Last news in Fakti

30 Юли, 2020 20:30 10 005 60

Истината. Борисов трябва да я каже

  • герб-
  • бойко борисов-
  • дпс-
  • делян пеевски

Та така, г-н премиер: гол ли е царят?

Истината. Борисов трябва да я каже - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има поне пет въпроса, по които Борисов трябва да каже истината. Иначе няма как да се вярва на уверенията му, че иска "диалог" с протестиращите. Та така, г-н премиер: гол ли е царят?

 

Коментар от Даниел Смилов:

Вече имаме политически феномен: Протестът 2020. Той започна като повторение на летните събития от 2013 и действително много прилича на тях. Но е нещо ново и в някои аспекти принципно различно. Три са белезите, които превръщат едно публично събиране на хора в политически значим акт. Първо: това е обществената енергия, която тези хора излъчват. В настоящия случай белегът е безспорно налице: десетки хиляди излизат по улиците на страната, а обществено мнозинство ги подкрепя или поне се надява те да успеят. Според проучване за предаването “Референдум” на БНТ, 59% от хората смятат, че протестите могат да донесат промяна в управлението. А вчерашният протест в София и в други градове изглеждаше сходен с най-мащабните протести от 2013 и по-ранни години.

Второ и не по-малко важно: Протестът 2020 вече не е просто събиране на големи групи хора, а може да претендира, че изразява мнението на суверена. Това е така не само и не основно поради факта, че събитието надскочи тясно партийните различия и обедини и десни, и леви. На него са представени хора, които могат да имат различни идеи за общото благо и бъдещето на страната, но все пак са съгласни за две неща: оставките на премиера и главния прокурор.

Но най-показателен за представителността на протеста е профилът на протестиращите: млади хора, ново поколение, което не носи спомените нито на 1990-те, нито дори на 2013 година. Поколението, което дава и ще дава облика на България в най-близко бъдеще. Младежи, които оценяват ситуацията не на базата на пристрастия, а на базата на това, което виждат. Като в приказката на Андерсен те са детето, което не се бои да каже, че “царят е гол”.

Истината

Именно това е третият важен елемент за един протест - истината. Слабостта на “контрапротестите”, дори когато са многочислени, е тъкмо в това - стоят зад фалшиви или съдържателно празни послания. Големият “контрапротест” на  БСП и ДПС през есента на 2013 страдаше от този дефект - нямаше някакво истинско съдържание, а беше просто израз на организационната мощ на две партии. Преди дни ГЕРБ опитаха такъв контрапротест и сами усетиха неговата безпомощност: множество хора, които не знаят защо са там и не са убедени в правотата на позицията си.

Дотук управляващите водиха две битки с Протест 2020. Първата целеше да покаже, че в него няма обществена енергия, а втората - че не е представителен. И двете битки вече можем да ги броим за загубени, макар че правителствените говорители още водят ариегардни престрелки по студията по тези два въпроса. Интересното е, че ГЕРБ не искат да дадат битка за третия основен елемент, който в настоящия случай е най-важен: истината за това дали “царят е гол” или не.

Избягването на тази битка прави позицията на кабинета "Борисов" незащитима и потенциално взривоопасна. Защитната позиция на управляващите е искането за “диалог”. Но за да има диалог, двете страни трябва да говорят по едни и същи въпроси. Иначе става разговор между глухи или интелектуално неадекватни. Да кажем: едните твърдят, че премиерът е вземал подкуп в големи размери, а другите отговарят, че той ще вдигне пенсиите. За да се избегне такава комична (но и опасна) ситуация на разминаване, ГЕРБ би трябвало да дадат една последна битка и да се опитат да отговорят на централните питания и съмнения на протестиращите:

Записите, снимките, смс-ите и всичко, което е излязло дотук, истински ли са или не са? Че прокуратурата се бави и тупа топката - това е ясно. Но от премиера все още няма обяснение по всички тези компромати: фалшиви ли са, какво в тях е фалшивото, заплашвал ли е, че ще праща държавни органи срещу опоненти и т.н. Тук вина има и журналистическата гилдия, която не би трябвало и за момент да спира да повдига тези въпроси;

