10 Октомври, 2020 18:38 22 710 72

Обръщението на съюза на съдиите в България и сагата „Баневи“

  • баневи-
  • николай банев-
  • евгения банева

Честно и почтено ли е да върви бавно и некачествено съдебният процес, да се вменява вина без присъда и една личност да губи своите човешки жизнени и морални устои, „карциран” в български затвор без право на личен живот, работа, грижа за малолетни деца, физическо и духовно развитие?

Обръщението на съюза на съдиите в България и сагата „Баневи“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В този момент цяла България и цяла Европа в лицето на Европейския съюз са в солидарно или неодобрително отношение към протестите, към съдебната система и правовата държава в Република България.

Много квалифицирано и навреме беше разпространено Обръщението на Общото събрание на Съюза на съдиите в България, което поднесе факти от задълбочаване на кризата на правовата държава.

Опасенията се оправдаха, отбелязва Обръщението, защото именно институционалната криза с Главния прокурор е проблем на тази криза.

ССБ специално подчертава, че е „нарушена презумпцията за невинност”. Във връзка с това посочваме, че 2 години Николай Банев е в ареста, сега- в затвора. Призовани са 173 свидетели, което означава бавно „движение” на делата, като до днес са разпитани само 10 човека!!!

Парадоксално е, че свидетелите опровергават тезите на Специализираната прокуратура, че Банев е разсипал собствените си предприятия. Напротив, всички свидетелстват за една сериозна, отговорна икономическа и инвестиционна дейност през годините, след като Николай Банев е станал мажоритарен собственик.

На 2-ри октомври, т.г. в предаването на БНТ- „Панорама” социологът и политологът Андрей Райчев спонтанно и много загрижено постави пред министъра на правосъдието въпроса- защо Николай Банев е в затвора. Нито едно доказателство за престъпление в съдебна фаза- това вече е репресия! Госпожа Ахладова е министър на целия народ, а не защитник (без познаване на въпроса) на Специализирания съд в решението му да не променя мярката за неотклонение, защото Банев може да забегне в друга държава...

Въпросът на господин Райчев е шокиращ и точен удар, но за съжаление, за властимеющите той прокънтя като звук на куршум в празна зала.

Безкрайно Ви благодарим, господин Райчев!

Изключително тревожен е фактът, който Съюзът на съдиите в Обръщението си подчертава- ролята на Бюрото за защита на свидетели към Главната прокуратура. Нарекоха го „паравоенно образувание”, което всъщност е инструмент на изпълнителната власт, контролирана от парламента. В тази връзка представяме следните факти.

На 26.10.2018г. прокурор Дойчева, главният секретар на МВР и председателят на ДАНС издават документ, който разрешава на компетентните органи да нахлуят в офиси и сгради на свързани с ОПГ Баневи юридически лица.

Точно в тон с Обръщението на ССБ е фактът, когато на 26.10.2018г. в резиденция Бояна рано сутринта нахлуват 2-ма следователи, технически лица и повече от 20 полицаи.

Заради „ходене” по болници тук са временно майката на Николай Банев- Мария Банева и болен баща на легло Йордан Банев, пред чиято стая през целия ден „пази” полицай. Само след 3 месеца почива бащата на Николай Банев, полковник от МВР, който смело и принципно казва на следователите: „Още ли търсите под вола теле?”.

Впрочем, всичко е преобърнато и е на „вили и мотовили” до 1ч. през нощта. А в същия ден на обяд от Франция трябва да се завърне на ваканция семейството с 3-те малолетни деца. Отново парадокс- Николай и Евгения са арестувани на летището след като има договорена среща за разговор в Специализираната прокуратура на 29.10.2018г. ! Децата остават „немили недраги”, без внимание и подкрепа на летището в град Ница, за което българската прокуратура прави изявление, че не носи никаква вина.

Тази вандалщина сполетява и служебни офиси на семейството.

