Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 11:36 33 716 98

МВР излезе в нелегалност! Защо да му плащаме?!

  • кат-
  • пътна полиция-
  • висока скорост-
  • джигити

Явното присъствие на Пътна полиция по магистралите ще спре джигитите

МВР излезе в нелегалност! Защо да му плащаме?! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Честито, българи! МВР излезе в нелегалност! Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще снимат нарушителите на пътя. Предстои изграждането на единен информационен център, който скоростно ще обработва заснетите клипове. Това обеща главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Според него така ще се подобри контрола над джигитите по родните пътища.

Чудя се докога родното МВР ще се опитва да открие топлата вода, вместо да види опита на гръцките си колеги.

От години аз и моето семейство почиваме в Гърция. Над десетгодишния ми опит е следният – лудо и рисковано се кара в България. След Промахон родните джигити спазват ограниченията на скоростта. Причината?! Гръцката полиция не се крие в храстите. На хванатия в нарушение се пише акт и се свалят номерата на пътя.... Просто и ефективно...

Във Франция от години влагат пари в развитието на мрежата от стационарни камери по опасните участъци на пътищата в страната. Статистиката потвърждава, че правителството във Франция е на прав път...

В същото време, ако в социалните медии в България се появи клип за каране в аварийната лента на магистралата от полицията започват обяснения, нарушителят се издирва или пък клипът не можел да служи за доказателство пред българския съд.

Обикновеният гражданин, който си плаща данъците, иска да види повече полиция на улиците. Всеки вътрешен министър идва на власт с обещанието да изкара полицаи и катаджии на улиците, но реален резултат няма...

Любителите на високи скорости от години карат коли, които се водят на имената на близки роднини или на дядо и баба... Често джигитите шофират мощни коли, които са собственост на пенсионери, защото запор на пенсии за неплатени глоби от КАТ трудно се налага...

Нарушителите са намерили пропуски в закона. Няма да ги уплашат новите честитки със снимки... Джигитите трябва да бъдат спирани на магистралата и номерата им да бъдат сваляни на място, а шофьорските книжки „да се качват на трупчета“...

Иначе ... Честито, българи! МВР излезе в нелегалност! Но, защо да му плащаме?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    155 115 Отговор
    Какво лошо има да снимат с необозначени коли? Нима в Европа няма такова нещо, даже там има провокации с такива автомобили....
    Друг е въпроса, че наистина трябва всяка глоба да стига до виновника.

    Коментиран от #13

  • 2 Ото

    97 58 Отговор
    И аз доста съм карал из БГ по екскурзии. Наистина тук е истинската джунгла. По принцип автора е прав за някои неща - номерата на право да се свалят на пътя и книжката на трупчета на разните джигити. Но не съм съгласен, че такива мерки ги нянам и на запад. В Германия лично ме спира такава полиция. Цивилно БМВ 5-та серия комби. Кола от масата там. Богато оборудвана с всякаква технита. Тъй че, точно така трябва. И глобите да са солени. Сегашните са смешни, ако се гледа пропорционално на западните, дори и на съседите ни. В Румъния и с това ни изпревариха. Санкциите са много ефективни и там. Само тук сме спрели някъде към 90 та година.

    Коментиран от #19, #80

  • 3 гост шофер

    177 30 Отговор
    Специално гърците го правят тенденциозно срещу българите защото ни мразят.

    Коментиран от #67

  • 4 483

    109 13 Отговор
    Просто е . Не им утърва да "хващат" джигитите на пътя. Парички им трябват . Защо им е опита от други страни ? Пък и така е по лесно. Лошото е , че глупаците си карат , както си искат и никой не им пречи.

    Коментиран от #14

  • 5 а бе авторчето

    88 31 Отговор
    как ти хрумна , че данъкоплатеца искал да види повече полицаи по улуците !!! данъклоплатеца иска да има повече сигурност при по-малко разходи а не да поддържа раздут полицейски апарат който може да бъде разпознат във всеки момент. на запад има една дума...полицай ин боргезе което значи цивилни полицай които наистина респектират престъпниците и дребните хулигани просто защото се сливат с хората. идеята на мвр е добра защото така няма да може шофиорите да се предупреждават с присвяткане за полицейски пост. иначе наистина търябват по-сериозни мерки за увеличаване на глобите,събираемостта им и по строги наказания
  • 6 психолог

    48 13 Отговор
    Това с номерата може и да става може и да не става-на наш полицай малко вяра имам
  • 7 #77

    65 23 Отговор
    Автора стига глупости,аман от философи като теб, затуй сме на това дередже.И в Холандия снимат с необозначени коли,хората да не са по глупави и изостанали от нас.
  • 8 ПЕЕВ

    99 23 Отговор
    КОЙТО СИ КАРА НОРМАЛНО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВА.
  • 9 Гост

    173 4 Отговор
    абе нормално си карам, ама ми е тъпо като вардят на забравени отбивки с още по забравени табели за ограничаване на скоростта на извънградско.
    Сещате ли се колко бяха глобени за каране на ремонтираният бул. България? някой не бил махнал знака за ограничение, а това не било техен проблем? но глоби писаха, ходи се жалвай.