Аферата със 700-те милиона лева продължава да виси. Отговорът на Борисов по нея дотук варира от “честен кръст, не съм вземал” до “не мога да си обясня как се е случило” даването на 700 милиона на Божков. И двата отговора са, меко казано, недостатъчни;

Къщата в Барселона. Каква е официалната версия по този въпрос? Към това може да се добави и шкафчето в Бояна, което също разпалва въображението на протестиращите, а и на международните медии;

Връзките с икономическата група на ДПС. Как така трима министри си заминаха заради съмнения за връзки с тази група, а бяха заменени с хора, които - най-малкото - са били част от същия модел. Особено показателен е случаят с новия министър на икономиката, който преди това беше председател на Надзорния съвет на Банката за развитие. И при първото си публично интервю очаквано се оплете за това дали е отговорен за онзи злополучен кредит от 75 милиона за колекторска фирма, който трябваше да подпомага определени банки;

Позицията на правителството за дейността на главния прокурор. Откровено невярно е, че разделението на властите забранява на ГЕРБ или на премиера да заемат позиция - напротив, те са задължени да имат такава и де факто го правят. Защото всъщност подкрепят Иван Гешев. Но не е ясно с какви мотиви, поради което остава съмнението, че мотивът е просто да си запазят “чадъра”.

Има и още въпроси, но за да влезе в “диалог” с протестиращите, Борисов трябва да има ясни отговори поне по тези. Пенсии, магистрали, компенсации за засегнатите от корона-кризата са много важни теми. Но те не са отговор на въпроса дали царят е гол. Защото един гол цар е по-добре да абдикира, вместо да се излага на показ по строежите из страната.

"Контрааргументите" на властта

Като крайна мярка пиарите на ГЕРБ опитват и една хитроумна стратегия. Според тях, голотата е въпрос на гледна точка: от жълтите павета царят може да изглежда гол, но ако го погледнете откъм магистрала “Струма”, той си е облечен. Какво да каже човек за такъв аргумент?

И накрая: няколко “контрааргумента” на управляващите, които просто се самооборват:

На протеста има хора, които са за ЕС, и такива, които са за Евразийския съюз.

В управляващото мнозинство положението е същото - и то без да броим Волен Сидеров. Например: в скорошно интервю вицепремиерът Каракачанов заяви, че основният проблем на България не бил дали да бъдем в ЕС и НАТО - и, разбира се, се отдаде на обичайните си тиради срещу ЕС и европейските ценности.

Протестът е идеологически неясен.

Каква е идеологически кохерентната доктрина, която може да събере в едно управление ГЕРБ, Патриотите, ДПС, а понякога “Воля” и “независимите” депутати?

Неизкарването на мандата е предателство спрямо избирателите на ГЕРБ.

Традицията е ГЕРБ да не си изкарват мандата и затова гласувалите за тях би трябвало да имат подобни очаквания.

ГЕРБ остава на власт от чувство за отговорност.

Само дето чувството за отговорност не им пречи да мълчат по въпросите на протестиращите.

Без ГЕРБ строителството на магистралите ще спре.

Значи ли това, че инфраструктурата на страната е станала заложник на партийни мрежи?

Без ГЕРБ ЕС ще ни спре финансирането.

А как чуждите премиери ще обясняват, че данъкоплатците им може би финансират пищови, нощни шкафчета и къщи в Барселона?

Без ГЕРБ в страната ще се реализират руските газови проекти и АЕЦ “Белене”.

Пардон, такъв аргумент май няма.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    23 140 Отговор
    Не се давайте на платените скачачи и на летеца господин Борисов.Няколкостотин платени човеци не са цялата родина.

