Last news in Fakti

7 Май, 2019 17:15 9 406 127

Видя ли папата антихриста в България?

  • папа франциск-
  • българска православна църква-
  • митрополит николай

БПЦ приема малко неща, сред които руските интереси и милионите

Видя ли папата антихриста в България? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поведението на Българската православна църква по време на посещението на папа Франциск я легитимира като поредната институция у нас, тотално изпразнена от съдържание. Показа ни колко сме изостанали, как тук времето е спряло и сблъска два тотално различни свята. Най-малко затова трябва да благодарим на папата, че неволно стана причина за изводи, за които отдавна имахме нужда от леко побутване.

Българската православна църква отказа да бъде равноправен домакин на Светия отец. Тя се държа резервирано от момента в който се разбра, че Франциск ще посети страната ни, та до самия край на посещението. Не просто отказа да води общо богослужение с него, ами се държа в типично свой стил - анти, консервативно, угодно на интереси, различни от човешките. Впрочем от лакмуса, който думите на папата представляваха, набързо се оцветиха в черно и всички граждани "патриоти", възпаляващи се от теми като мигранти, Истанбулска конвенция и Национална стратегия за детето.

Важно е още веднъж да се споменат думите на Пловдивския митрополит Николай, че папата дошъл в България, за да обедини църквите около Рим и лично да посрещне Антихриста?! Въпросният митрополит Николай е особено неприятна фигура, прочула се през годините със скъпите коли, на които се вози, редица спорни неуважителни прояви и драпането да стане патриарх, недай Боже. Всъщност единственият антихрист, който може скоро папата да види е именно Николай, чието поведение е на всичко друго, но не и на свят човек. Цитат от негово изказване по повод приемането на България в ЕС - „За какво ни беше интеграцията в Европа – за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?“.

Съвсем нормално е представителите на БПЦ да не са на "ти" с личността с папа Франциск. Човек скромен, земен, отворен към хората и същевременно с редица позиции по важни теми, от които лъха позитивизъм. В тази насока българската църква тотално отсъства от обществения живот, което е сред основните ѝ призвания. Нашите висши духовници се намесват изключително рядко, най-вече когато трябва да анатемосат някого или нещо, да очернят определена тема и да кажат какво не кореспондира на човешките права. По правило обаче тезите им са предимно срещу тенденции, идващи извън пределите на България, а ако са активни срещу теми, случващи се тук, то е срещу малцинства - хора с нестандартна сексуална ориентация, бежанци. Закостеняло, грозно и анти поведение. Срещу политици, олигарси или други кукловоди на процесите в страната не смеят да се намесват. И деградацията на българското общество, липсата на правилно мнение по редица теми в годините на прехода, се дължи именно на отсъствието на църквата. Защото друг авторитет липсва. Църквата обаче предпочете да сниши глава не пред олтара, а пред властта и интересите, припомняйки годините преди 1989-а - практически несъществуваща.

Българската църква традиционно се показва като затворено общество. Тя не служи на хората, а на себе си. Именно срещу това говори папа Франциск, разбира се без да визира конкретни лица, които обаче като Николай бързо се припознаха и скочиха. Българската църква е като редица затворени институции, създадени за хората, без обаче те да са част от нея по никакъв начин. До информация, особено финансова се стига изключително трудно. Не е ясно как се ползват безбройните имоти на църквата, не е ясно как точно се изразходват средствата ѝ, дали се опазва културно-историческото наследство, не е ясно как се катерят представителите на по-високо ниво в йерархията ѝ, не е ясно какво се случва по църкви и манастири, освен единствено от време на време някое разкритие с марка "разврат".

За всичко това слепи остават политиците, които единствено раздават поредните безумно много милиони. За да си пазаруват едни маши, едни марионетки с черни дрехи. Които после трябва да са на преден план при поредното рязане на лентички. И така, играейки по фините струни на човешката душа, да символизират единство между власт и Бог. А видите ли, Бойко Борисов и тук не се месел, тъй като едва ли не Бог направлявал действията в църквата. Свещена глупост и поредния укор към него за нещо, което предпочете да остави затънало в статуквото, без да разрови или най-малкото инициира проверки.

