Last news in Fakti

18 Август, 2020 21:12 8 922 67

Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка

  • бойко борисов-
  • удавник-
  • сламка-
  • протести-
  • оставка-
  • правителство-
  • премиер-
  • задкулисие

Той изглеждаше много по-симпатичен, когато на два пъти нахакано хвърли оставка. А сега? Сега се е вкопчил във властта като удавник за сламка. Може би защото има от какво да се страхува.

Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма нищо по-отчаяно от политик, вкопчил се във властта като удавник за сламка. Със зъби, нокти и контрапротести на протестите срещу управлението му. Борисов изглеждаше много по-симпатичен, когато на два пъти нахакано хвърли оставка, уверен в новата изборна победа. “Хората ме връщаха”, както каза наскоро. А сега обяви, че остава, за да пази “демократичния мир”. А всъщност май иска единствено да опази кожата си. Обещавайки дори реформа на съдебната система.

Дали защото се страхува от прокуратурата и от липсата на гаранции за неговата постпремиерска недосегаемост, както предположи съдия Мирослава Тодорова? Според нея, “политическата система, която сама произведе прокуратурата такава, каквато е в момента, и главния прокурор такъв, какъвто е - без ясни механизми за отчетност и отговорност, започва да се страхува от основния инструмент, който ползваше в определени ситуации за политическа дейност”.

"Заложник на задкулисието"

Лидерът на “Да, България” Христо Иванов също предупреди на няколко пъти, че Борисов е заложник на задкулисието. И затова се страхува да пусне властта, тъй като знае, че ще стане “плячка за досегашните си приятели от Сараите”. Ако това се случи, поне на пръв поглед ще бъде разбит митът за недосегаемите политици на България, които никой не закача, слязат ли от власт. А дори и да ги “закачат”, в крайна сметка ги оправдават или прекратяват делата.

Именно това се случи с премиера на тройната коалиция Сергей Станишев, обвинен през 2009 за седем изгубени секретни доклада (три на ДАНС, два на МВР и по един на военния министър и на НАТО). Тройната коалиция имаше много по-големи прегрешения, но така и не настъпиха последствия от заканата на Борисов, изречена малко преди изборите през 2009: ”ще преследвам Станишев и Доган до затвора”.

Друг премиер - социалистът Андрей Луканов, представител на висшата партийна номенклатура преди 10 ноември 1989 и премиер на България през 1990, бе обвинен от главния прокурор Иван Татарчев за присвояване на обществено имущество в особено големи размери. Обвинението обаче не засягаше дейността му като министър-председател, запомнена с едностранния мораториум върху външния дълг и с гладната “Луканова зима” - купони, спекула и началната мафиотизация на икономиката. Обвинен за действия като първи заместник-председател на Министерския съвет преди промените, Луканов така и не бе осъден, а делото беше прекратено.

Ситуацията днес е по-различна - прокуратурата се е самосезирала и е поръчала експертизи на всички аудиозаписи с глас като на Борисов и на целия снимков материал, оповестен в медиите. Това се случва още докато той е действащ министър-председател, но големият въпрос е кога ще излязат резултатите от проверките - докато е на поста или след очакваната оставка. Има и трета хипотеза - заключенията от проверките да предизвикат оттеглянето му. Поръчана от евродепутата Елена Йончева експертиза в американска лаборатория е констатирала, че гласът в един от записите несъмнено е на Борисов.

Чутото от записите показва как на говорещия като Борисов много му се иска да е Орбан, но в действителност е аватар на Груевски. Режимът на бившия македонски премиер също бе обвиняван в корупция и натиск върху медиите и съдебната система. След три мандата на власт Никола Груевски падна заради разкрития за мащабно незаконно подслушване, в т.ч. и на чуждестранни дипломати, скандални записи, репресии на политически опоненти, безпринципни назначения на магистрати, офшорни схеми с участието на премиера и негови приближени и пр. Сега се укрива в Унгария, за да не влезе в затвора.

А Бойко Борисов, гарантът на статуквото, убеждава българското общество, че е гарант за рестарт на системата. Като в парадокса на Журден, при който от едната страна на картичката пише: „Твърдението на обратната страна е истина“. Но обръщате картичката и четете: „Твърдението на обратната страна е лъжа“.