    за ей такива кокошкарства ме е яд.
  • 10 F03

    59 8 Отговор
    Очаквам камери пред всеки вход и видео че съм запалил колата без да си сложа колана или говоря по телефона
  • 11 От първо лице

    28 1 Отговор
    В София за тази цел ще се ползват,таксита.
  • 12 СТОП

    37 7 Отговор
    В Румъния снимат с необозначени коли и на изхода от магистралата ги отделят.Това е решението просто още един механизъм,стационарни,в патрулите и скрито без участието на Хора.Остава и като в Англия глобите автоматично на собственика в данъчното или кметството. А коли без табели не трябва да има по улиците а на наказателен паркинг
  • 13 куку руку ку

    57 18 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    И преди 1944 г. е имало, тайна полиция се казва, а в Германия е било ГЕСТАПО!

    Коментиран от #23, #91

  • 14 Conti

    46 5 Отговор

    До коментар #4 от "483":

    В цяла Европа има коли на пътна полиция които са без обозначителни знаци и снимат.В Испания го изпитах на гърба си за 10км превишение на магистралата Малага -Сотогранде!
  • 15 Нищо няма да промени

    72 11 Отговор
    Хора пак ще умират по улиците МВР само ще прибира повече пари от глоби
  • 16 Матей

    62 8 Отговор
    Какво мислят да постигнат с такива мерки?Защо навремето нямаше тайни патрулни коли с камери,а сега се налага,ама файда йок!? Защото има бедни и богати,а глобите са еднакви.За да има ред и респект,всички държавни вземания,вкл. застраховки и глоби,да се определят като на жилищата,като промил от стойността на колата.Страх лозе пази,нали така,богатия,милионера трябва да бъде глобен според портфийла му,така че да го заболи,както прошляка,дето си брои стотинките,ей тогава ще има ефект.
  • 17 Driving pleasure

    75 5 Отговор
    Разликата между Европа и БГ е, че родното МВР просто играе ролта на 2ра приходна агенция - на никой не му пука за нарушенията! А причините за жертвите са корено различни - те не са в превишената скорост!

    Коментиран от #53

  • 18 Смях

    61 12 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че си заслужаваме и управниците и пътните полицаи. На кой не му е ясно, че с тия мерки се цели само да се събират пари, за живота ви на никой не му пука. Абсолютно прав е автора на статията, като видиш полцай, или знак за камера, ще намалиш и няма да убиеш някого, или себе си. В другия случай остава задоволството на дебилите, че са снимали един нарушител и ще приберат някака глоба. Е, много ли е трудно да се разбере?
  • 19 скъперника

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ото":

    А мрънкачи като Фенцито има ли, или там си вадят по-почтено хляба.
  • 20 3333

    65 2 Отговор
    Може нека да засилят контрола, но след като си оправят знаците за ограничение на скоростта, не може по първокласни пътища дълги 100-150 км. скороста почти на всякъде да е ограничена до 60км/ч. В кой век живеем навсякъде се модернизират нещата и скоростта и безопасността нарастват а тук сме на обратно. До кога?
  • 21 Бате Ачо

    67 6 Отговор
    Нека снимат, нека има камери и за средна скорост в рискови участъци - НО това да става след като са коригирани участъците с ограничения на скоростта. Не може да има нереални ограничения през 500 метра и заради една будка, където кола не е спирала от 3 дена да има ограничение 60 км/ч., защото на такива места ще се паркират тези неиндефицирани коли на КАТ и ще снимат шофьорите на които им е омръзнало да карат 90-60-90-60-40-90 през 500 метра.
  • 22 аман от байганьовци

    22 14 Отговор
    Aбе какви са тези глупости със сваляне на номера и разни трупчета!! В нормалните държави направо ти дърпат парите от банковата сметка без много обяснения.Даже в повечето случай разбираш за санкцията от извлечението на сметката.
  • 23 Хер Флик

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "куку руку ку":

