Last news in Fakti

7 Септември, 2019 10:00 18 758 310

В Русия: Трябваше ли да освобождаваме България

  • русия-
  • българия-
  • национални интереси

Русия няма нито приятели, още по-малко приятели-авантаджии, само национални интереси

В Русия: Трябваше ли да освобождаваме България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

От Александър Разуваев

Изложбата в руския културен център в София по случай 75 години от освобождението на Източна Европа от фашизма няма нищо общо с вътрешнополитическата ситуация в България, заяви посолството на Русия.

По-рано представители на външнополитическото ведомство нарекоха изложбата, която ще се открие на 9 септември в РКИЦ, намеса във вътрешните дела на България. Освен това МВнР на България призова борбата на Съветския съюз с нацизма да не се приема за освобождение на Европа.

Интернет в момента бушува. Сред някои руснаци тази позиция на българската страна предизвиква удивление и справедливо негодуване. Нали Русия е освободила България от турско иго и е православна страна. Припомнят се Третяков и балканската серия на великия руски художник Василий Василевич Верешчагин. За мен в настоящата българска история няма нищо странно. Моят покоен баща Юрий Сергеевич Разуваев не само бе международен гросмайстор по шахмат, но и е завършил историческия факултет на МГО. Още в младостта ми прочете рязка лекция за вредата от идеята за православно и славянско единство, посъветва ме да търсим съюзници сред тюркските наследници на Златната Орда, отбелязвайки, че самата Москва е излязла от люлката на Ордата.

Да се върнем към фактите. А фактите са следните – България е противник на Русия в Първата, и във Втората световна война, наскоро заедно с православна Гърция въведе санкции срещу Русия, погреба „Южен поток”. Като алтернатива за последния се появи проектът „Турски поток”, който сега е близо до завършване. А какво да кажем за нашите бивши противници – турците? Турция придоби от Русия четири дивизиона С-400 „Триумф”, сумата на договора е в размер на 2,5 милиарда долара. Сделката с Русия струва скъпо на Турция, но за разлика от България Турция е суверенна държава, със собствено чувство за национална гордост. Вашингтон изключи Анкара от програмата за доставка на изтребители F-35 в отговор на придобиването на руските комплекси от Турция. В резултат на провала на покупката на F-35 Турция ще загуби 9 милиарда долара. Миналата година нейния БВП беше 714 милиарда. Тоест загубите ще са под 2% от БВП. Сам възниква въпросът дали България е трябвало да бъде освобождавана. Турците са значително по-удобни партньори.

Може би е така от гледна точка на XXI век, а не на XIX. Гледайки на политиката на Кремъл, може да се направи извод, че руските власти нямат никакви идеологически илюзии. Русия няма нито приятели, още по-малко приятели-авантаджии, само национални интереси. Изключение са единствено Беларус и Казахстан, но и беларусите, и казахите са с нас, образно казано – една кръв. Достатъчно е да си спомним за отношението на Минск и Астана към Великата отечествена война. Нашият суперетнос е монолитен и представлява мозаично, но и единно цяло. Суперетносът се определя не от размера, не от мощта си, а изключително от степента на междуетническа близост.

Що се отнася до идеите за славянското и православното единство, то те се оказаха лъжливи. Руското общество трябва да ги забрави, оставяйки ги в XIX век. Тоест ако изведнъж България или Гърция, която също въведе срещу нас санкции, отново станат Турция, за руснаците не си струва да тъгуват. Радва ме, че в Кремъл като цяло разбраха това по-рано от руското общество.

Превод: В.Сергеев


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    247 204 Отговор
    Левски е казал,който ни освободи,той ще ни пороби.
    Второто поробване е било от болшевиките.

    Коментиран от #10, #80, #193

  • 2 Муя

    250 203 Отговор
    Прави сте, каскети! Няма народ, който да сте "освободили" и горчиво да не съжалява за "добрината" ви!
  • 3 Антисоросоид

    200 91 Отговор
    Рано сте се дрогирали бе сороси !

    Коментиран от #132, #259

  • 4 Л. С.

    124 155 Отговор
    Нещастен комунист.. Да си стоите там на изток и се захващайте да спасяват и освобождавате мюсюлманите наред, да ви видим до къде ще я докарате...

    Коментиран от #59

  • 5 vuio

    121 81 Отговор
    Автора на статията сигурно е 170 годишен щом е освободил България.
  • 6 Справедлив

    299 81 Отговор
    Майка Бьлгария винаги е страдала от политици-подлоги --каквито са в момента.Заявлението на Вьншно си беше чиста стойка Г пред Козяк и Вашингтон.Че руснаците не са цвете за мерисане е ясно--но да се правим по-америкосани от самите американци е тотално отвращение и позор...

    Коментиран от #125, #229

  • 7 Смятам

    175 79 Отговор
    Че при следващото изчезване на България - защото е близо до почти 100 милионна Турция, Русия този път няма да си помръдна пръта защото 30 години га обаждахме непрекъснато. Това смятам, но може и да греша за всичко включително и за изчезването ни

    Коментиран от #11, #16, #143, #167, #264

  • 8 Ю Кортес

    160 180 Отговор
    Където е стъпил руския ботуш е мизерия и робство

    Коментиран от #22, #38

  • 9 Смятам

    107 64 Отговор
    Че при следващото изчезване на България - защото е близо до почти 100 милионна Турция, Русия този път няма да си помръдна пръста защото 30 години ги обиждахме непрекъснато. Това смятам, но може и да греша за всичко включително и за изчезването ни

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Муя

    69 70 Отговор

    До коментар #7 от "Смятам":

    Смятането не ти е от силните страни!
  • 12 Не не

    83 2 Отговор
    Не е редно да се говори от името на изчезнали поколения, уважението предполага да не се отнема мнението на хората, без значение дали съществуват....
  • 13 гост

    156 108 Отговор
    Разплаках се от умиление! Тия същите хора не знаят кой им е дал азбуката,но знаят ,че са освободили България.Не на нас!

    Коментиран от #304, #308

  • 14 Хай-ток

    38 7 Отговор

    До коментар #10 от "Да си знаеш":

    Мисля, че го е казал Вазов....

    Коментиран от #279

  • 15 Алфа Вълкът

    159 56 Отговор
    Волжка България, кого пази от монголите?
    Кой ви даде писменност? Кой ви даде вяра?
  • 16 Ю Кортес

    92 159 Отговор

    До коментар #7 от "Смятам":

    Русия ще се е разпаднала,а Турция никога не е нападала България. С турция винаги сме имали нормални междусъседски отношения.вижте какво става на руско грузинската или руско украйнската граници..там е страшното.там е агресията.

    Коментиран от #191, #198, #268, #295

  • 17 Сметка

    163 63 Отговор
    МвР не отразява мнение на всички българи.Дори повече,-тази министерска шайка не ведньж събирало презрение.Министьрка до сега не се проявила за патриотка.Няма да смеет да каже "гьк" по повод англо-американски бомбардировки.Бьлгари не познават жертвите.А те са над 12000.
    И на мекеретата един ден ще дойде края.

    Коментиран от #52, #74

  • 18 Щайнер

    47 86 Отговор

    До коментар #9 от "Смятам":

    Германия никога няма да позволи миризливите анадолски псета просто ей така да влезнат в Европа, ако говориш за военни действия разбира се......

    Коментиран от #65, #90, #255

  • 19 Русия е класи над

    184 62 Отговор
    Да, Русия не ни е освободила само заради черните ни очи. Искала е да има голяма държава съюзник на Балканите. И затова е искала Санстефанска България. Да, не е имала позиции да защити такава България, не е можела да се противопостави на Австроунгария и Англия. Да, опростила е турски дълг към Русия за да не предявяват претенции турците към България след съединението. Но забележе разликата между Русия и западните „демокрации” - когато Русия, без значение дали царска Русия, СССР, или Руската Федерация, иска да си създаде съюзници, тя освобождава, създава държавни и общински структури, опрощава дългове или поема чужди, инвестира в икономиката на една държава, отваря пазарите си за нейните стоки. Че дори и дава конституционни права на освободените народи, както в случая с франсетата. Кое от това са правели западните колконизатори някога? Дори собствените им народи са водили вътрешни войни зада си извоюват някакви права.

    Коментиран от #283

  • 20 НАТО ВЕЦ

    90 37 Отговор
    В интерес на истината, в Русия няма от какво толкова да се вълнуват. Още веднага след Освобождението, Стамболов е предложил на султана да си "върнем в лоното" Османската империя. Сега управляващите са на "ръчен контрол" от една страна от САЩ, но до лного голяма степен и от Турция, така че там е разковничето. Васалната територия нищо не решава. Най-малко населението и.
  • 21 Русия са прави

    161 65 Отговор
    Мисля че ще дойдат години в които горчиво ще съжаляваме за сегашната политика срещу Русия...........а сега не сме ли зависими от САЩ ?

    Коментиран от #134

  • 22 Боклук

    169 37 Отговор

    До коментар #8 от "Ю Кортес":

    Където са били западните колонизаторите, е мизерия и кръв. Франсетата са рязали крайници ако не си изпълниш нормата робски труд за деня, англичаните са започнали да мъкнат робите от Африка, индийците и китайците са трепали като мухи, американците са унищожили цял континент индианци барабар с дивите животни, за да се докопат до земята им, с помощта на отрови, зарази и т.н. Испанците са заличили цяла индианска цивилизация за да им източат златото. Посочи ми едно добро, направено от запада?

    Коментиран от #23, #27, #288

  • 23 Емигрант заради вас русофилистиците

    67 107 Отговор

    До коментар #22 от "Боклук":

    Всичко което имаш и ползваш и това, което искаш да имаш и ползваш но не можеш да си го позволиш е измислено и създадено на запад...
    ГЛУПАКО

    Коментиран от #29, #32, #161

  • 24 El Torro

    63 49 Отговор
    Като разберете коя е златната орда, ще разберете и кои са приятелите на руснаците и, че българите нямат нищо общо с тях и дори са ни врагове от древни времена. Изводите си правете сами.
  • 25 SMSM

    70 100 Отговор
    До коментар 17, Сметка

    Я марш в Русия, или научи български, ако ще живееш тук! Не че имаме нужда от такива да си развяват високомерието. Министърката може и да не е ОК, но тя си е наша министърка, и не е ваша работа да я оценявате.
    Това, че повечето българи обичали Русия, са митове и легенди. Познавам разни русофили, които нито знаят руски, нито са чели произведения от руски автори, нито познават руската история. Само повтарят някакви пропагандни глупости с пяна на уста. Вземете си ги всичките у вас и си се обичайте!

    Коментиран от #46, #273

  • 26 Усмивката

    37 14 Отговор
    От Кръмъл отдавна са го разбрали това и самата политика и дипломация сами говорят.А за руското общество демек ,народа остава поезията,идеологиите от 19 век и военната самоподготовка .А и плочите с песните на Йосив Кобзон
  • 27 El Torro

    24 42 Отговор

    До коментар #22 от "Боклук":

    По важното е, че сега се разкайват и си признават грешките и се стремят да ги оправят, докато азиатските примати не правят нищо по въпроса.
  • 28 Гюнтер Германеца

    73 38 Отговор
    Всички фашиски държави е трябвало да бъдат окупирани помагачи на хитлеристите. Щом Германия е била окупирана и България е трябвало да бъде окупирана, защото ако Германия беше спечелила и България щеше да спечели. Вината се дели по равно, а не само германците да носят отговорност. Много за хитри се мислят българите!

