Last news in Fakti

24 Август, 2019 13:00 5 288 77

Пактът между Хитлер и Сталин - подлост и цинизъм

  • хитлер-
  • пакт-
  • втора световна война-
  • сталин-
  • подлост-
  • ссср-
  • нацисти-
  • цинизъм

Той прилича на боричкане между динозаври, завършило с позорно съвкупление

Пактът между Хитлер и Сталин - подлост и цинизъм - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Точно преди 80 години бе подписан т.нар. Пакт Молотов-Рибентроп - договорът между нацистка Германия и СССР. Хитлер, получил по този начин картбланш за действия, само седмица по-късно започва Втората световна война. А в късната вечер на 23 август 1939, след подписването на Пакта за ненападение между нацистка Германия и СССР, Рибентроп не може да скрие радостта си. Тайният анекс към пакта, в който двете страни определят сферите си на влияние в Източна Европа, дава на Хитлер възможността необезпокоявано да нападне Полша и така да разшири „жизненото пространство" на Германия.

Съветският колега на Рибентроп - външният министър Молотов, известен с мрачния си и тежък характер, също сияе от радост. Като конспиратор с болшевишка закваска, той до самия края на живота си така и не признава, че е съществувал секретен протокол към Пакта, подписан и от самия него.

Също толкова щастлив изглежда и Сталин по време на вечерния прием - с чаша шампанско в ръка той дори вдига тост за „фюрера". А после отвежда Рибентроп настрана и му обещава, че честно ще изпълнява договореностите.

Престъпният сговор между Сталин и Хитлер

Благодарение на този договор Сталин също получава възможност да разшири своето „жизнено пространство", а и да отсрочи войната с Германия. Но докато целите на Хитлер са повече или по-малко очевидни, по-далечните планове на Сталин, който много скоро получава възможност да завладее значителни части от Полша, балтийските страни, Финландия, Бесарабия и Северна Буковина, и до ден-днешен предизвикват спорове сред историците.

Пактът Молотов-Рибентроп е ненадминат по своята подлост и цинизъм. Той прилича на боричкане между динозаври, завършило с позорно съвкупление. Два политически мастодонта, които до подписването на Пакта не крият взаимната си ненавист, внезапно разтварят обятия един за друг и влизат в престъпен сговор, оказал се гибелен за Европа и целия свят.

На друго мнение са в средите на сталинистите - сред тях и до днес Пактът е смятан за гениален ход на вожда. Работата е там, че оценките за Пакта Молотов-Рибентроп зависят от отношението към самата същност на съветския режим. Който смята този режим за „по-човечен" от нацисткия, неизбежно интерпретира и действията на Сталин по-благосклонно: такъв човек ще ви каже, че с помощта на Пакта Сталин действително е спечелил време, дал е на „миролюбивия" Съветски съюз отсрочка преди да започне войната и е довел до сблъсък между Германия и западните демокрации. Което би могло да се тълкува като голяма победа за съветската дипломация.

Но сталинизмът, чието лицемерие няма равно на себе си, само носи маската на прогресивността. В действителност, както вече знаем, той носи смърт на милиони хора както в СССР, така и отвъд неговите граници.

Сталинистите, заедно с религиозните националисти, уверяват, че завладявайки територии на съседни държави, Сталин всъщност се опитвал да върне Русия в историческите очертания на едновремешната царска Русия. С други думи: да стане „събирач на земи" - като Иван Калита или като Путин в по-ново време.

В средата на 1930-те години Сталин възражда руския национализъм, но неговата същинска цел е значително по-мащабна: с помощта на комунистическата утопия да стане владетел на целия свят. Подписвайки договора с Хитлер, той прави още една стъпка към осъществяването на този план.

Вярно е, че Чембърлейн и Даладие - лидерите на Англия и Франция - също имат договорни отношения с Хитлер. По този начин те се опитват да го „усмирят", макар че след подписването на Мюнхенския договор през 1938 година това позволява на нацистите да превземат Судетската област.

Не е никаква тайна, че навремето западните политици нямат нищо против Сталин и Хитлер взаимно да изтощят силите си в безпощадна война, така че да станат безопасни за останалите държави. Но както знаем, западните лидери се оказват твърде недалновидни. Ако бяха сключили военен съюз със Сталин, навярно щяха да парализират Хитлер, който се е боял от война на два фронта. Но това не се случва, защото двамата диктатори намират възможност да съгласуват своите действия: Втората световна война започва с подялбата на Полша между СССР и Германия, след което се разпростира в Западна Европа.

