Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 08:24 37 533 108

Тайни патрули на КАТ ще дебнат нарушители на пътя

  • кат-
  • камери-
  • джигит-
  • нарушител-
  • висока скорост

Системата ще обработва данните автоматично

Тайни патрули на КАТ ще дебнат нарушители на пътя - 1

Тайни полицейски патрули с чисто нови, немаркирани коли, ще снимат нарушителите на пътя. Пътната полиция ще се оборудва с още камери.

Предстои изграждането на единен информационен център, който скоростно ще обработва заснетите клипове, съобщи бТВ.

До края на 2019-та на пътя ще работят още 56 нови камери на тринога. Всяка от тях може да заснема по над 100 нарушения за час и в двете посоки на движение на колите. Всички заснети клипове и снимки от всички устройства в страната - мобилни и стационарни - ще постъпват в този нов информационен център.

Системата ще обработва данните автоматично и автоматично ще се издават електронните фишове. На практика това значи, че ще има повече заснети нарушения и... повече честитки за шофьорите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    65 130 Отговор
    Така трябва. Повече камери и актовете да не падат в Корумпиранния ни СЪД.
  • 2 Хаджи Папурко

    140 34 Отговор
    Чудете се още какви глупости да измислите........

    Коментиран от #102

  • 3 впм

    274 7 Отговор
    Чуда се кога полицията ще отиде по селата да дебне за циганските набези. Нали във всеко село щеше да има полицай назначиха още един куп хора , даже и до всека дупка. Кво стана няма полисаи по селата , , а за дупките по пътищата да не говорим.

    Коментиран от #25, #28, #30, #46

  • 4 Анонимен

    84 5 Отговор
    Наближава делото в европеският съд. Само чакам кога ще щракнат правилният човек.
  • 5 Кабагайдаров

    161 18 Отговор
    Бас ловя че това го измислил някой дебелогъз чиновник който като е седял зад бюрото си и си е бъркал с пръста в носа се е чудил каква простотия да измисли за да си оправдае заплатата.
  • 6 Ганг сталкинг

    60 24 Отговор
    Ужас. Това е незаконно. Вече тайни агенти го играят. Те така като карат тайно заедно с другите и ако не си носят униформите и ако този се сбие с тях да не мислиш че ще отнесе глоба? За побой над " униформен " ? Вие не си носите униформите ахахахах! Как ще отнесе глоба? Ооо ще му покажете значката ? Той ще ви помисли за телефонен измамник. Пак никакъв ефект. Защото вие само Опел карате. И нямате други пари да си сменяте постоянно колите в отдела.
  • 7 Ссссс

    92 2 Отговор
    А едно време си присветвахме с фаровете.

    Коментиран от #27

  • 8 The TRAPPER

    76 13 Отговор
    Що не вземат да ни вкарат по една камера задника.

    Коментиран от #20

  • 9 гост шофер

    116 4 Отговор
    Това изобщо не ме притеснява-карам по правилата.Съдът не знам дали е корумпиран,но със сигурност е неефективен.Закона за движение е сбъркан.Кат са лумпени.Общо взето държавния апарат не работи ефективно.
  • 10 Крадец

    126 17 Отговор
    Хиляди методи,как да бъде дообран бедния български народ !
  • 11 mediator37

    67 18 Отговор
    Трябва по някакъв начин да им открием колите и да ги маркираме със спрей. Аз ако знам за такава кола с удоволствие ще застана с моята отпред и ще карам с 20км/ч да го блокирам, а като иска да ме изпревари, ще засилвам до следващата зона "забранено изпреварването" и пак 20км/ч.
  • 12 Дедо ви

    68 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Пътната полиция ще се оборудва с още камери."...Къде отиде конституцията??? Никой няма право да ме снима тайно, без мое съгласие!!! Ето как руснаците се справят с камерите, вижте и се учете:https://www.youtube.com/watch?v=rp9W7S0M53Y

    Коментиран от #59

  • 13 Гласувайте за ГЕП Дебили

    90 18 Отговор
    Всичко, което сътвори Шайката ГЕРБ за ограбване на хората и е анти-Народно дело!
  • 14 гн Процент

    57 4 Отговор
    чудят се за нова поръчка на автомобили :) Вместо да ползват конфискувани такива, те поръчват чисто нови на 3-на цена
  • 15 бай Коста

    70 3 Отговор
    много е лесно да харчиш народни , държавни пари за щяло и нещяло
  • 16 мангалезич

