Last news in Fakti

27 Август, 2012 12:13 1 265 10

ВМРО отново ще оспорва Синята зона в Общината

  • синя зона-
  • ангел джамбазки
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искането на ВМРО за невъвеждане на приетата наредба, предвиждаща увеличение на цената и обхвата на т.нар Синя зона в София, ще представи за пореден път общинският съветник Ангел Джамбазки. Това ще се случи днес по време на извънредна сесия на Комисията по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението към Столична община.

ВМРО изцяло подкрепя гражданите в тяхното недоволство и опълчване срещу тези необосновани промени в начина на паркиране в столицата. От месеци насам, от когато беше внесено това предложение, ние се обявихме против искането на управляващите в СОС, коментира Джамбазки.

Според него наредбата дискриминира живеещите в централната част на града. От друга страна не е представена логична причина, предполагаща увеличение. Обосновката „трябват ни пари“ е незадоволителна, категоричен е Джамбазки. Таксите от Синя зона в София се наливат в губещия и умиращ градски транспорт. Това е доказателство за нерационалната политика на ГЕРБ в Общината, посочва още той.

Преди седмици ВМРО се ангажира и с провеждане на протестни действия докато мнозинството не се откаже от грабежа на софиянци. Те ще се състоят пред Общината, по време на редовните заседания на Общинския съвет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за Витков!

    1 0 Отговор
    Не съжелявам ,че гласувах за него и пак ще гласувам така на следващете избори!
  • 2 Буров

    0 2 Отговор
    тошев :това е рестрикция за ползване на частни автомобили...

    аланкоолу, в кой закон пише понятието рескрикция /да не искаш да кажеш-данък,щото не може общината да измисля данъци!
    И как определи тежестта на туй чудо на 150 лева?!?
    Некомпетентността е по-страшна и от корупцията!
  • 3 ducati

    1 0 Отговор
    ЧЕСТНО КАЗАНО И АЗ ЗАПОЧНАХ ДА МУ СИМПАТИЗИРАМ НА АНГЕЛ ДЖАМБАСКИ....МАИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО,ОКАЗВА СЕ ДОСТОЕН ЧОВЕК!!!
  • 4 Буров

    1 1 Отговор

    Кмете, смяташ ли да се съобразиш с съдебни решения и подобното мнение на Омбудсмана ва Републиката. Законосъобразността е задължителна при постигане на целите!!!

    Повторно се въвежда дискриминация по местоживеене, въпреки решението на Върховния административен съд по адм.дело № 6988/2009 г., с което беше отменен Раздел 2.3. от Глава IV на Наредбата - „Режим на платено преференциално паркиране на ППС по постоянен адрес”. Новият текст на чл. 50а е в противоречие с постановеното от съда със сила на присъдено нещо и в този смисъл се явява нищожен.
  • 5 наглия

    1 0 Отговор
    и аз ще гласувам за него
  • 6 Седесар

    1 0 Отговор
    Браво, така трябва !! Тези самозабравили се общинари, начело с сина на ТошоТошев - Радослав Тошев председател на транспортната комисия и Вили Лилков отДСБ заслужават нашето презрение- вместо да защитават интересите на избралите ги софиянци, станаха мафиоти и подли предатели!!
  • 7 Шофьорът

    1 1 Отговор
    Не живея в центъра но знам,че данъците им са по-високи и на всичко отгоре и да плащат за да си паркират колата пред домаси и дали ще намерат масто... Не ме интересува как е на запад,тук е България.Само такси,данъци а какви са ни доходите?
  • 8 Kosio СО9991ХА

    2 0 Отговор
    Единственият свестен общинар.Познаваме се и наистина е Човек,а не както повечето крадци там.Съсед съм на шефа но общински съвет.....определено не кара само на заплата.

    Плащаме данаци,а какво правят с тях?,дали и 10% се ползват по предназначение.Нито улиците са улици,нито паркоместа,паркинги,а зимата е ужас.
    Само така Джамбазки.На следващите избори Фандъкова ще го яде.Само да не се самозабравиш?!
  • 9 Вальто

    1 0 Отговор
    Подкрепям ви напълно!
  • 10 Тошев и сие

    0 0 Отговор

    Съдят "Синя зона" като престъпна група

    A
    A
    A

    23:30
    28.08.2012
    от Анна Георгиева

    Съдят "Синя зона" като престъпна група
    Прокуратурата подхвана "паяка" в Дупница по жалба на адвокатка


    Дупница. Дело за рекет и терор заради синята зона в Дупница заведе адвокатка, чиято кола била заскобена в центъра на града.

    Юристката е подала жалба в прокуратурата, че е била изнудвана от организирана престъпна група. В момента прокуратурата разследва сигнала за рекет, който е подаден срещу общинската фирма "Паркинги и гаражи". Йорданка Божкова е категорична, че ще внесе и съдебен иск, независимо от становището на разследващите. Чашата на търпението й преляла, след като колата й била заключена на паркинга пред кантората й. Помещението е наето от нея под наем и би трябвало да го ползва безплатно, както се полага на неговия собственик. Въпреки това инкасаторът от общинското предприятие отказал да освободи автомобила и дори извикал полиция. Юристката пък се принудила да плати 10 лева глоба, но не получила касова бележка за това.

    За нарушението пък не й бил съставен констативен протокол и по този начин умишлено била лишена от право да обжалва. Хитрата юристка пуснала жалбата си по чл. 321 за организиране на престъпна група за рекет и принуда. Така пък районните обвинители се принудили да препратят материалите в Специализираната прокуратура по компетентност. Адвокатката не е единствената, която започва битка със синята зона. Хората негодуват, че глобите валят, а няма достатъчно място за паркиране. В града дори върви подготовка за протест пред общината.