Last news in Fakti

30 Юли, 2020 15:46 31 277 201

LA STAMPA: България е покварена до корените си и водена от премиер, сниман по бели гащи

  • бойко борисов-
  • корупция-
  • протести

Италианската медия с безкомпромисна статия за ситуацията у нас

LA STAMPA: България е покварена до корените си и водена от премиер, сниман по бели гащи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страна, покварена до корените си, много бедна и водена от премиер, сниман по бели гащи, докато лежи заспал на легло. Леглото му, заобиколено от пачки от банкноти от 500 евро, златни кюлчета и пистолет на нощното шкафче. Символичен образ - сюжет, който също така фотографира политическата и институционална криза, в която България изпада, днес разтърсена от нова "Пролет", пише италианската медия La Stampa.

Изтощените и разстроени хора на площада настояват повече от две седмици да започнат наново, за да експулсират правителството на Бойко Борисов и главния прокурор, обвинен в корупция и политически пристрастия. София го започна, но скоро протестът се преля в десетки други градове, с хиляди българи на площада всеки ден от 7 юли насам. Те искат някой да се бори срещу корупцията, а не да я подхранва, да ограничи силата на олигарсите, което да възвърне „демократичното достойнство на страната“.

Борисов премина без драскотини вота на недоверие в парламента (петият в рамките на управлението му) и за да успокои хората, той взриви четирима министри: на вътрешните работи, на финансите, на икономиката и на туризма, но това не му послужи. Площадът, който обединява социалисти, еколози, обикновени хора, много студенти, иска предсрочни избори.

Протестите в началото на юли бяха предизвикани от набега на тежко въоръжени прокурори и агенти за сигурност в офисите на президента Румен Радев, който разкритикува управляващата  партия за корупция и "връзки с олигарсите".

Друго, което предизвика хората е видео, публикувано във Facebook на 7 юли, в което виждаме Христо Иванов, бивш министър на правосъдието, който се опитва да достигне до обществен плаж на Черно море, но е спрян от охраняващите. Общественият плаж е запазен за удоволствията на Ахмед Доган, бизнесмен, много близо до премиера, както и този участък на Черно море, всъщност приложен към неговата мега вила. Видеото обрича прекомерната власт на олигарсите и окончателния провал на институциите в борбата с корупцията.

Появата на фотографиите в премиерния стил на наркоза само още повече разпали възмущението. От страната на демонстрантите, освен президента на републиката, и посолството на САЩ в София, което в бележка написа: "Всеки народ заслужава безпристрастна и отговорна съдебна система към върховенство на закона. Ние подкрепяме българския народ, тъй като те мирно подкрепят доверието си в демократичната система и насърчават върховенството на закона в България. Никой не превъзхожда закона"

България е страната, в която корупцията се възприема най-много по изследване на Transparency International сред 27-те държави-членки на Европейския съюз. Около 35% от обществените поръчки се възлагат срещу подкупи, а страната губи 11 милиарда евро годишно заради корупция. Което е напречно, дълбоко, ендемично вкоренено явление.

„Масовите протести се завръщат циклично в България - казва Джорджо Фрусионе, анализатор на Испи. Проблемът на България е, че след присъединяването към ЕС през 2007 г. не се води ефективна борба с корупцията. България страда от това, което се нарича държавно превземане, или състоянието на метастази на покровителството и подкупите, които обвързват политическите лидери с олигархичните елити, в пълна вреда на върховенството на закона".

Българският хаос дори не прилича отдалеч на онази поетична „прекрасна каша“, хвалена от Йордан Радичков. И тук, за разлика от други страни, Европейският съюз изглежда стои и гледа: "Влизането в Съюза на България - добавя Фрусионе - се случи твърде бързо, подобно на Румъния, реформите не са приключили. И подобно на случилото се с Орбан, ЕС предпочете да не рискува да разгърне споразумението относно Плана за възстановяване във време, което е толкова важно за Съюза и неговата стабилност".

Сега остава да се разбере дали тези протести ще имат някакъв ефект: „Следващата година, когато гласуваме, колкото по-дълго протестират, толкова по-голямо ще бъде въздействието върху смяната на изпълнителната власт“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 266 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Срам

    702 24 Отговор
    Целия свят ни разбра цирковете... ама кокала не се пуска, на това му се вика диктатор

    Коментиран от #122, #149

  • 3 пройчо

    450 17 Отговор
    Неточно! ...Сниман е без гащи ,сам каза: "спА гол,те ма снимат !"))

    Коментиран от #164

  • 4 Не. Е

    72 484 Отговор
    Лошо Италия да си гледа собствените проблеми

    Коментиран от #165, #168

  • 5 Покварен българин

    72 567 Отговор
    За момента няма кой да замести Баце това е положението. След 15-20 години ,...ще видим.

    Коментиран от #16, #70, #138, #158, #175, #180, #194, #195

  • 6 гошко харизанов

    78 413 Отговор
    "стампа" е медия ,финансирана директно от божков и сталин ,чрез радев ,нинова и йончева!!!!

    Коментиран от #10, #19, #99, #106, #159, #163, #172, #174

  • 7 Антимилиционер

    424 22 Отговор
    Гешев, четеш ли милиционер?
  • 8 Майна

    338 17 Отговор
    ХаХАХА....СРАМ, СРАМ, СРАМ...
  • 9 Васил

    414 29 Отговор
    Краят на диктатора се виждаааааааааааааа
  • 10 Адиос

    315 39 Отговор

    До коментар #6 от "гошко харизанов":

    Божков финансира и майка ти на магистралата, ама си мълчиш.