Оттук нататък

Каквото и да обещава Борисов, протестите се разрастват. Към тях от вчера се присъединиха и медицинските сестри. И макар премиерът да обеща проект за нова конституция, вярва ли някой, че “ГЕРБ” и “правова държава” са съвместими? А що се отнася до експертизата на автора на тази нова конституция - правосъдния министър Данаил Кирилов, адвокат Михаил Екимджиев каза всичко: “След като премиерът му забрани да пише във Фейсбук, той очевидно е решил да се упражнява върху конституцията”.

Протестиращите българи искат да възтържествува правовата държава, а не законът на джунглата. Дори на всички в България да им се иска някой най-сетне да опере пешкира за целия 30-годишен преход, инструментализирал задкулисието, Борисов няма как да понесе цялата вина. Но все от някого трябва да се започне.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    138 14 Отговор
    Толкова е ЖАЛЪК,ГНУСЕН, ДОЛЕН, СТРАХЛИВ и КРАДЛИВ ТИКВАТА, че просто е трудно да се обясни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    107 13 Отговор
    ОСТАВКА И СЪД!
  • 4 Ak47

    87 8 Отговор
    Вече знам какво ще стане в наначалото на Сепември няма да приемат новата конституция и Боко ще хвърли оставката
  • 5 Спасител

    55 12 Отговор
    Няма ли кой да му хвърли пояса
  • 6 Ak47

    15 60 Отговор
    Когато пистолета е опрян в главата е така ако Боко има топки ще изкара мандата си !
  • 7 Борисов е един предател българоубиец

    75 12 Отговор
    Предаде дори мутренските си приятели. За него остава само или да изчезне безследно или да бъде покушен от народа или от някой бивш “приятел”!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ти си знаеш

    108 10 Отговор
    Жалки ми, жалки Борисов. Ще те запомним, като най-крадливият и най-простият Министър-председател управлявал някога България. Направи ни за смях в цяла Европа и в света.
  • 10 Активист на БКП

    75 11 Отговор
    Нещастна мутра
  • 11 Дедо Пенс

    52 7 Отговор
    Ж@лк@р
  • 12 един от многото

    85 11 Отговор
    Преди имаше много по достойни политици , само за казани думи , подаваха оставка. Този се скъса да лъже и краде , че и не ще да си ходи.
  • 13 сектант

    71 9 Отговор
    ОСТАВКА И ЗАТВОР ПРИ СТАВРИ СТРОГ НО СПРАВЕДЛИВ
  • 14 Тежко на мутрата

    75 10 Отговор
    Мутрата няма полезен ход. Не може да остане повече на власт, а ако подаде оставка ще попадне в ръцете на милиционерското фатмашко правосъдие в България. Ако избяга от страната става клиент на правосъдието на Черепа с готова осъдителна присъда!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Наемник

    47 9 Отговор
    Чакам Борисов в моя багажник в посока Маджарско. Като турист от Близкия Изток, нелегал- под чужда самоличност, без парси и държавна подкрепа, като бежанец- клошар в разклатено психическо и здравословно състояние. Както се казва, като половин България минала през терминал 2!!!
  • 17 S63 AMG

    10 39 Отговор
    Ще подаде оставка,когато не я искате.Сега искате ли я?Е,НЕМА!
  • 18 Майна

    70 11 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕЛЕМЕНТАРЕН ЧОВЕК, ПО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА И НА ГЛУПОСТТА БЪЛГАРСКА ТОВА НЕЩО УПРАВЛЯВА И НИ ПРЕДСТАЕЛЯВА В СВЕТС. СРАМ...СРАМ...ГОЛЯМ СРАМ И НЕЩАСТИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 19 Довиждане

    63 9 Отговор

    До коментар #15 от "Кака":

    Довиждане крадливи гербави мутри! Окрадохте красивата ни Родина! Марш от България.
  • 20 Другия с коня

    12 47 Отговор
    Бойко трябва да отреже главата на Змията захапала България 75 години.Герб,предложете Референдум за Лустрацията Комунистическите Партии,Правоприемните Партии,всички Членували в тях,Отнемане на Звания и Образователни степени,Забрана за участие в Управление и Икономическия живот на Държавата,отнемане на Имущество на БКП и БСП Управлявяли в рамките на75те години,както и Висши Ръководни кадри,Работещи в ДС,агенти на ДС...

