ФАКТИ.БГ

Грабежът

Публикувана: 22 Февруари, 2020 13:06
38 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5435
Грабежът
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 58 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Богомил Бонев разказа тия дни една история, която ни отвежда направо в сърцевината на мръсотията, която учтиво продължаваме да наричаме „приватизация“.
Завел двамина при Костов да му разкажат, какви далавери се въртят около Кремиковци. Оня сумтял известно време и сетне прекъснал разговора с думите: „Аз съм цял министър-председател, а вие ме занимавате с някакви 36 милиона“.
Кога стана калайджия, кога ти почерня гърбът – би казал Народът в годините, когато все още можеше да разсъждава трезво и независимо, когато не беше объркан от дребни хитреци, от евтини шашмаджии.

И наистина, какво ще го занимавате Костов с някакви жалки трийсетина милиона. Хора като него бяха едно от чудесата на Прехода – забележителна бе светкавичната им трансформация от незначителност в брутална надменност, присъща на всепозволеността.

Ако не направите друго с поредните закани за „приватизацията“ – поне заличете тази дума, изчегъртайте я, за да не се настани тя и в Историята – откъдето ще ви се надсмива докато свят светува. Заменете я с истинската дума – Грабеж.

Зарежете покривалото „приватизация“, с което калайджиите намятат гигантската далавера, безподобна в цялата българска История. И ви се хилят в лицето.

Наречете Грабежа - Грабеж докато все още има свидетели; онези автентични свидетели, които бяха съградили стопанските ни достояния – а сетне безсилно гледаха, как калайджиите ги превръщат в Боклук – като междувременно си пълнят търбусите.

Поне да бяха някакви хитроумни измамници, внезапно прихванали нещичко от гения на някой като Вълка от Уолтстрийт, поне да бяха внесли някаква изобретателност, някаква тукашна неповторимост в Грабежа.

Но не, бяха си обикновени хитреци, малко по-нагли от обичайното за породата си. Обаче издебнаха момента - и омърсиха всичко.

Бяха толкова безпардонни, че дори руските евреи-олигарси със сигурност са им завидели.

И сега ни учат на ум и разум - един банкер е особено противен, когато нахално твърди, че у нас хората вече забогатявали. Това си е жива подигравка, това е повече от арогантност, повече от тепегьозлък, повече от всичкото неприличие, което можете да си представите - понеже същият хубавец участва в Грабежа с най-нахалната схема: с негово участие „приватизираха“ една банка - в смисъл, че я продадоха на цена, по-малка от провизиите в нея.

Това изглежда направо невероятно, но е факт и е възможно да се случи само в една напълно разпасана държава. След такива изстъпления, никой няма да е в състояние да я запаше отново.

Действаха по-брутално и от кърджалиите по турско, техните набези са нищо в сравнение с Грабежа, с днешна дата можем да ги наречем „дребна битова престъпност“, Чоковщина някаква.
Ония са насилвали – но и тия също насилиха хиляди обикновени хорица, защото ги превърнаха от строители и стопани в просяци, показаха им, че нищо не зависи от тях, изплюха им се в лицето, направо. И сега продължават да им се изплюват.

Костов тия дни открито се надсмиваше над подготвяната от Прокуратурата Ревизия на Грабежа. Свидетелствата, дори на хора от обкръжението му, никога не са го интересували, каквото и да кажат, той го подминава презрително.

Сега дори Стив Ханке се осмели да се обади – и разказа, как е дал на Стоянов цяло куфарче с доказателства за корупция, дори показа и самото куфарче.

И какво направи Костов? „Пфу“ - изпуфка по адрес на Ханке и рече: „Нищо не си спомням. Ханке го е яд, че не го признаваме за баща на Валутния борд“. Толкоз.

Е, този и самият Господ да се обади от небесата, и по негов адрес ще изсумти нещо и ще отиде да запали двойна порция фалшиви свещи в Драгалевския манастир.

Как успя този човек – дълго време персонаж от попрището на незначителността, да изчисли, че всичко ще му се размине, че Грабежът ще остане ненаказан?

И сега има куража да твърди, че навремето пращали сигнали в Прокуратурата, обаче тя не си свършила работата?!

Наистина е неподражаем: ами нали ти самият прокара през Парламента, който владееше напълно, законовата поправка, която забранява на Прокуратурата да контролира „приватизационните“ сделки.

Всичко това е повече от вбесяващо за онези, които помнят Грабежа и знаят за мръснишката му природа.

