Last news in Fakti

20 Август, 2020 10:00 7 590 53

Първо записите и чекмеджето, после приказките за ВНС

  • протест-
  • софия-
  • оставка-
  • бойко борисов

Та, докато обществото няма отговори на тези въпроси, всичко е вторично

Първо записите и чекмеджето, после приказките за ВНС - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод протеста. Последните дни ми се налага да водя буквално един и същ разговор с хора, които уважавам, но хора, които заобикалят, според мен най-важното. ПРЕДИ въобще да пристъпим към каквито и да е теми, засягащи избори, нова конституция, Велико народно събрания, “резидента”, задължителната военна служба, Ситняково, Сараите, Черепа, Дани Кирилов и останалите смешници, е необходимо да се отговори ясно на два въпроса относно:
а) Съдържанието на изтеклите досега аудиозаписи, с глас, наподобяващ този на Борисов;
б) Съдържанието на нощното шкафче в резиденцията на Борисов.

Докато отговори на горните въпроси няма, ние няма как и да водим културен дебат помежду си по каквато и да било тема — дали сега било времето за избори, ама кой щял бил да дойде след тях, служебен кабинет, блокадите законни ли били и т.н…

Над всяко едно решение за всичко важно в държавата сега тегнат въпросите - това той наистина ли го е казал?; тези пари там истински ли са? (имат серийни номера); това, което се вижда истинско злато ли е? Всичко изглежда почти нереално (и една част от мен се надява да е), защото прилича на декор от филм за колумбийски нарко-картел. Кой има достъп до спалнята на премиера? Кой може да го фотографира гол, докато спи? (Това е толкова лесно да се установи.)

Възможно ли е да съществува европейски лидер, за когото да е имало дори 1/100 съмнение за почтеност като това към Борисов и той да остане неопетнен?

Сещам преди 20 години какво предизвика едно петно на роклята на една стажантка за кариерата на един американски президент. Сещам се какво се случи у нас след една реплика (“Най-добре е танковете да дойдат”) преди 30 години. Нека си представим какво би станало с Меркел дори за сянка от съмнение, че такива записи има? Какво би се случило с Макрон?

Досега Борисов не е направил реално абсолютно нищо, за да изчисти името си пред България. Не са направили нищо и неговите колеги и съпартийци - обещание поне за вътрешно изясняване, независима комисия, и т.н...

То не бяха смешки, то не бяха клипчета на YouTube, или обвинения, че снимките били правени от на президента дрона. На снимката бил Борисов, пистолета бил негов, ама парите били “аранжирани” от някой друг.

И когато се налага да обменим мнения по тази тема с някои уважавани от мен хора, питам ги - ти можеш ли да допуснеш, че ще излязат такива неща за теб и ти ще се подхилкваш, ще се майтапиш, ще се правиш на дръж ми шапката? Няма ли — вместо да правиш монолози по какви ли не теми — да искаш да изчистиш името си? Няма ли това да е най-важното за теб, ако си невинен? И най-важното - ще можеш ли въобще да спиш нощем?

Та, докато обществото няма отговори на тези въпроси, всичко е вторично.

Facebook, Захари Карабашлиев


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 117 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    148 15 Отговор
    някои явно още не могат да си представят какъв скандал са тия записи и снимки , които не се разследват ! и на фона на това да говориш за ВНС ... не мога да намеря точния епитет да го опиша

    Коментиран от #4, #11, #36, #51

  • 2 Даа

    117 16 Отговор
    Много е модерно да се използва 3 в 1.... Бойко е 3в1 - алчност, крадливост и простотия.... Армейски генерал Румен Радев също е 3в1 - физика, психика и интелект.... нужни за да се управлява изтребител .... не е като да държиш маркуча....
  • 3 тодор христов живков

    111 17 Отговор
    НЯМА МОНТАЖ-ВСИЧКО Е ИСТИНА !!!!

    Коментиран от #14, #33

  • 4 Ахаа

    129 15 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Две американски лаборатории и една френска лаборатория доказаха автентичността на записите... Но простата кърджалийска утка и другите герберасти, вярват на Бойко , не на лабораториите.... Народее !?!?

    Коментиран от #12, #13, #16

  • 5 Гост

    107 11 Отговор
    В шумотевицата дано забравят за чемеджето, простата кърджалийска .... и европейските лидери, дето са такова и с 200км/ч. Много се надява българина да е маймуна, да помни три минути. Да, ама не!