    Абсолютно вярно, майн хер!
  • 24 Ото

    21 5 Отговор
    Има и още нещо. Според мен автора до някъде се е притеснил, понеже, ако започнат да глобяват на ред и от скрити коли рязко ще им намалее за работата по рубриката - Войната на пътя. Няма да забравя преди половин година някъде излезе пак в този сайт статия за глобите в Румъния и Гърция и как стотици наши шофьори (според мен джигити) са били глобени. В статията се опоменаваше, че:
    "Заради дребни нарушения като изпреварване при непрекъсната линия, по трамвайни релси, превишение на скоростта с 10-тина км, навлизане в насрещното на много наши шофьори били отнети книжките". Та мисълта ми е, че докато това са дребни нарушения, до тогава и вие ще си имате онази по-горе цитирана рубрика
  • 25 Ото

    27 6 Отговор
    И така трябва да се промени системата, че глобата до два месеца, ако не се плати от дадения джигит, да му се запорира заплатата. Не може скапания М-тел, Вивател, ЧЕЗ, Мез да са по-силни от държавата. Като не си платиш таксата веднага на съдия изпълнител. А глобите някои си ги мъкнат с години, докато им падне давността. Няма брат. Така наречената четвърта власт (журналята) отдавна е изпаднала и тя в зинем сън или делириум. Те пишат каквото им се спусне от долу. Никой не задава примерно въпроса - "Колко глоби е наложил КАТ за месец на разните джигити, които карат на право по бул. България и се нареждат най-отпред, за да направят ляв завой? Дори, ако джигитите са прекалено много и няма къде да се подредят си спират на пътя и затапват едната лента за на право? Колко глоби за това нещо са направени и на каква стойност? Колко са събрани? Айде, да не е на целия бул. България, а само на кръстовището с Гешов? А колко глоби е направило КАТ на джигити, които се престрояват по същия начин на Цар Борис ІІІ и Бъсктон пред самото 6-то на МВР? Колко питам аз, а дано и някой журналя се събуди и си свържи работата и да попита и след това да напише статия. Няма брат. Трябва да си запазим рубриката. Все пак е зрелищна и привлича вниманието на четящите.
  • 26 безпартиен

    49 1 Отговор
    Как ще се вземат глобите от транзитно преминаващи автомобили?Румънците карат като безсмъртни!Всеки един от тях превишава скоростта от София до Русе поне по 20 пъти,без да говорим за други нарушения!На българите може,а на чужденците не!!!!
  • 27 Цеко сифоня

    18 7 Отговор
    Авторе, много неподготвен се изхвърли. Пропуснал си нарочно или не знаеш, че във Франция яко щъкат цивилни полицаи с необозначени коли. Правят проверки навсякъде и по всяко време. В Германия е същото. Информирай се малко. А който си е читав, нема се притеснява какви полицаи го спират. Да треперят бандитите.
  • 28 истинко

    19 8 Отговор
    Колкото и да ни се струва тъпо - това е начина да сложим на място джигитите- всички трябва да знаем че може да сме под контрол по всяко време а не само в зоната на камерата или стационарния радар! Джигитите спазват правилата пред стационарните камери, а като ги отминат правят кретенщини по пътя и поставят в риск живота на нормалните хора-участници в пътното движение!! "Обикновеният гражданин, който си плаща данъците, иска да види повече полиция на улиците." Глупости на търкалета! Няма нужда да е пълно с милиционери на пътя!
  • 29 бездарожие

    55 2 Отговор
    Всичко е умишлено .Шосетата са пълни с безумни ограничения за да се пълни държавната каса . Пример:ако се спазват всички ограничения от Варна до София през В.Търново(460км) -се пътува цели 8 часа!!!И това в 21 век .В Германия това разтояние се взема за 3,5 часа,без нарушения.

    Коментиран от #61

  • 30 НКJ

    26 4 Отговор
    МВР излезе в нелегалност. Ами тогава да хванат Балкана.

    Коментиран от #84

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 един друг

    28 5 Отговор
    Единственият министър на вътрешните работи,който беше забранил с нарочна заповед полицаите да се крият в храстите беше Б.Бонев и наказваше масово катаджии за нарушение на заповедта.След като Костов го изгони,първата заповед на следващия министър Мими /както му викаха полицаите/беше да отмени тази заповед на Бонев,защото им пречеше на далаверката.От 2000-та година всеки следващ министър разрешава всякакъв тормоз и рекет на шофьорите,вместо да действат по европейски.
  • 33 Старшина Петров

    18 5 Отговор
    20леа добар ден А ся ко прайме Е ама ние сме двама и не сме обядвали
  • 34 424

    6 7 Отговор
    Венци, да си видял някой българин да го глобят в Гърция за скорост ?
    ... След Промахон родните джигити спазват ограниченията на скоростта ... Дали ?
  • 35 Чичу Ади

