Last news in Fakti

6 Май, 2019 18:27 4 371 117

Папата призова враждебна България да отвори сърцето си за мигрантите

  • папата-
  • папа франциск-
  • българия-
  • бедна-
  • враждебна-
  • мигрантите

Световните медии за визитата на папата в България

Папата призова враждебна България да отвори сърцето си за мигрантите - 1
Снимка: БГНЕС

Враждебност към бежанците и негативно отношение към Римокатолическата църква в държавата с най-задълбочаващата се демографска криза и най-ниския стандарт на живот в Европа. Това са акцентите в световните медии при отразяването на посещението на папа Франциск у нас, като някои от статиите са написани в сътрудничество с български журналисти.

Вчера папа Франциск пристигна у нас за двудневно посещение. Той призова България да не затваря сърцето си към мигрантите, които търсят подслон в Европа, за да избягат от войната и мизерията в страните си. "До всички българи, които са запознати с драмата на емиграцията, с цялото ми уважение ви призовавам да не затваряте очите, сърцата и дланите си - в унисон със своите традиции - до тези, които чукат на вратата ви", заяви той, предаде Епицентър.

"Ню Йорк Таймс" пише, че папата е отправил посланието си пред една от "най-враждебните към мигранти" нации на континента, поставяйки се в остра опозиция и с правителството, и с църквата. Те отбелязват, че папата за първи път отправя подобен призив в държава с толкова малък брой католици, която толкова ясно се разграничава от подобни позиции. Хладното посрещане от страна на БПЦ и самотната молитва на папата в катедралния храм "Св. Александър Невски" са водещи в статията на Ню Йорк Таймс. Вестникът помества и интервюта с граждани, които вчера са присъствали на площада, а част от тях изразяват несъгласието си с позицията му по въпросите за бежанците.

"Вашингтон пост" набляга на факта, че "център-дясната проевропейска управляваща коалиция" съдържа три националистически, антимиграционно настроени партии, които предвождат враждебните нагласи на населението. "Правителството призова Европейския съюз да затвори границите си за мигранти и прекъсна достъпа през границата си с Турция с ограда от бодлива тел", пишат от изданието.

Американската медия Ей Би Си също отбеляза призива на папата и коментира задълбочаващата се демографска криза в страната. "Държавата губи населението си по-бързо от всяка друга нация според доклади на Обединените нации. Настоящият брой жители е 7 милиона, но се очаква да спадне на 5,4 млн. до 2050 г. и до 3,9 млн. до края на века", коментират от изданието. Радио "Свободна Европа" посочва, че папата е бил приет "студено" в страната ни и че отношението към Римокатолическата църква у нас е по-скоро негативно.

"Папа Франциск се опита да преодолее напрежението между православния и римокатолическия клонове на християнството, включително и с историческата си среща през февруари 2016 г. с патриарх Кирил, главата на Руската православна църква, в Куба. Въпреки това Светия синод на Българската православна църква отказа всякаква възможност да се помоли заедно с папата", пишат те.

"Дойче веле" също отбеляза посещението на папата у нас с подобен акцент. Те съобщават, че папа Франциск е призовал българите да отворят сърцата и домовете си към "добронамерените мигранти" и да осъзнаят, че бягат от война и бедност, за "да намерят нови възможности или поне безопасност".
"Вашата земя винаги е била мостът между Изтока и Запада", цитират го те, допълвайки, че намеква за бежанската криза, в която милиони хора бягат от война в Близкия изток и северноафриканските държави, за да потърсят подслон в Европа.

Евронюз акцентира върху призива на папа Франциск България и българите да отворят сърцата си към бежанците. Телевизията разказва и за днешното му посещение в бежанския център във "Враждебна". Британското издание Daily Mail отбелязва - "папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз". Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата. Франциск неведнъж е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално задължение. Той призовава правителствата да строят мостове, а не стени и да правят всичко възможно, за да посрещнат и интегрират прокудените от военните конфликти и бедността.

В този дух - британското издание напомня, че апостолическото пътуване се случва само три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се очаква националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен възход. В статията се обръща внимание и на Българската православна църква. Споменава се пренебрегвания от страна на патриаршията официален диалог между православната и католическата църква. Както и отказът от присъствие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 г. Daily Mail добавя още, че Светият синод е заявил своето нежелание да участва в съвместни служения и молитви с папата.

