Last news in Fakti

14 Март, 2020 13:06 5 360 69

Цялата власт в ръцете на Борисов – спасение или заплаха?

  • бойко борисов-
  • коронавирус-
  • власт-
  • заплаха-
  • премиер

Запазването на демократичните устои на държавата е по-важно

Цялата власт в ръцете на Борисов – спасение или заплаха? - 1
Снимка: БГНЕС

Извънредното положение бе предизвестено. Караянчева предприе мерки за намаляване контакта с медиите и ги изолира в някаква стая. Да гледат, но да не питат. Това бе тест. Цвета обясни, че това е грижа за репортерите. Но не каза нищо за опасностите при срещите с електората. Но пък срещите с избирателите отдавна се случват, когато има камери и микрофони наблизо.

Но за извънредното положение. То ще бъде представено като идея на централния щаб за противодействие на коронавируса. Те, разбира се, са наясно със ситуацията. Но не са наясно с политиката. А идеята, колкото и рационална да е, съдържа политика.

По същество въвеждането на такова положение е суспендиране на Конституцията и даването на властта в ръцете на един човек. В случая това е премиерът Борисов. Той и сега взема решенията, разпорежда и въвежда. Но вече ще го прави, упълномощен от първата власт – законодателната. Ще бъде узаконена формата на парламентарна република, управлявана еднолично от министър-председателя. Не ме разбирайте погрешно: строгите мерки срещу коронавируса са задължителни. Но запазването на демократичните устои на държавата са още по-важни. В България има институционална криза. Доверието в правителството и премиера намалява и е под 50% отдавна. Как тогава ще се изпълняват разпорежданията само на един човек? Не ми казвайте, че решенията ще бъдат колективни. И сега казарменото единоначалие се спазва като в казармата. Главно поради слугинския манталитет на хората в управлението на всички нива. В общността, свързана с властта – политически, икономически и други зависимости – отдавна е наложен култ към личността. Не пренебрегвайте опасностите от разширяване на явлението.

Здравеопазването е в критична точка. Не заради коронавируса, а заради лошото управление и обслужването на няколко мафиотски кръга. Лекари и сестри работят самоотвержено, дават всичко от себе си, но са поставени в лоши условия. Това не се променя, а се прикрива. Извънредното положение, зад фасадата на грижите за нацията, ще забрани да се говори за проблемите. За да не се всява паника. Но тях ги има и трябва да се решават. От кого? От един човек? Който ще се вслушва в съветите на умните експерти? Ако беше така, той щеше да се огради именно с такива хора. Но не го прави.

Българите са недисциплинирани. Голяма част от тях нямат здравна култура. Недоверчиви са. Самонадеяни често. Понякога арогантни. Но ярък представител на тези черти е именно премиерът. Дисциплинирането, като аргумент за извънредно положение има своята логика. Но в неподходящи ръце разширените правомощия могат да се изродят.

Да имаш подръка армия, полиция, служби, жандармерия и всичко останало – е много изкушаващо. Не казвам, че Борисов ще се изкуши тутакси, но има такава вероятност. Изкушението е човешка слабост и той не е имунизиран. Красивите думи, обещания и загриженост са едно, а реалните действия – съвсем друго нещо. Държави като Австрия, Дания, Финландия, Швеция, Германия не са застрашени, защото демокрацията там е без условности. Но тук не е така. Разберете.

На тези, които няма да ме разберат и на всички от ГЕРБ, които ще скочат, че няма да има злоупотреби и всичко ще е по закон, нека им задам един въпрос. Президентът е и върховен главнокомандващ във военно време. Така е по Конституция. Ако трябваше да се делегират права на него да поеме управлението в този момент, щяха ли Борисов и партията му да приемат? Нямаше ли да кажат, че избрания от над 2 млн българи държавен глава, ще злоупотреби?

Мислете. Никой не ни пита – това е ясно, но след време може да се окаже, че сме изпуснали духа от бутилката. Тогава и да ревем, ще е късно.

А Бойко Борисов вече грабна маршалския жезъл. Остава ни да се молим и вируса, и той да са по-благосклонни към оредяващите ни редици.

Автор: Борис Петков


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    33 124 Отговор
    НАЙ УСПЕШНИЯТ БГ ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК,ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ.!