Българската православна църква се държи като поделение за определени интереси. Неслучайно през 2015 г. стана ясно, че 11 от 15-те членове на Светия синод са бивши членове на Държавна сигурност. Навеждането пред Русия е подобно на поклона на Илияна Йотова при идването на руския патриарх Кирил. Има си правила, ще каже някой тук. Аз не искам канонът да е такъв, че когато идва един политически и бизнес проводник, какъвто е руският патриарх и назидава поучително българския президент, всички да му "козируват". В същото време когато скромният, възпитан и уважителен папа, глава на 1,3 млрд. католици по света, има силата да каже истината за Кирил и Методий, за тоталитарния режим, ние да се правим, че не съществува. Аз не искам българската църква да има позиция спрямо папата, сходна на фанатичната партия "Атака", а погледът на митрополит Николай да е сравним само с този на Волен Сидеров. Аз искам църквата да дърпа напред българското общество, а не да го връща отвъд "Желязната завеса". Защото с настоящото си поведение, тя по-скоро пречи и ограничава човешките права, а не ги издига до възвишеното.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 я па тоя

    227 84 Отговор
    Статия изцяло в унисон с евроатлантическите "ценности" Човека и хал хабер си няма от църковни дела !Хаджийски кой си ти че да съдиш БПЦ и служителите и ? Аз не те съдя, но бъди сигурен че има кой !Църквата ни е надживяла какви ле не превратности в хилядолетната си история, ще надживее и вашите "ценности " !

    Коментиран от #39, #77, #101, #114

  • 2 некойси

    88 124 Отговор
    При положение, че повече от половината от духовниците заемащи високи постове в българската църква са били сътрудници на държавна сигурност или направо полицаи за каква църква говорим?

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Bahti

    99 22 Отговор
    Абе Картоф! Когато дойдат Резаните от Теб на започват!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Неделчева

    59 101 Отговор
    Да така е защото нашата църква все още е васал на Руската и 90% от висшия клир са доказани че ченгета на ДС.
  • 9 Тръмп

    60 116 Отговор
    Страхотно точен и обективен анализ на г-н Бояджиев!!!:):):)Вън,комунистите и кагебейците от БПЦ!!!:):):)

    Коментиран от #72, #102

  • 10 PR Expert

    85 22 Отговор
    С тях шега не бива - та те избиха 40 милиона човека през време на Инквизицията в Европа - имат опит и ще ни смелят за броено време!

    Коментиран от #27

  • 11 Мирко

    101 20 Отговор
    Изглежда бая бюджет за заделили освен за реклама на тоя клоун папата и за пропаганда срещу нашата църква!


    По отклика в евро джендърския писък и медиите, човек дори и не е вещ в духовните въпроси може да се ориентира за правилността на позицията на БПЦ!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Meganoob BG

    72 25 Отговор
    Имам чувството че нито един католик в България, дори не знае какво е да си католик. Просто се назовават такива защото се чувстват по-модерни или нещо.

    Коментиран от #17

  • 14 Боклук си

    78 15 Отговор
    Тоя да взима едно стадо джихадисти и беж вьв Ватикана-при Папата.Двамката да си ги хрататункат а те може и двамата да ги клатункат.А да не надава глас от името на Бьлгарите

    Коментиран от #26

  • 15 Гост

    11 27 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    При положение че футболистите на Левски са били под милиционерски пагон, а тези от ЦСКА под армейски пагон, за какво 4-то място в света през 1994 говорим?
  • 16 660

    47 68 Отговор
    БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА ВМЕСТО ДА СИ КРИЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ НЯКОЛКО СЪВМЕСТНИ С ПАПАТА МЕРОПРИЯТИЯ, ПЪК АКО ИМА РАЗЛИЧИЯ "И" ДА ГИ НАПРАВИ ПУБЛИЧНИ, ДА СЕ КРИЕШ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ Е ТЪПО, НЕДОСТОЙНО . . . ЯВНО НИТО ЕДИН НАШ СВЕЩЕНИК НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЕРУДИРАН, ДОРИ МИНИМАЛНО ЗА ДА ОБСЪДИ КАКВОТО И ДА Е ЕСТЕСТВО С ПАПАТА, ДОРИ РАЗЛИЧИЯ

    Коментиран от #24, #80, #103

  • 17 Гост

    47 12 Отговор

    До коментар #13 от "Meganoob BG":

    На един младеж баща му разбрал че е веган. Попитал го: "Що така, бе? Ние в нашето семейство нямаме такива традиции?" Синът отговорил: "Искаше ми се да се захвана с нещо по-модерно, но "гей" ми се видя опасно..."