    Коментиран от #21, #139

  • 11 Питекантроп Дончев

    48 262 Отговор
    Този весник е собственост на Божкое и Радев.

    Коментиран от #17, #63, #186

  • 12 Asdfg

    377 24 Отговор
    ГЕРБЕРАСТИИИИИИИ, още ли не осъзнавате,че станахме за смях!!! Всички фенове на простотията, на ТИКВАТА и КАСКЕТА да се замислят и да приемат истината! А истината е, че РБългария се управлява от КРАДЦИТЕ ГЕРБ!
  • 13 И кучетата вече са наясно

    306 23 Отговор
    че БМБ е мутра и мафиот.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Става интересно

    154 18 Отговор
    Очаквам хиляди опълченци да скочат спонтанно организирано и да защитят с телата си най-добрия от най-добрите. Тръбата вече ги зове ...
  • 16 ооооох

    244 17 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    мое ли си толкоо прост? нямало кой! ей такива тъпаци като теб ходят та гласуват за мутрата!
  • 17 Хаха

    85 13 Отговор

    До коментар #11 от "Питекантроп Дончев":

    Муахахаха... на майка ти от магистралата е ла Стампа.

    Коментиран от #24

  • 18 chi

    173 14 Отговор
    Мутро вън!!!
  • 19 Asdfg

    181 18 Отговор

    До коментар #6 от "гошко харизанов":

    Хахахахахаха, колко си ПРОСТ! Хахахахахаха, наистина ли всички фенове на ТИКВАТА сте толкова ТЪПИ?

    Коментиран от #32

  • 20 Срамотии балкански

    190 12 Отговор
    Ама той тоя знаел думата диверсификация бе хора ... не само за да си е .. майката, фал.оси, кърджалийски некви, да ги такова с 200 и разни подобни ... направо ЕнтеУект ... само, че западните журналисти да пописват повече, че тия от ЕНП ги плещят едни в негова защита не е за разправяне ... идиот до идиота майно льо ...
  • 21 ДА НЕ

    11 58 Отговор

    До коментар #10 от "Адиос":

    Е Твоята. ?
  • 22 Малчу от Факултету

    72 22 Отговор
    Бат Бойку е велик чиляк и койту обича баща майка българията требе да фърлим на изборете пак за негу . Койту не фърли или фърли за други нема за негу помущи и той ни е добар балгарен а придател на балгарията .

    Коментиран от #66, #183

  • 23 Софиянецо

    208 16 Отговор
    Преди Бойко от страх подаваше оставка, а сега от страх не подава оставка, защото знае, че влиза в затвора. Или ще бъде следствен до живот, като бай Тошо.

    Коментиран от #49, #166

  • 24 Питекантроп Дончев

    73 6 Отговор

    До коментар #17 от "Хаха":

    Ми да,ама е примат!
  • 25 777

    166 16 Отговор
    БОЙКО КАТО НЕ ИСКА ДА ИДВА В СОФИЯ ДА МУ НАПРАВИМ ЕДНО ГОСТИ В БАНКЯ ?
  • 26 Грейс

    184 17 Отговор
    Прекрасен коментар, ама полза никаква! Отвратителен лъже крадец, нарцис, егоцентрист и още прилагателни. По отвратителено и долно чудовище, което се е вкопчило като кърлеж във властта България не е имала.

    Коментиран от #36

  • 27 Кирил

    209 17 Отговор
    Пожарникарят стана за смях и в Европа!
    Няма европейски политик, който при този резил не би си подал оставката!
    Този е нагъл и алчен човечец!

    Коментиран от #34, #160

  • 28 Попара

    23 109 Отговор
    Журналистът съвсем не е в час. Описал е очевадното. Но статийката е бълвоч, набърквайки Радичков и aмepиkaнското посолство.

    Коментиран от #198

  • 29 Наблюдател

    163 16 Отговор
    Бойко Методиев Борисов е една гротеска на Министър председател даван за пример в ЕС като антипод на такъв!! Чиста проба подигравка !

    Коментиран от #199

  • 30 Нанка

    162 15 Отговор
    по биба , пачките по 500 € , кюлчета злато и пищова до него , а беднотията , корупцията и огромна смъртност в държавата , нямат равни в ЕС !
  • 31 Срам

    176 18 Отговор
    Голям срам за българите, които гласуват за тоя бандит в ролята на премиер.
  • 32 а ти

    9 80 Отговор

    До коментар #19 от "Asdfg":

    А ти, умния - за какво се бориш?
  • 33 Бацон

    111 12 Отговор
    Сниман без гащи ми требваше да му набият само един к++++р
  • 34 и за какво

    23 177 Отговор

    До коментар #27 от "Кирил":

    Първо няма резил - т.е. няма основание.
    Второ - нагласени снимки и манипулирани записи за такива плоско чели.
    Трето - Икономически растеж е факт - най-висок от когато и да било след 2000 -ата година.

    Коментиран от #76, #100, #110

  • 35 МУТРА

    111 15 Отговор
    ПРЕСТЪПНАТА МУТРА , НЕ СИ СЛАГА МАСКА НА МУТРАТА , ТАЯ МУТРА !
  • 36 пак лъжи

    28 118 Отговор

    До коментар #26 от "Грейс":

    Не е вярно - подава си оставката редовно - но България пак го избира --- това е ФАКТ. А вие фейсбукарите си мислете мантрите - гладките мозъчета.

