Last news in Fakti

1 Юли, 2019 12:02 2 102 79

Команден пункт за управление

  • александър урумов

Хората са важни за Бог

Команден пункт за управление - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара

ще съградя Моята църква; и портите на ада няма

да ѝ надделеят. Ще ти дам ключовете на

небесното царство; и каквото вържеш на земята,

ще бъде вързано на небесата, а каквото

развържеш на земята, ще бъде развързано на

небесата.

Матей 16:18-19

Това е основополагащо изявление на Иисус

Христос!

Има няколко ключови момента в него:

1. Христос отговаря на Петър – „и аз ти казвам“ – защото току-що Петър го е нарекъл „Месия, Син на

Живия Бог“.

Другите ученици знаят какво хората говорят за Иисус, но само Петър има откровение от Бог за това

кой наистина е Той!

Така че откровение е в основата на решението на Христос да избере Петър! Не е някаква прищявка, а

е лично откровение от Бога!

2. Петър значи камък – камъкът е здрава основа за градене!

3. Църква значи общност, а не сграда! Хората са важни за Бог!

4. Портите на ада няма да се опрат на вярващите християни – адът е победен!

5. Човекът ще управлява заедно с Бог!

Автор: Александър Урумов, източник: urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредните малоумни

    2 5 Отговор
    "откровения" които само урумката разбира защото са "низпослани" само нему, за което ние благодарим богу горещо.
  • 2 среднощен

    4 0 Отговор
    "5. Човекът ще управлява заедно с Бог!" ; Какво точно ще "управлява" човек..? В Рая всичко ще бъде "управлявано" от закона на Любовта? В ада няма Бог..? Тук г-н Узунов дължи изясняване на тезата си..!? "Желанието за постове" сред Апостолите доведоха до крамоли по между им..!
  • 3 Bahti

    3 2 Отговор
    След като религиозните доктрини, доведоха до смъртта на милиони Хора. Ти палавник, пак ни ги Набутваш. Следствието на Религия...? Кажете!
  • 4 Иванов

    2 1 Отговор
    Съгласен съм, че портите на Ада няма да се опрат, пълно е в Пъклото все с вярващи християни. Тъкмо едните излязат и нови влизат на тяхно място и то с предимство пред нерелигиозните грешници. Защото не е едно и също да си правиш каквото искаш знаейки, че е грях и не знаейки. Та няма да се учудя, ако ние с Урумов се озовем в Ада, а Госта в Рая и да учи Петър как генно да модифицира организмите в райската градина с цел увеличение на добивите.)

    Коментиран от #6

  • 5 Иванов

    0 1 Отговор
    Съгласен съм, че портите на Ада няма да се опрат, пълно е в Пъклото все с вярващи християни. Тъкмо едните излязат и нови влизат на тяхно място и то с предимство пред нерелигиозните грешници. Защото не е едно и също да си правиш каквото искаш знаейки, че е грях и не знаейки. Та няма да се учудя, ако ние с Урумов се озовем в Ада, а Госта в Рая и да учи Петър как генно да модифицира организмите в райската градина с цел увеличение на добивите.)
  • 6 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Това е добро Иванов, добро за човечеството. От излизането си от пещерата човек започна да модифицира организмите. И понеже съм и истински комунист и само славата ме интересува като воин, мястото ми в Рая е в кърпа вързано )))
  • 7 Госあ

    2 2 Отговор
    Ха-ха-ха а тези си мислят че могат да ме ограничат. Ама как може да си помислиш че ще ограничиш безкрайното))))

    Коментиран от #8

  • 8 Иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Има една книга на Рудолф Щайнер за Биодинамично земеделие. Ти трябва да я прочетеш тази книга и тогава сам ще проумееш в каква мръсна игра се замесваш. Бог да ти е на помощ!

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Ама Иванов, както без философията и поезията човек е обречен на духовна нищета, така и без ядрената физика и молекулярна биология е обречен на студ,мрак, болести и глад ! Както във средновековието. Човек ще трябва да се множи и да гледа как поколението му мре от недоимък. Населението на земята се увеличава,не защото хората се множат повече, а защото умират по малко. А ние трябва да се грижим за всички тези хора. Ресурси има, и технологии има.