    Коментиран от #21

  • 18 gost

    30 54 Отговор
    Браво.покрива се с 100 процента с моето мнение.Правят се на важни,жалко за тях
  • 19 660

    33 15 Отговор
    ПО-ТЪПИТЕ ХОРА СЕ ДЕЛЯТ НА РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ, А ЕДИН ПО-МЪДЪР ЧОВЕК БИ ПРИЕЛ ПЛЮСОВЕТЕ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ И ЗАЧЕРКНАЛ ЛОШИТЕ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    68 19 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    За твое сведение - БПЦ не са канили папата. Управата го е поканила. Светва ли ти под шапката?
  • 22 ха ха ха

    49 11 Отговор
    ТОЙ - последният папа, осмият цар е антихриста според библията ;)
  • 23 Фют

    22 8 Отговор
    Ако се е поглеждал в огледалото го е видял със сигурност.
  • 24 Гост

    37 17 Отговор

    До коментар #16 от "660":

    Публикувано във факти.бг: За твое сведение - БПЦ не са канили папата. Управата го е поканила. Светва ли ти под шапката?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Овце сме

    31 35 Отговор

    До коментар #14 от "Боклук си":

    Никой не е разбрал идеята определено. Това че Папата целува краката на бежанците си е негов избор с идея за мир,което аз не одобрявам , но всеки е свободен. Относно изказването на Дедо Николай ..... наистина пази Боже с тези крайни изказвания. Идеята за религията според мен е да се приемат хората един друг, а не само да се съдят и да си мерят православите или католицизма . Католици , православни ,мюсюлмани , всички сме хора шсе тая кой какво изповчдва или вярва. Според мен църквата трябша да обединява хората а тук това не се получава и няма и да се получи докато всички сме такива ОВЦЕ.
    П.С аз съм Православен Хрисиянин ,но бг църквата е всичко друго , но не и това което трябва да бъде.... личен опит .
  • 27 не 40

    65 19 Отговор

    До коментар #10 от "PR Expert":

    100 млн. избиха, после загубиха силата на папството през 1796 и сега искат абсолютната власт отново... никой не бива да вярва на този господин, йезуитина!
  • 28 Госあ

    33 68 Отговор
    Най накрая една грамотно написана статия. От началото до края. Тъкмо бях започнал да мисля,че този сайт от "патриотите" получава нещо.... поздравления за статията
  • 29 Гост

    31 17 Отговор
    Бацил Продажийски
  • 30 Ники

    38 18 Отговор
    Аз не виждам смисъл папата да идва не виждам и смисъл да се срещат двете църкви .. реално .. православието и католицизма са си във война от време оно .. различията са много .. не виждам какво модерно нещо е да се гушкаш там с врага си ...
  • 31 киро

    40 16 Отговор
    Папата да погледне в огледалото и ще види АНТИХРИСТА !
  • 32 Госあ

    13 18 Отговор
    а простия българин си мисли,че някой иска да остава да живее в България 😂. Те циганите бягат с 200, бежанци от Сирия в която българи ходеха да работят за пари ще искат да стоят 😂
  • 33 Госあ

    13 26 Отговор
    Какъвто народа, такова и правителството и патриаршията 🤪
  • 34 911

    34 2 Отговор
    Виждам пак, че "ченгетата" попове пречат !? Ако наистина познавахте отблизо свещеници по времето на "соца" (което не вярвам), пишещите тук глупости щяха да знаят, че тогавашните църковни служители бяха много по достойни от сегашните станали за посмешище попове.
  • 35 Мигел

    24 25 Отговор
    Нашат църква е ЖАЛКА КАРТИНКА!Вижте ка се държи "патриарха" на ЦЕЛИЯ католически свят-като с равни,вижте как се държат нашите визсши духовници-като някакъв вид БЛАГОРОДНИЦИ едвали не,и докато по възрастните хора виждат това ,но са привързани към религията и се правят ,че не го виждат-младите напротив-виждат тази поквара,този пошъл начин на живот и това нагло и порицателно отношение към вярата и се отвръщат от нея!Заради алчноста на 20 изверга цялото младо поколени се отвръща от вярата!На земята се чустват недосегаеми,да има БОГ и той 100% ще ги осъди на вечни мъки!Но щетите който нансят тези богохулници няма да се възтановят никога!
  • 36 Мемфис

    21 43 Отговор
    Браво!
    Много хубава статия!
    А руското стадо блее в защита на азиатският поп, накичил се като сиганска булка със злато и диаманти. Враждебно и манипулирано повече от век племе, надали ще дочака 22 век?