    Коментиран от #9, #19

  • 2 Бай ганю

    92 21 Отговор
    Той е по опасен и от вирус, защо ли питате изобщо

    Коментиран от #5

  • 3 EL chochone

    29 98 Отговор
    МАЧКАЙ БОЙКО КОМУНОИДО-РУСУФИЛИСТИЧНАТА ИЗМЕТ,НАРОДА Е СЪС ТЕБ,ДОКАЗА ТИ ГО ДВАНАДЕСЕТ ПЪТИ ПОДРЕД.!

    Коментиран от #62

  • 4 куртиии

    44 5 Отговор
    Серсем недоклатен,домъкна се от някъде пак,а?По вонящата уста ще те разпозная,зад хиляда лица.Никой не те бръсне за слива,защото си малоумник.не можеш да измислиш нищо нали,простьо?като го прочетеш ясно ще ти стане!

    Коментиран от #6

  • 5 Заааа

    14 33 Отговор

    До коментар #2 от "Бай ганю":

    УШАТИЯТ ШЕБЕК ХАСКОВСИ ГОВОРИШ,НАЛИ
  • 6 Заааа

    7 35 Отговор

    До коментар #4 от "куртиии":

    УШАТИЯТ ПИНГВИН ХАСКОВСКИ ГОВОРИШ НАЛИ.!
  • 7 EL shebek хасковски

    12 63 Отговор
    Абе къде се покри оная гнида червена,прецедента.???
  • 8 куртиии

    17 5 Отговор
    Сам ще се издаваш,малоумнико,щото имаш мозък на умряла котка отровена от курти.мазник.
  • 9 Цако

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Учете бе хора, че без образование ще се самоунищожите.
  • 10 Кой68

    33 8 Отговор
    Проблемът на премиера е че много говори и че е компетентен по-всичко.Нека лекарите и компетентните да дават съвети и акъл.Това че по леглова база сме първи в EU изобщо не топли,а за обеспечеността е нула.И вместо политиците да са единни има отново дъмпелски изцепки.....

    Коментиран от #22

  • 11 Ужас

    43 9 Отговор
    Абе хора спрете се с конспирациите...никой не харесва шайката ГЕРБ, но тези мерки са наложителни...германия италия испания не предприеха нищо на време и 2 седмици след 1вия случай пламнаха..това ли искате да се случи и в България? При нашето здравеопазване ще сме 50% смъртност....няма леглова база, няма апаратура, няма нищо...спрете с паниката и конспирациите....

    Коментиран от #54

  • 12 гост

    18 12 Отговор
    Идиотите от Фрог , нямат почивен ден.
  • 13 noooooooooo

    21 4 Отговор
    ZAPLAHA e tova nakadarno alcno /pravitelstvo/....mola citiraite edno pravilno izrecenie na pojarnikara sikadjia ot poslednite 15 godini
  • 14 Гошо

    49 8 Отговор
    Той е доволен от това. Мутрата ще направи всичко, за да е на власт, доказал го е хиляди пъти. Дори с цената на човешки животи
    Алчен, нагъл, безкрупулен, самовлюбен-типична девесетарска мутра рекетьор и наркобарон, без капка милост и човечност. Дай му власт и пари, друго не му трябва.
  • 15 Много....

    51 9 Отговор
    Много ТОЧНО КАЗАНО! Браво на автора!
    Няма мислещ човек, който да приеме поведението на боко за нормално!!! Смеят ни се и в чужбина... гърците сложиха снимката му на корицата на книгата "Бай Ганьо"... В ЕС е същото... този човек регистрира само присъствие.... СРАМ!!!!

    Коментиран от #20

  • 16 Цако

    28 6 Отговор
    20% от населението е не само с ниска здравна култура а с никаква такава. Слуги и овце. Уловени от примката на уличния жаргон и мутренското държане на премиера, мозъците им закърняха напълно и се превърнаха в безумна група негови избиратели. За родину за Сталину с тези думи са умирали едно време руснаците. Познато ли ви е вече, на по интелигентните а?

    Коментиран от #23

  • 17 Президент Радев, спри това БЕЗУМИЕ!