    Коментиран от #21, #39, #43, #44, #54

  • 2 РЪМПЕЗИ

    22 42 Отговор
    БОРИСОВ МОЖЕ САМО ДА КАЖЕ ЕВАЛА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ..СБЪРКАХ С НЕГОВАТА ОСТАВКА И ТОВА ЗА МЕН БЕ КРАЯТ..АКО МОЖЕ ПРЕЗИДЕНТА ДА МЕ ПОМИЛВА...
  • 3 Истината е една

    104 8 Отговор
    Това са мутри, рекетьори и крадци присвояващи бизнеси. МУЛТИГРУП 2020 на живо!
  • 4 БОЗА

    104 6 Отговор
    Не само е гол...ами е и:прост,циничен,нагъл,високомерен,нечестен,непочтен,ограничен...мога да продължа...ма няма смисъл... ;-)
  • 5 Тессс

    95 8 Отговор
    Народ който позволява да бъде управляван от мутри е робски народ.МУТРИТЕ ВЪН.

    Коментиран от #29

  • 6 Сбирщина

    9 40 Отговор
    като на панахида !
  • 7 Актуална Антена

    56 7 Отговор
    2013 имаше платен от ГЕРБ протест. И анти протест който не беше платен. А Орешарски подаде оставка след като разбра колко е забатачил държавата Бою.
  • 8 ДОЛУ МУТРАТА

    56 10 Отговор
    ТИКВТА ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕ ЧЕ ХЛЯБА И РАДЕВ СА НАД ВСИЧКО И ДОРИ ОТ НЕГО , КРАДЕЦА !

    Коментиран от #16, #17

  • 9 БойкУ БурисоФ

    45 6 Отговор
    Истината е,че съм голям бандит и искам за избягам с парите,но незная как да го направя.
  • 10 ПРОФ БЛИЗАШКИ

    47 7 Отговор
    БОЙКО Е БОГ ! ТОЙ МИ ДАДЕ ДА КРАДА !
  • 11 Сик

    36 7 Отговор
    Стига сте ревали,Бойко е наше момче...Има още малко пари за крадене и с ония глупчо ГешеФ ще си ги приберем.
  • 12 Бацун

    47 6 Отговор
    Истината е че ви набивам к+++р вече 10 години на всичките дето гласувахте за мени
  • 13 БОКО Е В ШАХ И МАТ

    44 5 Отговор
    И ДНЕС ГЕРБ РАЗДАВА ПАРИ ЗА ДА ОБЪРНЕ ПРОТЕСТА , НО ТОЗИ ПЪТ ДРОНА ВИЖДА ГЕШЕФТИТЕ !
  • 14 КАКАМ ЛИЦЕНЗИРАНО

    23 2 Отговор
    ДА КАКАМ В УСИТЕ НА МУТРИТЕ !
  • 15 Борис Панев

    48 3 Отговор
    Не царят е гол а царят е целия до уши в кафяво жълта и смръдлива субстанция! Да си тръгва, че колкото повече се опъва, толкова повече обвинения ще му се повдигнат. Представям си го под охрана, ако не избяга което според мен е най-вероятно? Каква гледка ще е, дебел и отпуснат, брадясал и мръсен, с жален поглед, простете ми сгреших. Като върне милиярдите може да лежи 20 години. Да му мисли Фандъкова, дясната му ръка, която разнебити и ограби София. А Ванчо Гешев, да изтегли 5 те милиона швейцарски франка и да бяга в Южна Америка.
  • 16 Факти

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "ДОЛУ МУТРАТА":

    Психар
  • 17 Хайде де

    6 33 Отговор

    До коментар #8 от "ДОЛУ МУТРАТА":

    Не сравняваи Радев с хляба. Радев е 0000
  • 18 Истината

    35 4 Отговор
    Вече я видяхте! Какво да си признае - подкупите? Нощното шкафче е върха на айсберга... ами шкафа в МС???? Едва ли!!!!
    Или че е тъпа самозабравила се мутра?
    Едва ли... Какъв диалог с тъпак като БМБ?!?!?! Вън от властта и на съд и дано изгние в панделата при мен да го цепна там където не го огрява слънцето....
  • 19 Behemoth

    32 2 Отговор
    Баце и истина, са две несъвместими понятия.....тоя е най големия лъжец който е раждало ганьовското племе...
  • 20 Тони Мигусмикару

    19 2 Отговор
    Хахааа..супер снимка.Злите мъртви 4част
  • 21 Пешо

    38 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Публикувано във факти.бг: "летеца господин Борисов" !? Тоя пък кога стана летец? Бойко си е един прост шофьор на "жипка". В интерес на истината едни хора го хвалеха, че навремето много добре им е паркирал колите. Останали са доволни от него.
  • 22 Активист на БКП