    51 5 Отговор
    Скоро и тахошайби на велосипедите, къде са се забързали ..
  • 17 ванката

    42 51 Отговор
    много говеда тука бе всеки реве че нищо не било наред но щом стане дума за спазване на закона всеки почва да развива теории как държавата ги ограбвала тук никой не ви задължава да плащате глоби просто не нарушавайте закона за движение и няма да имате глоби лесно и просто като за прости хора но въпроса е колко прости са
  • 18 Данчо Летвата

    60 13 Отговор
    господа вие незнаехте ли , че България е комунистическа , диктаторска държава , пълна с глупави и тъпи чиновници ,, то ние през Живково време бяхме и живеехме по спокони
  • 19 Jack Bauer

    46 20 Отговор
    Нещо не ви харесва че ще ви хванат в нарушение ??? Спазвайте тогава ЗДП и ППЗДП и няма от какво да се притеснявате ако ще на всяко кръстовище да има камера, както е в европейските страни малко по на запад от нас. С моя видеорегистратор всекидневно снимам по 4-5 нарушения преминаване на червен светофар и неспиране на знак "Стоп" и ако закона беше като в Русия - сниманото с видеорегистратор да важи за доказателство всичките щях да ги пращам в КАТ абсолютно безплатно.

    Коментиран от #53, #55

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голям Слон

    51 17 Отговор
    Конституции, права.. А задълженията? Кога ще се научите, че освен права имате и задължения? Спазвайте правилата и няма да имате проблеми. 90 извънградско и 140 по магистрала са напълно достатъчни скорости за предвижване в България, предвид мащабите.

    Коментиран от #33

  • 22 коко

    39 3 Отговор
    Да си продаваме всички превозните средства и да се минава на велосипеди,ролери,скейтове и др.Това в кръга на шегата.Трябва да има стриктен контрол по пътищата,но това няма да реши проблемите,има доста недобросъвестни водачи,които шофират дрогирани,пияни,хора с психични отклонения,неправоспособни и др.Точно този процент от водачите са най опасни и основно те предизвикват,големите ПТП.Трябва върху тях по някакъв начин да се окаже някакъв контрол,който по принцип не знам как може да се осъществи.Съвестта и манталитета на българина трябва да се промени.Много безаварийни километри на всички редовни български шофьори и шофирайте разумно!!!
  • 23 против кат

    42 15 Отговор
    Държавата иска от всичко на обикновения човек да взима,пият сиромашка кръв,кога ще се надигнем да не ни мачкат и да ни взимат трохите с които сме останали :((((
  • 24 гост

    12 3 Отговор
    А не може ли със конфискувани коли да го правят? Да не купуват нови, а само да поддържат наличните си коли, толкова ли е трудно да се прави? Кия и Опел са едни от най-разпространените служебни коли какъв им е проблема.
  • 25 Той

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "впм":

    Че какво ще вземат от циганите? Кинти събира тиквуний, кинтиииииии.
  • 26 Morgoth

    27 7 Отговор
    При нивото на недисциплинираност на българските шофьори и бавната администрация на КАТ, дори най-допотопните радарни камери могат да хванат повече нарушения отколкото КАТ могат да обработят. Но те искат и да се крият, да се изживяват като Джеймс Бонд. И къде щели да ходят с тези коли? По магистралите естествено. Там където на най-голям трафик има най-малко жертви. Логика! Ама не са глупави, после ще кажат, че на магистралите има по-малко жертви именно защото техните скрити мишки вършат страхотна работа.
  • 27 Morgoth

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ссссс":

    И сега го правим, малко по-рядко, но все още това е най-силното оръжие срещу КАТ. Нито антирадар, нито Уазе върши толкова добра работа.
  • 28 чичко полицай

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "впм":

    от това не се пълни хазната, затова не се прави. Даже е допълнителен разход. Дори на КАТ функцията не е да повиши безопасността по пътищата, а единствено да пълни хазната. Затова ни санкционират не на места, където високата скорост води до риск от произшествия, а там където има безмислени ограничения и съответно предпоставка да не се спазват от възможно по-голям брой шофьори. Вижте във Франция какво става, на хората им писна да им цоцат от джобовете за хиперрегулациите и измислените допълнителни приходи на бюджета, за да има повече за заплати на държавния апарат и за "социално слабите" гласоподаватели.
  • 29 robin

