Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 14:00 15 169 111

Те просто са си некадърни!

  • герб-
  • бойко борисов-
  • протести-
  • жан виденов-
  • коронавирус-
  • управление-
  • некадърни

По време на управлението на Борисов хаосът и некадърността се превърнаха в норма

Те просто са си некадърни! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е задължително историята да се повтаря като фарс. Понякога тя просто си се повтаря.

Напоследък се присещам, как започна истинският взрив на негодувание против управлението на Жан Виденов. Недоволни имаше през цялото време. През късната есен на 1996 година започнаха и протестни шествия, организирани от профсъюзите. Но взривът в съзнанието, онзи момент, от който нататък цялото общество искаше Виденов да се махне, беше появата на плакати "Некадърници" по витрините на магазини в центъра на София.

Това "Некадърници" беше израз на внезапното просветление, че виденовци не бяха просто лоши управляващи. Те бяха автентично некадърни. Не можеха да свършат нищо като хората, дори да искаха. Просто не можеха.

Дежавю?

С публикуването на последния републикански бюджет на ГЕРБ, отново стигнахме до този момент. Възмущението на обществото вече не е просто заради това, че група натежали мъже с лоясали погледи ползват властта за своя облага, отнасяйки се към Републиката като към законна плячка. Възмущението днес извира от ясното разбиране, че управляващите са, освен алчни и зли, просто некадърни. Не биха могли да свършат нищо полезно, дори и да искат.

Това е цената, която плащаме за опита на Бойко Борисов решително да демодернизира българското общество. Да събере всички власти и ресурси в един юмрук, за да рестартира България като феодална конструкция, управлявана не със закони, институции или протоколи, а с непредсказуемата воля на съответните феодали.

Началният резултат от този модел, видим още в края на "Борисов-2", беше превръщането на институциите на държавата в частни наказателни отряди, обслужващи точно определени феодали и бандитски главатари. С това си поведение институциите подкопаха върховенството на закона и препречиха пътя на инвестициите. Не е случайно, че рухването на законността и рухването на чуждите (както и на вътрешните) инвестиции съвпадна по време.

Хаосът се превърна в норма

Не след дълго се стигна до очаквания от всеки политолог резултат. Поради ликвидирането на институционалното поведение на държавата, навсякъде настъпи хаос. Свикнали да работат единствено по разпореждане "отгоре" в полза на някой въздебел мъж с лоясал поглед, институциите загубиха способността си да вършат дори онази рутинна работа, която създава подобие на ред и различава цивилизованите от варварските общества, в които хаосът е норма. Признак за постигането на това състояние е изумителният хаос по повод "втората вълна" на Ковид-19. В действията на нито една институция не личи някога да са били разработвани закони, протоколи или процедури за системно действие в подобна ситуация. Всички действия на властите са въпрос на хрумвания, които бързо биват заменени от други, по-сетнешни хрумвания.

Привеждането на управлението в режим "хрумвания" не е нещо, което виждаме само повод заразата. Всичко е хрумвания. Хрумва им да правят нова Конституция с хора, чието висше образование е под въпрос. Хрумва им да купят още самолети от САЩ, за да изтъргуват "Турски поток". После им хрумва да паркират нов реактор в АЕЦ "Козлодуй", макар уж да са се посветили на АЕЦ "Белене". На Караянчева ѝ хрумва да кани външни наблюдатели за изборите, макар по отдавна установен протокол това да е прерогатив на министъра на външните работи.

Метаморфозите на Борисов продължават

Накрая им хрумва да направят бюджет тип "Венецуела", в който да обещаят раздаване на пари на всички, освен на лекарите и на медицинския персонал. Междувременно, по стар социалистически обичай, апелират за доброволци в болниците, защото нямали ни лекари, ни друг персонал. Това също е елемент от хаоса: когато не можеш да поддържаш елементарно, всекидневно ниво на управление, почти веднага си принуден да минеш в режим "грабвайте телата" - да се опиташ, по стар руски образец, да заринеш проблема под камара от човешки тела.

Тези хора, дори да поискат, вече не могат да свършат нищо полезно. А дори и да можеха, това няма никакво значение, тъй като са загубили всякаква легитимност. Никой няма да се включи в тяхното вършене, нито някой ще им изпълнява разпорежданията, колкото и разумни да са те. Защото са в позиция "Некадърници".

