3 Юни, 2019 09:20 20 501 29

Цветанов става знаменосец в четата на Марешки

  • цветанов-
  • веселин маринов-
  • марешки-
  • чета-
  • знаменосец-
  • борисов

Веселин Маринов вече е дисидент. Може да съди Борисов за уронване на престижа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И каква стана тя - излезе, че големите губещи на Евроизборите са Цветан Цветанов и Веселин Маринов. Всички останали могат да отчетат някакъв напредък.

ГЕРБ изгубиха 100 хиляди гласа, но биха БСП с 6%. БСП загуби с 6%, но пък има напредък с местата в Брюксел.

В ДПС бодряшки отчетоха, че са занулили клонинга на Местан. ВМРО разцъфтя върху ангелските крила на Джамбазки и пое към Брюксел с калашника на Слабаков.

Демократична България беше обявена дори от Червен Кольо за "големия победител" в Евроизборите. Даже "Воля"-та на Марешки показа растеж, нищо, че не успя да прати някоя аптекарка в Брюксел - та нали на предните евроизбори нямаше нито един глас.

Къде сгреши Цветанов? Факт е, че направи каквото можа, за да си заслужи политическата екзекуция. Въпреки това до последно Борисов се колебаеше какво да прави с него на фона на подкрепата от симпатизантите му, достигнала буквално до истерия. Гербаджиите бяха простили на Цветанов за апартамента в псалмовия блок. Нещо повече - смятаха и още смятат, че заслужава десет такива. Онова, което обърна каруцата му за Жеравна се оказа нахалното "мене няма кой да ме накаже". Това Борисов не можа да преглътне. И го низвергна публично и унизително, стигайки дотам, че ролята му в партията била силно преувеличена. А предложението му към Цветанов да остане на работа в партията, без право на публични изяви, беше последната плесница.

Покрай Цецо го отнесе и Весо. Защо? Защото Борисов прекрасно знае, че хората, обичащи да вземат за мезе народния бард, са много и вкарването на Маринов в контекста на Цветановата екзекуция ще срещне одобрение. Така и стана. Майтапите с клетия певец не стихват. Някои не на шега предлагат Маринов да съди премиера за уронване на престижа. На майтап или не, Веселин Маринов се превърна в творец-дисидент, недолюбван от властта. В други времена народът щеше да слуша тайно песните му, а той да дава интервюта, громящи режима у нас, пред българската секция на ВВС-Лондон. Но реалността е друга, а по ирония на съдбата "Апартаментгейт" с главната роля на любимият му Цветанов тръгна от българската секция на "Свободна Европа".

Кажете, че онзи отгоре не е гениален режисьор. Интересно как ще се отрази на кариерата на Маринов безмилостният критичен анализ на премиера.

Много се изговори и изписа за посланията по време на предизборната кампания. В парадоксално общество като нашето "послания", които биха стъписали здравия разум навсякъде по света, тук бяха приемани с одобрение и явно се оказаха печеливши. Да се насладим на някои от тях:

"Ше зема един чук и ше ги разбия тия тераси" - така премиерът сне от плещите си всякаква вина за скандалите с луксозните апартаменти и необятните балкони на властта.

"Само глупаците пушат". Тук премиерът показа загриженост за здравето на трудещите се, които са му необходими за довършване на магистрала Хемус.

"Седайте и обедвайте" беше насочено към същите, след като им метна пакет агнешко на обекта.

"Сега мене ше ме слушате, нема само да ме питате глупости". Това беше насочено към водещия на НОВА Виктор Николаев, който явно е осъден да се подлага на всякакви унижения на работното си място. Говори се, че вечерта след предаването водещият отишъл да му леят куршум.

"Тези злобни женици", насочено към Нинова и Йончева също ще остане в съкровищницата с непреходни мисли от новата ни история.

Накрая Борисов пусна снимка с внучето си и в общи линии обезсмисли месечната кампания на опонентите си, предизвиквайки извънреден конгрес на Столетницата.

Сидеров и неговата "Атака" видимо влязоха без ентусиазъм в кампанията и резултатът им не буди никаква изненада. Разочарование вероятно изпитва Валери Симеонов, който вложи доста повече пот и реч в кампанията, но накрая получи същото нищо.

ВМРО и Воля се държаха като опозиционни партии. ВМРО на Брюксел, а Воля - на ГЕРБ. Цялата кампания на Марешки мина под мотото "Да спрем грабежа". Изумително послание от човек, крепящ всеотдайно властта при всеки опит за разклащане на устоите ѝ. За да бъде лудницата пълна, след изборите Марешки обяви, че започва партизанска война.

Защо пък да не вземе Цветанов за знаменосец на четата...


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неспециалист

    127 3 Отговор
    Големият губещ през последните 30г. са етническите българи подложени на хибриден геноцид. Под прикритието на т.нар. "медии".
  • 2 Моето Мнение

    67 4 Отговор
    Българите обичат популузма и бай Ганьовските изцепки, не зависимо от кой са! 65% не гласуваха какво им пука че някой се гуши незаконно.

    Коментиран от #3

  • 3 Твоето мнение е

    49 4 Отговор

    До коментар #2 от "Моето Мнение":

    че има значение кой се "гуши" - дали герб или бесепе.

    Докато не се смени системата от гласуване няма файда за нормалните българи. Негласуващите.

