ФАКТИ.БГ

"Ненормални", "педофили", "джендъри": не е ли време да спрем с клетвите?

Едва сме почнали да говорим по тази тема и веднага ни контрират с това колко ужасно нещо би било еднополови двойки да осиновяват деца

Публикувана: 23 Октомври, 2020 20:30
134 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3085
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.6 от 47 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Кой съм аз да съдя?": Крайно време е да започнем да говорим по темата за хомосексуалните двойки смирено, както го направи папа Франциск.


Папа Франциск отново ни припомни първоначалния смисъл на християнството, което в борба със закостенелите писания на фарисеите, приобщава жени, бедняци, роби, отхвърлени. Помним как миеше краката на мюсюлмански бежанци, как настояваше на повторно венчаващи се хора да се дава причастие, как предупреждаваше за растящите неравенства в съвременния свят и безотговорното ни отношение към природата.

Този път светът беше смаян от документалния филм "Франческо", където той се застъпва за хората с различна сексуалност и настоява за тях да се въведат форми на граждански съюз. Не брак, както писаха някои недоразбрали наши журналисти, още по-малко църковна благословия, а тази форма на административна защита. "Хомосексуалните хора имат право на семейство", каза той, "те са деца на Бога и имат право на семейство." Месец по-рано пък беше просълзил родители на представители на ЛГБТ общността: "Господ обича децата ви такива, каквито са и папата обича децата ви каквито са, защото са Божии чеда."

Не е ли по-важна любовта?

Разбира се, тук няма никаква революция в отношението към еднополовите връзки, става дума за това църквата да почне да приема едно положение, което вече отдавна е факт в развития свят, най-вече в Европа, Америките, Австралия. През последните две-три десетилетия все повече страни възприеха първо гражданския съюз на еднополови двойки, после - когато обществата видяха, че няма нищо страшно - и брака между тях. Много от тези хора са вярващи и папата опитва да ги спечели, защото в ценностната йерархия любовта между хората е далеч по-важна от конкретните физически практики. В католическия свят почва дебат – може би ново aggiornamento, т.е. адаптиране към съвременния свят (веднъж направено от Втория ватикански събор от 1962).

Интересното е защо България си остава от страната на държавите в Африка и Близкия изток, които не само не се вписват в подобна тенденция, а яростно се противопоставят на всякакъв дебат по темата.

И в Пакистан говорят за традиционализъм

Обикновено се говори за традиционния характер на българското общество, както и на посткомунистическите страни като цяло. Дали традиционализмът на България и Беларус е сравним с този в Пакистан и Конго? Впрочем много от бившите соцстрани въведоха гражданско съжителство – Словения, Унгария, Естония, Чехия, Хърватия. Ако у нас изобщо можем да говорим за традиционализъм, това чисто и просто е определена доза нечувствителност към правата на другия човек, насаждана десетилетия от различните държавни сигурности. Преди се чувстваха в правото си да те питат колко пари имаш и какви западни станции слушаш, сега смятат, че си длъжен да им се отчиташ какво правиш под завивката.

Няма политическа сила, която се е ангажирала с въвеждането на гражданско съжителство, не само за хомо-, но и за хетеросексуални двойки. На два пъти опитваха да вкарат тази институция в семейния кодекс (2000, 2009), но нищо не излезе, въпреки че около две трети от семействата у нас живеят без брак и това е крайно наложително. Съжителства без юридическа рамка привилегироват мъжа, който може да не признае детето при раздяла, привилегироват богатия, който може да изгони партньора си от апартамента и тъй нататък. Егоистичната си роля за спирането на реформата изигра църквата, която вероятно си е мислела, че ако няма форма на граждански съюз, хората повече ще плащат за венчавки. Само че бракосъчетанията не се увеличиха, просто двойките продължиха да живеят без юридическа защита.

Вместо аргументи - опит за трупане на политически дивиденти

Въпреки че темата още е не открито поставена на дневен ред и се повдига само от няколко НПО-та, политически дивиденти от нея вече обилно извличат различните национал-популисти и социалисти от фракцията "Нинова". Тук виждаме една упорита тенденция: публичните дебати да се водят не с аргументи и разсъждения, а с клетви. Пример - Северна Македония. Вместо да размишляваме с какво е важно вдигането на омразната граница помежду ни, се повтаря "измислен език" и "кражба на история". По темата на гей съжителството този стил е в апогея си. Никакви аргументи, научни изследвания преценки на про и контра - чуваме само клетви като "ненормални", "педофили", "зависими", "джендъри" (какво точно означава последното, все още очаквам да науча от езиковедите).

Клетвите са по определение безсмислени, нали така? Те прекратяват мисленето по някаква тема и го заменят с раздразнение и ярост. Дали пък да не поразсъждаваме прагматично? Какво е по-добре: тези хора да сменят партньори или да имат стабилна връзка? Мислете ме за старомоден, но от една възраст нататък животът в двойка, изпълнена с любов и взаимопомощ, е по-добър от промискуитета, и при хетеро- и при хомосексуалните хора. И за тях самите, и за околните. Е какво да искате от политиците - да кълнат предизборно или да търсят начин да укрепват съжителствата?

Осиновяването: нека кажат учените

Едва сме почнали да говорим по тази тема и веднага ни контрират с това колко ужасно нещо би било еднополови двойки да осиновяват деца. Понякога чувам, че гейовете щели да въвлекат невинните младенци в своите секс-игрички и ще повредят психиката им, но предлагам да не гледаме сериозно на тези фантазии - престъпни родители има и сред хетеросексуалните. По темата следва да говорят учените, не родните медийни експерти, а хора, които вече двайсетина години са имали възможност да наблюдават подобни семейства в страни, където те имат право на осиновяване. Те могат да обяснят дали детето на еднополова двойка, когато е обект на любов и грижи, е по-нещастно от това на разнополовата, когато царят скандали, побоища, изневери. Така или иначе, темата с децата е по-далечна, нека първо поговорим какво ще спечели обществото ни ако даде възможност на тези наши съграждани да получат юридическа защита на тази най-естествена форма на човешко съжителство - двойката.

