Last news in Fakti

29 Септември, 2019 06:31 2 559 4

Тръмп и Украйна: една ужасяваща параноя

  • доналд тръмп-
  • украйна

Републиканецът може би наистина вярва в измислиците, които разпространява за телефонния разговор с украинския президент Зеленски

Тръмп и Украйна: една ужасяваща параноя - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Тръмп може би наистина вярва в измислиците, които разпространява за телефонния разговор с украинския президент Зеленски. Абсурдът в тази ситуация обаче е очевиден. И това е ужасяващо, коментира Андреас Рот.

Просто няма как да не се види, че президентът Тръмп е обзет от параноя по отношение на Украйна. Напълно възможно е самият той да вярва на измислиците, които заради него президентът Зеленски трябва да потвърди: а именно, че не руските тайни служби са се намесили в предизборната кампания в подкрепа на Тръмп, а украински хакери, които действали по поръчка на демократите. И че Джо Байдън, докато е бил вицепрезидент, е оказал натиск за отстраняването на главния прокурор на Украйна, за да спаси сина си. По онова време искането за смяна на главния прокурор бе отправено от почти всички реформаторски сили в Киев и от някои западни правителства, а американците силно настояваха за по-активно разследване срещу газовата компания, ръководена от Хънтър Байдън. Оставаше само Тръмп да препише на Украйна и аферата с електронната поща на Хилари Клинтън. Което той и не пропусна да направи тази седмица, като препоръча изтритите около 30 000 имейла от времето, когато Клинтън беше външен министър, да бъдели потърсени в Украйна.

Трудно е всичката тази глупост да бъде взета сериозно - но и просто да се изсмеят на Тръмп не е вариант нито за засегнатите лица като Зеленски, нито пък за членовете на Конгреса. Последната заплаха на Тръмп, че информатори от рода на „анонимния разобличител“ трябвало да бъдат пратени в затвора за шпионаж, още веднъж подчертава едно нещо: Тръмп не е държавник, който приема насериозно положената клетва да „пази и защитава конституцията“. Точно обратното - това е президент, който приканва ръководителя на едно (поне съюзническо) правителство да се свърже с личния му адвокат Руди Джулиани, за да наложи предизборните си интереси.

В същото време Тръмп е заобиколен от хора като външния министър Помпео, чиито дипломати се опитват зад гърба на Джулиани да поправят щетите, който обаче твърди, че личното отмъщение на Тръмп срещу демократите и в разрез с истината активизирало политиката на САЩ към Украйна.

Очевидно служителите по високите етажи на властта са се опитали да прикрият голяма част от онова, което излезе наяве, ако не и много повече. Което показва поне, че са наясно какви ги върши президентът. И също толкова ужасяващо е, че абсурдът на ситуацията е явен за всички, но повечето от представителите на републиканците въпреки това внушават, че страната е изпаднала не в конституционна криза, а само в особено тежък политически конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Diddi

    0 5 Отговор
    Ne prevezdaite gluposti bez da ste naiasno s faktite.

    Коментиран от #2

  • 2 Враца Баце

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Diddi":

    А ти, научи българската азбука?
  • 3 анонимен

    13 2 Отговор
    Тия скапани кравари да си стоят зад океана и да не се бъркат в политиката на другите държави! Америка е най-големия военно-престъпник който не заслужава вниманието на нито една държава по света! Да бъдат проклети!
  • 4 Анти милиционер

    4 3 Отговор
    Сорос Веле пак еврейска пропаганда.