    25 3 Отговор
    Тоя охлюв е жалък страхливец!!!
  • 23 ДОКАЗАНО

    22 1 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ТАЯ ОТ ДЯСНО му Е 100%....ПКП !!!
  • 24 Asdfg

    2 0 Отговор
    https://mobile.frognews.bg/article/200662/
    Без думи!
  • 25 ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА

    22 3 Отговор
    ТИКВАТА НЕКА КАЖЕ , ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ СЕ ГОТВИ ЗА ГОЛЯМА ФУТБОЛНА КАРИЕРА СЛЕД КАТО РАДЕВ ГО НАТИРИ ОТ ДОНДУКОВ БАРАБАР С КАФЕВАРКАТА ?КЪМ КОЙ ОТБОР СЕ Е НАСОЧИЛ И КОЛКО ЧЕКМЕДЖЕТА ЩЕ ДАДЕ ДА ГО ВЗЕМАТ ?
  • 26 Роско педала на Деси

    22 4 Отговор
    В ГЕРБ идеологоя няма."Евроатлантически ценности" е просто фраза без смисъл.Моля тези,които ще поставят минуси първо да уточнят какво значи "евроатлантически ценности".И още да разграничат "евроатлантическите ценности" на Германия и на Италия...
  • 27 ГЕЙБЕРАСТИ

    19 2 Отговор
    ЗА ГЕРБ ЕВРОЦЕННОСТИТЕ ССССССССАДА ИПРДТЕЛ КРАДЕЦ МРЪСНИК И ДА СИ СМЕНЯШ ПОЛА НА 3 МЕСЕЦА !
  • 28 отговорът

    29 2 Отговор
    Г-н Смилов, мълчанието на Борисов по повдигнатите въпроси, не е ли достатъчно красноречив отговор???
    На днешния 30 юли 1868-ма година, четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа е разбита на връх Бузлуджа.
    Четата е била само 127 души от цяла България.
    Нима "малцинството" четници не са били прави?

    Каквото и да направят протестиращите, този изпечен демагог Борисов ще ги разпъва на кръст и ще разделя гражданите.
    Но, това че блокирането на кръстовища е точно в десятката, го призна и самия Борисов, като на 21-вия ден от протестите, проплака:
    "Отидете в Бояна,в Секвоя-запалете я тая къща ако искате, но НЕ БЛОКИРАЙТЕ КРЪСТОВИЩА..."

    30 години СТИГА!

    ОСТАВКА и нови избори!
    Но с НОВ демократичен избирателен ЗАКОН, както на Запад:

    !!!С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ!!!

    !!!БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ!!!

    !!!С ДИСТАНЦИОННО гласуване!!!

    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
    Другото е манипулации и словоблудство…

    За блокада на кръстовища и пътища не е необходим целокупният български народ.
    Достатъчни са няколко чети по 127 души, като четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.
    Достатъчни са няколко чети по 205 души, колкото са били в четата на Христо Ботев.

    Борисов ЧекмеджетOF и гешев КаскетOF!
    ОСТАВКА!

    И ако новите избори, отново не са с НОВ демократичен избирателен ЗАКОН, както на Запад,
    ще получим още веднъж от същото, както след 1989г и до днес...
  • 29 Храна за размисъл

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тессс":

    Погледни това,което знаем от историята до днес,какво ни показва?
    Шепа хора са управлявали тълпата и са имали прислуги,които са им служели и вършели мръсната работа.
    Нищо освен декора досега не се е променило.
    Робско съзнание и народа е жертва на управляващите.
    Защо жертвата се привързва към насилника си?
    Има интересни статии по темата.
    Психология е всичко това,има доста четива и обяснения как се управляват масите.
    Тихото оръжие на Бил Купър е една интересна книга в която се обясняват доста неща по темата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 плевен