    Коментиран от #49

  • 29 Комуниста

    74 39 Отговор

    До коментар #23 от "Емигрант заради вас русофилистиците":

    И алчни капитализъм който те направи роб е създаден на Запад! Не си си научил урока хубаво робе.
  • 30 vuichogosho

    71 42 Отговор
    Полемиката е "Освобождението" през 1944г. За 1978 не става въпрос. Освободили са ни от турско робство (каква е била причината нямам представа), но през 44 - та, ни окупират. Тогава просто, няма от кого да ни освобождават.
  • 31 НОВИЯ ПЛАН

    71 31 Отговор
    Развалят българо-руските отношения ДПСто ГЕРБ и подлагат България за вбъдеще на Турция!

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тринити

    68 23 Отговор
    Боколандците си пълнят офшорните сметки за сметка на отношенията България -Русия! От Брюксел така са им заповядал иначе няма евро фондове за сметките.
  • 34 Адолф Хитлер

    33 38 Отговор
    Българите какво си мислеха че на тех ще им се размине а на Германия не? Хахахахах много са самонадеяни били партньорите от Балканите!

    Коментиран от #145

  • 35 Муя

    63 32 Отговор

    До коментар #32 от "Боклук":

    Сега да не изкараш, че рашките са измислили ту'лите и варта!? Та Кремълската крепост до 15в. е от дърво, докато ние сме имали три каменни столици само на сегашната ни земя. Чугун!
  • 36 Приятел

    56 40 Отговор
    Точно така,правилно са го казали.Русия има само интереси,които са и в дъното на Руско-Турската война.Запомнете едно, братя българи!Насаждането на чувство за вина е първия знак и приом на манипулацията.Който ви насажда вина или страх,иска само да ви манипулира.България също няма съюзници.Наши близки по съдба са Черногорците.Славянството е измислица въведена от Сталин-хубаво,че ще го отрекат.И ни не сме православни,българската религия е богомилството,най-чистото първоучение на Христос!

    Коментиран от #47

  • 37 El Torro

    9 13 Отговор
    Може да не са ги измислили, но са ги доразвили.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Русороб

    44 45 Отговор
    Разбира се че не е трябвало да ни освобождават, както са били и против съединението. Както Левски е казал, който ни освободи, той ще ни пороби, те затова и с мълчанието на Игнатиев са го пратили на бесилото.

    Коментиран от #44, #105

  • 41 неблагодарността и бездарието

    79 32 Отговор
    вървят ръка за ръка. Хем ти поднасят свободата даром а не оценяваш какво са направили за теб. Само не ми казвайте, че сме дали жертви, като хайдути и опълченци. Разбира се, поклон пред тях. Но свободата струва много повече от жертвите, които сме дали. А ако сме могли с опълченци и четници да се освободим, защо не сме го направили. А това колко сме способни днес, говорят фактите. Кой проблем сме решили днес - икономика, доходи, здраве, демография, че даже ядем бой от циганите и ни ядат бездомните кучета. Който не уважава освободителите си и се подмазва на пороботелите си не заслужава свободата си е много вероятно да я загуби, щом не я цени.

    Коментиран от #42, #56, #186

  • 42 Хисторик

    61 25 Отговор

    До коментар #41 от "неблагодарността и бездарието":

    Едно свестно Въстание няма 500 г. и Априлското е пълен провал, едните въстанали другите си седяли! За въстание трябват смели хора и пари парите са били в чорбаджиите които са си живяли охолно по турско време селд освобождението чорбаджиите и децата им които са се изучил на Запад стават върли русофоби! Къде е Стамболов по време на Освобождението и Априлското въстание?

    Коментиран от #48, #51, #58

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хисторик

    55 28 Отговор

    До коментар #40 от "Русороб":

    Измислиците на Росен Плевнелиев са тези думи на Дякона,, който ни освободи той ще ни пороби"
  • 45 Никога

    54 45 Отговор
    Изобщо не е трябвало да дават толкова много жертви руснаците за освобождение на такава долна нация с скспанаджендердка столица софия. Такава грешка те няма да допуснат вече
  • 46 Да си знаеш лъжец

    59 25 Отговор

    До коментар #25 от "SMSM":

    До преди 20г в Русия работеха стотици хиляди Българи, минимума заплата беше 600 долара, смятай колко милиарда са внасяли в България на онези пари. Но костов отряза тези възможности, дойдоха турци да работят за 500 долара/месец и живееха по 10-12 в апартамент. Затова вече не работим в Русия.
  • 47 Ти си

    13 6 Отговор

    До коментар #36 от "Приятел":

    Тотално куку. Хапчетата пий

    Коментиран от #61

  • 48 Боклука Стамболов

    30 19 Отговор

    До коментар #42 от "Хисторик":

    Стамболов е печелел пари на гърба на българите, снабдявал е с оръжия и дрехи воюващите.
  • 49 Усмивката

    59 21 Отговор

    До коментар #28 от "Гюнтер Германеца":

    И с какво точно България е помагала на Хитлеристка Германия.Накажете се тогава сами ,щото и вие руснаците сами помогнахте на Хитлеристка Германия да превземе Полша.Кои сте вие да решавате кой да бъде нападнат и кой не.Нима Сърбия или Гърция не си го заслужват.И ние имаме сметки за разчистване със съседите си .Но вашата агресия е справедлива а нашата фашистка.Ей .лицемери.Сами ще се закопаете

    Коментиран от #53, #290

  • 50 Адолф Хитлер

    57 24 Отговор
    КОГАТО ГУБИШ СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ КОЙ ЩЕ ТЕ ОКУПИРАТ И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ! ЗАГУБИЛИТЕ НЯМАТ ДУМАТА!
  • 51 Така е

    47 12 Отговор

    До коментар #42 от "Хисторик":

    И днешните чарцаджии и олигарси си живеят добре под Американско робство. И Тьрция да ни завладее си мислят че ще го остават да владеят раята. Виж БигБрадър - Царството на фолка и Златките с вече циганско мнозинство в населението
  • 52 СссереМ

    42 40 Отговор

    До коментар #17 от "Сметка":

    По време на бомбардировките сме били във война със съюзниците,а когато идва червената армия вече сме неутрална държава,не е хубаво да се изкривява историята,война русия ни обявява на пети септември а на осми нахлуват,тогавашните РУСОПИТЕЦИ дават 30 процента от територията ни само за да се подмажат на москва.Ами ако бяхме изпратили един милион войници на източния фронт през 41-ва сега щеше ли да има 9.9.1944 -та,но царят за съжаление не е разрешил, сега щяхме да сме велика БЪЛГАРИЯ както по времето на Симеон.
  • 53 Гюнтер Германеца

    23 15 Отговор

    До коментар #49 от "Усмивката":

    С 15 000 евреи от Гърция за Аушвиц и с храна и логистика, малко ли ти се струва? С това че са помагали с убийствата на антифашисти в България българската полиция, армия, жандармерия!

    Коментиран от #257

  • 54 Така е

    28 14 Отговор
    И днешните чорбаджии и олигарси си живеят добре под Американско робство. И Турция да ни завладее си мислят че ще го остават да владеят раята. Виж БигБрадър - Царството на фолка и Златките с вече циганско мнозинство в населението
  • 55 Щшкжгллхгфд

    57 28 Отговор
    Тя Русия освободи и Полша вие не знаете ли, особено в катинската гора. Русия също така, след края на втората световна окупира половин европа, а сами се сещате окупацията до какви марионетни правителства води. Чехословакия също беше освободена от червената гад. Македония с Българско население подарена на тито от бкп и сталин. А сталин и ленин са освободили, най много Руснаци от правото им да живеят.
  • 56 Муя

    48 30 Отговор

    До коментар #41 от "неблагодарността и бездарието":

    Само кремълски каскет може в едно изречение да смеси хайдути/опълченци и съвременно здравеопазване. А по въпроса колко "струва" "освобождението" - два пъти по 30тона злато, изпомпване на чужда икономика за десетилетия малко ли ти се струва?!? И да - не съм съгласен да де омаловажава подвига на опълчението ни - Плевенската епопея е била почти загубена от бездарни руски пълководци, а за боевете при Шипка и сам/а може да си прочетеш. Била е 10-тата поред военна кампания на Русия срещу отслабващата Отоманска империя и с наша (и общо европейска) помощ се е оказала успешна. Ако бяха тръгнали да ни "освобождават" щяха да ни поканят в Сан Стефано или поне да ни споменат в този договор.

    Коментиран от #67, #112

  • 57 44-та година

    41 13 Отговор
    Реално 44-та година цяла континентална Европа е окупирана, едната половина от СССР, другата половина от американците и англичаните. Даже Франция няма суверенна монетарна политтиика докато Дю Гол не си взима златото. А Германия и Италия и до ден днешен са окупирани.

    Коментиран от #137

  • 58 така е

    38 13 Отговор

    До коментар #42 от "Хисторик":

    трябва реално да оценяваме какво сме били и сме и какво сме получили от Русия. На мен не ми харесва нашето положение, но е по добре да видим реалностите такива, каквито са и да се променим към по добро. А колко са добри новите ни „освободите”, примери безброй, само човек да има очи. Ще ти свалят и кожата от гърба и няма да им мигне окото.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Приятел

    20 23 Отговор
    Позицията изразена в публикацията може да я приемете като заплаха.Ето това е братска дружба...
  • 61 Приятел

    6 16 Отговор

    До коментар #47 от "Ти си":

    А ти си недорасъл и ако нямаш нещо смислено да кажеш,по-добре не се хаби.Чети нещо за Кобрата и Андреа
  • 62 Ники

    30 27 Отговор
    Любителите на водката, почнаха да си показват зъбките.Да си седат в тайгата и да мезат картошки. Аз признавам и уважавам предишното поколение Руснаци освободили ни с цената на живота си. А сегашното няма право да говори на тази тема, защото и капчица жертва не са дали за нас.
  • 63 Жеката

    26 5 Отговор
    Гърция Сърбия и Румъния с Руснаци ли се освободиха? Защо не сме се обединили всичките балкански държави.

    Коментиран от #84, #147

  • 64 Хисторик

    36 20 Отговор
    Като за приказват за опълченците на Шипка колко били помогнали на Руската армия все едно са направили услуга на Царска Русия!!??? Разбира се, че ще помагат на руснаците в противен случай руснаците се оттеглят зад Дунав и кой губи, Русия или България?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Спасител от слънчака

    27 35 Отговор
    Рускините най си падат по българи. Руснаците много ги е яд. Знаят че жена им се е онодила на морето с бг уй. Тва им е главният проблем
  • 67 Уяяя

    21 20 Отговор

    До коментар #56 от "Муя":

    А колко струва съединението, колко е трябвало да платим на Търция и колко дългове е опростили Русия на Турция за да.не задлъжняваме ние? За изпомпването на икономиката има достатъчно доказателства - 44-та година 18% електрификация, 20% дял на промишлеността в БВП, никакъв износ

    Коментиран от #126

  • 68 САМО ПИТАМ

    19 12 Отговор
    И ГЪРЦИЯ ЛИ ОСВОБОДИХТЕ ?!
  • 69 Еблю

    31 23 Отговор
    Руснаците няма за какво да съжаляват, след 50 г. няма да има българи.

    Коментиран от #72

  • 70 Жичката

    34 28 Отговор
    Освободи ни да. Но ни навреди, като подари 2милиона Българи и територията Македония на тито. Навреди ни с разпадащия се комунизъм. Пример Гърция, вижте тогава как беше с запада и сега имат повече от нас и територия и население и повече пари. Комунизма с разпаданети си изгони 3 милиона Българи зад граница.Тодор Живков тогава ви казваше, че комунизъма е едно недоносче ама вие си знаете и баете, че бил велик. Как ще е велик, като владееха половината свят и се разпаднаха. Така, че Русия повече ни е вредила отколкото ни е помагала.
  • 71 РУССИЯ

    31 28 Отговор
    Скоро пак ще трябва да ви освобождава,ме от циганите и турците ама ще ви гледаме сейра.

