Last news in Fakti

14 Юни, 2020 14:00 6 027 50

Робство в 21 век

  • париж-
  • родопи-
  • шивачки

И дамата ми казва, че тя е собственик на бутика, много е доволна от България, тоест от шивачките ни

Робство в 21 век - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Димо Райков, писател, фейсбук

Влязох в Париж в елитен бутик за луксозни стоки. Гледам блузка, мъничка, нежна, цената ме стряска - 180 евро! Ама то много дребно бе, много мъничко, как толкова ще струва...Продавачката е любезна, то в Париж всички продавачки са любезни. Харесва ли Ви, господине. Е, да, отговарям, ама много скъпо! Скъпо, защото е луксозно, направено е от супер специални шивачки, най-добрите в света ...
Шивачки ли, стряскам се пак. И питам напосоки - откъде са тези специалистки!
От България! Усмивката на младата жена е ослепителна.
А..., сподавям вика си, аз също съм българин...
Така ли...И дамата ми казва, че тя е собственик на бутика, много е доволна от България, тоест от шивачките ни, там, в една планина, казва ми тя, много красива планина, бърчи чело - но не помня името ѝ, един път съм ходила само, много е далече...
Родопите, подсказвам ѝ...
А, да, Родопите...
А знаете ли колко получава една шивачка, сега питам аз. По две Ваши блузки...
Парижанката ме гледа стреснато. Вече не е толкова любезна. И поглежда към изхода на бутика, да, парижки знак, че трябва да приключваме...
Тръгвам си.
И чувам като че ли виновния ѝ глас - аз не зная колко получават, това си е работа на техния шеф, аз си върша моята...
180 евро, значи 360 лева за една блузка...А колко ли още блузки на ден шие една родопска майчица? С колко ли пари пълни тя джобовете на шефа си и на тази иначе любезна и красива парижанка...

Този епизод възкръсна у мен току-що. Чета статия в "Ел. вестник" за пламнало огнище на Короната. Причината била, според кмета на Доспат, че работничките в цеха за играчки вземали аспирин да не ги улавя машинката за температура и да не ги връщат от работа...

"За заплата 510 лв. при чуждия инвестиор "Ролман"...
Плюс 80 лв,. ако не отсъстваш нито един ден. И трябва да изпълниш всички норми, определени от работодателя.
Затова и работничките в Доспат не отсъстват от работа, дори като са болни."

Същото е и при шивачките.
Робите на 21 век.
А някои българи и българки с огромни къщи, вили и луксозни автомобили казват, че нямало едно време робство...Едно време...А сега?
Държава на бездушието.
Колко точно го казва Ваня Григорова от "Подкрепа":
"Очевидно като общество обичаме да бием слабите и да се подмазваме на силните..."
Да, очевидно.
Ама много ...очевадно!
Но на кого ли му пука?
Да, дами и господа, сега виждате ли откъде са тези палати и богатство на робовладелците, които наричат тези майчици-мушици "прости"?
Виждате ли кой изстрадва бездушието на едно общество?
А иначе всички сме граждани на ...Европейския съюз!
И парижанката, и шефът на женичките, и кметът на Доспат, и тези с издутите джобове и огромните палати... И родопските майки, разбира се. Всички сме европейци!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 3 Отговор
    доволна ако има шивачки слугини робини от БЪЛГАРИЯ да и шият за мизерни центове
  • 2 Буко Баламата

    85 3 Отговор
    Всичките "инвеститори" в България са такива!
  • 3 габровец от варна

    84 2 Отговор
    Ами то няма голяма европейска марка,дето да не ползва роби.
  • 4 само питам

    59 7 Отговор
    Ми Китай кво е? Не е ли същото. Направиха заводи там, китайците бачкат за жълти стотинки. А продукцията е на световна марка.