Според член 6 от Закона за съдебната власт магистратите трябва да са политически неутрални. В тази връзка, имайки предвид изказвания на Главния прокурор и отделни магистрати, е нарушен този принцип- дават се оценки на част от опозицията или други лица, например, за законовата приватизация. „Жертва” на политическо решение за резултати от приватизацията е именно Николай Банев, председател на приватизационния фонд „АКБ Форес социален”, един, забележете, от 89-те фонда, изградени и съществуващи в страната.

В медийни атаки срещу „престъпната група” Баневи се включват най- висши магистрати, като господин Гешев, който на всеослушание заявява, че Николай Банев притежава 1 милиард в швейцарска банка. Прокурорите Дойчева и Стоилов дават интервюта за „тежки престъпления” на Баневи под политически и институционален чадър.

Днес за милиарда отдавна е забравено. В края на юли 2019г. е внесен обвинителен акт срещу „групата” Баневи, като до ден днешен прокурорите не са предоставили нито един документ, ощетил бюджета, съставен или подписан от член на „групата”.

Съдия Комсалов в разпоредително заседание отхвърля иск срещу Баневи на министерството на финансите за милиони обезщетения. Де факто се оказва, че подсъдимите Баневи не дължат никакви изискуеми суми към републиканския бюджет. Отново доказан парадокс!

Съюзът на съдиите предлага задълбочена проверка на изложените в Обръщението факти, публично обсъждане и даване отговор на обществото за нарушения в съдебната власт и правовата държава.

Времето тече, а Николай Банев е захвърлен в затвора „Aix-en-Provence”, в следствения арест на „Г.М. Димитров”, в приемното 8-мо отделение на Централния софийски затвор. По настоящем се намира в 11-та група на ЦСЗ, в която понякога по 5-6 години чакат своите присъди следствени и подсъдими лица.

Андрей Райчев- компетентен и смел човек, постави на прицел съдебната ни система и правосъдието. А Николай Банев има богат 40- годишен житейски трудов път, отдаден на открит бизнес, грижовно и всеотдайно отдаден и на семейството, на децата си, на внуците.

Честно и почтено ли е да върви бавно и некачествено съдебният процес, да се вменява вина без присъда и една личност да губи своите човешки жизнени и морални устои, „карциран” в български затвор без право на личен живот, работа, грижа за малолетни деца, физическо и духовно развитие?

Автор: Мария Банева


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 121 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    198 64 Отговор
    БАНЕВИ са престъпници съсипали много ЧОВЕШКИ съдби

    Коментиран от #15, #67

  • 2 Българка

    96 8 Отговор
    Ехо, ЕС потвърди, че одобрява протестите. Дано БГ съдът не отсъжда та - и вако ми тако, а после се чудим какво не е наред с правосъдието ни
  • 3 БАНЕВИ...ГАЛЕНИЦИТЕ НА БСП

    190 31 Отговор
    А КОГА КРАДОХА И РАЗБИВАХА СЕМЕЙСТВА, СЕ ХИЛЕХА ЕХИДНО И НАДМЕННО

    Коментиран от #25

  • 4 Ники

    168 24 Отговор
    Марийче - абе и аз съм яко против Бойко, ама сега да защитаваме престъпници, разсипали стотици човешки животи, сигурен съм, че на преден план можеш да изкараш някоя по-справедлива кауза..
  • 5 124

    96 53 Отговор
    Мафиозите борисов и гешев са анти_хора и ще лежат в СЦЗ - престъпленията им са безброй. Нагли и прости малоумници, докопали се до власт.
  • 6 ЕДНИ ОТ МНОГОТО

    142 21 Отговор
    КОЙТО РАЗБИХА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ИКОНОМИКА. ..АМА ХИЧ НЕ МИ Е ЖАЛ. ..ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ЯДОХ ФИЛИЙ С МАС. .ТЕ ЯДОХА ПЪРЖОЛИ С ПАРИ ОТКРАДНАТИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 7 Крис51

