15 Юли, 2020 06:30 8 728 23

Ето как Великобритания ще се пази от нежелани имигранти

  • великобритания-
  • мигранти-
  • ес-
  • граници

За спиране на нежеланите имигранти и обезпечаване на търговията правителството ще похарчи близо 800 млн. евро

Ето как Великобритания ще се пази от нежелани имигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лондон е решен значително да намали миграцията, като ще допуска на Острова само "най-доброто от целия свят". За спиране на нежеланите имигранти и обезпечаване на търговията правителството ще похарчи близо 800 млн. евро.

 

Великобритания обяви плановете си за въвеждане на нова точкова имиграционна система след Брекзит. Обединеното кралство иска да си “върне контрола над границите и да разгърне пълния потенциал на страната”, каза вътрешната министърка Прити Пател.

Пател обяви още, че новите правила ще влязат в сила от 1 януари, когато страната трябва да приключи 11-месечния си преходен период след напускането на Европейския съюз. Британците след Брекзит ще бъдат една “суверенна нация с имиграционна система, която привлича най-доброто от целия свят”, написа тя в британския таблоид “Сън”. Правителството обеща да ограничи ниско квалифицираната миграция и вместо това да привлича англоговорящи експерти като “учени” и “иноватори”, които вече са получили предложения за работа на Острова.

Вътрешният министър в сянка на Лейбъристката партия Ник Томас-Симъндс отговори, че правителството “препуска през имиграционното законодателство без да обърне внимание на детайлите в разгара на глобална пандемия”.

705 милиона паунда за инфраструктура

Британското правителството обяви, че ще отпусне 705 милиона паунда (близо 790 милиона евро) за изграждането на нова гранична инфраструктура. По този начин ще бъдат осигурени проверките и контролът по границата, както и продължаването на търговията от началото на следващата година.  

Началникът на кабинета - министър Майкъл Гоув - разясни, че 470 милиона паунда ще бъдат инвестирани в изграждането на инфраструктура на пристанищата и вътре в страната. Планират се и нови гранични пунктове, подобряване на IT системите и привличането на 500 човека допълнителен персонал, който да отговори на нуждите, които ще възникнат след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Пандемията като спънка

В писмо до Гоув, изтекло в медиите, министърката на международната търговия Лиз Трус сподели опасението, че изграждането на граничните съоръжения ще бъде отложено заради пандемията и предупреди, че забавеното налагане на проверки по границите може да предизвика правен проблем със Световната търговска организация. Затова тя настоява за гаранции, че до юли 2021 г. ще бъде въведен пълен контрол на тези пристанища. 

На въпрос на медиите дали границите на Обединеното кралство ще бъдат готови и сигурни до края на годината, Гоув отговори: „Всичко се прави така, че не просто да се съобразим със закона и да осигурим безопасността на хората, но също така и да улесним търговията”.

Специални правила за границата с Ирландия

Относно преговорите между Лондон и Брюксел за постигне на сделка след преговорния период, Гоув заяви: „Има надеждни сигнали, но не бих бил прекалено ентусиазиран“. Министърът на британския кабинет каза още, че допълнителна информация за въвеждането на протокола за Северна Ирландия ще бъде публикувана по-късно този месец. Границата между Северна Ирландия и държавата-членка на ЕС Република Ирландия ще е обект на специални правила.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 30 г стигат

    38 8 Отговор
    Супер , откога чакам наглосаксите да се затворят , нито си купувам английски стоки нито ме интересуват като народ .
  • 3 Жжэщ666

    37 8 Отговор
    То пък някой заритал да ходи при тази пропаднала нация, освен пакистанци и индийци. Да им са честити.
  • 4 хахахахахахаха

    25 5 Отговор
    тия колко са зле един остров немогат да опазят камоли ако бяха някъде в централна европа тогава и къщите си нямаше да мога да опазят сигурно...
  • 5 Йордан

    26 4 Отговор
    САЩ имат подобна имиграционна система повече от столетие. Всеки квалифициран имигрант от англоговоряща страна би предпочел Щатите за развитие на възможностите си! В Англия малко ще почакат!
  • 6 700

    29 2 Отговор
    Звучи странно от устата на Прити Пател, едва ли корените на баща й са от района на Оксфорд..
  • 7 Румбата

    20 1 Отговор
    Пхах тия дет са пускали години наред вече се множат така че е доооста късни

    Коментиран от #8

  • 8 РЕАЛИСТ

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Румбата":

    Ами забележи, кой обявява мерките. Шефа на Хоум Офис Прити Пател. Сега тя ще спре Източна Европа и ще си докара цялата рода от Индия. Много популярно име е това в Индия, Пател. Индийците подкрепиха консерваторите на изборите и са им длъжници. Ще си докарат още.

    Коментиран от #19

  • 9 от немско

    23 4 Отговор
    Дали ще има балаци да ходят там да се пребиват от бачкане за 7 , 8 паунда на час надница ?

    Коментиран от #18

  • 10 Ха ха

    18 3 Отговор
    А дали най-добрите ще искат да работят и живеят на този прогизнал мрачен остров,особено след като се изолира и от Европа?

    Коментиран от #17

  • 11 Кой68

    6 0 Отговор
    ДИСКРИМИНАЦИЯ.......
  • 12 Решили са да се правят

    10 2 Отговор
    На расистки но ще видим кой ще им бере гроздето че сами не могат.

    Коментиран от #16

  • 13 1234

    10 9 Отговор
    Първо Англия ще излезе преди скапания ЕС от кризата, второ както иска така ще спира сганта от юг! Мен ме интересува скапания ЕС как ще реши същите две задачи. Само знач че с толкова соросоиди в ЕП и ЕК няма как да стане
  • 14 Ало Немско 9

    10 2 Отговор
    При тебе в кланиците дават повече ли дават 🤣🤣🤣😂
  • 15 Чонкин

    3 1 Отговор
    Ся учени ше им берат аспержите :)
  • 16 Джони Уокър

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Решили са да се правят":

    Грозде в Англия?
  • 17 Ай Ай Тиии

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха":

    Зависи от кинтите, бро.
  • 18 Ай Ай Тии

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "от немско":

    "БалАци" със сигурност повече няма да има.
    Ще има само високо квалифицирани чужди специалисти със заплащане, за което балъците нямате измерение.
  • 19 Ай Ай Тии

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Индийците са образовани и възпитани в британските правила , език, образование. От малки учат и говорят английски, за разлика от нашите пазарджишки общи работници. Индийците помнят, че са били васали на Британската Империя и демонстрират подчиненост, уважение и покорство пред британците - това им е заложено от девето коляно. За това си искат тях.
  • 20 Хахах

    5 1 Отговор
    Умрял някой за индийската "Англия "
  • 21 Григор

    4 0 Отговор
    То май и Европа ще допуска само качествени Англичани. Предлагам на Англия да следва примера на Северна Корея.
  • 22 Kambi1

    1 0 Отговор
    Ха ха , и кой ще им бере ягодите
  • 23 ybea

    0 0 Отговор
    ей хитреци - гледат да крадат готови кадри, а не да си създадат и обучат такива