    46 13 Отговор
    АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ТОЗИ НЕГОДНИК ОТ БАНКЯ САМ ИЛИ ПОД УДАРИ С БРАДВА ДА СЕ МАХНЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНАТА КАСА. НАИСТИНА ЛИ НИЕ СМЕ ТОЛКОВА ГЛУПАВИ, ЧЕ НЕ ВИЖДАМЕ ПРИЧИНАТА ЗА ТАЗИ КАТАСТРОФА. ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ПРОКУДИ БЪЛГАРИТЕ НЕМИЛИ -
    НЕДРАГИ ДА СЕ СКИТАТ КАТО ЕМИГРАНТИ, УМОРИ ОТ ГЛАД И ЛОШО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НАШИТЕ ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ, РАЗМНОЖИ СОБСТВЕН ЧЕРЕН ЕЛЕКТОРАТ. СЕГА НЕКАДЪРНИТЕ КАЛИНКИ И ПАРТИЙНИ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО БУТАТ НАПРЕД С НАДЕЖДАТА ДА ОТКЪСНАТ НОВО ПАРЧЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА БАНИЦА. БЪЛГАРИ! КОРОНА ВИРУСА Е ХРАНИТЕЛНА СРЕДА НА КРАТУНА ВИРУСА, КОЙТО ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ НИ УНИЩОЖАВА - СИСТЕМНО, ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И МЕТОДИЧНО. НАШЕТО СПАСЕНИЕ Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!
  • 18 Горо

    44 8 Отговор
    Борисов и без извънредното положение си бе на практика диктатор досега, така че едва ли правомощията му могат да надхвърлят рамките на допустимото. По-важното е, че тази мярка му даде чудесен пропаганден коз да се вживее още повече в любимата си роля на самовлюбена показност и сценична дейност, която прикрива хаоса и безидейността на 10-годишжното му управление. По този начин сега той ще се обяви за "спасител" на нацията, имитирайки "неуморна дейност" в предпочитания стил "Фигаро там, Фигаро тук" и не само ще изкара пълен трети мандат като премиер, но и не бих се учудил - при това общо заслепление от неговата личност, той да изкара и четвърти мандат.

    Коментиран от #35

  • 19 Пако

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    La Mierda de madre que te parió,Hilipollas...

    Коментиран от #61

  • 20 до 15

    27 3 Отговор

    До коментар #15 от "Много....":

    Те в чужбина като цяло се смеят на българина и манталитета му .Превеждам какво се пише от българите под статиите и се чудят как като цял свят е под страх от тази зараза българина си мисли че е поредната конспирация на управляващите ги. А другото което е зад граница където не е Бойко българите са най-не подкрепящите се. И там се вижда егоизма на българина. Събират се пият ядат заедно, но не пречи на другия ден да си направят мизерия.
  • 21 месара

    8 24 Отговор
    достойна статия за комунистически медии 😂!

    Коментиран от #24

  • 22 ППроклет да си Бойко Методиев Борисов!

    33 6 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Ако дебелият вонящ военен тюфлек не беше продал на безценица градските казарми из страната, ако банкянският престъпник не беше изгонил медиците, ако паразитите в НС не бяха профукали парите от хазната ЩЯХМЕ ДА СЕ СПРАВИМ С ТАЗИ ЗАПЛАХА БЕЗ ЖЕРТВИ! А СЕГА ДОРИ НЕ ЗНАЕМ, ДАЛИ ЩЕ УСПЕЕМ ДА СЕ СПРАВИМ!

    Коментиран от #40

  • 23 Пако

    27 8 Отговор

    До коментар #16 от "Цако":

    Хубаво написано Но......да сравняваш нашият
    простак със Сталин,е меко казано непознаване
    на историята,или силно казано Глупост...
    След ВСВ,под ръководството на Сталин,СССР
    е страната с най-силната,и най-бързо растяща
    икономика(не е мое мнение, а на западния печат).Затова,не слагай Ганьо до Сталин!!!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 24 Пижо

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "месара":

    Алоо,Мръвката,и твоята е лесна,ти си прост......
  • 25 мани мани

    5 23 Отговор
    спасение! само той! другите са подки! хеле плазмодия радев! мижитурка комуноидна сган!
  • 26 Барба Ганьос

    18 3 Отговор
    Спасение е. Като мине вируса и ни е съсипал и мизерния ,, бизнес", разбирай жалката прехрана ,а през това време сме плащали наем и осигуровки......и ще излезем и ще го изхвърлим. Масово. Затова - ДА. Спасение е
  • 27 месара

    5 26 Отговор
    СПАСЕНИЕ!!! щото ако не е Борисов до сега ордите "мигранти" щяха да са ни прегазили и изпоразили с какво ли не на път за германия, ако не беше Борисов държавата щеше да е в хаос! а за това че българина скочи да се презапасява, никой не може да помогне!
  • 28 куртиии