    Коментиран от #38

  • 6 Ужас

    91 15 Отговор
    Борисов е опасен за националната сигурност. Не агитирам за партии , просто всеки с чест и поне малко образованост ще види , че това е така.
  • 7 Breaking Bad

    79 11 Отговор
    Баце е прочел само една книга, ама ще пише Конституция!
    "Чукча не читател, чукча - писател"
  • 8 k1 profesional

    73 12 Отговор
    Как се опровергава реалността? Имиджа на нашият мин. председател на международната сцена копае дъното , но от куртуазия и на основание , че е тяхно създание продължават да му казват здравей при срещите ( вижте кадрите от международните прояви и вижте там Борисов , колко е самотен). Та нещата са ясни ,знае се и кой е направил снимките , знае се ,че има и копия , всичко това се случва от тънко познаване на манталитета и характера Му. Въпросът е , кога е определена датата за оттегляне ( явно заместникът още не е готов ) и при какви условия.
  • 9 Майна

    69 13 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО ТОЧНО И ЯСНО КАЗВА ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДА

    Коментиран от #30

  • 10 За ХУНТАТА

    74 13 Отговор
    ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР.
  • 11 Гост

    63 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Именно! И аз точно тава се чудя! Как, уж интелигентни и зрели хора, /по-голямата част хората, с които контактувам/ акцентират върху следствията, а не върху причината! Че, ако не изясниш причината, то борбата със следствията е като да пикаеш срещу вятъра!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ким ЧенУн

    21 10 Отговор

    До коментар #4 от "Ахаа":

    Няма как да докажат че не са постановка само за снимките.
  • 14 Ким ЧенУн

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "тодор христов живков":

    Няма как да докажат че не са постановка само за снимките.
  • 15 Чичо

    53 9 Отговор
    В затвора куче крадливо

    Коментиран от #18

  • 16 БКП БСП

    11 58 Отговор

    До коментар #4 от "Ахаа":

    Сподели "имената" на "Лабораториите" имената на направилите "експертизите" "експерти"....Стига с тая гола кука! Така само ЧЕРВЕН сом ще хванеш. Едноок.
  • 17 четиво с продължение

    48 6 Отговор
    при така окопана във властта "върхушка"/меко казано/ ,защитена от наказателно преследване в лицето на каскета гешев,всички демократични средства за въздействие се обезмислят.остава само един метод за излизане от задънената ситуация,който е ...
  • 18 Мунчо

    10 41 Отговор

    До коментар #15 от "Чичо":

    Ей къде се намираш бе???1во. Импийчмънт!! Ама още си имам имунитет! Освен това на дрона и БЕЖ...Към Сибир..ако каже шефа и Дубай...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 yili

    52 9 Отговор
    Правилно най напред отговорите за еврата в шкафчета, златото, записите , след това за всичко останало като корупция, крадене, олигария, мафия и оставка.
  • 21 изгрев

    47 11 Отговор
    Боко , спиш ли спокойно ? Едно чуство не те ли кара да си задаваш въпроси, като:
    Като какъв ще ме запомнят средностатестическите българи ?Аз мисля ,че ще се постараят да разкажат за теб на своите деца и внуци , за да не се забравя никога кой доведе страната ни до най бедната в ЕС
  • 22 Перо

    36 9 Отговор
    В преамбюла на конституциите на другите страни се започва с “Ние хората...”.В преамбюла на БГ Конституцията от 1991 г.се започва с “Ние депутатите от 7-то ВНС....”. В предложената от тиквата Конституция се започва с “Ние депутатите от ГЕРБ.....”.

    Коментиран от #26

  • 23 Никола

    28 11 Отговор
    Не се ли сещате,че мутренската му често не му позволява да отрече еврата и златото.Нали ако ги отрече ще се окаже по-бед от Севдалина.Извратено мутренски достойнство.Ако можеше щеше селфи да си пусне до европале с евра.Знаете ли как само му се ще?
  • 24 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    11 33 Отговор
    АМИ ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО СРЕЩУ БАЦЕТО.....АМА МАЙ ТОВА МОГАТ ДА ПРАВЯТ ПРЯКО ЗАСЕГНАТИТЕ....НАЛИ ДРУГАРИ ОТ БСП
  • 25 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    12 25 Отговор
    АМИ ВЗЕМЕТЕ И ОСЪДЕТЕ И БСП МИЛИАРДЕРИТЕ .ОТКРАДНАЛИ МИЛИАРДИ НАРОДНА ПАРА....КАТО ...Р. ОВЧ.
  • 26 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    11 23 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    НЕ Е ВАЖНО КАК СЕ ЗАПОЧВА, А КВО ШЕ СЕ ПРИЕМЕ....КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП КВО ПРЕДЛАГАТ....,
  • 27 Иво

    13 39 Отговор
    То не бяха острови, къщи в Барселона, деца, чекмеджета с евро и още простотии. Питам кой ще носи съдебна отговорност за тези клевети и лъжи??
  • 28 Иво

    11 30 Отговор

    До коментар #19 от "народен юмрук":

    Народния юмрук си го наврете знаете къде.
  • 29 оня с коня

    8 31 Отговор
    Не може Някой да променя Дневния ред на разглеждане на Обществените въпроси и да слага Темата за някакво "Чекмедже" пред ДАЛЕЧ ПО-ВАЖНИЯТ Въпрос за ВНС.Затова и МЪДРИЯТ НАРОД е казал:"Никога Магарето не се впряга СЛЕД Каруцата"!
  • 30 И ти ли си

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    народа? Нашмъркано малоумно тролче. Ти си никой,пишеш тук срещу жълти стотинки.,а се изживяваш като велик. Не се отъждествавам с теб.