Политиката на клетвите прави така, че в последните години вече нищо не може да се реформира в семейната сфера – спомнете си пропадналата стратегия за детето, конвенцията срещу насилието над жени, сексуалното възпитание. И страната все повече боксува. Деструктивното мнение звучи безкористно и искрено, докато в момента, в който решиш да защитиш правото на граждански съюз, ехидно те посочват: Ей го, издаде се!

Да си правят каквото искат, но да не се показват

Много се чудя какво точно кара определени хора да реагират така болезнено на темата за гей съжителството, дори когато по принцип нямат против самата хомосексуална различност. Ужасът според мен е от видимостта. Като почнем с демоскопската слепота: не знаем колко са тези хора, как живеят, какво искат, не искаме да знаем. И стигнем до отделния човек: той е наясно, че еди кой си приятел или родственик е гей, приел съм го някак, но не може да понесе той/тя да дойде на гости с партньор - абстрактната информираност да добие физическа плът. Затова е склонен да обрече различните да се крият по мазетата, по тоалетните, по баровете. Затова е така важен гей парадът, посрещан с клетви отвсякъде, който го кара да си даде сметка, че те съществуват, че са хора като него. Затова е важно да заговорим по темата смирено, както направи светият отец: "Кой съм аз да съдя?".

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.6 от 47 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Папа Франциск
1 Отговор
Да вземе да я прочете тая библия най сетне, щото вече става неудобно. В Библията пише да се пазят хората от такива мошеници. В Библията е написано едно и такова трябва да бъде, а Папа Франциск си измисля, каквото му дойде на акъла.

Коментиран от #9, #10, #47, #51, #66


Оценка:
-13 +106

Tate
2 Отговор
АНАНАСИ Сър !!!!

Оценка:
-5 +48

Из съвременния фолклор
3 Отговор
Тръгнал джендър Петко ...

Оценка:
-5 +59

тръмп
4 Отговор
Папата е просто пешка в големия план! Който си мисли, че е някаква независима институция и не му се казава къде да отиде и какво да каже е много заблуден! Поредния тънък ход на "дълбоката държава" за да си кажат хората - "видиш ли, Папата го казва значи..." Гейове-учители, джендъри-преподаватели, "Драг Куин"- в детските градини, либерали-професори... Машината работи за унищожаването и смилането на обикновения човек. Тука още гледаме с насмешка все едно няма никога да ни достигне и нас, но така е било и в Щатите, Австралия, Канада и т.н. преди години, а сега вече е късно там!

Коментиран от #8, #15


Оценка:
-6 +92

Майна
5 Отговор
ОТ МНОГО РАЗБИРАНЕ СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! ВИЖТЕ НИ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР! ТРЯБВА ДА ВЪРВИМ СРЕЩУ ПРИРОДАТА, ТАКА ЛИ???? МАСКИ НИ СЛОЖИХА, ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕМ И ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНОТО И ДА ГО ТОЛЕРИРАМЕ ДОРИ..! АЙ, СТИГА ДЕ.

Коментиран от #41


Оценка:
-10 +57

Чистокръвен католик
6 Отговор
Когато легнеш в голямото легло ще разбереш, че не си бил сигурен в това което пишеш тук. Има лекарства за подтискане на либидото на обратните. Те просто трябва да се лекуват.

Коментиран от #24


Оценка:
-10 +63

Минаващ
7 Отговор
Коментирам само социалният модел и резултат, другото няма да коментирам, то се знае: Горките осиновени деца, когато двама бащи отидат да ги вземат от детската градина или училище. Какви ли травми им предстои да преодоляват тези деца...
Между другото това което Дойче веле пише, в България няма да стане и се надявам да не стане.

Оценка:
-5 +61

Госあ
8 Отговор

До коментар #4 от "тръмп":


Ама много гадна страна е Канада, а тръмпи ? Защото хората са с пъти по висок стандарт и здравеопазване, А ? Защото не водят войни и не избиват жени и деца, А ? И са щастливи.

Коментиран от #14, #36


Оценка:
-44 +13

Епа добре
9 Отговор

До коментар #1 от "Папа Франциск":


А какво е Библията ? Някакъв закон ли ? Тия дето са я писали, мислиш, че не са си измисляли ли ?

Коментиран от #32


Оценка:
-40 +18

Оракул
10 Отговор

До коментар #1 от "Папа Франциск":


Папата е в заверата също,едно от главните действащи лица.То е казано да очакваме всеки момент Антихриста.

Коментиран от #16


Оценка:
-6 +41

11
Този коментар е премахнат от модератор.
Миновач
12 Отговор
Ама защо да осиновяват деца бе.Да си направят нали са нормални хора според тях.Природата е най великия творец и щом тя не дава значи не може. точка .Аре чиба .

Оценка:
-7 +82

Спрете либералния фашизъм
13 Отговор
Спрете да насаждате диктатура на нормалните хора

Оценка:
-6 +64

Ъхъ
14 Отговор

До коментар #8 от "Госあ":


Не само, Канада е държавата с най-малко престъпления на планетата, безмислени убийства почти няма, канадците са толкова социално настроени, че ти е бедна фантазията, векове напред пред останалите

Коментиран от #28


Оценка:
-36 +13

ГруЮ
15 Отговор

До коментар #4 от "тръмп":


Извинявам се. Това трябваше да бъде” +”

Оценка:
-0 +8

Ми да
16 Отговор

До коментар #10 от "Оракул":


Викаш на Антихриста му стиска да се появи, ама ,,спасителя,, не, крие се и се тресе от шубе, оставил ви на произвола

Коментиран от #21, #26


Оценка:
-22 +7

XYZ
17 Отговор
Писалият всичко това яво е ... - каквото и да означава това! Ще го попитам дали "утре" ако някой реши да се чифтосва и жени за кучето си, за кравата си, за овцата си или за някое друго животно пак ли трябва да не го съдим!? Зоофилията също съществува, трябва ли да толерираме и нея???

Оценка:
-4 +53

Божествено създание
18 Отговор
Детето е рожба на любовта между мъж и жена и трябва да се изгради като индивидуалност в такава среда. Противо естествено е дете да се отгледа от хомо двойка. Не ме интересува кой с кого си ляга, всеки да се чеши където го сърби, но да не ми го навира в лицето.