    28 6 Отговор
    Това се нарича дебнене!Дебнат за да те хванат!Да те хванат,за да си напълнят хазната!Така се прави в страните без економика!Дреме им на тях за човешките животи!
  • 30 волен сидеров

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "впм":

    много си прав,родителите ни градили 40 години нещо и за 10 минути го съсипят крадците и не са само ромите и нашите са,алкохолици,комарджии,наркомани...трябва и по селата респект да има с ефективни присъди дори за химикалка открадната.
  • 31 ШофЙор

    6 1 Отговор
    Я,па я па че си фръкам с таралясника. Като го набримча с 50 - 60 и фръка, фръка...
  • 32 Бай

    25 3 Отговор
    Каква е превенциията когато само се вдигат застраховките и Гражданска отговорност и загиналите на пътя не намаляват ?Може би само РЕКЕТ ?
  • 33 Morgoth

    31 6 Отговор

    До коментар #21 от "Голям Слон":

    90 извънградско е достатъчно, ако не е прекъснато на всеки километър от 40, 50 или 60 заради пресечка, бензиностанция, природна забележителност, черен път, завой на който някой преди това е заспал и вече се води опасен или просто защото някой чиновник го е досърбяло нейде. Постоянна скорост от 90 за всички без да се налага да се правят изпреварвания би спасила много животи, но това е висша форма на разбиране, непонятна за нашите чиновници.

    Коментиран от #43, #58

  • 34 Иванчо l-ви

    20 18 Отговор
    Аз пък си карам културно и изобщо не мр притесняват новитр мерки.
    Щом толкова се оплаквате значи сте свикнали да не спазвате правилника

    Коментиран от #69

  • 35 Селяндур

    34 4 Отговор
    Несъмнено трябва да се спазват "нацвъканите" от дебили знаци за оформяне на "касички" на места без риск... Защо слагат триногите само там, където може да се кара със 100 и има напълно безсмислен знак 40-50... Защо един път не видях тринога/камера в населено място близо до светофар/пешеходна пътека... Кой решава къде се поставят безсмислените ограничения? Кой определя частичното поставяне на знаци... Хлъзгав път без снежинка? Извънградско, две ленти в една посока и 40? Караш по магистрала 20км за които - 3 тунела по 80 и още няколко участъка по 70-90... Къде ни е родната АМ Тракия, за която плащаме луди винетки и караме със 70-90 на половината път до морето?
  • 36 Гербестан

    14 6 Отговор
    БоКопомазаните пак, ще намират начин да се отърват от нарушенията и глобите ! Целият к*рец, ще го отнесат пак обикновените граждани, без връзки, пари, немутроподобни и особенно незакриляни от Вожда!
  • 37 Селяндур

    18 1 Отговор
    Защо плащаме да правят легнали полицай (които не отговарят на наредбата за изграждане), оребрявания с боя и т. н. От които да разбиваме колите си... И после за чия сметка се премахват същите простотии... КОГА ЧИНОВНИЦИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ И ДА ПЛАЩАТ ОТ СВОЯ ДЖОБ ЗА СВОИТЕ НЕДОСМИСЛИЦИ?
  • 38 Amix

    26 3 Отговор
    Тези глоби от скрити камери в храстите са за пари... Никой не го е грижа за вашия живот
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Centurion

    12 7 Отговор
    Да ,ще се уборудва,та нали целта е да бъдат глобявани хората!!!
    Полицията се е превърнала в клон към НАП,и Статистическо бюро.
    Гнусна Държава,с гнусна полиция!!!
    И после да ми разправят приказки за хилядите чесни полицаи.То такива няма,само мързеливци и некадърници,смучещи от кръвта на народа.Паразити!!!

    Коментиран от #54, #98

  • 42 234

    15 0 Отговор
    Тайни патрули ще налагат тайни глоби, на тайни нарушители.
  • 43 Голям Слон

    14 1 Отговор

    До коментар #33 от "Morgoth":

    Има такива държави, но не са в Европа :-) Пътуваш по Русия и може няколко стотин километра да не минеш през село. Срещаш само табели с имена и километри. Но тук е една шепа държавица, която е дори по-малка от една Ростовска област. Нищо, че сме малки - селата са много! Освен всичко, останал е един селски манталитет централният път да минава през средата на селото. От там идват проблемите според теб. Което вече много трудно може да се реши. Не че е невъзможно. Но в крайна сметка законите се правят, за да се спазват. Като не искаш села, карай през магистралите. Или ползвай експресни влакове.