    108 25 Отговор
    Не знам каква точно е истината с Баневи, но е факт, че прокуратурата погазва основни права в една демократична държава. И с "бързите" стъпки на съдебната процедура е много вероятно Баневи първи да осъдят държавата ни в Страсбург /не че държавата изпълнява после тези съдебни решения за обезщетения, което на мен ми се струва повече от скандално/. Аз бих попитала: Докъде бляха досега, след като по медиите от 10 години чета различни разследвания за Баневи? Междувременно те ставаха герои на различни предавания по различни телевизия и демонстрираха разкошния си живот. На мен ми изглеждаше доста кичозно, но те си знаят. Помня, че на сватбата им във вече недействащия парк София ленд пя лично Джо Кокър. Тоест явно властта дълго време си е затваряла очите. Ако бъде доказана вината им, нека ги осъдят, но тази показност с отношението към "лошите" олигарси носи само негативи на т. нар. специализирани съд и прокуратура. Надявам се все пак българските съдии да бъдат безпристрастни и да отсъдят според законите и съвестта си. Оказва се, че толкова обругаваният български съд въпреки всичко е често последен стожер на законността.
  • 8 ДРЪЖ ГИ В КАУША ДОКАТО

    72 18 Отговор
    СЕ ОШАШАВАТ И ПОЧНАТ ДА ПЪЛЗЯТ НА КОЛЕНЕ. ..
  • 9 Пепи

    140 15 Отговор
    Не защитавам Гешев или Герб но Баневи окрадоха българите при честната приватизация. Да ги разследват и ще се радвам да са в затвора.

    Коментиран от #61

  • 10 Баи

    93 10 Отговор
    Смятаи за каква корупция става вьпрос - щом и сьдиите се вьзмущават
  • 11 Роза

    130 10 Отговор
    Не изпитвам никакво съчувствие към съпрузите Баневи.Достатъчно ядоха ,пиха и се веселиха за чужда сметка.Но никой не им е обещавал,че това ще продължи вечно,нали?!Надявам се,че щеси получат заслуженото и от човешкото,и от Божието правосъдие!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Другарко Атанасова

    101 25 Отговор
    Постоянно пишете статии в защита на Черепи, Баневи , Бобокови, Арабаджиеви ,карайте поне по ред по списъка, че ще се объркаме

    Коментиран от #22

  • 14 име

    44 10 Отговор
    ....така е . от там калпакчиев не може да го пусне ...явно и панов е безпомощен....мъка...
  • 15 Бивш затворник

    71 29 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Докато не са осъдени законно от българския съд не са никакви престъпници!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Грейс

    68 4 Отговор
    За големите престъпници винаги се намират яки защитници. Дали да не се организира протест в тяхна защита? Хора, съдии ли сте, адвокати ли сте, вярвате ли че са невинни? Аз не вярвам, нито че са невинни, нито честно забогатели, а си заслужават съдбата. И те и всички останали, а надявам се след Боко и някои собственици на телевизии, футболни клубове и т н.
  • 18 В затвора

    72 15 Отговор
    Там им е мястото за винаги
  • 19 Епси

    74 7 Отговор
    Мария Атанасова ако не са поръчаните ти статии ,гладна ще стоиш с твоя талант и способности
  • 20 Епси

    70 6 Отговор
    Много ми хареса снимката ,така трябва да гледат всички крадци в България
  • 21 Динозавър Карабаджаков

    58 0 Отговор
    НЕКА САМО НЯКОИ ОТИДЕ И ПОГЛЕДНЕ "ТОПЛОФИКАЦИЯ" КАЗАНЛЪК И МИ КАЖЕ ОТ КОЯ ПЛАНЕТА Е ТОЗИ ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ.... ПРИ ЖЕЛАНИЕ КАЗАНЛЪЧАНИ ОЩЕ ЩЯХА ДА СЕ РАДВАТ НА РОДНА ТОПЛИНА... БЕЗ УВАЖЕНИЕ-ТОЙ
  • 22 Чирепи

    41 11 Отговор

    До коментар #13 от "Другарко Атанасова":

    Вие някакви неосталинисти ли сте,че искате да инквизиране без съд и присъда.Законът е над всички без значение от името му,това е демокрацията която не можете да проумеете и да разберете.Ако някой е виновен че подобни шарлатани не са осъдени това ще да е някой Каскет дето не си е свършил работата.
  • 23 Колева

