31 Декември, 2020 18:25 1 381 11

Папа Франциск няма да води тържествените новогодишни литургии заради...

  • ватикан-
  • папа франциск

Понякога папата е забелязван да се движи трудно заради болките, като преминава през редовни лечебни процедури заради своето заболяване

Папа Франциск няма да води тържествените новогодишни литургии заради... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск няма да води тържествените новогодишни литургии заради пристъпи на ишиас, причиняващи болки в десния му крак, съобщи днес директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни, цитиран от световните агенции:

"Тази вечер Първата вечерня и литургията "Вие Богове" ще бъдат водени от кардинал Джовани Батиста Ре, доайен на колегията на кардиналите, докато светата литургия на 1 януари 2021 г. ще бъде водена от кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар".

За първи път от години на папа Франциск, който този месец навърши 84 години, се налага да пропусне подобно тържествено събитие по здравословни причини.

Ватиканът съобщи, че папата ще води своята обедна меса утре, както е предвидено.

Папа Франциск страда от ишиас, заболяване, причиняващо болки, разпространяващи се от кръста към долните крайници.

Понякога папата е забелязван да се движи трудно заради болките, като преминава през редовни лечебни процедури заради своето заболяване, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се помоли

    2 0 Отговор
    Може Бог да отговори на молитвите му и да изцели...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Амин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "АЛИЛУЯ":

    Чиста работа!
  • 5 666

    6 0 Отговор
    папа Боко Тъпий lll днес не съ появи по тв. и Новата Година нема да доди!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Забраван

    2 1 Отговор
    Тази папа или другата папа го галиха нашия по 🎃 че забравих..
  • 8 Диверсант

    2 0 Отговор
    Дежурния, и все пак земята се върти.............
  • 9 Просто е

    1 0 Отговор
    Ми от Ватикана да попитат Юн-кер как се лекува ишиас, а най-добрите илачи са в Троянския Балкан. Ако погали Ту Лупа по Хелоуйна, ша му прати една дамаджана 20 л.
  • 10 Мир

    0 0 Отговор
    Папата вече не е на пост, за това не може да води официални литургии но естествено това никога няма да го съобщят директно. Намекват че всеки човек е със собствен избор и отговорност пред Бог, тоест , вие обикновените хора сами решавате, какво да правите, между Бог и вас няма вече посланник, какъвто беше папата и църквата. Това е новата парадигма, краят на света за което се говори от години. Забележете че за всяко нещо ви искат информирано съгласие в интернет и специално за ваксините в този период. Дошло е времето за знака на Владетеля,
    вие ще изберете дали ще се подчините. Иначе на папата нищо му няма, здрав е но има космически закони, които нашият Владетел не може да погази.
  • 11 000

    0 0 Отговор
    Това е сатана,участваща в целия заговор за пандемията и всички простотии. Малко го боли