Last news in Fakti

18 Август, 2020 13:00 6 067 49

Контраборисов: Изобличаване на лъжите

  • бойко борисов-
  • внс-
  • нова конституция

Демагогия, демагогия… На 4-та година има умора и износване, но на 10-тата година има погнуса и непоносимост

Контраборисов: Изобличаване на лъжите - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще започна с това, че за да направи „новите“ предложения към протестиращите и българския народ, Борисов се беше стъкмил с жълта фланелка. Връзката между жълтия цвят и голямото лъжене е известна… Памела Майър, световен спец по лъжите казва: Лъжата сама по себе си е безсилна, Тя става значима едва когато някой реши да ѝ повярва.
Това иска Борисов: тулупите, сиреч българите, да му повярваме. След 40 дена протести и искане на оставката му, заедно с тази на Гешев – да му се възхитим и благодарим, че въобще сме живи.

Наглостта, тя по-страшна от пожар е, - възкликнал Хераклит, когато някакъв мошеник се опитал да му пробута фалшиво лекарство за болните му бъбреци. Днес Борисов се опита да ни пробута не просто съмнителна, а направо отровна тинктура за лечение на срината от самия него държава. Целта му е не само да не плаща за престъпленията, ами да се изкара голям държавник.

И изрече цял списък с лъжи. Налага се да ги разобличаваме една по една, за да стане ясно какъв човек все още е начело на страната.

Цитирам:

1. Властта трябва да премине в ръцете на народа.

От него се иска да сдаде властта, а не да я дава. Нека се знае, че той не е избран от народа, както обича да се фука, защото за ГЕРБ са гласували 32,6% от гласували 54% на парламентарните избори през 2017 г. Това са 1 млн и 147 хил души. От близо 7 млн, плюс над 2 млн в чужбина. Една седма не е „българският народ“.

2. Наредил съм на председателя на парламента Цвета Караянчева да започнат консултации с коалиционните им партньори за събиране на 120 подписа, за да бъде внесен проект за нова Конституция. Това трябва да стане факт до 2 септември..

Наредил на кого? – на „простата кърджалийска п***а“, както сам я нарича в изтекъл запис. Недоверието към Народното събрание през юни 2020 е 69%, а към Караянчева – 67%. Всеки сам да си направи изводите.

3. Ние искаме само да помагаме на хората и да върнем властта на хората. Лъжа е, че протакаме.  

40 дни протести и хитруване от страна на Борисов ако не е протакане, здраве му кажи.

4. Обръщам се към протестиращите, които трябва да мислят с главите си - 2 септември не е след 5 години. На втори септември ние трябва да влезем със 120 подписа. След това правилника може да не е такъв, но много би било добре за хората, които наблюдават процеса, да намерите начин технически, измислете го, гласуваме, за да се види дали може да се съберат 160 подписа. Защото има двумесечен срок до 2 ноември.

За времето на протестите – вече 40 дни, правителството раздаде по различен начин над 2 млрд лева на олигарси, близки до властта. Примери: пристанището на ТЕЦ – Варна предоставено на Ахмед Доган дори без такси до 2054 година. Държавата и гражданите бяха лишени от близо 1 млрд лева чрез продажбата на Виваком. Кражбата е осъществена с умишленото съдействие на КПКОНПИ и правителството.  

5. Ние управляваме по най-добрия начин. Българите дори не знаят какво е карантина. Така управляваме пандемията. Ние управляваме добре и финансово. Ние като войници сме готови да помагаме във всичко. От кое да ни е срам?! От вас искам да ме подкрепите за това. Обръщам се към протестиращите, останете на тротоара и ни дайте 2 седмици, за да дадем властта на хората, на народа.

Това е толкова нагло, че човек се задъхва от омерзение. Управлявате, недраги Борисов, по най-отвратителния начин! България е последна по всичко свързано с живота на хората: продължителност на живота, качество на живот, заплати, пенсии, социални придобивки и пр. Но първа по корупция, бедност, заболявания, смъртност, намаляване на населението, неграмотност и пр. Това е ужасно, а не добро управление! И възможно ли е да се говори за добри финанси, когато българите са на последно място по платежоспособност?! Последни и по чуждестранни инвестиции в Европа!

6. И дъщеря ми си е дошла от САЩ, но не бих и дал да управлява държавата. Няма житейски опит.

Сам си го изпроси… Първо: не даваш ти управлението. Второ: Защо ѝ е да управлява, като разполага с чекмеджетата на баща си, пълни с пачки и злато? Деца и внуци имат милиони българи, но те се борят с живота, учат се, работят и искат да живеят в нормална държава, а не мафиотска. Това Борисов няма как да го разбере.

