративния вот на бизнеса и неговите крепосни. ..така ,че ....
  • 13 Антигробар

    34 7 Отговор

    До коментар #10 от "ХА ХА":

    Много ти е ограничен мирогледа щом виждаш само бесепарите и чалмите. Ей там ви е проблема на вас, че сте слепи и за това сме в това положение вече 30 години "преход". Отвори си очите и виж, че освен бяло и черно има и други цветове. Значи, ако не са едните трябва да са другите така ли? Много ограничено мислене имаш.

    Коментиран от #16

  • 14 ИСТИНСКИ ПАТРИОТ

    20 5 Отговор
    Вярвам в констатацийите на Октай, и никога не бих гласувал за комунягите БСП , ГЕРБ ,ДПС ОП И ТЕХНИ ПРОВОДНИ.
    Винаги се интересувам от генезиса на личността или партията за която ще гласувам.
    Тези са клели в КГБ и вярност към друга държава, макар да е братска : аз съм за БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКОТО РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ НА РОДИНАТА МИ. ЯСНО !!!

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХА ХА

    20 2 Отговор

    До коментар #13 от "Антигробар":

    РАЗБЕРИ ЧЕ ЗА МЕН ЛИЧНО НЯМА КОЙ,НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА РАЗЕДИНИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИТЕ ,ЗА ЧАЛГАРЯ СЪЩО,ВСЪЩНОСТ И СЪВСЕМ НОВИ И МЛАДИ ХОРА ДА ДОЙДАТ,ПОВЯРВАЙ МИ НА ТРЕТИЯТ МЕСЕЦ ЩЕ БЪДАТ ПОДКУПЕНИ ИЛИ ДЪРЖАНИ С КОМПРОМАТИ.ТОВА Е САМАТА ИСТИНА.!!!
  • 17 ХА ХА

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антигробар":

    РАЗБЕРИ ЧЕ ЗА МЕН ЛИЧНО НЯМА КОЙ,НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА РАЗЕДИНИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИТЕ ,ЗА ЧАЛГАРЯ СЪЩО,ВСЪЩНОСТ И СЪВСЕМ НОВИ И МЛАДИ ХОРА ДА ДОЙДАТ,ПОВЯРВАЙ МИ НА ТРЕТИЯТ МЕСЕЦ ЩЕ БЪДАТ ПОДКУПЕНИ ИЛИ ДЪРЖАНИ С КОМПРОМАТИ.ТОВА Е САМАТА ИСТИНА.!!!
  • 18 no name no face no number

    3 0 Отговор
    Този път чувството не те лъже :)
  • 19 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "КГБ":

    Не позна,за Маргарет Тачър и Великобритания говоря.
  • 20 Хигиенист

    21 6 Отговор
    Всички членове и симпатизанти на престъпната шайка Герб трябва да бъдат Елиминирани!
    Време е лагерите да дойдат!

    Коментиран от #25

  • 21 месара

    7 25 Отговор
    защо давате трибуна на турчин? тоя ше ми отваря очите кое как е в България, айде на рейса и у анадола!
  • 22 Как да просперира България

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНСКИ ПАТРИОТ":

    Самостоятелно не може, все към някой по голям трябва да се прикрепи, за да оцелее. Още малко години и ще достигнем същият период, в който бяхме залепени към изток, сега за същият период сме залепени към запад, и каква е по голямата полза, погледнал се Илия, пак в тия!? Виж за богаташите настана разлика, преди само управляваха, но не крадяха чак толкова, колкото сега. Сега уж в демокрация живеем(това е само мантрата им), но всъщност живеем в диктатурата на олигарсите. Не казвам управляващите, а олигарсите, защото те са обсебили цялата държава. Докато преди 89 година имаха страх, защото бяха наблюдавани от СССР, сега са напълно развързани ръцете им, и крадат като невидели. Вече крадат за бъдещите си правнуци, а наивниците се дърлят из разни форуми. България е пешка в световната игра, но поне да си търсим интереса, иначе ще загубим и това което имахме!
  • 23 Смешки

    6 9 Отговор
    Лозан Панов бил гаранция, да, за съдебен произвол. Най-големият проблем на България е корумпирани съд и липсата на елементарна справедливост, така, че да се сочи точно Л. Панов-машата на другия крадлив отбор за някакъв пример е чиста глупост
  • 24 Кървава революция

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На тази територия с политически средства вече нищо не може да се направи. Смяната на една партия с друга, и на едни управници с други, няма да промени АБСОЛЮТНО нищо. Измамните политици ще продължават да ви убеждават колко добре живеете, в каква успешна и развита държава, как няма задкулисие и корупция и как всички държавни служители умират от желание да ви услужат безкористно. А вие ще продължавате да "протестирате", привели гръб пред мониторите и да чакате някой друг да ви оправи. Амин !
  • 25 До Хигиенист