    Коментиран от #17

  • 5 БГ681

    62 3 Отговор
    Алчността е безгранична тя погубва и е заразна. Метериалистичното общество се самоизяжда. Безбожието е мода. Арогантността стил, да си богат не е лошо, зле е когато богатството е затрило човека в теб. Като имаш 1 мил. защо искаш още 5, като имаш 100 защо са ти още 500. Ако имаш толкова много дай там където имат крещяща нужда, болници домове хора нуждаещи се от средства за здраве. Може да си илпстрираме много ясно с Приказка за стълбата...
  • 6 За да има богати трябва да има

    45 2 Отговор
    Много бедни с напредването на технологиите бедните ще стават все по бедни и по заробени и от тях все по малко ще зависи нещо
  • 7 волен сидеров

    30 1 Отговор
    СКОРО ТОВА ЩЕ СВЪРШИ-ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ

    Коментиран от #18

  • 8 Чочо

    55 5 Отговор
    Е нали ядем банани на корем и купуваме дънки без долари и слушаме западна музика, що пак се жалим? Ще скокнат десните икономисти ще ни обяснят, че това е пазарна икономика. На но сега демокрация.
  • 9 Чочо

    29 6 Отговор
    Е нали ядем банани на корем и купуваме дънки без долари и слушаме западна музика, що пак се жалим? Ще скокнат десните икономисти ще ни обяснят, че това е пазарна икономика. На но сега демокрация.
  • 10 Тито

    51 10 Отговор
    Това е демокрация и капитализъм.нали това искахте олигофрени такива.

    Коментиран от #25

  • 11 Нали искахте инвестиции😂😂😂

    34 2 Отговор
    Западни фирми ала бала😂😂😂😂ето ви конкистадори
  • 12 Обикновен човек

    41 5 Отговор
    Ами и в САЩ е същото: там може да взимат голями заплати но живеят на кредит цените на наеми ,здравеопазване,образование са безбожно скъпи хората там живеят от заплата до заплата ,не могат да си позволят абсолютно никакви спестявания ,кооперациите ги обират до шушка ....това се нарича капитализъм ,не зная тази дето е писала тази статия с чий акъл го нарича робство?Още веднъж господа и госпожи журналисти в България ако не знаете значението и смисъла на дадена дума в българският език моля ви не пишете нищо по тази тема ,може би робството е модерна тема днес ,но робство в България е имало по времето на така нареченото от вас "османско присъствие" което си е било чисто турско робство( но вие и това изопачихте) но това е друга тема !!!Както и темата за убийствата в армията на НАТО наричани от вас "приятелски огън"!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Behemoth

    49 4 Отговор
    Е ,че нали на Баце това му е хвалбата евтината работна ръка ...то и какви други инвеститори да привлече с тоя рекет на фирмите хахахххххх...тоя екземпляр убива собствения си народ ,а тоя народ пак го избира ...класически Столкхолмски синдром!Цялата държава е за психиатрия!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 по желание

    9 17 Отговор
    Ами като не искат да са роби да не работят! А като искаш да ядеш, отиваш в магазина и просто си вземаш! Даже хапваш там, на място и си излизаш ни лук ял, ни лук мирисал!
  • 16 Нещастието да си българин

    41 0 Отговор
    Трудно се разбира ако не си го преживял

    Коментиран от #28

  • 17 Миризлив пор

    38 0 Отговор

    До коментар #4 от "само питам":

    Китай от доста време са по-напред в класацията със заплащането от тук. Сега се борим за място с някои провинции в Индия.
  • 18 Кога?

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "волен сидеров":

    И по-важното - КАК?
  • 19 истина е

    39 0 Отговор
    Ние сме Бангладеш на ЕС. !!Такива мизерни заплати и там няма !
  • 20 Дан

    11 0 Отговор
    Щом тези кухи кратуни които се правят на шефчета са измислили за парична единица и милиминка трябва да знаете ща за стока са.
    Важното е парите да са във власта това е истината.
  • 21 Много добра статия!