Беше време, когато Борисов се беше превърнал в Орешарски. В момента той е вече на кота "Виденов". Преходът завършва така, както започна: с катастрофи, причинени от некадърност.

Затягайте коланите. Пак ще друса.

Автор: Евгений Дайнов


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 154 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    179 21 Отговор
    Прости и некадърни

    Коментиран от #103

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El boko

    125 20 Отговор
    Виновен ли е Боко, че е обкръжен от некадърници или това е плана му за да изпъкне?!

    Коментиран от #13, #108

  • 4 Оставка

    176 23 Отговор
    Така е! Мутрата не само е много прост, крадлив и лъжлив, но и изключително некадърен!

    Коментиран от #104

  • 5 Госあ

    120 10 Отговор
    Демокрацията на простолюдието или т.нар. американска мечта вмени на всеки, че може просто ей така да бъде каквото си поиска. Уважаеми, това е невъзможно. Иска се труд и талант. И всеки трябва да бъде щастлив в своята орбитала, до която е достигнал благодарение на собственият си капацитет. Това създава реда, другото е ентропия.

    Коментиран от #105

  • 6 ОПГ ешев

    93 15 Отговор
    бойко дай план за бягство
  • 7 гост

    106 16 Отговор
    Корумпетата от ЕНП ще го защитават до последно.Мислите ли ,че само у нас е така?

    Коментиран от #78

  • 8 ТаУмВзе

    44 34 Отговор
    С яйца и разходки няма да падне мутрата. Дори и протестите ни са робски. Закривай, защото който и да е само по зле ще става.

    Коментиран от #17

  • 9 Не те

    54 18 Отговор
    просто са деца на ДС И БКП-една имат една цел крадене и поробенване. А всички вие сте овце, ще ги търпите. Не Боко не Доган всипки вие сте съочасъници!!!!! 3732
  • 10 Европа и саш

    66 12 Отговор
    Искат тука да е бъркотия и миш маш и затова са си избрали тиквата с неговия характер и поведение да ни усмърти и му дават пари заради това и те така а вие търсите немислимото😂😂😂

    Коментиран от #19

  • 11 Кратун

    145 13 Отговор
    Има голяма разлика между тиквата и Виденов.Най фрапиращата е вагоните с книги.Виденов е изключително образован човек.И да си дойдем на думата, не Виденов е виновен за тогавашните събития, а кръгът около него.И вие(Дайнов) прекрасно го знаете, но сега така ви изнася.Виденов не беше удобен,защото искаше България да се оправи.А тиквата наистина е един болен и прост човек.Сега не само оставка, но и съд и затвор.

    Коментиран от #14, #21, #23

  • 12 Миризлив пор

    59 8 Отговор
    Нещата между "тогава" и сега са малко различни - тогава хората излизаха по улиците и бяха вътрешно убедени, сега ги убеждават по медии и социални мрежи. Тогава и отвън имаше натиск, сега безразличие и дори лека подкрепа.
  • 13 БАЙ Х@Й

    77 11 Отговор

    До коментар #3 от "El boko":

    #ТОЙ сам си ги избира и назначава ! #ТОЙ НАЗНАЧИ ДОРИ ПКП ЗА ШЕФ НА НС ( в разрез с конституцията сам смени шефа на НС)! #ТОЙ сам каза , че е прост и за да изпъкне си търси по-прости от него ( което не е лесно)!!
  • 14 БАЙ Х@Й

    83 9 Отговор

    До коментар #11 от "Кратун":

    Да Виденов се опълчи на Шорош и каза НЕ С НАШИ ПАРИ за фондациите му!!! А за мадам Йес и за Бойко-ДА знаем !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    70 17 Отговор
    Този бюджет е антибългарски, антисоциален, антипенсионен, антиикономически, антиздравен. Той е заложен взрив не само за следващите управляващи, но и за цяла България
    НЕ НА ГЕРБЕРАСТКОТО УПРАЖНЕНИЕ! ТОЗИ ПРОЕКТО-БЮДЖЕТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА
    ОСТАВКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И СВИТАТА ИМ/ МНОЗИНСТВОТО В СБОРИЩЕТО НС!!!!!!!!