    Коментиран от #67

  • 44 ОБ4

    11 2 Отговор
    Често пътувам до Словакия там тази система я имат от години,но имат едно радио което го слушат във колите и хората се обаждат постоянно и казват къде има необозначени полицейски автомобили!Дори и да върви музика я прекъсват и предават инфирмацията.
  • 45 ОБ4

    6 1 Отговор
    Информацията извинете за правописните грешки.
  • 46 Лупи

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "впм":

    Има ли разлика между КАТ и криминална полиция според тебе? Като гледам май не... като ти гледам плюсовете май си заслужаваме хала. Прекалено сме прости.

    Коментиран от #65, #73

  • 47 Валери

    22 4 Отговор
    Орки, всички много добре знаете, че камерите на КАТ са настроени с около 15-20 км/ч горница и тогава снимат! Айде да ми кажете тогава какъв е проблема да се снимат хора, който карат с ПОВЕЧЕ от 110 км/ч? Няма как да ми кажете, защото няма никакъв проблем. Това, че някой дивак е решил да лети със 150 по междуселски път си е негов проблем, затвор и конфискция за такива! По магистрала никой няма да те барне ако си караш със 150! Който вдига 200 на магистрала също е опасен за околните съответно и той трябва да се озапти! Мизерници сте големи, всички искате да живеете, като в Швейцария ама да да си правите каквото си искате, както в Африка... еми няма как да стане! Ненавиждам Боко, ама това е правилно защото по пътищата ни е пълна дивотия.

    Коментиран от #60

  • 48 ИВАН

    11 6 Отговор
    И без камерите им, си спазвам правилата и скороста - дори само заради по-голямата икономия на гориво когато се кара по-бавно, но понякога условията позволяват и да се понатисне - нулев трафик, перфектна видимост, сух път и т.н. ... но точно тогава те щракнали и хайде плащай, щото голямото престъпление станало ............ това вече е фашизъм и човеконенавистно отношение към собствения трудов народ
  • 49 смях

    9 2 Отговор
    Спектичен съм, че ще въведат система която заобикаля човешкия фактор. В КАТ си има определени хора които "оправят" всяко нарушение и това е една добре смазана машина за пари. Отделно не се закачат фирмите които си плащат и естествено "наши" хора - бизнесмени, политици, полицаи, съдии и тнт. Корупцията у нас храни доста хора и не вярвам това да се промени. Могат да купят системата, но няма да я ползват, или ще се окаже, че тя не работи или е спряна поради други причини.

    Коментиран от #99

  • 50 нарушител

    7 2 Отговор
    А сайта на КАТ кога ще показва реално нарушенията ? Или е за парлама само ?
  • 51 Оппа

    7 3 Отговор
    Трябва да има контрол! На българина трябва да му се бръкне в джоба та да се поправи. Повече наказания за нарушителите = по безопасно място за децата ни.
  • 52 Ники

    5 5 Отговор
    Напоследък шофирах различни коли.. във Франция около седмица , после Тайланд 18 дена , до вчера Абу Даби и Дубай общо 10 дена ... полицай не видях никъде ... да те спре някой е така .. абсурд !!! Това го има само тука .. идвам си на 2 рия ден бам палката .. ейй така просто ... тия неща не се решават с такива примитивни мерки !!!!!!

    Коментиран от #62

  • 53 Човека

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Jack Bauer":

    И тука важи като доказателство. Поинтересувай се. Но не е достатъчно само да изпратиш клипа, трябва да станеш и свидетел при съставяне на акта в последствие. А нарушителят има право да обжалва и евентуално да те съди. Прочети конституцията.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 F03

    3 1 Отговор
    Очаквам камери пред всеки вход и видео че съм запалил колата без да си сложа колана или говоря по телефона
  • 57 Антон

    11 5 Отговор
    Твърдо съм за! Поголовен контрол върху всички ганьовци. Но не само контрол въху скоростта , а и за всички останали нарушения. Защо сутрин ще стоим 200-300 коли на бул.България при кръстовището с Гешов /в София това/ а 20-30 селтака ще карат необезпокоявани в бус лентата. Какво значи да се движиш в аварийната лента на магистралата. Къде го има да задръстиш лентата за направо, защото си решил да предредиш всички за ляв завой, а секцията на твоя светофар свети червено.Двойно вдигане на глобите, двойно време нез книжка спрямо сегашното положение. Не е лошо кат,нап, и гкпп-та да се свържат в една система. Имаш ли глоби, не можеш да напускаш страната. Какво е това ганя ще дължи пари на държавата, но ще си прави екскурзии навън. Бъркайте надълбоко в джоба и за максимум 1 год. ще видите какви агънца ще станат пишман хитреците, мислещи си че правилника не важи за тях. КАТ мачкайте примитивния тубар и резултатите няма да закъснеят.
  • 58 С.В.