    Коментиран от #42, #43

  • 37 Р Овч

    24 15 Отговор
    Не знам папата като се погледне в огледалото какво вижда ,но знам аз какво виждам като погледна мутрата на отец Николай, и начина му на живот ,това ли трябва да е лицето на водача на стадото , опазил ни Господ, от такива като Ники .
  • 38 Поп Богомил

    23 34 Отговор
    Българската православна църква е куха, проруска институция свикнала да е редом до властта по дефолт. Ако може държавата да задължи всички да са православни от руски тип, за нея ще е най-добре. Някой пита ли бебето преди да го заведе при попа с купела и той да го направи православен християнин какво иска да е ? Ето това е българския клир на такива идиоти като "дядо Николай". Вижте му физиономията и няма нужда да си представяте членовете на средновековната инквизиция. И тази муцуна ще приласкае в лоното на църквата младите, несигурните , уязвимите ? За това всички секти "пазаруват" души в България като на пазара в Илиянци. Църквата е посредник между Бог и обикновенния вярващ. Като всички посредници, тя много лесно може да бъде оставена сама на себе си. Днешната БПЦ няма нищо, ама нищо общо, с църквата крепяла българите през годините на изпитания. Днес тя е съвкупност от самонадеяни, алчни и продажни старци. Ако не се вземат в ръце - това е краят и. Папа Франциск им направи показно упражнение и ги навря елегантно в кучи задник.

    Коментиран от #110

  • 39 Цитат

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "я па тоя":

    "Публикувано във факти.бг:... а ако са активни срещу теми, случващи се тук, то е срещу малцинства - хора с нестандартна сексуална ориентация, бежанци. Закостеняло, грозно и анти поведение. "

    Познайте от кои среди е писана и с какви средства е платена тази статия...

    Коментиран от #95

  • 40 ЯГН

    21 2 Отговор
    На празника на Св. Георги, Папата направи посещение на Антихриста в България.
  • 41 Матей

    32 9 Отговор
    Управниците ни се стремят да бъдат по-големи католици от папата.Да сте чули наш патриарх да е посрещан така във Ватикана?Особено натрапчивото нравоучение как трябва да се отнасяме към нашествениците беше отразено подобаващо във всички медии.Дори ни убедил в това.Кога е убедил,върхушката със сигурност,но на обикновените хора не им е до това,омерзението е повсеместно.

    Коментиран от #48, #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Лъки

    27 8 Отговор

    До коментар #36 от "Мемфис":

    Ами не е ли Папата проводник на СнтиХриста? Не,, че нашите попове са се развивали да спасяват ранени в катастрофи. Какво каза Папата? Да се помоли заедно за мир. Съгласен, нека бъде мир, добро е! Каза да приемем милиони непознати мигранти. А това не е ли умишлено унищожение на българския, а и коренните европейски народи? Не е ли антиХристово дело? А, Меркел не е ли СнтиХрист? А, депутатите и еврокомисарите гласуващи вредни Нам наредби не са ли антиХристово? А лобистите за Трети пол не са ли с туристи? А геноцида срещу българите нареден от чужди кръг и провеждан от управляващите тук не е ли СнтиХриста? ГЕРБ налива пари в многократно оскъпени пътища и проекти, не са ли СнтиХриста? Ами то СнтиХриста е навред на власт от векове по света. Кой Антихрист ще срещне Папата?
  • 44 Гост

    39 7 Отговор
    До автора да му се напомни, че Ватикана е Луцефирианска църква, която сее само педофилия,инквизиция и войни, а за богатството и де не говорим, че се оценява в билиони!

    Коментиран от #56

  • 45 Иванов

    63 15 Отговор
    Аз поздравявам БПЦ за достойното и поведение спрямо посещението на папата. Папата бе поканен от Борисов да пледира България да приема ислямисти, нещо което Бойко твърдо е обещал на Меркел, но за пореден път си е направил сметката без кръчмар. Очаквах папата да поиска да приемем и ИК, но поне не го обяви публично. Сега соросоидите ще вият като вълци срещу БПЦ, но за това тези майцепродавци вземат тлъсти хонорари от щатите и си клатят копитата без да полагат общественополезен труд. Призовавам всички българи, вярващи и невярващи да подкрепят нашата църква, защото тя е последната крепост срещу душманите на България.

    Коментиран от #52, #62

  • 46 Пънчев

    18 24 Отговор
    90%от българските висши духовници участват в ограбването и унижожаването на страната за лична изгода,същото което правят и политиците.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Йосиф

    16 30 Отговор

    До коментар #41 от "Матей":

    Ето, ти си едно реално произведение на БПЦ. Напълно объркан, битов християнин, влизащ в църквата за да запали някоя свещ "за всеки случай ". Виж си само терминологията : война, врагове, различия. А се молим на един и същ Бог, който е любов. Осакатиха ни и заслужават да си съберат расата и килимявките и да отидат на покаяние в някой сибирски манастир. На тяхно място да застанат младите момчета от Духовната семинария и да превърнат БПЦ в една независима от Русия, човеколюбива състрадателна и възпитаваща в християнски ценности активна църква. Напълно съм съгласен с формулировките в статията на г-н Хаджийски с едно изключение. Само това остава, Б. Борисов да се намеси в църковнитге дела, че са му малко другите грижи. Царят го направи по време на разкола и бетонира днешната ситуация. Осъзнава го, но това си е негов грях. Лично аз, от днес до момента в който видя, че БПЦ е и моя църква, ще работя за пълното и реформиране или разпад.
  • 49 Волф Никел