Ролята на т.нар. Зимна война

Сталин майсторски овладява балтийските държави, а Путин в известен смисъл последва неговия пример, превземайки Крим. Единствено Финландия не се подчинява на Сталин - по време на т.нар. Зимна война Червената армия се представя плачевно. Именно затова Хитлер стига до извода, че щом не е в състояние да се справи с такава малка държава като Финландия, Съветският съюз явно е колос на глинени крака. И решава, че един блицкриг ще е напълно достатъчен за завоюването на СССР.

Всички знаем как завършва всичко това. А щастливите хора, подписали през 1939 година Пакта Молотов-Рибентроп, не са и предполагали какво бъдеще ги очаква. Единият от тях само осем години по-късно ще увисне на бесилката в Нюрнберг, а другият за няколко години ще бъде положен в мавзолей, за да бъде после позорно изнесен оттам.

Впрочем, в днешна Русия и до ден-днешен има милиони поклонници на Сталин, които направо се просълзяват от вълнение, щом стане дума за Пакта от 1939 година.

Автор: Виктор Eрофеев


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    10 7 Отговор
    И ДНЕС ...КАКВО : " ДАНЦИНГ -ГАЗПРОМ -ПАКТ-2 " - ПРОДЖЪК ??? "ХЪРБЪР -ПЪРЛ"- ЗА ПИЛИГРИМИТЕ БАНКЕРОИДИ !!!!!!

    Коментиран от #76

  • 2 Комуниста

    45 29 Отговор
    По голям цинизъм от фашиски наследници да критикуват няма! 50 000 000 жертви са на сметката на Германия от войната.

    Коментиран от #4, #34, #53

  • 3 Soros Welle

    37 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Deutsche Welle
  • 4 Juden

    43 9 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Това са евреи скрити зад имаето на DW.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Путлян

    20 35 Отговор
    Подли и нагли болшевики !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да ама не

    52 9 Отговор
    А договорьт от 1938 г. между Хитлер и така нареченият Запад какво е?....А това,че сьщият този Запад подарява Чехословакия на Хитлер какво е? Всьщност,предишният мин.прецедател на Великобритания -Чембьрлейн,след подписването на договорьт си с Хитлер казва при заврьщането си в Лондон-" Сьграждани,аз ви донесох мир".....И това много по рано от пакта Рибентроп-Молотов...--защо се правят евтини промивки-като даже изказването на Чембьрлейн го има на филмова лента...? А кой дигаше рька в нациски поздрав на Олимпиадата в Берлин??? Еми сьщият този Запад-що за лицемерие е това днес....?
  • 9 Boxer 3.0

    50 10 Отговор
    Уж статията е за Сталин и Хитлер, а всяко 4то изречение намесва Путин. Алооо, ДВ, Путин не е бил роден тогава. Кво да се прави желанието им за антируска пропаганда е по-силно от тях...
  • 10 Гост

    35 6 Отговор
    50 000 във ВСВ и още толкова в ПСВ лежат на съвестта на Франция и Англия! DW да не се правят на ударени!
  • 11 Истината

    13 45 Отговор

    До коментар #5 от "Фалшива история":

    Фалшивата история я пишат руснаците бе путлераст.
  • 12 Подлост и цинизъм

    49 8 Отговор
    Е американски банки да дават заеми на Хитлер; англичани да обещават помощ на Полша с ясното съзнание че няма да я окажат; французи и англичани да позволяват на Хитлер да си анексира територии от европейските държави за гонасочат умишлено към война с СССР. Но за тези подлости циниците от дойче феле никога не пишат.
  • 13 Реално

    48 9 Отговор
    Е тук DW удариха дьното.Сьс скромно джендьрско мьлчание пропускат факта за договорьт Великобритания-Хитлер-1938.И пак по джендьрски трайкат за 1935 Полша-Хитлер.А за дребните им льжи вьобще не говоря.Все повече "свободните медии" като DW надминават дори и комунистите по тьпа пропаганда.
  • 14 Кой68

    45 9 Отговор
    Пропагандата на Запад работи здраво за да искара СССР/РУСИЯ че е най-страшния сатана?Но който се разрови във историческите факти около Втората свет.война ще види друга картина която хич не е лицеприятна и за САЩ,Англия.Но това е политиката-лицемерие,предателство и вечен интерес........
  • 15 ...сжжооо

    14 13 Отговор

    До коментар #7 от "Лошо ви се пише демокради!":