    5 11 Отговор
    Ако ГЕРБ влезе в преговори с протестърите, трябва да са наясно, че ще загубят подкрепата на:
    1. Хората, които не желаят промените да се дирижират от Божков. Този който подкупва е престъпник както този, който приема подкупа.
    2. Хората, които не желаят да се подчинят на либерализма, като идея.
  • 32 ТОМИ СИ ПРИЗНА

    15 2 Отговор
    ПО ЗАОБИКОЛЕН НАЧИН
  • 33 Аноним

    4 22 Отговор
    Побъркахте човека ненормалници всичко е платено против него не ви е срам

    Коментиран от #34, #35

  • 34 веселяк

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Аноним":

    Срам ме е, ама не ми пука!
  • 35 борба за истина

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Аноним":

    много си чувствителен а още повече заблуден. чакам доказателства,че боко е читав човек
  • 36 Аз не съм луд

    15 2 Отговор
    Вие луди ли сте, бе? " Иcтинaтa. Бoриcoв трябвa дa я кaжe"
    Та Борисов е лъжец-рецидивист!
    Осъждан е на парични обезщетения от съда!
    ДВА ПЪТИ!
    За лъжите си...
    Айде бе!Иcтинaтa, Бoриcoв дa я кaжeл...

    И да подаде оставка, пак ще спечели изборите, както досега!

    ОСТАВКА, да!
    И нови избори!
    Но с НОВ демократичен избирателен ЗАКОН, както на Запад:

    !!!С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ!!!

    !!!БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ!!!

    !!!С ДИСТАНЦИОННО гласуване!!!

    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
    Другото е манипулации и словоблудство…
  • 37 Ива

    10 2 Отговор
    Голяма радост е човек да види как българите разбраха кой е мутрата от СИК -осъден лъжец , крадец , убиец ! Браво , питека -толуп е сготвен , пътник е отвсякъде и вероятно няма да го огрее да си замине по естествен път ! Долу мутрите !
  • 38 Бай Стойчо

    11 1 Отговор
    Поредната не знам си коя статия от германското Deutsche Welle, и отново, и пак, нито дума за гeрмaнcкaтa фoндaциятa „Хaнc Зaйдeл“, кoятo нocи ocнoвнaтa винa зa прecтъплeниeтo нaрeчeнo „ГEРБ“
    Ние да не падаме от небето, бре?!?
  • 39 Тъпо тролче

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ти защо си мислиш, че няколко платени драскачи са "цялата родина"? Освен това платените скачачи ги видяхме, но само за един ден. Бяха ги докарали на площада, (направо представителна извадка за гласоподавателите на ГЕРБ) тези от тях, които до някъде могат да пишат в момента заработват по форумите. 😁
  • 40 Пацо

    0 1 Отговор
    Автора се постарал в статията. Живота показва че нещата са доста по прозаични и простички.
  • 41 ВСИЧКО СЕ КАЗА

    8 1 Отговор
    ИСТИНАТА БОЙКО Я КАЗА НО НИКОЙ НЕ ГО СЛУША , ТОЙ КАЗА ВСИЧКО ЗА КАРАЯНЧЕВА И ТО ВСЪЩНОС СЪВПАДА И С НЕЙНИТЕ СИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ЗА СЕБЕ СИ ! КАКВО ОЩЕ ИСКАТЕ ДА КАЖЕ ?
  • 42 ПИТАЩ

    3 4 Отговор
    Д.В. кой ви плаща ?? кой създаде олигарсите ? кой олигарх на кого се отчита ? кой колко милиарда открадна от поръчките и фондовете ?? кога най после ще осветлите задкулисието ?, само борисов ли е виновен ?? айде де кажете истината , давате думата само на разни платени ченгета и соросоиди ???
  • 43 Гергано...не си даже и мъж..!