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Morgoth":

    А най малко е понятно до българските шофьори.
  • 59 Личко Босия

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо ви":

    Не важи за публични места, друг е въпроса, какво ще снимат. Най-опасните ситуации на пътя са отнемането на предимство и неправилно изпреварване... Ама иди обясни на дедко, че с 60 при 90 е по-опасен от колкото новия мечок на някоя батка дори и с над 120. Пътната инфраструктура не е адекватна спрямо наплива от превозни средства, за които трябва да се осигури безопасно движение. А тези, които летят по пътищата едва ли са толкова много, колкото си мислим и едва ли ще има някакво значение, че ще ги снима някой тайно. Това е начин на мислене, преди да е стил на шофиране. Пари няма,оправия няма да има
  • 60 Антон

    5 8 Отговор

    До коментар #47 от "Валери":

    А мога ли да те попитам дебила който кара с 80 в лява лента на магистралата дали не е опасен. А съшия този като реши да изпреварва камион , просто се изнася в лява лента без да ползва огледало и без да се съобразява че колата отзад се движи със 140. И не само това, ами и не подава газ, сакън дръгела му да не изгори 100 грама повече бензин. Тези опасни ли са според теб? Или викаш само бегачките които карат с 180-200 са опасни? Значи ако си бачкатор с дръгел може да правиш нарушение и да задръстваш лява лента и да правиш тапа назад, ама ако караш бърза кола не бива да правиш нарушения , така ли умнико. Да ти кажа то е същото от 80 до 140 са 60 км /ч разлика. От 140 до 200 пак са 60 км/ч разлика. Виждаш ли едно и също. Ама задръстеняка се толерира а другото не.

    Коментиран от #66

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 С.В.

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ники":

    До Ники. Случайно ли забрави да кажеш как карат хората там. Българинът е комплексар и се изявява с нарушение на законите. Ще си плащате тогава.
  • 63 Емо

    0 1 Отговор
    По голяма простотия не съм чувал. Абсолютно на рошава не на правата на човека това е за съд в Сразбур
  • 64 реално

    3 2 Отговор
    След разговор с колеги, пътуващи по Европа, всички са съгласни, че колите им харчели по малко гориво извън БГ. Питам защо? Ами на всякъде има камери ми викат, знаят за цивилни патрулки в западната ни съседка, за строги полицаи на юг от нас, за дебели глоби на запада... на вън, всички сме европЙци, пак тука Бай Ганьовци... Само така ще се въведе ред и само така ще се опазят животи!
  • 65 ДАД

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лупи":

    Колега колко от братята роми могат да четат , а имат шофьорски книжки и си карат колите, кой с книжка кой даже без книжка - става въпрос за КАТ. Кво прави КАТ по въпроса? Доколкото ми е известно КАТ също е все още във МВР .

    Коментиран от #68

  • 66 Валери

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Антон":

    Абе маймуно проста, според теб щом някой е направил нарушение те оправдава ти да правиш друго ли? Какво общо има това, че някой се престроил неправилно или изпреварил погрешно с това, че трябва дасе регулира скоростта на малоумниците, като тебе да карат в ограниченията? Типичен бай Ганьо, какво му говориш, какво си мисли той...
  • 67 Morgoth

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Голям Слон":

    Нямам проблем със селата и по първокласния път те далеч не са толкова много. Например от София до Търново пътя минава изцяло точно през две села, а три други населени места съвсем леко се закачат. Ако за 220км само 5 пъти се налагаше да се намали за да се спази закона, това да ти е проблем. Реално обаче знаците за ограничение на скоростта са сигурно трицифрена бройка. Ако ги спазваш се превръщаш в пречка за останалите. Ако всичките се махнат скоростта може малко да се увеличи, защото спазващите ги са единици, но пък изпреварванията ще намалеят, защото тези единици всеки трябва да ги изпревари.

