24 Октомври, 2020 07:50 11 969 89

Тиранията в Източна Европа приключи

  • беларус-
  • тирания-
  • битката при орша-
  • украйна-
  • александър лукашенко-
  • свобода-
  • страх-
  • протести

Гражданите вече не живеят в страх

Тиранията в Източна Европа приключи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Неслучайно Александър Лукашенко е наричан „последният диктатор в Европа”. Той управлява бившата съветска република от 1994 година насам, налагайки репресивни методи срещу свободата, медиите и правото да мислиш различно. След мнимите президентски избори през август обаче беларуските граждани показаха, че тиранията е към своя край.

Стотици хиляди граждани са по улиците, отправяйки недвусмислено послание, че не искат да живеят в страх, да бъдат лъгани и унижавани. А диктаторът Лукашенко страхливо се крие, защото между него и собствения му народ е зейнала огромна пропаст. Лукашенко дори положи тайно клетва като президент в процедура, която бе определена от ЕС като нелигитимна. По-късно се оказа, че част от гостите на тази необичайна церемония не са знаели, че са поканени за клетвата на Лукашенко.

Тиранията в Източна Европа приключи
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лукашенко попадна в капана на собствените си декларации, в които маргинализира значението на протестите. Западните страни не признаха фалшифицираните резултати от изборите, докато Русия, следвайки традицията, изрази готовност да помогне на Лукашенко по познатия начин – със сила (изпращайки военни). В Източна Европа обаче вече ясно се оформя фронт между държави, които искат да живеят свободно, да могат сами да определят бъдещето си, а не да бъдат сплашвани.

Тиранията в Източна Европа приключи
Снимка: БГНЕС/ EPA

Литва ограничи политическите си контакти с властта в Минск, докато Полша предостави убежище на стотици беларуски граждани, подложени на преследване след избухването на протестите. Варшава показа силната си подкрепа към демократичната опозиция в Беларус, чиято лидерка Светлана Тихановска бе наградена в Полша и проведе срещи с високопоставени дипломати. През последните години много репресирани граждани на Беларус избягаха именно в Полша, като се смята, че те са втората най-голяма имигрантска група в страната.

Полската подкрепа за опозицията в Беларус ядоса Лукашенко и неговите съюзници в Кремъл. Беларуският президент обвини Варшава, че има териториални претенции към Беларус, докато от Москва осъдиха „опитите за намеса във вътрешните дела на Беларус”, макар руснаците да правят именно това. В даден момент Лукашенко започна да гледа на Беларус като на обсадена крепост, която западните страни искат да дестабилизират. Антизападната му реторика е демонстративен призив за помощ от Русия.

Гражданите на Беларус са категорични, че не искат вмешателства, а сами да определят бъдещето си чрез честни и неопорочени избори. В края на 2013 година марионетката на Кремъл Виктор Янукович отказа да изпълни волята на украинския народ за по-близки отношения с Европа и в крайна сметка се наложи да бяга в Русия. Майданът показа на света, че украинците са готови да дадат живота си, както мнозина и го направиха, за свободата и независимостта на отечеството.

Тиранията в Източна Европа приключи
Снимка: БГНЕС/ EPA

Литовският външен министър Линас Линкявичус заяви, че Русия не е суперсила, а „суперпроблем”, защото разглежда някои страни като свой заден двор и своя сфера на влияние. Историята все пак помни, че в миналото е имало обединение на изток срещу руските нападения. На 8 септември 1514 година в битката при Орша Великото литовско княжество и Кралство Полша разбиват Великото московско княжество, макар руснаците да ги превъзхождат многократно по брой. Битката се разглежда от беларусите като символ на националното възраждане, като мнозина я виждат като Ден на беларуската военна слава. Не така я вижда Лукашенко, който заповядва да глобят членове на опозицията, които честват годишнина от битката. Честванията са неудобни за властта на Лукашенко поради съюза му с Москва и носталгията по съветската епоха. Тази епоха обаче приключи, а с нея приключва и тиранията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    185 43 Отговор
    Няма по-тъпа статия!!!