    Коментиран от #73

  • 72 Приятел

    26 14 Отговор

    До коментар #69 от "Еблю":

    На теб това не ти е проблем, ти не си българин.А българи има по целия свят,няма да изчезнат,не се стресирай.У твоето село може и да няма.

    Коментиран от #127

  • 73 Приятел

    13 12 Отговор

    До коментар #71 от "РУССИЯ":

    Ти няма да го видиш.
  • 74 Простосмъртен

    30 30 Отговор

    До коментар #17 от "Сметка":

    Ако не беше Русия и до сега щеше да ядеш рязания,ти ицялото ти котило
  • 75 Тръмп

    31 25 Отговор
    Тези Суперетнически Комуноиди са Антихристи и вместо да целуват ръка на България,че ги направи Християни сега ритат ръката,която ги нахрани духовно!!!:):):)Неблагодарни твари!!!:):):)Анатемосани от Ленин до Путин!!!:):):)

    Коментиран от #78

  • 76 Тръмп

    30 24 Отговор
    Комуноидните съветски уроди,няма как да ни изнудват с лъжите си!!!:):):) България няма нищо общо с руснаците и измисленото племе славяни!!!:):):)

    Коментиран от #83, #123

  • 77 Приятел

    38 19 Отговор
    Руските не разбират,че без България ще се разпаднат духовно.Те няма от къде да черпят мъдрост,България е единствения им извор на духовност.Загубят ли България,губят Духа.Който е против България е против Бог!Съ Нами Богъ!

    Коментиран от #85

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Йосиф Сталин

    17 8 Отговор
    Поздрав за всички русофили от България с парчето на Rainbiw-Can't Let You Go!!!
  • 80 Колев

    39 18 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Никога,никъде Левски не е казвал или писал това изречение.Това са думи на Захари Стоянов.Запомнете го най-после.
  • 81 Спасител от слънчака

    39 19 Отговор
    Руснаците мно обичат да преиначават историята и затова вместо болга реката им е на володя с ввввввв те мно я харесват буквата вввввв и от болгарска река то става волга.голяма река е.волжка българия става волгоградска местност :) болгари стават волгарни за тях :) религията им занесохме и те се нарекоха най-православни сред правата вяра.ние им простихме тоя грях.дадохме им азбука език.те наслижиха техни си думички.насложиха и буквички в азбуката ни и отрекоха да е българска.но великите българи потомци на древните траки и велики ханове монголски отново им простиха.щото сме богове :) богопомазани да даваме!

    Коментиран от #278

  • 82 Тръмп

    38 18 Отговор
    Исторически Крим е бил хиляди години Владение на Гърци и Българи още преди Боспорското Царство!!!:):):)Когато българите сме Създавали Троя или Одриското Царство древнорусите са бродили с мечи кожи!!!:):):)

    Коментиран от #91, #104

  • 83 Монгола

    33 10 Отговор

    До коментар #76 от "Тръмп":

    Америте окупираха Континента на индианците и ги вкараха в резервати като добитък!
  • 84 Факти

    38 18 Отговор

    До коментар #63 от "Жеката":

    Защото Българина мазохист има фетиш към пияните руснаци, и винаги чака някой нещо да направи за него. Докато другите балкански народи не са чакали никой. Най ме кефат Румънците бият се с Турците по горите защитават се раждат много деца и не ги дават без бой като наш ганйо за кръвен данък. Затова днес Румънците са над 30 милиона а ганчо още чака некой да го оправи.

    Коментиран от #93, #281, #289

  • 85 Спасител от слънчака

    16 10 Отговор

    До коментар #77 от "Приятел":

    Именно. Невероятно точно. Малцина обаче ще те разберат. От 100 човека само двама. Това е проблема на руснаците.
  • 86 Тръмп

    19 19 Отговор
    Неграмотните Комуноиди в Кремъл могат да излъжат само себе си,колко са "значими" и Исторически,и Сега!!!:):):)Комуноидите са Антихристи и Господ ще ги Накаже!!!:):):)
  • 87 Някой си

    29 28 Отговор
    На въпроса "трябва ше ли да освождавате България" НЕ!! Какво се правите бе Българи ако не беше Русия сега нямаше да има никаква България. турците 500 години ви... аре нема да казвам какво са ви правили Турците. "Тъп народ слаба Държава".

    Коментиран от #98

  • 88 Гацо

    18 18 Отговор

    До коментар #78 от "РУССИЯ":

    Що не идеш да живееш като руснак нали нещеш западния начин на живот и западните икономики и държави.
  • 89 Насраха се от страх москалите

    24 22 Отговор
    То бива избиване на комплекси, ама тия не спират да реват и се сополивят. Като ги изритаме и от Беларус, ще си станат лика-прилика с циганорите от анадола. Православни мюсюлмани от XVI век. Странна низост са тия. Разбират само от бой, глад и санкции. Тотална изолация за тая зараза.
  • 90 Хаджи хаджи Българин

    26 4 Отговор

    До коментар #18 от "Щайнер":

    Прочети Берлинският договор от 13 юли 1878г!
    Териториални
    Редактиране
    Берлинският договор определя територията на българското княжество в земите между Дунав и Стара планина и дотогавашния софийски санджак. Между Стара планина и Родопите се обособява автономна област Източна Румелия, а Македония, Източна Тракия и Западна Тракия остават под пряката власт на султана.[2] Сърбия запазва завладяното през войната Южно Поморавие с градовете Ниш, Пирот и Враня.[3] Черна гора също се уголемява териториално, но придобивките ѝ на адриатическия бряг са поставени под австро-унгарски контрол. Австро-Унгария окупира Босна и Херцеговина, както и Новопазарският санджак[4]. Северна Добруджа е предоставена на Румъния като компенсация за Южна Бесарабия, отнета ѝ в полза на Русия. Русия се разширява и в Кавказ с градовете Батуми и Карс. Договорът изисква от Османската империя да приложи и видоизмени устава за ограничена автономия на Крит. Великобритания узаконява правото си да окупира Кипър. Прочети целият текст във Википедия и тогава ръси глупости!

    Коментиран от #164

  • 91 Откъде изпълзя?

    7 8 Отговор

    До коментар #82 от "Тръмп":

    Пий си лекарствата
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Посмали

    18 1 Отговор

    До коментар #84 от "Факти":

    19 милиона са румънците днес

    Коментиран от #103

  • 94 Тръмп

    23 22 Отговор
    Дебилите в Кремъл изобщо не могат да се сравняват по Величие с България и Гърция!!!:):):)Ние на Балканите сме Отците,Синовете и Светия Дух,а русначетата сте недоразвити и необразовани!!!:):):)Църквата ви е Фалшива и Служи на Кремъл и КГБ,а не на Бог и Господа Иисуса!!!:):):)Ясно???:):):)
  • 95 Хаджи хаджи Българин

    21 2 Отговор
    Договорът се състои от 64 члена. Унищожава разпоредбите на предварителния Санстефанския мирен договор от 3 март 1878 г. между Русия и Османската империя. Санстефанският договор изостря отношенията между Русия и останалите Велики сили. Споровете между тях са поради неспазването от страна на Русия на предварително сключените тайни споразумения с Австро-Унгария – по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г. и Будапещенската конвенция от 1877 г., като част от тези спорове са решени с Лондонското споразумение от 30 май 1878 г., предхождащо Берлинския конгрес. Основното противоречие се състои в предварителното съгласие на Русия, документирано в посочените по-горе споразумения и конвенция, на Балканите да не се създава голяма държава[1].
  • 96 Тръмп

    22 16 Отговор
    Всеки може да се порови в Нета и да Изобличи Лъжите на Кремъл!!!:):):)Комуноидите са до стената,разобличени от Истината и краят им Наближава!!!:):):)
  • 97 Спасител от слънчака

    27 14 Отговор
    Постоянно спасяваме рускини. От любовна мъка :) освобождаваме ги най-редовно :) благодарни са ни много. Винаги казват спасибо демек спаси ме. Спасиба. Спаси ме от нямането на секс. Руснаците не ставали за нищо. Помагаме им редовно. Малко говорят развален български, но нищо де прощаваме им.

    Коментиран от #114

  • 98 Хаджи хаджи Българин

    32 7 Отговор

    До коментар #87 от "Някой си":

    България рядко е губила на бойното поле, и винаги на дипломатическата маса за преговори! Отговорът е, че политиците винаги са изразявали тяхните интереси и никога волята на народа!
  • 99 Тръмп

    17 16 Отговор
    Турския поток ще си остане в Турция и няма да мине през България за да захранва сръбските и унгарските слуги на Кремъл!!!:):):)
  • 100 Госあ

    33 14 Отговор
    Изявлението на външно министерство е изключително профанско. Можеше да направят много по сдържано и дипломатично отношение, ако толкова се е налагало. Освен подлоги на американците, правителството не притежава елементарна дипломация и финес, като и двете са единствено за сметка на българина. Русия винаги е била и ще бъде велика сила, и България трябва да се съобразява с това.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Камен

    15 5 Отговор

    До коментар #93 от "Посмали":

    2018г 19милиона и 500 хиляди Румънци. По света имат общности близо 6 милиона, като наще Българи 3 милиона където са. Молдовците са над 4милиона до 1859г се е водило че цялото население на молдова е с Румънско нещо като нашата Македония подарена ни от комундалите на тито.

    Коментиран от #108

  • 104 падналия ангел

    13 16 Отговор

    До коментар #82 от "Тръмп":

    Човече, какви българи в Одриското и Боспорско царство, в Троя? Ти наред ли си? Твоята мегаломания подминава и македонците! Да беше се развихрил и до Асирия и Вавилон!

    Коментиран от #109

  • 105 Хаджи хаджи Българин

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "Русороб":

    Ти дори не си правиш труда да прочетеш малко, за да не говориш глупости!
  • 106 Тръмп

    17 11 Отговор
    Това ли е Коварния План на Путин и Ердоган, Гърция и България да станат отново Турция???:):):)Нека се пробват,точно това чакаме за да бъде Унищожен Окончателно Комунизма и Османското недоразумение и мераци!!!:):):)
  • 107 одъртял комсомолец

    19 10 Отговор
    Факт е, че през последните 20г у нас на поста Министър на Външните работи се назначават хора с нулев дипломатически опит, а по някога и без 1 ден трудов стаж! Факт е също, че през годините имаше доста случаи, когато позицията на Министъра на МВнР и тази на Премиера бяха диаметрално противоположни, което пък ме навежда на мисълта, че хората на този пост се назначават не от Премиера и не от НС, а вероятно от едно посолство в кв. Лозенец"! Връзката между изложбата и местните избори меко казано направо кърти! Наистина трябва да имаш много развинтено въображение или по- скоро много ниско мнение за електората, за да допуснеш, че подобна изложба би могла да вкара допълнителни гласове за Мая Манолова примерно!! Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Очевидно, обаче нещата в руското МВнР също не стоят добре, след като солиден дипломат като Лавров е оставил една разбесняла се кучка да плющи, когато си поиска и каквото си поиска! Общо взето една тъпа българска кучка се разджафкала, а пък друга още по- тъпа руска кучка отвърнала на джавкането!
  • 108 Госあ

    11 6 Отговор

    До коментар #103 от "Камен":

    Абе ти случайно да си чувал, че Югославия е окупирана от немците след бой ?!? Само това питам.