    17 8 Отговор
    Явно тоя пор Венци Менци не е ходил другаде освен в циганската Гречия. В цял свят има цивилни патрули, освен това се крият не само в храстите, ами и под тях. Правилата за движение важат не само, когато в банкета има полицейски автомобил и двама полицаи със светлоотразителни жилетки. В САЩ например, за да регистрираш автомобил, трябва да имаш СУМПС. Така автоматично отпадат колите регистрирани на дядовци с 85% инвалидност. Освен това, за да караш автомобил, трябва да имаш застраховка на твое име за същия този автомобил. Т.е. дядо ти трябва да има на негово име, а ти да си направиш отделна. Като ти напишат глоба, имаш 7 дни да я обжалваш в Съд, или 30 дни да я платиш. След тези 30 дни, ако не е платена, шофьорската книжка автоматично се анулира, за което се уведомява с писмо. Така при евентуално спиране, водиш се неправоспособен шофьор и ти слагат едни метални гривни на кунките и отиваш да преспиш на тъмно и студено. От там в Съда и осъдителна присъда. Недай боже да ти е второ/трето такова провинение.... В БГ глобите са смешни, направени са с цел да се пълни хазната, а не да се спрат нарушителите. Отпадна отнемането на точките.... В Англия книжките са с 12 точки, за 5 мили над ограничението ти взимат 3 точки. Нарушението се вписва като опасно и от там застраховката се качва значително. Така, че веднъж плащаш £100 глоба и после още няколко по 100 за висока застраховка...
  • 36 ПУТИН

    29 7 Отговор
    Призовавам, всеки който знае за тия коли , да ги снима и публикува с регистрационните им номера в нета! има доста групи..за да ги знаем.
  • 37 А БЕ

    2 7 Отговор
    Ще се плаща и конфискация на имущество ще има !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 сноу

    23 4 Отговор
    Преди малко минах по бул.Волов който е с по 4 стационарни камери във всяка посока но нищо не може да озапти джангустанското говно навряно в Мееве...Изпреварват като бесни с над 150 в града ,карат в пакет по 3-4 коли и няма стационарна ,скрита ,прикрита ,тайна камера която да укроти манго.Ще горят само обикновени хора дето с 10-на 20км нарушили.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Снайпер

    28 0 Отговор
    Първо трябва наложително да се корегира организацията за движение със знаци и маркировка! Има моменти, когато не знам в нарушение ли съм или не( нелогично поставени знаци, стара маркировка от ремонти и други подобни недомислици)! Ако това не се направи, си е чист узаконен РЕКЕТ!
  • 42 Гацо Бацов

    11 3 Отговор
    Пълна гавра с населението. Защо продават коли които вдигат повече от 60 км/ч. ?
    А ако аз карам с 50 и един TIR кара с 50 кой от нас е по-опасен ?

    Коментиран от #90

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай Шиле

    34 0 Отговор
    По цяла Европа има необозначени полицейски коли.НО В ЕВРОПА НЯМА ТОЛКОВА НЕАДЕКВАТНИ ОГРАНИЧЕНИЯ НА СКОРОСТА. КАТ няма интерес да се коментира това,камо ли да проведе преглед на идиотските знаци.Бъдете сигурни,че ще се мотаят там където има необясними 50км или 60км.Потресен съм от тъпотията на хората които не разбират това.

    Коментиран от #83

  • 45 Ото

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "до гастърбайтерите отвсякъде":

    Споко бе мен. Аз съм си тук. На запад само по екскурзиики ходя. Има и много други хора, които са си тук, но за разлика от теб имат досег до западния свят. Та аз и предполагам голяма част от тези хора искаме и тук да стане като там. Разбираш ли? Ние остави, че сме спрели във всяко отношение, но и на зад се връщаме. Я кажи, ти против ли си?

    Коментиран от #64

  • 46 Иво

    19 0 Отговор
    Тъпото е че на извънградско като си намаля на 60 някъде и започват тировете да светкат защото ги забавяш.
  • 47 К Георгиев

    30 2 Отговор
    Няма лошо.Да ,ама не. В белите държави полицията е създадена да закриля добрите и честните граждани от лошите. В България полицаите се съюзяват със престъпниците.В България полицията служи като орган който да глобява нормалните граждани и да им обира и малкото останали пари. А ако ,например , колата на Кирил Домусчиев е превишила скоростта ,то няма кой да му напише акт и да го глоби. Така че , аз със моя форд , с който на първокласните пътища карам с около 100 максимум 110 км в час ще бъда сниман и никой не може да ме спаси от глоба. .До като мерцедеса на Домусчиев ще мине с 160км в час , и да го снимат няма да му испратят глобата , защото той е....И нали знаете в България комунизма не си отишъл и правилото - НАШ ЧОВЕК- важи с пълна сила. Така че , всичко е гйон сурат.....