    Коментиран от #13

  • 10 Зейбекико юродив заради Христа

    3 2 Отговор
    ГосА с японското А често в коментарите си споменаваш за бушидо , за Мусаши , за пътя на воина , за мечове , та дори и че ще сечеш. Че практикуваш различни изкуства . Вероятно иайдо или кендо !? Та реших да ти огранича самочуствието със следния въпрос : Как би ни обяснил факта когато миналата година изобличиха AJKF (всеяпонската федерация по кендо) във вземането на рушвет казано по нашенски.Или конкретно купуването на 8 дан (с придобиването на най-високата титла ханши-велик майстор) в секцията Иайдо. Има конкретни лица които твърдят , че съдиите са им искали по 6милиона ени (около 50хиляди евро).Къде е тук кодексът бушидо на “съвременните самураи” , къде е доблестта на съвременните воини за които се смяташ самият . Отхвърляш Бога , но знай , че ада не е това място което ни описва Данте с котлите и огньовете , а там където Бог го няма .

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Зейбекико юродив заради Христа":

    Не практикувам бойни изкуства. Практикувам аутдор спортове, които са също спортове за воини. Възможно е, това което казваш с тази разлика,че там ги изобличават и понасят последствията си. Както е казал ронина,много от воините са продали изкуството и са се превърнали в търговци и занаятчии. Въпреки това, тази страна е уникална. Няма друга такава. Можеш да прочетеш и историята за Йошики Сасаи.
  • 12 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Зейбекико юродив заради Христа":

    Намерих информация на български : https://www.google.com/amp/s/megavselena.bg/falshifitsirano-otkritie-dovede-do-smyrtta-na-yaponski-uchen/amp/ прочети я цялата.
  • 13 Иванов

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Не е оправдано една трета от земеделските земи да се реколтират с рапица за производство на биодизел, а за сметка на това на останалите две трети да се сеят гмо боклуци щото били високодобивни. Гмо храните са бавна смърт чрез израждане на човечеството и появата на нови нелечими заболявания. Гмо културите унищожават местните сортове и пчелните семейства. Монсанто е ярък пример за нацизъм в световен мащаб, защото неговите собственици не хранят собствените си деца с боклуците, които произвеждат, а тровят и разболяват чуждите. Бог да ги накаже!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Монсанто е американско и типичен пример за употребата на технологиите от американците. Известните им "раундъп реди" растения наистина водят до прекомерно използване на хербициди, а bt растенията (експресират протеин който поразява храносмилателната система на насекомите) при недостатъчен контрол биха могли да експресират този протеин в цветовете и да засегнат и пчелите. Но това само при недостатъчен контрол,тъй като този протеин се експресира тъканта специфично само в листата. Тези растения са добри, тъй като редуцират използването на инсектициди. БАСФ имат такива картофи. ГМО спасиха много китайци от слепота,направиха интерферона достъпен за всички нуждаещи се и направиха възможно използването на високо ефективен човешки инсулин. Досегашната технология беше абсолютно безопасна от анатемата, която и приписваха. А настоящата напълно изключва такава. Невежите загубиха. Съгласен съм относно рестрикциите за ГМО растения в ЕС. Няма смисъл в момента, тази мярка е взета единствено с цел ограничаване на вноса от сащ, Канада, Китай. Засега е окей,но когато Испания стане повече от половината пустиня,със сигурност ще бъде належащо. Разбира се вие в ЕС не сме глупави и работим усилено по сортове, които стоят в лабораторията. Единствената разлика между ГМО и кръстоските и неспецифичния мутагенез (химичен или с облъчване) е ,че с ГМО нещата стават много по бързо, точно безопасно. Когато има етика и контрол. Тук изхождаме от знанието,а не от случайността

    Коментиран от #15

  • 15 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1951252 . И. В. Ермакова, семинар за гмо- оръжие за масово поразяване.

    Коментиран от #16

  • 16 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Ама разбира се , без да го чета 😜 Руснаците са водещи при щама Ебола 😂Много се оплакват,че е труден за модифициране пущината 😂 ама те не работят върху ваксини разбрира се 😂. В Пастьор го правят това. Едните се чудят как да го направят по агресивен, другите,как да се предпазят...

    Коментиран от #19

  • 17 Иванов

    1 0 Отговор
    ЕС? Та ние сме в ЕС само наужким!!! Зърнарската мафия сее гмо рапица, царевица и слънчоглед и си пее! Виждал ли си ти хиляди декари цъфнал слънчоглед и нито една пчела по питите? В държавата на Мафията европейски регламент? Няма такова нещо, няма и да има!!!