"Край на разделението" - така BBC определя посещението на Папа Франциск в България и Северна Македония. Според британската обществена телевизия визитата e явен знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата между Изтока и Запада. Водещите италиански издания също определят апостолическото пътуване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че само преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на папата

    5 96 Отговор
    Светът е за двама.

    Коментиран от #5, #61

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Теодор

    149 3 Отговор
    Вчера бяха тържества,пищности и приказна доброта-днес вече да минем напряко за какво имаме тази важна визита.Пропагандата от платени медии започва!!И ще използват децата и религията отново за да пробутат интересите си.Няма да се даваме,отваряйте очите си и не им вярвайте,българи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А стига бе

    139 3 Отговор
    Е тука вече тоя Папа сьвсем го намоазих...-като иска да си отваря той сьрцето за емигрантите-да ги прибира всичките вьв Ватикана--и без това са БезБожно богати тези сатанисти....-зе могат да си ги хранят
  • 9 Главата не е за украса

    114 5 Отговор
    Хъммм - Публикувано във факти.бг: "До всички българи, които са запознати с драмата на емиграцията, с цялото ми уважение ви призовавам да не затваряте очите, сърцата и дланите си - в унисон със своите традиции - до тези, които чукат на вратата ви"...
    Тиквуне, за това ли покани тоя католик, да ни убеждава, как тия бо.клу.ци. трябва да ги приеме на наша територия, нали, Тиквуне???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зара

    132 5 Отговор
    Изгонихте народа ни, съсипахте съдбите и разделихте стотици семейства, а сега за пари ще ни продадете отново и ще ни напълните с всякаква паплач.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зара

    44 3 Отговор
    Димитър Недков онзи ден пусна статия в стандарт с истинската причина за визитата. Четете тук - Полумесецът – ключът за шифъра на папската визита https://www.standartnews.com/mneniya-analizi/polumesetst-klyucht-za-shifra-na-papskata-vizita-391254.html?fbclid=IwAR1V2fUVSZd6LMEMBBsihYZF0aMGGqlbAvQxHcPMXZCMHgu4qCD-82RzX4Y
  • 15 къде е Али Агджа

    73 4 Отговор
    Ясно защо е дошъл мискининът и защо го е поканил другия мискинин.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Истината съм аз

    84 3 Отговор
    Егати наглите боклуци ...и папата и всичката продажна сган да си хващат пътя..алчни измислени цървули затова в германия всяка година над 100 000 се отказват от католицизма да си ги приеме във ватикана а най добре да ходи в африка при себеподобните му
  • 18 Ими гранде

    19 20 Отговор
    Ний отдавна сме тука и много платени мастии имате бре бугари за пари задниците ще си продавате.

    Коментиран от #24

  • 19 Истината съм аз

    75 2 Отговор
    Тея с милиардите тръгнали от нашия хляб да крадът...не ми харесва русия ама май по добре от тея американци дето ни затриват като народ
  • 20 Петър Волгин

    1 28 Отговор
    Папата живял преди това в България, Йонан 23ти, умира от рак. Но е обявен за светец. Мумифициран е като Ленин. Някои разсъждават, че комунизмът е зло, както и щастието на земята. Че това е замяна на вечното със земното нетрайното. Ами да обявим богатите за дяволи, тогава, или те са аскети? Ами самарянството? Исус не казва ли, че не може да казваш ГОСПОДИ ГОСПОДИ, а да пренебрегваш нуждите на братятя си. БЛИЖНИЯТ! Ближният, е твоят сънародник, твоят колега, те з с които споделяте права и закони, споделяте физическа и духовна територия. Не казва ли Исус:"това което го правите на бедните, нуждаещите се, на мен го правите"

    Коментиран от #97

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Клюкар

    35 0 Отговор
    Да го каже на САЛВИНИ това.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бугарин

    22 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ими гранде":

    Не ние,мастиите си ги продават.
  • 25 Антон

    71 2 Отговор
    Супер! Тъкмо са разбрали какво е мнението на народа. Ние сме православни християни и слабо ме интересува някакъв католически поп. Да си отглеждат чернилки и да не ни занимават. Притесняват ме две неща. Широката медийма кампания по посрещането на този и аналогията с еуфорията при идванетоцна макрон. франсето го видяхте как поряза българския транспортен бранш. Дали няма католика да ни напълни с тъмни елеменри. Второто нещо е евентуална някогашна оставка на борисов, и в желанието си за власт да спретнат някой бежански наплив. После намлянския ще се полаже по тв-то и ще каже, аз като бях нямаше бежанци, ето няма ме и видяхте какво става.