    защо фашаги???партията на хитлер също е социалистическа...фашизма е в друга държава...виж добре как се казва партията на хитлер..
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 24 Отговор
    АЕЦ БЕЛЕНЕ Изследвания и становище на Българската академия на науките, Изд-во на БАН, 31. VIII. 1990 г.
    Този предишен доклад на БАН казва точно обратното - ОПАСНА И БЕЗСМИСЛЕНА централа. Чудно какво се е променило в Белене за 29 години?
  • 17 копи пейст

    21 6 Отговор
    . Хитлер освобождава Германия от Международните банкови картели. Когато Хитлер става канцлер на Германия, германският народ няма работа, няма пари и гладува. Един варел пълен със сто милиарда марки не може да купи, дори един хляб по това време. Много германци живеят в бараки, тъй като безброй домове и ферми са били иззети от банките на Ротшилд/Рокфелер. В книгата си, „Магията на парите“ от 1967 г., президентът на Райхсбанк, Д-р Ялмар Хорас Грийли Шахт разкрива голямата тайна: „Драматичното обезценяване на марката започва скоро след „приватизирането“ на Райхсбанк, или оставянето и в ръцете на частни инвеститори.“ С други думи, отговорност за следвоенната хиперинфлация поема не правителството на Германия, а по-скоро частната централна банка в Германия, която има монопол върху създаването на парите. Немската икономика бива разбита и опустошена от банкери…, до пристигането на Хитлер. След като бива избран, Хитлер отказва да играе по свирката на Рокфелер/Ротшилд и едно от първите неща, които прави е да оправи корумпираната, базирана на дългове финансова система. Това станало, чрез емитиране на собствени пари. Новите пари не били обезпечени със злато или друга чужда валута, тъй като всичко това било в ръцете на световните банкери, а били обезпечени с труда на самите немци. Правителството плащало на работниците със сертификати, а с тях работниците плащали за другите стоки и услуги, като по този начин се създавали и допълнителни работни места. В отговор на новата
  • 18 Стефо Шопа

    11 21 Отговор
    Хитлер и Сталин са еднакво големи изчадия .лошото е ,че Сталинизма съществува и до днес.
  • 19 Бай хой

    25 5 Отговор
    А точно преди 81 години е Мюнхенската конференция. Почему краварите от Дойче зеле пропускат факта? И няма как да знаем като какъв го квалифицират.
  • 20 Алексей Сергеев

    15 20 Отговор
    Истината за Втората световна война и режимът на Сталин може ги разбере само средно интилигентен руснак. А такива в момента с Русия са малко, повечето напуснаха страната и живеят в чужбина- около 1,5 милиона са в Израел, около 2 милиона в Европа и 1 мил. в САЩ. По площадите за Сталин ронят сълзи алкохолици и полуграмотни с изпилени мозъци. На 95% от българите с години са им набивали в главите: ТВ, радиа, вестници, партийни лектории и истината не им е ясна. Питайте останалите живи мои роднини защо са били изселвани, принудително заселвани в Азия и Сибир, защо са копали по рудници с измислени присъди...защото са били Троцкисти. Пълни глупости, но така Сталин избива не по малко от 12 милиона свой граждани. Като сравнявам Сталин с Хитлер трудно бих казал кой е по-голям изверг. Това ви го казва етнически руснак

    Коментиран от #29

  • 21 Незнаещ

    26 4 Отговор
    Стига сте писали все едни и същи глупости! Мюнхенското споразумение (март 1938) проправя пътя на Европа към Втората световна война. След Мюнхенското споразумение пакта Молотов – Рибентроп става неизбежен за СССР.__Междудругото през 1934г. Полша става първата в Европа страна подписала пакт за ненападение с Германия, същото правят Англия и Франция преди СССР.
  • 22 Философин

    20 3 Отговор
    Който контролира миналото, той контролира и бъдещето, този който контролира настоящето, контролира и миналото. Казал го е Оруел. Отнася се за хората, които винаги знаят удобната истина спускана им от силните на деня. Съвет: спри телевизора, пусни ума си.
  • 23 анова

    9 10 Отговор
    Ако този договор не бе погазен от Германия сега щяхме да се радваме на една просперираща държава със силна икономика жалко че Хитлер се хвана на въдицата на Чърчил

    Коментиран от #25

  • 24 Помнещ

    19 3 Отговор
    Това е същото като ,, пакта" на американците с някои от най - отявлените нацисти оставени живи след войната !
  • 25 Да си знаеш