    32 2 Отговор
    Това е капиталистическият модел! Непрестанно се печатат трилиони долари, които се раздават на мафиотите, вместо на гражданите. Ако напечатаните без реално обезпечение трилиони долари се раздаваха на гражданите във вид на Безусловен Базов Доход, тогава нямаше да има толкова надути цени и толкова надути човекоподобни индивиди. Понеже парите се раздават на мафиотите като подарък, а работниците и пенсионерите връщат тези пари чрез инфлация, данъци, увеличаване на трудов стаж и прочие, затова цените на повечето стоки и услуги са тлъсти, а заплатите са анорексични. Даването на безплатни субсидии на мафиотите води до нисък прогрес, както и самозабравяне и издевателства. Ако парите се даваха на гражданите и те определяха пазара, тогава бизнесмените щяха да са по-ниски от тревата и да дават големи заплати, да продават високо качество на минимални цени, да измислят все по нови и модерни продукти. Понеже бизнесмените получават пари като подарък, те могат да не работят и продават нищо, а да си живеят спокойно с щедрите субсидии и да се гаврят с работници, клиенти и прогрес. Благодарение на щедрите субсидии от ЕС за мафиотите в България няма никакви иновации и прогрес. Дори няма класифицирани работници!!!
  • 22 ПЕНКО

    23 3 Отговор
    ТА КОЙ НАПРАВИ ЖЕНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ -ПРОИЗВОДСТВЕНИ РОБИНИ ??? ТОЗИ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА АМЕРИКАНСКАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СИСТЕМА , А НЕ ЗА УСТРОЙСТВО ПО КИТАЙСКИ ОБРАЗЕЦ ИЛИ ПОНЕ КООПЕРАТИВИ !!! НО РОБИТЕ В САЩ АКТИВИРАТ СЛУГИТЕ И "ПЕСЕНТА " НА ЦИОНИСТИТЕ Е ИЗПЯТА ..." ТИ РАБОТИШ ЗА МЕН -АКО НЕ ИЗЧЕЗВАШ" - КОЙ НАРОД ЩЕ ПРИЕМЕ ТОВА !?!?!? АМА НИЕ ПОЗНАВАМЕ И ДРУГО УСТРОЙСТВО НА КОДЕКС НА ТРУДА !!!!!!!!
  • 23 не са луди фразелите

    17 0 Отговор
    Що да е скъпо , една френска журналиска ги изкарва за ден толова пари ...
  • 24 1234

    12 5 Отговор
    А другарят Димо Райков как седна заплата на соц. депутат си купи апартамент в Париж и остана да живее там?
  • 25 антикомунист

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Тито":

    не сме искали олигархична демокрация, но сме прости и това постигнахме. Нека да не оправдаваме простотията си с демокрацията.
    То и по времето на Живков беше така- по крадливите бяха по добре.
  • 26 Бай Стойчо

    30 0 Отговор
    Едно време това, което ни казваха и учеха комунистите за Комунизма бе една лъжа, но всичко, което комунистите казваха за капитализма, се оказа абсолютна истина.
  • 27 Госあ

    18 0 Отговор
    Дори като за две блузки не получават....а демократите за Китай се загрижили. В България е като в Китай преди 50 години...
  • 28 Ушанка

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Нещастието да си българин":

    Нещастието да си беден е навсякаде
  • 29 Свят

    14 0 Отговор
    Всичко в този свят е дало фира блуза 180€ блуза 1000€ и купува ли купува народа дамска чанта 5000-10 000€ купува народа/имам впредвид цял свят/окото на човека е алчно само лъжица пръст го преключва
  • 30 Другия с коня

    3 17 Отговор
    Другаря Димо Райков го избива на Класова Борба....А ти какво правиш в тоз Бутик в Париж. Другарю....С чии пари. .