Коментиран от #65


Оценка:
-6 +60

ГруЮ
19 Отговор
Внимавайте! С такива статии обработват мозъците Ви. Това вече се е случило веднъж със Запада. Оттам няма връщане. В Библията е описани като “мъжеловство” и е грях. Нищо естествено няма в тая работа.

Коментиран от #22


Оценка:
-4 +51

Русе
20 Отговор
Когато някой мъж се мисли за жена, това е психическо заболяване. Също както, ако се помисли за Наполеон, или за самолет. Трябва да се лекуват, а не да се издигат в култ.

Оценка:
-4 +64

Джи
21 Отговор

До коментар #16 от "Ми да":


Неее, не ви е оставил, вие сте оставили него.

Оценка:
-3 +14

Русе
22 Отговор

До коментар #19 от "ГруЮ":


С мъж да не си лягаш като с жена. Това е гнусота. - цитат от Библията.

Коментиран от #34


Оценка:
-3 +51

23
Този коментар е премахнат от модератор.
Размисли и страсти
24 Отговор

До коментар #6 от "Чистокръвен католик":


Чувствам се изморен.

Оценка:
-5 +0

розово
25 Отговор
А някой помисли ли за тези деца които ще отгледат как ще се почустват като пораснат? Ако са осиновени и намерят биологичните си родители. Каша.

Коментиран от #82


Оценка:
-3 +36

Русе
26 Отговор

До коментар #16 от "Ми да":


Не ни е оставил. Бил е сред нас. Жертвал е себе си, за да спаси нас. И пак ще се върне. Всяко нещо с времето си. А до тогава е казано, че едни богохулници ще бродят сред хората и ще сквернят Бога.

Оценка:
-4 +33

27
Този коментар е премахнат от модератор.
Госあ
28 Отговор

До коментар #14 от "Ъхъ":


Безбожници !

Оценка:
-3 +18

Варна
29 Отговор
Аз съм зоофил , ще си ушия шарено знаме и с моята коза Пенка излизаме на жълтите павета на демонстрация. Чакам Папата да каже че "може"

Коментиран от #85


Оценка:
-4 +32

no name no face no number
30 Отговор
Е нали много ви харесва Германия била номер 1 и не ми вярвате че е ......Те ви сега DW ви показеат нагледно що е то Германия и те така е във всички сфери на живота иначе са нормални :)))

Коментиран от #44


Оценка:
-4 +27

ТаУмВзе
31 Отговор
Когато мъж роди, тогава ще ви призная правата! Няма как да вървиш срещу Природата бе. Или Майка не ви е раждала. Очаквам да се изрежат, че не са раждани от Жена. Преди да ме триете Помислете!

Коментиран от #46, #115


Оценка:
-3 +41

Не религиозен
32 Отговор

До коментар #9 от "Епа добре":


Библията е Божието Слово, изпратено от Бог до хората
"Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за ПОУКА, за ИЗОБЛИЧЕНИЕе, за ПОПРАВЛВНИЕ, за НАСТАВЛЕНИЕ В ПРАВДАТА;
за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено приготвен за всяко добро дело."(2-ро Тимотей 3:16.17)
Или преведено на съвременен език - Това е Инструкцията на Бог към хората, как да живеят добре на земята и да наследят вечен живот, като спазват ДУХОВНИТЕ ЗАКОНИ, ПОСТАНОВЕНИ ОТ НЕГО !
Бог е поверил на избрани от Него, посветени хора чрез водителството на Св. Дух да запишат и доведат до знанието на хората Божиите наредби и послания. Неговият печат за верността на Библията стои в последните стихове на последната книга от Библията - Откровение
" Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга,
ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга." ( 22:18,19)

Коментиран от #49


Оценка:
-3 +25

33
Този коментар е премахнат от модератор.
Не религиозен
34 Отговор

До коментар #22 от "Русе":


Посланието на Апостол Павел !: "те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено. Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.

Оценка:
-2 +21

Охо Бохо
35 Отговор
Доволен и щастлив съм, че се родих израснах и съзрях по времето на Т Ж когато мъжете бяха мъже а жените жени. Нямаше хомо лесбо и всякакви други извращения. Папата беше нормален и не призовава ше да се приемат гей двойките камо ли деца да осиновяват. Този папа предполагам в най скоро време ще опрости и педофилските изцепки на неговите"кюрета".

Коментиран от #52


Оценка:
-3 +32

36
Този коментар е премахнат от модератор.
перверзници
37 Отговор
УчЕните нямат никакво право да се бъркат в живота на децата. Дайте ги на обратни и ще станат като тях, понеже никога не са виждали хетеросексуално семейство. Искам такива деца да осъдят държавите с такова либерално законодателство, както учените и "родителите" си, за да има справедливост!

Коментиран от #53


Оценка:
-2 +20

Хахаха
38 Отговор
Следващият папа ще има да чисти лгбтиТворенията на сегашният аржентински богохулник.
Сатолиците са в потрес ... и с право!

Оценка:
-4 +16

Хахаха
39 Отговор
Скоро гръмна скандал в Германия, че е било държавна политика от 80-те да се дават за осиновяване деца на осъдени педофили!!!
Германците са били, са и ще бъдат изроди!

Оценка:
-5 +27

no name no face no number
40 Отговор

До коментар #36 от "тръмп":


Имаше повече свобода в сравние с днешната псевдодемокрация и ненормалният ЕС

Оценка:
-6 +10

Политолог
41 Отговор

До коментар #5 от "Майна":


Ти не може да си истинска майна...Сигурно си от селата наоколо...или поне родителите ти... Другият вариант е наистина много да се е влошил матряла и под тепетата...

Оценка:
-4 +3

Ужас
42 Отговор
Папата миел краката на бежанците, затова във Франция имат смелостта да убиват.

Оценка:
-3 +21

Николай
43 Отговор
Антихриста е вече тук
2 Солунци 2:6 И сега знаете какво го възпира да не се открие в своето време 7 Защото тайната на беззаконието вече действа, само че няма да стане явна, докато не бъде отстранен онзи, който сега я възпира;
И ако искаш да знаеш кой е Антихриста, синът на беззаконието -той е Барак Обама.