    5 0 Отговор
    Защо не пишеш,а гнидо?уплаши ли се малоумнико,или обираш недопитите кафета от масите,а!миризлива твар си ти,курти или там каквото име си присвоил,смотльо!май не смееш да се покажеш,а!още от ПИК ти знам номерата,простьо.
  • 29 В кабинета му с ТРЪН да замахнеш

    16 2 Отговор
    Няма какво да закачиш - пусто и празно както е както в будка при пазавантин на паркостоянка ! Тва ма/на е жива ПАРОДИЯ ! А НАРОДА ТРИ МАНДАТА му повери ! Как да го жалиш тоз народ щом сам се не жали! Пробутва с Ердоган имигрантите през Гърция за ГЕРМАНИЯ а строители се Германия - Срива се и ЕС! Както и с Газта- отказа я директно но е прие косвено а тя отива , ЩЕШ - НЕЩЕШ, за Майка ГЕРМАНИЯ ! Тва ма/на изглежда много са го били у главата кога е бил по бандите и у махалата ! Личи му ! Едно просто изречение неможе да скалъпи ! А Министерски Съвет на държава МЪТИ !
  • 30 Цако

    17 2 Отговор

    До коментар #23 от "Пако":

    Имах предвид култа към личността, а не умствения багаж. При барба Ганьос той отсъства напълно, както и при стадото което го възхвалява.
  • 31 Ама само тойли е такава ГАЙДА ?

    12 2 Отговор
    Всичката СГАН горе с чиста ШМЕКЕРСКА СБИРЩИНА или Скупщина ! Гюбре, ГЮБРЕ , та няма на къде !
  • 32 гост

    8 1 Отговор
    Е...м ти и демокрацията,когато не останат хора да и се радват и да пишат глупости!
  • 33 Ал Умма Бобе, Арабо-ТЮРК ЗАПЛАХА

    5 0 Отговор
    Разбира се.
  • 34 Тва ма/на се оказва че там от ГЮБРЕТО

    13 2 Отговор
    Е най- кадърен , ако че и две приказки на кръст не може да каже ! Трябва да сме УРОЧАСАНИ (в)СИЧКИ в тоз ВИЛАЕТ - БУЛГАРИСТАН ! С този ЕС станахме малоимотни , неграмотни, болни, алкохолици , развратени , наркопристрастени , безчувствени , неадекватни , безхарактерни СГАН ВТАСАЛА ЗА ЗАТРИВАНЕ . Че каква файда от човекоподобни стадо ! Бойчев- майката и разплака на 1,300 годишната държава и народа, нявга 38-а в СВЕТА ! Ще те споменувам Бойко , както аз си зная , докато си ЖИВ! Ти си знаеш !
  • 35 Цако

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Горо":

    Дано има Господ да го прибере по бързо.
  • 36 Гост

    2 8 Отговор
    Бойко като затворихте хотелите и ресторантите кой ще ни плати... Дончев каза няма да има за тези дето не са се явили в хотел или ресторант.... Е как да стане... Хем не работи заведението,,, хем пък не сме там.... Или аз нещо не съм разбрала.

    Коментиран от #50

  • 37 Цялата ни Върхушка саботира Германия

    17 1 Отговор
    А СРИНЕ ли се Германия - СРИВА се и ЕС ! Ко правим ние с нашите ГАЙДИ тогаз ? Ние си режем пъпната връв, КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ ! Просто като бял Боб ! Този ЕЛИТ е за третиране както Елена и Николае Чаушеску ! ЕЛИТА е най- агресивната криминална сган у нас , сринала СОЦА и разкъсвала държавата до днес . Само СТЕНАТА !Със и без имунитет! А ПРОКУРОРИТЕ , ВСС - най отпред ! ГАНГРЕНАТА се лекува със Скалпел а ТРОСКУТА с мотика и през корен !

    Коментиран от #65

  • 38 Триглавия ЗМЕЙ , мътещ у нас водата е !

    8 2 Отговор
    Законодателя, Изпълнителя и Съдебната власт ! И задколисието ! Този боклук голяма офанзива иска !
  • 39 Повей , повей , ти мой ветре !