    Коментиран от #64

  • 21 Анализаторр

    41 7 Отговор
    Най–точното определение е жалък. Но както е казал Айнщайн всичко на този свят е относително и зависи от гледната точка. Това е следствие на глобализацията, геполитическата положение на родината ни и чисто проба алчност на политиците които са ни управлявали в последните 30 години. Нужна е промяна от инженер гинеколог който да ни изкара от положението в което сме сега. lol
  • 22 Кака

    8 46 Отговор
    И вие сте едни продажници, пишете глупост след глупост, мислите се за много фейс, толкова сте елементарни, вярвате на лизачи и послушковци на обвиняем за 19 престъпления и човек който е плудял с вдигнат юмрук, просто повече няма да ви чета!

    Коментиран от #44

  • 23 Де Факто

    44 5 Отговор

    До коментар #15 от "Кака":

    Како, КАСКЕТурата вече е в "Гинес".Само за два дни повдигна 18 обвинения на Божков.ТОВА е СВЕТОВЕН РЕКОРД....хахахаха.
  • 24 Бай Стойчо

    48 4 Отговор
    Да питам пак. Dеutsсhе Wеllе кoгa щe дрacнe нeщo и зa ГEРМAНCКAТA фoндaция"Хaнc Зaйдeл"?
    Зaщo oбвинявaт caмo Бoриcoв, тa тoй e caмo куклa нa кoнци.
    Нaпишeтe в търcaчкaтa-
    КOЙ УПРAВЛЯВA БЪЛГAРИЯ?! БOЙКO БOРИCOВ… ФOНДAЦИЯ „ХAНC ЗAЙДEЛ”…
    и глeдaйтe
    „Имaмe бeзcпoрнo дoкaзaтeлcтвo, кoeтo уличaвa прeмиeрът нa Бългaрия Бoйкo Мeтoдиeв Бoриcoв в тoвa, чe упрaвлявa Бългaрия пoд диктoвкaтa нa чуждecтрaннa фoндaция бaзирaнa в Гeрмaния
    Фoндaциятa e "Хaнc Зaйдeл"
    Тук щe чуете и видитe c oчитe cи, кaк Бoйкo Мeтoдиeв Бoриcoв caм cи признaвa, чe тaзи фoндaция e cъздaлa ГEРБ и дoceгa вceки мeceц финaнcирa пaртиятa.
    Т.e. упрaвлявa ни НПO, нa кoeтo Бoриcoв e пoдчинeн.
    ЗAКOН ЗA ПOЛИТИЧECКИТE ПAРТИИ
    Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 oт 2009 г., прeдишeн тeкcт нa чл. 24 - ДВ, бр. 9 oт 2011 г.) Пoлитичecкитe пaртии нe мoгaт дa пoлучaвaт:...
    4. cрeдcтвa oт чужди прaвитeлcтвa или oт чуждecтрaнни държaвни прeдприятия, чуждecтрaнни търгoвcки дружecтвa или чуждecтрaнни oргaнизaции c идeaлнa цeл...”
  • 25 месара

    9 20 Отговор
    моля заглавията на статиите от DW да бъдат отбелязвани с червено ! да знам кои статии да не отварям ! благодаря предварително !
  • 26 БоШкоФ

    25 7 Отговор
    Бойкууу,дължиш ми 67милиона без наказателните лихви и 1 милиард за откраднатия бизнес с талончетата...Връщай парите или ще станеш интернет звезда.
  • 27 МЪРША ДОЛНА

    37 7 Отговор
    БОРИСОВ Е КРАДЕЦ ЗА КАТОРГА А НЕ ЗА ОСТАВКА !
  • 28 Офффф🤮

    15 8 Отговор
    Тоз дойчо желе направо се оака напоследък... личи си че са получили дотации от шорши 💀
  • 29 БАЙ СТАВРИ

    23 4 Отговор
    НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК , БЕГОМ НА ВЕКИЛСКИ БЕ !
  • 30 Майна