    Коментиран от #31, #44

  • 31 Селянина с магарето

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Другия с коня":

    С откраднатите ,братчет
  • 32 Злото ви се подиграва

    14 1 Отговор
    Кара ви да мразите Маркс и комунистите, затова че ви наричат роби на капитала.
    Кой не е роб на капитала? - Собственикът на капитала и то само условно, защото и той робува на системата, за да не го убие конкуренцията на пазара. А тя задължително го убива, рано или късно, ако не играе с мафията; ако не е корумпиран, ако няма позиции в парламента чрез свои платени от него - капитала - лобисти; ако няма свой хора в държавната администрация и в правителството; ако не е споделил натрупания капитал с рекетьорската конкуренция; ако не е станал част от МОНОПОЛ!!!

    Защо капиталът мрази Маркс, а кр*тените обвиняват държавата за бездушие и тем подобни измишльотини на подкупената от капитала псевдо интелигенция?
    Маркс разкрива, че:
    1. КАПИТАЛЪТ Е БЕЗДУШЕН.
    2. КАПИТАЛЪТ Е НЕНАСИТНО АЛЧЕН. ЕКСПЛОАТИРА ВСИЧКО И ВСИЧКИ, ДОРИ И МЕЧО ПУХ С НЕГОВАТА КОНСТАТАЦИЯ "Колкото повече - толкова повече!".
    3. ОСНОВНИЯТ ЗАКОН НА КАПИТАЛИЗМА, открит от Маркс и формулиран в "Капиталът" гласи, че В КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА НА единия полюс СЪЩЕСТВУВА ПРОЦЕ НА НЕПРЕКЪСНАТО НАТРУПВАНЕ И КОНЦЕНТРАЦИЯ НА КАПИТАЛА ВЪВ ВСЕ ПО-МАЛКО ЧАСТНИ РЪЦЕ (в относителен абсолютен смисъл), а на другия полюс протича процес на ВСЕ ПО-НАТАТЪШНО ОБЕДНЯВАНЕ НА ВСЕ ПО-ШИРОКИ НАРОДНИ МАСИ (в относителен и абсолютен смисъл).
    Това обяснява защо средната класа, която при социализма обхващаше 99,6% от населението на НРБългария (толкова гласоподаватели гласуваха за СОЦИАЛИЗЪМ през 1971 г., когато Живковата ко

    Коментиран от #33

  • 33 Злото ви се подиграва

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Злото ви се подиграва":

    (продължение)
    Това обяснява защо средната класа, която при социализма обхващаше 99,6% от населението на НРБългария (толкова гласоподаватели гласуваха за СОЦИАЛИЗЪМ през 1971 г., когато Живковата конституция, с чл. 1-ви БКП - водеща политическа сила, я одобриха на всенароден РЕФЕРЕНДУМ) се стопява непрекъснато в условията на реставрирания с контрареволюция капитализъм.
  • 34 ПОДИВЯЛ ГАНЬОВЕЦ

    2 9 Отговор
    АМИ ДА ЗАРЯДВАТ ШИЕНЕТО И ДА ПОЧВАТ НА МАГИСТРАЛАТА.ЕЙ СЕГА ОЯТА ЩЕРКА САМО ГА ЧАКАМ ДА НАВЪРШИ 18 И ГА ПРАЩАМ В ЕВРОПАТА ДА СА МЕЛИ ЗА ПАРИ.
  • 35 пази Боже

    11 0 Отговор
    Ганьо да ти е работодателя, ще те умори от глад и няма да изпита никакво неудобство. По тежко от българското робство няма.
  • 36 Злото ви се подиграва

    10 0 Отговор
    Мафията е зародена при феодализма в Сицилия, но става паразитна система, която доограбва народите при системата на капитализма.

    Капитализмът всекидневно и всекиминутно създава условия за МАФИЯ. МАФИЯТА Е НЕЛЕЧИМА В УСЛОВИЯТА НА КАПИТАЛИЗЪМ И ТЯ, ЗАЕДНО С ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ТРУДА НА ПЧЕЛИЧКИТЕ ОТ КАПИТАЛИСТА, БАНКЕРА, ТЪРГОВЕЦА, ЗАСИЛВА ЕКСПЛОАТАЦИЯТА, КАТО ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО СЕ ПРЕВРЪЩА В ЧАСТ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА.