    Коментиран от #70

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Иванчо l-ви":

    С двама колеги съм спорил, дето твърдяха, че спазват закона - за определено време и двамата се сдобиха с актове за превишена скоросст. Силно се съмнявам, че спазваш абсолютно всеки знак, че намаляваш до ограничението ПРЕДИ да подминеш знака и, че ако няма нещо което го отменя караш 2км след това без да увеличиш.
  • 70 Лупи

    3 6 Отговор

    До коментар #67 от "Morgoth":

    Пълни глупости! Аз ги спазвам и няма никакви проблеми, камиони и автобуси също ги спазват повечето защото имат GPS-и! От всички знаци за ограничения от София до Търново сигурно не може да се намерят и два неправилно поставени! Но разбира се, както специалист по всичко бай ви Ганя защо да не се изкаже и за това къде и какви знаци трябва да се поставят. Ами да питат оня дебил дето караше с 200 в Търново най-добре, той ще ги подреди най-правилно!

    Коментиран от #80, #90

  • 71 gnida

    6 2 Отговор
    И това с какво ще помогне за избягване на птп-та ? На стражари и апаши ли ще играем ? Нали тиквата обеща оптимизиране на държавния апарат ? А създава само държавни хрантутници ! Да гласуват за него , те и ултравиолетовите !
  • 72 User

    6 1 Отговор
    КАТ дублира функции на НАП и се отчитат с брой наложени актове, глоби и събрани суми. КАТ не искат да има по-малко нарушители, искат повече, за да се отчитат с по-голям брой глоби и събрани суми.
    КАТ трябва да работи по ПРЕВЕНЦИЯ и да се отчита с % по-малко нарушения.
    С тези нови патрули, колко провокации ще правят.....
  • 73 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лупи":

    Не знам дали колегата прави разлика, но пък от Министерство на Вътрешните Работи на чието подчинение са и Полицията и КАТ със сигурност могат да я направя и могат да назначат повече от необходимите хора и да намалят броя на неефективните търтеи.
  • 74 Бате Ачо

    10 1 Отговор
    Да махнат малоумните ограничения през 500 метра 60 км/ч на място с една барака, където кола не е спирала от седмици. Защото първо там ще се барикадират тези тарикати от КАТ.
  • 75 истинко

    3 1 Отговор
    Браво! Това трябваше да направят отдавна! Другото което трябва да се направи е да пуснат контрольори в кварталите и всички онези които паркират незаконно в кръстовища, в градинки, пред гаражи, върху пешеходни пътеки... и.т.н. да си получат заслуженото!
  • 76 Бул

    4 1 Отговор
    Ще се намалява администрацията, но ще открива ме нови местаза наши хора
  • 77 свидетел

    7 0 Отговор
    Ама ЛЕГАЛИЗИРАЙТЕ ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИТЕ! Направете записа от тези устройства да има СИЛА В СЪДА И ДА СЕ ПРИЕМА ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО!!! Всеки шофьор с такова устройство ще бъде БИЧ заМУТРИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ коли, защото те най-често си позволяват да заплашват безопасността на движение, понеже са БЕЗНАКАЗАНИ! А най-сладко е за някоя медия да удари рейтинг с публикувано в нета видео без да плаща за материала, но пък дава гласност на несправедливост и безхаберие на пътя!
  • 78 Бай Шиле

    4 1 Отговор
    КОГА ЩЕ РЕВИЗИРАТ НЕАДЕКВАТНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ,ПОСТАВЕНИ ОТ ИДИОТИ ПРЕДИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ?
  • 79 Автомонтьор

    4 0 Отговор
    Нека,нека!Да глобяват тези наглите,дето не спазват дистанция,нека!Ще се научат да карат накрая.Не е толкова опасна високата скорост,опасно е неспазването на дистанция,разберете го хора!

    Коментиран от #81

  • 80 Morgoth

    16 0 Отговор

    До коментар #70 от "Лупи":

    Ами дай да ги видим тогава, като толкова много знаеш! Почваме с Ботевградско - ограничения от 50, 60 и 70. За сведение със своите на места до 4 ленти, това е най-широкия булевард в цялата страна. Продължаваме с първия тунел на Хемус, който е 3-лентов, прав като пирон и се вижда от единия до другия край, като нощем или при лошо време вътре имаш по-добра видимост отколкото навън, но вън ограничението е 140, а вътре 80. В Италия например такива тунели са със 130. Знака на новоремонтирания тунел се пък се измести незнайно защо на повече от километър преди него и така магистрала с 80, при това не е временен знак. Но стига с Хемус, да слезем на първокласния път - камерата на Микре от 60 вече е на 50. За чий не е ясно, понеже точно там всички спазват и не е имало нито едно ПТП. Продължаваме с Лукойла след голямото спускане преди Севлиево - прав път, ясна видимост, до скоро на 90, сега вече любимо място за триногите, защото на някой малоумник му е дошла гениалната идея, че там може да се сложи 60. Да продължавам ли или този път Ганьо ще замълчи?
  • 81 Morgoth