    5 6 Отговор

    До коментар #41 от "Матей":

    Хайде бе. Къде видя омерзение - по телевизията ли. Сигурно си гледала "Игра на тронове" по погрешка. Като пишеш нещо не прави другите на дебили.
  • 50 Batushka

    22 8 Отговор
    Глупави разсъждения на човек който ходи да пали свещ за всеки случай...православната църква е такава каквато е спазва догмата затова е църква а папата е еретик според тая догма....църквата не може да се променя ...а тоя скромен папа всъщност краде души с тия обиколки......ох ама аз бях сатанист....ужас...
  • 51 Нафърфорий

    42 10 Отговор
    Абе , народе малоумен !!! Абе ние православни християни ли сме или сме католици ? Аре стига тука спорове , тоя прокуденик от нашата църква и нашата вяра няма място изобщо тук по тая земя . И най-тъпото беше да ни го предавате по тв-то точно по време на Гергьовден !!!!!!!!
  • 52 ВЛАД

    11 12 Отговор

    До коментар #45 от "Иванов":

    Ами направи си частна армия. Къде се бъркаш в църквата. Нещо нищо не ти е ясно от християнството. Е, можеш да прескочиш до руския патриарх. Той има връзки с оръжейната индустрия и може да те въоръжи. Само не се бъркай там, където всичко ти е мъгла.

    Коментиран от #55

  • 53 Иванов

    16 7 Отговор
    Обръщам се към В. Хаджийски и му оговарям на въпроса- ако папата се е погледнал в някое огледо- ВИДЯЛ ГО Е!!!)
  • 54 Иванов

    16 6 Отговор
    Обръщам се към В. Хаджийски и му отговарям на въпроса- ако папата се е погледнал в някое огледо- ВИДЯЛ ГО Е!!!)
  • 55 Иванов

    25 4 Отговор

    До коментар #52 от "ВЛАД":

    Дадоха ви по 30 $ от отровено общество и големи специалисти се изписвате.))))
  • 56 Васил

    11 6 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Да бе. В БПЦ няма педофилия ? Я си помисли.
  • 57 Генерал

    14 28 Отговор
    Браво отдавна не бях чел толкова добре структурирана и вярна като теза статия. Поздравявам автора.
  • 58 реалист

    30 7 Отговор
    къде беше католическата църква 500 год.?????????????????

    Коментиран от #119

  • 59 Обикновен човек

    38 10 Отговор
    Харесва ли му или не на този драскач Българската православна църква си е наша църква опазила България през вековете. А тоя да не се прави на по голям католик от папата ,нека пита родителите си къде е кръстен и ако е кръстен в Рим да си обира парцалите към Италия!

    Коментиран от #63, #68

  • 60 558

    15 33 Отговор
    VIVA PAPA ! Разказа им играта на русофилските ни попове и техните верни слуги " набожните" московските тролове във "Факти". Четете руските СМИ и ще видите, че попадението е в 10-ката. Всички масови изяви на Папата забиваха пирони в ковчега на БПЦ. Нашите дървета в раса не посмяха да си покажат носовете на вън, за да не ги заплюят. Пълни некадърници.
  • 61 Uki

    16 7 Отговор
    Абе,къв е тоя" папата"?

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Uki

    6 2 Отговор

    До коментар #59 от "Обикновен човек":

    Много си прав брат!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Капитан България

    4 8 Отговор
    Абе тоо па папата от и той един папа... абе .. ше кара вара , кара вара абе нищо не стаа и от него
  • 66 Диамантената ръка

    10 15 Отговор
    Абе наште попове се поизложиха пак, ама нищо ново...
  • 67 jambazina

    21 4 Отговор
    Пропагандата на Ватикана е светлинни години пред тази на БПЦ, затова някви хора се възхищават на Франциск и Сие, и ги имат за водата ненапита, в сравнение с нашите попове, които също са мафиоти, ама на дребно в сравнение с ония.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Цветков