    Второто голямо откритие на Маркс е, че подгонен от глад и безработица, наемният труд сключва с работодателя такъв договор, какъвто му предложи и наложи работодателят (капиталистът).
    Предложеният от собственикът на капитала договор за работа винаги е в полза на капиталиста, който предварително е изчислил, че ако работникът зароти за своята заплата "X" часа, то за работодателят работи безплатно още "Y" часа.
    По този начин наемникът доброзорно се поставя в робство, като дори без да осъзнава работи ангария за своя работодател.
    Това е законът за ПРИНАДЕНИЯТ ТРУД, ОТ КОЙТО ПО СКИТ МЕХАНИЗЪМ СЕ ФОРМИРА ПРИНАДЕНАТА СТОЙНОСТ, КОЯТО ОТИВА В ДЖОБА НА КАПИТАЛИСТА, НО СЛЕД КАТО РЕАЛИЗИРА ИЗРАБОТЕНИЯ ПРОДУКТ НА ПАЗАРА. Но пазарът е печалба за едни и загуба за други, като винаги е печалба за монополистите, които днес са оформени като КОРПОРАЦИИ.
  • 37 Тодор Живков

    7 0 Отговор
    Това са хората дето избират ДПС, Доган и Пеевски с милионите експлоатират собствените си избиратели. Ето защо Борисов толкова иска да им стане приятел. Всичко е една голяма лъжа. Робещите бедни, които живеят на ръба на оцеляването. Тези, които гласуват за Борисов, това ли искат? Да унищожават хората в България?

    Коментиран от #39

  • 38 Злото ви се подиграва

    6 0 Отговор
    Трето откритие на Маркс е, че резултантният вектор от печалбите и загубите на пазара е = 0.
    Следователно, печалбата не произтича от пазара, където само може да се прояви или да не се прояви, а произтича в процеса на отдаване на принаден, т.е. незаплатен труд (ангария) в полза на работодателя.
    Когато всички си въобразяват, че непрекъснато ще печелят на пазара, тогава се формират балони - печалби, които биват зачерквани с пукането на пазарните балони.
    Като правило при пукане на пазарните балони губят малките и средните производства и техните работници и служители, а като цяло негативите за всички граждани чрез надуване на инфлацията. МОНОПОЛИТЕ ОТНОВО ОГРАБВАТ ТРУДА НА ГРАЖДАНИТЕ, КАТО ПРИ ПУКАНЕ НА ПАЗАРНИТЕ БАЛОНИ ОТКРАДНАТИЯ ПРИНАДЕН ТРУД (АНГАРИЯТА) УДАРНО ПРЕМИНАВА ОТ ЕДНИ ДЖОБОВЕ В ДРУГИ (докато при спокоен пазар преминаването на принадения труд - ангарията - от едни джобове в други - забогатяване и обедняване на капиталисти - протича като нормален процес).

    Четвърто откритие на Маркс е, че капиталистическият начин на производство - ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО, - немунуемо води до КРИЗИ НА СВРЪХПРОИЗВОДСТВО, Т.Е. ДО ПАЗАРНИ БАЛОНИ, СЛЕДВАНИ ОТ ДЕПРЕСИИ, ОЖИВЛЕНИЕ И НОВО СВРЪХПРОИЗВОДСТВО, ДО СЛЕДВАЩАТА КРИЗА.
    НАЙ-СИЛНО ПОТЪРПЕВШИ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ БАЛОНИ СА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, КОИТО ПЛАЩАТ ЦЕНАТА ЧРЕЗ ИНФЛАЦИЯ И БЕЗРАБОТИЦА.