7. Веднага да се промени 200 мажоритарни, 200 пропорционални - глас народен, глас Божи. Ние искаме само да осигурим най-доброто за хората, а то е като се спазват правилата и дисциплината. Изборите за ВНС могат да станат за 2-3 месеца.

Ти, Борисов, искаш да излъжеш всички, като проведеш избори както досега – манипулирани и фалшифицирани. Хората искат ръководството на Информационно обслужване да се разкара веднага, да се гласува електронно и от разстояние. Но теб те е страх от гласовете на българите в чужбина. Искаш да се спазват правилата и дисциплината? 10 години това не важеше за шайката във властта, но искаш да важи за протестиращите и другите хора в страната. Глас народен, глас Божи в твоите уста звучи фалшиво. Най-важният глас за теб е този на Пеевски. Също на Гешев и Доган. Ако те интересуваше гласът на народа, досега щеше да си подал оставка и да те разследват. Но ти слушаш гласа на ибрикчийте край теб.

8. Накрая на четвъртата година на управление има умора и износване. Затова ние и искаме да дадем управлението на народа. Около 10 септември ви каним на нов манастир в центъра на Кърджали. Катедралата във Варна е готова.

Демагогия, демагогия… На 4-та година има умора и износване, но на 10-тата година има погнуса и непоносимост. Народа не ви иска корумпираното управление, а да се махате и да се започнат дълбоки промени и реформи. Също разследвания и съд. А катедралата във Варна и храмът в Кърджали са ремонтирани с пари на всички българи. С чужда пита помен правиш, това е голям грях.

9. Виждате, че в тази пандемия само в България има публика на футбола.

Не е вярно - твоят другар по диктаторство Лукашенко разреши публика в Беларус отдавна. Освен това ти правиш сделки с някои футболни босове, за да не извадят феновете срещу теб.

10. Още днес ще се задвижи въпросът с машинното гласуване, ще възложа на Томислав Дончев закупуването на машини за него.

Поредна измама. Има решение на Народното събрание още от 2009 г. за електронно гласуване. През 2015 г. е проведен референдум, в който българите се произнасят за електронно гласуване. Парламентът не зачита тяхното мнение. Сетила се Мара да се побара на 17 август 2020… А Томислав Дончев тепърва ще отговаря за потъналите стотици милиони за т.нар. електронно правителство, което не се е случило и до днес...

Че Борисов лъже не е новина. Не е новина също, че е страхлив и зависим. Иска да прикрие всичко това с трескави ходове, които да отдалечат времето, когато ще трябва да плаща сметката за модела на управление, който срина България на дъното.Дори елементарни неща не проумява. Например с това, че щял да даде властта на народа. Досега тя в чии ръце е била? В неговите? На мафията?

Дори когато се опитва да се измъкнеш от тежка ситуация с пиарски трикове, трябва да се влага и акъл. Освен това класиците са препоръчали отдавна, да се манипулира с 80% истина и 20% лъжи, за да звучат нещата правдоподобно.

Оставка!

Д-р Димитър Попкутуев


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 91 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    129 9 Отговор
    Съд , затвор за цялата хунта !

    Коментиран от #19

  • 2 555555

    130 4 Отговор
    Борисов лъже непрестанно.

    Коментиран от #37

  • 3 Всичко трябва да се разследва

    101 4 Отговор
    Трябва и да се разкрие, виновните да върнат всичко, да влязат поне по за 15 години в затвора, и да влязат нови хора, които като работят, да са наясно че първата издънка отиват на топло! Аман от шуробаджанащина!
  • 4 Оставка

    76 6 Отговор
    И затвор ВЕДНАГА.
  • 5 До автора !

    39 3 Отговор
    КОРЕКЦИЯ:
    ,,От близо 7 млн, плюс над 2 млн в чужбина"
    Е да,ама не !!!
    От близо 6....Шест милиона НАД ТРИ милиона са спасилите се в чужбина.
    Съотношението 7/2 е към времето малко след 2000-та.
    Сега сме 2020.