    37 7 Отговор
    Римският папа бил на посещение в София. Без съмнение той е една от най-влиятелните фигури на световната арена, духовен водач на около 1 млрд. души, които принадлежат към католическата църква. И това предопределя интереса и даже сензационността на всяка негова поява. Тъй като за мен от духовна гледна точка тази визита има нулева стойност, изразявам мнение само по политическата й страна. Очаквано "безкрайната любов" на папата се разпростря главно върху мигрантите. Програмата му включва дори знаково посещение в мигрантски център. Но същата тази "безкрайна любов" не стигна, за да спомене страдащите българи, тънещите в мизерия и безперспективност селища на най-бедната държава в ЕС. Не стигна и за изгубените поколения на прехода, не остана за унизените български пенсионери. Не посети дом за български сирачета или възрастни хора. Посвети се на мигрантите. Те са над всичко. Чрез папата говори статуквото на неолибералния глобализъм. Същото, което се опитва, въпреки нарастващата съпротива на народите, да подмени социо-културния код на Европа чрез безконтролна миграция от арабския свят и Африка. Не от хуманност, а за да има евтина работна ръка за глобалната капиталистическа класа. Нищо повече и нищо по-малко.
  • 70 Никой

    21 10 Отговор
    Аз викам това журналистче да го прибием с камъни
  • 71 third eye

    27 6 Отговор
    Така, посегнаха на държавата ни , преглътнахме го , посегнаха на доходите ни , посегнаха на ценностите ни , на семейството на изконните български традиции . Сега тоя палячо сатанист дойде да посегне и към душите ни ... ми който иска да си я продава обаче ако се наложи вдигам автомата в ръка и ще си браня България , семейството и българщината
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ванга

    21 6 Отговор
    След посещението на папата се започна с оплюването на православието!
  • 75 име

    23 5 Отговор
    скромен йезуит ? авторът мисли ли преди да пише или и той взе 33 сребърника и ....патриархът цитира каноните , но ханджиев е заслепен от парите.
  • 76 православен

    37 10 Отговор
    По-гадна статия не бях чел ! Тя е квинтесенция на цялата омраза,непоносимост,злъч и лицемерие на соросоидно-либералните кръгове,които следват завета на техния духовен баща -Бжежински с неговото знаменателно изказване:"след комунизма единственият ни враг е Православието". Но всъщност винаги е било така ! Истината по необходимост трябва да бъде гонена! Въпросният автор,ако беше роден във времето на Разпятието със сигурност щеше да вика заедно с народа: 'Премахни Го,разпни Го". Нещастни човече ! С братска християнска загриженост ти казвам: Не хули Патриарха,нито клира,нито "безпросветния" народ,а се покай и принеси дела,достойни за покаянието си.
  • 77 Кумчо Вълчо

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "я па тоя":

    Много точно ,съгласен съм с написаното от вас и само ще добавя ,че заради такива безродници сме на това положение , единия хули хилядолетна институция ,а другия брои колко папи ще го тупат по тъпата тиква.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 дедо от луната

    18 5 Отговор

    До коментар #16 от "660":

    латините ни мразят от времето на Балдуина Фландърски....прочетете Буров....лично той описва положението с римо-католическата църква
  • 81 katolik

    13 14 Отговор
    Българските католици от Чипровци организираха първото въстание срещу турското робство още през 1688 година.ЗАСРАМЕТЕ СЕ НЕВЕЖИ ГЛУПАЦИ!

    Коментиран от #89

  • 82 Българин

    13 10 Отговор

    До коментар #79 от "Никой":

    Православните скотове от висшия клир до един са ДС кадри и руски агенти и никога не могат да бъдат духовни водачи!
  • 83 кой

    11 6 Отговор
    с религията компромиси никакви точно ,конкретно и ясно го каза патр. неофит .ако беше тиквата ще се надупи
  • 84 пчела

    5 2 Отговор
    Николай е лява пчела.
  • 85 Blackthorn

    19 6 Отговор
    Василе, покай се навреме защото ще гниеш в ада! За твое сведение католическата църква се е отделила от истинната вяра през великата схизма (1054 година ако не греша). Тя не признава, че Светия Дух изхожда от Бог Отец, причастява само духовниците и още много други ереси. За това, което видях по телевизията от тъй наречената им Литургия е чиста пародия! Именно католическата църква е горила хора на клади през средновековието. Мога да продължа още много, но няма смисъл, и това стига. Не пиши за неща, които не разбираш!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Генерал

    21 6 Отговор
    Глупости на търкалета!'''1) Поканата за гостуването на папа Франциск в България НЕ идва от БПЦ, а от държавните власти.'''
    2) Светата ни църква не е евхаристийно общение със Светата Римска. Всъщност те се припознават като еретични, една друга. Решението на Св. Синод е канонично обосновано (т.е. каноните забраняват общото богослужение с инославни) и ще бъде прието от Св. Римска курия без обида.. Останалото е журналистическа интерпретация.