    Коментиран от #50

  • 37 BB..

    108 17 Отговор
    Борисов,оставка!!!

    Коментиран от #61

  • 38 ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ

    139 14 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ ПОНЕ 10 ГОДИНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРЕСТЪПНИКА И КРАДЕЦ БМБ !
  • 39 фалш

    16 98 Отговор
    Няма такава статия в LA STAMPA

    Пак провокации

    Коментиран от #52

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Анализаторр

    19 48 Отговор
    Баце страда от раздвоение на личността и мания за величие. Последното се дължи на голямо его. Той този път няма да подаде оставката си, защото ще му е за 4ти път. До три пъти не се брои , че е гербераст. Царската корона тежи и не всеки може да я носи. Ами това е оставка протестърите ще видят на куково лято.
  • 42 ърли

    98 7 Отговор
    италианците много добре знаят какво значат тия снимки..не случайно хора умираха там да се борят срещу мафията..тука преди 2 години застреляха висш държавен служител и случаят е добре забравен

    Коментиран от #57

  • 43 Берлускони

    53 8 Отговор
    Е-хе, аз какви ги вършех! Бойко, още много хляб трябва да изядеш, за да ме стигнеш!
  • 44 ърли

    75 7 Отговор
    тоз икономически растеж се надува с фондовете от ЕС
    приносът на ББ към икономиката и в частност безработицата е под нулев мери се с минус неговият растеж

    Коментиран от #47

  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 108 Отговор
    Цялата чужда резидентура e активизирана максимално да плюе по ген. Б. Борисов. Това показва, че Борисов работи за България.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този пък :-(

    10 54 Отговор

    До коментар #44 от "ърли":

    БСП и това не го могат
  • 48 Пълен позор

    89 10 Отговор
    Този ако имаше поне капка мъжко достойнство щеше да си тегли куршума във вилата с пачките златото и коврите.
  • 49 Подаваше оставка,

    78 8 Отговор

    До коментар #23 от "Софиянецо":

    защото знаеше, че Цецо апартамента беше насреща. Тогава Цецо и басове печелеше след изборите, и скъпи часовници получаваше. Защо ли? Ех, Цецо, къде си, че пак да подаде оставка?
  • 50 Горо

    79 9 Отговор

    До коментар #36 от "пак лъжи":

    Даже когато подаваше оставки твоят фюрер Борисов пак си играеше игрички, така че нито една негова оставка не била искрена, както не е искрен и той самият!
  • 51 Аве Адолф Хайлллл

    16 72 Отговор
    До къде стигнаха ятаците на превратаджията , да звънят по чужди медии и да им пращат компромати зашити с бели конци ...... стават все по трагикомични тия комунета .

    Коментиран от #124

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Спасов

    54 6 Отговор
    Срам!
  • 54 протестър

    11 53 Отговор
    Снощиии...имах разстройство. Тълпата ме притисна. Пръднах...Изцапах жълтите павета. Соррриии...
  • 55 данъкоплатец

    44 3 Отговор
    да ама отровния боклук идва от Италия .....

    Коментиран от #81

  • 56 Тъпо тролче

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "Даже":

    Всъщност с оканани гащи 😂
  • 57 Ами да

    38 9 Отговор

    До коментар #42 от "ърли":

    Петте застреляни, а жената е имала фирма за почистване? Някой разкри ли нещо?
  • 58 инчхай

    54 9 Отговор
    довечера повече на площада оставка и затвор ШАЙКАТА и ХУНТАТА са позор
  • 59 Чудя се

    48 8 Отговор
    Американусите дали ще пратят някоя армия да свалят и нашия диктатор по примера на Кадафи и иракския му колега?!
  • 60 да да

    15 52 Отговор
    италия проядена от камората ли ще ми дава оценка ??????????

    все едно румен гечев да говори за финанси и просперитет
    ааа да той го прави....
    хахахаха
    ми ......
  • 61 Няма оставка

    8 30 Отговор

    До коментар #37 от "BB..":

    остани си със здраве и с мечтите
  • 62 До 52

    5 29 Отговор
    До 52

    Какъв е този линк? На него няма статия, заключена. Няма текст. И заглавието няма нищо общо. Само някаква снимка на борисов.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Лекар БГ

    60 8 Отговор
    Е,влизаме в обмена на медиите....Докато Тулупо Нумеро Уно кара дЖип.
    Вместо Орлов мост,трябва да се блокират посолствата на Германия,Франция,Италия и Испания,както и представителството на ЕК/ЕС.Оставка за ББ/Касета!
    Манфред Вечер,не те ли е срам?!
    Меркел-теб?!
    Урсула-ти?!
    Сасоли, ти къде си?!
    Мишел,кво мислиш по въпроса?!
  • 65 До 59

    10 34 Отговор
    До 59

    Първо ще минат през шефа ти в дубай
  • 66 гост

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Малчу от Факултету":

    Прав си троле ...дее.ба
  • 67 До 51

    9 33 Отговор
    До 51

    С милиарди от дубай всичко може. Журналистите не са виновни че се продават. Нали и те трябва да се хранят
  • 68 Ехо

    44 6 Отговор
    И Италия ни подкрепя! Напред срещу простаците и крадците!
  • 69 БГ Тулуп

    61 7 Отговор
    Или както казваше италианецът: "В Италия държавата си има мафия, в България мафията си има държава." Срам за нас всички! И бедност.
  • 70 Ива

    47 7 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    Чудесно е , че мутрата от СИК - съвременният Бай Ганьо е разкрит отвсякъде , дескредитиран е Европа да не споменаваме положението му в България и от тук нататък пътник !

