Last news in Fakti

1 Март, 2020 16:16 2 013 14

Славия задълбочи кризата в Левски

  • левски-
  • славия-
  • червен картон-
  • кръв-
  • дерби-
  • димитров-
  • робърта

"Белите" спечелиха с 2:1 най-старото столично дерби

Славия задълбочи кризата в Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Славия победи Левски с 2:1 в предпоследния мач от 23-ия кръг на efbet Лига. "Белите" тотално надиграха съперника си и благодарение на две попадения на Ивайло Димитров се поздравиха с успеха. За Левски точен бе Найджъл Робърта, за когото това бе девети гол в родния елит. След победата Славия събра 39 точки и заема петото място в класирането. Левски пък са втори с 45 точки - на 7 от лидера Лудогорец. Разградчани обаче са с мач по-малко.

Славия започна по-добре срещата и поведе още в 7-ата минута. Ивайло Димитров бе изведен отлично срещу Милан Миятович от Филип Кръстев и с едно докосване успя да преодолее стража на "сините" и да прати топката в мрежата.

В 10-ата минута Левски записа първия си точен удар във вратата на съперника. Стайн Спиерингс стреля от разстояние, но не успя да затрудни Антонис Сергиакис. Малко по-късно Славия бе много близо до втори гол. Ивайло Димитров бе намерен отлично от Галин Иванов в наказателното поле, но ударът на нападателя срещна лицето на Милан Миятович.

В 15-ата минута Паулиньо напусна с разбита глава. Петър Патев събори бразилеца в центъра на терена, като след това бе ударен в главата от Емил Стоев. Паулиньо бе целия в кръв и бе изнесен на носилка. В крайна сметка той бе откаран в болница, където да мине медицински прегледи.

В 25-ата минута Славия бе много близо до втори гол. Галин Иванов влезе опасно в наказателното поле, като пробва остър пас по земя. Топката отскочи от крак на защитник на Левски и падна на главата на Филип Кръстев, който обаче не успя да я насочи във вратата. В ответната атака "сините" можеха да отбележат, но на два пъти защитници на Славия успяха да се намесят и да спасят тима си от попадение.

Две минути по-късно Левски изравни. Найджъл Робърта са разписа с глава след отлично центриране от корнер на Дени Алар. Малко преди края на първото полувреме гостите създадоха поредно опасно положение пред вратата на Левски. Нуно Рейш допусна сериозна грешка в центъра на терена и предостави топката на Ивайло Димитров. Нападателят намери Галин Иванов, който от своя страна подаде на Филип Кръстев. Ударът му обаче бе отразен от Милан Миятович.

След почивката ситуацията на терена се запази и Славия продължи да диктува събитията. В 49-ата минута "белите" удариха греда. Ивайло Димитров стреля опасно от близка дистанция по диагонала, но ударът му срещна напречната греда.

Само 5 минути по-късно момчетата на Златомир Загорчич вкараха втори гол. Галин Иванов финтира Деян Лозев по лявото крило и нахлу в наказателното поле, където подаде успоредно на голлинията на Ивайло Димитров. Косъма първо настъпи топката и падна, но някакви успя да я добута в мрежата на Миятович.

В 72-ата минута Славия можеше да отбележи трети гол. Милан Миятович излезе далеч напред, за да пресече дълга топка към Ивайло Димитров. Последва удар на футболист на "белите", който обаче срещна тялото на Деян Лозев. Десетина минути преди последния съдийски сигнал Галин Иванов нахлу в наказателното поле на Левски и върна топката към точката за изпълнение на дузпата, където връхлитащия Ивайло Димитров стреля, но високо над вратата.

В 88-ата минута Левски остана с човек по-малко. Дени Алар изрита в ребрата Янис Карабельов след съприкосновение между двамата и правилно бе пратен под душовете от съдията Волен Чинков. До края на мача двата тима не успяха да създадат нищо по-сериозно пред една от двете врати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубси

    16 0 Отговор
    С 11 катъра , толкова .
  • 2 Синфен

    19 0 Отговор
    Дори и Дарт Вейдър не можа да ни помогне .
  • 3 Пичо

    21 1 Отговор
    Закривай сините!

    Коментиран от #6

  • 4 ЦСКА

    17 2 Отговор
    Тъжна история! Тотото само напразно ще си дава парите на сините некадърници...

    Коментиран от #8

  • 5 Чичо

    12 0 Отговор
    Тия са Лесни
  • 6 Левски 1914

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Пичо":

    Те който трябваше го закриха.
  • 7 Гундьо

    20 2 Отговор
    Венци Стефанов култов за Уефски : Ние ги създадохме за да има с кой да си играем . Няма по голяма обида за Евроидиоти - фалита на всички власти.
  • 8 ФЕН

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЦСКА":

    Точно от подобни дербита тотото ще си напълни касата!
  • 9 😂🤣😂

    7 0 Отговор
    С какви пари си правиха Левски и ЦСКА подготовките, а с какви Черно Море, Царско село и Славия. Ми да им се намалят парите, за да се оправят да не падат.
  • 10 закривай

    5 1 Отговор
    говеждото лай.о
  • 11 Независим

    5 0 Отговор
    Това са шушуминги не играчи за Левски и заплати като минималната 610 лв. са им много но толкова по закон.Но може и удръжки да им сложат за несправяне с трудовите задължения...

    Коментиран от #12

  • 12 $$$

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Независим":

    Тез играчи не са принудили клубът да ги вземе. Договорите им са нашарени с клаузи тип голям компромис направихме, че се решихме да си губим времето при вас. Ква файда да викаш по тях. А питай тия дето са ги взели и са бутнали на свои хора комисионна от парите на клуба, с какъв акъл са се ръководил. Кой действително ги доведе тук, тоз главен виновник, никой не го знае дори. И докато не се зададе най-сетне важния въпрос, оправия няма да има.

    Коментиран от #14

  • 13 Коста

    2 0 Отговор
    Напротив Славия помогна на Левски да изкара пари от Черно тото. Х с Черно море, 2ка със Славия и ако ударят един Х с Ботев Враца ще изкарат сезона. Алар е на 25000 евро на месец а Пеуката на 12000евро на месец. Черно тото
  • 14 Независим

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "$$$":

    Да съгласен съм..