    Коментиран от #14, #19, #77

  • 2 Коко

    143 16 Отговор
    Само у БъГъ не. Меркел и ЕУ оотдържат мафията тук, а инк Лукашенко лош. За да запази властта си ще излезе под карантина и ще признае всичко
    за Македония нашия
  • 3 Рошко

    122 13 Отговор
    Даа сигурно, като погледнем тука колко журналисти измряха "самоубиха се" бити и на колко им запалиха колите и къщите, изчезнаха, даже там един се обеси с тоалетна хартия направо ти повярвахме
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БАЙ Х@Й

    118 10 Отговор
    "Кой' не скача е червен!"- помните ли го ?
  • 6 Aнонимен

    119 18 Отговор
    откъде го преписахте това? DW?

    Коментиран от #24

  • 7 БАЙ Х@Й

    102 8 Отговор
    А никой не ви каза , че КОЙ' НЕ СЛУШКА Е ТИРАН' !
  • 8 Диверсант

    148 22 Отговор
    Точно така, Лукашенко е диктатор защото отказва да се подчинява на едни други по големи диктатори и да налага новия фашистки ред в държавата
  • 9 Няма да се успокоите,

    146 20 Отговор
    докато не унищожите несъгласните с вас!Беларус е една изключително подредена и спокойна държава,а това дразни някои!

    Коментиран от #43

  • 10 БАЙ Х@Й

    127 9 Отговор
    Кога Кадафи стана от приятел тиран ! Кога Садам стана от приятел тиран! Кога Либия и Ирак бяха по-добре !
  • 11 БАЙ Х@Й

    97 10 Отговор
    А знаете ли как ШАШТ обещаваха мило и драго на Асад за да им предаде Кадафи ? ( да именно чрез него локализирана непослушния Кадафи) И какво стана после- милия Асад стана и той тиранин !!!
  • 12 Глупендерс

    114 15 Отговор
    Ейй...това трябва да си рядко тъп еврогейзер. да напишеш такава простотия.
  • 13 Ичургу

    118 11 Отговор
    Как разбуниха една нормална държавица,и по цял ден промиват мозъците на приматите..егати и скапания свят.

    Коментиран от #17

  • 14 Някой

    15 55 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Не ми обръщайте внимание. Аз съм платен трол на Путин.
  • 15 Я ...Я

    85 10 Отговор
    ТИРАНИЯТА НА ЛУКАШЕНКО ПРИКЛЮЧИ: А ЗА БОЙКОШЕНКОВАТА ТИРАНИЯ НИЩО. МАЛЧУГАН НИЕ ДА НЕ ЖИВЕЕМ В ЗАПАДНА ЕВРОПА. ИЛИ СПОРЕД ТЕБ НИЕ(И ВИЕ МЕДИЙТЕ) СМЕ СВОБОДНИ.
  • 16 Авторът

    83 9 Отговор
    По-добре да направи анализ на нашия Лукашенко. Най-много дразни двойният стандарт.
  • 17 БАЙ Х@Й

    41 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ичургу":

    Разбуниха ПОРЕДНАТА .... / извинявай, мисля че така е по-точно/
  • 18 Възмутен

    89 9 Отговор
    Не хулете драскача, нищо че е далеч от истината. Типично за
    "независимата" журналистика и за "истинските" новини - за шепа стотинки ще надраскаш каквото ти заповядат! За Майдана отдавна лъсна истината, колкото и да е неудобна за ЕС и особенно за краварите. Сега се опитват да направят същото и в Беларус. Но не ми пука за едните и другите, много ме притеснява лицемерието на евро гейовете за случващото се у нас - просто доказаха че са същите крадци и боклуци като нашия хрантутник.
    Тях ги интересува само да си продават доказано ниско качествените стоки у нас, да има само марионетки на власт - може и да са престъпници и да сме далеч от влиянието на Русия. Че признават българския език за македонски, че унищожават българската идентичност - тях не ги интересува, те си имат марионетки, които са отявлени българомразци! Беларус искат демокрация, а ние какво искаме вече 108 дни!? Едва ли вафли!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Настрадин Ходжа