    18 8 Отговор

    До коментар #23 от "анова":

    Пьлни глупости пишеш.Обяснявам ти най-простичко та дано го разбереш.Хитлер е имал отношение кьм славяните-( а за такива е имал и нас) като кьм евреите.Дори е имал класация-евреи-цигани-славяни....Та най-вероятно дядо ти,да е бил излязьл през кумина като черен пушек при твоят сценарии.А ти просто нямаше да сьществуваш сега.Дори и в книгата му"моята борба" споменава славяните сьс силно"ласкави" думи...Това е накратко истината

    Коментиран от #26, #31

  • 26 анова

    8 17 Отговор

    До коментар #25 от "Да си знаеш":

    Дядо ми е подофицер от ЦАРСКАТА АРМИЯ и екомандвал батарея гаубици Круп в Гюмюрджина Коментарът ви е некомпетентен и лишен от елементарни познания по темата

    Коментиран от #28

  • 27 лошо ва

    20 3 Отговор
    за Молотоф не пишете ,щото той спасява Бг от разделяне слад ВСВ!
    сърбия до софето!пирин у маке и гръцко да асеновград?
    ния сме единственни незагубили площ!!
  • 28 Да си знаеш

    14 3 Отговор

    До коментар #26 от "анова":

    И какво от това-дядот ли е щял да промени отношението на Хитлер кьм славяните-за такива той ни има..Абсолютен не адекватен отговор- И моят дядо е бил офицер в царската армия-но това не променя факта от казаното от Хитлер за нас.Поне прочети-общодостьпно е..

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 анова

    9 8 Отговор

    До коментар #28 от "Да си знаеш":

    България е била съюзник на ФЮРЕРА така че ВАШИЯТ сценарий е утопия ХОЛОКОСТА Е ИЗМИСЛИЦА И ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО Чърчил е имал тайно споразумение със Хитлер което не спазва според вас какво е правил РУДОЛФ ХЕС В АНГЛИЯ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ВОЙНА
  • 31 Анти милиционер

    12 10 Отговор

    До коментар #25 от "Да си знаеш":

    Нас Хитлер не ни е смятал за славяни, идиот.
  • 32 Димитър

    13 5 Отговор
    Цинизъм е всяка една лъжливо-пропагандистка статийка на дойче гнойче срещу Русия и СССР. Подлостта от своя страна е една от европейско-атлантическите ценности, за които ежедневно ни говорят, но които никой не изброява поименно, защото лъжата е основната,
  • 33 Да ама не

    13 3 Отговор
    "Вярно е, че Чембърлейн и Даладие - лидерите на Англия и Франция - също имат договорни отношения с Хитлер....." Прочиташ само това изречение и си даваш ясна сметка за обективността на публикацията!!! Има достатъчно документи и доказателства, че за съветското ръководство този договор е само отсрочка и нищо повече. Ако Сталин действително е вярвал, че този договор значи нещо, щеше ли въобще да прави опити да предлага на България договор и то след присъединяването на страната към Тристранният пакт!????Справка: "Соболевата акция"! Да не говорим, че за СССР, като пряк наследник на имперска Русия, прибалтика, Финландия и Изт. Полша са несправедливо откъснати след Първата световна територии. Да не говорим също така, че "нещастната" жертва Полша, до последно прави опити да се колаборира с Хитлер. През 1938г солидарно с Хитлер, Полша окупира част от Чехословакия! Освен това проблема не опира само до мюнхенското споразумение от 1938-а гоина! Още през 1936г Англия и Франция действа дефакто като съюзници на Хитлер и Мусолини в хода на испанската гражданска война. Въпреки, че в последствие Испания дори изпраща войски на Източния фронт, след войната бившият съюзник на Хитлер и Мусолини, ген.Франко е оставен да си управлява спокойно чак до смъртта си през 70-те. В цялата тази история има страшно много кал! Има разбира се съветска кал, за която роснаците си плащат жестоко, но някак си удобно се забравя Британската, Френската и Американската кал.....Е, това ме дразни и из
  • 34 Жан Виденовски

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Какво зайци, мишки или червени боклуци? Червените отрепки са избили повече от всеки друг - свои и чужди.
  • 35 Nikolay

    7 6 Отговор
    Хитлер?
    Дребен диктатор живял по времето на Сталин!!
  • 36 Трапанация за монголоида Путин

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Фалшива история":