    Коментиран от #52

  • 48 дадада

    19 4 Отговор
    Измислете как да раздвижите икономиката , а не как да дебнете хората тъпи тлъсти дебелосерковци.
  • 49 Haha

    5 3 Отговор
    По-тъпа статия не бях чел....нищо смислено няма в нея.
  • 50 Неизвестен

    0 2 Отговор
    Почти всяка кола може да се направи електронен ограничена с 140-150 км/Ч. С колко може да се кара с S класа ,Ауди 6 8 И BMW??? А нашите пътища? Аварийна, после до 80,после100инакрая140.
  • 51 Неизвестен

    2 3 Отговор
    В лентата с80, жигулки, малки коли, а другите-автобуси, тирове-100гонят разсписаия и срок на доставка и до 140 останалите.
  • 52 Обективен

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "К Георгиев":

    За това глобите трябва да са процент от доходите.Само тогава ще има ефект.
  • 53 Хахото

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Driving pleasure":

    Често ти чета глупостите и ще ти дам един безплатен съвет,внимавай с тая превишена скорост да не започнеш работа към енергото.
  • 54 рекетьори на пътя

    9 2 Отговор
    Как ще разберем, че това са коли на КАТ, а не някакви дегизирани бандити, които събират рекет? Ще има ли пак въпроси "к`о праим ся?"

    Коментиран от #96

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 До автора

    3 5 Отговор
    Стани катаджия и покажи как стават тия работи. Или и ти си от джигитите и те е страх да не останеш без книжка?
  • 57 червен

    5 0 Отговор
    Стига камерите да не са манипулирани
  • 58 hmhmhm

    9 2 Отговор
    Защо не опрашите пътищата ми само за глоби свалчне на номерата. Паплач такава
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 1944

    0 3 Отговор
    дедо венци, ти нищо никому не плащаш. шефовете ти и мвр - биещото сърце на партията, плащат данък русия. ти си скъсан като нас, обикновените граждани.
  • 61 Бачо Киро

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "бездарожие":

    Моля? Я пак? Разстоянието София - Велико Търново - Варна е около 450км и се пътува средно около 6-7 часа със средна скорост 70кмч. Къде в Германия ще имаш по подобен път 150кмч СРЕДНА скорост? Никъде - говориш пълни глупости смятайки 450км по немска магистрала без ограничения никъде от началото до края... Което не съществува практически. Никога не си и пробвал да караш няколко часа със 180-220, което с местата където е наложително да намалиш, ше ти докара средна скорост от 150кмч. Говориш пълни глупости....
  • 62 крАСАВци

    11 0 Отговор
    А в моменти когато ти потрябват за да ти помогнат за нещо ,а в моменти когато си бил свидетел на нещо и ги търсиш ,как ще ги познаеш? Истината е ,че такива моменти няма в БГ ,защото никога не са ти помогнали когато си имал нужда ,но това не означава ,че това не трябва да се промени ,а не да мързелуват още повече когато са инкогнито. Защото тяхните заплати са нашите данъци и те трябва да ни помагат с каквото могат и да са ни в услуга и поза както по бялата земя.
  • 63 бмв

    12 3 Отговор
    Тия джендъри катаджиите въобще нямат право да снимат , ако ще и колата им да има 100 означения.Вземете оправете умрелите пътища.Ще си карам както знам аз , не ви спазвам тъпите ограничения ,няма и да го правя.А когато пътищата ми харесат най-накрая (което няма да стане скоро) може и да си купя винетка и да си направя застраховка.
  • 64 Трифонов

    18 9 Отговор

    До коментар #45 от "Ото":

    Абсолютно съм против! Ходил съм навсякъде, където си ходил и ти и трябва да ти кажа, че ако в България бъде въведен редът, за който става дума, ще съм първият, който ще емигрира след това. Сега съм тук, защото си правя каквото си искам. Други плюсове животът в България няма. И да ти кажа, доста чужденци живеят в България по същата причина. Евтин алкохол, евтини к***и и с пари всичко се оправя. Какво по-хубаво от това за човек, за когото парите не са проблем. Валката Симеонов какво постигна с акциите си срещу шума и вакханалиите по Черноморието от миналото лято? Постигна това, че ранните резервации за почивки за новия летен сезон на хора до 30 години, са с 30% по-малко, отколкото миналата година. Т.е., ако махнеш свободията, това място остава ЕДИНСТВЕНО вмирисана дупка, населена със същества, сякаш излезли от Star Wars. Тъй, че по-кротко, че да не останете само вие, дето и сега карате по магистралата с 90 км.ч., в жертва на новите регулации. И толкова ли е сложно да разберете, че мелето по магистралата не става заради гъзара с БМВ-то, дето карал с 200 и е общо взето сам на пътя, а заради 50-те олигофрена, които карат със скорост между 90 и 130, в пакет, през 5 метра един от друг. Един от тях решава да си бръкне в носа и... е*а ти войната на пътя! Пак е от тъпотия, ама от по-друг вид - сиромашка тъпотия - най-лошият вид!