    Коментиран от #40

  • 39 Селянина с магарето

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Тодор Живков":

    Който гласува за Борисов ,така или иначе гласува за Доган.По добре да си бяхме стояли под турско робство отколкото под еничарско .Сместа между руснак и български предател е най големия Душманин на българина
  • 40 Злото ви се подиграва

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Злото ви се подиграва":

    Маркс, въз основа на анализа на историята на човечеството стига до извод, че ВСЯКА ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА (първобитна, робовладелска, феодална, капиталистическа) РАНО ИЛИ КЪСНО СТАВА СПИРАЧКА ЗА ПО-НАТАТЪШНО РАЗВИТИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНИТЕ СИЛИ И БИВА СМЕНЯНА ОТ СЛЕДВАЩАТА.
    Маркс, на основание на ФИЛОСОФСКОТО УЧЕНИЕ ХЕГЕЛ ЗА ДИАЛЕКТИКАТА, и неговите ТРИ ПРИРОДНИ И ВСЕПРИЛОЖИМИ ЗАКОНА НА ДИАЛЕКТИКАТА –
    1. ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВО И БОРБА НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ;
    2. ЗАКОН ЗА КОЛИЧЕСТВЕНИТЕ НАТРУПВАНИЯ, КОИТО ВОДЯТ ДО КАЧЕСТВЕНИ ИЗМЕНЕНИЯ
    3. ЗАКОН ЗА ОТРИЦАНИЕ НА ОТРИЦАНИЕТО –
    стига до извода, че следващата обществено-икономическа система на човечеството ще бъде ОТРИЦАНИЕ НА КАПИТАЛИЗМА, ЧРЕЗ ОТРИЦАНИЕ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ЗАМЕНЯНЕТО Й С ОБЩЕСТВЕНА СОБСВЕНОСТ ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО.

    Това, предречено от философията на Маркс, се прояви временно и частично в световната история, поради користните интереси на сънародниците на Маркс групирани много отрано, още през средновековието, в Световен банкерски капитал и ИНТЕРНАЦИОНАЛ НА КАПИТАЛА, държан от тяхната юдо-масонска семейна мафия, след което беше пометено от ТЯХНАТА КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ.

    Коментиран от #41

  • 41 Злото ви се подиграва

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Злото ви се подиграва":

    Мафията изучава Маркс, за да манипулира Марксизма за свои цели и за да стигне до извода, че СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ВОДЕЩА ДО ЗАГУБАТА НА ТЯХНАТА МАФИОТСКА ВЛАСТ, МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНА ЧРЕЗ ПЕРМАНЕНТНА КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ, ВКЛЮЧВАЩА НЕПРЕКЪСНАТИ ПРОПАГАНДНИ ЛЪЖИ, НАБЕЖДАВАНЕ НА СОЦИАЛИЗМА ЗА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ВОЙНИ И ОСОБЕНО ЗА ВСВ, НАБЕЖДАВАНЕ НА СССР, РАЗПАЛВАНЕ НА НОВИ И НОВИ ВОЙНИ И ЦВЕТНИ КОНТРА-РЕВОЛЮЦИИ; ПЛАНИРАНЕ, ПОДГОТОВКА И РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПЛАНОВЕ ЗА ГЕНОЦИД НАЧОВЕЧЕСТВОТО ЧРЕЗ ЛАБОРАТОРНО СЪЗДАДЕНИ ВИРУСИ (СПИН, ПТИЧИ ГРИП; СВИНСКИ ГРИП; SARS COV-1, SARS COV-2); СКЛОНЯВАНЕ И ПРИНУДА КЪМ ВАКСИНАЦИИ УВРЕЖДАЩИ ЗДРАВЕТО ЧРЕЗ АЛУМИНИИ, ЖИВАК…
    МАФИЯТА НА КАПИТАЛА доказа, че няма да се спре пред нищо, за да запази своята МАФИОТСКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ВЛАСТ во веки веков, като човечеството не я интересува и чрез своя Римски клуб издаде резолюция от 1974 г. човечеството да бъде сведено до 1 (един) „златен” милиард, а на САТАНИНСКИЯ ГРАНИТЕН МОНУМЕНТ в САЩ от 1979-1980 г. – Georgia Guidestones (виж в интернет) – записа, че човечеството трябва да бъде поддържано под 500 милиона (като не е казано, че това ще бъдат хора, което се доказва с процеса на чипиране).