    50 8 Отговор
    В тоз район единствено чичко Путин казва какво и кога да се случи, а западньци и презокеанци не пеят в хора!
  • 21 бай Киро

    79 9 Отговор
    Беларус е със светлинни години пред преструкториралия се (според изискванията на Сорос и Юдейството) бивш соц.Който е бил там знае за какво говоря.Живота в Беларус е в пъти по добър и по свободен от живота в надяналия еврейския хомот Русия на юдейте Шаломов,Мишустин и чифутската олигархия.Далеч напред са пред Полша и Чехия...за останалоте чифутдемократически бардаци да не говорим.Дава ли си сметка някой за това,че там няма гей-паради...няма маски...мяма пандемия...няма камари трупове...няма робия?А ако щеш и комунизъм какъвто им преписват няма.
  • 22 Рап

    14 79 Отговор
    Много хубава статия,която казва истината! Ами ние кога,ще захвърлим оковите на Кремъл? С тези политици може би никога! Е българите не са беларуси,поляци или украинци..... Много сол още трябва да изядем...

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Чукча писател ...

    7 57 Отговор
    Наскачаха руските еничари .... :))
  • 24 Рошко

    32 4 Отговор

    До коментар #6 от "Aнонимен":

    Денис и зелето са едно, иначе как ше има добър стандарт на живот под наем
  • 25 И на теб

    41 5 Отговор

    До коментар #22 от "Рап":

    ли ти пречат руските окови миличко?
  • 26 Украинците

    64 6 Отговор

    До коментар #22 от "Рап":

    па кви окови отхвърлиха?
    Американците ги използват срещу Русия, нищо повече.
    Както би станало и с Беларус ако Лукашенко падне от власт.
    На оная Тихановска първата работа и беше да тръгне по посолствата.
  • 27 Мислещ

    52 6 Отговор
    Не знаех, че "Източна Европа" се изчерпва с Беларус. Очевадно долна пропаганда, целяща да втълпи, че изобщо не може да става дума за диктатура никъде другаде.
  • 28 qqq

    42 5 Отговор
    Остава да се оправи тиранията в западна Европа и всичко ще е цветя и рози! Не спират гоненията над хетеросексуални хора , расизъм спрямо евроевропейци, както и ограничаване на свободното слово!
  • 29 тримата глупаци

    29 5 Отговор
    Какво, какво, че не разбрахме? Лукашенко бил последният диктатор ли? Не е вярно. Той е предпоследният. Сещайте се кой ще е последният.
  • 30 6458

    37 3 Отговор
    Същестува дигитално робство в така наречените демокрации. Само лъжат и манипулират за да крадат жалките кпел-та като Боко и сие
  • 31 Дениз Джанбазов или който стои зад това

    38 3 Отговор
    Име!! Нищо НЕЕ приключило, поредния опит за Майдан, има още един Диктатор, в България, но той е от Добрите Диктатори, той краде и Козирува, Докога, ще се види и чуе?
  • 32 Ktm

    50 7 Отговор
    Искат да ограбят и Беларус западняците.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Барба Ганьос със шкафче

    46 5 Отговор
    Странна риторика.Беларус е диктатура след редовни избори , а протестиращите са борци за свобода.
    България не е диктатура при явна корупция, манипулирани избори, отказ на хората да гласуват поради липса на възможност за хора без финансово лоби да участват в политиката, а протестите ни са наричани по медиите като платени.
    Брюксел налага ограничения на Беларус на нас казва , че не може да помогне и дават заеми и финансиране на режима. И къде е свободата???
  • 35 Перо

    26 4 Отговор
    Достатъчен ни е Мутрашенко за да мислим за Лукашенко.
  • 36 Orthodox

