Last news in Fakti

5 Март, 2020 15:00 2 399 4

Клетите клетки

  • славия-
  • левски-
  • футбол

Мислех, че няма да доживея да видя „Славия“ шампион. Но дочаках и съм благодарен

Клетите клетки - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко преди мача „Левски“ – „Славия“ вратарят Георги Георгиев, стигнал до националния отбор със „Славия“, премина със свободен трансфер на „Герена“. Без пари.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Георги Даскалов.

Криво ми стана и си рекох, че мачът на „Герена“ е отписан. Още повече, че Венцеслав Мишев написа, че Стергиакис, който е логичен избор на вратата при липсата на Георгиев, е трагичен – 50 гола в 70 мача като титуляр.

Потомствен славист съм и не съм разглезен. Не правя трагедии от всяка загуба. Радвал съм се на играта през 80-те години с Желязков и Чаво Цветков, отбор, който най заслужаваше да е шампион, преди това и на Шаламанов и по-старото поколение - и съм треперил през 84-а, когато едва се спасихме от изпадане след баражи с „Шумен“.

Мислех, че няма да доживея да видя „Славия“ шампион. Но дочаках и съм благодарен.

Както и на финала за Купата през 2018. Видях отбор, чувствах се добре в агитката, сред хора, които не са озверели.

В неделя „Славия“ изигра хубав мач срещу „Левски“ и спечели с 2-1. Зарадвах се, но нямаше да ме е яд и да бяхме паднали.

Давам си сметка за реалностите. Годишният бюджет на „Славия“ е колкото месечния на „Левски“. Средносрочно, но може би – предвид финансовите неволи на „Левски“ – не толкова, „Славия“ няма много шансове срещу отбора от „Герена“.

В смисъл – от 10 мача я вземе 1-2, я - не.

Но подходът на „Славия“, не че съм славист, ми харесва повече. Млади и мотивирани повече от футбола, отколкото от парите български момчета играят заради играта.

Вместо това – „Левски“, ЦСКА, „Лудогорец“, „Литекс“…

В неделя в стартовия състав на „Левски“ имаше четирима българи. И 7 чужденци, които няма как да разберат за какво става дума.

Може да звучи не дотам достоверно, но ме е грижа какво става и с „Левски“, и с ЦСКА. За „Лудогорец“ не ме е грижа, понеже е измислен и чужд на България, на българската футболна история.

Та, мисля, че и на ЦСКА, и на „Левски“ са сменени клетките.

Не са същите отбори.

И много им личи.

Клетите клетки.

P.S Stefan Tashev, не е срещу тебе и не е срещу "Левски". Ти трябва да разбираш. И срещу Стефан Иванов не е. Знам, че ви боли повече от мене.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С....Я

    11 0 Отговор
    ВЗЕЛИ ЕДИН ТИР ПЪЛЕН С БЕЖАНЦИ РАЗДЕЛИ ГО НА 2 ПОЛОВИНАТА ДАЛИ НА ЛЕВСКИ ПОЛОВИНАТА ЦСКА АИДЕ ИГРАИТЕ СЕГА
  • 2 Лудгидия

    2 11 Отговор
    Мен пък не ме е грижа нито за измисления цска нито за клетия пфк левски. Лудогорец вече пише история в новата история на България.Така че боли ме К*РА ЗА ТЕБ
  • 3 Стършел

    10 0 Отговор
    Докато в българските отбори чуждите играчи са повече от българските, национален отбор като хората няма да има!
  • 4 Plamen

    1 5 Отговор
    Lewski i CSKA sa komunisti45esti tumori w BG futbola... Tryabwa da se premahnat s zakon...