Но никога не е ставало дума, че той горчиво наскърбява обикновените хора, които са истинските потърпевши, опарцалява разбиранията им за морал и истина.

Голямото Покушение срещу Народа се утвърди именно с Грабежа, когато безпардонно му отредиха ролята на ням свидетел на безобразните си кражби. Това си беше чиста гаменщина, тя смаза представата за честно предприемачество, дори уплаши хората – и днес те вече се втренчват единствено в дребните измамници и приемат като неизбежни големите гешефти.

Хиляди хора живееха достойно и честно покрай „Кремиковци“, примерно - и изведнъж се оказа, че той е отмъкнат по волята на Костов за един-единствен долар.

И един милион пъти да се каже, пак ще е малко, че той се отърва от „Кремиковци“ за 1 долар, просто защото не знаеше как да го стопанисва - а онзи, на когото го подари, сетне го препродаде за над 230 милиона!

Един напълно анонимен човек/Валентин Захариев набързо опроверга основния принцип на Грабежа, наложен от Костов: едно нещо струва толкова, колкото дават за него.

Захариев направи жалък големия икономист Костов. Това трябва да се изпише на една гигантска плоча пред входа на „Кремиковци“, за да се помни, какви некадърници се упражняваха с държавните притежания - а някои милозливо ги мислеха за „демократи“.

Грабежът беше съпровождан с безподобни лъжи - целта беше да се заличи паметта за завареното от Промяната, за Наследството. И до голяма степен тя бе постигната. С безпомощни нахалници ли си имахме работа обаче – или ставахме жертва на някаква по-едра игра, която, в края на краищата, да ни превърне в държава, удобна за всевъзможни насилвания?

Все още е загадка, как се появиха и се настаниха на първия ред един незначителен асистент по политикономия на социализма и един третокласен адвокат. В случая с Филип Димитров нямахме късмета той да си остане статист - в сцена от лудница - във филма „Адаптация“ на превъзходния режисьор Въло Радев – изтърваха го някак или сръчно го навряха, за да ликвидира българското земеделие.

Коя бе тази сила?

Ами Костов - тътрузил се някак из наукоподобието, преди това обаче отива в Съветския съюз - в школа за селскостопански пилоти – и то без да е отслужил военна служба у нас?! Заради това ли даде „Нефтохим“ на руската компания „Лукойл“, за която се твърди, че - поне по онова време - е под влиянието на ГРУ/Главното разузнавателно управление на Русия. А уж всичко, наследено от соца, е боклук. Пътьом даде и първия мобилен оператор на руски евреин - сетне го изгони, понеже оня се оплака, че го изнудват.

Най-ценното отиде при една невъзможни хора – от сервитьори до разградски селяндури: „Грабете, грабете – и заличавайте, за да пробутаме лъжата, че нищо не сме заварили, че онези преди нас са били завършени бездарници“. Ами свидетелите – простият народец, него пък какво да го правим? Много ясно: обедни ги, уплаши ги - и бий тъпана, че си демократ.

Както имаше справочник за 100-те национални туристически обекта, направете и един справочник за 100 отбрани предприятията, разграбени и унищожени по време на Грабежа – направете го, въпреки че кръв ще капе от него. Това ще е една витрина на Позора: кой какво е взел, за колко и какво се е случило после - за да се види, че бароните на Прехода, елитът му, са просто едни некадърници.

А се правят, отгоре на всичко, и на благодетелни. Тия дни едно „благотворително“ мероприятие беше събрало жалките 14-15 хиляди лева, при всички фасони и фръцни. Че те софийските просяци ще съберат повече, ако се наложи. Преди време Плевнелиев изкара Прокопиев, един от активистите на Грабежа, за нещо като Братя Георгиеви. Свиеш две предприятия - и ставаш Възрожденец.
Така постепенно отчаяха Народа. Той сякаш беше обект на някакво специално отмъщение на Костов…

Хубаво е да се намери някой смелчага, който да направи едно сравнително изследване за двата грабежа – национализацията след 9 септември 1944-а, и този по време на Прехода. Изводите ще са доста отчайващи за екзалтантите-късни антикомунисти.

С предстоящата ревизия на Грабежа, Прокуратурата ще влезе в жестока битка с Политическата Секта. Тя изобщо не бива да си въобразява, че ще има съюзници сред политиците. Но не бива да се отказва.
И независимо колко ще успее, има шанса поне да остави някои ценни свидетелства за Грабежа, а това ще бъде оценено от Историята. Сектата ще се защитава свирепо – част от нея са крали, другите са ги прикривали и сигурно благородно са им завиждали.