    Коментиран от #28, #76

  • 17 Брендолета

    49 5 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Ей, съберете си ума. Как ще закрием България, която нашите смели и умни предци са я разширили 2 пъти на 3 морета. Тогава и комуникации като днешните не е имало. Щом те се успяли и ние можем. Поне да опитаме, заради това че сме БЪЛГАРИ

    Коментиран от #32, #106

  • 18 Васил

    41 15 Отговор
    Така диктатора изглежда умен като се обгражда с по тъпи от него

    Коментиран от #24

  • 19 Брендолета

    26 8 Отговор

    До коментар #10 от "Европа и саш":

    Нека не забравяме, че сащ са лошия материал европейци, бежанци по различни причини. Който бяга е страхлив😂😂😂😂😂

    Коментиран от #85

  • 20 Последния Софиянец

    30 12 Отговор
    Много правилно е казано че никой няма да слуша тези идиоти.Те са никои.

    Коментиран от #31

  • 21 !!!?

    24 36 Отговор

    До коментар #11 от "Кратун":

    Виденов е олицетворение на "пазарна икономика" сделана от бетонни глави - преди Нова година изнесе житото на безценица, а след Нова година я внасяше на двойна цена !

    Коментиран от #25, #26, #30

  • 22 пройчо

    30 6 Отговор
    " Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
    Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
    Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
    Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
    Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори."

    Коментиран от #51

  • 23 един от многото

    24 9 Отговор

    До коментар #11 от "Кратун":

    Много правилно и точно написано.

    Коментиран от #96

  • 24 Василка

    34 7 Отговор

    До коментар #18 от "Васил":

    Тоя не е диктатор бре Василе. Диктаторите са ръководели сами!!! не са чакали да им нареждат от 5 посоки при наличие на 4 изток, запад, север и юг.
  • 25 Брендолета

    34 7 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Изнесе го ген.Гоцев, не Виденов. Въпросния генерал натвори бая мръсотии.

    Коментиран от #29

  • 26 Кратун

    44 11 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Я пак!Виденов или някой друг го направи.На колко години си?Не съм бил партиен никога и не защитавам никой,но съм реалист.Виденов го свалиха точно тези които управляват днес.Сещай се защо.

    Коментиран от #34

  • 27 Ако на Виденов

    48 6 Отговор
    му бе позволено да се напечатат пари и да се дадат на предприятията, ако Сорос не залагаше срещу българския лев, ако житото не се скътаваше от отговорни другари, сега нямаше да го споменавате в статията си. Обаче пък беше много важно обикновените българи да не участваме в приватизацията.
    Сегашните, те просто си имат достатъчно немска подкрепа за дивотиите, които творят на наш гръб.
  • 28 Болен пидеров

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Успокой са ма успокой са
  • 29 !!!?

    13 7 Отговор

    До коментар #25 от "Брендолета":

    Падаро вшновен значи !
    Е то и Боко така се оправдава, а видяхме, че и за Фигуранта чистачката на Кабинета ми изиграла "активно мероприятие" !!!

    Коментиран от #36

  • 30 един от многото

    45 12 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Виденов беше умен човек , но го натискаше партията му да прави глупости. А тук имаме прост човек , който не се вслушва в хората край него и се опитва да диктува и на партията си , прави глупости и простотии и постоянно се излага пред света. НО , с големи букви е много послушен , което устройва големите във външната ни политика , а в България който може краде и то здраво , стига да е от ГЕРБ и да се отчита за нощното шкафче. Народа , както винаги , кучета го яли!

    Коментиран от #33

  • 31 Болен пидеров

    18 22 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    А ти кой си бе подмазвач,готвиш ли готвиш ли на мемтора си Бабикян
  • 32 ТаУмВзе

    33 9 Отговор

    До коментар #17 от "Брендолета":

    Няма да се наложи ние да закриваме територия. Просто няма да ни има пич. А тия милиарди Няма да има Живи да ги платят. Или цветните си мислиш, че ще плащат? Това са 31 годин буксир в блатото. Това е финалната права на приключване. Настрана, че 2 милиона Млади никога няма да се върнат. И още ще се евакуират.