    33 4 Отговор
    БЕЗ ВЛАСТТА ТОЙ Е НИЩО- ЕДИН ,,ПРИДВОРЕН,, ТОВА Е ЖИТИЕТО МУ....ПРЕДИ..АХ, ВЛАСТА МУ Е КАТО ДОПИНГ, НА КОМПЕКСИРАНА И НЕДОРАЗВИТА ЛИЧНОСТ ...ДА МОЖЕ ДА УНИЖАВА , ДА СЕ ЧУВСТВА НЕОТРАЗИМ И ВСЕМОГЪЩ.....ЛЕЛЕ, БЪЛГАРИЙО, КАК ТЕ ОПОЗОРИХМЕ...ВРЕМЕ Е, ДА ИЗМИЕМ СРАМА, ЧЕ ДОПУСНАХМЕ ТОВА..
  • 31 Питанка

    2 32 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Могат ли да извършат закъснялата , но необходима лустрация и да се освободи управлението от Д(п)С-БКП ("филиал на КГБ " - по Т. Живков) Не виждате ли корена на злото ? Може ли вдигналия юмруче пРезидент да се разграничи от руската си зависимост и да спре руските корупциони проекти осъществявани от Борисов със съдействието на "опозицията " БСП ?
  • 32 БОКЛУК

    6 18 Отговор
    ОТ ВСЕКИ ПРОСТАК СТАВА ЛЕТЕЦ НО ОТ НИКОЙ ЛЕТЕЦ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ТИКВА !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Георги

    32 6 Отговор
    Борисов постоянно лъже , а местните дерибеи на герб в малките градове направо безчинстват. Да бъде Божията воля спрямо туй нещо и бандата му!
  • 35 Чики-Рики

    14 6 Отговор
    До 32,е не е точно така,но на Бойко това му е цялата работа!Той е достатъчно провален човек, добре знае че това предложение няма да мине и той победоносно за трети път ще хвърли оставка и ще се изчисти от ,,малките,,! Въпроса е от тук нататък , накъде?!
  • 36 Behemoth

    16 5 Отговор
    Абе Баце е идеален за изкупителна жертва....като го вържим на кладата как ще пищииии като ПКП...
  • 37 Консултант

    27 5 Отговор
    Борисов е жалък Има вид на човек,на който са упряли пистолет в главата.А може би наистина има такъв.Единствения изход е оставка.Парите,които раздава наляво и надясно няма да го спасят.ДНТ то,което даде на всички държавни чиновници също.Да си взема торбичката и при внуците,ама със себе си да вземе и цялата гербаджииска машина.Народа трябва да се успокои.Няма как чиновниците да обикалят почивните станции,а тези които им формират заплатите да дежурят цяла нощ и да му искат оставката.Джипа вече е без спирачки.
  • 38 БОРИСОВ

    29 7 Отговор
    Трябва незабавно да бъде арестуван!!! Има поне сто причини за това!!!
  • 39 един

    21 4 Отговор
    Предните два пъти го подкрепяха от запад, ама сега са против него и затова не подава оставка.
  • 40 ПРОКОПИЕВЦИ

    4 14 Отговор
    САМО СОРОСОИДИ НАВСЯКЪДЕ. БРАВО НА ПРОКОПИЕВ.
  • 41 Милев

    30 6 Отговор
    Тиквата в раирани дрехи и гледа през решетката. Ето това ще стане. Дано да е по бързо.
  • 42 оня с коня

    9 33 Отговор
    Българското ДВ не е в час:Борисов ИЗПЪЛНЯВА ВОЛЯТА на всички Избиратели ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО,които ИСКАТ той да е Вкопчен във Властта.И да кажат Протестиращите:ЗАЩО искат да завземат Властта ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН чрез "Служебно правителство"?А ЗАЩО се страхуват от Нормалните избори Догодина и знаят ли отлично че НЯМАТ ШАНС,,защото НАРОДЪТ НЕ ГИ ИСКА Традиционно вече 10г?И е казал МЪДРИЯТ НАРОД:"Не е луд който иска да яде баницата,а Който му я дава".Е НИЕ - Мнозинството от Народа НЕ СМЕ ЛУДИ!