Оценка:
-5 +12

Да питам
44 Отговор

До коментар #30 от "no name no face no number":


DW какво общо има реално с Германия?

Коментиран от #50, #130


Оценка:
-2 +5

пройчо
45 Отговор
Браус!....Алън Тюринг го подлагат на хим.кастрация ...а ся пишат предълги статии,че и оня каскет от Ватикана де обажда ...?..ДПМ !!!

Оценка:
-2 +8

Интересна работа
46 Отговор

До коментар #31 от "ТаУмВзе":


Лесбийките като цяло не си купуват изкуствени вагини, а вибратори и дилдо..

Оценка:
-1 +9

Кой е папата
47 Отговор

До коментар #1 от "Папа Франциск":


Католик, първия в римокатолическата църква, кво ме интересува, че е казъл нещо, по важно е какво казва източно православната църква!!!

Оценка:
-5 +11

Българин
48 Отговор
ГЕЙЧЕ ВЕЛЕ ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ, ТАКА КАКТО САЩ ЗАБРАНИХА RUSSIA TODAY

Оценка:
-2 +19

Епа добре
49 Отговор

До коментар #32 от "Не религиозен":


аз съм, не ме ли позна !? пак ще задам въпроса, понеже веднъж го игнорира. защо ,,божието слово,, съвсем ясно, оказва времето на ,,сътворението,, а именно 6363 г.пр.н.е , а пък науката разкри тази лъжа, с което продъни библията, но вие продължавате да не се доверявате на науката и си поддържате огъня на измамата, иначе се обиждаш като те наричат лъжец, такава слабост се наблюдава именно при хора, чието съзнание не може да асимилира реалността и за това си продължава с илюзиите. факт, факт, факт

Коментиран от #56, #109


Оценка:
-13 +3

Мился
50 Отговор

До коментар #44 от "Да питам":


DW е държавна германска медия, напълно независима от каквито и да е политически узурпатори

Коментиран от #87


Оценка:
-14 +1

Порно
51 Отговор

До коментар #1 от "Папа Франциск":


Що си мислите , че папата говори истина от последна инстанция ? Просто един високо поставен политик, гонещ интереса си. Като е решил да засажда дървета, които не дават плод , прав му път.

Коментиран от #59


Оценка:
-2 +17

знам бе
52 Отговор

До коментар #35 от "Охо Бохо":


не е имало щото са били принудени да се крият , на кой ги разправяш тия

Коментиран от #91


Оценка:
-8 +1

Чети наука
53 Отговор

До коментар #37 от "перверзници":


Учените, не са се мешали на никакви деца, а са провеждали наблюдения в продължение на 20 години забележи , и как си мислиш, че ще вярвам на някакъв забол нос в библията, а не на науката, май всички ги мислиш за глупаци

Коментиран от #55


Оценка:
-7 +3

БиБи Кинг
54 Отговор
Хюмосапиенс мистър Дарвин

Коментиран от #57


Оценка:
-0 +2

Госあ
55 Отговор

До коментар #53 от "Чети наука":


Хммм тази наука е малко съмнителна. И науката стана като религия май...много лошо.

Оценка:
-0 +5

Не религиозен
56 Отговор

До коментар #49 от "Епа добре":


Ама как няма да те позная ,Ъхъ. Нагълтал си се като пиле ъсс сопол и го размахваш...И защо аз да се доверявам на "изчисленията" на науката, която през ден си сменя "откритията" - вчера - спанакът - източник на желязо; след две години - не е източник на желязо...
Яйцата - опасни - качват холестерола, сега пък реабилитация - не било така.
Божието Слово е ВЕЧНО И НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ !
Почакай година-две и учените ще ти съобщят още нещо по-ново.

Коментиран от #61, #62, #69


Оценка:
-4 +9

Госあ
57 Отговор

До коментар #54 от "БиБи Кинг":


Този пък къде го слагаш ?

Оценка:
-0 +0

Peci kupona
58 Отговор
Моля, всеки да разбере и то правилно, хомосексуалността не е незаконна, но това не означава, че е нещо нормално! Ако се изходиш по голяма нужда върху вестник в центъра на София и след това го изхвърлиш в кофата, това действие не е незаконно, но по никакъв начин не е нормално!

Оценка:
-1 +15

Не религиозен
59 Отговор

До коментар #51 от "Порно":


Сега става ли ясно, защо е този вой срещу Тръмп ? От 2016 когато Бог го постави, за да даде шанс на хората да се върнат към Божествения ред и принципи за живот, та до сега

Коментиран от #63, #67, #131


Оценка:
-3 +5

Истината
60 Отговор
Бог създаде първо мъжкото и после женското. Ако беше му нужно щеше да създаде още 36 пола, които някой извратен соросоид ги пробутва.

Оценка:
-1 +17

Госあ
61 Отговор

До коментар #56 от "Не религиозен":


Земята е кръгла и се върти, а във спанака има желязо въпросът е колко и има ли други компоненти като фитинова киселина например ( в овеса я има доста) която да пречи на усвояването. Освен това, тия работи не се четат в готварски рецепти.

Оценка:
-5 +3

Госあ
62 Отговор

До коментар #56 от "Не религиозен":


Разбира се,че ще съобщим нещо ново. Няма да рием като вол една и съща пръст върху гърба си.

Оценка:
-4 +2

Госあ
63 Отговор

До коментар #59 от "Не религиозен":


Ахаа значи и тръмп бил божествен 😂 . Като пиша аз, че канадците са безбожници 😂

Оценка:
-4 +4

не не е време
64 Отговор
Изчезни като пръ дня!

Оценка:
-0 +4

мнение
65 Отговор

До коментар #18 от "Божествено създание":


Това е защото разглеждате нещата така, сякаш всеки аспект от живота е със сексуален характер, а това не е така. правите ли сметка колко деца има отраснали без един родител т.е. дете без да получава житейски опит от един от родителите, общо взето израства в същите условия. тия хора трябва да бъдат съдени само ако извършат престъпление. когато бъдат контролирани, насилието ще бъде лесно разпознато, ако намеренията са им добри, то няма как да не си проличи

Коментиран от #68, #72


Оценка:
-4 +5

jorj
66 Отговор

До коментар #1 от "Папа Франциск":


Ти си чел библията колкото нашето магаре на село.