    Коментиран от #103

  • 71 ГОСТ

    7 30 Отговор
    Коментар Бай Ганьовци защо си мислите че сте много умни напротив много сте прости и предатели
  • 72 112

    23 6 Отговор
    Не, че не е верно, ама па и те с Берлускони по-добре да си траят!
  • 73 Котарак

    36 8 Отговор
    Бокоооо, и да помниш-жълтичкото на гащите е отпред, а кафявичкото е отзад. Кафявичкото ще е все повече, щото си напълнил кюлотите от шубе.
  • 74 кой ни го натресе тоя тулуп

    34 8 Отговор
    За гащите не е сигурно дали са съвсем бели , другото е вярно.
  • 75 Бобокофф

    19 7 Отговор
    Статията я поръчах аз.
    И боклука е от там и прошутото и моцарелата, дето намазахме по гърлите на изложбата
  • 76 оня

    37 10 Отговор

    До коментар #34 от "и за какво":

    Ти май си заблуден гербер. Дори не отрече за снимките:)). И какъв икономически растеж, след като всичко поскъпна и пенсионер какво първо да прави с мизерната си пенсия????? Може би си на хранилка а???. Или по добре си измери температурата:))

    Коментиран от #80

  • 77 Ало Ваньо

    35 6 Отговор
    кака Меркел ще му дърпа ушите на Бочко. Как така се е изложил с това псуене като селски каруцар. Пък тя нали го сочи с пръст за пример. Или само нашия премиер си мисли така. Дори и папи да са го галили по простата кратуна празна отвсекъде. Сиреч дрънчи на кухо като куха лейка.
  • 78 Читател

    11 37 Отговор
    Платена статия, всеки може да си поръча и ....оркестъра да свири
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Заблуден гербер или лумпен?

    18 6 Отговор

    До коментар #76 от "оня":

    Черепът определи едните на гербери другите на лумпени, ти от кои си?

    Коментиран от #84

  • 81 оня

    32 2 Отговор

    До коментар #55 от "данъкоплатец":

    Да идва от Италия, но някой гушва едни кинти за сметка на здравето на народа:)) Кой знае още колко ли е дошъл и от други държави? :))
  • 82 4435

    35 9 Отговор
    Тиквата,простака от Банкя този път кръвното му се забави,какво чака нареждане от неговите ментори да му наредат кога да подаде оставка.Толкова прост,продажен,нагъл нарцис политик България никога не е имала.
  • 83 vasik atanasova

    13 2 Отговор
    шменти капели
  • 84 оня

    22 1 Отговор

    До коментар #80 от "Заблуден гербер или лумпен?":

    Черепа за теб критерий ли е, че се водиш по него:))

    Коментиран от #91

  • 85 Karosel

    17 27 Отговор
    Първо беше Испания, САЩ после Германия сега Италия! Случайно? Не!
    Корупцията и престъпността в Италия е една от най - високите в Европа! Да си я гледат и де не се бъркат в чужди дела. Нито сме взели да даваме акъл, нито да критикуваме!
  • 86 Събирач

    39 11 Отговор
    Държавата ври ,младите се бунтуват ,а той се прави на велик .Как всички забравят за народа са като видят малко пари .Ако има доблест ще върне краденото и ще си подаде оставка ,инъче си мисля че ще бяга и крие да не яде бой ,малдите имат търпение ама до кога ...

    Коментиран от #87

  • 87 Karosel

    9 17 Отговор

    До коментар #86 от "Събирач":

    Ще ви чупат кухите кратуни! Разбрахте ли бастуни?
  • 88 Неразбрал

    12 34 Отговор
    Кой си държи половин милион евро в нощно шкафче, докато щъка по Европа .При положение, че в къщата има постоянно външни хора.
    За това си има в банките касетки за по 1000 лева або на година.
    Някои ни правят на прости с тези снимки аранжирани , за да си вържат гащите.
    И Бойко, що ли не ви тегли на всички сиктера и да ви остави на братушките да ви поемат .Ще се спукам от смях след 5-6 години, като почнат да ви вдяват главите, ама късно

    Коментиран от #98, #154

  • 89 Неразбрал

    8 30 Отговор
    Кой си държи половин милион евро в нощно шкафче, докато щъка по Европа .При положение, че в къщата има постоянно външни хора.
    За това си има в банките касетки за по 1000 лева або на година.
    Някои ни правят на прости с тези снимки аранжирани , за да си вържат гащите.
    И Бойко, що ли не ви тегли на всички сиктера и да ви остави на братушките да ви поемат .Ще се спукам от смях след 5-6 години, като почнат да ви вдяват главите, ама късно

    Коментиран от #105

  • 90 Бай Ганьо

    15 14 Отговор
    На тия са им платили БСП, Путин, Орешарски, КГБ, ГРУ и кой ли още не, за да злепоставят ЧЕСТНАТА и ПОЧТЕНА ТИКВА......ХАХАХАХАХАХА.