    68 7 Отговор
    Най големият фонд.всичко окрадоха и нарязаха за скрап.хиляди хора изхвърлиха без работа на пътя в най трудните години.обвинителният акт е внесен и делото върви трудно ,защо ли.сега сте се загрижили от съюза на съдиите за човешките им права.срам.нали съда решава дали да са задържани или не.цялата работа е,че група съдии гледат да приберат едни големи пари като движат бавно делото и издействат дом.арест .бавени срещу добро заплащане ще избягат от държавата,а вие негодници от съюза на съдиите ще кажете пак,че гешев е виновен.негодници алчни.,ще приберете парите и ще сте сълзи ненапита.боклуци.
  • 24 Законът

    41 15 Отговор
    е за всички...и за Баневи и за Гешев.Не разбирам защо Баневи ще стоят в ареста две години защото Гешев е неспособен да ги осъди и на свой ред нарушава закона.С незаконни действия не можеш да правиш законност.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 МЕЖДУКРАЧКО

    43 7 Отговор
    В ЕДНО ОТ ИНТЕРВЮТАТА БАНЕВ "ИЗТЪРВА", ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИСКАЛИ ОТ НЯКОИ БИЗНЕСМЕНИ НЯКАКВИ ГОЛЕМИ СУМИ/НЕПОСИЛНИ ЗА НЯКОИ/, НО НЕ ПРОДЪЛЖИ В ТАЗИ ПОСОКА. ИМА И ТАМ НЕЩА, КОИТО ПИТАТ НО ОТГОВОР НЕ ИСКАТ...
  • 28 Колева

    39 5 Отговор
    Най големият фонд.всичко окрадоха и нарязаха за скрап.хиляди хора изхвърлиха без работа на пътя в най трудните години.обвинителният акт е внесен и делото върви трудно ,защо ли.сега сте се загрижили от съюза на съдиите за човешките им права.срам.нали съда решава дали да са задържани или не.цялата работа е,че група съдии гледат да приберат едни големи пари като движат бавно делото и издействат дом.арест .бавени срещу добро заплащане ще избягат от държавата,а вие негодници от съюза на съдиите ще кажете пак,че гешев е виновен.негодници алчни.,ще приберете парите и ще сте сълзи ненапита.боклуци.
  • 29 Ivailo

    42 4 Отговор
    Мария, образовайте се малко, самостоятелно ще е трудно, но попитайте някой грамотен, и тогава може изобщо да пишете "материали" на тази тематика.До тук сте кръгла нула и може да направите впечатление само на тотални галфони и на познатите Ви, които да споделят елементарните тези в "материала".
  • 30 Абре Ганьо Балкански

    48 7 Отговор
    Кой има последната дума в съдебен процес? Прокуратурата ли? Нещо много се размириса,с тези " несъгласни демократи" във тази сфера.Нещо да ви говори прочутата фраза... Ние ги хващаме,Те ги пускат! Престанете с това...До доказване на противното! Защо се пенявите на същия този " независим" съд,когато пуска и оправдава разни " играч- тарикати.За нанесени щети за милиони от укрити данъци,и други трикове.Там хулите,тук Баневи били чиста вода. Прокурор внася обвинение- съда осъжда.Все повече усещам,че тази камарила от " прибрани на топло" от Гешев се е сговорила..Кинтите за тях не са проблем.Защото ако не хвърлят част от тях сега,ще загубят всичко. само до година- две.А наивитета рипа и скандира...Долу Гешев! Сумарно ветковци,арабаджии,стайковци,баневци държат милиарди.За тяхното опазване ли скачате срещу Гешев.Обзалагам се,че ако го махнете,ще дойде такъв,че само след месец тези- от " съюза" ще ги изкарат чисти и невинии- до един. А " новия Главен" ще онемее! Това ли искате,не виждате ли,че ви водят за носа?
  • 31 Тоя ли да съжелявам

    53 6 Отговор
    Хайде стига почти всички над 45 г. са наясно как съсипаха всичко до което се докопаха Баневи.Значи съдиите ги жалят,а колко ли са набъбнали сметките им и дали не са получили по една златна тоалетна чинове я.А помните ли работниците от Полимери,а Ран тника който се самоуби,защото затънал в дългове,работил,а заплата не получавал,децата му гладни и боси.Лъде са отишли парите на т месеците им производство без заплащане?Срещу Гешев или съд трябва да е протеста