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    ЕС наистина много строги ограничения за ГМО растения. И както казах,подкрепям. Защото това е начинът да се спре американската продукция. Разбира се тези ограничения са само за пазара. Най мощните институти работят яката. Така и трябва. Защото съвсем скоро ще се наложи и на ЕС да прибегне до устойчиви сортове с висок добив. В което няма ама абсолютно нищо по лошо от тези получени с кръстоски или облъчване или третиране с химически мутагени. Все още има достатъчно земя и условия за всички, като можем да ограничим вноса от щатите по този начин. Щото ако се разхлаби закона, онези ще писнат веднага. А това в България е българска работа...най лошото е, че изглежда част от ЕС има интерес да си изнася боклуците и корупцията в България. А на другата част изобщо не им пука. Което е напълно разбираемо. Жалко, много жалко че сме такива маскари самите ние.
  • 19 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Виж сега, преди Потопа Бог дава на хората за храна всички семеносни треви и плодовете на дърветата. Пшеницата е донесена от Небиру. Зад видимата форма на зърнените култури и овощните дървета има определено духовно съдържание, което е невидимо за учЕни като теб. Съдържание което поддържа живота! Затова потърси книгата на Щайнер и не ставай масов убиец.

    Коментиран от #21

  • 20 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    Между другото Китай нямат шанс да водят нормален живот без ГМО растения. Японците също. Обработваемите площи са малко а хората доста. Говорихме си с един китаец,че е чудно за американците тъй като и те имат достатъчно земя (за разлика от Канада) , но там е за кинти и печалби. Затова и контрола и етиката са много съмнителни.
  • 21 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Опитваме да избегнем клане и канибализъм. Пък били те и богоугодни според твойте хора. Казах ти за разликата със средновековието. ГМО доказа своята роля за благото на човешкият род,още от излизането от пещерата. Днес благодарение на знанието имаме възможност за ускорени темпове с висока прецизност и безопасност да задоволим необходимостта от храна.
  • 22 Госあ

    2 2 Отговор
    Абе много нахални и неблагодарни същества сте това религиозните )) Биете си рекомбинантен инсулин, ядете различни сортове растения вместо киселици и троскот и т.н.

    Коментиран от #23

  • 23 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Рекомбинантен инсулин? Та точно гмо храните водят до диабет! Значи разболявате хората, за да ги лекувате после! Уникално!!!) И не е само диабета, който се увеличава като някаква епидемия, също и наднормено тегло, сърдечно съдови болести и лошата болест. Генома на хората става нестабилен и мутира лесно. БЕЗПЛОДИЕ също. Ама ще кажеш, че има ин витро...Не на последно място са психическите отклонения, хората стават много лесно манипулируеми и се превръщат в тълпа зомбита, която е покорна и послушна за управление. Мерси за подобни псевдонаучни дарове. Истинската наука е в полза на хората, а не в тяхна вреда.

    Коментиран от #25

  • 24 Иванов

    1 1 Отговор
    Искам да знаете, че точно Сорош е един от крупните инвеститори на Монсанто. Сега ясно ли е какво търси тук нашия "приятел" гост? Разчистване на сметки с Урумов. Хубава работа!)))

    Коментиран от #26, #52

  • 25 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    Заразно зло ))) я стига. Защо не ядеш киселици и троскот те попитах. Разбира се, че рекомбинантен инсулин и интерферон. Да храним ги и ги лекуваме. Иначе продължителността на живот щеше да бъде като в средновековието-20г. А без златният ориз една голяма част от китайците щяха да имат недостиг на витамин А и да страдат със зрението. Какво общо има генома на растението с човешкият ??? В царевицата е бъкано с подвижна ДНК, която се ползваше до скоро и няма нито един случай от прескочила такава в човека или в животно. Освен това, вече не се ползва изобщо подвижна ДНК. Всички сортове са ГМО. Без изключение. И в Европа има bt картофи,за да се ограничи използването на инсектициди. Ако има контрол да се експресират само в листата, няма никакъв проблем за пчелите. Освен това, японците направиха механични пчели,така че какво ти пука за тия пчели ))))

    Коментиран от #27

  • 26 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    Казах ти че не харесвам Монсанто, но харесвам БАСФ,КВС, Байер, ДЮПОН . Трябва да се научите на благодарност. А не като някакви борсуци да мислите че всичко от небето пада.