    Какъв временен мир с обучение на танкови части на врага бе путлераст. Червените алкохолици обучават цвета на танковите войски на германците, да не говорим за другите родове войски. Има документи и снимки. Този "гениален" ход на Сталин позволява на Вермахта да стигне до Москва. Добре, че американците и англичаните, заедно със съюзниците си дават рамо, иначе днес руски с немско-японско звучене щеше да се говори само във северен Сибир.
  • 37 Руските джуджета

    3 5 Отговор
    са най-големите в света
  • 38 Самъй большой

    4 4 Отговор
    карлик в мире - Путин!
  • 39 Руските пияници

    4 6 Отговор
    са най-добрите пияници в света
  • 40 Руските часовници са най-бързите в света

    3 5 Отговор
    Вечна слава на Вожда!
  • 41 Руските компютри

    3 6 Отговор
    са най-добрите в света
  • 42 Най-добрата електроника

    2 7 Отговор
    е руската
  • 43 Смартфонът ми е руски

    3 9 Отговор
    Защото са най-добрите
  • 44 Телевизорът ми е руски

    3 6 Отговор
    защото са най-добрите
  • 45 Най-добрите самобръсначки в света

    3 6 Отговор
    са руските
  • 46 Руските болни

    4 5 Отговор
    са най-здравите болни
  • 47 Пералната машина

    3 6 Отговор
    ми е руска. Защото са най-добрите
  • 48 Кафе-машината ми е от най-добрите -

    3 5 Отговор
    - защото е руска
  • 49 Музикалната уредба ми е руска

    3 7 Отговор
    - защото са най-качествените.
    Така ли е, дрогаре?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 НАЛИ ТАКА, БЕ

    6 2 Отговор
    ДРОГАРЕ?
  • 52 ДРОГАРКЕ, НИНОВА, ДРОГАРО ПрезилДЕНТ,

    7 3 Отговор
    НАЛИ ТАКА, ДРОГАРЕ?
  • 53 ДедоВиЯ

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Що бре? Ако ни съ бя'аате дърпале ни жертви щеше да има и ся щяаме сме много по-добре. Немаше да ви има червените иди.ти. А да - и препраните със син турски сапун. Немаше Факултету, Столипиново и Максуда. Немаше да я има юдейската дупка а мъти водите у арабско. Самите араби щеха вече да са половината християни и щеха да си седат у дупките. Черните дето се пънат да идват от Африка - още в морето щехме да ги ..... .... .... И те така - ведро и весело щеше да е. По арийско... Ама кво а ви правим? Каскети про.ти!
  • 54 Руската черна и бяла техника

    2 3 Отговор
    е най-добрата в света!
  • 55 ДРОГАРЕ???

    1 2 Отговор
    ША ВА ПОРЯ КАТ РИБИ, ША ВА ПОРЯ В ЖАКУЗИТУ БАРАБАР С МАНЕКЕНКИТЕ!
  • 56 С ГОЛЕМИЯ

    1 1 Отговор
    ПИТОН НА ЧИЧО ВИ МИТЮ
  • 57 Направо

    1 1 Отговор
    шъ въ шиб.м
  • 58 Д'мин

    9 0 Отговор
    Поляците са съюзници с германците при анексирането на Силезия от последните. Полша и Унгария се облажват от разкъсването на Чехословакия. На Мюнхенското споразумение не са допуснати представители на Чехия и СССР. Полша е постъпила така:"В единадесет и половина през нощта на 30 септември полският посланик се явява при Крофта с нота, изискваща да се предадат на Полша районите в Силезия (Фриштадт, Тешин, Яблунков). На картата, приложена към нотата, те са разделени на три зони, които трябва да бъдат предадени поетапно за броени часове. Отбелязан е бил още един участък, който са си набелязали поляците и където те настояват за провеждането на плебисцит, но категорично без международен контрол."
  • 59 До оня със стихотвотението

    10 0 Отговор
    Телефона ми"китайски, телевизора-китайски, ютия та-китайска, уредбата-китайска, чесънът в магазина-китайски. Е доматите са турски. Дрехите и обувките-китайски. А забравих-новите самолети са американски но ги няма още.
  • 60 30 години погребален строй мръсен

    7 3 Отговор
    Хитлер и фашизмът е фигансиран от САЩ. Цяла Европа работи за Хитлер. Тази статия е фашистка пропаганда долна. 30 години фашистка пропаганда.
  • 61 30 години погребален строй мръсен

    11 1 Отговор
    Хитлер и фашизмът са финансирани от САЩ. Цяла Европа работи за Хитлер. Тази статия е фашистка пропаганда долна. 30 години фашистка пропаганда от САЩ.
  • 62 "ФАКТИ",