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Чин Чин

    52 4 Отговор
    Е това минава всички граници. Съдии да се втодигат да защитават престъпниците и тоя ингьоз дърт комунист Райчев. До сега няма осъден крупен престъпник и мошеник и вместо да се засрамят съдии, пишат възвания. Горките Баневи самата невинност. И как така тия "честни" богаташи все се разболяват като ги арестуват. Всички тези рожби на комунистите Баневи, Черепа, Арабаджиеви, Стайковци, Василевци и много други все са невинни, и как иначе при тези съдии.
  • 34 Порно

    58 3 Отговор
    Абе , моме , откога рязане на предприятията за скраб е отговорна инвеститорска дейност? Само в Девня държавата даде 20 милиона за обезвреждане на опасни вещества. Щото Баневи продадоха за милиони апаратурата за обезвреждането им. А колко милиони са неполучените заплати на работниците , никой не знае.
  • 35 безпартиен

    43 3 Отговор
    Да ви таковам у съдиите!Когато ви изнася сте първи в редицата.От такива честни съдии изкарах присъда от 10 /десет/ лева глоба за нещо дето е съм направил!Съдиите и на трите инстанции признаха гласно доказателство за сметка на писмен документ!?!?Да,ама тогава личен интерес имаше член на ВСС/Висш съдебен съвет/!Честни били и едните и другите.Ами вижте стандарта им на живот,обучението на деца и внуци в платени западни университети,жилища,автомобили!Няма ДАНС,няма ГДБОП за тях!Недосегаеми!
  • 36 айсиктир

    49 5 Отговор
    А Баневи на колко хора съсипаха живота. На хиляди.
  • 37 Алексей Сергеев

    40 7 Отговор
    Комунистът Райчев и БСП са много загрижени за другарчето си Банев, доказан престъпник и крадец
    Как не ви е срам, аз бих разстрелял семейство Банев, разбиха живота на стотици български работници
  • 38 ke da

    35 4 Отговор
    В България поради не работеща добре правосъдна система, политици, прокуратура и полиция са се превърнали в съдии - отсъждащи изтърпяване на наказание без присъда в ареста 1 - 2 и т.н. години! Най-често помилването от тези "присъди" е въз основата на прехвърлен доброволно бизнес от "осъдени" на "съдии" ! Лошо Бай Ганьо, Лошооо!!!
  • 39 Радев

    34 8 Отговор
    Щом пускат предсрочното ” Наглите ”, мислите ли че няма да оправдаят Банев. И затова им пречи Гешев. Прибира им другарите.
  • 40 Срам, срам , голям

    30 2 Отговор
    Стига с тия платени статии. Не ви ли е срам! Това ли е свободната журналистика, това ли е свободата на словото ? Къде са тия успешни проекти, къде са тия приватизирани предприятия дето работят? Взимате някой лев и почвате да пишет словоизлияния и глупости.
  • 41 Абе

    23 3 Отговор
    Тоя път соросоидите от Съюза на съдийте си вкараха автогол. То верно, че лозанпановците чакат с нетърпение делото да стигне до ВКС и да се опитат да оправдаят Баневи срещу некой лев, докато не им е приключил мандата, ама точно за Баневи да твърдиш, че имат човешки и морални устои е малко прекалено. А за авторката Мария просто нямам думи, т. е. имам, ама тука много трият.
  • 42 Пешо

    6 7 Отговор
    Що е то "Държава"? Отговор - Всичкото това, цялото нещо, извън Кенефа наречен " българя" !

    Коментиран от #43

  • 43 Бай Ху (By Who)

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Пешо":

    Разбрахме, ти живееш в кенефа.
  • 44 Е дин

    19 0 Отговор
    Като ги знам Баневи колко са стиснати, тази статия сте я написали за жълти стотинки!
  • 45 койчо

    22 1 Отговор
    Тези са разсипали много заводи и много човешки съдби! Една стотна от обвиненията да са верни, не трябва да излезят от затвора до живот!
  • 46 Онуфри

    9 9 Отговор
    Не зна дали Бавени са виновни или Не, но съм против човек да е в затвора преди влязла присъда без значение кой е човека. Кинг навремето каза бавното правосъдие е липса на правосъдие.
    .