    Коментиран от #92

  • 65 experta

    13 1 Отговор
    А КОГА КАТ ЩЕ ГЛОБЯТ ТЕЗИ ДЕТО БРЪМЧАТ БУЧАТ ПО НОЩИТЕ И НЕ МОЖИМЕ ДА СПИМЕ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЧЕ НЯКОЙ СИ КАРАЛ С ПРЕВИШЕНА ПО МАГИСТРАЛАТА.
  • 66 Кирил

    19 0 Отговор
    Тези необозначени автомобили ще свършат чудесна работа на магистралата там където има разни идиоти които изпреварват с бясна скорост през всички ленти. Повече бих искал да виждам такива хора спрени и отстранени от пътищата, а не това че някой превишил скоростта с 10 км. Винаги, повтарям винаги патрулите стоят на такива места на които има безумно ограничение на скоростта само и само да изловят 90% от тези които я нарушават с малко, и да отчитат за деня един куп актове които са напълно безсмислени. Чудесно знаят къде са тези места и стоят там в Засада Защото знаят че просто няма как там да не нарушиш правилата. Това не носи полза за никого, а само се отчита дейност и брой актове. Това по никакъв начин не допринася за безопасността на пътя. На територията на София има няколко такива места и там винаги стоят в Засада и чакат. Прибират сe примерно с 50 акта и си мислят че са свършили чудесна работа а и шефовете доволни.
  • 67 злобар

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост шофер":

    Ето сега и нашите ни мразят.
  • 68 Otmastitelq

    7 3 Отговор
    Абе ,овце неразбрахте ли че сам сиго блскате отзад толкова години.Отворете си очите и погледнете около вас.Трябват ни добри политици зада се вдигне жизненият ни стандарт.Полицията от едно време прави само едно.Защитава крадящите политици и кметове.Вдигнахасе данаци,пенсий и заплати замрзнаха.Много пишете ,а не мислите за вас самите.
  • 69 Койчо

    9 3 Отговор
    Живея в Германия. Пълно е с обикновенни коли, пълни с камера. Които снимат всичко. И няма отърване от глобата. В Швейцария е същото. Във Франция също... Смешна статия!!!
  • 70 Хирург

    13 1 Отговор
    Проблемът не е в скоростта!!! Проблемът е в разбитите пътища и нереалната пътна маркировка (хоризонтална и вертиклна). Липса на зелени вълни и корекция на трафика. Снимат, за да глобяват. По другите държави има пътища и знаците са си на местата им. Тук влезте към Цариградско или излезте около резиденцията -60 км/ч. Що за безумие 3 ленти. Вместо да се кара с поне 80, за да се изтегля трафикът ... и после как да не се ядосваш, че и скришом ще снимат!? ПЪТИЩАТА ДА ОПРАВЯТ!!! ПО СВЕТА си караш здраво, хората работят на по 300-400 км и пътуват всеки ден, но карат, а при нас само безумни ограничения. Всичко е за приход другото не ги интересува...
  • 71 Хирург

    11 1 Отговор
    Проблемът не е в скоростта!!! Проблемът е в разбитите пътища и нереалната пътна маркировка (хоризонтална и вертиклна). Липса на зелени вълни и корекция на трафика. Снимат, за да глобяват. По другите държави има пътища и знаците са си на местата им. Тук влезте към Цариградско или излезте около резиденцията -60 км/ч. Що за безумие 3 ленти. Вместо да се кара с поне 80, за да се изтегля трафикът ... и после как да не се ядосваш, че и скришом ще снимат!? ПЪТИЩАТА ДА ОПРАВЯТ!!! ПО СВЕТА си караш здраво, хората работят на по 300-400 км и пътуват всеки ден, но карат, а при нас само безумни ограничения. Всичко е за приход другото не ги интересува...