    Коментиран от #7

  • 6 3333

    88 6 Отговор
    Борисов е диктатор и мафиот, който се е обградил с такива хора като Доган, Пеевски, Гешев и много други като тях които са в неговото правителство! Такива хора не могат да продължават са управляват България,а още по малко да пишат нова конституция! Този човек вече няма политическо доверие не само в България , но и в чужбина! Ключът за избавлението на България е в незабавната му оставка!
  • 7 Повече трябва да са

    26 2 Отговор

    До коментар #5 от "До автора !":

    У нас патладжаните правят по 5 чавета, в чужбина правят докато може магарицата! Пара е това бе!
  • 8 Поп Кутю

    5 59 Отговор
    Димитре, мискинино лъжлив, глупости дрънкаш!
  • 9 Мими

    59 6 Отговор
    Да се маха, да си всима чекмедженцата и с тези средства да реновира Централния затвор или да построи нов, по-голям!!!
    Да се маха, никому не е нужен! ОСТАВКА НА ЦЯЛАТА ПАСМИНА!!!
  • 10 Ха ха ха ха ха ха БРА-ВО 👏👏👏

    64 4 Отговор
    ,,Това е толкова нагло, че човек се задъхва от омерзение."
    ➕➕➕➕➕➕➕
    Едно от най-добрите определения на диктатора и компания.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бат Бойко нощния бандит

    25 10 Отговор
    Ама майките на сакатите деца как ги врътнах да ми освободят кръстовището.ха ха ха
  • 13 ГОРСКИ

    42 3 Отговор
    Агент БУДА ти си на ход !!!
  • 14 За едно нещо е прав

    26 2 Отговор
    Всички сме тулупи.
  • 15 Behemoth

    40 3 Отговор
    Абе вижте жалката снимка ....какво се занимавате с тоя ГЛУПАК ЖАЛЪК!
  • 16 ихи

    37 2 Отговор
    Най великият демагот на всички времена.
  • 17 Byg

    9 47 Отговор
    Само като видиш широкия кръг , ярко кафяви медии , особено терориста от фрог дето го пипнаха как готви пуча срещу законно избраното правителство на България на лаф моабет с кефещия се на стадото което направлява дистанционо от дубай трябва да ти е ясно че нищо смислено и още по малко достоверно няма да намериш в цялата тирада от помия. Хубавото е че няма да се измъкне от шамарите , в четвъртото правителство на ГЕРБ ще му е много задушно ми се струва.

    Коментиран от #45, #47

  • 18 sbs

    16 7 Отговор
    ЗАЩО --ВСИЧКИ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕТ КАКТО НА ЗАПАД -----

    В КОЯ ЗАПАДНА ДЪРЖАВА НЯКОГА КОМУНИСТИТЕ СА БИЛИ НА ВЛАСТ---С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА -ИЗТОЧНА ЕВРОПА ---И ЗАЩО ТЕ ПРЕМАХНАХА КОМУНИЗМА
    НО НИЕ ПРАВИМ -ВСИЧКО ОБРАТНО НА НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ --КИМАНЕТО С ГЛАВА --ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ПО ПРАЗНИЦИ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ---
    --ИДЕОЛОГИЯТА НА КОМУНИЗМА Е ДОБРА УТОПИЯ ---
  • 19 Димитър

    12 50 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка":

    Защо пропускате главния подстрекател и провокатор на протестите другаря президент Радев Решетников. При кой има повече червени мутри при Борисов или при другаря Радев. Защо президента мълчи за А. Доган и неговите обръчи от фирми, подставени лица и руските партньори. Защо има арестувани олигарси и президентски съветници обвинени в корупция, търговия с влияние и шпионаж в полза на Русия. Целия президентски екип и администрацията са само кадри на Бсп Дс в главите им кънти залпа на Аврора. Оставка на президента Радев Решетников. Стоп на незаконните протести контролирани и манипулирани от кукловодите от Позитано 20 и руското посолство. Стоп на плащането на данък Русия от всички българи.

    Коментиран от #39, #42

  • 20 Румен Бостанджиев

    31 3 Отговор
    Съд, затвор и конфискация на цялото имущество!

    Коментиран от #23

  • 21 БойкУ БурисоФ

    35 7 Отговор
    Ама аз,съм безукорно честен човек.Баба ми,ме е учила да не лъжа.Да не псувам/особено президента/да не обиждам//особено председателя на парламента//да не крада и да не рекитирам,заклевам се в едно пълно чехмедже.

    Коментиран от #24

  • 22 Борисов съм,вашият диктатор.