    Коментиран от #66

  • 47 От Варна

    16 2 Отговор
    “Авторката” Мария Банева да не е майката на Банев? Нали и тя е подведена под отговорност. Хванаха я преди време с 10 000 евро на летището, ходила да изтегли от т. нар.“несъществуващи” сметки в Швейцария и то толкова пари, колкото е позволено да се пренасят. Разчита се на това, хората да забравят.... Но такава гнусотия, като действията на наглите и прости крадци Баневи, не се забравя. А за децата във Франция се грижат бавачки, може би и мама, откакто е на свобода. Не списвайте такива сълзливи истории, не ви ли е ясно, че. никой не ги съжалява. А съдиите вместо да мрънкат, да си свършат работата около всичкити окаушени мекерета. Не после да съдят България, че им нарушили правата и народа да им плаща....
  • 48 Ели

    12 2 Отговор
    Това заглавие дали е грешно? Материала е написан от МАРИЯ БАНЕВА?МАЙКАТА НА НИКОЛАЙ?ДАЛИ Е ДО СЪДИИТЕ ИЛИ Е ОТ СЪДИИТЕ? МНОГО СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛНО ЗА СЪДИЙСКО ПИСАНИЕ И МНОГО ХВАЛБА ЗА ДРУГАРЯ РАЙЧЕВ?
  • 49 166

    12 1 Отговор
    Точно затова всичко трябва да е изпипано и законно. Нещо са им искали, а Баневи са отказали, защото вече го нямат или не искат да го дадат. Разпри между бандити. Те. няма хора на ЗАКОНА. Отврат.
  • 50 Дедо

    11 1 Отговор
    Всички приватизатори са с една цел - да се ликвидира предприятието и да се извлече максимум келепир! Това е заложено в прив. им договори - да запазят дейността за поне 5 години! Там е заровено кучето. В крайна сметка ще осъдят България в Страсбург, но здравето им няма алтернатива. Това е и целта на каскетурата в момента - да ги съсипят. Не ги защитавам - това е Костовата приватизация и Ран ът в действие, за съжаление.
  • 51 БиБи Кинг

    9 2 Отговор
    В ареста до като умрат!
  • 52 Доцента

    0 5 Отговор
    Горките Баневи
  • 53 ГОСТ

    1 0 Отговор
    ТЪП народ ГЛУПАВИ българи САМОЗВАНЦИ некадърни .
    Бай Ганйоооу ,тук става на въпрос за системата не за Баневи .
    Гнус ме е вече от вас
  • 54 ПО ТОВА ВРЕМЕ БАНЕВИ

    3 0 Отговор
    ГРАБЕХА БЪЛГАРИЯ БЯХ МНОГО БЕДЕН ЕДВАМ СВЪРЗВАХ ДВАТА КРАЯ. .ДАВАХА НИ БОНОВИ КНИЖКИ. .СЛЕД ТОВА ГИ КУПИХА ОБРАТНО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ...НО КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ НЕЩАТА СЕ ОПРАВИХА. ...В БИБЛИЯТА Е НАПИСАНО. ..ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПЪРВИ. .ПЪРВИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОСЛЕДНИ

    Коментиран от #57

  • 55 Е какво стана

    1 1 Отговор
    Тези още ли не са осъдени?
  • 56 Хаджиментов

    4 0 Отговор
    Интересно как при едно незавършило следствие разни НПО-та и някакъв социолог имат пълната информация за да преценяват количестввото и годността на доказателствата и да преценяват кой е виновен и кой - не. Нали в правовата държава това е работа само и единствено на съда?!?!?
    Парадокса е, че горепосочените, както и една купчина клакьори, най-вероятно платени, под предлог за борба срещу нарушенията на закона си позволяват да го нарушават и да се опитват да влияят на прокуратурата.
  • 57 Или по-точно

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "ПО ТОВА ВРЕМЕ БАНЕВИ":

    Последните седнаха първи!
  • 58 Или по-точно

    1 0 Отговор
    Първите паднаха в кърви, последните седнаха първи.