    Коментиран от #82

  • 72 Чоко

    5 0 Отговор
    Къде е оня с коня да разкаже за демокрацията как в САЩ хващат джигитите в РУСИЯ милиционерите почиват
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Еретика

    10 0 Отговор
    От нас само се иска и вечно сме длъжни.А кога те ще започнат да спазват закона.До кога ще ни измислят нарушения.Кога пътищата ни ще станат поне като тия в Румъния а да не говорим за Сърбия.
  • 75 Бг жител

    3 0 Отговор
    Знаете ли че тук има давност за голяма част престъпления включително тежки?!! Очевадни доказателства не се признават?!! Така е удобно някому не на полицията конкретно а за други!!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Японеца

    2 5 Отговор
    65 000 полицейски служители хапват държавни парички. ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗКАРАТЕ НА ПЪТЯ, КЪДЕТО ИМ Е МЕСТОТО. И ще гласуваме за Борисов.

    Коментиран от #89

  • 78 Четец

    7 0 Отговор
    Уфффф!
    Отвратително болезнена тема!
    Бях в Израел и в Молдова!Няма такова нещо да те спрат с неуважение и просто ей така за кефа на служителя!
    Постоянно пътувам и съм всекидневно спиран от ТОЛ,КАТ,ДАИ,ЖАНДАРМЕРИЯ,ОБЩИНСКИ ПОЛИЦИИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ! Повярвайте ми Няма такава дебилщина в Света!
    Мислех че министрите са виновни!Сменяха се! Пак същото!
    Скороста не е виновна!Карат се автомобили ....като фритюрници пушат!
    Правят се колони по триста автомобила!
    Всеки трети няма къси или крушките му са по 200 вата !Къде е полицията?
    Или там няма "хранилка"?Скорост та скорост....Дрън...та дрънка! Само се насажда омраза срещу някой който си е купил бърза кола!Останалото е припева на троловете !

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 РРРР

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ото":

    Говорите глупости хора. Ако сега се опитате да се отърсите от цялото облъчване на КАТ и всички медии и се опитате да видите фактите, ще видите истинската картина. Джигити. Джигити разбира се има, но за жалост на КАТ, те не са повече от 2%, а катастрофите с тях или причинени заради тях, са 0.002%. За сметка на това МУМИИТЕ на пътя, които са и една от основните причини за катастрофите, станаха много, ама наистина много и стават все повече. В момента тези индивиди са около 60%, но растат, заради всичката простотия на КАТ. И вече движение няма, но ние ще го намаляваме още, сякаш не сме в 21 век, а в 19. Още Айнщайн е казал, че не може да правиш едно и също нещо и да чакаш да получиш различен резултат, а аз за съжаление това виждам. От 20 г. само камери патрули и с две думи, пари на вятъра. Всъщност не. Може би КАТ са го ударили на търговия. Повече инвестиции в камери, повече кинти, майната и на статистиката,че катастрофите от 20 г са си все толкова. Спрете да слушате, а почнете да гледате и мислите.
  • 81 РРРР

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Четец":

    Абсолютно вярно.
  • 82 РРРР

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Хирург":

    Много точно
  • 83 РРРР

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Бай Шиле":

    Още една истина. Браво. Обнадеждаващо е, че има тук там необлъчени хора.
  • 84 Митко Палаузов

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "НКJ":

    И тия станаха заптиета! 🤠
    Да хващаме кремаклийките и да ги почваме, че вече не се трае! Мнооого огладнели тия гербери! 👽
  • 85 Глобите не спасяват човешки живот!

    8 0 Отговор
    Вие сте неосъзнати подвижни касички, облъчени от мисълта че високите глоби за скорост ще решат проблемите на пътя.
    Основния проблем в тази държава сме всички ние!
  • 86 дпетрож

    0 1 Отговор
    Преди 10 дена в гр. Варна ме спряха без фарове, нямах възражение, но исках фиш, а не акт. Двамата полицай с инициали Л.М. и Ж.Г. казаха че неможе да пишат фиш и че ще имам проблеми с синия талон.
    Те ми искаха 50лв да ми пишат фиш. Когато не им дадох добавиха и превишена скорост и без колан и акта стана на стойност 500 лв
  • 87 ГостЪ

    1 0 Отговор
    Българинът искал повече полицай по улицата . Вие да не се майтапите . Това май е реклама на кат ...
  • 88 Гост

    4 0 Отговор
    Много добро приложение е Waze. Освен, че показват маршрут и задръствания, може в реално време да се отбелязва от всеки участник (ползващ приложението) - дебнещи патрулки,камери,катастрофи, препятствия, дупки и т.нт.
  • 89 минаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Японеца":

    Няма да гласуваме за него ако ще и на челна стойка да застане.
  • 90 минаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Гацо Бацов":