Оценка:
-4 +0

Ъхъ
67 Отговор

До коментар #59 от "Не религиозен":


и г-н Тръмп ли е от пратениците ? добре бе, аз нямам нищо против, то си е ваша работа как искате да живеете, въпроса е защо искате и ние да живеем като вас, след като очевидно не искаме. нали виждаш, че има и невярващи, които не искат религиозен живот, такава ли ви е мисията на земята ? дошли сте да ни принудите, нали знаеш, че принудата винаги свършва зле, и че фанатизма винаги е губещата страна

Коментиран от #70, #111


Оценка:
-7 +5

Госあ
68 Отговор

До коментар #65 от "мнение":


Да, така го разглеждат. До там им стигат възможностите.

Оценка:
-2 +4

Ъхъ
69 Отговор

До коментар #56 от "Не религиозен":


ти открито отричаш науката и нейните постижения. браво, ти също си истински смелчага, човек с характер, който сам си бие шута. пожелавам ти успех.....

Коментиран от #71


Оценка:
-6 +4

Мъхъ
70 Отговор

До коментар #67 от "Ъхъ":


Никой не те принуждава бе, стига квича. Кой ти е сложил вилата на врата и йок да живееш религиозно? Като не те интересува кво киснеш в тези дискусии на таз тема? Мен като не ме интересува дадена тема не влизам въобще в нея, ка мо ли да дращя цял ден вътре. Ако искаш живей, ако искаш не живей религиозно. Човека ти казва, ако искаш приемай ако искаш недей. Тва не ти е като да те задължават и да ти турят вилата на врата/буквално турят с тея глоби/ да носиш маска примерно.

Коментиран от #73


Оценка:
-4 +7

Не религиозен
71 Отговор

До коментар #69 от "Ъхъ":


не "храбрецо" не отричам науката . Не слизай на нивото на примитив.
Науката, както и изкуството са боговдъхновени Блестящите постижения са факт неоспорим. Въпросът е кой, по какъв начин и с какви цели ги произвежда и къде е границата между гения и посредствеността. И между ИСТИНАТА и ПСЕВДО

Коментиран от #78


Оценка:
-4 +4

Мъхъ
72 Отговор

До коментар #65 от "мнение":


Кат са им добри намеренията да оставят децата на мира най добре да си живеят с майка и баща. Най здравословно за детето. Психически и физически най здравословно. Има толоз бездетни хора дет да ги осиновят. Виждам редовно едни лесбийки в квартала с едно момченце. Едната по нормална на жена прилича, ама другата ни мъж ни жена, хем ц и ц ки хем мъжка стойка и късо подстригана и гледа като у р од. И туй дете ще отрасне нормално викаш. Не мож се дават деца на хора дето са с отклонение па макар и сексуални. Да си живеят живота сексуалния как искат ама да нямат претенции за повече права и деца.

Коментиран от #80


Оценка:
-2 +7

Не религиозен
73 Отговор

До коментар #70 от "Мъхъ":


Прекрасно казано ! Нямам повече какво да добавя. Твоят коментар - НАПЪЛНО ИЗЧЕРПА "ДИСКУСИЯТА". Лека и спокойна нощ !

Оценка:
-0 +3

74
Този коментар е премахнат от модератор.
Гинеколог
75 Отговор
Като са толкова нормални да си го направят и сами са си го родят детето! Аман от педофили и лесбийки!

Оценка:
-1 +9

Психиатър
76 Отговор
Деца саво на стабилно семейство с мъж и жена а не та оперирани гага Дженджъри !

Оценка:
-1 +6

Рускиня
77 Отговор
Хайде стига! Да не ви изпратиме при Путин!

Оценка:
-6 +0

Госあ
78 Отговор

До коментар #71 от "Не религиозен":


"Въпросът е кой, по какъв начин и с какви цели ги произвежда" такъв въпрос не съществува. А Гениите не могат да съществуват без посредствените, защото не всичко е брилянтно и блестящо отведнъж, а по скоро динамично и последователно. И така е в живота. Относно "псевдо" науката е единственото място, където псевдо се отсява много бързо. Ако разбира се няма политически или религиозен натиск, който обаче както знаем не издържа дълго също. Лека вечер.

Коментиран от #81


Оценка:
-5 +3

ха ха ха
79 Отговор
Може да осиновяват деца, само след като детето се съгласи да бъде осиновено от еднополови изро де... демек 14 годишни!

Иначе НЕ, децата не могат да стават жертва на психарски идеи!

Оценка:
-1 +6

Госあ
80 Отговор

До коментар #72 от "Мъхъ":


Аз не мисля че в сиропиталище или "махалата" ще живеят по добре, ако единственото различие е сексуалността при еднополова двойка. А като толкова искат да осиновяват нормалните двойки, защо има толкова сиропиталища ? Иначе, наистина еднополовите двойки при хората не могат да бъдат считани за нормални. Просто биологично не е така. Но определено не трябва да бъдат сатанизирани, защото има много по ненормални хора с нормална сексуална ориентация, които се толерират. И това е много по голям проблем. Това мисля е ясно на всеки.

Коментиран от #105


Оценка:
-4 +2

Памперса
81 Отговор

До коментар #78 от "Госあ":


да не забравиш...

Оценка:
-0 +1

Ха ха
82 Отговор

До коментар #25 от "розово":


Дай пример за неисиновени деца от двама мъже.Зная само,че се опитват от векове,но....

Коментиран от #84


Оценка:
-0 +2

Hoho Boho
83 Отговор
Не прочетох и ред от статията. Съжалявам!

Но не мога и не искам да се поставя в ситуацията
аз да съм дете на двама еднополови родители/семейство.

... а аз съм дете /не зависи от мене/
МОЛЯ НЕ МИ ГО ПРИЧИНЯВАЙТЕ

Оценка:
-0 +10

Ха ха
84 Отговор

До коментар #82 от "Ха ха":


Неосиновени- поправка.

