20 Април, 2019 20:33 2 619 6

Тръмп и руската намеса: мръсната битка тепърва започва

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • робърт мълър-
  • русия

Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър не ни казва нищо ново, а повтаря онова, което вече си знаем

Тръмп и руската намеса: мръсната битка тепърва започва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър беше публикуван. Но той не ни казва нищо ново, а повтаря онова, което вече си знаем - че Доналд Тръмп не е достоен за президентския пост. Коментар на Оливер Залет.

Битката срещу имагинерното Зло има дълга история. Известно е, че през Средновековието са преследвали вещиците. За лов на вещици говори и Доналд Тръмп, когато стане въпрос за доклада на Робърт Мълър. След като документът беше оповестен, Тръмп тържествува - сега той се смята за победител. Но мръсната битка тепърва започва.

Докато републиканците и демократите са заети да доказват тезите си, обществеността спокойно може да се отпусне - тя няма нужда да чете доклада от 400 страници, защото отдавна знае много повече от казващото се в него.

Това не е оправдателна присъда за Тръмп

Разбира се, че мнозина сега искат да научат защо специалният прокурор твърди, че не е открил убедителни доказателства дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието. Защото в същото време в доклада се казва, че Тръмп е пречел на разследването.

Всъщност още от самото начало на мандата си Доналд Тръмп се държи подозрително. Когато директорът на ФБР Джеймс Коми възложи разследването за връзките с Русия, Тръмп го уволни. Когато министърът на правосъдието Джеф Сешънс заяви, че не е безпристрастен, Тръмп го принуди на подаде оставка. Един невинен не се държи така. Това поведение говори по-скоро за човек, който крие нещо.

Тръмп си остава Тръмп

Доналд Тръмп остава верен на себе си: и като президент той използва триковете от света на бизнеса и изобщо не се церемони с хората, които не му се подчиняват: те биват незабавно отстрелвани.

Доналд Тръмп винаги е имал проблем с истината - той просто повтаряше лъжите на най-близките си сътрудници за връзките с Русия. Но това беше ясно и преди публикуването на доклада. В хода на разследването научихме и немалко неща за хората от тясното обкръжение на президента. Някои от неговите довереници междувременно можем да смятаме за осъдени престъпници.

В предизборната кампания се появиха видеа, които говореха красноречиво за неговия подход към жените. По-късно стана ясно, че Тръмп е наредил да бъдат платени пари на порно-звездата Сторми Даниелс, за да бъде прикрита аферата му с нея. Обвинението гласи: нелегално финансиране на предизборната кампания. Делото продължава и след публикуването на доклада на Мълър.

С или без доклада на Мълър

Най-лошото в цялата история е, че и преди, и сега, привържениците на Тръмп изобщо не се трогват от всичко това. Тоест, Тръмп може да бъде напълно спокоен. Той седи здраво в седлото и е изпълнил много от своите обещания - какво тогава може да му стори докладът на Мълър? За всички останали още преди да се появи този доклад бяха наясно с това кой по-точно е Тръмп: един президент, който се обкръжава с престъпници, и който изопачава истината както му е угодно. Той спечели изборите с руска помощ и нанесе огромни щети на демокрацията и на президентската институция.

Наближаващата нова предизборна кампания, предстоящите изслушвания в разследващи комисии на демократите в Конгреса само още повече ще влошат ситуацията. И вместо да постигнат конкретни резултати, те само ще втвърдят позициите в двата лагера.

Тоест, ловът на вещици ще продължи. С или без доклада на Мълър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mорук

    7 0 Отговор
    Че вие чисто кога сте воювали жълти ми клоуне
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дойче зеле

    16 1 Отговор
    и се започва с атлантически гейски ценности.
  • 4 USA

    9 6 Отговор
    Tръмп е Велик!!!
    Никой не е направил толкова за Америка.
  • 5 Не религиозен

    5 3 Отговор
    Тръмп е президент по Божията воля и заедно с Майк Пенс са призовани да се даде шанс на света да се върне към исконните ценности, които Бог е постановил още при Сътворението. Както и да бъде обвиняван от онези, които мразят Бог в сърцата си и които презират Божията правда, той ще устои, защото стои в ИСТИНАТА на Бог.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.