    Коментиран от #27

  • 26 blubber

    21 21 Отговор
    То България бъдеще няма, така че и с мъймуни да е напълнят се си е тая. Остонаха само крадливите продажници по високите етажи на властта и една шепа уморени хорица, които сляпо се надяват да се промени нещо.
  • 27 blubber

    21 1 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Много логичен коментар.
  • 28 Българин

    7 63 Отговор
    Заглавието е достойна за N°1 в руската хибридна война срещу България. Браво факти, показахте, че сте слуги на Москва.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 незнайко

    60 1 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Папата призова враждебна България да отвори сърцето си за мигрантите ) ВАТИКАНА КОЛКО МИГРАНТИ Е ПРИБРАЛА ??? ТОВА Е ПОРЕДНАТА НАГЛОСТ !!!
  • 31 Обикновен човек

    54 4 Отговор
    Той дойде усра се на българска земя и чак и акъл дава говедото рими католическо той ли ще дава мнение за нашета държава кои е този НЕДОКЛАТЕН рими католик.И,този ли смърдел ще дава мнение за нашата държава?








    На

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    6 48 Отговор

    До коментар #31 от "Обикновен човек":

    Русофила трудно може да е човек.

    Коментиран от #35, #68, #87

  • 34 Batushka

    18 8 Отговор
    Един милион афгана и ще възкръсне милата ни родина!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ако ти стиска

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Еl comandante":

    Веднага среща и те довършвам

    Коментиран от #41, #44, #54, #57

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Близ Близ

    31 2 Отговор
    Най сетне умни коментари, но не може и без дежурното : Путин е виновен и руски слуги
    2 ма , 3 ма идиота само тая плоча пускат!
    Тук някои умни хора говорят какво искат да натресат на измореният ни народ ,
    ама он си знае - подлоги , Путин е виновен!
    И за днешната буря - пак той и подлогите нали ?
    Хайде копирай го и направо на следващата статия за каквото и да се отнася - Путин е виновен !
  • 40 ОПААААААААА КАЗА ЛИ СИ

    22 0 Отговор
    ГО НАЙ НАКРАЯ......
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Batushka

    3 14 Отговор
    И на всеки афган по една българка веднага той си знай човека по натам Ко ша я прай.....да видят коврите кон боб яде ли....
  • 43 папираха ни !

    50 0 Отговор
    То от ден първи на посещението ви казвам, че това е една от най-важните причини да е тук да ни пропагандира да се отваряме за имигрантите обаче ми е много интересно, защо са му тези фанатизирани мисюлмански примати, които съставляват 99,99% от от нашествениците !?!? Какво смята, че ще ги покръсти ли, ще ги промени ли, какво !? Недоумявам и друго, защо 3 дена правителството буквално ни бомбардира с този папа ? Каква сделка е сключил ББ и защо ? За истнските причини за посещението се разбира от чуждите медии тук нашите ни поднасят една блага боза претоплена и вкисната лично от премиера !
  • 44 КОНТРА

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ако ти стиска":

    ПЪРВО ТРЯА ДА МИНИШ ПРЕЗ МЕНЕ И АКУ ИЗСЪРЖИШ НА МЕЧА ЦЕЛУВКА ОТИВАЙ АКУ ЩЕШ И ПРИ ПЪТИН
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЗАЩО ДА СИ ОТВАРЯМЕ СЪРЦАТА И ВРАТИТЕ

    55 2 Отговор
    НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ ВЗРИВЯВЯТ НЯКАКВИ ФАНАТИЦИ .НЕ ИСКАМЕ ДА ИЗНАСИЛВАТ ЖЕНИТЕ НИ.ДА ОТИВАТ ПРИ МЕРКЕЛ И ПАПАТА.НИТО СМЕ ГИ КАНИЛИ НИТО СМЕ ГИ ИСКАЛИ. ПАПАТА ДА ПИТА РОДИТЕЛИТЕ НА МНОГОТО ИЗНАСИЛЕНИ МОМИЧЕТА В ГЕРМАНИЯ МОЖЕ ТЕ ДА ГИ ИСКАТ.ТОВА ЧЕ СМЕ НАЙ- БЕДНИ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СМЕ И ТОЛКОВА ГЛУПАВИ КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ДИКТУВАТ .А АНГЛИЧАНИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ КАШАТА КОЯТО СИ ЗАБАРКАХА И ДА НЕ НЕ НИ УЧАТ.
  • 47 Гервасий Босия