Оценка:
-0 +3

Ха ха
85 Отговор

До коментар #29 от "Варна":


За козите специално аятоллах Хименей ще каже "ДА".

Оценка:
-0 +0

86
Този коментар е премахнат от модератор.
Моля?!
87 Отговор

До коментар #50 от "Мился":


DW независима?! Това е най-големия виц, който съм чувал! DW е изкусен инструмент за нечувана пропаганда. Трябва да бъде забранен!

Оценка:
-0 +10

аре моля ви се
88 Отговор
"Кой съм аз да съдя?": Крайно време е да започнем да говорим по темата за "престъпленията против човечеството" смирено, както го направят техните изпълнители.

Оценка:
-0 +2

Зайко Байко многознайко
89 Отговор
Кой е аржентинското кюре ? Какъв е эа нас, които иэповядваме Иэточно Православна Вяра? Отговор - никой.

Коментиран от #90


Оценка:
-1 +4

Ерес
90 Отговор

До коментар #89 от "Зайко Байко многознайко":


А какво да кажем ние, нормалните и трезвомислещи, които живеем сред толкова болни, всякакви сексуални и вярващи, като Ад на Земята

Коментиран от #110


Оценка:
-5 +3

Грейс
91 Отговор

До коментар #52 от "знам бе":


При 9 милиона трябваше да има тройно повече извратеняции, а то е обратното, но тогава и без да си с претенции за обратно ст се развива ше без да се парадира. За пример ще ти дам Г Парцалев, Е Димитров, един кинокритик, забравих му името и тн. Когато си способен не е необходимо да врещиш за някакви права затова, че си обратен.

Оценка:
-1 +7

Qwerty
92 Отговор
Стига... Писна ми вече. Гейщината си е билест. Психическо разстройство. Трябва да се третират хората страдащи от нея като болни. Не става въпрос да им се подиграваме, а да им се помогне да се излекуват. Това е.

Коментиран от #119


Оценка:
-2 +3

Петя
93 Отговор
Ами не е време. Трябва да ги лекуват, а не да им разрешават да осиновяват деца и да ги увреждат и тях.

Оценка:
-2 +5

Възмутен
94 Отговор
Някакъв немски извратеняк ще ми дава акъл! Първо - ние сме ПРАВОСЛАВНИ християни, а не католици. Ние славим само правдата, не ние горихме на кладата великите умове и не ние създадохме светата инквизиция! На нас не ни е необходимо техните напътствия, ние си имаме здрави основи и не ни е необходима някаква гнилоч! Аз и милиардите като мен не сме тръгнали с плакати и не афишираме че сме хетеросексуалени и не искам извратеняците да ми се натрапват и правят на жертви.

Коментиран от #106


Оценка:
-3 +10

Хаджиментов
95 Отговор
Всеки да си живее както иска, но да не го навира в очите на другите. Не ме интересува какво правят у дома и в креватите си, но демонстрации на публични места дразнят. Да напомня, че и прегръщането и целуването между момче и момиче на публични места на много места е неприемливо.
По отношение на съюзите между еднополовите - да се въведе граждански съюз със същите права като семействата, но да не го наричат брак, а двойките - семейства.
За осиновяването - по-добре деца да се отглеждат от еднополова двойка, отколкото в приюти за сираци или бездомни. Стига да не им се насажда изкривена полова култура.

Коментиран от #99


Оценка:
-5 +6

Един Друг
96 Отговор
Не е! Никога не е време да се казва истината!

Оценка:
-2 +1

Бял хетеро
97 Отговор
Дойче веле.Ако беше написано нещо друго щях да се учудя.Последователна политика на промиване на мозъци.Колкото до така наречения папа,нека да си припомним историята.Развратни отци педофили,хомосексуалисти и папеса Йоана която по някое време била бременна.Така наречената църква е измислила Светата инквизиция,която е унищожила стотици умове чрез жестоки мъчения и изгаряния на клади.С това е забавила човешкото развитие с векове.Папата следва модните тенденции,като защитава правата на обратните.А това с миенето на крака беше отвратително.Колкото за осиновяването от еднополови двойки,това е неприемливо.Как двама хомосексуалисти ще научат осиновеният си син да уважава и обича жените.Представете си момчето да види как се съвкупляват по между си.Или две лесбийки да показват на осиновената си дъщеря желание да живее и създава семейство,да бъде майка и съпруга.Особено активната мъжкарана от тандема.В европейските държави много неща вече станаха "нормални".Те от толерантност простиха и когато разгонен мюсюлманин изнасили 10 годишно германче на плувен басейн.Получил внезапен сексуален порив.Може би светът ще се промени и всичко ще тръгне срещу природата.Но в България това няма да стане днес.Нито утре.

Коментиран от #113


Оценка:
-2 +7

Дефакто
98 Отговор
Не могат да правят деца и в повечето случаи ще си осиновят ... виждам само плюсове от това

Оценка:
-4 +3

...
99 Отговор

До коментар #95 от "Хаджиментов":


Тебе явно никое момиче не иска да те целува и прегръща на публични места , чудно защо ли ...

Коментиран от #102


Оценка:
-2 +1

Българин
100 Отговор
Честно казано дреме ми за гейовете в момента...

Оценка:
-3 +4

Логика
101 Отговор
Прочетете следните два абзаца и ще разберете как ви манипулират.
Рекламираното:
Публикувано във факти.бг: "Ненормални", "педофили", "джендъри": не е ли време да спрем с клетвите?
"Кой съм аз да съдя?": Крайно време е да започнем да говорим по темата за хомосексуалните двойки смирено...

Цензурираното:
"Ненормални", "патриоти","православни": не е ли време да спрем с клетвите?
"Кой съм аз да съдя?": Крайно време е да започнем да говорим по темата за отечеството, за християнските ценности смирено...

Оценка:
-2 +5

Хаджиментов
102 Отговор

До коментар #99 от "...":


Не драги, просто човек трябва да се съобразява кога къде какво прави.
Опитай се да се прегръщаш и целуваш в някоя мюсюлманска държава и ще видиш какво ще ти се случи.
Напоследък и в някои европейски глобяват.