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ННС

    7 6 Отговор

    До коментар #81 от "katolik":

    Бегай па ти от тука бе сатанист , пали към ватиканчето
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Българин

    12 7 Отговор

    До коментар #87 от "Генерал":

    Смешно и когато дърти комунистически дебили, които цял живот са били яростни атеисти изведнъж се превръщат в също толкова яростни защитници на православната вяра и традиционни християнски ценности. Същите изроди дори не знаят как да се кръстят но винаги палят от най-скъпите свещи за успокоение на душата си.
  • 92 агент08

    16 7 Отговор
    Авторът е пълен еврогейски джендър!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Полк. Кирил Гундяев, патриарх московски

    5 4 Отговор
    Аз бях приет много по добре от задунайските крепостни. Вицепрезидентката ми падна в краката и ми целуваше чизмите, а вицето ми служеше за боксова круша. Всички български крепостници ме обичат!
  • 95 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Цитат":

    Скандалът „Офшорлийкс“ идва и към България
    Над 700 млн. евро са инвестирани анонимно в страната от фирми, регистрирани на Британските вирджински острови………….. Много повече инвестиции са дошли от Кипър, също офшорна зона – 2 173,7 млн.евро.
    Проста сметка 700 + 2 173,7 = 2873,7 млн. евро
    2873,7 млн.евро ~ 4,1 млд. долара.
  • 96 QQQ

    15 4 Отговор
    Верно ,много сте изостанали. В краденето,лицемерието ,лъжите,джендаризма.

    Дошъл да ВИ каже да запълните опразнена България с маймуни ,да станете членове на католическата педофилска секта.

    И “елита” начело с тиквата му се радва .

    Още къщи за гости ще има.

    Малки и жалки.
    Не винаги е било така но......
    Сезона на тиквите идва.
  • 97 Православен

    6 5 Отговор
    Защо разрешиха на папата да се моли в НАШИЯ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ?Как не го беше срам?Как може докато чете молитвите си иконата на Св.Богородица да е до него?
  • 98 КОЧА

    5 1 Отговор
    ТУК Е ПЬЛНО СЬС ЗАДРЬСТЕНИ ХОРА - ЕГОИСТИ И ЗАВИСНИЦИ ПОМИСЛЕТЕ КОЙ ПРЕЧИ НА НАРОДА ДА СЕ РАЗВИВА И ВЬРВИ НАПРЕД -- СПАСЕНИЕ НЯМА И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕТО .........................................................................................................
  • 99 koko

    5 3 Отговор
    Е как да не го е видял антихриста - нали се срещтна с него?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 само така

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "я па тоя":

    Напълно съм съгласен с теб а джендъра Василчо да промива мозъци у тях си
  • 102 Borislav Popov

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тръмп":

    И какво бе - сега католици ли ще ставаме ?!!
  • 103 Borislav Popov

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "660":

    И какви общи мероприятия да правят ? Секс с малолетни момчета ?
  • 104 Херувим

    17 11 Отговор
    Браво!! Имах малко скептично мнение към този сайт, но тази статия направо ме кара да го чувствам като сайт на демократично настроени журналисти. Браво, точно казано на място и право в целта. БПЦ отдавна не е църква, не е православна и няма общо с Исус Христос, с малки изключения /наколко свещеника/.ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА КОЙ КАК МОЖЕ ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА. ИМА ЦЯЛА СТРАНИЦА ЗА НАШАТА БПЦ В АПОКАЛИПСИСА....
  • 105 Густо Майна

    4 2 Отговор
    Видя го естествено. Нашият лумпен с ролекса.
  • 106 LEGIONARIVS

    8 4 Отговор
    Много знаят, но още повече не знаят. Преди турците да завземат константинопол православни свещеници от целия източен свят отиват при папата и го молят за помощ, за да не погубят христянството, а отговора на папата бил , че ще им помогне само ако се ОТКАЖАТ от Православната Христова вяра! Съответно отказват и турците завладяват цяла източна европа и почти средна, добре, че са били Поляците и краля им Собиески че щеше да е свършено с европа... Та не е случайно всичко, а тая смешна статия е ясно кой я е поръчал!
  • 107 Али Агджа

    5 1 Отговор
    Не можах да видя папатъ. Много аскер, много заптиета!
  • 108 666

    4 0 Отговор
    Господари на ефира - Разврат в църквата.нашата Църква Не различна.нема гейове нема обратни.не са като vatikana .Нашите те са str8 .намерете клипчето и го гледайте .ай наздраве
  • 109 Бесен