    Коментиран от #111

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 анова

    27 6 Отговор
    Прочетох всички коментари останах с впечатлението че никой не споменава пагубното действие на Англия за съдбата на България Чърчил е изиграл най разрушитната роля като създава скрита картинка на Балканите ние дължим сегашното си положение на Уинстън Чърчил

    Коментиран от #117

  • 111 Тръмп

    20 13 Отговор

    До коментар #108 от "Госあ":

    А ти да си чувал,че Сталин и Тито заграбват български земи,език и култура и правят фалшивата Югославия,при положение че сърбите не са славяни???:):):)Югославия и СССР умряха,ясно ли е Дебил???:):):)

    Коментиран от #118

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Обама

    18 10 Отговор

    До коментар #101 от "булгаристан":

    Ами кат се чувсваш роб в капитализма и не ти отърва беж за Куба, Венецуела. Ама ти е по добре тук на капиталистическия строй и няма да ходиш никъде нали. Изкаш ли аз да като Руснаците да те спася от нещо си и после десет пъти да ти почерням животеца. Комунизма си го построиха комунистите с многото труд на народа и след това силовите им кадри ДС им наследиха икономиката след разпадането и разпродадоха всичко. А като се почне на живков родата коята се ояде по време на прехода и се стигне до партииния член бойко борисов където е масажирал ушаците на живков до днес разграбват.

    Коментиран от #119

  • 114 Приятел

    6 7 Отговор

    До коментар #97 от "Спасител от слънчака":

    Обичам ги,когато ми казват "обнимай меня".Душици златни.Поздравявам те с това парче,брат.
    https://youtu.be/e6bOZJDzjWA
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Спасител от слънчака

    14 8 Отговор
    Наскоро една рускиня ме освободи. Освободи ми напрежението долу. Често ме освобождават рускини. Признавам си. Толкова си падат по руското, че са нарекли жилищата си форт нокс. Много па рускаму. Там у форта бива. Готино е. Мъжете им не знаят. Но мисля, че подозират. :) но тря' да ги спасявам. Няма как. Поздрави от слънчака. Тук сезона продължава с пълна сила.
  • 117 Тръмп

    17 8 Отговор

    До коментар #110 от "анова":

    Чърчил ни е наказал чисто Емоционално заради Съюзничеството ни с Хитлер!!!:):):)Решил е,че Турция и Гърция са му достатъчни за да спира Комуноидите и е сгрешил!!!:):):)Сега вече Знаят,колко е Важна България за Света и ЕС!!!:):):)

    Коментиран от #182

  • 118 Госあ

    10 10 Отговор

    До коментар #111 от "Тръмп":

    Не бе чичак, аз те питам ти знаеш ли че Югославия е антифашистка и е окупирана и разделена от немците след битка ?!? Оттам нататък, нема к' во да ти обяснявам повече.
  • 119 Приятел

    13 7 Отговор

    До коментар #113 от "Обама":

    Майката на живков се е казвала Маруца Дръвнешка...те такива са избирали комунистите да им слугуват
  • 120 Тръмп

    17 9 Отговор
    Траките от Мала Азия,Балканския полуостров и гърците сме формирали Европа,а не някакво измислено съветско племе-славяни!!!:):):)

    Коментиран от #128

  • 121 Мнение

    14 6 Отговор
    Да даваш оценка през 2019 г. Това си е за 2019 - 21-ви век. Е, да, но макар да оспорват 681 година, и правиш ретроспекция за този период е съвсем друго. През 2119 (ако ни има) ще бъде различно. Сега лично мен ме е срам. Дано правнуците не се срамуват от нас!+
  • 122 Кирето

    9 10 Отговор

    До коментар #101 от "булгаристан":

    Е та не е някой като Рейгън, да наложи пълни санкции на маскве, а видиш как народа ша бие путин кат маче в дирек. Днешните санкции не са пълни.
  • 123 Дух

    7 9 Отговор

    До коментар #76 от "Тръмп":

    Ти като неизмислен,-няма да сьществуеш скоро.
    Няма кой да покрие като славянин.
    Тялото на Методи изхвьрли от гроба папа римски.
    Смятай,кво те очаква.
  • 124 А !!!

    26 10 Отговор
    Тая мухла- министърка за нищо не става!
    До вчера правеше кафета на плювньо, днес...гаф след гаф... Висшата дипломация е мисия невъзможна за нея !!! Ама как да стане, без подготовка, без сиво вещество...на команда от американското посолство!
  • 125 Бай Онзи

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    Справедлив но заблуден!
  • 126 Стига с тия дългове бре

    15 5 Отговор

    До коментар #67 от "Уяяя":

    Никакви дългове не е опрощавала Русия. Обезщетението към ОИ се приспада от задълженията и към Русия и България вече го дължи не на ОИ, а на Русия.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 А защо сега не се наричате траки

    11 10 Отговор

    До коментар #120 от "Тръмп":

    Ами всички ви знаят като сигани?

    Коментиран от #131

  • 129 Мехмед

    5 28 Отговор
    Сега е ред да се върне булгаристан на ТУРЦИЯ.

    Коментиран от #135

  • 130 Педерусия е септична яма

    19 12 Отговор
    Върнете тоновете злато бе руски мърльовци

    Коментиран от #222, #223

  • 131 El Torro

    16 8 Отговор

    До коментар #128 от "А защо сега не се наричате траки":

    Заради мръсни и долни компромати и изкривяване на истинската история в полза на азиатските примати.

    Коментиран от #138

  • 132 Българин

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "Антисоросоид":

    Пак си пиян бе русороб
  • 133 Приятел

    10 7 Отговор

    До коментар #127 от "Еблю":

    Па като беха заградили тогава с тел и не можеха да бягат хората,така става.То и робите са важен ресурс,трябва да ги отглеждаш.
  • 134 Conti

    12 6 Отговор

    До коментар #21 от "Русия са прави":

    Трай бе червен анален фистинг

    Коментиран от #172

  • 135 Жабара

    7 5 Отговор

    До коментар #129 от "Мехмед":

    Сега е време да си ебеш майката феска

    Коментиран от #200

  • 136 Приятел

    24 8 Отговор

    До коментар #127 от "Еблю":

    През соца,ако не пазеха границите с тел ,щяха да останат само членовете на бкп .

    Коментиран от #141

  • 137 онзи

    9 2 Отговор

    До коментар #57 от "44-та година":

    И Япония е окупирана
  • 138 А можеш ли да напишеш

    5 10 Отговор

    До коментар #131 от "El Torro":

    Нещо на тракийски?

    Коментиран от #301

  • 139 троцки

    19 6 Отговор
    Сталин,Ленин и другите кремълски бандити избиха нашите освободители и техните потомци.Сега това са болшевишки наследници.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Тисъна

    4 6 Отговор

    До коментар #136 от "Приятел":

    Скоро не бях чувал такава огромна глупост....

    Коментиран от #151

  • 142 Руските свине

    16 9 Отговор
    Никой не ги е канил да освобождават когото и да е било.
  • 143 Бай Яни

    20 11 Отговор

    До коментар #7 от "Смятам":

    Смятъм, не твърдя го, ти първи ще изчезнеш при един конфликт с Турция. А покрай тях да не изчезнат и шибаните човекоподобни примати русопуткинстански предатели. Бягат от мизерна Ръсия идвате да живеете в България и плюете тези които ви дават хляба и свободата. Всички знаем че ФАКТИ са руски подлоги, шпиони внедрени да поткопават сувиринитета на България. В Москва като пръднат тук се посирате. Днешните Путкинистанци са ВЕРЯГИ+ПОЛЯНИ. Демек някъкви северни помаци. Откакто ние ги покръстихме и им дадохме писменост тия идиоти се опитват Дани за трият като нация. Щом тук не ти отърва, куфари те и в Себир се пребираш идиот мерзелив, некадърен примат.

    Коментиран от #152

  • 144 Българин

    19 11 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
  • 145 фактолог

    20 8 Отговор

    До коментар #34 от "Адолф Хитлер":

    Вярно е фюрере. БълХарския манталитет се промени с вековете. Обвиняват турците, но това се случи стотици години преди появата на турците. Станахме животни. Де що стана баил, болярин, взе да наподобява разврата на Визанс, цакаше българи, предаваше. Когато турците се появиха, България я нямаше на практика, имаше воюващи боляри и области. И още дълго бе така. Не един болярин е викал турски войски, за да воюва с друг болярин. Същите животни и сега се бият за кокала на държавната машина. Да обиждаш турците, че превзепи България е все едно да обиждаш вълк влязал в отворена кошара овце.Повечето българи са свестни хора, но овце, търпят животни да ги крадат, мамят, осакатяват, убиват. Институциите са окупирани от враждебни и продажни лица. Така, че обвинението на Русия не е и е вярно. Но речеш да оправиш нещата, а не става. Вълците са за трепане, а овцете поради скудоумие и фе скачат да защитават вълците. Не може да се помогне на овце, искащи овце да са, а не хора. Мисля, че Орел рак и щука народ не правят.
  • 146 Sigero

    17 8 Отговор
    Русия се има за наследник на Византия.Иска да владее Босфора. През 10 век древна Русия помогна на Византия да пороби България. Но сега също сме поробени от запада.Никога не сме били истински свободни,защото и никога не сме се освобождавали сами.

    Коментиран от #155

  • 147 Владо Вр

    10 5 Отговор

    До коментар #63 от "Жеката":

    Гърция, с активната помощ на Великобритания. С една цел - проливите. Русия има същата цел, а ние получаваме свободата си. Но гърците не плюят англичани и американци. Въпреки жестоката гражданска война след 1945 там.

    Коментиран от #185

  • 148 Наблюдател

    13 5 Отговор
    Съвсем естествено е безродниците от Поглед инфо да препечатат този антибългарски пасквил, все пак ти ка острието на руската хибридна война срещу България. Но защо и Факти го тиражират? Рискуват да станат част от русофилската медийна клоака.

    Коментиран от #153

  • 149 Генерал де Гол

    18 9 Отговор
      

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 150 Истината

    19 10 Отговор
    САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американци. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за "двойното “освобождение” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика, няма паметник на американски президенти пред техния парламент, няма 50 метров паметник на Американската армия освободителка от признателния френски народ в центъра на Париж, няма френско национално движение "Американофили", и лизането на американски задници не е вменявано като знак на благодарност към САЩ и задължение во веки веков на всеки французин.

    Коментиран от #212

  • 151 Приятел

    6 4 Отговор

    До коментар #141 от "Тисъна":

    Чети Калинке и не се прави на умен.Децата на комунетата ,защо живеят на запад?Калъф
    https://trud.bg/%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8/
  • 152 Нищо добро

    6 8 Отговор

    До коментар #143 от "Бай Яни":

    Покръстени са от Византия.И ние сме покръстени от Византия.Това е била византийската политика-покръстваш силните си съседи,за да можеш чрез влиянието си да ги отслабиш и по лесно да ги завладееш,както и става с България, която е пряк съсед на Византия.
  • 153 Приятел

    3 4 Отговор

    До коментар #148 от "Наблюдател":

    Наред с онзи Симов,който може да е лидер на каруцари само.Послушко-подскачкото...