Ревизията ще обнадежди в някаква степен и обикновените хора, и те може би ще се осмелят най-сетне да споделят Истината с внуците си – поне това да направят, за да не се оставят да унижат напълно миналото им. Но нямат много време - скоро „тревата на забравата“ ще заличи всичко.

Трябва да побързат, защото Грабежът беше съпроводен и продължава да бъде озвучаван с чудовищни лъжи – а това е най-подлярският номер на авторите му. Те успяха да внушат на немалко хора, предимно млади, че Промяната е заварила страната с разгромено стопанство – ами, защо тогава толкова се старахте да го окрадете до шушка и се впихте като кърлежи в него. Какво се натискахте за „боклуците“ на соца?

Опитаха се да пришият и Народа към лъжите си: бил покорен изпълнител на провалите на соца, и дори не особено трудолюбив – и в това го упрекнаха. А той просто кротко и честно си вършеше работата. А сетне му откраднаха всичко, изпепелиха сътвореното от него. Казаха му, че честният труд, който е нещо свято, няма вече никакво значение.

Има ли и един нормален човек, който да защити Грабежа - извън онези, които участваха в сговора.
Отношението към Грабежа е тест за нормалност. Но за някои неговият Архитект все още е на почит.
Вижте си протритият животец, наивници.

Нормални ли сте, бре, какво ви става, демокрацията не минава през подобни мръсотии.
Както назначаваше сервитьори за банкери, Костов така назначаваше и уж-демокрацията, но за собствена употреба.

Не ни е нужен Ханке да ни отваря очите – всички бяхме свидетели на Грабежа и всички се примирихме. Това е неговата най-отровна последица. Същото може да се каже и за отчайващата неинформираност на поколенията на Прехода. Те смятат, че живеят в някаква приличие – успяха и това да им внушат.

А продължават да ги правят на маймуни, като им отказват най-важният отговор: ако ония дървари са оставили някаква пустош след себе си, защо за цели 30 години новите дървари нищо не постигнаха, освен да продължават да ровят из развалините на Наследството.

Младите няма да получат този отговор, сами трябва да се домогнат до него. Иначе, ако продължават да са безчувствени към Истината, всичко в Маймунарника ще приключи.

***
Понякога, все още, из София може да се срещне някой мургав клетник, подкарал каручката си, пълна с боклуци – величествена гледка от една просперираща европейска държава. Понякога се случват и драматични неща – същият/или друг клетник диво, но напразно размахва камшика си над припаднала от умора кранта. Тази гледка е мъничко по-неподходяща - но пък е златен сюжет за телевизиите, за да демонстрират те хуманността си към крантите в една просперираща европейска държава.

Понякога пък мен ме пробожда нещо в тази картинка - нещо неясно, но плашещо. И започва да ми се привижда, че самата Съдба бесува с камшика си над припадналия от несгоди народец. Напразно обаче.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 58 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Михайл Г
1 Отговор
Другаре, партията ви раздаде апартаменти в центъра на София щото членувахте в БКП, сега на камиони и в Припят да кърпите реактора. Имате дълг към партията

Коментиран от #12


Оценка:
-49 +15

Жан
2 Отговор
Ние допуснахме иточването на заводи с фирми на входа и изхода. Те натрупаха милиони долари дългове. Ходихме при Черномирдин за суровини ма той каза доларЕ, не хоча напечатани левове, пък световната банка каза доларе ма продавайте 😂

Оценка:
-30 +11

Истината
3 Отговор
Богомил Бонев е най-младият комунист на планетата а Кеворкян/Димитър е най-гнусния доносник от телевизията. Който иска да им вярва!

Коментиран от #18


Оценка:
-66 +19

Дай Боже да има Видов ден!
4 Отговор
Остана ни надеждата за справедливост и възмездие!Всички мошеници от тридесет годишният преход в затвора,за поне тридесет години затвор!Това са всички политици от този преход!Всички до един!Със Симеон начело на кохортата от крадци и обслужващи ги ПЛУЖЕЦИ....

Оценка:
-3 +61

До 3
5 Отговор
Така е, най-младият комунист. А сега да кажеш нещо по темата? Поне кажи колко е бил доларът по Виденово време.