    Коментиран от #93

  • 91 Заблуден гербер или лумпен

    11 10 Отговор

    До коментар #84 от "оня":

    Не съм му фен, Радев му е фен, а феновете на Радев са негови фенове.Та въпросът ми беше, като не си гербераст , тогава къв си?
  • 92 Ванга рече

    21 8 Отговор
    Бойко чао,корона чао чао чао
  • 93 Бобокофф

    5 1 Отговор

    До коментар #90 от "Бай Ганьо":

    Не поз на
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Зайко Байко многознайко

    26 2 Отговор
    Не эабравяйте , ако ви эвучи много комунистически спомнете си старата Българска поговорка: " Който не работи, не трябва да яде". 4. У младото поколение трябва да се въэпитава чувство эа отговорност от една страна а от друга да се съэдаде чувство, че държавата е майка а не мащеха! 5. Иэграждане на неэависим съд, прокуратура и полиция ( беэ нея не може эа съжаление), които да спаэват буквата на эакона и да не слугуват на партии и олигарси.
  • 96 Зайко Байко многознайко

    15 7 Отговор
    Эащо триете бре продажни редакторчета, наредени на софрата эа подаяния! От такива като вас сме на тоя хал! 😡 Триете, блокирате, ценэурирате , срам и поэор!
  • 97 Byg

    17 38 Отговор
    Никаква оставка , аз не искам стадо платени льохмани и тайфа безработни водени от червените маймуни фигуранта и тримата отровени на заплата при черепи , бневи маневи да ми определят реда в държавата. Им си избори , има си редовно избрано правителство с над милион и половина гласа , участваш ако те изберем тогава ще искаш , сега не може да искаш , сега само пречиш и като им падне пердето на някои които цял ден са бачкали бързат да си вземат детето и да се приберат и ти си застанал с кафенце или биричка опнал палатката насред пътя , ще се получи варгал , натам сте тръгнали , това ще получите накрая , съвсем заслужено между другото. Полицията ви варди вас , от народната обич , не си правете илюзии че сте много , малко сте , нищо не сте шепа неориентирани и неуспяли , светът ви е крив че вие сте некадърници , не пречете ами работете и може и вие да се видите с пари.

    Коментиран от #109, #190

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Бай Онуфри

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "гошко харизанов":

    Едно минусче, ей така, защото си проЗт!
  • 100 Страничен наблюдател

    33 6 Отговор

    До коментар #34 от "и за какво":

    35 млрд евро външен дълг и твърдо последно място в Европа (не само в ЕС). Но - първо място по корупция.
    Тона също са факти!

    Коментиран от #145

  • 101 ВЕНО

    8 3 Отговор
    Модератора много активно премахва коментари без да има обидни или просташки изрази!
  • 102 Зайко Байко многознайко

    22 5 Отговор
    Към цялата палитра в този ден за да ни " развесели" и CoVid19 се яви! Тези "мили" и "умни" гербери ще ни "съживят"! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан "почтен човек" ( на Козяк знаят как да го галят по топките ), Цецо КаунЬя , доказан "внимателен спестовник", Барни Ръбъла, който " може" да каже две думи на кръст, Владко Горанов "внимателен", "внимателен", " внимателен" до безкарайност. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме "умни" оФце и само "добро отношение" и "намалени" данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни "овчарски зайчета" "г-н" Гешев и "г-н" Цацаров , който гледа като "мило розово животинче " из тикви! Жална ни майка! "Свободни" пътища, "свободна" вода, бонус-" бонус" , всякакви "положителни" решения за да "улеснят", " прекрасния" ни живот нема да се очудя ако ни ощастливят и с "персонални апарати" за пречистване на въздуха. Да са ни честити другарЕ и пак да си ги " изберем"!
  • 103 Това не е вярно.

    4 15 Отговор

    До коментар #70 от "Ива":

    В Европа не са чували а него ,а в България хората го уважават.
  • 104 "България е покварена до корените си"

    26 5 Отговор
    Пишат вестниците в ЕС, правил магистрали за младите, те избягаха, и продължават да бягат, ДА стоят тука да изплащат дълговете на Държавата, ЕДВАЛИ? Газовия хъб, какво става с него, забравихме го?? Втечнет газ, Азерски колко ЩЕЕ по скъп??? Срах от предсрочни избори!!!!!
  • 105 Хохо

    14 4 Отговор

    До коментар #89 от "Неразбрал":

    Бах и простата герберска логика.Ходи в някой детски форум, децата ще ти обяснят защо.
  • 106 РМНВ

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "гошко харизанов":

    И Божков и Сталин и Йончева... Не си се наспал май
  • 107 ВАСИЛЕВА

    16 2 Отговор
    СРАМ ЗА КЛИКАТА
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Мдаааа

    10 12 Отговор

    До коментар #97 от "Byg":

    Прав си ,но имай впредвид ,че протестиращите търсят конфликт. Иначе протеста ,ако не се окървави( пази боже) е обречен на провал.
  • 110 Джоко

    28 7 Отговор

    До коментар #34 от "и за какво":

    Най- висок брутен вътрешен продукт по кражби и грабежи. Цифрите говорят, а населението харчи спестеното, но то ще свърши и тогава на Тулупио ще му се види тясна Галактиката с тоя стъкмен растеж за пред чакалнята.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 One Wise

    5 10 Отговор
    Eeeee спокойно, няма как да минем италианската мафия.