    Коментиран от #156

  • 154 Антрополог

    15 8 Отговор
    Сто години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. Руснаците могат да постигнат самоуважение единствено като доминират над други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над другите народи около тях. Руснаците не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетява и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние. Единственият начин да се противопоставим на тази руска злоба и агресия е много силно колективно противодействие. Защото с Русия не може да се дружи, тя разбира искането за дружба като слабост. Единствения език, от който Русия разбира е езика на силата.
  • 155 Приятел

    8 2 Отговор

    До коментар #146 от "Sigero":

    Свободата е само вътре в нас.Няма физическа свобода на този свят.Свободен можеш да бъдеш и в затвора,но трябва мъдрост и вяра.А някои мислят,че като раздават кебапчета, това е достатъчно.Толкова им е нивото
  • 156 Наблюдател

    11 4 Отговор

    До коментар #153 от "Приятел":

    Симов е обикновен рубладжия. Преди да заобича Русия правеше метани на САЩ, дори написа "20 причини да обичаш Америка". Има ги в нета, всеки може да ги прочете. Но сега е пор в русофил. Какво ли не правят парите!
  • 157 Иванов

    8 1 Отговор
    Суперетнос? И това ако не е чист нацизъм, здраве му кажи!!!
  • 158 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #38 от "Сандо":

    Санде ,тази опорка я завираш там ,където слънце не огрява!Много си наивен Санде,звучиш ми като дечко от класовете. Чети историята Санде и не си измисляй! В османската империя е имало много повече християнски училища,отколкото мюсулмански и християнското население е било по- грамотно и за няколко години нямаше да сложат фесове и нито да четат на турски,след като не са го направили за 500 години.
  • 159 Кой68

    15 5 Отговор
    Както Русия така и САЩ се движат от своите геополитически и икономически интереси....Но и това е вярно че ако не бе Русия сигурно щяхме да останем част от днешна Турция...Ако СССР не бе спрял Хитлер със Европа не се знаеше какво щеше да е станало?Да не забравяме че сме били съюзници на Хитлер???
  • 160 Георги

    12 10 Отговор

    До коментар #38 от "Сандо":

    Калъф, по време на османската империя сме си говорили български, запазвали сме нравите и обичаите имали сме собственост, църкви, манастири, къщи. Плаща ли сме данък и така на татаък. В Русия обаче сте си били роби до началото на октомврийската революция, че и след нея.
  • 161 гост

    15 8 Отговор

    До коментар #23 от "Емигрант заради вас русофилистиците":

    Емигрант си и ЩЕ СИ ОСТАНЕШ такъв, ама не заради русофилите, а заради кравофилите след 89-та, ама ти е малко сивото в черепната кутия да го разбереш. От кого е измислено всичко на Запад?! От щастливи индианци може би или основно от бягащи от войните в Европа и по Света?! Чий капитал и интереси разпалиха двете световни войн? Източните ли? А на чии изследвания и чии отвлечени след войната учени стъпи развитието на любимият ти Запад. Знаеш ли какво е значението на един немски "лекар" за медицината по настоящем. Огромно и въпреки моралните дилеми при използването на "труда" му, медицината признава, че би изостанала неимоверно, ако не ги е приела. Дали ще се сетиш за името му? А и без значение къде живееш съм почти сигурен, че нямаш вече нищо в домът си и по себе си "made in west", нали? Така че стига с това величаене на западната културата. Това остана в миналият век! Прижали го!

    Коментиран от #162

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Калбо

    15 10 Отговор
    Те ни укопираха това е пълна джендърска лъжа има филмови ленти където българите посрещат руснаците с цветя като толкова искате да обвините Русия защо купуваме техен петрол газ атомно гориво нека да спрем да ги купуваме ама не става особено атомното гориво с друго гориво няма да работи атомната централа виждате как американците ни подкрепят като ни продават 160 лв тока а Козлодуй по 50-60лв 500гд нищо не направихме турците си правиха каквото си поискат с българите, дойдоха руснаците освободиха България и пак сме не доволни и тръгнахме срещу тях и то 2пъти
    3 път няма да има вие не разбрахте ли че светът без Русия не съществува . България не е суверена държава защото американците и големите батковци от Европа ни нареждат какво да правим
    че ни е бях ме по свободни по време на социализма защото сега ако много говориш собственика ти показва вратата тези продажници продадоха България напълниха си джобовете и сега пишат и говорят глупости защото си пазят парите който ограбиха даже още им плащат и то много пари.. както капитана на иранския танкер предложеха му милиони долари да преведе кораба на място където да могат да го хванат американците но той отказа България по принцип е слънчоглед партия

    Коментиран от #166, #171

  • 164 Щайнер

    14 3 Отговор

    До коментар #90 от "Хаджи хаджи Българин":

    Не те разбирам, искаш да кажеш, че ако турчолята нахлуе в Европа всички ще стоят безучастно, и ще гледат саир как омирисват цивилизацията, това ли е ??

    Коментиран от #188

  • 165 None

    17 8 Отговор
    Няма нужда да се дърлите по форумите. Всичко се изпълнява по план от соросоидните ни управляващи с цел забавяне или спиране на преминаването на Турски поток и строежа на АЕЦ Белене.Ако бъдат спрени проектите са само в наша вреда а печалбата остава за колонизаторите ни от САЩ на които ще купуваме течният газ и скъпият ток от Американските ТЕЦ-ове които ние им подарихме. САЩ не напразно води войни в Близкия изток защото целта им беше да докарат газ и нефт до ЕС от места където техни фирми разработват такива находища. Сега искат да увеличат доставките на течен газ за Полша а оттам да се доставя и за Украйна. Всичко се прави за да се печелят пари а нашите управляващи са само продажни изпълнители!
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Григ

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Смятам":

    Че тя кота си е мръднала пръста?? Винаги ни е окупирали, не ни е освобождавали!! Чети повече и няма да пишеш глупости!!!
  • 168 Григора

    5 5 Отговор
    Че тя кота си е мръднала пръста?? Винаги ни е окупирали, не ни е освобождавали!! Чети повече и няма да пишеш глупости!!!
  • 169 no name no face no number

    12 7 Отговор
    Трябваше разбира се, сегашната България е плачевно подобие на държава заголила д...е на запад, но единственият виновник за това стечение на обстоятелствата е вашият и...д миша горбачов ,който унищожи и продаде Изтока в робство на западните пе ....ли
  • 170 ДА ВЪРВЯТ ПО ДЯВОЛИТЕ

    23 11 Отговор
    ТЕЗИ ПОРОБИТЕЛИ КОЛКО СА НАГЛИ. ОЩЕ 1000 г НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ПРЕМАХНЕМ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТЯХНОТО ДЯВОЛСКО РОБСТВО. ТУРЦИТЕ ЦЕЛИ 500г НЕ УСПЯХА ДА НИ РАЗЕДИНЯТ. А ТЕЗИ БЕЗБОЖНИЦИ И ЗЕМЯТА НИ ОТНЕХА И ЗЛАТОТО НИ ПЛЯЧКОСАХА И АРХИВИТЕ ОТКРАДНАХА. ТОВА Е КРАДЛИВА БЕЗБОЖНА СБИРЩИНА.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 При Ердоган ше живеем по добре

    8 8 Отговор
    Но тогава убо и дс и полит шаиката мутри олигарси комунисти нема да има от кои да цицат а на тех им требва некъв параван да има неква държавица там че да са управленска каста и да грабят...а народа псета го ръфали сичко е за лична изгода а нас ни облъчват и поляризират че сме народ държава ала бала и требва да си даваме живота за тех😂😂😂 запомнете които и друг да ни управлява ще се живее много по добре но гореописаните немат сметка от това
  • 174 Българин

    13 10 Отговор

    До коментар #172 от "Слушай бре долен ляв педал":

    Руската измет обича да натаква как сме щели да се казваме, ако руската кочина ни била освободила. Истината е, че и без Русия щяхме да бъдем свободни само, че нямаше да я има предателската и безродна пета колона на Москва!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Да се преброим

    2 4 Отговор
    +-комунисти - фашисти
  • 177 Истината

    12 9 Отговор
    За Астрид Линдгрен Втората световна война представлява битка между две чудовища: на болшевизма и на нацизма. А ако трябва да избира по-малкото от двете злини, лично тя би предпочела нацизма: "За нас, шведите, една отслабена Германия може да означава само едно: че руснаците ще ни стиснат за гушите. Бих предпочела до края на живота си да казвам "хайл Хитлер", отколкото руснаците да дойдат при нас. Не мога да си представя нищо по-отвратително от това", е записала Линдгрен в дневника си на 18 юни 1940 година.


    По-нататък тя споделя неща, дочути от случайна гостенка, финландка, за зверствата, извършвани от "руските окупатори" - за разстрели на деца, издевателства и изнасилвания. "Господи, не допускай руснаците да дойдат и при нас!", моли се писателката.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Илия Бешков

    17 7 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?
  • 182 анова

    7 3 Отговор

    До коментар #117 от "Тръмп":

    Ааааа сега съм съгласен остава да разберете че ВСВ е ционистки заговор и всичко си идва на мястото 30г изследвам процесите така че самият факт че кукловодите го премахнаха веднага е показателен

    Коментиран от #184

  • 183 Тръмп

    9 7 Отговор
    Комуноидните уроди от Москва продължават да Лъжат,че са ни "Освободили" чрез Окупация за 45години!!!:):):)
  • 184 Тръмп

    6 6 Отговор

    До коментар #182 от "анова":

    Ционистки заговор???:):):)Това не е темата на Скандала,а Кремълските Лъжи и промиване на мозъци в България!!!:):):)Хитър си,но не и умен!!!;););)

    Коментиран от #195

  • 185 Личо

    8 8 Отговор

    До коментар #147 от "Владо Вр":

    Гърците винаги са били със запада, и затова са по добре от нас и там правителствата не са им руско настроени а заоадно настроени. Докато ние заложихне и залагаме на червените некадърници.
  • 186 ПАТРИОТ

    12 4 Отговор

    До коментар #41 от "неблагодарността и бездарието":

    Христо и Евлоги Георгиеви дават 13000 оки злато на руския император, 1 сандък с ценности, бижута от времето на Византия, Рим и на всеки руски генерал му се пълни шапката със злато. Тези съкровища са им дадени от Вълчан войвода. Първия път (събитията с Георги Мамарчев) когато Вълчан дава 10000 оки злато - руския император ни мами. Прибира имането и не прави нищо :https://youtu.be/YT3-uLqmyxk

    Коментиран от #207, #245

  • 187 Тръмп

    11 4 Отговор
    Всичко най-хубаво и добро в Русия е направено от Петър Велики и Романови,които са немска кралска фамилия,а комуноида Ленин ги затри до крак обричайки Русия на духовна нищета!!!:):):)
  • 188 Щайгер

    2 0 Отговор

    До коментар #164 от "Щайнер":

    Няма смисъл да питаш така или иначе няма да разбереш дори и да ти се обясни.