    8 4 Отговор
    Що за глупак може да изпише толкова плява - Хаджиев ли си къв си ти се изкара по-католик от папата бе! Аз съм меко казано нерелигиозен ама кво очакваш бе пич за БПЦ католическите простотии са ерес - точно както и ония мушмули смятат православните за еретици - тва че правят общи литургии в други вържави просто показва ква лицемерна паплач са и в тоя смисъл евала на БПЦ - с всичките им глупости това беше една повече от правилна позиция. А това че намесваш и "руските милиони" просто показва, че си жалък трол с платена позиция, а не писателстваш с принципи!
  • 110 ко каза ко

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Поп Богомил":

    В Словото Божие-Библията никъде не пише че църквата ще е посредник между човека и Бога, посредник е само сам Сина Божий, така че добре си правете сметка дали ще подражавате на една или др църква. Църквата е човешка измислица,която се е опитала ( и е успяла) да яхне вярващия човек и да го убеди че тя е посредника м/у него и Бога, и как няма да успее да го заблуди като през цялото средновековие е забранявала да се чете от миряните Божието Слово, изземвали са го и са го изгаряли,твърдели са че само те имат право да го тълкуват,ако някой възрази са го обявявали за еретик и хайде на кладата, но е е само това, богохулствали са директно като са лъжели хората че те могат да простят греховете им и че трябва да се почива в неделя, а не както е в словото-в събота. Възползвали са се от незнанието и страха на хората и са натрупали богатства от индулгенциите( за прощаване на грехове, забележете, че даже е имало и такива за бъдещи грехове!!!) Има ли все още мислещи хора??? май не останаха много. И сега е дошъл да мъмри най-бедния народ защо не пуска мигрантите, този с милярдите...много,ама много лицемерно, и има такива заспали които се връзват на захаросаните приказки, но има и такива които гледат не само какви ги говори,но и какви ги върши!!!
  • 111 Бaба Гyси

    2 1 Отговор
    Здpaвейте мили мъжлeнца, щe Ви изпaпкaм;)
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Антон

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "я па тоя":

    Ние сме православни християни! Папата да се занимава с католиците. На който не му изнася да отива и да става католик. Това тука е България и нашата църква е била единствената институция която по време на турското робство е служела в полза на българите! Хайде у лево с евротолерястките ви ценности, ватикански педофили, джендъри и чернилки. Това е България да го знаят!

    Коментиран от #115

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Локо

    5 1 Отговор
    Ми ако католическата европа ритне сите православни кой от къде е? Нещете папата и за два дена в българия ма щете да касирате католически пари от европата.
  • 117 Волтер

    1 2 Отговор
    Когато става въпрос за пари всички сме от една религия !!! Ха ! И папата се изложи като кифладжия с празни ръце да идва. Ако беше донесъл малко дарове на брадатите,да видим дали нямаше да отслужат литургия ;)
  • 118 ira

    8 2 Отговор
    Аз, която на 8 годишна възраст съм заведена от родителите си на площад Свети Петър в Рим, и съм била във френсно католическо училище, уважавам много папата. Но съм стъписана от мелодичните му думи, да отворим сърцата и вратите си за "разнообразието". Намирам това перфидно. Каза ни че трябва да променим населението и облика на България? И да не го смесваме с милосърдие, това не е честно просто.

    Коментиран от #127

  • 119 Румяна Костова

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "реалист":

    Ако я нямаше православната църква през турското робство, сега щяхте, господине, да пишете коментарите си на турски. Забравили сте кой и къде е учил българските деца да четат и пишат на родния си език.

    Коментиран от #120

  • 120 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #119 от "Румяна Костова":

    Руската измет като е наясно винаги прибягва до петстотин годишното турско робство. Но ако днес трябва да избираме между митрополит Николай и полковник гундяев от една страна и папата от друга, категорично избираме папата. Защото е човек а не ченге от службите.
  • 121 БПЦ

    3 1 Отговор
    Мурзилажа пак пощуря.
  • 122 Така е

    3 3 Отговор
    Абсолютно прав е авторът!!! За жалост.
  • 123 Чокумба

    0 1 Отговор
    Васко, ставай католик и бегай в Раковски.
  • 124 сливен

    1 1 Отговор
    хорхе берголио понастоящем го сьдят в международен сьд за трафик на деца!!! това няма да напише никои журналист! нали е светия отец
  • 125 Така е

    1 2 Отговор
    Браво Василе. Абсолютна истина.Изпокрили се по манастирите и лапат ли , лапат.
  • 126 ВНИМАНИЕ

    1 2 Отговор
    Още от сега трябва да се има предвид, че антихриста Николай има голямото желание да стане Патриарх. Още отсега трябва да се организира опозиция, която да не позволи на това изчадие на Сатаната Николай да стане Патриарх.
  • 127 Краля

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "ira":

    Проправя се пътя за Антихриста! Той е Маша и може би последния, за когото се говори в пророчествата.