Last news in Fakti

19 Юли, 2019 13:00 2 011 5

Гледай напред

  • гледай напред-
  • бог-
  • исус христос

Приемаш идентичността в Христос – новото създание, което си чрез вяра в Спасителя

Гледай напред - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Но Иисус му каза: никой, който е сложил ръката си върху ралото и поглежда назад, не е годен за царството Божие. Матей 9:62

Жената на Лот бе предупредена да не поглежда назад при излизането си от Содом. Трябваше да гледа само напред, към бъдещето.

Но погледна. Обърна се и погледна, не издържа. И се превърна в стълб от сол. Не влезе в бъдещето.

Остана в миналото, с което не можа да се раздели. Въпрос на избор е. Изборът определя идентичността ти. Искаш в миналото, или искаш в бъдещето?

Приемаш идентичността в Христос – новото създание, което си чрез вяра в Спасителя. Защото Неговото Слово е твоята идентичност във вечността. Или пък не – обръщаш се назад към миналото, към своята временност. Въпрос на избор е.

Удивителното е, че Бог очаква твоя избор. Защото често ние си мислим, че чакаме Бог да направи нещо. А Бог вече го е направил – на кръста на Голгота, преди 2000 земни години. Нов завет за нови създания. „Който поглежда назад, не е годен...“

Царството Божие е избор на идентичност. Гледай напред!


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    13 6 Отговор
    Бойко бойко трудно се гледа напред когато хоя те е подпрел отзад
  • 2 Bahti

    6 9 Отговор
    Урумов! Препоръчвам ти торазин, ако не действа. Ще се наложи да изпиеш три ракии. Знам, че това няма да ти помогне, щом звездите ти крещят.
  • 3 ٩(͡๏̯͡๏)۶

    4 2 Отговор
    В човешката природа е хората с най-тежка карма да те напътстват как да вървиш напред и да не ѝ обръщаш внимание...
  • 4 Ммм Даа

    3 1 Отговор
    По куха и безсмилена статия не бях чел от..... Абе не съм
  • 5 Иванов

    0 0 Отговор
    Савел е написал една доста императивна религия, нещо коренно противоположно на истинския Йешуа Мешиах. Според мен е добре човек да гледа на Великите Учители като на старши братя, а на животните и растенията като на младши братя, инак рискува да загуби своята самоличност и да бъде себе си. Човек преди всичко трябва да бъде СЕБЕ СИ, а не някой друг. Да, когато даваме и помагаме, това е Бог в нас, но Бог е толкова голям и велик, че и Великите Учители бледнеят пред НЕГО.)