Оценка:
-27 +14

Чичо Тони
6 Отговор
Кеворк, добре и вярно е написаното, но ако искаш повече хора да го прочетат, пиши по-кратко.

Коментиран от #26


Оценка:
-3 +38

Bateto
7 Отговор
Absoliutno wiarno.

Оценка:
-4 +27

Народен артист
8 Отговор
В сравнение с ,,народния артист,, Боко Тиквата,Костов е пионерче.........Откакто е на власт 14г,над 25 милиарда са изчезнали,само с Влади взеха 16 милиарда ,,един пьт,,....а,те ни занимават ,,случайно,, с неща отпреди 20г...Балкан та Балкан,а Булгартабак,Бтк,енер.,дружества и т.н..ТЕ ПОНЕ СА ПО СКОРО...А,ЗАЩО ли никой не говори за тези неща...Костов та Костов,него го няма от 15г на картата...

Оценка:
-8 +30

ГРАД КОЗЛОДУЙ
9 Отговор
ИВАН КОСТОВ СЪСИПАБЪЛГАРСКАТА икономика и индустрия обричайки МИЛИОН БЪЛГАРИ НА БЕЗРАБОТИЦА БОЛЕСТИ ГЛАД СМЪРТ

Коментиран от #22


Оценка:
-6 +49

ГРАД КОЗЛОДУЙ
10 Отговор
ГЕРБ МАФИЯТА

Оценка:
-3 +31

Грабежът
11 Отговор
Kъм 10.11.1989 г. Народната република България имаше народно богатство - всенародна собственост - в размер на 108 милиарда, скъпи НРБ лева, като основен капитал и 14-16 милиарда, скъпи НРБ лева, като оборотен капитал. В доларово изражение това беше (108 + 16) : 0,87 = 142,529 милиарда щатски долари (левът беше по-скъп от долара в съотношение $1=0,87лв. и от рублата – 1рубла = 0,98 лв). На 10.11.1989 г. цената на трой унция злато в щатски долари е $385,35. (https://www.usagold.com/reference/goldprices/1989.html) Днес 22.02.2020 г. цената на трой унция злато БНБ фиксинг е BGN 2963.65 при курс долар/лев = 1,81079. Тоест , днес по фиксинга на БНБ трой унция злато е $1636,66. Като разделим $1636,66/$385,35 получаваме, че днес щатският долар, през цената на златото, е 4,247 пъти по-евтин от щатския долар на 10.11.1989 г.

И така, в края на 1989 г. НРБ има общонародна собственост, делегирана от народа на държавата за управление, в размер на 142,529 милиарда щатски долари, които през цената на златото установихме, че са 4,247 пъти по-скъпи от днешните щатски долари.

Следователно, народното богатство на НРБ, приведено към сегашната цена на щатския долар спрямо златото е било на стойност $142,529 милиарда x 4,247 = $605,320 милиарда щатски долари. Това е било материалното общонародно богатство на НРБ към 10.11.1989 г. в сегашни щатски долари = $605,320 милиарда!!!
Тoвa e caмo мaтeриaлнoтo бoгaтcтвo нa НРБ към 10.11.1989г. = $605,320 милиaрдa ceгaшни щaтcк

Коментиран от #13


Оценка:
-3 +34

Кеворкян
12 Отговор

До коментар #1 от "Михайл Г":


имаше апартамент в кв. Младост, а не в центъра.

Коментиран от #15


Оценка:
-0 +18

Грабежът
13 Отговор

До коментар #11 от "Грабежът":


(продължение)

Тoвa e caмo мaтeриaлнoтo бoгaтcтвo нa НРБ към 10.11.1989г. = $605,320 милиaрдa ceгaшни щaтcки дoлaри!!!Къдe e тoвa бoгaтcтвo днec?A пoгубeнитe милиoни чoвeшки cъдби?Хилядитe caмoубили ce oт oтчaяниe бългaри? Милиoнитe aбoрти?A милиoнитe бългaри избягaли в чужбинa oт „дeмoкрaциятa” в Бългaрия?

Коментиран от #14, #27


Оценка:
-0 +34

Жан
14 Отговор

До коментар #13 от "Грабежът":


Аз щи кажа, Луканкин каза наши фирми на входа и изхода препродаваме скъпи сировини и после взимаме евтино продукцията да я препродадем. Така заводите задлъжняха със милиони долари и ги пробитахме на Иванчо да ги продава, той кът сложи нещичко за себеси и мандрата свърши

Оценка:
-7 +15

Танчо Гаргов
15 Отговор

До коментар #12 от "Кеворкян":


Аз взех близо до центъра пък сега разни програмисти ги купуват. От къдя на къдя я данък 1000 лв

Оценка:
-0 +7

Сталин е бил прав
16 Отговор
Разстрел....-за всички политици на прехода-абсолютно всички!!!!!