    36 4 Отговор
    Тиранията в Източна Европа приключи, идва много по-страшната световна тирания на юдеомасоните-антихристи. Радвайте се, хора!
  • 37 6268

    26 7 Отговор
    Полша да подкрепи протеста в България!
  • 38 Истината

    47 4 Отговор
    Всеки който е против краварите е диктатор и сатрап ! Европа е машата в случая.Видяхме как от нормални държави като Ирак,Либия и Сирия,направиха гробища и руини,докато крадат петрола им !
  • 39 Българин

    23 5 Отговор
    Бялочервеното знаме е от 1918 и 1942, когато беларус е под немска окупация.. май искат да се върнат там :D
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 аз ти той

    29 3 Отговор
    мое лично мнение е "НЕ благодаря помощ от Европа и най-вече Америка". Само, като се обърна и погледна състоянието на България пак казвам не помощ отвън. Жертвата е нужна за да отцениш това, което имаш или си постигнал всичко останало е ракиена песен.
  • 42 Да да ама не

    4 12 Отговор
    Сичко е лъжа и измама не случаино много от източна европа искат да избягат
  • 43 Епси

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "Няма да се успокоите,":

    Дааа дразни хората ,че няма свобода просто няма свобода
  • 44 Минали по този път

    45 5 Отговор
    Демокрацията в Беларус дойде.Да започва разграбването. Затваряне на заводи и фабрики и внос на боклуци от чужбина. 20% ще са добре. Останалите ще мизерстват и ще емигрират а някой ще се самоубият.Пенсионерите да се готвят за геноцид. Накрая ще Ви бъде назначен губернатор отвън. Да не кажете че не сме Ви предупредили.А честито.
  • 45 Пастир

    5 32 Отговор
    Последния диктатор не е Лукашенко а Путин.
  • 46 карамфила

    28 3 Отговор
    А диктаторът боико борисоф страхливо се крие, защото между него и собствения му народ е зейнала огромна пропаст.
  • 47 Едно от нещата

    36 4 Отговор
    Което им бръкна между задните бузи със бодлива ръкавица,беше категоричната позиция на Лукашенко още през Март.Целия свят се зомбира за седмица.Единствено Той не затвори държавата.Директно по нац.телевизия( гледах изявлението му) заяви;Службите ми докладваха,че в тази ситуация има много сериозни въпросителни.Тях ще ги оповестя , когато това приключи.Аз няма да се подам на паниката.Тук пред вас са най добрите епидемиолози и вирусолози на Белорус.Всичките са военни.Те декларираха,че това е обикновено вирусно заболяване,което не изискваизключителни мерки.Те знаят какво ще им се случи,ако са ме подвели мен и Народа ни.Аз няма да унищожа икономиката,производство,и финансите на Държавата.Както сме живели до сега,така и ще продължим.Защото зад нас не стои нито Европа с нейните милиарди,нито щатите.Ако ви подведа и наши братя и сестри масово заболеят и загинат,аз ви казвам: Обесете ме тук- на площада в Минск!" ...Е,и какво се слъчиу? Нищо. Три случая със открит вирус,на починали пациенти.Със сериозни придружаващи заболявания.Три случая.Но за това европуделите мълчат.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 edinbg

    21 4 Отговор
    И тези нямат търпение да станат джендъри демократи.
  • 50 хмм

    31 4 Отговор
    Като свалят Лукашенко беларусите ще разберат как са се прецакали. После връщане назад няма да има.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 карамфила

    14 2 Отговор

    До коментар #51 от "Монгола":

    Денис турско или еврейско име е?