Коментиран от #108


Оценка:
-0 +2

Афера
103 Отговор
Извращения та не са нормално ст, те отвращават порядъчни те хора. Папата е в кюпа с с неолиберащините и е отвратителен

Оценка:
-2 +2

3M4WN4
104 Отговор
Само на мен ли ми се стрива, че нещо ужасяващо се случва в последните 10 години с тоя свят? Много се бърза с някакви срокове, явно, защото пропагандната машина действа със страшна сила. За сега се мъчат да ни убедят доброволно, но след време ще има и силови акции за несъгласните с новият ред. Който не иска да бъде джендър, ще бъде инкриминиран. Няма да му се дава работа, здравеопазване и прочиие, докато не мине на другия бряг. Ако ли и така не разбира, ще бъде изолиран физически. На там отива нещата, май?!
Истанбулски конвенции, джендъри, отнемане на деца, афиширане на всичко ненормално... Ковид истерии, вксинации.... Папата рекламира гейове, ДВ му приглася с усърдие. Един клепоух старец със сбръчкана кожа и ококорени звъркели, наднича от всякъде, а всички правителства са съгласни с тия неща. Малко държавни ръководители, които не изповядват новите норми са обявявани за диктатори. Демократизират с военна сила страните им и ги потапаят в кръв и ужас, та да не би тамоноо населени да си помисли да се бунтува против тия, новите "ценности".
Стягайте се хора, защото ако ей така полека, полека склоним глави и приемем ненормалните неща, ще е късно, когато стане непоносимо!
За западните държава, дори си мисля, че вече е късно. Населнието 100% ТЕЛЕВИЗОРИ. На код черено се крият като мишки, на код жълто ходят по малка нужда и чакат код кафяво, че да идат по голяма.

Оценка:
-3 +8

Порно
105 Отговор

До коментар #80 от "Госあ":


Защото повечето изоставене деца са ромеи , и българите не ги осиновяват. А повечето бели деца с различни врътки ги дават за международни осиновявания. Щото много хора имат шкафчета.

Оценка:
-1 +3

106
Този коментар е премахнат от модератор.
Леле мале
107 Отговор
много е хубаво, че добри и състрадателни християни са загрижени за децата сираци, но лошото е, че е само на приказки, празни приказки, вещи и съсредоточени в приказките, а ако се наложи някакво общополезно действие обаче никакви ги няма, даже се крият като плъхове. не ги интересува гладни ли са, как живеят в сиропиталището, доволни ли са от живота там, щастливи ли са, какво им липсва и т.н. и т.н. всичко се е загрижило само и единствено за сексуалния им живот, и какви хора ще ги осиновяват и се започва една вербална помия. що не идете в някое българско сиропиталище да нахраните някое цига.е, май не ви стиска, май не ви стиска и да признаете, че там е като вертеп и съществува истински уродлив разврат, тормоз, унижение, тия работи нямат значение, важно е да ги осиновят хетеросексуални, нали така ? на извратено съзнание, само извратени работи му се привиждат, факт.....

Оценка:
-4 +0

Госあ
108 Отговор

До коментар #102 от "Хаджиментов":


Напълно съгласен. Въпрос на възпитание. Остави ислямските държави. Лично на мен не ми е много приятно да гледам нек'ви как се натискат и мляскат. Независимо какви са. Освен това не смятам за необходимо да се обяснява на невръстните деца какво правят въпросните какички,лелички,батковци, чичковци или к'вито са там. Айде нема нужда. Да ходят зад храстите.

Оценка:
-0 +3

Димов
109 Отговор

До коментар #49 от "Епа добре":


Зависи на кое викаш сътворение. Зависи как четеш евангелието. Ти го четеш като дявола.

Оценка:
-0 +5

Госあ
110 Отговор

До коментар #90 от "Ерес":


А така ! Аз съм голям фен на Иеясу Токугава. Да знаеш! Единственият мъдър владетел в света заедно с Диоклециан! Ама после джендърите в Рим са улабили нещата и империята е заминала. Нали ?

Коментиран от #114


Оценка:
-2 +3

Димов
111 Отговор

До коментар #67 от "Ъхъ":


Принудата и фанатизмът идват от хомотата.

Оценка:
-0 +2

112
Този коментар е премахнат от модератор.
Не съвсем
113 Отговор

До коментар #97 от "Бял хетеро":


Извинявай, а дали имаш представа, едно момиче на 3 годинки, останало без майка, починала заради заболяване, как е било научено от баща си да бъде добра майка и съпруга, при условие, че бащата дори не знае какво е бучка или рак на гърдата ??? Няма представа как да научи детето си да поддържа женска хигиена и т.н. ? И това момиче го давам за пример, има много такива деца, без един родител по една или друга причина, какво за тях ?

Коментиран от #132


Оценка:
-1 +3

Ерес
114 Отговор

До коментар #110 от "Госあ":


Токугава не беше ли тоя пич дето изгонил първите свещенници християни стъпили в Япония да разпространяват брътвежите си ? След като ги изслушал, първо мислел да им реже главите, но размислил и ги качил на първия кораб, като им заявил, че ако се появят пак, пощада няма да има. Това е действителен случай, просто не помня дали е бил Токугава или някой друг

Коментиран от #116, #117, #118


Оценка:
-2 +3

115
Този коментар е премахнат от модератор.
Госあ
116 Отговор

До коментар #114 от "Ерес":


Точно той. Диоклециан е другия.

Оценка:
-0 +3

Госあ
117 Отговор

До коментар #114 от "Ерес":


А на тези, които не се качили на корабите и започнали да плетат интриги, отрязал главите. Не може да се отрече на японците, че са гостоприемни и дават право на избор.

Оценка:
-2 +4

Госあ
118 Отговор

До коментар #114 от "Ерес":


Всъщност, започнал да им реже главите след като християните обединили няколко други династии за да го детронират. Тази битка е една от най кръвопролитните в историята на Япония. Та след това, не само започнал да им реже главите, а и публично да ги изтезава докато не се отрекат от пропагандата си.

