19 Април, 2019 11:59 2 081 4

Протест: Тръмп повече да не цитира "Игра на тронове" (ВИДЕО)

  • доналд тръмп-
  • игра на тронове-
  • game of thrones-
  • hbo-
  • сериал

От HBO са против използването на фрази от сериала от президента на САЩ

Протест: Тръмп повече да не цитира "Игра на тронове" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководството на американския телевизионен канал HBO се изказа против използването от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп на фрази от сериала "Игра на тронове" и позоваването на поредицата в политическите му изказвания, съобщи Блумбърг.

"Въпреки че разбираме ентусиазма, предизвикан от "Игра на тронове" при стартирането на последния му сезон, ние, както и преди, предпочитаме нашата интелектуална собственост да не бъде използвана за политически цели", заявяват ръководителите на HBO.

Тръмп неведнъж се позоваваше на телевизионната поредица в своите съобщения в социалните мрежи. В четвъртък държавният глава публикува в Тwitter фотоколаж, в който използва фирмения шрифт на "Игра на тронове".

Постът беше свързан с публикуването на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемите връзки на Тръмп с Русия.

Американският президент неведнъж е употребявал фрази от сериала. През месец януари, във връзка с плановете си за изграждане на ограда на мексиканската граница, той написа: "Стената наближава! Това напомня култовия израз "Зимата наближава", който се използва в сериала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mорук

    3 5 Отговор
    Тръмп цитира каквото му каже Путин
  • 2 гост

    6 3 Отговор
    От HBO малко са предобрили тоя път в опита си да си направят реклама ...
  • 3 OBH

    6 1 Отговор
    Някой бил казал нещо,което много напомняло на реплика от някой филм.Ми тогава да не говорим,че ще нарушим интелектуалната собственост на някой.
  • 4 Да бе

    4 2 Отговор
    НВО са се взели много на сериозно ! Да духат супата !