    Коментиран от #250

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Тръмп

    10 8 Отговор
    Царя Освободител Александър Втори бе Немец,а комуноидите и другарите на Ленин го убиха с бомбен атентат!!!:):):)Брата на Ленин е обесен,защото е искал да взриви Александър Трети,сина на Освободителя на Княжество България,не на цялата!!!:):):)А Путин е от отбора на Убийците и Атентаторите убили Руската империя!!!:):):)Комуноидна империя няма да има!!!:):):)
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Тръмп

    10 6 Отговор
    България е Неразделна част от НАТО и ЕС,та не се страхува от Заплахите на Московските комуноиди за ново поробване от Турция!!!:):):)Иска им се,но ще гледат тъжно Просперитета ни!!!:):):)СССР не е "Освобождавала" никой,а даже разцепи Германия на две и открадна Кьонингсберг!!!:):):)СССР изби 30000 полски офицери в Катин и се опита да го припише на Хитлер!!!:):):)
  • 193 ивчо

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    левски такова нещо не е казвал, това са думи на иво инджев уж казани от левски

    Коментиран от #196

  • 194 Тръмп

    8 8 Отговор
    Путин се опитва да изгради отново Империята на Злото и Лъжата-СССР,но няма да успее!!!:):):)
  • 195 анова

    5 2 Отговор

    До коментар #184 от "Тръмп":

    Промиването на мозъци е част от всяка идеологическа война така че аз не се връзвам на Кремъл познавам отлично военната история на Света и знам че след Френската революция която е дело на илюминатите всички тръгват да завладяват Русия ЗАЩО ТОВА ПИТАМ НАПОЛЕОН КАЙЗЕРА ХИТЛЕР СЕГА НАТО КАКВО ИСКАТ КАКВО ТЪРСЯТ

    Коментиран от #199, #216

  • 196 Тръмп

    7 5 Отговор

    До коментар #193 от "ивчо":

    А ти от дела знаеш какво е сказувал Левски,като си неграмотно селянче и Комуноиден робот сделан в СССР???:):):)
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 NSDAP

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ю Кортес":

    Така е,днешните турци са българи.Истинските турци отдавана са под земята,а 50-60% от днешните турци са с бг произход.Нормаоно е,българите и турците да се чувстват близки,защото сме една кръв с тези от Западна Турция.
  • 199 Тръмп

    9 1 Отговор

    До коментар #195 от "анова":

    Хитлер е искал да Затрие до крак комунистите и "славяните",за това напада зверски СССР убивайки и изгаряйки всичко по пътя към Москва!!!:):):)Наполеон е друга бира и е имал други амбиции към Москва и Русия!!!:):):)За това и не е изгорил Москва,а няколко дена е чакал в Двореца за преговори с Царя!!!:):):)Наполеон и Хитлер са несравними!!!:):):)
  • 200 Мехмед

    3 20 Отговор

    До коментар #135 от "Жабара":

    Толкова ви стигат силите, долен гяур. Само може да псувате, балкански цигани. булгаристан е бил турски и ще бъде ТУРСКИ.
  • 201 Чоджум

    9 4 Отговор
    Аве, как може да сложи тая очилата нагла хлебарка- тоя Муравей Радев на банкнотата Ви лика на тая гнусна долна продажна Подлога стефчо стамолов-а, в последната Ви парична емисия 1999 год., на 20-чките?! Срам и Позор е?! финансово министерство -Хаа Аха.
    стефчо ви стаболов-а снабдява руската войска 1878 лето с продоволствие и не само,а и гъчи парата в потуриге и бега в Австрийско по Бардаците да пирува у Виената.При обсадата на Дряновския манастир от Аскера, са навлича с женски дрехи Тоя травестит и успява да драсне..тоя плешив мендил.Голе'мм български патриот.
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Тръмп

    15 6 Отговор
    След като Хитлер се е отнесъл така Жестоко към СССР и русите с омраза и геноцит,защо не е постъпил така и с България и българите,а???:):):)Защото много добре е знаел кои са българите и че нямаме нищо общо с русите,славяните и комунистите!!!:):):)А сме дали е името Германия на Германия и до ден днешен едно Софийско(тракийско)село се казва Герман!!!:):):)
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Тръмп

    10 6 Отговор
    Романови са немска фамилия владяла 350години Русия и която има основна заслуга тя да заприлича на Европейска държава!!!:):):)А дядото на Путин и другите прости и неуки комуноиди ги избиха безмилостно за "благодарност",че ги направиха хора!!!:):):)От тогава Русия не е построила по-Велик град от Санкт Петербург и не е родила нито Пушкин,нито Достоевски!!!:):):)СССР превърна руснаците в агресивни дебили и идиоти!!!:):):)Нека се гордеят с това!!!:):):)
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Иманяр точка БГ

    12 3 Отговор

    До коментар #186 от "ПАТРИОТ":

    На Мойсей камбаните. Евлоги и Христо Георгиеви са предприемчиви българи занимаващи се със земеделска продукция на територията на Влашко. Така натрупват състояние. Най сериозните им парични средства са от тогава когато осигуряват част от прехраната за руската армия , готвеща се за освободителната война с османската империя. Руснаците им заплащат за огромните поръчки. След войната , и освобождението на България , трябва да се изпрати консул в Букурещ , и всички в българският парламент смятат , че това трябва да е Евлоги Георгиев , по очевидни причини , но Ст. Стамболов , който е в дългогодишен конфликт с него , защото Е. Георгиев не му е давал пари навремето като поборник , и е твърдял , че не му е "чист косъма" , се изправя срещу целият парламент и отказва да го назначат за посланик. Евлоги Георгиев става прав , нахлупва си калпака на главата , изхрачва се по посока на Стамболов в парламента, и излиза . След което завещава на България своето състояние за българско висше училище , с думите - ДА СЕ УЧАТ МЛАДИТЕ БЪЛГАРЧЕТА , ЗА ДА ПРЕУСПЯВАТ , И ДА НЕ ГИ ЛЪЖАТ ПОЛИТИЦИТЕ.
  • 208 Тръмп

    15 3 Отговор
    Историческата Истина е,че Константин Велики е българин,Римския Император Галерий и той!!!:):):)Третия Папа след Свети Петър е от Сердика-София!!!:):):)Генетично България е роднина на Италия, Гърция,Македония и Унгария!!!:):):)А "славяните" са Историческа Лъжа подкрепяна от Кремъл!!!:):):)
  • 209 Ангел

    9 3 Отговор
    Трябваше ли да дадем кирилицата на тези?
  • 210 Тръмп

    10 2 Отговор
    Румъния също са българи,както и Дракула!!!:):):)На Балканите всички сме братя от Древността и разни чужди религии и народи постоянно гледат да ни разделят и владеят!!!:):):)Стига повече,Баста-както обичат да казват братоците от Италия!!!:):):)
  • 211 Тръмп

    13 5 Отговор
    Русия чувала ли е,че България е граничела с франките и Карл-Шарлеон Велики???:):):)Когато България е била Империя,русите са живяли с белите мечки и са ръмжали вместо да говорят!!!:):):)Добре,че българите направиха Боспорското Царство в Крим,та да ги научим на слово и говор тия неблагодарни твари!!!:):):)
  • 212 Госあ

    9 7 Отговор

    До коментар #150 от "Истината":

    сащ два пъти се опитва да разграбва Франция. А Франция дава независимостта на сащ. Всъщност, заслугата за победата през първата световна война е най вече френска ! Панял ? Френска. Или десетимата рамбовски пилота дето са стояли само на земята са били немците бе ? Втората световна, победата е предимно руска. Т' ва е положението братчед. Тоест, французите трябва да бъдат повече благодарни на руснаците. Но без френската помощ, краварите до скоро щяха да бъдат васали на Англия.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Калбо

    15 8 Отговор
    Какво става бе толкова много тролове не съм виждал продажници долни добре че българинът не вярва на тези подлеци ще дойде време някой ще сажеляват но ще бъде късно.. какво донесоха американците бедност просяци наркомани повече от половината държава са занимава с наркоманията богатство за който е на ръководни постове и много бедни хора работят за дребни стотинки коромпирана полиция прокуратура министри паспортъжи терасаджй къщи за гости пирамиди валирване на банки проститутки рекетиори 30гд не се накрадоха вие сте много тъпи американците маниполирват света знаийтели че ако руснаците спрат да продават ядрено гориво на американците те ще стоят на тъмно американците произвеждат около 12 процента от тяхните нужди другото го купуват от Русия гледа си интереса а ние глупаците се връзваме на тяхната манипулация нама никаква демокрация 30 ГД державта я ограбиха тези същите който сега се пишат глупости водят държавата към дъното по време на социализма нямаше просяци имаше равностойни заплати нямаше.голяма разлика с 1лев можеше да си купиш 4хляба сега плен с боклуци и подобрители 1 не можеш най бедната в Европа вие ми пишете колко е била лоша Русия не е виновна Русия ни е българите сами сми си виновни 30гд ограбвне на българите от запада и продажниците на България тръгнали да защитават банковите си сметки господ ще ги накаже ще дойде време както разбрахме за паспортаджите и терасаджи луканкаджи така ще разберем за тези който сега ръко

    Коментиран от #217

  • 215 Тръмп

    14 8 Отговор
    Руснаците са изостанали поне 3-4000хиляди години в развитието си от България!!!:):):)Най-старото обработено злато е правено около Варна,а не около Сибир!!!:):):) България е владяла Египет 300години чрез Птолемей!!!:):):)Много още имат да учат Историята на България тези гниди преди да се бият в гърдите,че са ни "Освободили"!!!:):):)
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Тръмп

    9 11 Отговор

    До коментар #214 от "Калбо":

    Я марш в руската кочина при свинските,бре шумкарю!!!:):):)Там ще грухтиш на воля преди ядене и клане!!!:):):)
  • 218 Тръмп

    7 9 Отговор
    София е град от 2000години,а Москва от 700!!!:):):)Точка!!!:):):)
  • 219 Арим

    13 1 Отговор
    Имало е много български държави от древността до средновековието,които са загинали,но България винаги възкръсва като птицата Феникс в нова държава,като продължител на старите.Всички,които са тръгвали срещу България или са и смъртни врагове,Бог ги е затривал!
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 много скоро

    3 6 Отговор
    Тайпи ката пусне 3 милионо навлеци в българия и гърция!
  • 222 Сметка

    6 9 Отговор

    До коментар #130 от "Педерусия е септична яма":

    А ти ще вьрнеш дьлгове за "съединението"!
    Ти го получил не заради воля на опълчение.
    Турция,като фактор в тази историческа ситуация,е подписала съгласие си ЗАРАДИ ФАКТАЧЕ Русия ще й опрости контрибуция за руска-турска война,дето тя я загуби.
    Русия е платила сметките ви,нещастници!

    Коментиран от #305

  • 223 Сметка

    7 4 Отговор

    До коментар #130 от "Педерусия е септична яма":

    А ти ще вьрнеш дьлгове за "съединението"!
    Ти го получил не заради воля на опълчение.
    Турция,като фактор в тази историческа ситуация,е подписала съгласие си ЗАРАДИ ФАКТАЧЕ Русия ще й опрости контрибуция за руска-турска война,дето тя я загуби.
    Русия е платила сметките ви,нещастници!

    Коментиран от #226, #234

  • 224 Тръмп

    11 6 Отговор
    В Русия където и да копаеш,излиза само газ под налягане!!!:):):)А в България където и да копнеш излизат доказателства за Великата ни История!!!:):):)Е как да не ни завидят Кремълските комуноиди на Историята и Величието???:):):)Иска да ни я скрият и откраднат с лъжи,но това не е газ под налягане и не се продава!!!:):):)

    Коментиран от #227

  • 225 Авито

    16 5 Отговор
    1944 ни освободиха от правото на свободен и достоен живот, така както само и единствено русия може да "освободи" един народ. Както са свободни над 50-те прецакани и асимилирани народи в рамките на нейната федерация. Буламач познат с понятието руски народ !
    За съжаление 1944 година бяхме трета икономика в Европа с със силно развито селско стопанство, лека промишленост и дори самолетостроене, след 70 години болшевишко управление ни превърнахте в най-големия помиярник в Европа, а българския народ в отчаяно население невярващо в себе си, бъдещето и просперитета си !
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Ами

    10 2 Отговор

    До коментар #224 от "Тръмп":

    То и в русия където копнеш, ако не излезе газ, ще излезе част от българската история ........
  • 228 Тръмп

    10 3 Отговор
    България многократно е Възкръсвала през хилядолетната си История и е Вечна!!!:):):)
  • 229 Хахах

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    Хвани си свали поне българска фонетика руски троле. Ето за това каквото и да подхванете се проваляте. Дори и в троленето се дъните. Не знам днешните политици колко са зле, но на предишните банкнотите се печатаха в СССР без да сме част от него. И всичко се диктуваше от Москва и накрая стигнахме до купони за хляб. Колкото по-далеч от Русия толкова по-добре
  • 230 Нужни са ни ракети и атомно оръжие

    6 10 Отговор
    Какво е важно да се извади, като есенция от статията. След като руснаците са ни освободили преди около 140 години , и през цялото това време са ни бабували , опазвали , поддържали , да не се затрием от глупост , а насреща си са получавали само черна неблагодарност ,за трети път България влиза във враждебен на Русия съюз , и дори съвсем скоро от министерският съвет си позволиха остри думи, срещу руските жертви от ВСВ. Та в Русия е вече време да преосмислят своята политика към България , и да поправят една грешка която са сторили преди около 140 години , и после , преди 74 години , когато запазват нашата цялост. И при едни бъдещи размирици, да не си мръднат пръстта , когато техният вече любим и верен съюзник Турция си прибере територията обратно . Щото от нас руснаците хаир не видяха . Аз не знам ,как нашите колониални губернатори заспиват спокойно , или мислят,че със 6 хвърчила ще се опазим .