    Коментиран от #54

  • 53 Васил

    16 2 Отговор
    Само Лукашенко ли е диктатор я да погледнат и нашият диктатор от Банкя
  • 54 Монгола

    13 2 Отговор

    До коментар #52 от "карамфила":

    Педалско е!
  • 55 бай Стоень

    27 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тиранията в Източна Европа приключи

    Тиранията едва сега започва. Ще се повтори българския сценарий. Власта ще се узурпира от беларуските мутри ръководени от американски агенти.
  • 56 КОНТРАТА

    25 3 Отговор
    снимките където публикуват са про - Лукашенковски демонстрации.,, Диктатора" който дори и 1 ден не затвори държавата си заради измислици Ковид 19 цял свят гледа беларуското футболно първенство. Във Франция от 1,5 години има юного по големи протести срещу Макарон
  • 57 човек

    5 26 Отговор
    Каквото и да словоблудстват червените, продажни тролчета все по ясно и категорично се вижда, че ерата и властта на кремълският лилипутинчо, педята човек - лакът беля е към закономерния си край, време е разумът и човколюбието да надделее над човеконенавистните политически канибали.

    Коментиран от #65, #75

  • 58 ха ха ха

    17 3 Отговор
    Тиранита в ИЕ тепърва започва!

    Досега ни изпиваха кръвчицата, време е да ни избият... ма то човек трябва да внимава какво си пожелава!

    Коментиран от #74

  • 59 Минск

    24 2 Отговор
    "Майданът показа на света, че украинците са готови да дадат живота си, както мнозина и го направиха, за свободата и независимостта на отечеството."
    2014 г.Помощник държавният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд потвърди в интервю за CNN, че Вашингтон е отделил 5 милиарда долара за подкрепа на демокрацията в Украйна.
    И какъв е резултатът от демократичните промени? Минус 10 млн украинци емигранти и Украйна буквално рови земята и изнася не само хората си, а и почвата си на Запад за някакви смешни пари!
    Извод: Гледай Украйна и България и мисли за Беларус!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 В.В.П.

    15 3 Отговор
    Кога ще падне и ,,последната диктаторка,,от власт..Да напише нещо ДВ....за МЕРКЕ, дъртата комунистка...2013 г,като спечели избори,пиех кафе в Уормс.,четях вестника.Казах на момичето,че Марке е щерка на ,,мустакатия,,,..Оная мома,скочи срещу мен като немска овчарка..Нямал съм право да говоря така,Тя е спечелила избори.Честно...Също ме заплаши с полиция..ШВАБСКА мизерия..
  • 62 Българското робство

    14 2 Отговор
    В България още не е приключила.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 някой си

    15 2 Отговор
    Ба си глупостите!
  • 65 Хи их хи

    5 2 Отговор

    До коментар #57 от "човек":

    Хапчетата аааа...
  • 66 111

    16 4 Отговор
    Илюминати-Сатанисти превземат и последните острови на свободата като Беларус.

    Коментиран от #73

  • 67 Мърфи

    20 2 Отговор
    Я се засрамете - дори не сте стъпвали в Беларус!
    Щяхте да видите, че Беларус е с пъти по-висок стандарт и икономика от България. Поне проучете и прочетете.

    Вижте колко потъна Украйна след махането на Янукович - просто идете и вижте!

    Смешно е да викаме от робската ни кочина, че свободните са по-зле от нас.
  • 68 заеничарите

    21 2 Отговор
    Скромно предложение!Батка запитай своят народ-ИСКАТЕ ЛИ СТРАНАТА НИ ДА ЗАПРИЛИЧА НА БЪЛГАРИЯ?НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС!УНИЩОЖЕНО СЕЛСКО СТОПАНСТВО,ПЪЛНА ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ,БОГАТСТВАТА ОТДАДЕНИ НА КОНЦЕСИИ,РАЗБИТО ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ФАШИЗИРАНА И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА СЪС СПЕЦСЪДИЛИЩА И ПРОКУРАТУРИ!ПОВСЕМЕСТНА КОРУПЦИЯ,ПРОСТИТУЦИЯ,НАРКОМАНИЯ!ДЕМОГРАФСКА КРИЗА ОБРИЧАЩА НАЦИЯТА НА ИЗЧЕЗВАНЕ!ПИТАЙ БАТКА НАРОДА,СРАВНЕНИЕТО Е НАЙ-СИЛНАТА ПРОПАГАНДА.СРАВНЕНИЕТО ПОКАЗВА ИСТИНАТА!
  • 69 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 11 Отговор
    светът се управлява от психопати а ЛУКАШЕНКО Е психо садист
  • 70 no name no face no number