    Коментиран от #42

  • 42 Злото ви се подиграва

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Злото ви се подиграва":

    Следователно, за да запази своята ВЛАСТ И ВЕЧЕ НАГРАБЕНИ БОГАТСТВА МАФИЯТА НА КАПИТАЛИЗМА е готова на УНИЩОЖИ ЧОВЕЧЕСТВОТО било то чрез ВОЙНИ, ПАНДЕМИИ, ПОРНОГРАФИЯ И СТЕРИЛИЗАЦИЯ; ВАКСИНАЦИИ И ЧИПИРАНЕ.
    Другата алтернатива е ВРЪЩАНЕ НА НАРОДИТЕ НА ТЕХНИТЕ БОГАТСТВА, КОИТО ВЕЧЕ СА ЗАГРАБЕНИТЕ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ чрез НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ПРЕВРЪЩАНЕ НА ЧАСТНИЯ КАПИТАЛ, НАГРАБЕН ОТ ТРУДА НА НАРОДИТЕ, В ОБЩЕСТВЕН КАПИТАЛ – собственост на всеки член на обществото.
    Това Е СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ и се нарича СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ.
    Маркс е предвидил, че за да бъде успешна, социалистическата революция трябва да е всеобща и че ще обхване най- напред най-развитите капиталистически държави.
    Чрез всеобхватна социалистическа революция и смяна на частната собственост върху средствата за производство и финансовите, и застрахователните институции и фондове, с обществена собственост, делегирана на Държавата, ще бъде разрешено и ОСНОВНОТО ПРОТИВОРЕЧИЕ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА обществено-икономическа система, което води до непрекъснати кризи, безработица, ограбване на труда на трудещите се; борба за пазари, войни; ликвидация на човечеството с неизбежен геноцид и свеждането му до 500 милиона биороботи, чрез всички методи, изброени по-горе.

    Коментиран от #50

  • 43 сноу

    6 0 Отговор
    Подкрепил съм повечето коментатори които определено ме зарадваха с изключително интелигентния си анализ, което в крайна сметка вдъхва оптимизъм, че в тая жалка опростачена държавица все пак има разумни хора...
  • 44 Със сигурност

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Другия с коня":

    бъркаш понятията за класова борба и експлоатация. А парите са си негови, придобити от труда на таланта му. Но ти сигурно не знаеш, кой е Димо Райков, пък и едва ли ти трябва....
  • 45 ФАКТ !!!

    2 0 Отговор
    Тази действителност в България за съжаление НЕ е от сега !!!! Та нали и затова българките са в чужбина,за да живеят и да растат децата им по-добре !!! Такива работодатели - робовладелци са повечето в България !!! ДОКОГА ??? Не са само ЧУЖДИ фирми,а има и много такива български !!!
  • 46 ФАКТ !!!

    2 0 Отговор
    КОГА ще се накажат именно тези работодатели,които се подиграват с труда на българските жени ???? И затова за ниско платените професии в България,няма да има балъци да работят !!!
  • 47 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Положението е ЗАКОНННО!!!НИЕ сме правова държава и 400 закона се ,,грижат,, за описаното положение!!!!!И Божков даже говори за ВЪРХОВЕНСТВО на закона!!!!!!!,Е само иска да махне ТИЯ...за да дойдат ОНИЯ>>>>а БЕ то , ВСЕ>>>ТЕ!!!!!
  • 48 Ак47 ше опрай нещата

    1 0 Отговор
    Много ама много,Леонсио както и много,Робини Изаури
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.