    Коментиран от #136

  • 113 олигарха

    8 28 Отговор
    г-н джорджо фрусионе защо не казваш че стотици хиляди честни работещи хора не могат да се при берат в къщи навреме защото група платени младежи без един ден трудов стаж висят по кръстовищата и пречат за придвижването -нима те нямат права питам пак те нямат ли права хайде джорджо яж си пицата и не пиши поръчкови статии
  • 114 Бенковски

    27 2 Отговор
    За сведение на всички тролчетата, които твърдят, че такава статия в "Ла Стамра" нямало. Има и е с дата 27 юли 2020 г. :

    https://www.lastampa.it/topnews/primo-piano/2020/07/27/news/corrotta-e-povera-la-bulgaria-sfida-premier-e-oligarchi-1.39129803
  • 115 ха ха ха ха ха

    5 26 Отговор
    Ла Стампа е като Дочето веле. Соросоидна .
    Кой напада наш Баце....се вижда и от самолЬОТ
  • 116 гост

    3 22 Отговор
    Е ,и? Дават снимка на Баце по гащи,а нито един документ за корупция ,за кражби ,за измами .От кога е забранено да спиш по гащи?
  • 117 Дааааа

    11 7 Отговор
    Да защото в родината на мафията Италия е много по различно, с политици като Берлускони и с проститутки в парламента
  • 118 1111

    5 24 Отговор
    Този вестник е пълен само с пасквили , които никой нормален не чете!Само лумпените по кръстовищата в България вярват на измишльотините!

    Коментиран от #121, #123

  • 119 Отвратен

    28 3 Отговор
    La Stampa е 100% американска медия. Щом са написали такава статия, значи господарите от Белия дом окончателно са обърнали гръб на Бойко. Американците искат от него да спре новият газов коридор към Турция, само че наш Бою вече има уговорка с Путин. Меркел също е нетърпелива, защото на немската промишленост и трябва газ. И така банкянския тарикат най-после се наигра. Шах и мат, Б.Б е история. От тук нататък, обаче, мнооого трябва да внимаваме, не изчистим ли съда от боклука, не направим ли промени в конституцията най-вероятно нещата няма да се променят особено.

    Коментиран от #127

  • 120 Стефан

    14 8 Отговор
    Едно време Костов оправи нещата, сега вече никой не може след тоя тулуп, какви ли неща ще излязат след него, сега чакам и Цветанов да го почне.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Сега или никога бой до дупка

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "Срам":

    Този толуп ,краде 2-3 милиарда на година, а майка ми, милата с пенсия от 175 лева на месец!
    Този, освен затвор, друго нищо не помага, а има и много от Хунтата ,които никога, не трябва да прекрачат , входа на държавна институция, та камо ли ,да са в Парламента.
  • 123 кво да ти кажа

    7 3 Отговор

    До коментар #118 от "1111":

    ти си добър гербер
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 някой се пазят от водка

    12 1 Отговор
    абе като не са му чукнали белтък на задника докато спи,както на времето на Минерални бани,пак е добре
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 chi

    2 3 Отговор
    "Най-хубавото в този живот е да се правиш на идиот"
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 РУМЕН

    19 3 Отговор
    Бᴏйᴋᴏ Бᴏᴘиᴄᴏʙ пᴏ ʜᴀциᴏʜᴀлʜᴀтᴀ тᴇлᴇʙизия зᴀяʙи, чᴇ ᴇ пᴘᴏᴄт чᴏʙᴇᴋ, ᴄᴇгᴀ Бᴏᴘиᴄᴏʙ ʙ зᴀпиᴄᴀ ᴋᴀзʙᴀ, чᴇ ᴀᴋъл ᴄᴇ ʜᴀбиʙᴀ ʜᴀ умᴇʜ чᴏʙᴇᴋ, HA ПPOCT ЧOBEK KУP CE HAБИBA. Пᴘᴇмиᴇᴘът ʜᴀ Eʙᴘᴏпᴇйᴄᴋᴀ Бългᴀᴘия зᴀяʙяʙᴀ, чᴇ ᴄᴀмᴏ KУP мᴏжᴇ дᴀ му ᴄᴇ ʜᴀбиᴇ, и ʜитᴏ пᴘᴏтᴇᴄт гᴏ ᴏпᴘᴀʙя ʜитᴏ ᴀᴋъл. Бᴏᴘиᴄᴏʙ иᴄᴋᴀ KУP - тᴏʙᴀ ᴇ пᴏлᴏжᴇʜиᴇтᴏ. Пᴘи 100 000 пᴘᴏтᴇᴄтиᴘᴀщи пᴏлᴏʙиʜᴀтᴀ дᴀ ᴄᴀ мъжᴇ, 50 000 KУPA дᴀ му ʙлᴇзᴀт ʙ дупᴀᴘᴀтᴀ ʜᴀ Бᴏйᴋᴏ, дᴀʜᴏ ᴏпᴘᴀʙят пᴏлᴏжᴇʜиᴇтᴏ - и дᴀ ᴄи ᴄᴇ ʙъᴘтят тᴀм, ʜᴀли тᴀᴋᴀ бᴇшᴇ?