    15 1 Отговор
    С тези господари от Запад тиранията им тепърва предстои такаеа като ма поляци литовци естонци латвийци и молдовци, както е и за нас и целият Изток, но нека си мислят, че отиват в рая, но ще ги посрещне ония с тризъбеца от Брюксел
  • 71 Антигерб

    14 3 Отговор
    Интересно ми е колко ли пари плащат за да напишеш такава статия - дали си струва да паднеш толкова ниско да казваш на бялото черно.

    Просто любопитство - за колко пари може да се орезили един човек.
  • 72 Антитрол

    14 4 Отговор
    И друго ми е интересно - на последната снимка се виждат украйнски знамена на ужким борците за "демокрация" в Беларус.

    Дали организаторите на майдана в Украйна не са същите и в Беларус
  • 73 666

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "111":

    Веднага на преглед при Сатаната.
  • 74 Killer

    8 2 Отговор

    До коментар #58 от "ха ха ха":

    "Кой не скача, е червен".
    С'я кат' ня'а и един чИрвен, дУбре ли сме, кат' гледаш?
  • 75 Killer

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "човек":

    "Кой не скача, е червен". С'я кат' ня'а и един чИрвен, дУбре ли сме, кат' гледаш?
  • 76 Първанов

    9 1 Отговор
    Това беше една добре уредена страна за голямата част от населението макар и бедна но без ровещи в кофите за боклук сега ще имат богати олигарси много бедни и ровещи в кофите за боклук.
  • 77 Дженифър Псаки

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    - говорител на държавния департамент по времето на Обама: Ако Беларус предприеме каквато и да е намеса в Укараина (по повод майдана) , то 6-ти американски флот веднага ще бъде до бреговете и. Въпрос от Ройтерс: Сигурна ли сте , че Беларус има излаз на море? отг : Не знам , така са ми написали. -))))
  • 78 petar

    6 3 Отговор
    поредната платена от цру статия
  • 79 Никога

    3 2 Отговор
    Тиранията и егоизма са дълбоко вкоренени в културата на всички славянски народи. Премахването на един диктатор нищо не решава.
  • 80 Фаро

    7 0 Отговор
    Последния тиранин се казва Барба Ганьос от село Банкя върти се с 200 и козирува,като залага живота и бъдещето на своя народ крадейки от европейските заеми
  • 81 Дада

    8 0 Отговор
    Европа иска да си сложи неин диктатор мафиот
  • 82 другарят

    11 1 Отговор
    Искаме този "диктатор" в България!!!! Моля "стотиците хиляди свободно-мислещи" беларуси да се съгласят на размяна!! Ние ще ви дадем за Лукашенко нашият Боко, но това не е всичко..Ще получите като бонус Пеевски и каскета, като 3 в 1! Съгласни ли сте братя беларуси?
  • 83 Онзи

    3 1 Отговор
    В България дикгатура ще има докато още работи АЕЦ Кодродуй.Спирайте го,минаваме на въгрища и вече сме свободни като птички.И за по-сигурно да се дръпне щепсела и на топлофикаците.Вече няма да има спирачка към свободата.И ще бъдем за пример и подражание за всички папуаси и талибани.
  • 84 А тази

    2 1 Отговор
    в западна Европа отдавна е започнала и си продължава все така...
  • 85 Сашо

    3 3 Отговор
    Ало, Денисе, авторе, ти нормален ли си бре? Я се разходи до Беларус да видиш какво е положението там и после пиши глупостите си.
  • 86 Сашо

    2 2 Отговор
    Ало, Денисе, авторе, ти нормален ли си бре? Я се разходи до Беларус да видиш какво е положението там и после пиши глупостите си.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Курабийка

    2 0 Отговор
    Белорусите могат да видят плодовете на демокрацията като идат на екскурзия до Украйна.