    Коментиран от #28

  • 27 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Човек днес разполага с много молко храни, които удължават живота и пчелния мед е една от тях. А той се произвежда от пчели, а не от ... Не само японците имат механични пчели, китайците също. Толкова са напреднали, че даже и мед дават, а фирми на мафията го внасят от Китай.))) ЗАПОМНИ ЕДНО, ТОВА КОЕТО ЧОВЕК ПРАВИ НА ДРУГИТЕ, ВСЪЩНОСТ ГО ПРАВИ НА СЕБЕ СИ!

    Коментиран от #29

  • 28 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ГосТ":

    ... в коментара е СУЕК, а Монсанто в момента се купува от една от немските фирми, които харесваш.) Чаоо и не ми пиши повече, няма нужда.)

    Коментиран от #30

  • 29 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иванов":

    Дадох ти пример със златният ориз. Незаменим е. Соята също се използва за добив на протеин. Знаеш ли колко се яде Тофу,пък хората живеят по над 90г. Ограничете пилешкото и свинското фул с хормони и растенията с нитрати. Това е проблема, а не ГМО. При етика и контрол няма начин да навреди по какъвто и да е било начин. А скоро сушата, недостига на обработваема земя свързано със изсичането на горите и ерозията на почвата, паралелно с това експоненциално нарастване на хората,ще наложат ГМО не само при бактериите за производство на рекомбинантни протеини за лечение и ваксини,но и при растенията. Скоро ще се появят и възкръсващи посеви )))
  • 30 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иванов":

    Знам че се купува. САЩ са пред фалит )))
  • 31 Госあ

    1 3 Отговор
    Последно, определено се отказах от идеята да вземаме на Бог заровете )) , но трябва да се научим да играем с него. Така няма да скучае. Нали за това ни е създал по свой образ и подобие. За да не скучае.

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Смотан

    1 0 Отговор
    Урумов съвет от простолюдието не забравяй не прави като бате. Краха е пропорционално равен на интелекта!
  • 33 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Внимавай с кой караш колело!!!
  • 34 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Пиши Бруно Грьонинг и чети. След това експериментирай. И не карай колело по врачанско!)
  • 35 Госあ

    1 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: животът ми преминава без да следвам някакъв определен Път. Придържайки се към добродетелите на Вселената, практикувам различни изкуства и умения. Всичките си успехи постигнах без учител. 😁 Публикувано във факти.бг: Въпреки всичко,не бих подценил чифута. Те се възползват именно от тази грешка,така че с лекота бих му взел главата 😇 Публикувано във факти.бг: Скитайки като Ронин без да следвам определен път, аз изучавам различни изкуства създавайки своята собствена стратегия ...

    Коментиран от #36

  • 36 Госあ™

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Точно така, това отразява втората фаза на пътя. Когато човек от камила се превръща в грабливо животно. Когато поема своят собствен път. А в краят му се превръща в поклонник според Мусаши или в дете според Ницше.

    Коментиран от #38

  • 37 До Фактибг

    3 1 Отговор
    Защо давате параван на Урумов? Каква полза от това да си показва духовната неграмотност?
  • 38 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ™":

    А когато камилата се превърне в суек? Голяма стратегия, няма що!)

    Коментиран от #39

  • 39 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Иванов":

    По добре суек, отколкото бурсук ;)

    Коментиран от #40

  • 40 Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    Суек или борсук, от Шин Бет вече са подире ти. Възкръсващите ти посеви явно ги интересуват. Блазя ти, ще станеш хаджия!)))

    Коментиран от #41

  • 41 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Иванов":

    Следвам единствено стратегията ;) Ако човек следва стратегията,няма как да стане суек,виж ако следва дисангелието, със сигурност ще стане бурсук. Ха,научих нова дума. Имало я в Уикипедия. На мен измислени доказателства за вярата не ми трябват,тя се приема със сърцето, а за Пътя се нуждая от разум.

    Коментиран от #42

  • 42 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "ГосТ":

    Пише се бОрсук. Това е изключително животно дето няма естествени врагове в България, освен товарните камиони. Нито вълк, нито ловна пушка го плашат. Може да бяга километри в жегата и да хапе гадно при самоотбрана. Докато суекът, ако и да прилича на някой самурай, тревица да трепне и се е шмугнал в дупката си.)