Оценка:
-1 +22

Пладнешки грабеж
17 Отговор
И мога ли да позная кой е тоз хубавец-банкер,дето сега ръси ум и разум?Сигурно и други го разпознават.Да-Левохарпуцумянца!Един от Костовите любимци и активни съмишленици в Грабежа.Наистина бяха уникални в злодеянията си!Как иначе да се нарече продажба на банка(БВтр.Б) на цена под стойноста на провизиите й?И сега при Бащицата е същото.Най-вероятно делото за КТБ ще го хване давността!И така-кой крал.Крал.Широката публика да дуе супата.

Оценка:
-2 +21

Активист на БКП
18 Отговор

До коментар #3 от "Истината":


Най-младият комунист е другарят Бойко Борисов!!!Слава,слава,слава!

Оценка:
-3 +9

ЦК на ГЕРБ
19 Отговор
Важното е че нашият любим вожд е чист като утринна роса !!!

Оценка:
-2 +10

БълхариСтан
20 Отговор
ТОВА Е БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-1 +7

Прав е Кеворк
21 Отговор
Ако Гешев смъкне станиола на приватизационния бонбон на Костовото управление и грабежът блесне, тогава и преходът ще свърши и обясненията за него също. Така ще свърши работа и на българските историци, които нетърпеливо чакат...да утвърдят "историческата истина"

Коментиран от #25


Оценка:
-2 +11

Шалом
22 Отговор

До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Комуниста Иван Костов не беше ли назначен,като МП от слугата на Кремъл-еврейчето Андрей КарлоВИЧ Луканов?

Оценка:
-11 +7

Анти комунист
23 Отговор
Ха ха ха Баба Яга била млада и красива принцеса облечена в красива рокля от златни нишки и диаманти Но се появил лошия зъл дух и е превърнал в грозна баба като и връчил метла да лети по света и да плаши децата това ли искате вие комунистите са ни кажете с ваще коментари

Оценка:
-7 +4

Хелиос
24 Отговор
Кеворк бил ли е агент на ДС Богомил Бонев Комара Като сме били толкова богати и велики по време на соца защо работехме за 40 $ на месец в африка за 249$ а сърбите за 1200 защото сме много велики комуняги Препаратите в селското стопанство се копуват с долари а продукцията се продава на рубли знаеш ли колко бе долара на черно от 3 лева 1976 г.до 5 лева 1988 год.Сега комунистите перат имиджа си пред народа и то много успешно да сте живи и здрави да им вярвате това ще ви струва още 70 години бедност

Оценка:
-13 +9

Анти комунист
25 Отговор

До коментар #21 от "Прав е Кеворк":


Разбира се че е прав той е комунист а комунистите винаги са прави дори когато грешат, така е прави са ченгетата тя цялата власт е в тях

Оценка:
-8 +6

Хихи
26 Отговор

До коментар #6 от "Чичо Тони":


...и да не фантазира толкова. Патологичната му омраза към Костов го кара да бълва змии и гущери. Так держать, агент Митя!

Оценка:
-9 +4

Смях
27 Отговор

До коментар #13 от "Грабежът":


Иди на лекар. Нали комунистическият икономист се избвърли, че активите на Бг били 100 милиарда лева. Което по тогавашният реален курс на лева беше около 20 милиарда долара. Като махнеш амортизацията и задълженията към банки, БДЖ, ток, вода, заплати и ще останат не повече от 7-8 милиарда. А, о чудо! Държавата е получила близо 19 милиарда лева. Къде е грабежът тука бе, льольо?

Коментиран от #29


Оценка:
-11 +3

Така е
28 Отговор
Кеворкян е доказан забележителен публицист. И сега много вярно и точно е назовал нещата с истинските им имена, разтърсващо точно. Жалкото е, че между сегашните управляващи няма нормални хора.

Оценка:
-4 +13

Да.
29 Отговор

До коментар #27 от "Смях":


Става въпрос за проф.Иван Илиев.

Оценка:
-2 +2

Казуар
30 Отговор
Дивите комунисти станаха диви капиталисти, гробокопачите на капитализма станаха капиталисти.