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ти нямаш родина...ти си продажен герберски Трол...
  • 44 ПУРКО

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    ТРОЛЕЕЕ БЕГАЙ ДА ЛИЖЕЕЕЕШ
  • 45 ЧЕРЕПОИДНИЯ ГИГУРАТ НА СЪД

    2 3 Отговор
    А бе ,кои сте вие да казвате на премиера ,коя била истината и какаво трябвало да каже.Какво трябва да каже ,той много добре знае ,преценява и РЕАЛНО НЕУМОРНО РАБОТИ за държавата за разлика от ПАЗАЗИТА ФИГУРАНТ..и мн.други ,вкл.и вие.
    А за да го избираме трети мандат ,а на пролет за четвърти ,ЗНАЧИ ХОРАТА ОЦЕНЯВАТ ТОВА КОЕТО ВЪРШИ..Не разбрахте ли ,трудовите хора избират реално работещите за държавата ,а не лентяите и приказчиците.Това е важно –ИЗБОРА ,ОЦЕНКАТА НА ИЗБИРАТЪЕЛИТЕ,а вие с вашите плямпания с които искате да изглеждате много ХАРДТ ,сте едно нищо .И така ,БОРИСОВ ЩЕ УПРАВЛЯВА И ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ,ЗА УЖАС НА ОЗЛОБЕНИТЕ ЛЕВАЦИ-РАЗБОЙНИЦИ,НА ТЕХНИТЕ МУТРОМИЛИАРДЕРИ,И ОЗЛОБЕНИЯ МЕТЕЖНИК ПСИХАР , КОЙТО БЕШЕ ИДИГНАТ ОТ МУТРИТЕ.

    Коментиран от #48

  • 46 МАЧКАЙ ФИГУРАНТА И ПОДОБНИ

    1 9 Отговор
    БРАВО БОЙКО ,НЕПРЕКЪСНАТО ГИ СРАЗЯВАШ.БЕСНИ СА ЧЕ ВСИЧКИТЕ ИМ УСИЛИЯ С ПОМИЯТА И КОМПРОМАТИТЕ НЕ ХВАЩАТ ДЕКИШ..И ТОВА ОЗНАЧАВЕ ,ЧЕ УМНИТЕ ,РАЗСЪДЛИВИТЕ В БГ СА МНОГО ,МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЛЕСНО-МАНИПУЛИРУЕМИТЕ ОТ РАЗБОЙНИЧЕСКАТА БСП И МУТРОМИЛИАРДЕРИТЕ..ВИЯТ ЗВЕРСКИ ЗНАЧИ ДЕЙСТВА ОТЛИЧНО.
    С ТЕБ СМЕ ДЕЙСТВАЙ ,МАЧКАЙ ГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 47 случаен

    6 0 Отговор
    истината от осъден лъжец,смях
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 НАШЕТО СЛЪНЦИ С РЪЦЕ В ДЖОБОВЕТЕ

    4 0 Отговор
    МНОГО ИСКАМЕ ОТ БОЙКО , ТОЙ НЕ МОЖЕ ЕДИН ЧУЖД ЕЗИК ДА НАУЧИ НИЕ ИСКАМЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛО , ТОЙ НЕ Е СЛЪНЦЕ ДА ОГРЕЕ НАВСЯКЪДЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ И ТОВА СЕ ГОВОРИ ЧЕ Е !
  • 50 Анонимен

    0 0 Отговор
    Апел към Премиера. Кажи бе сладур. Излез и ни кажи, ако падне герб, радев ще ни води към Русия и Турция ли. С Китайци проблем нямане, със сащ същи и така също с ЕС. Кратко, точно и ясно. Ако Господин Борисов е с ЕС, нека отиде и им каже. Вие искахте млади, образовани и необразовани. Аз ви изпратих. Сега виж там, кой трябва оставете ги. Те не са прости. Те са с моята дъшеря.. Нали е уникат, нека помогне. Народ едва ли иска милионите ви. И в бг песни се пее. Мая Нешкова.. Щастие с пари не се купува. Или искате още по голямо заробване от живковото бреме. Кажи си бре БОЙКО!!!
  • 51 Анонимен

    2 0 Отговор
    Понякога така се случва, когато стоиш на два стола, падаш на земята..
  • 52 ????