    6 0 Отговор
    Количественото натрупване - води до Качествено Изменения ! Диалектически /научно обоснован, доказан, проверен на практика / ЗАКОН ! Дано да доживея та спокоен за бъдещето на България да умра !
  • 40 Кой68...1

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "ППроклет да си Бойко Методиев Борисов!":

    Стига с тия опорни точки и политАгитации в този кризисен момент...Огледай се и ще забележиш какво е положението в държави които са много по-добре развити и със реална иономика на какво дередже са....
  • 41 МОЖЕ ВЕТО

    13 3 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕ ДА НАЛОЖИ ВЕТО НА ВСЯКА СЪМНИТЕЛНА ЗАПОВЕД И ПИТАНЕ КЪМ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД .РЕСПЕКТ КЪМ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ

    Коментиран от #43, #44

  • 42 Някой да го е видял

    10 1 Отговор
    С книга, лист , папка и молив в ръка , да набележи , да планира, да оповести , да разясни за чий Х е туй що той върши , какво е сторил , какво се прави и кога какво ще стори ! БАРДАК и МРАК ! Системата " (в)сички напред, (в)СИЧКИ назад" , КАТАНАЧО - КИРПИЧ БЕТОН! Бомба сме от всякъде , дето и да ни БАРНЕШ! С ТОП неможе никой да ни разбие ! Щото няма вече нищо за разбиване! Тва ма/на и на улицата да го срещна , свястна "приказка" неможе да направиш , в коя сфера го "бива" , а виж до къде я докарахме !?
  • 43 Ветото е като при нотариуса

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "МОЖЕ ВЕТО":

    Повторно да се явиш с необходимият документ ако липсва . И да установи съответствието със Закона - подпише и печат ! А че дали е целесъобразно за Генчо да продаде на Пенчо - Нотариуса /Президента никой не го "бута и той не се и " клати" !
  • 44 Президента /нотариуса сверява

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "МОЖЕ ВЕТО":

    Дали е по закона ! А не да МЕНИ и пише ЗАКОНА !
  • 45 НОВА КОНСТИТУЦИЯ

    9 3 Отговор
    ТОВА ,ЧЕ ВЛАСТТА НА ПРЕЗИДЕНТА Е САМО ЛЕКО ВЕТО Е ГРЕШКА В КОНСТИТУЦИЯТА ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ

    Коментиран от #47, #51, #53

  • 46 Вежди РАШИТКОВ пише ЗАКОНА

    2 6 Отговор
    И стои зад Бойко ! А Президента- проверява , пише - Вярно с оригинала , подпис и печат ! И туй то ! Пил - платил и всики по пътя. Извинявай че се видяхме ! Системата е КУЧЕ - ВЛАЧИ КАМИОН !
  • 47 А кой позволява да се пипа Конституцията

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "НОВА КОНСТИТУЦИЯ":

    Пак Вежди РАШИТКОВ!
  • 48 ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА

    7 0 Отговор
    СЕГА Е НАЙ ПОДХОДЯЩО ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА КАТО ДЕБИТНА НА КОЯТО Е ВЪВЕДЕНО ЗАБОЛЯВАНЕТО И ЛЕКАРСТВА ,ДА НЕ СЕ РЕДИМ НА ОПАШКИ ЗА ЗАВЕРКА ВСЕКИ МЕСЕЦ
  • 49 За Тридесет години

    9 2 Отговор
    Можем ли да прециним що за поколение израстна ! И какво бъдеще от него ни чака ? Поколение продукт от Слави и Лафазански ! А според Вежди Рашидов- " всеки втори ЦАРВУЛ у нас е професор " , нищо че и Вежди е просто надарен калайджиева и тенекеджиева, но пише Законите ! Защо законите не ги бива - СЕГА разбра ли ?

    Коментиран от #52

  • 50 do 36

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    То всеки е на загуба .Стига с вашите хотели и ресторанти защото не стига, че това са местата където най-вече се укрива реалния оборот и спестявате ами и само вие постоянно търсите пари от държавата. Пари от нашите данъци не от тия данъци и ДДС което укривате. Търсете си загубите от чуждестранните туристи нали не искахте българи да сме ходили по Турция и Гърция защото те били по платежоспособни.Отваряйте и работете народа не знае дали ще има за хляб и сметки другия месец едва ли дори и да работите ще си мислят за почивки и ресторанти.
  • 51 А Президента не е политик !

    1 6 Отговор

    До коментар #45 от "НОВА КОНСТИТУЦИЯ":

    Затова неговата роля е като " МАЙКА ТЕРЕСА " и лайди МЕРИ с WORD OF WISDOM - " Let it be !" Да те благослови и дано Бог ви пази ! Колкото и да е партийно независим е издигнат от БСП. ТРУБАДУР . И щом е част от нея, той ще свири и танцува от партитурите на композитора БСП. А туй веднага дразни търтеите в " Кошера " на Парламента и той ЖУЖИ АГРЕСИВНО ! Не зная как да ти го подам че да ти ВЛЕЗЕ !
  • 52 6728

    3 7 Отговор

    До коментар #49 от "За Тридесет години":

    То като гледам поколенията преди тези колко са образовани и културни та да ти кажа се гордея със сегашните Професорите и разбирачите от всичко са точно поколенията от времето на комунизма Отделно от това понеже са разбирачи по всичко и си мислят че са научени на всичко и нямат желание да се образоват и учат на новостите/ защото човек се учи докато е жив/ са като раците -една крачка на пред две-три назад.