    Коментиран от #43, #44

  • 43 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Иванов":

    Еееее ето научих още нещо. Значи не са съвсем безполезни тия дискусии тука. За нинджите е присъщо да изчезват, не за самураите. Но после се появяват там където най малко ги очакваш.
  • 44 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Иванов":

    Няма врагове борсука, щото сигурно месото му е кисело,като нрава му. И мирише )

    Коментиран от #45

  • 45 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Кожата му е много дебела и здрава и е много смел и съобразителен. Месото му е вкусно, но често пренася трихинелоза и не е предпочитан за лов. А черната нинджа, да не се появи случайно в пустинята Негев, щото баш там няма да и хареше!)
  • 46 Зейбекико

    3 1 Отговор
    ГосА с японското А трябва да знаеш , че язовеца (борсука) е регистриран в книгата на рекодите “Гинес” като най-безстрашното животно . Не се плаши нито от лъвове , нито от кобри , нито от хора . Гледал съм по австралииски ТВ канал филм на ББС за язовците където показаха ка се опълчва на лъв .Лъвър го захапа за врата , но понеже козината му е изключително здрава и еластична , се извърна и ухапа лъва по муцуната и веднага се освободи . Лъвът отстъпи назад а Язовеца от своя страна се впусна към лъва и го прогони. И не случайно заради изключителните му способности да оцелява и на негово име е назован първият неверижен (колесен) БМП - RATEL (от африкански диалект).Така , че в случая по добре борсук отколкото суек .

    Коментиран от #47

  • 47 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Зейбекико":

    Явно интуицията отново не ме е подвела. Като гледам как величаете борсуците...а напротив, този който е тръгнал по Пътя е безстрашен. Е може би е добра и стратегията на нинджа и Макиавели та в някои случаи е по добре да изчезнеш и да се появиш в гръб. Не знам. Трябва да размишлявам над този въпрос, в крайна сметка " целта оправдава средствата" , което се оказва че Макиавели никога не е казвал,но казват че философията му говорела именно това. Трябва да се запозная с тези учения на по късен етап.

    Коментиран от #48

  • 48 Иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Заяждаш се като жена. Никой не величае язовците, а смисълът е, че когато обиждаш, трябва да знаеш, че всяко наименование носи и скрити характеристики, често по- високи и качествени от твоите собствени.
  • 49 Иванов

    6 2 Отговор
    Приемам мълчанието ти за Ипон.))))

    Коментиран от #50

  • 50 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Иванов":

    Май твойта стратегия е женска. Да нападаш докато спя. колкото и да величаете борсуците, те са нарицателно за недружелюбност, неблагодарност, инат и т.н. Това е положението. Има и женски борсуци. Да ти кажа, интуицията ви е присъща само за жената ,а за всеки който използва сивото си вещество от дълго време и на разчита някой да го води по Пътя.

    Коментиран от #51

  • 51 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Дебелокожие и враждебност,кому е нужно ?
  • 52 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    Не сега. Отдавна е ясно, че този т.н. " PhD" заработва тук като хули християнството по поръчка на своя господар.

    Коментиран от #53, #55

  • 53 Иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Не религиозен":

    Много е нагъл соросоида! Даже меч не заслужава, а боздуган!

    Коментиран от #54

  • 54 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "Иванов":

    Сектанти тръгнали за соросоиди да говорят 😂
    Че даже клубове предлагат за спасение на българите 😂 Спасението на нацията ще дойде с трезва преценка и действия, а не с молитви. Джоунси

    Коментиран от #56

  • 55 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #52 от "Не религиозен":

    А ти не си легитимна християнка. Трябваше да продължиш с врачките и гледането на кафе и карти. Това е в природата ти и явно и християнството не може да ти помогне. Хубаво, че вече няма лов на вещици 😂

    Коментиран от #59, #62

  • 56 Иванов

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Соросоид, тук говорим за писаната Тора и за разбитата ТОРА. Възкресяваме ПОЗНАНИЕТО за Земната Майка и събираме християнските църкви и масонските ложи в едно огромно ЕДИНЕНИЕ И БРАТСТВО НА ВЯРВАЩИТЕ В БОГА ХОРА! А на теб ще ти повторя думите на Ботев в Борован- СПИШ И ВЕЧНО ЩЕ СПИШ! Лека нощ!))))