    23 4 Отговор
    Стягайте се за още х30 годинки.
    С херо съм се разбрали.
    ЕС каквото и да ви правя ще ме подкрепят,че колко милярда съм им изпрал тук,бедна ви е фантазията.
  • 23 Реалист

    10 6 Отговор

    До коментар #20 от "Румен Бостанджиев":

    Ами хубаво би било,но няма да стане.
    Съд,затвор и тн.си остава в холивудската реалност.
  • 24 Цонко

    1 7 Отговор

    До коментар #21 от "БойкУ БурисоФ":

    Много инфантилна смешка
  • 25 Иван

    9 7 Отговор
    Безсилието и омразата до какви ли безумия не водят.Трагични се,съжалявам ви

    Коментиран от #41

  • 26 Наблюдател

    28 2 Отговор
    Някой трябва да подсети "Гинес" да отворят нова глава - "Най-голям лъжец".
  • 27 ПСР

    28 6 Отговор
    Статията е много добра и истинска.За разлика от вечните лъжи борисови.Като се започне от дядото и се свърши с комунизмът.
    Авторът бърка само в едно-лъжите Му,са толкова стотици, че нЕма как да бъдат проследени и описани в тези 11 г.Камоли,номерирани или оборени. Оставка!
  • 28 Номер 57

    18 5 Отговор
    Снимката е готина. В ляво Т К П..а, в дясно Т (не знам от къде) П, а в средата най-обикновенна П...

    Коментиран от #31

  • 29 чичо

    6 17 Отговор
    Споко бе фрог ,за вашето отвращение и погнуса само Радев ви е конкуренция.

    Коментиран от #40

  • 30 Анти Трол

    7 21 Отговор
    Сигурно Божков плаща на буква, че агента пише толкова дълги глупости.
  • 31 веселяк

    18 2 Отговор

    До коментар #28 от "Номер 57":

    В дясно не е ли дуловската миризлива тутка?
  • 32 Румен

    16 3 Отговор
    СИК махайте се тулупи
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    15 6 Отговор
    ЦEЛИЯ БЪЛГAРCКИ НAРOД ИCКA БOЙКO МEТOДИEВ БOРИCOВ ДA ЛAПA ВEНТИЛAТOРA И ДA CИ ХOДИ, AКO OЦEЛEE ПOCЛE В ЛУДНИЦAТA. БOЙКO E ЛУД ЗA ВРЪЗВAНE. ТРЯБВA И НЯКOЙ ГEРМAНCКИ ПРOФECOР ПCИХOЛOГ ДA МУ ПOCТAВИ ДИAГНOЗAТA.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Иначе е готин

    21 2 Отговор
    той до сега не е служил на народ и държавата и той щял да даде власта на народа.Че власта винаги си е била на НАРОДА г-н *АЗ*.Дали знае че е давал клетви постъпвайки в армията , милицията и постовете които е заемал да служи на народа и държавата. Няма ли доктори в тази държава да вземат мерки. Този човек е невменяем ЛЪЖЕЦ,МАНИПОЛАТОР и КРАДЕЦ 🤬
  • 37 щом му минава простотията

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "555555":

    Като има идиоти да му вярват що да не лъже , с лъжа към пълни шкафчета с евра , а за будалите както прави вятърът.
  • 38 вярно

    5 1 Отговор
    На кого, служиш ?
    Оценка -0-
  • 39 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Димитър":

    Свиня разбира ли от кладенчова вода?Не!Тук жалки смешници защитават един отявлен КРАДЕЦ и ПРЕСТЪПНИК!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Има кой и защо да се мрази - само за главния простак ще са малко страниците на една конституция!Оставка чучело!
  • 42 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Димитър":

    Съд ще има - за простото и необразовано "генералче-пожарникарче" и котилото крадци!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Анти Борисов

    9 1 Отговор
    Ако ББ се подложи на полиграф, индикиращия писец , ще се побърка от трептене. Този лъже по вече от Гьобелс! Ни срам ни очи!!!!
    ОСТАВКА!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ВЪН МУТРИ

    2 0 Отговор
    НА ФОТОТО - ТРИМА ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ !
  • 49 КАКЪВ МОШЕННИК

    2 0 Отговор
    5. Ниe упрaвлявaмe пo нaй-дoбрия нaчин. Бългaритe дoри нe знaят кaквo e кaрaнтинa. Тaкa упрaвлявaмe пaндeмиятa. Ниe упрaвлявaмe дoбрe и финaнcoвo. Ниe кaтo вoйници cмe гoтoви дa пoмaгaмe във вcичкo. Oт кoe дa ни e cрaм?! Oт вac иcкaм дa мe пoдкрeпитe зa тoвa. Oбръщaм ce към прoтecтирaщитe, ocтaнeтe нa трoтoaрa и ни дaйтe 2 ceдмици, зa дa дaдeм влacттa нa хoрaтa, нa нaрoдa.

    Тoвa e тoлкoвa нaглo, чe чoвeк ce зaдъхвa oт oмeрзeниe. Упрaвлявaтe, нeдрaги Бoриcoв, пo нaй-oтврaтитeлния нaчин