    Коментиран от #37

  • 33 ОпПала

    8 10 Отговор

    До коментар #30 от "един от многото":

    Ало той ако беше умен нямаше да се хване на туй комунистическо хоро

    Коментиран от #35

  • 34 БСЪП

    14 27 Отговор

    До коментар #26 от "Кратун":

    Пионко Виденов нищо не е правил ,той беше като фигуранта случаен политик

    Коментиран от #38

  • 35 един от многото

    9 5 Отговор

    До коментар #33 от "ОпПала":

    По него време се играеше едно хоро и на него се хващаха! Сега се хващат на много хора , но стъпките са едни и същи.
  • 36 Брендолета

    24 9 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    А Вие как мислите, че Борисов стигна до Дондуков 1. Отново Гоцев. Скри една история на прасето и Карамански. Последния от 1998 го няма и пак не беше случайност
  • 37 Брендолета

    13 7 Отговор

    До коментар #32 от "ТаУмВзе":

    Благодаря за комплимента "пич". Аз съм тя и мелез на Винокуров, Чатлъ и Карамански. Не съм родена в България, но я обичам. В името на тия дето ме създадоха съм готова да се бия за тая територия.

    Коментиран от #42, #87

  • 38 Брендолета

    26 10 Отговор

    До коментар #34 от "БСЪП":

    Не е направил, защото не му позволиха да направи. Пионка е простака сега Премиер. И да му позволят нищо няма да направи, защото е природно тъп.
  • 39 О хо хо

    18 11 Отговор
    Е той щото авторът, писачът Евгений Дайнов е много кадърен. ВИЖТЕ МУ БИОГРАФИЯТА. О ХО ХО!!!
  • 40 Перо

    35 13 Отговор
    В цялата история на БГ,не е имало по-тъп и вреден управник от толупа,това е факт!
  • 41 Въпросче

    7 9 Отговор
    БРЕНДОЛЕТА, В РУСИЯ ЛИ СИ РОДЕНА?

    Коментиран от #49

  • 42 ТаУмВзе

    5 9 Отговор

    До коментар #37 от "Брендолета":

    Идилична утопийка госпожице Пич.

    Коментиран от #50

  • 43 Еее

    16 11 Отговор
    А тези дето гласуват за тоя са още по-зле.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 2211

    6 8 Отговор
    Много поразии и народ смачкаха те горе двамата и цц. Крадоха, назначаваха, даваха, кой им поиска от иван и асан зеня. Удряха яко по комунистически. Диктатори не били. Да заплашваш, йво е. Да пипитам тази горе в прегръдките на Бойко, колко бъкгаеи лично ти ликвидира. Къде богат и ти там.. Неправулно са те възпитали човече. Ставай лягай честно, да ти е мирна главица, а не както казват при разпит съдиите.. Подсъдимия. Първо мисля как да открадна, като открадна дали ще ме хванат, като ме хванат дали ще ме осъдят.. Човек се ражда гол, живее и умира гол. Тива го пиле в дебелите книги. Авторитет се гради трудно и бързо се срива. А навън си без авторитет, а тук си го знаеш.злобата и алчността е болест. Ходи на психиатър. Препоръчват ти го доктирите и някои юристи. А бб като е влюбен в теб, да те върже и те разкарва като мвчка. От много писа народа, но си мислехте, че.
    То не бяха блокажи на компютри.. Бъдете добри хора с всички. Но вие се ориентирахте към хора с пари, и днес са ок, радват ви се, че..
  • 46 ай де бе

    18 9 Отговор
    1000 статии от Дойче Веле за некадърниците ГЕРБ и пак,и отново нищо, и нищо за техните родители- германските " Ханс Зейдел"
    Докога, бе??

    Коментиран от #77

  • 47 дрт прч

    13 8 Отговор
    ДА СИ ОДАТ ПЕША ПО МАГИСТРАЛАТА КЪМ КЪРДЖАЛИ
  • 48 НКо

    15 6 Отговор
    Дайнов, и аз до голяма степен съм съгласен с некадърност та на управляващите. Но защо не ги свалите по легитимен начин? Салатата, които ДБ прави за да се добере до власт, ми говорят, че сте още по-некадърни.
  • 49 Брендолета

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Въпросче":

    В Севастопол на п-в Крим. Затова Карамански беше шеф на охрана в казино Севастопол.
  • 50 Брендолета

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "ТаУмВзе":

    Утопия на умни простаци бих казала. Имали са задача да създадат Балкански съюз. Къде е?
  • 51 БАЙ Х@Й

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "пройчо":

    Коректно е да посочиш и автора ! Мога, но мисля да оставя на теб !
  • 52 Излизайте,бе хора !