    Коментиран от #236, #238, #242, #246

  • 231 Хахах

    11 7 Отговор
    Руснаците са ни братушки, за това че са ни освободили от османската империя - колкото кувейтите са братушки на американците, че ги освободиха от Садам. ИНТЕРЕСИ ИНТЕРЕСИ ДРАГИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ( РУСОРОБИ)
  • 232 ПЕНКО

    7 5 Отговор
    40 ХИЛАДНА БЪЛГАРСКА /ПАРТИЗАНСКА/ АРМИЯ -КОМАНДВАНА ОТ "ЦАРСКИ " ОФИЦЕРИ СЕ БИ С ХИТЛЕРИСТИТЕ ДО КРАЙНИТЕ РУБЕЖИ -И 14000 ЗАГИНАХА ВЪВ "ВТОРАТА ФАЗА" НА ВОЙНАТА !?!?!?
  • 233 Тръмп

    10 4 Отговор
    Българин създаде Византия и Константинопол,това да си го набият в тиквите Русия и Турция!!!:):):)Истанбул е Заграбен от българите град,та да си седнат веднъж на задниците колко са жалки и изостанали спрямо Историята на България!!!:):):)
  • 234 Българин

    9 7 Отговор

    До коментар #223 от "Сметка":

    Нищо не е платила мръсната руска кочина, путлераст нещастен. А това, че е създала българофоби петколонници, които са пречка за развитието на България никога няма да може да ни изплати.
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Тръмп

    11 8 Отговор

    До коментар #230 от "Нужни са ни ракети и атомно оръжие":

    Не се притеснявай!!!:):):)Скоро Кремълските дебили ще осъзнаят кого точно са "Окупирали" за 45години от 1944г.!!!:):):)Ще им разбием всички наложени силово лъжи, манипулации и саботажи!!!:):):)Без ракети и самолети,а чрез най-мощното оръжие на планетата Словото и Истината!!!:):):)

    Коментиран от #240

  • 237 ПЕНКО

    6 5 Отговор
    И ЗАПОМНЕТЕ ...В РЕВОЛЮЦИОННИТЕ НИ БОРБИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ -ВЪВ ВОЙНИТЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И ВЪВ ВСВ НЕ СА ЗАГИВАЛИ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРСКАТА БУРЖУАЗИЯ , ТЕ ВПОСЛЕДСТВИЕ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКОТО СЕЛКО СТОПАНСТВО -ЧРЕЗ "ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ " !!!!!!!
  • 238 До 230

    9 6 Отговор

    До коментар #230 от "Нужни са ни ракети и атомно оръжие":

    Краденето и раздаването на български земи, краденето на злато и ресурси, склоняването на съседи на България към война със нея придружено с военна и логистична подкрепа, воденето на тотална война срещу България с 4 армии склонявайки още 18 нации да обградят България и да я унищожат в продължение на 4 дълги години, идеологично разцепване на народа ни на нации и под нации, с пропагандни методи с цел дестабелизация, разцепване и разделение на обществото и т.н. ...... Така нареченото руско "бабуване", това ли е !?
  • 239 Хр Ботев

    13 6 Отговор
    Ако не бяхме ние нямаше да говорят и пишат на Български Щяха да се дупят на килимчетата и да вият като корабни сирени Аллах да ги чуе Войната с Османската Империя щяха да спечелят на 32 март Путкин ден
  • 240 Фен на Валери

    4 7 Отговор

    До коментар #236 от "Тръмп":

    Не се притеснявам , а от ненормалници като теб , още по малко.

    Коментиран от #248

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Приятел

    3 4 Отговор

    До коментар #230 от "Нужни са ни ракети и атомно оръжие":

    Кои нас бе?Ти не си българин.Заплашваш ,че ще насъскате турците ли?Страх ли насаждаш.Вас ще ви перфорират китайците мн скоро.
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Тръмп

    12 5 Отговор
    Този Разуваев е типичен Кремълски дебил!!!:):):)Той е неграмотен и необразован,но баща му казал,че Москва е създадена от люлката на тюркската Златна Орда и Турците са по-удобен партньор???:):):)Явно руските дебили са с промити от лъжи и фантазии мозъчета и не са наясно с Истинската си История,а жонглират според интересите в момента!!!:):):)Тези за пари ще се нарекат и анадолци или ердоганци!!!:):):)
  • 245 чудя се

    5 3 Отговор

    До коментар #186 от "ПАТРИОТ":

    колко беден и пропаднал трябва да си, най вече духовно, за да мериш свободата и живота със злато и пари.
  • 246 Приятел

    3 3 Отговор

    До коментар #230 от "Нужни са ни ракети и атомно оръжие":

    Питай в ютуб Слава Севрюкова,какво ще ви изпълнят Китай скоро.Не са забравили о-в Дамански,не се тревожи.Всеки си намира майстора.

    Коментиран от #249

  • 247 Тръмп

    5 4 Отговор
    Вече си заразен доживотно с Истината за България и Комуноидните Кремълски лъжи!!!:):):)Истините които прочете ще убият бавно и мъчително всичко русофилско и комуноидно в теб и няма връщане назад!!!:):):)Вече си Илюминат,осветлен от Истината!!!:):):)
  • 248 Тръмп

    6 3 Отговор

    До коментар #240 от "Фен на Валери":

    Не се страхувай от този който ти налива в чашата,а от този от когото не се плашиш!!!:):):)
  • 249 Истината

    9 6 Отговор

    До коментар #246 от "Приятел":

    Няма остров Дамански, путлераст,, от 1969 година има остров китайски Джънбао дао, на който има музей на китайските герои, водили битка с руснаците. А в Пекин има изложен пленен на острова руски танк Т-62. Митовете и легендите, с които се е нагълтала руската измет, може да са много фантастични но нямат нищо общо с действителността.

    Коментиран от #253, #254

  • 250 Щайнер

    4 1 Отговор

    До коментар #188 от "Щайгер":

    Защо бре, аз говоря за нахлуване в Европа, ти ми казваш как е остригана България от договора, което общо взето няма връзка, понеже не говоря конкретно за България, а за Европа, като се има предвид, че България е част от Европа, какво има за разбиране повече ?
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Приятел

    5 0 Отговор

    До коментар #249 от "Истината":

    Бе то бива,бива,ама твоето граничи с диагноза.Земи малко се замисляй преди да пишеш,изпращеняк.Да не ти набия един Джао Дън изодзадзе,паляк.
  • 255 Ислямизирана

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Щайнер":

    Германия отдавна не е фактор и няма да направи нищо.
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Метгонтан

    7 5 Отговор
    Дори и да са ни освободили , са ни отнели повече отколкото всички поробители взети заедно . Факт е че преминавайки през България , те не освобождават , а обявяват независмостите на Гърция и Сърбия изгонвайки Турците , докато ние в България си чакаме чинно да "освободят " всичко наоколо . През цялото това време ние сме си били васални на високата порта и сме си плащали и на Османлиите и на братята , аа да не забравя докато сме ги чакали да ни освободят , лекичко са изселвали българи от с.българия в днешна молдова , украйна чак дори и в сибир . За да им оправим малко стопанството щото те са много велики , и още са велики внасят си чушки и домати щото ги мързи да копат . МИ да хопа една ракетка и тва са 200г копане спестени , ама че руснаците няма какво да ядат , е тихичка тайна
  • 259 Да да

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антисоросоид":

    Абе нас хубаво са ни освободили от германците, ама как освободиха Германия от тях, още не мога да го разбера!
  • 260 Кико

    6 3 Отговор
    Черен Ден е било за България!
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Дългият

    10 1 Отговор
    Никой няма да дойде и да те освободи,хей така заради ...черните ти очи...Имали са геополитически интереси...Братята славяни...приказка за наивници...
  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Zzz

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Смятам":

    а эащо смяташ че ТУРЦИЯ е опасност эа вас не можем ли да бъдем добри съседи
  • 265 Генерал Иванушка Водков

    8 5 Отговор
    Ай що си не заврете матрьошката изодзадзе.
    И да престанете да се врете в България?
    Пътьом може и боклука да си приберете, сичкото бсп, атака и така нататака..
  • 266 Гледач

    9 5 Отговор
    България е спасила от неграмотността и безбожието РУСИЯ.А РУСИЯ за благодарност продава оръжие на Турция която е враг на България. ЗАЩО БЕ БРАТЯ РУСНАЦИ?

    Коментиран от #269

  • 267 jullliann 72

    8 3 Отговор
    Където е стъпил руския ботуш е мизерия и робство.Съгласен съм.А където е стъпил ботушът на САЩ какво е???Някой ще ми отговори ли?

    Коментиран от #294

  • 268 Турция не била

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ю Кортес":

    Нападнала никога България? Извинявай, но ти на каква възраст и. В смисъл може би мозъкът ти е промит от най-новата българска история. Съветвам те да прочететеш някой учебник по история издаден през Соца за да се запознаеш с истинските отношения между българи и турци в разстояние на 500 години. Гледай и "Капитан Петко войвода" , "Време разделно", "Под игото". После пак прецени.

    Коментиран от #285

  • 269 виж ти

    1 0 Отговор

    До коментар #266 от "Гледач":

    Извинете вие от небето ли сте паднали?
  • 270 СВТ40

    4 1 Отговор
    Нашите политици са със силните на деня, но когато всичко един ден свърши тогава идват проблемите.
  • 271 atirador

    9 4 Отговор
    ...Освободила значи....а знаете ли за колите със злато и торбите с диаманти.....платили сме си господа руснаци.....много сте ни близки по кръв ама и много сте ни крали....айде да не изравяме стари кокали и ръждясали щикове.....искаме да ни уважавате за днес и вчера.....да не ни смятате "изтървана 16 република" да не ни карате да се чувстваме като постоянни длъжници ...защото ако сложим всичко на кантар - кой кого не се знае кой ще е длъжник......
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Bingo

    5 4 Отговор
    Когато руснаците отворят архивите за публичен достъп ще се види истината за така нареченото "Освобождение", но те никога няма да го направят за да подържат своята версия за историята която налагат повече от 100 г. Истината е, че Княжество България е трябвало да стане изходна точка за завземането на Констатинопол което е и главната цел на цялата Руско-турска война. И затова 6-ти септември си е чисто български празник, щото Съединението е извършено без консултации с Русия и с ясното съзнание, че се нарушава Берлинския договор чрез който Русия разчленява България на части.
  • 276 Мартин

    7 4 Отговор
    Историята на Русия доказва, че са интересчии. Кога се изпратя срещу германците - когато Хитлер ги напада, а не преди това. Какво спекулират с освобождението, то е един страничен ефект - Русия и Турция са воювали 4 пъти в рамкинте на 100 години преди освобождението Ни. Като толкова Ни харесват, защо на няколко пъти са ни спирали от съединението с Македония? Като са такива приятели на България, защо плащат за сръбската пропаганда в региона? Като са такива моралисти, защо продават оръжие на Турция за да воюва срещу Сирия, а същевременно продава оръжие и наемници на Сирия за да се защитава от Турция и САЩ? Това ли са приятелите Ни, братята Ни... Постоянно да Ни заплашват с пасивната си агресия. Те са най-големите расисти в света, но тяхните чернокожи били част от техният "суперетнос", а другите чернокожи са си обикновени негри.
  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 Хаджи Генчо

    9 4 Отговор

    До коментар #81 от "Спасител от слънчака":

    Колкото по-мизерно настояще има един народ,толкова по-велико минало си измисля!
  • 279 нервен ( разбивача на тролове )

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хай-ток":

    Не Вазов е казал друго !! Думите са си на Левски
  • 280 Георги Димитров

    7 4 Отговор
    Те управниците че са алчни и продажни е вярно,но май и народа съвсем е обезумял!Сега надежда всяка оставете,че някой ще тръгне да ни освобождава и да ни помага!Ще ни помогнат само братята американци-да изчезнем като народ и държава!Но те пък се сдобиха с безплатна територия 111 хиляди квадратни километра,където си правят каквото искат!
  • 281 Дядо Вангел

    7 0 Отговор

    До коментар #84 от "Факти":

    Румънци и българи са един народ аратлик, доказано е генетично. Фалшивият румънски език е изкуствено създаден, преди няколко века, преди това в днешна Румъния се е говорило на български и са били или част от България или васална княжества.