    29 0 Отговор
    Папата да си отвори задните части, време е за вечерната клизма!
  • 48 Коко

    41 0 Отговор
    Папата да си ги вземе всички емигранти в ватикана тук не ни ТРЯБВАТ.За това ли дойде???ДА БРАНИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПЯПАТА И НЕГОВИТЕ ЕМИГРАНТИ.
  • 49 Бачо Киро

    48 0 Отговор
    Папата да забере всичкото циганин и да си ги води дома.
  • 50 Електрошок

    49 0 Отговор
    Отваряйки сърцата си за мигрантите,затваряме сърцата си за нашите деца и внуци!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 kick

    28 0 Отговор
    Тоя манаф за тва ли идва!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Куранди

    29 0 Отговор
    Ми защо ,не си ги вземи тия мигранти във Ватикана?
  • 56 ЖКъде са жълтите тикви

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Еl comandante":

    Нали ти се вихриш в сайта и се правиш бабаит.Мислиш че ме е страх ,аз съм се върнал от смърта и такива сюргюни като вас няма как да ме плашат .Щом си толкова куражлия ела ти в Пловдив и ще те наеба пред второ районно.

    Коментиран от #58, #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бъди спокоен

    0 4 Отговор
    ..........и продължавай
  • 65 Петър Волгин

    30 1 Отговор
    Папата е малоумно роботче, като Бойко и Цветанов, с дистанционно в ЦРУ.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ти да видиш знаех си аз

    25 1 Отговор
    Ей, тоя може ни накара, православни християни да възкликнем: Аллах Акбар. С две-три такива свои идеи-проникновения. Добре че, "Хемус" е докъдето я остави Бай Тошо, че щеше и в Белене да допълзи. ГоУем е измекяр, гледа да ни го "отпере" откъм вяра, да се чувстваме виновни! Ай сиктир. Щото за мене Ватиканът е перфектният "Дом за нашите деца". Харманли ряпа да яде. Скромен но изискан, затворен комплекс, с армия, финанси, видеонаблюдение, хамам, в сърцето на Европа. Какво му трябва на бедният, пощръклял от тестостерон 19годишен мигрант, ако не един нежен папски унции?
  • 70 Ясно е, че

    3 20 Отговор
    И Господ в лицето на светия старец, наместник на свети Петър на земята не може да помогне на обитателите на кочинката...

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Няма как народ приел християнството

    2 10 Отговор
    Насила под угрозата на меча да разбере такъв който го е приел със сърцето доброволно.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Буам ти го аз

    4 2 Отговор

    До коментар #71 от "Еl comandante":

    И всеки път от раз защото си мазен и плешив пе.....раЗзззз хахахс

    Коментиран от #78, #85

  • 76 Електрошок

    20 2 Отговор
    Хаааа!Този задмина по наглост руския патриарх!
  • 77 Госあ

    2 33 Отговор
    Трябва най накрая да се приеме закон за бежанците и техният статут,за да не се спекулира и плашат хората. Разбира се, че трябва да отворим вратата си за бежанци от военни конфликти. Ако искаме да бъдем цивилизовани европейци. Подчертавам бежанци от военни конфликти. А тези които не искат да го спазват-аут. Просто и ясно.

    Коментиран от #83, #93

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ачо

    36 1 Отговор
    Първо тези които опоскаха Африка Азия Южна Америка да приемат "бежанците"!
  • 80 Мръсна краварска сган

    37 0 Отговор
    Ню Йорк Таймс и Вашингтон пост отново ни плюят,тия американски псета що не си гледат кочината,а тръгнали България злобно да коментират
  • 81 Електрошок

    15 0 Отговор
    Тези дни е хубаво да се прочете книгата "Свещенният вертеп".Няма да скучаете!
  • 82 Диамантената ръка

    15 3 Отговор
    Няма враждебност към бежанците, а към нелегалните имигранти. Към католицизма също няма враждебност, тъй като и те са християни, но ние все пак сме православни. А некви вестници кво били и с каква цел написали не е важно.
  • 83 Електрошок