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Хигиенист":

    А научи ли се да правиш свирки та като идете всички комуняга долни мръсни отрепки в лагерите да обслужваш колегите си.
  • 26 Хохо

    5 6 Отговор
    Ако имахме нормален съд , този и шайката престъпници около него отдавна щяха да са в затвора. Въпреки, че не са във властта дпс все още управляват замеделието и българския съд.
  • 27 ооо

    5 9 Отговор
    османе , не е ли по-добре като се прибираш на село, в брадвари ,да пътуваш от софия по магистрала?като си вземеш инструментите и да отидеш да лекуваш прасето на някой мюсюлманин да пътуваш по хубав път?! не само дпс има у нас. гроздето било кисело. ами не яж грозде?
  • 28 ХанкоБрат

    21 6 Отговор
    Дори турците са по-българи от шайката на бочко пръстовете.
  • 29 Густо Майна

    24 2 Отговор
    Осман Октай е доказал, че е по-българин от тези с християнски имена и е пич та дрънка! За съжаление е сам сред вълци в политическите среди!
  • 30 Тръмп

    2 10 Отговор
    Османе,я си заминавай с мир при Султан Ердоган като не ти харесва,че бая къчове те чекат от некое магаре!!!:):):)С кви пари живееш,а???:):):)Да се поразровиме,па да млакнеш???:):):)Гьонсурат мръсен и плъховете ги е гнус от теб!!!:):):)
  • 31 1234

    10 0 Отговор
    Един човек,който през живота си е прочел само една книга няма как да знае какво да прави на такъв отговорен пост в една държава.За това са неговите съветници,но ако и те са чели колкото него какво да очакваме тогава.Той раздава пали на тоя и оня като че ли прави коледни подаръци на внуците си и вади парите от собствения си джоб.Така не се управлява държава!Народа да си отваря ОЧИТЕ когато гласува защото държавата загива от простотията на хора повярвали че са много велики.В крайна сметка имаме в държавата си хора знаещи и учещи другите ,намират се в университети и академии да се вземат в ръце и да подготвят хора млади и способни да изведат държавата ни от това блато,и докато се подготвят такива кадри чух,че направили програма за развитието на държавата за 30 години напред,да сменят тия пародии на политици и да започваме отново индустриализацията на държавата ,и възстановяване на селското стопанство.НЯМА ВРЕМЕ, всяка минута е ценна,загърбете партиите и възстановете икономиката на БЪЛГАРИЯ.
  • 32 Анатоли 73

    11 2 Отговор
    Осман Октай винаги говори истината и е много много по голям и истенски патриот от много тъи наречените бг крадливи политици
  • 33 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 1 Отговор
    Направо сте на плаца пред гилотината тоз път съд нема да има че да се лигавите и отървете ножа

    Коментиран от #34

  • 34 Седесар

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Разчитам на Радан, Гроздан и Лозан.
  • 35 Българин

    2 4 Отговор
    не ви е винивен Бойко. За толкова години на върха какво е откраднал. Братя българи не се поддавайте на платени проруски тролчета ссещи омраза към правителството.
  • 36 Осмян Алтай

    0 1 Отговор
    Само лакърдийки от тоя платен никаквец. Подрежда си ги в зависимост от това кой му плаща в момента , иначе самия той е охлюв който живота е захвърлил в канавката , всеяден няма предпочитания , който цъка кинтите той поръчва музиката му е слогана на скапания животец.
  • 37 Колю

    0 0 Отговор
    Народа ни е смазан и търпелив. Обаче вече пуши преди запалване. Пламне ли веднъж няма да има гасене докато не си платите всичките без значение на партия. Който и да вземе от тук на татък властта ,няма да може да се задържи ако работи и раздава само на членовете на партията си и на родата. Ще придизвикат тези сегашните бунтове на бедни срещу богати. Огромен трап направиха в обществото и продължават с подкупите за да са на власт ,но с парите на работещите бедни.Няма какво повече да вземете каквито и закони,санкции и простотии да измисляте. Просто НЯМА ,ама те имащите не вярват.
  • 38 Поздрави от Швеция

    0 0 Отговор
    Осман Октай, искам да ти благодаря , за свободното слово,което
    упражняваш, чисто и просто, да се знае ,че свободата е за всички ,
    независимо, от произхода на индивида и мястото където живеем.
    Не са, много като теб, обективни ,прями, и експлозивни от сърце!
    Пожелавам ти приятни празници!
    "Съединението, прави сила".
  • 39 Спас безделника

    0 0 Отговор
    Колкото повече се замислям върху материали писани от Осман Октай, толкова повече се убеждавам, че България можеше да е далеч по-напред, ако той и такива като него определяха политиката на ДПС. Карадайъ така ще капсулира партията си, че ще потъне като глупака Местан.