    Коментиран от #282

  • 282 нервен ( разбивача на тролове )

    3 0 Отговор

    До коментар #281 от "Дядо Вангел":

    Това е абсолютно вярно ..и същото важи за молдовците и македонците ...генетиката го доказа ...ама на някой хора не им е удобна истината и това си е
  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #178 от "АМАН ОТ ПОРОБИТЕЛИ":

    Ти случайно да знаеш че първият самолетоносач е японски ? Само питам. Вдигнали ги били 😂
  • 285 Един промит мозък

    4 1 Отговор

    До коментар #268 от "Турция не била":

    Учебници от соца ха ха За промиване и бетониране на мозъци Турция е създадена през 1923г от Кемал Ататюрк Преди това е нямало държава Турция Много са ти промили мозъка
  • 286 Коментатор

    3 1 Отговор
    Не одобряваме действията на българите. Те не ни послушаха, действаха тихомълком, съвети не искаха, нека сега сами си оправят кашата, която забъркаха. Според Нас, докато княз Александър (Александър Батенберг - бел.ред.) продължава да се разпорежда със съдбата на българския народ, нашата намеса в българските работи е абсолютно невъзможна и безполезна. Заради последните действия на българите, които Ние не одобряваме и за Нас са нежелателни, би било непростимо и даже престъпно спрямо Русия да се караме и да водим война с Турция, а може би и с Европа. Ние трябва да имаме една-единствена главна цел - завладяването на Константинопол, за да се установим завинаги на Проливите и да знаем, че Константинопол винаги ще бъде в наши ръце. Това е в интерес на Русия и към това трябва да се стремим. Всичко останало, случващо се на Балканите, за Нас е второстепенно. Стига сме правили демонстрации в ущърб на истинските интереси на Русия! Славяните сега са длъжни да служат на Русия, а не Ние на тях!”, пише руският император Александър Трети няколко дни след обявяването на Съединението на Княжество България и Източна Румелия
  • 287 Спиро

    5 1 Отговор
    А трябваше ли да “освобождавате” Източна Европа, за да попадне под съветска окупация?
    Думата “окупация” не я използвам случайно. След края на ВСВ България е оглозгана до кокал от така наречените ни “братушки” и е имало репресии и политически чистки. За незапознатите това е избиване на интелигенцията и аристокрацията в България под надслов “в името на народа”. Да не забравяме и лагерите... Всичко това под ръководството на БКП и КПСС. Цялата ви информация е пропаганда някаква. Сега трябва да ида да разглеждам изложбата ви и после да се чудя не какво показвате, а какво криете ли?
    Моето мнение е това:
    Освободила ни е Царска Русия а не Русия на болшевиките. Всъщност, исторически погледнато ние нищо хубаво не сме видели от вас, след като си разстреляхте царя, който на практика ни освободи. Във всички войни след Освобождението сте били срещу нас. И сте идвали тук да ни мачкате и да воювате срещу нас. Няма българин да е отишъл на Източния фронт да стреля срещу вас.
    Така че, господа, акциите за Освобождението отдавна сте си ги осребрили насила.
    Няма да ви приема за “братушки”, докато национални герои са ви сатрапи каро Ленин, Сталин..... Василий Блохин и т.н. Вашата си история си я дръжте за вас си.
    Пак да повторя, не вие ни освободихте, а онзи на когото избихте цялото семейство без остатък....

    Коментиран от #291

  • 288 Спиро

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Боклук":

    Разполагаш с оскъдна информация. Нима смяташ, че Америка е колонизирана само от страните на Запада ли? Тоест само западняци? Имало е и немалко руснаци пропътувани през Атлантика.
    Но прочети и това:
    https://www.168chasa.bg/article/6632536
    От друг сайт е, за което се извинявам на тукашния, но ще прочетеш интересни неща. Има и лека вметка за разликите в начините на колонизиране от руснаци и другите. Защо ли аналогията е същата и днес ми се струва...
  • 289 Djoko

    4 2 Отговор

    До коментар #84 от "Факти":

    Не дрънкай глупости,сърбите са се освободили със помощта на Русия,след победата на Русия,Дибич Забалкански, гърците със подкрепата на Англия,а румънците са си били васални на султана, освен това при съседите ни османлиите са били доста по малко.
  • 290 Гил Хейл

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Усмивката":

    Сега ще станем популисти.
  • 291 Djoko

    4 2 Отговор

    До коментар #287 от "Спиро":

    Проблема е Спиро,че бай Ганьо тъгува за комунизма, когато всеки крадеше и се правеше че работи, колкото и да изтъкваш факти, Ганьо си знае неговата
  • 292 Ф 16

    5 4 Отговор
    Остават само 6 години до първият летателен полет със завой над Северна Македония и Тракия и Хемус на новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем взет от Боко тиквата и шкембе войвода и парламента прехвърлен към федералната банка на САЩ лихва за отчетния период от седем милиона лева в полза на американската икономика и администрация и управление на човешките ресурси и президента на САЩ барак Обама и Ромни и Доналд Тръмп
  • 293 Гил Хейл

    2 1 Отговор
    Днес е 08.09 и още не съм взел пенсия , Боко тиквата я бави да тече лихва
  • 294 Djoko

    3 2 Отговор

    До коментар #267 от "jullliann 72":

    Прав си, проблема е че няма да прокопсаме, докато има русофили и американофили,а не родолюбци,оскотя народа и това е
  • 295 Бате

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ю Кортес":

    Бате ти нормален ли си???, учил ли си История а ако не си то това го има и в Интернет. За добро или зло това ни е историята а ни е весто да се учим от не я продължаваме да вършим глупости. Защо ли??
  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 Българофил

    5 3 Отговор
    В руско-турската война 1878г са загинали 40хил. войници от руската армия с различни националности. В последствие до 1888г България е компенсирала загубите на Русия с 800хил.златни наполеона, което доказва че или е имало богати българи-патриоти или българите не са живеели бедно в турската империя! Руснаците са победили в Освободителната война за България но преди това са загубили в Кримската война! Мечтата на цар Александър 1 е била Истамбул и достъп на Средиземно море!!!

    Коментиран от #307, #309

  • 300 Филип

    3 2 Отговор
    От 1878 до сега сме нео-колония на някого, защо да не бъдем на Русия? Мисълта ми е, защо да не станем автономна руска република? Референдум като в Крим и готово.

    Коментиран от #306

  • 301 El Torro

    2 1 Отговор

    До коментар #138 от "А можеш ли да напишеш":

    Да, а ти?
  • 302 Аз не разбирам

    5 2 Отговор
    След повече от 100 години руснаците разбраха че няма да хванат Босфора през България и се заиграха с Турция. В Турция убиха руски посланик и свалиха руски самолет и от тогава са първи приятели. Странна работа.

    Коментиран от #303

  • 303 Орлово гнездо

    2 1 Отговор

    До коментар #302 от "Аз не разбирам":

    Не е странна а точна за тях.Въпросът им трябва да е трябваше ли да изоставяме България.Това направиха през 90 години че и по Рано Горбачов и Елцин.И в интерес на истината от освобождението заради своите си интереси се сърдят и чупят фасони и затова има разминаване.Да българския народ винаги ще е признателенза героизма и жертвите при Плевен Ст.Загора,Шипка.Победите са извоювани с помощ на опълчението и логистиката на хиляди български селяни помагали с каквовто могат.Освобожфенивто не е на готово.Е после потомците на мнозина през1944-48 са избити.То и за руските войни се отнася.Едн ден нещата в Русия няма да са такива идват нови поколения
  • 304 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 305 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #222 от "Сметка":

    Гледай да понапреднеш с езика и да научиш малко история от документи, а не от руската пропаганда, преди да ни поучаваш на нашия език в нашата държава, нахал съветски!
  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #299 от "Българофил":

    Виж сега приятел, не е важно колко са загинали, а че благодарение на руските войни, се въстанови българската държава. Всички други сметки, лафове и мнения са кьорфишеци без смисъл.
    Като твърдиш, че сме платили за 10 години в наполеони, трябваше да кажеш кой ги е платил, как и от къде са събрани. Не са живели бедно тези българи, които са произвеждали продукти за нуждите на турската армия и султанския двор. Факта, че турската власт е имала нужда от тях, не означава, че се ползват с уважение и защита.Били са наред с по бедните си сънародници безправна рая. Всеки прост мюсюлманин може да им влезе в къщата и са длъжни да му угаждат на прищевките. Какво лошо има, че руските императори искат достъп до Средиземно море? Обикновените хора искат много неща, но няма кой да им ги даде. Царете също имат желания и мечти, но света е взаимнозависим и желанията се сбъдват, когато добре изиграеш картите с другите играчи или когато употребиш сила. Като чета коментарите, не виждам от къде да намерим политици, които добре играят на политическата сцена. С плюене не става. Сила нямаме. Е, защо сме се разревали. Русия ни поробила? Нямам думи. Отврат!

    Мeчтaтa нa цaр Aлeкcaндър 1 e билa Иcтaмбул и дocтъп нa Cрeдизeмнo мoрe!!!
  • 308 Лютви

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Внимавай да не се оплескащ от невежество. Османлийте изколиха качествените хора, които не успяха да отидат в Русия. Руснаците ги приеха заедно с азбуката и знанията, които притежаваха. Защото ги чувстваха свои. След това ви върнаха азбуката, освободиха ви, като платиха свободата ви с реки от кръв. Обучиха ви администрацията, армията и ви спасиха Съединението. Опростиха дълга на Източна Румелия и ви запазиха територията след краха през ВСВ. Сэздадоха ви тежка промишленост, направиха ви космическа държава, въоръжиха ни армията и ни осигуриха Мир. Това са грешки, които никога няма да си прости. Приятно изчезване. Учете турски.
  • 309 Славчев

    0 1 Отговор

    До коментар #299 от "Българофил":

    Глей сега пич. Тва за наполеоните е мит. След война винаги се плаща, но сме плащали по най олекотена тарифа. Не са плащали заможните българи, а новата Българска държава. С развиващата се икономика. Дългът на Източна Румелия е опростен от правителството на Ленин. Не е платен дори и един грош.Мечтите на Царя за проливите са без значение, защото е нямал такава уговорка с тогавашните велики сили - Англия, Франция, Австро-Унгария и Прусия. Мечти много, реалността е била една. Причината за да подкрепи Запада войната между Русия и Турция е същата, поради която организираха войната между Хитлер и Сталин - Умаломощаване на двете империи.
  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.