    7 0 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    В твойте съвети всичко е просто и ясно.Не е лошо да ги умножаваш с коефициент на младостта и липсата на опит, примерно 0,5-0,6:)
  • 84 антиджендар

    30 1 Отговор
    Ето го ключа от бараката ! Затова е дошъл папата ! Да ни увещава да приемаме бежанци и да приемеме и даже отвратителната истамбулска конвенция с извратенатаджендаридеология !
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Обикновен човек

    12 3 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Може би ти харесва да си католик и всеки ден да се дупиш на килимчето и да прославяш Христос В мойте вени тече българска кръв. Аз гледам реално на всяко едно събитие в света и ако ти нямаш акъл да разбереш това не е мой проблем. А твой много сериозен.Какво значи русофил???? Какво означава кой какъв е.??? В момента в света има три велики политика:Ердоган Путин Тръмп те въртят света а твойто мнение е без значение прошляк незначителен.!?
  • 88 jambazina

    26 0 Отговор
    Ония дето от векове дърмичкат Близкия Изток и Африка, да си прибират бежанците. Ние не сме крали от там природни богатства и роби, така че много моля.
  • 89 Самотният конник

    9 3 Отговор
    Тия опустели села ще дойде ден ще ги загубим. Жалко за тоя народ

    Коментиран от #91, #94

  • 90 ело

    26 0 Отговор
    Къде беше тоя идиот когато " демократичния и цивилизования Запад " разрушаваха държави убиваха хиляди невини хора когато грабеха богатствата на тези страни къде беше тоя идиот дошъл да ни казва къкво да правим .Вие докарахте света до това положение и искате ние да платят за вас както винаги..
  • 91 Цецо

    22 0 Отговор

    До коментар #89 от "Самотният конник":

    И какво предлагаш,да ги заселим с иракчани!!!! Американците като хиени оглозгаха тези държави и сега искат от нас и ЕС да храним тези народи
  • 92 Да внимават в картинката!!!!

    17 0 Отговор
    Не бяха ли “тези” същите, които ни ДОВЛЕКОХА 2-рата вълна цигани по НАШИТЕ ЗЕМИ, по времето на тяхната смешна Римска империйка!!!
    1-вата вълна цигани я довлече оня “хубосник” сина на Филип македонския, по времето на неговата смешна империрийка!!!
    3-тата вълна цигани я довлекоха османските ОРДИ с тяхната смешна империйка!!!
    Сега ни пропагандират за 4-та вълна цигани, по времето на поредната смешна империйка, наречена ЕС!!!
    Ако ни кроите отново “това” МРАКобесие да ни докарвате още цигани, внимавайте в картинката!!!!!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тъпо копеле!!!

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Самотният конник":

    Прави Българчета, да се напълнят селата!!!
  • 95 Източен Ортодоксален Сьюз ! I Y l БГ

    17 0 Отговор
    Сьгласни бре папе.Само речи на Трьмпо сьщата реч,па като дойдат в БГ на самолет и по най-бьрзия начин в САЩ или Западна Европа. Може Изтокьт да остане беден,но с истински хора,вие се кланяйте на човек дето се е оженил за 6 годишна и обрьщайте бузите,а папата да продьлжава да мие и целува краката на аллахакбаровците!
  • 96 Иванов

    19 0 Отговор
    Този папа е типичен йезуит и соросоид. Жалко, че има психясали зомбита дето му вярват. Ние с нашите си цигани не можем да се разберем да спрат с престъпленията и простотията циганска, той ни подмамва да приемем ислямистки главорези.)
  • 97 кои е беден и нуждавщ се бе помияр

    26 0 Отговор

    До коментар #20 от "Петър Волгин":

    че тия имигранти или бежанци със белези от барут по ръцете идват тук с по десет двайсет хил. долара в джоба бе. Аз работя тук от години и толкова пари на куп не съм виждал. Кажи ми сега кои е беден и нуждаещ се? Тея помияри когато убиваха християни в Сирия и бутаха християнски реликви в Палмира, къде беше папата, защо не отиде там да говори за мир????

    Коментиран от #110

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Лален

    13 0 Отговор
    Благодаря искренно на БПЦ, че не отидоха при Папето
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Реалист родолюбец

    19 0 Отговор
    Тези мигранти продължат да прииждат и ние ги посрещаме с отворени ръце, скоро те ще променят и етническия, и религиозния облик на Европа. Тогава този свети пастир ще остане без стадо, което да напътства.