    Ти. Щото си Гацо Бацов. Повечето като теб разчитат на високите категории да ги пазят. Не винаги се получава обаче.
  • 91 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "куку руку ку":

    А щото след 9.9.44 не е имало тайна милиция, нали? Държавна Сигурност - черните ескадрони на тодор живков
  • 92 Ото

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "Трифонов":

    Кажи тогава, като не си сиромах как караш на запад като ходиш, пак ли с 200, въпреки знаците. Стига простотии, а? И аз си карам с 200, но където ми е позволено. Ясно е, че това не е било тук. Ясно е, че и там от скоро няма да може, а само по пистите. Ти на писта карал ли си или се състезаваш само по Тракията с БМВ-то? Едната от колите ми 200 ги прави на 4-та всеки път. Но където е позволено Просто тук са останали хора, които искат да има ред. Според теб останалите да живеят тук е заради свободията, така ли? Дори и чужденци? Предпочитам да емигрират от тук още 1 000 000 души, на които реда им пречи и да се върнат 100 000, които са емигрирали на запад точно заради липсата на ред. Заменям ги на момента 1 към 10. Един да се върне с малко мозък, 10 "гъзара" дет им викаш, да заминават. Колко чужденци са дошли да живеят заради свободията тук и колко българи са заминали на запад заради същата тази свободия (простотия). Гъзар си, караш си с 200 като си искаш, а на запад какъв си като отидеш? Един от лумпените ли си с 90-130, който спазва и знаци и ленти и скорост? А за ранните записвания хич не ми и дреме, въпреки, че точно в този бранш работя. Грам не ми дреме, че са паднали с 30 % отрепките, които нямат пари да отидат на друго място и които тук търсят само евтиния алколол, произведен в някоя махала, евтини наркотици и евтини жени. Точно за тези туристи грам не тъжа да ти кажа честно. Дори на против. Още трябва да намалеят. Жалко за хората, които не виждат реално

    Коментиран от #93

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Факт

    1 0 Отговор
    А койконтролира КАТ!?
  • 95 гост шофер

    4 0 Отговор
    Нямам нищо против камери мамери.Обаче разни галоши със стоп палка да ме спират за щяло и нещяло да изчезнат от улиците.Нали имат камери за скорост,винетка и гражданска отговорност-за какъв дедов ме спират тогава?????
  • 96 Полицай

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "рекетьори на пътя":

    Как ще разберем, че са полицаи? Ще разберете като ви дойде глобата.
  • 97 бай село

    0 0 Отговор
    Представяте ли си , какво ще стане ,ако вземат книжките на джигитите и свалят номерата на колите им ? Ами много просто , ще останат примерните водачи от , които КАТ няма да има никаква полза , а бюджета празен , ами тогава , кой ще ги храни ? Няма ги джигитите , и патрулките се връщат всеки ден без съставен , акт ,фиш или глоба, така с месеци, как ще се отрази това на техните шефове ? Не съм съгласен да се снима от необозначени коли и цивилни полицаи , те затова са полицаи за да се различават от цивилните с тяхната униформа , иначе си е залагане на капан спрямо водачите. Всеки един водач преди да се сдобие с книжка е учил правилник за движение по улиците и пътищата и трябва да го спазва! Там много ясно е посочено как се наказват нарушителите. Полицаи , военни , свещеници , лекари и всички , които носят униформа , са длъжни да се явяват с нея на работните си места , иначе се получава пълна анархия ! Не се мисли за опазването на участниците в движението , а как да им се бръкне в джоба , всичко друго е демагогия !
  • 98 бай село

    1 0 Отговор
    Представяте ли си , какво ще стане ,ако вземат книжките на джигитите и свалят номерата на колите им ? Ами много просто , ще останат примерните водачи от , които КАТ няма да има никаква полза , а бюджета празен , ами тогава , кой ще ги храни ? Няма ги джигитите , и патрулките се връщат всеки ден без съставен , акт ,фиш или глоба, така с месеци, как ще се отрази това на техните шефове ? Не съм съгласен да се снима от необозначени коли и цивилни полицаи , те затова са полицаи за да се различават от цивилните с тяхната униформа , иначе си е залагане на капан спрямо водачите. Всеки един водач преди да се сдобие с книжка е учил правилник за движение по улиците и пътищата и трябва да го спазва! Там много ясно е посочено как се наказват нарушителите. Полицаи , военни , свещеници , лекари и всички , които носят униформа , са длъжни да се явяват с нея на работните си места , иначе се получава пълна анархия ! Не се мисли за опазването на участниците в движението , а как да им се бръкне в джоба , всичко друго е демагогия !