    Коментиран от #32

  • 31 Тази и подобни 🤔

    26 4 Отговор
    статии трябва да излизат всеки ден, до очаквания логичен резултат и последствията от него . Даже бих предложил сутрешните новини да започват с причината не с последствията ,така се размива причината. ????????????? са много . 👁️🧐🙄😳😲😧🤨👍🧐👁️
  • 32 Не си само

    8 9 Отговор

    До коментар #30 от "И ти ли си":

    ти пич. Това същество постоянно пише едни и същи вопли насочени основно към Мунчо фигуранта. Или е влюбен в него/няма лошо/сега е модерно или е платен общак.

    Коментиран от #42

  • 33 София

    6 15 Отговор

    До коментар #3 от "тодор христов живков":

    по твое време така беше и сега си мислиш така червен парцал
  • 34 Не ми е работа

    18 3 Отговор
    Като човек който се възмущава от неуредиците в тази държава ще препоръчам на премиера да си изчисти името от тези гнусни публикации отнасящи се за снимки шкафчета с евра златни кюлчета пистолети записи с неговия глас като нареди на съдебната система и прокуратурата да направят експертна съдебна експертиза защото следствените органи разполагат с най ефикасната апаратура за това.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кучето

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    А не се сещаш за телефонния разговор на радев»честен човек веднага си подаде оставката»

    Коментиран от #37

  • 37 хамсал

    29 7 Отговор

    До коментар #36 от "Кучето":

    И какво е казал Радев в този разговор? Нещо за ТКП, как някой трябва да изгори, друг да бъде изложен? Нещо за шкафчета, пачки, кюлчета и тюфлеци? Изпозабравихте Ало Ваньо, тефтерчета, Мишо бирата, Искра Фидосова?

    Коментиран от #39, #43

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ей хамсалак

    15 3 Отговор

    До коментар #37 от "хамсал":

    какво да каже Мунчо, той ако не му е написано, нищо не може да каже.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А бе неграмотен

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "Не си само":

    трябва да си толкова изкукуригал за да избереш Мунчо като име и да си пишеш мнението а да го защитаваш значи ти си по зле
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А бе салак

    4 11 Отговор
    Да си стои в президентството и да стои като вода ненапита и да се представя за проводник на страшни по размери руски комунистически в корупционни интереси и влияния това ли искаш ама и на теб в главата същото червен боклук
  • 46 Динозавър Карабаджаков

    2 6 Отговор
    НЕ ПР0ТИВОКОНТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ....!?!
  • 47 ле ле

    11 4 Отговор
    чакай от умрял писмо...ти го плюеш в лицето , а той мисли че дъжд вали..народа отдавно изговорил за такива Тикви ,където не им пука за нищо..само пара..а народа кучета го яли..
  • 48 Гюнсурати

    12 5 Отговор
    Мутрю е толкова омазан в фекалии ,че вече е заприличал на покорната му робиня,шефката на Народното събрание...ТКП !За великото събрание трябва да сложат по ОСТРА К П..
  • 49 Наблюдател

    15 3 Отговор
    Шкафчетата,клипчетата,аудиозаписите....определено са самата действителност за същността на един мутроцар координатор на корупцията и мафията изобщо! Няма и нужда от експертиза /каквато вероятно има но няма да ни я покажат, освен американската която нямаше как да скрият!/ самото му мрънкане по "?-a" го доказва! Сега вероятно омуват как да изкарат американската експертиза по-лоша от българската. Понеже немогат да го измислят просто ще я "забравят" както много други далавери! Главния Каскет за това е и избран да покрива такива работи...с шумно отклоняване на вниманието като гонене на кокошки/ари/ по села паланки!
  • 50 минувач

    1 0 Отговор
    тез радялитки тлият мнения!
  • 51 безпартиен

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ако имаше опозиция-парламентарна или извън парламентарна,още с първите записи "Ало Ваньо" да са го приключили като политик!Но тези които са го турили начело на страната явно не дават дума да се каже!Ще го сменят и още как!Просто има да изпълни още някои от поставените задачи естествено свързани с пари!И да този ще остане в историята и то като нарицателно,колкото и да се напъва за нещо повече!А коментара наистина е точен!
  • 52 Тодоров

    2 6 Отговор
    Аражираната постановка с пачките, пистолета и златото е била за изборите преди няколко години.
    Лаборатории може да твърдят срещу съответното зашплащане каквото поискате.
    Който го интерсувало в чужбина си е направил изледванията и е разбрал, че са компилирани.
    ДС се е подготвила предварително за всички.
    Всичко се наглася предварително.
    Когато започнаха да им разбутват далавери - почнаха да се вадят и всякакви неща.

    Може да заблудят само хора, които не могат да разсъждат.

    С всяка обида да Ви се връща многократно, и само показва колко Ви е потециала и защо не трявбада поддаваме на подобни манипулации!

    Живи и Здрави :)
  • 53 100 кила

    0 0 Отговор
    Тоя тиквеник още ли е на власт ? Никога няма да осъзная как човек без грам интелект може да управлява цяла държава ?