    Коментиран от #177

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Чичо

    2 1 Отговор
    Направо всички да се готвят за пейнтбола довечера. Най опасни са кафявата и жълто-зелената боя.
  • 136 Отдавна

    15 2 Отговор

    До коментар #112 от "One Wise":

    италианската мафия е като детска градина пред нашата!
  • 137 В БЪЛГАРИЯ

    12 8 Отговор
    ИМА МАФИЯ, А НЕЙН ПРЕЗИДЕНТ Е ЕДИН НИЩОПРАВЕЦ , КОЙТО ПОДКРЕПЯ ПРЕСТЪПНОСТТА !
  • 138 баба ви

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    "Асан си мислел,че като умре,Горнооряховския пазар ще се затрие.Асан отдавна е умрял-пазара си е там".../стара приказка от 19 век.../
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Кутка Караянчева

    6 2 Отговор
    Прочете ли го ,бе Мутро???!!!
  • 143 Бобо

    5 1 Отговор
    ето линк към статията, защото моге да се разбере директно:
    https://www.lastampa.it/topnews/primo-piano/2020/07/27/news/corrotta-e-povera-la-bulgaria-sfida-premier-e-oligarchi-1.39129803
  • 144 Бай Кольо

    6 5 Отговор
    А бе Факти, това в кой брой на Ла Стампа го пише, че прегледах последните издания ама никъде го няма. Да не е в някое секретно издание?
  • 145 Много си заблуден

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "Страничен наблюдател":

    Хайде прочети малко за въпросните 35 милиарда и провери колко от тях са дълг, и колко са безвъзмездна помощ!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Валери

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Срам":

    На това му се вика робско ДНК, диктатора е просто страничен ефект на това.
  • 150 БАИ СТАВРИ

    14 4 Отговор
    ТОЯ ТУЛУП НЕМА ЛИ НАИ ПОСЛЕ ДА СИ ТРЪГНЕ И ВСИЧКО ДА МИРЯСА
  • 151 йокин

    5 3 Отговор
    Мутрата-вън,а вътре,кой???????????????????????????????????,красная бабочки????????????????
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 е х оооооооооо

    5 6 Отговор

    До коментар #88 от "Неразбрал":

    - за какви БРАТУШКИ бълнуваш ? Ти явно си Съветски шпионин , внедрен да агитираш . Вземи си партакешите и се връщай при твоите братушки , дето дирибействаха 44 г. и ни докараха на този хал .

    Коментиран от #171

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 В.В.П.

    6 3 Отговор
    ПИ.КА МААААЙЧИНА ,,,БОЙО. ,,БАНКЯНСКИ Ху....О....МАХАЙ СЕ.....БАВНО ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С ТЕБЕ....
  • 158 Няма наистина

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    Такова съчетание от посредственост, наглост и простащина е рядкост...
  • 159 А ти би ли проверил

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "гошко харизанов":

    какъв е дългът на България при Т.Живков, Орешарски и Б.Борисов?
  • 160 Гневен язовец

    20 3 Отговор

    До коментар #27 от "Кирил":

    Защо никой не коментира разговорът Боко Простака- Дончев,където Боко псува на майка народа си и европейските лидери?? Значи имаме " премиер",чието най-подходящи име е: Боко Простака!!
  • 161 Диво племе обременено...

    5 8 Отговор
    И вечно чакащо да го освободят.... Обикновено азиатски диваци !
  • 162 айде де

    10 2 Отговор
    стига с тези негови шменти капели, да ава оставката и да се спасяваме, няма време за губене, той най-нагло се разхожда из държавата митирайки някаква дейност по преварителен сценарий, баста, времето изтече
  • 163 Къде намесихте Stampa

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "гошко харизанов":

    Хайде глупости сега! La Stampa е много известен италиански вестник, който няма как да бъде редактиран от Сталин, умрял през 1953г. и няма нужда от Йончева и Нинова, та да е в течение на нещата в България. Студентите изпратиха молби до водещи държави от ЕС и до ЕПр да помогнат на протестиращите. А Боце стана известен с публикации на снимка от спалнята му и на два записани със СРС разговори с пикантно съдържание.
  • 164 Ново

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "пройчо":

    Произошло света се смее на българите/Ако са българи/които са продажници и за власт продавать даже и родителите си никои не плюе закон избрано правителство
  • 165 123123

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не. Е":

    ти за международни анализатори да си чувал, ...никой не е тръгнал да решава нашите проблеми, хората просто пишат статии, почти умен си, няма проблем
  • 166 Dr.mengele

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Софиянецо":

    Чака хората да го изхвърлят и саморазправят с него.Като Кадафито ще свърши ако се ослушва още
  • 167 9822

    0 1 Отговор
    с момченце
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Масон

    3 0 Отговор
    Кой ве? Ралчев ли уе?
    Абе тоя не го ли беха държали у кафез на границата, щото беше опитал да изнася бело.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 хахаха

    3 1 Отговор
    ЕПЪ НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ НАЛИ КАЗА ЧЕ Е ПРОСТ И МУ Е ЛЕСТО ХЕХЕХЕХЕХЕ
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 блаблабла

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    Е КАТО НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАМЕСТИ ОДИ МУ КРЕПИ МАКАРИТЕ ДА НЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ - КАТО ДОЙДАТ ДРУГИ КАТО НЕГО ПАК ЩЕ Е ТАКА И ТАКА ДОКАТО НЕ ДОЙНЕ ЧИТАВ А ТИ КАКВО ИСКАШ ДА СИ СЕДИШ В БЛАТОТО ЛИ - Е МОЖЕ И ДА СИ ОТ НАМАЗАЛИТЕ ЗАТОВА ТАКА ДА ГОНОРИШ НЕЗНАМ
  • 176 Го4о

    3 4 Отговор
    Факти, Бойко може да ви го покаже и без гащи.... даже и на "Стампа" също! Той е избран безброй пъти и той ще си довърши мандата, а после останалите годжуци от БСП нека си лаят!