    Коментиран от #49

  • 43 Сатъра

    19 9 Отговор
    В затвора ще лежиш до края на живота си стискай се в тая власт колкото си искаш. Но само ще ти остане стискането, а от затвора няма да се отървеш.
  • 44 Анализаторр

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Кака":

    Како кога станаха 19 нали бяха 18
  • 45 Анонимен

    4 17 Отговор
    Е, не! Ще даде властта на анархистите от протеста. Как не разбирате протестиращи? Вие не предлагате алтернатива. А пред хаоса и погромите, които демонстрирате ББ е цвете.
  • 46 Бивш гербер

    20 6 Отговор
    Толкова ли е трудно да разберете, унищожават доказателствата за кражбите.Само,че няма да им се получи много от доказателствата отдавна са на флашка и ще бъдат продадени на правосъдието а герберите ще лежат в затвора.Неговите калинки му изядоха главата не други
  • 47 Иван Асен

    5 23 Отговор
    Какви протести...стотина малоумника по джапанки и с вербална комуникация като на третокласник?!?Те ли ще ни управляват?Борисов ще си ходи,време му е,но нека това да стане демократично...на избори.Всичко останало са платени клакьори.Лошото е,че най-големите крадци...тези които блажат покрай него ще се пребоядисат без да разберете.
  • 48 Ива

    21 4 Отговор
    Боико ти си един голиям чувал със БОКЛУК
  • 49 Олд Шетърхенд

    9 3 Отговор

    До коментар #42 от "оня с коня":

    Цункай Коня и "лека нощ".
  • 50 Георги

    17 6 Отговор
    Борисоф чао..........
  • 51 Аноним

    7 15 Отговор
    Това е само според платените публикации тук факти пишат каквото желае Божков
  • 52 Туй нещо...

    5 11 Отговор
    Пак , таз дебелата , ли уж журналистка го измъдри...
  • 53 Електра

    4 15 Отговор
    Ха ха ха, Кауна и тлъстата Идиотова страх ги тресе, щом са допрели да ги бранят лумпените около Копейкин и костинбродската корвета...
  • 54 Хах

    4 14 Отговор
    По-добре Бойко, отколкото Хр.Иванов-Маджо или някой от кръга на Мунчо от Хасково.
  • 55 Хах

    4 16 Отговор
    Всичко сочи, че ГЕРБ ще спечели с мнозинство. Интересно ми е, какво ще правят тогава хората на Черепа, Сорос и на Мунчо от Хасково с партизанското име Безделника?
  • 56 Hoho Boho

    15 4 Отговор
    Aрест за Борисов!
    Престъпници не могат да бъдат управляващи.
    Не може да управлявате хора, които не искат вашето управление.

    Коментиран от #57

  • 57 Нено

    5 11 Отговор

    До коментар #56 от "Hoho Boho":

    Я по-кротко моля,че вие да не би да сте хора?!След няколко месеца ще има редовни парламентарни избори,тогава ще гласуваме ние хората и разбира се и такива като тебе.Борисов няма никакви причини да си подава оставката.За какво,затова,че не спира да работи за България.Няма да стане.А бе я да те питам аз тебе,чии бяха думите отправени към олигарсите по време на карантината-вместо да съкращаване хората продайте една от лимузините си,кой спря кранчетата на сашо донев за газта- Борисов или Фигуранта?Кой се е продал на мафията моля при всички случаи не Борисов,защото нямаше да говори така.На мафията,на олигарсите се продаде само за 4 години твоя човек Фигуранта
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 алооооу

    7 4 Отговор
    "Клаус Шрамайер е бивш заместник-посланик на Германия в България и специалист по конституционно право. От години той професионално анализира слабостите на българския Основен закон."

    Тaкa, дa oбoбщим... Кoй тe прaти тук дa изучaвaш Бългaрcкaтa
    Кoнcтитуция?

    Кoй cи ти дa oпрeдeляш кoи зaкoни дa ce прoмeнят?

    Кoй cи ти дa ми кaзвaш кoй мoжe дa прaви пaртии и дa упрaвлявa Бългaрия?

    Нeщo мнoгo взeхтe дa cи пoзвoлявaтe нaпocлeдък!

    Нa кoй му прeчи нacлeдcтвeнoтo прaвo нa бългaрcкaтa ни зeмя?