    1 0 Отговор
    Не може и вака и така. Хем да си дс ченге, да си със сащ и ес, същевременно с турция и русия. Ти господин Борисов, виж протокола.. В турция на посещение.. Хората най-много се лъжат по време на избори. Същото ли желаете Господин бб, или повторението е майка наа знанието, ден да дойде, друг да мине. Да, имаш всичко, внуци, пари, кво ти дреме за народа, да се оправя сам. А дали вие господин бб сам в живора или филосов Ахмед Доган, до кога ще продължавате да мамите народа ни, излез, както доган стори и именно затова народа ти ви иска,, оставката,,.. А и в ютюб доган, цветелина.. Не става бб за министър оредседател, а заедно днес удряте хора, ударени след 44, как да ви вярваме. Бъдете здрави, но горният няма да ви прости
  • 53 Гражданин

    0 0 Отговор
    Нека каже към къде ни води герб, боридов към ес или русия. Все ни е едно, защото не всичко сега е ок и не всичко е било зле по времето на бай Тошо. Хубавите години отминаха, от чакане господин Борисов, докато шайката ви се накраде. Или към Русия, с... Съда от жк на бкп. Не е моя работа за милиционеската школа, Симеоново, но станаха на тати цк на бкп, шофьори, и след това си купиха задочно във В. Търновския, право дипломи. Те го казват и днес са адвокати, а губеха дела и не адв. А потърпевши от ченгета адвокати, добре, че е адвоката та.. Но те завършили, су, право и с отличен успех, влезли без връзки. Ето, това лично аз исках преди 10 години. Явиха се на изпит след во в нои на конкурс и теста бе издържан, дано не грела годината, имам и д-ва, а отличници не успяха, а днес са главни счетоводители, а др ударени. И затова България не може да се оправи, шуробаджанащина е навсякъде. Дори при тж имаше ред, дисциплина. А днес няма ред, и кога кажеш, че сме наводнени ромкациганка ни гони, а знае кво е пожар, наводнение пожарникаря, но всеки вдига глава и гледа сеир, от злоба или настъпват за жилишата останали закуоуване, а там бойко ти или доган пръст имате. И днес аз искам оставката ви, ако не кажи, как ще можем.. Ето, собственика на жилище с една стая не вдига телефона, а трябва. Ченгето приятел във входа нямал го, оправдания.. Хаос цари, а и ги е страх валите деца на номенклатурата бкп да не останат без препитание, защото навън е не за чиновници, а за строители
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Читател

    0 1 Отговор
    Искам ви оставка на всички. Всички сте навързани, като свински черва, като половин бременна.. Хем с русия, хем със сащ, ес. Къде са ни правата. Без вас ти не можеш работа да започнеш. Тук сте с Русия. А ес, там се явяваш на конкурс. И никой не те пита бял, черен, бг, турчи, коя е майка ти, а гледат срешу рвб младежа, но бладежа е българин, бг гражданин, борисов, а не роден на запад. А и кога им кажеш, аз съм българин, ооодада Румъния.. Не бълфарин България.. А за нас няма кой. Малцинствата си имат германия, гърция, турция, богаташите бб, а останалите преди 10 г... Казано от бб преди гофини.. Две сестри в сащ починаха и в бг наскедиха наследството.. Така е казва наш бб, българия ще се оправи, кога старите ергени.. И му се получиха. Геноцид спрямо българи християни. Оставиха ги млади в силите без работа, вие горе се накрадохте и 60 г с 20 г.. Не искам да обидя ес, но от едната крайност, залитнахме в другата крайност, да ме извинят ес, сащ, но ние сме възпитавани по модел на ссср. Ялова, не ялова, кои днес раждат, хората на доган ердоган _малцинствата. Излуза и бб, вижте раждат се.. И кака му красимира и тя нагледно.. Количество, но качество. Вземи ти горе ги възпитавай, а не на нас да ги оставяш с 4 отделение, но вина имате от 30 г. Ори тж ходиха на училище, а днес са неграмотни.
  • 56 Читател

    1 1 Отговор
    Неграмотни, неграмотни, но с права.?!.
  • 57 chi

    1 1 Отговор
    ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР ЗА КРАДЛИВИТЕ МУТРИ!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ЛЪЖЕЦ И ИСТИНА

    1 1 Отговор
    БОКО ДА КАЖЕ ИСТИНАТА - ШЕГУВАТЕ ЛИ СЕ !