    Коментиран от #191

  • 177 До Румен #131

    2 1 Отговор

    До коментар #131 от "РУМЕН":

    На Нинова колко курс са нужни за да и запушат устата а? 100,000 : 2 = 50,000 бр.
  • 178 ъети

    2 1 Отговор
    Тези тък ги **** с 250
  • 179 Разум

    6 2 Отговор
    Знаят го Борисов западните секретни служби, но го държат защото им е лакей.

    Запада с други думи държеше на власт в БГ една бандитска враждебна на България организация - ГЕРБ.
  • 180 Draco

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    Що бе ? Нинова е дори по-зле !
  • 181 минувач

    2 0 Отговор
    Не можахте ли да намерите по-добър преводач?
  • 182 в името на вимето

    5 3 Отговор
    И сега ли го разбирате това ! Този тулуп управлява вече 10 години по същия безцеремонен , просташки , заповедно-команден начин. И слепите ВИДЯХА , че този човек е лицемер и наглец , че за него хората са тулупи и матРиял , че НЕ ЗАЧИТА личното достойнство , че ни нарича с най-циничните и брутални нарицателни ! Какво повече е нужно ?????
  • 183 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Малчу от Факултету":

    Да ти фърга на устата на теби
  • 184 Българин

    5 4 Отговор
    Ади и тия па сега ....страната на коза ностра на Р2 на вечната политическа криза и с най голям външен дълг и най голяма корупция зели да ни съжаляват и критикуват за корупция и бедност....аде баста бе макаронаджии....яжте си макароните и пиците и не ни учете па точно вие най корумпираните и мафиотите
  • 185 Аз много много

    4 4 Отговор
    се срамувам от всички, които управляват БГ.
  • 186 Тото Кратуно

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Питекантроп Дончев":

    А ти си собственост на Борисов пикае върху теб а ти му се кланяш
  • 187 ТокуГава

    2 2 Отговор
    С бъдещето си да се сравняваме
    (Ода на протеста 2020)
    О неразумни народе, поради
    що се криеш в домовете си?
    Не ти ли веч омръзна с член и
    материал да те сравняват?
    На балама да те приравняват в джип,
    по пътища и магистрали?
    С боклуци вносни да те загробват
    и с химикали да те тровят
    на места неподходящи, в неподходящо време?
    В училище и в съд като попаднеш,
    доверие не щеш ли пак да имаш?
    Каскета да смениш със шапка,
    нова джентълменска - Европейка,
    та беки Сокол и пилището му,
    завинаги изриташ.
    Път на младостта и честността
    не щеш ли даде, та ум и разум да те управляват,
    в полза Роду, не с патлака?
    Славата и гордостта си да възвърнеш
    и с Европата да се сравняваш,
    че от Ориента спомен никак хубав нямаш.
    Вятърът отново да ечи, Балканът да не стене!
    О, Българин да се наричаш,
    първа радост да е пак за тебе!
    На Орлов мост, и под Тепетата,
    до Дунав мост и Карандила,
    от Вая и от Галата, до Кайлъка и Аязмото,
    от Кайнадина та до Добруджа,
    стани, стани юнак Български,
    в жегите се надигни и с изедници крадливи
    ти с мощ и разум се разправи!
    Днес, сега, завинаги!

    Коментиран от #193

  • 188 гост

    1 0 Отговор
    Този лъже себи си. Тука го знаят всички, навън го знаят. Мутра!
  • 189 Матей

    1 0 Отговор
    бОЙКО БИЛ АСКЕТ,сигурно като ония в Индия --садхУ,скитащи просяци,голи и боси и толкова слаби,повече от хрътки.А ма той нали е буда,а той е закръглен,може да е станал Кали-ма,бил и масон,сюрреализъм.
  • 190 Гевара

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Byg":

    Скоро и ти си пътник,изроде,народомразещ!
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #187 от "ТокуГава":

    Припев:
    Ти на изборите отиди
    и на БеСеПето
    халката пръсни.
  • 194 Пендо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    Още има глупаци да твърдят ,че Баце е незаменим.
  • 195 Ffg

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Покварен българин":

    Тъпоъгълник с тъпоъгълни твърдения.
  • 196 100

    0 0 Отговор
    Айде, айде, жабарите много да не се изказват за нас, че там каква мафия и корупция има...
  • 197 Факти

    0 0 Отговор
    Тиквоча не става но нз за кой ще гласуваме всичките са мега зле жалба и майка на България. Все на такива шано лидери уцелва. Бог да ни е на помощ. Лудите млади неразбрани са ни бъдещето. Амин.
  • 198 eli

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Попара":

    Това е най-реномираният вестник в Италия.

    Цитирането на българския автор на "Суматоха" само го потвърждава, а не га отрича.

    Браво на автора!
  • 199 4766

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Няма как да е друго, след като ние сме гротеска като народ!
  • 200 ???

    0 1 Отговор
    Това е изключително лекомислена публикация! Необяснимо е за голяма и именията медия да взема становище за случай, който е неизяснен, все още и за генерализираните изводи, които си позволява. Българското Правителство трябва да изиска извинение и изясняване как се е стигнало до този гаф.
  • 201 ???

    0 1 Отговор
    Това е изключително лекомислена публикация! Необяснимо е за голяма и именита медия да взема становище за случай, който е неизяснен, все още, и за генерализираните изводи, които си позволява. Българското Правителство трябва да изиска извинение и изясняване, как се е стигнало до този гаф.