Коментиран от #38


Оценка:
-1 +9

Синя сова
31 Отговор
72 предприятия на великото социалистическо строителство обявени за ликвидация! Всяко с дългове до половин милиард долара! Предприятия, разграбени, фалирали, с дългове , които не струват и един пробит долар! Инфлация до 650%! 3000 лв за 1 долар! 14 фалирали банки , които отмъкнаха парите на вложителите! Абсолютно празна хазна! Хора, осъзнайте се! Това беше при жан виденов! Не при Иван Костов!

Оценка:
-6 +7

Синя сова
32 Отговор
Този дълъг материал ,пропит с необяснима омраза и изпълнен с долнопробни лъжи и клевети срещу Костов , който спаси България от чудовищната икономическа катастрофа , до която я докараха комунистическите правителства от 1990 г до 1996 г...този материал е написан от агентът от ДС "димитър"!!! Мислете...

Оценка:
-10 +6

Мери
33 Отговор
За дребен ремонт в къщи намерихме старо помагало, което учи как се правят някои неща с тока. В него бяха споменати фабриките, които произвеждат необходимите ни продукти - различни кабели, контакти, щепсели, втулки, шнурове и други джаджи. Бяха общо между 70 и 80 предприятия, български. Фабрики, в които са работили български мъже и жени, получавали са заплата и са живеели с достойнство. В М Бриколаж обаче ни предложиха от по-скъпичките материали - немски или френски , или от по- евтините турски, китайски и никаква, абсолютно никаква българска стока.

Коментиран от #35


Оценка:
-1 +7

Мнение
34 Отговор
Аз като гледам Кеворк е казал всичко по темата. Незнам прокуратурата какво по-вече може да направи от него по-въпроса. По-добре да се съсредоточат върху злоупотребите с обществени поръчки, които са с доста с по-скорошна дата, дори в момента някой тарикати присвояват публични средства. И да видим най после малко справедливост.

Оценка:
-1 +4

Синя сова
35 Отговор

До коментар #33 от "Мери":


кеворк кеворкян не е казал "всичко"! Агентът от ДС " димитър" просто лъже! Благодарение на правителството на ОДС и на премиера Костов сега , макар и след 20 г , имаме икономика , която отбелязва растеж еъпреки калпавото, лъжливо и крадливо , и комунистическо управление на мафиотската шайка герб! Благодарение на държавника Костов имаме стабилна банкова система , която оцеля и остана стабилна дори след като удариха банката на правителството КТБ! А кой я удари КТБ...тримата дебели борисов, цацаров , пеевски! С мнението си не задължавам никого, просто наблюдавах поведението на борисов по това време! За мен той е престъпник! Имаме любимец на народа главен прокурор гешефТ, да разследва и да докаже кой е виновен! Най-после да се захване с нещо съществено!

Оценка:
-3 +2

Синя сова
36 Отговор
Извинявайте, не до Мери, а до коментар 34!

Оценка:
-2 +1

Илиан нов
37 Отговор
КЪДЕ Е МУРГИНА, КАКВО СТАНА С ПАРИТЕ КОИТО ОБСЕБИ, ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ, ДАЖЕ НЯМАТ СПОМЕН ВЕЧЕ! СТАВАШЕ ДУМА ЗА НАД 2 МИЛИАРДА ЛЕВА. КЪДЕ Е МУРГИНА БИВШАТА ШЕВКА НА КРАДЦИТЕ ОТ Нап????

Оценка:
-0 +2

ТОЧКАТА
38 Отговор

До коментар #30 от "Казуар":


Глупако!ТЕ показаха че могат да работят ДОБРЕ и в двеете системи!!!!!!!ПЪК ТИ!!!!РАЗБЕРИ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СИСТЕМИТЕ!!!!!!!...да те улесня ,глупако,...ЗАКОНИТЕ!!!!ПРИНЦИПНОТО УСТРОЙСТВО НА ОБЩЕСТВОТО!!!!!Едното/комунизма/ Е ОБЩОТО БЛАГО...пък капитализма е за ЛИЧНОТО БЛАГО!!!!!....БАС ЛОВЯ ,ЧЕ ЛИЧНОСТТА!!!!!МОЖЕ ДА Е ДОБРЕ И при комунизма/малката правда/ и при капитализма/олигарси/..

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Атанас Атанасов
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира политическата ситуация
Ахмед Доган изобщо не излизал от политиката, той е ортак на Бойко Борисов"

Още бисери
ТОП 5