    Коментиран от #64

  • 53 Бог да ви пази - умничките ми Вази !

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "НОВА КОНСТИТУЦИЯ":

    Конституцията на масата имаш ли я ? Раздела за властта на нея наблегни ! А ма бавно е чети ! Много бавно и в смисъла да думите се спри ! Установява , констатира не означава, преустановява, отразява и поразява , елиминира , унищожава или ликвидира . Словесната еквилибристика е ловджийски бизнес и не е за хора дето нямат маникюр. А ти четка за зъби имаш ли от колко е години ?
  • 54 Мордекай

    2 10 Отговор

    До коментар #11 от "Ужас":

    Само в едно си прав , всичко което се први е необходимо. Но за другите предположения които си направил си тотално в червена заблуда. ГЕРБ е с най голяма подкрепа вече три мандата , както върви ще има и четвърти , България е на второ място по брой легла в Европа , само германия има с няколко повече. Апаратурата ни е на Европейско ниво , имаме необходимите аспиратори над 1500 , докторите са ни на светоевно ниво и проблемите които изреди са абсолютна шитня. Коментара ти ми прилича на историята за жената която обеснява на съпруга си какво е философия , като му дава пример как в едно изречение може до го унижи и да го накара да се чувства горд: Скъпи от многото мъже с които съм била след сватбата ни , твоя е най голям....

    Коментиран от #58, #63

  • 55 Президента е като Топографски знак !

    1 10 Отговор
    Не винаги ЕЛИТА с него се съобразяват а понякога не го и забелязват ! С него и без него !
  • 56 Не го разбирам !

    1 7 Отговор
    Да провериш страната , но човек дето са гу били се у главата !
  • 57 Гуня адвокатина

    10 2 Отговор
    Няма спасение от Борисов.Вируса му идва дюшеш за еднолично управление.Сбъдва му се мечтата.
  • 58 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Мордекай":

    Абсолютен задръстеняк.
  • 59 аз съм Веска

    9 1 Отговор
    БИБИ Е КРАЛИ МАРКО -ТОЙ МОЖЕ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ, ОБАЧЕ ПУСТО НЯМА ПРЕДСТАВА ОТ УПРАВЛЕНИЕ -И...МОЖЕ
    МУСТАК ДА ЗАСУЧЕ - НАШИЯТ БАЙ КАНЬО .НЯМА ГРЕШКА- ИДЕ ОТ КАН.
  • 60 добра статиика

    1 6 Отговор
    Но уточнението никой не ни пита най ми хареса.Така че какво си чешем езиците тогава.налягаите си парцалите и това е.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Аууу

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "EL chochone":

    И твойта глава мачка па ти се лизгаш на колене,и се дупиш,що ли?
    Да не си от третия вид а?
  • 63 Аха

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мордекай":

    Три мандата да ,нооо избран с по около 33 процента (купените и мангустите ааа и посредством мъртвите души)
    Що ли ?
  • 64 оцелял от турското робство

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "6728":

    Самочувствието ти е смешно. Даже не можеш да пишеш.
  • 65 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Цялата ни Върхушка саботира Германия":

    НЯМАШ ПРЕДСТАВА КОЛКО СИ ПРАВ....!!!Щото пък ГЕРМАНИЯ за гушата я държи америчка!!!и ГЕРМАНИЯ РИТА ЯКО ЗА ДА СЕ ОТСКУБНЕ!!!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бойко Борисов не министър

    3 0 Отговор
    дебел изрод
  • 68 сноу

    2 0 Отговор
    Кой генерал имаш предвид бе охлюв ..? Да не би тоя, дето Доганя му лепна пагоните, а той му цуня пантофите...Че то всеки уважаващ се човек, и ефрейтор да му лепнат така ,на мига ще си ритне пагоните...
  • 69 Аре стига

    1 0 Отговор
    Не е толкова страшно и не е заплаха, то е равносилно на примат да му дадеш да подържи отворено ядрено куфарче.