    Зaпoчнa вeчe дa ce прoяcнявa иcтинcкaтa цeл нa тия прoтecти и кoй ги прeдизвиквa, нa мяcтoтo нa Бoриcoв щe ocтaвя Кoнcтитуциятa нa cтрaнaтa, зaщoтo aкo я пипнe щe cъжaли, чe ce e рoдил и кoйтo пocмee дa я пипнe пo тoзи пoшъл нaчин щe cъжaли, щe cи дoвършa вcичкитe руcки прoeкти и oтceгa нaтaтък, нямa дa ce cъoбрaзявaм c никoй!

    Щe oбявя вoдaтa и зeмятa зa нaциoнaлнa cигурнocт и щe рaзкaрaм вcички фирми, пoзвoлили cи дa изнacят бългaрcкa вoдa!

    A дa видим дaли щe гo рaзкaрaтe пocлe!
  • 60 Ха,ха,ха,

    3 11 Отговор
    Ченеджийницата дойче веле пак се изходи за Борисов.Защо ли пък ние почтените хора,за вас почтеността е чужда смятаме ,че Борисов изобщо не е се е вкопчил във властта,защото само след няколко месеца има редовни избори,а напротив вашите негодници,начело с вашия фигурант,толкова гладни псета са,че нямат търпение да запазят кокала,тресат се от страх ГЕРП ,че няма да спечелят изборите,и бързат,напират за кокала за да фалшифицират изборите. Това е дойче веле за вашите приятели.Всичк сте много жалки безродници
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 007

    3 6 Отговор
    От ден първи започна битката между генералите. В момента малко хора разбират, че се касае за национална независимост и Борисов е последният "мохикан" за тази назависимост, след като западът го изостави. За 20+ година кариера не му намериха злоупотреба с власта и трябваше да бъде омаскарен със съмнителни матариали. Бай Ганьо бил; какъв по-голям Бай Ганьо е човек, който не си плаща на любовноцата за удоволствието, а го прави с държавна квартира и втора работа в рамките на работното време за първата. Та такъв човек е вече корумпиран преди да е влязъл в политиката. Като не се намериха зрели хора за "протест" се използваха деца; това си е политическа "педофилия". Колко ли от тези деца се учат на запад с парите на дядовите червени куфарчета, кредитни милиони или превитазация тип "техноимпекс". Западните им съученици ползват заеми, които по-късно връщат десетки години. Дръж се МОХИКАНЕ, България сега тебе гледа с надежда!
  • 63 пчелар

    3 4 Отговор
    Не бързайте, още не си е построил затворническата си килия , за това е още на власт.
  • 64 Ало и той е

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Другия с коня":

    от това котило .С партийни родители, дори той самият е бивш член на БКП.Може би си пази партийната книжка.
  • 65 коко

    3 3 Отговор
    не се е вкоп4ил а е редно да си доизкара мандата.после избори и кои както прецени.
  • 66 тук пълно с гробарски shits

    1 1 Отговор
    И какво сътворили, нещо като некролози за Бочето. Колко бил велик, независим, последен Мохикан за независима България, пазител на българското и какво ли не още????? Кой ви верва на юисанията тук? Абсолютно никой! Даже и тези които го възхваляват не вярват, но трябва да оправдаят парите които са получили. Държавата, ако нещо нормално в останало от нея още е срината до основи! Държавност няма!! Разделение на властите също. България категорично е призната за най-бедна, изостанала и корумпирана в ЕС. Страхотен бил Вожда, само той можел, никой друг????? Платените му фенове знаят, че сме за подигравка в цял свят заради него, за присмех и подигравки, особено след като излязоха снимките му от спалнята, с 1.5 милиона евро пидкуп, златни кюлчета и пистолет!!!! Да не говорим за липсата ба иконимика и инвестиции, които заради него намаляха цели 11 пъти. И защо, защото всеки инвеститор се мачкаше да плаща такса Спокойствие. Така България се превърна в клоаката на Европа, защото започна да се гори всякакъв боклук а парите се взимаха от неговите хора. И този живот го искате още 10 години?
  • 67 1122

    0 0 Отговор
    Към №42.Първия път може да е бил избран от хората,НО ,втория и третия път е избран само с манипулации на изборите!Защо до сега не е въведено машинното гласуване?Защото три машинно гласуване може и да не спечели!Защо не разрешихте машините да бъдат изработени в България от български специалисти,а ще купувате машини от чужбина,като нашите е възможно да са по добри и да не могат да фалшифицират изборите,а и парите ще останат в България?