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Автомонтьор":

    Ама те няма да глобяват за дистанция, а отново за скорост. Най-много някой минаващ през аварийката да изгори, всичко останало пак ще бъде скорост. Просто КАТ само от това разбират.
  • 82 Анонимен

    0 0 Отговор
    От години правилата на играта са едни и същи,от което следва,че ходенето на избори не променя Нищо освен играчите,на които други им нареждат какво да правят.
    Кога ще се промени нещо зависи от играчите,които играят играта по тези правила,а в крайна сметка всички ние поддържаме този цирк в стремежа си да преследваме едни хартийки,които се печатат,а заради контрола на съзнанието ни чрез тях и липсата им добре се самоунищожаваме.
    Не е здравословно да се адаптираш и живееш в едно нездравословно общество.
    До кога ще живеем следвайки грешни стъпки от години,които все по-ясно доказват,че не водят до желаните и нужни резултати?
    Кой печели от тази игра?
    Ако живеете за да следвате правила и закони измислени от някой друг и да сте в една игра в която все по-видимо вие сте слуги,за кого всъщност живеете?
  • 83 Спермотрон

    0 0 Отговор
    Да спрем не само дизелите но и бензиновите.ще ми снимат дедовия тогава
  • 84 Гост

    0 3 Отговор
    Колко от вас се замислят защо масово се бърза по пътищата и за къде бързаме всички и до какво води стреса?
    Бързай бавно!

    Коментиран от #87

  • 85 Анонимен

    0 1 Отговор
    Ако всичко се свежда в живота ни тук до това да правим пари,то защо се печелят най-много от проблемите ни?
    Има ли печалба и интерес в това да бъдат разрешени те,което ще доведе до загуба на контрола над съзнанието ни?
    Каква е печалбата и далаверата ако се разреши проблема с бедността на хората и да спрат да крадат?
    А да са здрави хората и да не се лъжат да купуват лекарства от които печелят само тези,които ги произвеждат?
  • 86 Бай Хикс

    2 0 Отговор
    Дреме ми на шмайзера!
  • 87 Morgoth

    7 0 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Аз съм се замислял, дори съм правил замервания колко по-бързо се стига когато бързаш и когато спазваш всички ограничения. Разликата е 20% - реално нищо работа. Само че повечето които карат бързо не го правят защото бързат, а защото карат с оптималната за тях скорост. Става въпрос за скоростта при която съответния водач, със съответния автомобил при текущите пътни и метеорологични условия се чувства най-добре. Трябва да караш достатъчно бавно за да можеш да реагираш при неочаквано събитие и достатъчно бързо за да задържиш вниманието си в пътя, а не да блееш на страни или да заспиш.
  • 88 Загрижен

    7 0 Отговор
    Само камери за скорост ЛИ???. Ами тези които изпреварват опасно, а пушещите аспуси , а които спират и паркират където пожелаят и всички които карат сякаш са сами на пътя кой ще ги научи???
  • 89 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    4 0 Отговор
    ееееееееееееей тия пръсета няма отрърване от тях
  • 90 ХаХаХа

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Лупи":

    Нямаш проблеми разбира се, защото ти си този който създава проблемите. Колите след теб се редят на опашка и трябва да изпреварват, което е най-опасната маневра на пътя.
  • 91 Патриот

    2 0 Отговор
    Нормално е сънародници!
    Политиците искат да крадат все повече и повече, а икономика няма.
    В мутренската ни реалности и никой външен не иска да инвестира.