    Коментиран от #63

  • 59 тц тц

    1 0 Отговор
    Прокурора ще го оправят но съдът никога иза това няма да се оправим. Тия са си за затвора
  • 60 ВЪПРОС

    4 0 Отговор
    СЕМЕЙСТВОТО ЕСА КРАДЦИ,ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО ЛИ Е ДА ЗАГРАБЯТ И УНИЩОЖАТ СУМА ТИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ДА ОСТАВЯТ РАБОТНИЦИТЕ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ,ПРОДАВАЙКИ ЗА СКРАБ,ДА НЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ,ДА ЖИВЕЧТ В ИЗЛИШЕН И ГРЕШЕН РАЗКОШ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИТЕ,АААА????

    Коментиран от #72

  • 61 пул

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пепи":

    А Костов , той започна грабежите ,за него нищо , нали !?
  • 62 НЕ СЪМ ПРАВИСТ

    0 1 Отговор
    Така е в Тикволандия! Каже ли Тиквата - затривай го - Послушната прокуратура те хваща, вече си ОПГ, съда се влачи с години докато ги уморят и поболеят децата им! Нали само като има доказателства тогава ги арестуват, ами изваждайте ги, работете, или само конфискуването ви интересува и го правите предварително! Това е нашенската правова държава, тикво-джунгло-каскетова!
  • 63 НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВЕЧЕ. .

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "Или по-точно":

    КАТО ПРЕХВЪРЛИШ 50 ГОДИНИ. ..ГЛЕДАШ ДА ЖИВЕЕШ ПО СПОКОЙНО. .....МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА МУ МИСЛЯТ. .НИЕ СИ ЧЕШЕМ ЕЗИЦИТЕ. .ДА ЗАПЪЛВАМЕ ВРЕМЕТО
  • 64 БРЦК

    4 0 Отговор
    Баневи са не само престъпници създали ОПГ . Те са унищожители изедници на Българския народ. Откраднали заедно с политическия елит хляба и препитанието на Българския народ. Това което е в сем. Баневи пренадлежи на България.
  • 65 Еди

    2 2 Отговор
    Как не ви е срам да публикувате такава статия? Колко ви платиха ? Баневи са престъпници и мястото име в затвора!

    Коментиран от #70

  • 66 БРЦК

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Онуфри":

    И сега е уредено в наказателния . Ако за обвинението получаваш над 5г. Е-ефективна няма пускане.
  • 67 Уча се

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, ама са богати и ще направят всичко възможно, за да излязат от пандиза, включително и ще очернят властта, ще подкупват лекари за фалшиви диагнози, съдии за да си "затварят очите" и да тълкуват грешно престъпленията им !
    Това е старата комунистическа схема, за оневиняване на комунистически престъпници, която ще работи до тогава, докато не се сменят достатъчно поколения в държавата !
  • 68 Адвокат

    0 3 Отговор
    Никой не стои в ареста без доказателства! Има много доказателства срещу Баневи и скоро не трябва да има присъда а бавно то сигурно конфискация на имущество и запор на банковите сметки в чужбина! 4милиарда са откраднали и много свидетели трябва да бъдат разпитани при такава голяма кражба това е нормална процедура!
  • 69 Иво

    0 0 Отговор
    Автор на статията "Мария Банева"......и всичко прочетено се ичерпа до тук!
  • 70 Иво

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Еди":

    Па ти не видиш ли кой е автор на статията?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Отговор

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "ВЪПРОС":

    Такива бяха опорките на плана Ран-Ът:Руши,кради,за да обезлюдиме България.Защо синдикатни,профсъюзни лидери не са на подсъдимата скамейка?Те уговаряха работещите да се правят РПД-та,саботираха работата,организираха политически стачки.Те са съучастниците на грабежите,но днес кротко прислужват на Боко и сие.