    Коментиран от #106

  • 103 Хайл

    18 0 Отговор
    На светия празник Гергьовден тоя урод има наглоста да казва какво да правим....изритайте болкука,да си върви на ...ще стигне далеко.проклет сатанист
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 От дивия северозапад

    19 0 Отговор
    Абе то и на цар Калоян тогава папата се опитал да прокара кръстоносците ама май друго се получи.Бой по крътуните и после всичките те уважават.
  • 106 Нортер

    8 0 Отговор

    До коментар #102 от "Реалист родолюбец":

    Папата не разбира от добро и зло. Да вземе да каже Африканска и другите да си идат обратно, да не ПРЕЛЮБОДЕЙСТВУЕАТ като не правят повече от едно дете, а са се превърнали в животни от хилядолетия повечето.Смесването на раси и народи масово всява дисхармония в света. И ще завърши апокалипсис някой ден а Ватикана няма да го има след него ако така сеят хаос в космоса. Такъв е Закона на хармонията. Не може да избиваш европеистика раса и да населеалш черни и табели и да остане природата безмълвна. Те бяха създадени за онези земи, да живеят умерено, но подлушахаСет и се размножиха като животни без да им пука, че създават планетарни проблеми. Един ден може да завърши като маите, шумерите и други... тоест почти до пълно ликвидиране заради греховете им. Папата да си ги време в дома си като иска. Но, който защитава грешници сам е грешен.... Относно Исус, Петър и Павел не са идоли за преклонение, нито Маркс, Енгелс и други. Всеки от тези хора е вършил и грехове и добрини и не бива да се идологизира.
  • 107 Саудитска арабия колко талибани прие?

    11 0 Отговор
    Израйл толко бежанци прие?канада колко талибани прие?астралия?нова зеландия?япония?китай?индия?филипинине?мексико?бразилия?испания?що те не земат талибаните ?могат да приютят цел контитент численост
  • 108 Папии метни милион евро

    2 1 Отговор
    Да ти видим отвореното сърце ама искам кеш в торбичка да са пачките
  • 109 Петър Волгин

    9 0 Отговор
    Тереза Мей знае плановете на САЩ, и иска вън от бъдеща ислямска ЕС
  • 110 Петър Волгин

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "кои е беден и нуждавщ се бе помияр":

    Точно обратното пиша. Но не сте чели Библията. Ближният не е всеки, а е този който ти помага, който споделя твоите несгоди, закони и религия. Православието казва, че няма нужда от добър живот. ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ПИСАХ, ЗА БОЛНИТЕ И БЕДНИТЕ
  • 111 Ачо

    6 0 Отговор
    А какво прави за мигрантите тоя обграден с педофили дърт пергиш? Кой си ти да поучаваш, изкукал дъртако? Само на Боко тиквоча може да даваш съвети, в нормална държава няма да ти дадат да стъпиш. Гледай си педофилските скандали и да не те опъне някой извратен, разгонен ватикански пръч.
  • 112 целувачът

    3 0 Отговор
    на негри да си прибере който иска при себе си
  • 113 pompev

    5 0 Отговор
    жените да си отварят краката,а мъжете портфейлите,чухте ли е? скрънзи xaxaxa
  • 114 А,де ...

    1 0 Отговор
    Ний сърцата си, той Ватикана.
  • 115 Палавник от южна добруджа

    0 0 Отговор
    Добре дошли!
    Заповядайте, чувствайте се като у дома си!
    България ще ви слугува!
    Нейният лъв няма нищо против гости, независимо дали са канени или неканени!
    България е феноменална, универсална и като ледена кралица ще ви направи принцове, а господарят ви ''цар'' ако сте достойни и ако слушате, нямате си на представа за какво става въпрос, но истинско щастие е гарантирано!
  • 116 Истинска истина

    0 0 Отговор
    Ако се иска истинска мода и т. н., слушайте ''някой лъв'' той може да "'подарява'' идеи за някои, а за други да иска неща в замяна!
    Въпреки всичко, всички неща могат да бъдат компенсирани и фактизирани.
    Няма нужда да се вършат глупости, а само полезни неща!
    Земното кълбо е твърде голямо за да побере всичко, което е редно да го има, щом като е създадено!
  • 117 Лека нощ деца, че наближава 2 през ноща

    0 0 Отговор
    Любовта е бижу, а омразата е боклук!