    13 8 Отговор
    Ще става все по зле !
    Замислете се!? Например :
    Има ли заразени с вируса от
    циганите, клошари и бездомни и
    КОЛКО СА ПОЧИНАЛИ от тях !!!
    Просто статистика !....

    Коментиран от #56

  • 53 Анонимен

    6 7 Отговор
    Тя щ е се оправи. Никога няма да се върне в Кърджали. Ще дойде да си продаде 2 стаи в края на града. Родителите й живеели във ведомствен апартамент, от Живков, предприятие, а плюели комунистите, а те с Пурин сащ сегашния и.. На лъжата краката са къси, но измами ли бб много народ. Измами. Той си е би псрче бкп, цвета също. И нищо чудно обратно при путина, ссср. Тж.. Морето на руснаците, родопите на мангоджери, а макетата на бойко общи.
  • 54 Некадърничко

    12 9 Отговор
    Ам,че така е !
    Гербав до гербав ,Мила моя майнолю!

    Коментиран от #92

  • 55 Дълбоко Виждащ

    8 8 Отговор
    Да така е-Те са некадърни,но това не им пречи да КРАДЪТ, в Името да оцелеят бюрократите!
  • 56 Брендолета

    7 7 Отговор

    До коментар #52 от "Излизайте,бе хора !":

    Ще стане много зле когато ни откраднат историята. а безумния проект Три морета на САЩ и ЕС говоря. Тия 3 морета са си наши при цар Симеон и при цар Иван Асен II. Някой да знае Русия каква позиция заема по тая гадост?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Анонимен

    2 9 Отговор
    Учителката : парфюма и струвал 1.000 лева. Та няма да целува потните картуни.
  • 59 Сърби ме,та чак боли

    7 8 Отговор
    Скоро ще затворят и БЪЛГАРИЯ !
    А вие си чешете езиците !..........
  • 60 Цоко s доко

    15 7 Отговор
    Другаря Дайнов добре ,че се изучил в ингилизко та да прави ,,умни,, анал Изи.
  • 61 🔨 и Гек

    10 12 Отговор
    Трябва да бъдат изметени със СИЛА !
  • 62 Хитър Петър и Хари Потър

    11 14 Отговор
    ОСТАВКА веднага на другарите от ГРОБ!
    Начело с комунягата Бочко Бибочко !!!!!!
  • 63 СОКОИЗТИСКВАЧКА

    21 14 Отговор
    Най слабото, смешно и некадърно
    Правителство за всички времена.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 До двамата трола на ГЕРБ!

    12 9 Отговор
    Скоро няма да има денги!
    И кво правим ?!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Анонимен

    5 7 Отговор
    До 64...бойко е със сащ, путин,. Комунисти са бойко, цвета и лилито и всички. Лошо няма, но е мъгал народа и са ви удряли кгб дс доносниците им. Прост си, бегай... Пусни си БНР.. Събота, неделя 150, тел. Канали..байдън го казва, и др вече не евр. Държави, напуснали. Лъгали са гербаджии. Бкпгерб. Сектата е бкпгерб. Мозар 2009,каза на антифашист и лежаки по белене, пидкрепете бойко... И се скри госпожа Анастасия. Шашмаджии... И много не си направиха труда, а и зачерквани... Лошо няма да си бкп, но да лъжеш.. Популисти. Те ЕС са знаели, но.. Много хора се облажиха и още искаха, но пандемията ги соъна да продължат с далаверите

    Коментиран от #70

  • 68 Анонимен

    3 1 Отговор
    Мозер: стефан савов, най много харесван от нея. Това е човека демократ, а не лъжедемократи, но се справи оерфектно бойко бкпгерб. Уволниха внуци на антикомунисти. Българи срещу българи. Цвета и тя е една, бойко й го каза, но любоф любоф оечен картоф
  • 69 Анонимен

    2 3 Отговор
    Мозер: стефан савов, най много харесван от нея. Това е човека демократ, а не лъжедемократи, но се справи перфектно бойко бкпгерб. Уволниха внуци на антикомунисти. Българи срещу българи. Цвета и тя е една, бойко й го каза, но любоф любоф печен картоф
  • 70 Смешно