    Коментиран от #13

  • 4 Марешки

    14 2 Отговор
    Ако го вземеш този джендър! Ще докажеш доста минуси около теб!!!
  • 5 предложение

    28 21 Отговор
    Цвъки може да се кандидатира и за председател на БСП. Това са две сродни партии, с общо минало и еднакъв стил на управление.

    Коментиран от #10, #25

  • 6 brendi

    55 2 Отговор
    Всичко се върти около кражбите!
    Отдавна е известна приказката, че българина е против рушвета, само когато не може да получава такъв!
    Обратът трябва да започне от възпитанието и образованието на подрастващите. Да бъдат възпитавани, че не трябва да се краде, убива.....и защо не трябва! Що е грях. Що е смъртен грях. Какви са отговорностите ни. Какво е "Върховенство на Закона".
    Какво е "Общество" и как то функционира, и други такива.

    Коментиран от #7

  • 7 Говориш

    34 5 Отговор

    До коментар #6 от "brendi":

    За Етика! При тези свине такова нещо няма! Оставка!!!!!!
  • 8 Мордекай

    9 17 Отговор
    Бля , бля , бля , нищо не казваща драсканица правеща преразказ на вече случили се неща , изкривени под призмата на драскащия.То когато няма за какво да се пише и почват едни ей такива глупости , върти се едно и също с месеци , немойковци.
  • 9 Зевзека

    23 2 Отговор
    На Цецо Цветанов новият прякор му е Цецо Харакирито..........
  • 10 без значение

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "предложение":

    Те всички са от едно котило, така че могат да си се менкат, както си искат

    Коментиран от #11

  • 11 Политически

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "без значение":

    Проститутки!
  • 12 Uno

    14 1 Отговор
    Брилянтно написано!
    Това сме ние, да.
    Тежко ни...
  • 13 Моето Мнение

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Твоето мнение е":

    че системата никога няма да се смени в България! Това е Бг. Демокрацията, трябваше вече да сте го разбрали.

    Коментиран от #18

  • 14 Зайко Байко многознайко

    30 1 Отговор
    Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 15 Бат Вал

    26 0 Отговор
    Малоумници, заслужавал десет апартамента... Тия хора могат ли изобщо да проумеят какво се случва благодарение на този престъпник? Само кръгъл идиот може да разсъждава така, и пи всичко личи, че такива не липсват!
  • 16 поспаланко

    9 8 Отговор
    Какъвто и да е Цветанов той крепеше структурите на герб по местаа БОЙКАТА беше като Мао Дзе Дун само портрет и надуваше БУЗИТЕ
  • 17 Кибик

    10 2 Отговор
    Йончева и Корнелия събориха Цецо! Достатъчна победа на демократичната оПщност!
  • 18 Трябваше отдавна да сте го разбрали

    20 1 Отговор

    До коментар #13 от "Моето Мнение":

    То поначало т.нар. ти "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.
    Гражданските права трябва
    да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.
  • 19 що така бе

    5 1 Отговор
    що им се подигравате бе. авторът е прав. лика прилика са си все за едни и същи СКЪПОценности говорят. войвода и байрактар - ако съберат всяка тяхна дума ще попивам.
  • 20 Хаджидимово

    4 1 Отговор
    Цветанов ще бъде ликвидиран.
  • 21 БЪЛГАРИЯ Е КОЧИНАТА на ЕС !

    4 0 Отговор
    Погледни я и кажи че такава я обичаш ! И затова гласуваш. Разбира ли тогаз, свиня от кладенчова вода ?
  • 22 Bulba

    4 0 Отговор
    А може и на ВМРО. Не може ,,воеводи"без знаменосец!
  • 23 Матей

    2 1 Отговор
    Цецо замалко да провали ГЕРБ на изборите.БСП НЕ ИЗПОЛЗВА този прекрасен коз както трябва,гейтовете са си гейтове,е,и?Народа кво го топли,само омерзението нарасна.След 30 годишна одисея и влачене от криза в криза,не можеш да спечелиш избори със заобикалки.Враговете на народа трябва да бъдат посочени,виновниците за националната катастрофа и геноцида.Но как да бъдат радикални,като ръководството на БСП е от същото котило,системата ги устройва,преди 30г дори не са мечтали за сегашното си охолство на червена буржоазия.А цецо няма да остави това така,ще се амбицира,няма къде да ходи и май ще се опита да направи това, което знае--ГЕРБ-2.
  • 24 минаващ

    2 0 Отговор
    Всичко е парлама. В името на местните, а след това и на парламентарните избори. Реално няма никакви търкания. Всичко е за пред раята, тактиката е добре избрана и ще го докажат резултатите от изборите.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Срам срам

    5 0 Отговор
    Жалко човекоподобно. Подобни-Каракачанов,Симеонов,,Касабов ,Слабаков вижте им физиономиите грозни смешни и несериозни жалки гласувайте с разум не със завист и омраза изберете безпартийно изберете кадърни и преставителни хора а не фалшиви шоумени драматурзи
  • 28 Нерегистриран

    1 0 Отговор
    Днес е голям празник на мюсюлманите. Да им честити Рамазан Байрам. Всички да са живи и здрави и много щастливи, включа и доктор Ахмед Доган. Весели празници, братя мюсюлмани.
  • 29 ДОКО

    2 0 Отговор
    ДВАМАТА ЦВИЧКО И МАРЕШКИ ЩЕ СПРЕТНАТ ДАЛАВЕРКА..ОПИ