    7 1 Отговор
    то бива, ама чак такава откровена реклама на фашизма никак не е редна, меко казано.
  • 63 Усмивката

    0 2 Отговор
    Абе съюз межди педофил и герантофил.Никва идеология .Кви пет лева.
  • 64 СТАЛИН

    1 1 Отговор
    ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ 1 СВ. ВОЙНА И РУСИЯ ИМАТ ТАЙНИ СПОРАЗУМЕНИЯ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ.РАЗБРАЛИ СА СЕ НИКОГА НИКОГА ДА НЯМА ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ.
  • 65 Интересното

    7 0 Отговор
    Интересното е обаче, че всички държави дето грухтят за този пакт , са сключили такива с Хитлер доста преди СССР

    1.Пакт Пилсудски – Хитлер, сключен между Германия и Полша на 26 януари 1934 г.

    Я гледай ти - пет години и кусур преди съветско -германския .

    2.Англо -германско морско съглашение от 18 март 1935г .

    3. Договор за ненападение и граници с Франция от 6 декември 1938г. / Хитлер -Боне /
    Я гледай - девет месеца преди съветско -германския.

    4.Договор за ненападение и граници с Литва от 22 март 1939г.
    Я гледай - шест месеца преди съветско -германския.

    5.Договор за ненападение и граници с Дания от 31 май 1939г.
    Я гледай - четири месеца преди съветско -германския.

    6.Договор за ненападение и граници с Латвия и Естония от 7 юни 1939г.

    Я гледай - два месеца преди съветско -германския.

    Прав бяхте ... дружбата и приятелството са хубаво нещо и като гледам всички са сключили договори с Хитлер ПРЕДИ СССР, който явно го е направил последен.

    ПС. Доколкото си спомням имаше и един Договор между САЩ и Хитлер от 1935 или 1936г. - Тихоокеанско споразумение или нещо подоно , скоето си разпределят влиянието върху островите в Тихия океан, но не си го спомням точно , а ме мързи да търся ... но ако ви интересува , можете да си го намерите.

    Коментиран от #66

  • 66 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Интересното":

    има една лека разлика другар.изброените от теб договори не водят до окупация на други страни,а пакта молотов рибентроб води.именно след него ссср окупира литва ,латвия,естония,бесарабия,част от финландия,част от полша ,а германия останалата част от европа.след този пакт ссср и германия имат вече огрона граница и става възможно да воюват помежду си в тотална воина.демек този пакт изиграва създателите му които уж го правят за да се защитя ,а всъщност се откриват един към друуг.този пакт не случаино бе пазен в таина ,даже не се изучаваше в училище заради срама на комунистите от него.именно с него се подготвя започването на втората световна воина и разоряването на европа.
  • 67 ТАСС

    2 0 Отговор
    До коментар на анова:номер 26
    Интересно ,как подофицер(сержант) ще командва батарея,с взводните барабар?

    Коментиран от #72

  • 68 ТАСС

    2 1 Отговор
    До коментар 66"Не водели до окупация..."А разкъсването на Чехословакия от Полша какво е?
  • 69 ТАСС

    3 2 Отговор
    До коментари от рода на 37-57:
    За сметка на това пък руските Атомни централи,самолети,ракети,подводници ,танкове,БТР-и,оръдия,а така също автомати и картечници са НАЙ-ДОБРИТЕ! Какво,май не ти харесва това!

    Коментиран от #70, #73, #74, #75

  • 70 Доктор Михайлов

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "ТАСС":

    Точно така; Руските часовници най-бързи ,руският болен най-здрав, руското джудже най-голямо, руската тиква най-празна , българският русолизец с най-голям език
  • 71 СовМосПръц

    2 2 Отговор
    Фашисти и антифашисти заедно . Браво. А българските комунисти акламираха пакта между Хитлер и Сталин . Да ин е честито другари
  • 72 анова

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "ТАСС":

    Командир на гаобица И заместник командир на цялата батарея
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Не си съгласен, че руската електроника и

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "ТАСС":

    битова техника са най-добрите в света?
    Тогава веднага замини доброволно в един от концлагерите в Сибир!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Начи и ти знаеш за пилигримите....обаче от къде се създават(черното нобилство) е въпрос който малко хора знаят по света
  • 77 Docenta

    0 0 Отговор
    "Руският агресор,най-големия агресор на света".И.Ф. Сталин