    18 6 Отговор

    До коментар #67 от "Анонимен":

    Не знам защо изтриха коментар 64,но истината е,че Виденов се опъна на руските sороsоиди и лебеrасти,защото тия уж руски олигарси ни натискаха брутално да им клекнем. 1996г. в Русия на власт Бяха Елцин,Чубайс,Козирев,Егор Гайдар,Березовски,Ходорковски - все отбор либеrасти подготвящи в съюз със хамериканsките либеrасти да разпарчетосат Русия на 5-6 квази държави. Наш Соломончо даже беше публикувал карта на ПОСТ Русия. Виденов изгони Sороs от нас и това много ядоса Луканов. Преврата му го подготвиха sоrоsоидите в БСП и СДС,т.е. Луканов и Костов. Точно номенклатурният иzклеsавец Дайнов да ми сравнява Виденов с Боко е смешно - дели ги вагон книги.

    Коментиран от #71

  • 71 Брендолета

    7 6 Отговор

    До коментар #70 от "Смешно":

    Сега е още по-лошо това е двойник на Путин. Людмила мълчеше от страх, но когато избяга в Англия не се стърпя и каза. Не й вярват и е проблем.
  • 72 ЕдинДруг

    9 5 Отговор
    Кадърни са ! Щом са се добрали до там - кадърни са! И да пълнят чекмеджетата - пак са по-кадърни!

    Коментиран от #74

  • 73 Ели

    11 7 Отговор
    Тия които направиха всички КРАЖБИ при Виденов точат зъби да крадът утре!
  • 74 Брендолета

    6 3 Отговор

    До коментар #72 от "ЕдинДруг":

    Няма ненаказано зло деяние. Закономерност или равновесие в Природата.

    Коментиран от #90

  • 75 гошо

    7 3 Отговор
    Никой не знае кой от тия двамата на снимката е по-тъп.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Истина

    14 12 Отговор

    До коментар #46 от "ай де бе":

    ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДОНОСИ КОИТО КОИТО ПРАЩАТЕ ВИЕ,ОТРОВНОТО ,ТРИО,БОЕЦ,БИВОЛ,, ВСИЧКО Е ФАЛШ САМО И САМО ДА НАХЛЕПАТЕ БОРИСОВ ДО КЬДЕ ЛИ НЕ ПРАТИХТЕ ВАШИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ ,НО ХОРАТА НЕ ПАСАТ ТРЕВА ,ЗАТОВА НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ.

    Коментиран от #80

  • 78 Нона

    12 8 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Корумпирани политици има навсякъде,това е факт.Обаче толкова некадърни,некомпетентни и прости НЯМА в друга европейска държава!НЯМА!
  • 79 jjjjjjj

    9 2 Отговор
    Това не е от вчера - защо мълчахте досега Дойчета??? Защото приемаше идиотщините на Меркелица?
  • 80 АЙ ДЕ БЕЕЕЕЕЕ

    9 12 Отговор

    До коментар #77 от "Истина":

    Всички бивши отпадъци, неуки, некадърни, злобни, алчни, зависливи и пак некадърни, висят на "протести" и мятят яйца ! За десет години от помиина яма България се превърна в просперираща и уважавана държава ! ПРЕМИЕР, УВАЖАВАН И СОЧЕН ЗА ПРИМЕР, канен и посрещан с прегръдки по-целия свят ! Появява се един метач, летял на метлата на Баба Яга с толков афтуритет, че го изгониха и от една пост-комунистческа държавица ! Ще плачете с кървави сълзи за Б.Б. !

    Коментиран от #84

  • 81 Анонимен

    3 6 Отговор
    Ще плачат некъдърните като ги изхвърлят. Пълно е. А много отвън не ги мисли. Те в тая отровена кочина едва ли биха се завърнали. Открадохте на хората парите и си мислите, че сте нещо, но уви цървули сте. Поздрави от еродит...