    Коментиран от #57, #67

  • 57 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Иванов":

    Айдее и масоните влезнАха в клуба. Аз пък ще правя клуб за воини. И наистина няма да е зле да има обучение с катана. По къс, за затворени пространства )))

    Коментиран от #58

  • 58 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    А защо не? През вековете на мракобесието само те пазеха спомена за Земната Майка!
  • 59 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Очевидно, заработваш на знак...иначе все пак би мислил преди да пишеш. Ама така е като "работиш" в "РИКЕН" денонощно....хахаха, без почивка

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Не религиозен":

    Едва ли знае какво произвеждат в Рикен, камо ли да работи там.)
  • 61 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Не религиозен":

    Едва ли знае какво произвеждат в Рикен, камо ли да работи там.)
  • 62 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Ти си последният "авторитет", който може да прави квалификации за легитимно и нелегитимно християнство. Единствен БОГ, знае сърцето, вярата и живота на всеки човек, роден под слънцето. Затова мълчи! Може и да си помислим, че си умен...

    Коментиран от #63, #64

  • 63 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Не религиозен":

    И кой точно бог от твоите 999 богове?

    Коментиран от #66

  • 64 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Не религиозен":

    Прости ми, коментарът ми е към госта! Той е многобожец.
  • 65 Госあ

    1 1 Отговор
    Не прочете ли линка за Сасаи бе Иванов, "произвеждат" промотори най вече, но целта е производство от растения до функциониращи мозъци. Има надежда за вас 😂

    Коментиран от #68

  • 66 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Иванов":

    999 999 бе Иванов

    Коментиран от #69

  • 67 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Иванов":

    Иванов, не е тайна, че Сорос е един от най-големите и влиятелни "зидари"!!! А зидарството е създадено 1717г., което не се смята съвсем за средновековие,....и с цел унищожаване на християнството! А ти искаш да ги обединиш с християнските църкви...., Боже опази!!!!

    Коментиран от #70

  • 68 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    В Европа са известни с що годе поносими зимни гуми, летните им не са за предпочитане. А ако твоя мозък е тяхно производство, сменявай го докато има още време, по- добре си карай без мозък!))))

    Коментиран от #73

  • 69 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "ГосТ":

    Извинявам се!)))
  • 70 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Мини":

    Сорош е сатанист и мамон!

    Коментиран от #72

  • 71 Зейбекико

    3 1 Отговор
    ГосА с японското А не усещаш ли , че сам се “подхлъзна” , като написа “по-добре суек отколкото борсук”. Ако приемем , че си воин с характера на борсука да се изправя смело и неотстъпно пред какъвто и да е враг , то това би било достойно . Но ти предпочиташ да си страхлив “воин” с характера на лалугера , т.е. постоянно да се ослушваш и като видиш сянката на ястреба , и чуеш крясъка на птиците панически бягаш към дупката.Единственият способ за оцеляване от врага. И каква е таз по-къса катана за затворени пространства ??? Няма такова понятие нарича се кодачи,
    вакизаши или учигатана . Поне бъди учтив към ниппонто като цяло.Успех и внимавай да не се порежеш ... Когато хулиш с коментари те си Рода Давидов !

    Коментиран от #76

  • 72 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Иванов":

    И класически "зидар"!

    Коментиран от #74

  • 73 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Иванов":

    Както сам каза, ти не си в Европа ))) та затова си чувал само за Toyo и Yokohama )))

    Коментиран от #79

  • 74 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Мини":

    Макрон е добър зидар 😉

    Коментиран от #75

  • 75 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Госあ":

    Надявам се само зидар, а не истински "зидар"!😃 Но подкрепата му на U.v.d.Leyen беше добре!
  • 76 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #71 от "Зейбекико":

    Не обръщай такова внимание на дребните детайли, тогава когато не са от значение. Това може да се превърне в натрапчив навик. Казах ти,че не съм вещ в бойните изкуства и практикувам други изкуства за които се изисква не по малко смелост. Там инструментите са други. Дебелокожието и лошите маниери не подхождат на никой воин. Както и характера на лалугера, бях обвинен съвсем несправедливо. Лалугера според мен има общо с калугера.
  • 77 Зейбекико

    3 0 Отговор
    “Не отговаряй на глупеца с глупост , за да не се оприличиш на него”
    е казал мъдрият Цар Соломон !

    Коментиран от #78

  • 78 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #77 от "Зейбекико":

    "Красноречието на идиота е мълчанието." Са казали мъдрите воини
  • 79 Добринкова

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Госあ":

    Какво е това чувал?