Коментиран от #124


Оценка:
-2 +4

Така е
119 Отговор

До коментар #92 от "Qwerty":


било, до 1953 г, когато ЗАБЕЛЕЖИ - СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ ИЗВАЖДА от списъка хомосексуалните като болестна диагноза. Понеже науката се "развива"...

Коментиран от #120, #122


Оценка:
-0 +4

Така
120 Отговор

До коментар #119 от "Така е":


се поставя началото на масово "заразяване" със "свободното" самоопределение на пола на "свободомислещите"

Оценка:
-0 +3

Ерес
121 Отговор
Моето скромно мнение е, че ако не са били принудителните, насилствени способи, тия религии християнство и ислям, никога нямаше да си проправят път, за юдаизма нямам достатъчно информация, как се е установил. Тогава хората, които не са приели чуждопоклонничество, явно не са били глупави и точно за това единствения вариант за узурпаторите, е бил насилственото налагане. Аз лично, съжалявам, че римляните не са си свършили работата

Оценка:
-5 +3

Не е
122 Отговор

До коментар #119 от "Така е":


защото науката се ,,развива,, а защото науката доказва, дава истинска, реална, рационална представа за истината. хомосексуализма, не покрива критериите за да бъде определена като болестно състояние, дори и ментално. то човек, за да разбере нещо, е необходимо да има поне някакви по-сериозни познания в областта на медицината, за да разбира какво се говори и кое и по какъв начин всяко нещо има своето значение. то и за това в едно съдилище искат експертни оценки, понеже на съдията не му е работа да разбира от снемане на отпечатъци например. и естествено, че ще се развива, човечеството не е спирало да се развива, продължава да се развива и това е естествения ход, ако не се е развивало нищо, щеше още да си шимпанзе и да си тъпчеш на едно място през 17-ти век. и понеже ти очевидно нямаш познания по медицина, никой няма да те пита за мнение, то просто е нищожно и маловажно, загуба на време, иначе си приказвай колкото искаш, тука е пълно с изостанали невежи, които ще ти повярват, за съжаление страдат от ментално разтройство наречено ,сляпа вяра,

Коментиран от #123


Оценка:
-7 +0

Aбе ръб
123 Отговор

До коментар #122 от "Не е":


Видяхме докъде докараха света напреднали вещи нестадащи от ментални разтройства индивиди.

Коментиран от #125


Оценка:
-0 +2

Ерес
124 Отговор

До коментар #118 от "Госあ":


Ма какви са тия минуси ? 2 са, но за мен са значими, ясно показва какво е нивото на знание на световната история сред аудиторията. аз тия неща ги знам от обща култура, а тука хората, които нямат познания не си траят, а си излагат глуповината. надявам се си установил, че 90% от коментарите направо крещят от фалш, тия дето драскат и сами не си вярват, за пръв път виждам масово несъобразяване със науката и непризнаване на науката, много примат, много нещо, просто не е за вярване

Коментиран от #129


Оценка:
-3 +3

За кой
125 Отговор

До коментар #123 от "Aбе ръб":


говориш, за политиците ли ? напълно съм съгласен, то и за това наука, религия и политика, трябва да се дистанцират една от друга, а ако някой има съмнения и несъгласие, то той има пълно право да опровергае всичко, което не му се нрави, като предостави доказателства, но за съжаление политиката и религията не работят с доказателства, а с невежество, илюзии, инсинуации, тълкувания, евангелия и всички до една обслужващи човешкия егоизъм, но не и истината

Оценка:
-1 +0

До коментиращи
126 Отговор
Вижте книгата "Сатанизъм unlimited", писана от българин. Там подробно е описано защо деградира и умира бялата раса и кои правят това!

Оценка:
-0 +1

Ерес
127 Отговор
А доказателства приложени ли са ? Или пак на доверие да го приемаме ?

Оценка:
-1 +0

Не религиозен
128 Отговор
А това да знаеш, че в ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ще настанат усилни времена.
Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, НЕПРИЯТЕЛИ на доброто,
предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,
ИМАЩИ ВИД НА БЛАГОЧЕСТИЕ, но ОТРЕЧЕНИ ОТ СИЛАТА МУ; тоже от такива страни.( не общувай )" ( 2-ро Тимотей 1:5).
Има ли някой, който може да отхвърли това предупреждение с чиста съвест?
Или някой съмнява ли се в "благочестието" на папа Франциск, който се преправя на "светъл" ангел

Оценка:
-1 +2

Госあ
129 Отговор

До коментар #124 от "Ерес":


Тази историческа справка е много уместна за мен. Написах я, не само защото съм фен на източната култура, а защото показва способите на пропагандата и решенията за прекратяването и. И между другото, самураите не са приветствали, но не са и унижавали или презирали хомосексуалните сред тях, след като са вършили дълга си. Това е и моята позиция.

Оценка:
-2 +3

КГБ
130 Отговор

До коментар #44 от "Да питам":


Добър въпрос. DW се финансира от САЩ,само името му е германско.

Оценка:
-0 +1

Не религиозен
131 Отговор

До коментар #59 от "Не религиозен":


А след встъпването на Доналд Тръмп в качеството на президент на САЩ, папа Франциск каза , че Тръмп не бил християни. Да се чудиш какво е имал предвид...

Оценка:
-1 +0

бял хетеро
132 Отговор

До коментар #113 от "Не съвсем":


Едно е нормална майка и нормален баща,друго е двама извратеняци да отглеждат дете.Много нормални майки остават самотни по една или друга причина,но отглеждат достойни синове. Същото е и с нормалните мъже,които отглеждат и възпитават дъщерите си въпреки,че растат без майка.

Оценка:
-0 +3

Сатанаил
133 Отговор
Папата да си прочете Библията: Левит 18:22 Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия.

Оценка:
-0 +3

1122
134 Отговор
В Библията е казано,че папския престол ще почернее защото вършат дела които не са угодни на Бога ,а на дявола....

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Мадона
Това написа относно смъртта на Джордж Майкъл поп звездата Мадона в социалните медии
Прощавай, приятелю! Още един велик музикант ни напусна. Може ли 2016 г. да се разкара ВЕДНАГА?"

Още бисери