    Коментиран от #83

  • 82 Перник

    5 7 Отговор
    При десет заразени то не бяха кпп,декларации,ученици,а сега при 1600 всичко е ок и търбуха е под карантина,па народа нека мре.#спрете учениците бе идиоти.
  • 83 ХА ХА ХА

    10 6 Отговор

    До коментар #81 от "Анонимен":

    Цървулковците грабихте България 70 години ! Некадърни хрантутници, отново се строявате с бесилки и ковчези, хвърлящи яйца и домати ! Мокри сънища ! Но толкова си можете ! Да бяхте дарили яйца и домати за детски дом, старчески дом, отец Иван ?! Можете само да грабите, унищожавате и мразите ! Много малко останахте убразуваните йеродити ! Осъдих над 10-тина крадливи йеродитчета налапали от минали времена доходоносни длъжности и техните крадливи наследдници !
  • 84 бузю

    8 1 Отговор

    До коментар #80 от "АЙ ДЕ БЕЕЕЕЕЕ":

    хм , тя Татяна Дончева ви го каза - това са слугите , шофьорите на някогашните управници , те нямат капацитета да я вършат тая работа
  • 85 Лея 13

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Брендолета":

    Глупости! Това е наполовина вярно.Или не си много добре запозната с историята или нарочно изопачаваш нещата.

    Коментиран от #86

  • 86 Брендолета

    6 1 Отговор

    До коментар #85 от "Лея 13":

    Нямам причина да изопачавам каквото и да било. САЩ не ме интересува и за мен представлява точно това 1 изречение в коментара ми. Интересува ме България. Тук съм израсла, тук живея и искам да видя развита нашата Родина.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Георги

    10 2 Отговор
    "В момента той е вече на кота "Виденов"."
    Другарю Дайнов, не обиждате Виденов!

    Коментиран от #89

  • 89 Георги

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "Георги":

    Написах обиждаЙте, но простите телефони си имат собствено мнение
  • 90 Лея 13

    4 5 Отговор

    До коментар #74 от "Брендолета":

    И пак лъжеш другарке(себе си или другите-не съм сигурна).Но ако си спомняш толкова назад, какво ще кажеш за злините, които малоумните ремсисто-комунисти сътвориха през 40-те,50-те и 60-те години на миналия век!?Злини,по нищо неотстъпващи на безчовечността на заклейменият от историята нацистки режим.Не мисля, че дори една трета от тези мракобесни времена и хора са получили дори частично възмездие, наказание или каквато и да било реабилитация на жертвите на измисления им строй!Та ето къде куца теорията ти-много ненаказано зло има останало в прекрасната ни родина...и няма индикации, че някой ден това може да се промени!

    Коментиран от #94

  • 91 барета

    8 5 Отговор
    .....другарю Евгений Дайнов,колко ти плати товарищ Путин за статията? Името руско ,идеята руска , 30 сребърника или в рубли?
  • 92 Хммммм

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Некадърничко":

    научи се на правопис!
  • 93 Рекорд

    0 1 Отговор
    9000 черния на тази статия.
  • 94 Брендолета

    8 1 Отговор

    До коментар #90 от "Лея 13":

    Не съм другарка и комсомолка не съм била даже, 1978 съм. Това което пишете е еднопосочна позиция. Нашата Родина е потърпевша още 1885. Празнуваме Съединение заради огромно недоразумение. И днес се нападаме един друг. Има турско робство-няма турско робство, СССР ни освободили-ама не съвсем, огромен окупационен дълг са плащали и живяли в бедност хората. Набихме се в ЕС. Не бяха ли Великите сили виновни за съществуването на Княжество България и Източна Румелия? А те с какво са велики? С колонизация и робство в историите си. Колко пъти от 681 България е колонизирала и кои държави? Заради безумно алчни гадове, страдаме всички нормални хора. Лишени сме от достоен живот.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Да до нов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "един от многото":

    ДайНов
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Николай

    5 6 Отговор
    Аз знам една група кадърни които се готвята да управляват държавата. Румен Гечев, Р.Овч, Корни, Киро Добрев, Емилия Масларова. Няма да изреждамвсички, все червени милионери забогатели смъквайки последните дрехи от гърба на народа. Пенсия 3 долара, заплата 2000 лв. при курс на долара 1:3000

    Коментиран от #101

  • 99 сБусинци

    2 7 Отговор
    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ГЕН. БОЙКО БОРИСОВ
  • 100 Перник

    1 2 Отговор
    Брендолето,да ми ядеш пистолето
  • 101 Шорошите

    6 1 Отговор

    До коментар #98 от "Николай":

    Свалянето на Виденов беше изкуствено предизвикана банкова криза от соросоидите в БСП в лицето на Луканов и соросоидите в СДС в лицето на Костов, и със щедрата помощ на унгарския sемит Шорош. Виденов изгони Шорош и не подаде и на изнудванията на руските соросоиди.Работническо-мениджърската приватизация бодеше очите и на Луканов,и на Костов и затова я саботираха със всички сили. Послееее, анадъмооо после... Костов съсипа активи за 30 милиарда. И как така при Мафиянски като с магическа пръчка за една нощ всичко се оправи? Извода е,че икономическа криза въобще не е имало,а само политически спекулации на местните и международните шарлатани и от Изток,и от Запад.
  • 102 НАЛИ ТАКА

    4 1 Отговор
    А В КРАДЕНЕТО НЕКАДЪРНИ ЛИ СА ? ТАМ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НА СВЕТОВНО НИВО ! БОКО И ПЕЕВСКИ СА НА ПЪРВО МЯСТО ПО ОБИР НА БАНКА ! ................ НЕКАДЪРНИ БИЛИ , ГЛУПОСТИ !
  • 103 Даинов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "2loop":

    Даинов вашего сдс беше изпратино с увации като бяхме некъдърни не прехвърляи това на другите /направите си приватизацията и ви изритаха/ кажи кое липсьва от магазините и пари ли няма за да се раздават или те останаха от вашего сдс с дс това бяхме излъгахте народа
  • 104 Сигурно

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Оставка":

    Щом наи простия наи некъдърния наи крадливия е 12год на власт направи си сметката другите преди него какви са били щом втори мандат никои умен честен и способен не е взел народа ги изритва
    Никои не обича умните и способни хора това е в българия
  • 105 Анти комунист

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Американската мечта,това е предприемчивост, много труд, свобода на бизнеса и жесток държавен контрол, така бизнеса работи за цялото общество, ДЕМОКРАЦИЯ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО, този израз показва вашия начин на мислене, милиционеро социалистически,кои са простолюдието изградили Американската мечта в действителност?това което стана у нас е сценарии на милиционерите, след 09 09 1944,какво направиха не простолюдието,Дилян, Доган, Станишев, Първанов ,Плевенлиев, Виденов,Луканов, те бяха образовани ,пълна разруха,просто комунисти ,милиционери.
  • 106 Шуми Марица

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Брендолета":

    Авторитарните системи прогонват групите хора които могат са им бъдат коректив,видяхте първите протести бяха пълни с прогонени млади хора, високо интелигентни и образовани, те поискаха свобода на действие в всички области та живота,разбира се сред време заели позиции в обществото и бизнеса ще изтласкат окопарите се с власт ,този страх в Герб и дпс, вмро и патриотите ги принуди да използват още първите дни брутална сила да потушат ппогестите8,те успяха да всеят страх,сред това използвайки дребни престъпници,компрометираха протестите и оставането им не е проблем, фалшифициране на изборите това предстои
  • 107 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    Абсолютни лъжи, по-грамотно управление от Герб никога не е имало.
  • 108 Той си имаше учител

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "El boko":

    Т.Ж. действаше по подобен начин - ако някой по някаква причина започне да изпъква, веднага бе подменян. А ТОЗИ, понеже е прост /сам си го казва/ винаги назначава по-прости от него. От къде ги изравя, но е факт напълниха се с тикви Гинки, калинки! Жална ни майка, защото на повърхноста като пяна във водата изплува мръсотията на общрството! Но... Терминала работи. Все още. Светлото бъдеще няма да го има - поне за сегашното поколение.
  • 109 Жулиен Гаков

    3 0 Отговор
    Две трети от земното кълбо е пълно с вода а една трета с идиоти, защо се чудите от къде ги намира Боко такива?
  • 110 някой си там

    0 0 Отговор
    Нормално той го е казвал не веднъж вие сте аз съм тъп разбира ме се.Лошото е че страната се управлява от този тъп и близки до него дето му дърпат конците
  • 111 Консерватор

    0 0 Отговор
    Българина е увреден! Ако е добър в нещо, негативите му бързо взимат превес и става боклук като всички останали!
    Дайте да наричаме "добър" и "кадърен" само онзи, който е станал най-добър у нас и на Запад и там е признат за такъв!