    От къде да дойде този повишен бюджет?
    "Тъмнозелените" да вземат да работят ли или да плащат ДОД?
    НЕ се излагайте!!!
    Те се потенциален електорат на ГЕРБ, заедно с мъртвите души. Няма ли ги тия два фактора няма и ГЕРБ/БМБ.
  • 92 Шаран БГ

    2 5 Отговор
    Само системните нарушители скачат и бълват глупости срещу мерките на КАТ. Вървете в "правия път" и НЕ вършете нарушения !! Да видим как ще НАПЪЛНЯТ ХАЗНАТА!?!? На първокласен път максималната разрешена скорост е 90 км/ч. И друг път съм го писал - ТРЪГНЕТЕ ПО ТОЗИ ПЪТ ТОЧНО С 90 км/ч - ДАЛИ ЩЕ ИМА НЯКОЙ , КОЙТО ДА НЕ ВИ ИЗПРЕВАРИ ?? За да бъдете изпреварени безопасно и нормално, изпреварващият трябва да е в нарушение на максимално разрешената скорост поне с + 30 км/ч Не е ли така ? Всички обаче карат като перуанци! С.Идакиев преди много години останал изумен, как карат раздрънканите си коли из Андите перуанските шофьори !!! Коя съвременна кола не може да върви със 160-180 км/ч. Трябва ли всички да караме със максималните възможности на возилото.Стремя се да съм дисциплиниран водач и за 40 години имам три акта и наказателни постановления за 80 лева. Човешко е да се греши. Едно е неволната грешка - друго е умишлената. Но на пътя и двете често се заплащат с човешки живот и убитият не го интересува каква ти е грешката...... За това - СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА --- АКО ИСКАТ, НЕКА ВИ СЛЕДЯТ ОТ КОСМОСА !!! На органите на реда това им е работата - да ловят съвременни "диваци" и " умишлени / за мен/ убийци/ - тези с дрогата и алкохола. И си мисля, че мерките срещу нарушителите са недостатъчни !!!! Ако чакат от моя джоб да напълнят хазната - държавата ще фалира още в други ден !!!

    Коментиран от #95

  • 93 бг Сталин

    1 1 Отговор
    Аидеееее сега всички джигити ревнаха.Много добър ход от страна на КАТ.
  • 94 Pac

    0 2 Отговор
    Контролът е необходим. Много хора ни напуснаха от несъобразително шофиране.
  • 95 Човека

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Шаран БГ":

    Напълно съм съгласен с шарана. Не е лошо обаче да се замислим и с движението в градски условия. Шаренето от лента в лента, предреждането при завой и т.н. Няма колегиалност на пътя.
  • 96 Мисесака Дагишибам

    3 1 Отговор
    милиционерите. Прост, по-прост, най-прост, МИЛИЦИОНЕР!
  • 97 Бе аре

    0 0 Отговор
    Абе и ако има нещо супер важно с на тия камерите ли ще се занимава ? шат на номера и аре... Примерно, варианти бол ако си го науми човек
  • 98 До Центурион :

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Centurion":

    Пише се "оборудван"!!!
  • 99 До "спектичния" :

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "смях":

    "скептичен"!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Светлана Пеева Тодорова - Варна

    0 1 Отговор
    Е. Тези пък . За някакви тайни патрули ще ми говорят . Ха , Ха , Ха
    Е - да се учат от мен .
    Как аз явно разкатавам фамилията на ЧОВЕКа до мен ,
    И как още по явно се подмазвам и натягам на тези - Към които ако приложа , Иначе моите гадни но успешни номера - -
    Веднага ще ми дадат Червен картон
  • 102 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаджи Папурко":

    Защо? не маркирани автомобили, трябва да са маркирани . това е тещо като. прозрачно , Бостанско Плашило.нямя респект . ще снимат след ПТП. браво улучил 10 -та.
  • 103 Гост

    1 0 Отговор
    Много добро приложение е Waze. Освен, че показват маршрут и задръствания, може в реално време да се отбелязва от всеки участник (ползващ приложението) - катастрофи, препятствия, дупки (особено актуално) и т.н.
  • 104 Гост

    1 0 Отговор
    Много добро приложение е Waze. Освен, че показват маршрут и задръствания, може в реално време да се отбелязва от всеки участник (ползващ приложението) - катастрофи, препятствия, дупки (особено актуално) и т.н. И камери и патрулки най-вече
  • 105 КОНТРА

    0 1 Отговор
    В БЕЛИ ДАЧИИ СА.
  • 106 Пламен

    0 2 Отговор
    Харесва ми. Нека ненормалниците да имат респект.
  • 107 Смрад

    2 0 Отговор
    В Чужбина полицая гледа да ти помогне, в Бг катаджията гледа да те прецака, скрил се ганьо на ограниченията с 30км.... Боклуци долни
  • 108 Дадада

    1 0 Отговор
    Корнелия е виновна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове